Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Buzgár 2013. június 12. szerda 13:59

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Buzgár

Fájó szívvel, alig titkolt könnyekkel Bajánál búcsúztatta a Dunát a gátak szteppelő ördöge, Miniszterelnök Urunk. Hát kimegy ez is lassan, az évszázad árvize, habár oly hosszú még a század, hosszabb, mint a Nemzeti Együttműködés. Családunkat személyesen is rengeteg emlék kötötte a Népek Országútjához, a lusta Dunához és az állami közgondoskodás nemes eszméjéhez. Nem csak emlegetjük, de meg is emlegetjük. Például az ’56-os nagy vizet, amikor a Mohács szigeten lakó rokonok egy része a tetőn várta be a mentőcsónakot, a tehenek megkötözve bennfulladtak az istállóban, nagyapám egyetlen megamaradt lova, a Manci is ott veszett, igaz, az már a téeszistállóban, mivel akkor már köztulajdonba vette az akkori Nemzeti Együttműködés, az öreg persze naponta látogatta. Egy apróbb adminisztratív hiba történt. A várostól délre megtorlódott a jég, a sziget felől (az ellentett oldalon) alá kellett aknázni és fel kellett robbantani a gátat, hogy még nagyobb baj ne legyen. Nem is lett, csak az ott lakókat elmulasztották értesíteni, pontosabban csak úgy nagyjából, átabotába, ki tud eligazodni abban a bonyolult tanyarengetegben. Facebook, Internet, tévé nem volt, csak dobozos néprádió, melyet nagyapám ettől kezdve halála napjáig hallgatott. Igaz, annak is egyetlen műsorát, a fél kettőkor beolvasott vízállásjelentést.

De a helyzetet valóban megoldotta az állam, a gyerekeket Csillebércre szállítmányozták, amíg felépültek a házak. Hogy mit keresett Orbán a gáton, az máig fontos vitapont. Tény, hogy remekül érezte magát, ami fontos. Képzeljük el Merkel asszonyt, ahogy kiskosztümben lapátolja a sódert. A miniszterelnök dolga, mondják, ilyenkor legfőképpen az, hogy az állami adminisztrációnak világossá tegye: olyan, hogy „nincs pénz”, nem létezik. Szóval, hogy mit keresett a Vezér a gáton, ettől kezdve magánügy. Gondoskodni óhajtott rólunk, vezetni minket az ígéret földjére, erős kezét biztosan rajtunk akarja tartani. Amúgy pedig voltak vízügyesek, katasztrófavédők, tűzoltók, katonák, dózerek, kisbuszok, önkéntesek és a szakma más, kiváló értői. Mert történelmi okok folytán Magyarországon ehhez érteni muszáj.

Churchill titkárnője mesélte a történelmi anekdotát az angliai csatáról, mikor a Nagy Winston látogatta meg a szétbombázott városnegyedeket. „Kibírjuk, asszonyok, kibírjuk!”, mondta a romok között turkáló nőknek, s kezével megformálta a jól ismert kifordított V betűt, míg be nem szólt neki valaki. „Mi vagyunk, akik kibírjuk. Maga itt csak akadály.” S a Prime Minister távozott.

Tíz nap és levonul az ár, ma már Szerbia térségében jár. Orbán kapdosna utána, mindhiába. Valószínűleg ez volt a pálya csúcsa. „Megmentett minket.” Az árvizet kibírtuk. Jótevőnket, a fáradhatatlan Orbán buzgárt és suvadást kellene még kivédekezni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (50 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +62 ( 78 szavazatból)
Buják Attila: Buzgár, 4.3 out of 5 based on 50 ratings

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

32 Reader’s Comments

  1. Ma megint elsütötte a háborús terminológiát felhasználó, lelkesítőnek szánt kiáltványát, valahogy így:”félve mondom, de már csak egy csatát kell megnyernünk, hogy a háborút is megnyerjük”.Ez a boldog ember-ha olvasott szépirodalmat valaha- csak háborús könyveket olvashatott, a szókincsét ( kb. 500 egység) onnan meríthette.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (46 szavazatból)
  2. “Szóval, hogy mit keresett a Vezér a gáton” ?
    Szerepelni vágyott, eljátszani a NAGY hozzáértőt, nemzetmentőt, nélkülözhetetlen embert… Mintha nélküle nem ment volna a munka…
    Akiknek köszönhetjük az árvízi védekezést, tényleges munkát, tették a dolgukat kamerák nélkül is. Hiába mondta a katasztrófavédelmis főfő, hogy nem volt munkaleállás, meg hapták, mikor megjelent O.V., sajnos az odarendelt stáb által készült video leleplező volt – láttuk, amit láttunk :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (45 szavazatból)
  3. Ez egy drága de minden valószínűség szerint hatásos kampányindítás volt.
    Már a helyesbítés is megtörtént. Azért volt a gáton (a legény), hogy azonnal meghozza a helyes politikai döntést, ha szükség van rá.
    Érteni nem értem, lehet hogy szózatot akart intézni a vízhez? Az meg úgy megijedt, hogy leszaladt?
    .
    Az állandó harca elképesztő, mindennel és mindenkivel hadban áll. Legnagyobb ellensége a békemenet kellene hogy legyen, mert szembeszegül harci kedvével.
    Már csak egy valamire kell vigyáznia, nehogy tábornokká nevezze ki magát véletlenül, mert akkor nagy bajba keveredhet, ugyanis utálja a pocakos tábornokokat. (És ha valamit vagy valakit utál, az ellen hadba vonul)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (45 szavazatból)
  4. Pacifista vagyok. Az állandó háborúzás helyett folyamatos békét szeretnék. S ha ehhez az kell, hogy szeretett vezérünk eltakarodjon a bandájával együtt, akkor nosza! Nem bánom. Fogjunk össze, s együtt még lehet jobban szeretett hazánknak esélye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (33 szavazatból)
  5. Peter Patfield mondja emlékeim szerint Himmlerről, hogy karrierje hazájának sorsával ellentétesen mozgott, éspedig a háború haladtával emelkedett…
    Ugyanez áll Orbánra. A katasztrófák embere – emberi katasztrófa.
    Ha már nem tudja elhitetni, hogy tényleg orrba-szájba fenyegetve vagyunk, hát kavar egy diplomáciai affért, vagy kifog egy természeti csapást, és képileg a veszélyeztetettek megmentője lesz.
    Úgyhogy nem is értem, hogy lehet felhozni neki, hogy szomorúan néz a levonuló ár után: neki a választásokig tartó vészhelyzet kellett volna, népszerűségtuningnak (chipvezérléssel, szelepnöveléssel, kompesszióemeléssel, turbófeltöltővel, nitrópalackkal – mintha a választások előrekódolt megbundázása nem lenne untig elég…) és erre most cserbenhagyta az ár. (Amit az adózók fizetnek meg.) Pisssztos mekfették a sidók! – súghatná Kövér két sor Nyirettyű és Tormay között. Alcsút Xerxésze tehát kirendeli a Magor Hordát, hogy korbácsolják meg a vén folyamot. (Vagy ha megkegyelmez, azért, mert a Duna megáprehendálván, a végén még nem növeszt elég jeget a koronázáshoz. Az pedig baj lenne ám!)
    De nyugalom! Tavaszig még annyi finom katasztrófa jöhet: jégeső, aszály, viharok, erdőtűz, hóhelyzet, földrengés, szúnyog-sáska-fatolvajinvázió, bűnözési hullám, brutalitárius “68-as” diákok tiltakozásai mint “vandalizmus”, melynek keretében a B-közép “az életét érzi majd fenyegetve”, és ezért kell… szóval lehet még itt móka!
    Tudományosan szólva az előző NER az ‘20-tól ‘45-ig volt, és ami ‘45 után ‘89-ig volt, az speciel mindaz az áldás, ami a fasizmus elleni dicső harcot jelenti. a kettő ép ésszel nem mosható egybe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (23 szavazatból)
  6. Orbanek voltak olyan okosak, hogy pontosan kifiguraltak mire van szuksege az alacsony IQ-val rendelkezo szavazonak . Sajnos nagyon jol csinaljak ezt a manipulalast es biztosan haladnak a 2014 -es ujravalasztas fele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (33 szavazatból)
  7. Nem tudni, hogyan reagál a közvélemény mert sokan nem tudták szó nélkül hagyni Orbán hetvenkedését, de ha sikeresnek minősül akkor ezentúl még sok ilyen személyes hősi akcióra számíthatunk tőle. Nem tudom mi lesz a következő.

    Elhárít egy atomháborút, esetleg kipofoz egy föld felé tartó aszteroidát a világűrből? Lehet fogadni, tenni a téteket, én valami olyasmire számítok, hogy megnyitja a Dunát, hogy száraz lábbal átkelhessen a Jobbik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (26 szavazatból)
  8. Akik a minust adnak a beirasomra azoknak csak ajnlanam, hogy egy kicsit nyissak ki a szemuket meg mossak ki a fulzsirt a fulukbol, mert ha a fejuket a homokba dugjak es gondoljak ugy vannak a dolgok ahogy ok kepzelik akkor nagyon tevednek.
    Sajnos a nagyobb tobbseg (SZAVAZOK) beveszik ezeket a dolgokat es emlekezni fognak a “josagos Magyarokert” kiallo torpe napoleonra

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (30 szavazatból)
  9. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    “…Ma már Szerbia térségében jár…”
    Erről jut eszembe, hogy egy két nappal ez előtt közölte valaki hivatalos kormánykörökből (talán maga a Vezér), hogy a Szerbián átvonuló ár elhárítására “a magyar kormány “1000 katonát küld a délvidékre, mert ott magyar-lakta helységeket veszélyeztet az áradat.”
    .
    Ennek bejelentése óta, viszont óriási csend honol hadügy berkeiben ez ügyben, amin nem csodálkozhatunk, hisz a szerbek sem hülyék ezer trójai falovat befogadni egy háromnapos segítség ürügyén, minek okán valószínüleg megköszönték és elutasították ezt a felajánlott őszinte testvéri segítségnyújtást.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (22 szavazatból)
  10. Az ugye álkérdés, hogy mit keresett orbán a gáton?
    Megmondm. Súlyos elmebeteg, és azt hiszi, hogy ehhez is ő ért a legjoban. A körülötte lévő bűnözőkből álló társaság nem mondja meg neki, hogy egy miniszterelnöknek nem ez a feladata. De ez messze van egy miniszterelnöktől ez egy szellemi rokkant.
    Ha megmérjük a test-tömeg-indexét, akkor az 50 körül lehet.
    Mi lenne a dolga? Amit elődje tett Targovisten 1989.12.25-én.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (26 szavazatból)
  11. pulcsi! A Kárpátok Géniuszát 1989 karácsonyán Targovistén kivégezték. A csutit elég lenne a helyére tenni. Egy jól őrzött zárt intézrtbe fehérruhás birkózók felügyelete alatt, hogy soha ki ne szabaduljon. Persze ez csak egy szép ábránd. Ez a tudathasagásos viktátor itt trónol tovább a nyakatokon az idők végezetéig! Utána pedig a Magyarok Védószentje lesz belőle, mert ti magyarok erre vagytok érdemesek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (23 szavazatból)
  12. SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY !
    Jelentkezzen az az ember, (vagy Idegen) aki kiképezte Orbán Viktort vízügyi szakemberré és ezt tudja bizonyítani, vállal érte felelősséget !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (30 szavazatból)
  13. 2/3-os zónavédekezést ajànlok, különben nagyon nehéz lesz !
    ***
    “1000 katonát küld a délvidékre, mert ott magyar-lakta helységeket veszélyeztet az áradat.”
    A szerbek pedig dögöljenek meg, ugye…..Vagy küldünk, mert megtehetjük, vagy nem, mert nem tudunk – emberek ( a helyi lakossàg ) megmentésére, így röviden, akik ràszorulnak !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (15 szavazatból)
  14. Kedves Eagle!

    Azt gondolom tudtad, hogy a Gyűrűvel útban Mordor felé, Orbán Viktor robbantotta fel a Halálcsillagot? :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  15. No, hamarosan Romániában tart a megáradt víz – küldi tovább az embereket a Fekete tengerig?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (16 szavazatból)
  16. Ha most a dicsőséges, győztes megmentő szerepében tetszeleg, még sokan tapsikolnak is hozzá, de jön a károk helyreállítása és sok-sok pénz kellene a lakosságnak, hogy helyre tudják hozni otthonaikat. Azt tudják, hogy idén nem lesz hozzá EU-s pénz, de valami más forrást, valami szociális segélyt kér a kormány az EU-tól, nyilatkozta Giró100 – szóval kéne a pénz a gyarmattartótól!
    Ez már nem a dicsőségben fürdés lesz, mert most nem volt akkora az adakozási kedv az emberek részéről sem, mert megtanulták a leckét, hogy állambácsi lenyúlja az adakozott pénzt. A másik, hogy az embereknek sincs már felesleg, amiből adakozzanak.
    Szóval, csak azt akarom mondani, hogy amit a rokkantakkal tettek, amit a mnyp-i tagokkal tettek (3 millió ember), stb., stb. nagyon sok embert elveszítettek, mint lehetséges választóikat, ezért is van a választási törvénnyel ez az össze-vissza ötletelés, mert tudják, hogy 56%-a a megkérdezetteknek kormányváltást akar, de nem mondják meg kire szavaznak.
    Ha a jelenlegiekre szavaznának miért ne mondanák meg, de miért is akar 56% váltást, ha annyira jól mennek a dolgok és olyan jó az irány?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  17. @Eagle 16:39. Szerintem vízen fog járni és kenyeret fog szaporítani. Ez már jórészt meg is valósult.Gondoljuk csak meg hány éhezőnek juttatott dohányboltot,földet,tendereztetés nélküli melót!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (17 szavazatból)
  18. Köszönöm Bakondi Tábornok!

    Hogy Orbán Viktort sikeresen távol tartotta a mértékadó és valós döntési pontoktól, így valójában nem kavarhatott bele a vízügyesek munkájába! Jó ötlet volt a kezébe adni egy középiskolás atlaszt és némi fénymásolt tervrajzokat: az elsőre már nem is emlékezett, az utóbbit meg sem értette.

    Külön köszönet Orbán Viktor stábjának, hogy megörökítették ezt a paprikajancsit „intézkedés” közben. Nagy szerencse, hogy a Vezénylő Tábornok tudása nem terjed ki az „intézkedéseinek” ellenőrzésére – ez ugyan a vezetés egyik legfontosabb eleme lenne, de egy mitugrásznak elég kiadni az ukázt, hogy végrehajtják-e, az már nem szempont. Bakondi úr ügyesen megkoreografálta a történéseket!

    Továbbá valóban gratulálok a sok ezer vízügyesnek, akik évek során olyan védelmi rendszert alakítottak ki, amely ellenállt a mindeddig legmagasabb Duna-árvíznek. Ez valóban férfimunka volt és ne gondolják, hogy Orbán Viktornak sikerült ellopnia a show-t. Továbbá sok-sok köszönet a rengeteg önkéntesnek, akik – ha szabad ezzel a képpel élni – feltették a gátak tetejére a koronát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (27 szavazatból)
  19. Ehhez képest: http://index.hu/belfold/2012/06/06/terdre_imahoz_megszunt_a_vizallasjelentes/

    Azaz: Megszűnt a vízjelző szolgálat.
    Eddig is tudtuk, hogy nem az a lényeg, mennyit fontoskodnak kisebb-nagyobb vezérek a gátakon. Hanem, hogy működik-e például a vízügyi szolgálat.
    Rosszabbkor nem is jöhetett volna a hír. Az Országos Vízjelző Szolgálatnál magyarázatért a Vitukihoz irányítják az újságírókat.
    Csakhogy a VITUKI-t sok évtizedes munka után épp most szüntetik meg. A honlapja főoldalán épp mérőműszereket árvereznek: http://www.vituki.hu/.

    Na de sebaj: Majd átvesszük az osztrák meg a szlovák adatokat, ugye? A többi adatért meg minden reggel kiszalad a Viktor Vitéz a gátra, bedugja a vízbe azt a szép nagy nemzeti …collostokját, s mérni kezd. Most már ismeri a járást is meg a dörgést is: SZAKEMBER. ISTEN!..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  20. Mit csinalt, mit csinalt? Amit szokott. Szanalmasan, otvarul prolisan nevetsegesse tette magat megint, ahogy azt mar tole elvarja a civilizalt vilag, es az itthoni 7 millio nem ra szavazo :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  21. Akik ide írnak kommenteket – ahogy olvasom – szinte mind értelmes, az orruknál tovább látó emberek…
    A kérdés az!
    ELEGEN LESZNEK-E (LESZÜNK-E… bocs:)) 2014-BEN…????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (16 szavazatból)
  22. Már tegnap lehetett a hírekben hallani, hogy már Szerbiát fenyegeti az árvíz, de mi nekik is segítünk. Minden bizonnyal olyan gazdag ország vagyunk, hogy bárkit ki tudunk húzni a bajból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  23. Tibor
    A segítség felajánlása nem mindig gazdagság, hanem humánum kérdése. Ha a dunai árvíz ellen védekezők már úgyis a közelben vannak, akkor miért ne segíthetnének? Az más kérdés, hogy a szerbek nem tartanak rá igényt:
    .
    “Árvíz: a Vajdaságban most készülnek a nehezére
    Kitekintő összeállítás
    2013. június 12., szerda
    A Magyarországon is rendkívül helyzetet okozó dunai árhullám hamarosan a Vajdaságba és Szerbiába ér. Miközben lassan itthon már apadásnak indul a folyó, és egyre lejjebb tart a tetőzés, addig déli szomszédainknál most készülnek fel az áradásokra. A magyar kormány már felajánlotta a segítségét Szerbiának, de erre a szerbek szerint nem lesz szükség, így az erre a feladatra kijelölt ezer magyar katona számára is hamarosan véget érhetnek az árvízi munkák.” (…)

    http://kitekinto.hu/karpat-medence/2013/06/12/arviz_a_vajdasagban_most_keszulnek_a_nehezere/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  24. proaktív
    Itthon még nagy szükség van a védekezésre, ugyanis a felázott gátak súlyosan rongálódhatnak a hirtelen apadástól. A felajánlás nem a szerbeknek, sokkal inkább a híveknek szólt, akik pont annyira szakemberek, mint a Szeretett Vezető. Nagyon pontos szervezést igényel, hogy a homokzsákokat mikor kell elvinni a gátról, mikor, milyen terhelést kaphat a gát. Logisztikai feladat, hogy a vizes homokzsákokat hogyan, és hová vigyék. Annyi feladat van, csak ezek már mind kevésbé látványosak, mint az áradó folyó mellett okoskodni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  25. proaktív, Tibor!
    Már eleve halott ötlet volt katonák segítségét ajánlani Szerbiának. Ha mindenáron segíteni akartak volna, akkor lehetett volna a szerbek előzetes megkérdezésével civil szervezeteknek önkénteseket küldeni. De talán az lebeghetett a fővezér szeme előtt, hogy 1000 délceg magyar baka élén, fehér lovon vonulhat be az újvidéki gátakra. A szerbek elég élénken emlékeznek még a NATO bombatámadásaira, de a II. világháború eseményeire is, ezért nem kérnek semmiféle idegen katonából. Ha az a katona történetesen még magyar is, akkor meg pláne nem. Ők nem írták még át a történelem ama korszakát, és nem is felejtették el azt az időt, amit a magyar kormány most oly buzgón formál át a saját kedve szerint.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (12 szavazatból)
  26. Tibor, commandante
    “Minden bizonnyal olyan gazdag ország vagyunk, hogy bárkit ki tudunk húzni a bajból.” (Tibor)
    .
    Erre válaszoltam általánosságban a humanitást, majd az árvízi helyzet katonai megsegítéséhez idéztem a magyar katonai segítség ajánlatot, linkkel. Szerintem érthető volt az ellentétek egymás mellé állítása, mivel eléggé kétélű Hende Csaba segítségnyújtási ajánlata. Naná, hogy a szerbek nem kértek belőle.
    .
    commandante
    Igazad van. A külföldi katonai segítség “bevetéséhez” azonban Hende szavánál és felajánlásánál több kell. Pl. parlamenti hozzájárulás, de szerintem az államfőé is, aki a hadsereg főparapncsnoka.
    A legfelsőbb szintű amatőrizmust ellenben jól érzékeltette az ügy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  27. Mit keresett azt nem tudom,de nekünk viszont sokba került az biztos.Miközben ott páváskodott a gátakon aközben kaptuk sorban az elmarasztaló ítéletet Európától.Bár még mindig elégedetlen vagyok a gyorsasággal és a büntetés nagyságával.Először azt hangoztatták csak a kormány tehet mindenről.Ez nem igaz a magyar honfitársak nagyon sokat tettek,hogy idáig süllyedjünk.Ma már nem találok magyarázatot miért nem látják vajon mi folyik itt az országban?Jó irányba megyünk ezt szajkózzák.A népesség ilyen fokú elszegényedése, a hajléktalanok bűnözövé avanzsálása,a kultúra az regészségügy ilyen nagyfokú leépítése hát ez a jó irány?Vissza a jövőbe csak gondolkodni ne kelljen eljön az igazság pillanata emberek hogy néztek akkor majd tükörbe??Nem kell keresni a hibáinkért balekokat mi vagyunk azok.Ha ezt eltűrjük akkor nekem a nép az aki óriási csalódás. Meg kell nézni a körülöttünk levő országokban lassan már mindenfelé elegük van az elnyomásból és tesznek is ellene.Gondolkozzunk az a réteg fizeti meg a fidesz és holdudvara kisded játékait akik használják az eszüket látnak és más a gondolkodás módjuk.De meddig tudjuk és akarjuk ezt finanszírozni??Sokaknak vége mert a lehetőségei végére ért vagy a sír amit a hozzátartozójával ásatnak ki /mellesleg volt egy hatalom amelyik ezt tette/ vagy a hajléktalanság üldözött volta a bér.Ezt akarjuk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  28. Ismerik Kéri Lászlót a jeles politológust. Tegnap az ATV-ben azt nyilatkozta: kifáradt már ez a nép, legyint a mostani lopásokra, mert a tolvajok azt mondják: nekem szabad.
    A mai magyar társadalom ingerküszöbét, a tízszer, százszor nagyobb botrányok nem lépik át.
    A társadalom csak áll, széttárt kezekkel, tátott szájjal, miközben kilopják alóla a maradék állami vagyont.
    Nem tudom elfogadni mondja Kéri, hogy ez a nép ennyire bamba, ennyire megvezethető lenne.
    A tulajdonfosztást a magyar társadalom bénultan nézi.
    Ennek a társadalomnak megbicsaklott a morális rendje és nem látja, hogy az általa választott vezetők szétlopják az országot.
    S azzal zár, hogy nem tudom a választ!
    Ki tudja a választ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  29. T. Oldster !
    *
    Kéri László nem kis érdemeket mondhat magáénak Orbanisztán létrejöttében. Még annak idején tanárként résztvett a “Bibó Kollégium” létrehozásában és Orbán Viktor megdicsőülésében – megdicsőítésében – pedig mint pedagógusnak kutya kötelessége lett volna az önjelölt “diákvezér” égbekiáltó negatívumait már akkor fölfedezni és hangoztatni. Ehelyett támogató árnyékként követte karrierjét, olyannyira és odáig is, hogy a Vezér ellenzékiségének alkonyán, néhány évvel ez előtt is – a Színművészeti Egyetemen [talán 2006-ban?] még nyilvános fórumot is ő biztosított számára, ahol protezsáltja a hozzá méltó stílusban botrányos kijelentéseket téve a szokásos módján bomlaszthatott. …De a “tanár úr” még akkor sem határolódott el ettől a skizofrén pszichopatától, sőt még tovább adta alá lovat…
    *
    Kéri életében többször támadta – a Fidesz által amúgy is amortizálásra kárhoztatott – Gyurcsány Ferenc (volt) demokrata miniszterelnököt, mint személyes büszkeségét és pártfogoltját, az ország biztonságára potenciális veszélyt jelentő Orbánt, mely veszélyt valójában és először, mint közeli ismerősnek, éppen neki kellett volna még anno, időben felismernie.
    *
    Most, hogy így utólag, szakavatott “politológusként” már képes felismerni az autokratikus rendszergazda félelmetes lépéseit és annak krónikus személyiségi hibáit is, az sajnos már csak eső után köpönyeg…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  30. Kordon Blued

    Azért ez sem igy van teljesen. orbánnal és 2/3-al kapcsolatos”bűneit”
    állandóan bagatelizálja ( pl:Mrs. Kálmán lelkes asszisztálása mellett),
    és közben dupla erővel Gyurcsányozik. Szerintem ez az ember egy unintelligens, jellemtelen , buta (nem mellesleg úgy néz ki mint aki egy cseppecskét alkesz is)
    tapló. A feleségét viszont nagyon csipem ,szerintem az egyik legnagyobb koponya ma magyarországon. Zita for President!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  31. Orbán azóta már duzzogott is egy sort..
    http://endresy.blogspot.hu/2013/06/sertett-gatori-unios-panasz.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos