Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Az árvízi hajós 2013. június 5. szerda 0:00

  • Hozzászólások(55)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Az árvízi hajós

Kikelnek medrükből a folyók, sárga, iszamos lével öntve el a partokat, hab, uszadék-fa, oszló csirketetem sodródik a fékezhetetlen zubogásban, mert azért persze, mint tudjuk, a víz az úr, és az ember hajlamos azt gondolni, hogy a természet őserejének végső bizonyítéka a szenny. Az a mindent beterítő, végtelen, fertőző bio burjánzás. Nehéz, hűvös nyarunk lesz minden értelemben. Romlott elmével arra gondolok, persze, hogy a Főnök Úr ezt mennyire élvezi majd. Imádja menteni a népét, imádja ezt az árvízi hajós szerepet (ilyenkor néha a csáklyával oda-oda sóz), miután előző éjjel maga hasogatta darabokra a demokratikus gátakat, amelyek arra lettek volna hivatottak, hogy fékezzék az ember ragadozó, szabadságrabló ösztönét. A gátakat, amelyek nehéz időkben hivatottak lettek volna gátat vetni a vad és kiszámíthatatlan áradásnak. Most aztán lesz kit menteni.

Kilépnek medrükből a folyók, meneküljünk. Az ember hajlamos a sors jelét látni abban, hogy ötszáz éve volt utoljára ilyen intenzív áradás. Fázósan húzom össze magamon a dzsekit. Magyarországon közben boldogságkampány zajlik, hű szittyáinkkal azt ünnepeltetik éppen, hogy hazánk elkerült egy büntetőszankciót, egy szégyenfát, amelyre ő maga lavírozta fel magát. Túlzott deficit nem nyomja gyönge vállainkat, csak egy kicsi demokrácia deficit. Abból is csak épp annyi, hogy az már nem demokrácia, hanem valami más.

Kiváló alkalom a számvetésre és az ünneplésre. Amúgy persze szegények vagyunk, mint a templom egere, s ami a főbaj, kilátástalanok. Nézem az ATV No Comment című döbbenetes bejátszásában az öntelt, kipihent, triumfáló miniszterelnöki arcot. A következő tizenvalahány év ígéretét (ígéreteit) látom rajta. Hallgatom a köztévé híreit. Szemben Európával Magyarországon oszladozik a munkanélküliség. Húszezer emberrel többen dolgoznak, mint a tavalyi év hasonló szakaszában. Ez nem, még korántsem egymillió, de valami. És persze kitántorgott Svédországba, Angliába, Németországba másfél millió orvosunk, hivatásos beteggondozónk, árufeltöltőnk, vízvezeték-szerelőnk, takarítónőnk, építőmunkásunk, festőnk, tanársegédünk, kamionosunk. Aki tudott. Magyarország egyetlen virágzó iparága a maffiózó és a biztonsági őr.

Kikelnek medrükből a folyók, árad már a Duna. Szegény hazám, rideg nyarad van, idáig ez csak a medárd. Építsük újjá a lerontott gátakat, míg el nem nyel a főzelékmocsár és a nyáladzó ártéri békanyál.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (38 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +56 ( 70 szavazatból)
Buják Attila: Az árvízi hajós , 4.7 out of 5 based on 38 ratings

  • Hozzászólások(55)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

55 Reader’s Comments

  1. *
    Javaslat a Kossuth tér új nevére: . N E M Z E T I . V I Z E S G Ö D Ö R .
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  2. A Békemenet tiltakozik az árvíz ellen
    http://avakkomondor.blog.hu/2013/06/07/a_bekemenet_tiltakozik_az_arviz_ellen

    Nekem nagyon tetszett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  3. A befektetok ma is vettek a viktor fele allampapirokat mint a cukrot , lehet a hirekben nyomni “nincs szuksegunk” az IMF -re megallunk a magunk laban is.
    Igaz tobb 100 milliardal tobb kamatot kell fizetni vissza de azt ugy sem erti a gyenge agyu szavazok tobbsege.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  4. siker mennyi a vagyona? a gyilkos kiadásáért mennyit kapot? grippen ügy 15 milló euró Vadai Ágnes tudja! több ezer milliárd a vagyona ill a barátainak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. tolvaj korrupt banda forr a viz úgy fog járni mint a Cseh elnök

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos