Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szőke Feri: Genetikusan hülye 2013. május 5. vasárnap 19:07

  • Hozzászólások(41)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Így hazudtok ti, avagy egy hazugság anatómiája címmel is elemezhetnénk Orbán aljas hazudozásait a trafikok lenyúlásáról. Sokféleképpen lehet hazudni. Van, aki életet ment a hazugsággal, van, aki meg van győződve, hogy igaza van, amikor hazudik. Van, aki ártalmatlan csínytevésnek gondolja, van, aki az érdekei miatt hazudik, van, aki beteges hazudozó, és van, aki csak megszokásból hazudik.

De olyan pofátlanul hazudni, mint ez a felcsúti kis köcsög hazudik, kevesen tudnak. Orbán nemcsak egyszerűen hazudik. Hanem úgy hazudik, hogy az ütésért kiált. Azt mondta például, hogy a trafikok számát azért csökkentik, mert az egészséget védik. Túl sokan dohányoznak. Leginkább pedig a fiatalokat védik, akiknek a negyede cigizik. Azt mondta ez a notórius hazudozó, hogy azért kellett bezárni Lázár talpnyalóinak konkurenciáit, mert a fiatalok ellenőrzés nélkül jutnak a dohányhoz.

Azt még olyan idióta is tudhatja, mint a felcsúti zártosztály-szökevény, hogy a dohányzásról – ahogyan más szenvedélybetegségekről – nem lehet úgy leszoktatni valakit, hogy elvesszük tőle a csikket. Ez a módszer erősíti a szenvedélyt és a vágyat, a szenvedélybeteg képes minden akadályt leküzdeni, hogy megszerezze szenvedélye tárgyát. Bármit képes feláldozni, mindenen áttörni, csak hozzájusson ahhoz a cigarettához, amit el akarnak zárni előle. Ezzel a tiltással csak az ellenkezőjét lehet elérni, nem beszélve az okozott kárról, ami abból fakad, hogy a cigarettától elzárt ember ideges lesz, önuralma, munkateljesítménye romlik, esetleg órákat kell azzal töltenie, hogy valamelyik fideszes kezére játszott “nemzeti” trafikba eljusson. Nem csökken a dohányzás, hanem nő, mivel a szenvedélybeteg kénytelen nagy tartalékokat felhalmozni otthon, és még több cigaretta lesz a keze ügyében. Ha ezt nem tudja egy nyolcadik osztályos gyerek, akkor kisegítő iskolába kell küldeni.

Azt mondja a felcsúti idült alkoholista, hogy a fiatalok ellenőrizetlenül jutnak hozzá a cigarettához. Erről ki tehet, hülyegyerek? Nem lehet ellenőrizni? A világ normális országaiban, ahol te legfeljebb turista voltál eddig, elkérik a személyi igazolványt, és ellenőrzik a korhatárt. Nem a dohányárusító helyet szüntetik meg, hanem szigorúan betartatják a korhatárt.

Azt meri mondani ez a féreg, hogy a “népegészségügyi okokból megkezdett átalakítást a kormányzati gazdaságpolitikába illesztették; ezzel az volt a céljuk, hogy igazságosabban osszák szét a dohányértékesítésből származó profitot, hogy az multinacionális áruházláncok helyett magyar vállalkozásokhoz kerüljön”.

Az igazságos elosztás nekik az, ha a haszon hozzájuk kerül. Csak fideszes vállalkozás “magyar vállalkozás”. Akiket most kirugdostak a trafikokból és a megélhetésükből, azok nem “magyar vállalkozók” voltak, hanem pirézek. Csak ezek a tolvaj büdös görények magyarok. Az a nemzeti érzés, hogy ha valami megtetszik nekik, akkor azt elveszik másoktól?

Miután elveszik azt, ami a másé, kirabolják az embereket, van pofája a felcsúti disznópucolónak “népegészségügyről” hadoválni, és van pofája még ekkor is a külföldi befektetők ellen uszítani, és eljátszani a magyar Robin Hood-ot, aki a “magyarokat” megvédi a külföldiektől. Idegenellenes gyűlöletet szít azért, mert ő egy tolvaj bűnöző. Miközben semmi mást nem csinál, mint ráteszi a kezét arra, ami a másé, elrabolja a más tulajdonát, megemeli a lehetséges bevételt, odaadja a hűbéreseinek, a konkurenciát pedig betiltja, hogy a teljes bevétel hozzájuk folyjon be. Tisztességesebb kollégái ezt úgy csinálják, hogy a baseball-ütővel elbújnak a sarkon, leütik az áldozatot, elveszik a pénzét, és aztán nem hazudoznak népegészségügyről, magyar vállalkozókról, a fiatalok egészségéről, hanem vállalják, hogy bűnözők. A mindennél okosabb és tehetségesebb magyar nép pedig mindezt megeszi, és a banditát éljenzi.

Kertész Ákos tévedett, amikor azt mondta, hogy a magyar genetikusan alattvaló. Akik ezt a szélhámos tolvaj hazudozó gazembert megtűrik, és még a pofátlan hazugságait is elhiszik, azok nem genetikusan alattvalók, hanem genetikusan hülyék.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (64 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +103 ( 117 szavazatból)
Szőke Feri: Genetikusan hülye, 4.9 out of 5 based on 64 ratings

  • Hozzászólások(41)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

41 Reader’s Comments

  1. Na ! Ez így ebben a formában tökéletes írás! Így kell ezekről beszélni. Megszolgálták.” Nemzeti” köcsögök,kitartottak és prostituáltak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +58 (70 szavazatból)
  2. Különösen érdekes megvilágításba helyezi az népegészségügyi problémák előtérbe helyezését az, hogy több trafikkoncessziót nyert egy a fidesz holdudvarába tartozó onkológus – tüdőgyógyász.
    Akinek hivatalból totálisan dohányzás ellenesnek kellene lennie. Majd mindenkit kikerget a trafikjaiból, aki arra vetemedik, hogy cigarettát akar vásárolni?
    Ezt akkor most hogy értsük…?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (57 szavazatból)
  3. Ébresztő, magyarok!
    Fel kéne mindenkinek ismernie már, hogy orbánc az első számú közellensége a hazának és polgárainak. A perverz mocskos disznó kéjelegve fajtalankodik a jogállammal, boldogan röfögve.
    Életfogytig börtönbe zárva árthat nekünk a legkevesebbet ez a született gonosztevő, hogy szakadt volna a feje ötven éve a jó durva Sipos Erzsébetbe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (45 szavazatból)
  4. Pontosan erről beszéltem, a tipikus pszichopata bűnöző tökéletes leirata ez a paraszt. Ez a mocsok egy egész országot dönt a sírba, könyörgöm akasszuk föl!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (42 szavazatból)
  5. Orbán Viktor is megmondta: azért nem ülünk le beszélgetni bűnözőkkel, mert mi rendes emberek vagyunk – utalva ezzel a Portik-Laborc ügyre.
    http://szabodenesnk.hu/?p=697

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  6. Az a helyzet, hogy szerintem, mégiscsak igaza lesz a végén a Bonsai Duce-nek az egészségvédelemmel kapcsolatban (legalábbis ezt fogja reklámozni), mert én speciel aznap fogom letenni a cigit, amikor megnyílnak ezek a nemzeti dohányboltok. Szerintem, leszünk így páran.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (24 szavazatból)
  7. Durva, de nagyon jó-ó-ó-ó az írás.
    Sok értelme volt az alkohol tilalomnak is Amerikában. Majd jön vissza a Priluki, vagy valami kínai sz@r.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (24 szavazatból)
  8. Ez a megfelelő retorika egy hazaáruló bűnözővel szemben, aki csalással jutott a hatalomba (by kubatov), majd leválthatatlan egypártrendszert épített ki magának.
    Közben meg demokratikus jogállamról hazudozik.
    Most kéne a vekkert a nyakatokba akasztani birkák, ébresztő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (43 szavazatból)
  9. Én nem dohányzom, de egyetértek. A stílussal különösen. (Mert én is egy finom úr vagyok.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (39 szavazatból)
  10. Haladunk lejjebb és egyre lejjebb.
    Mármint a társadalmi ” igazságszolgáltatásban ” .
    Mostmár a trafikosokon a sor.
    Nemsokára következni fognak az autószerelők , a szabók , díszműárusok , zöldségesek.
    Csak így tovább !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (37 szavazatból)
  11. ne hagyjátok futni az ilyen SSzőke féle gyilkoSSokat, se a kocsiSS féle miép-nácikat és azok egykori meg jelenlegi komáit

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  12. Za'Kant E-manual

    Végre. Így kell ezt. A gyereket nevén kell nevezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  13. Én is leteszem a cigit, csatlakozzatok!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  14. A széplelkű Proaktív ilyenkor vajon hol lehet?
    Várnám a rendreutasítását…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  15. Ahogy rohad egyre jobban a Narancsvidék úgy dúrvulnak a cikkek, nagyon jÓ !!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  16. Ez az!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  17. “…Az a nemzeti érzés, hogy ha valami megtetszik nekik, akkor azt elveszik másoktól?…”
    .
    - Az átlagmagyar esetében; igen.
    .
    “…Ébresztő, magyarok!..”
    .
    - Már felébredtek. Eddig tartott a nem túl jól körvonalazódott álom valami demokráciáról, vagy miről.
    .
    Felébredtek, és megmutatják igazi mivoltukat. Például úgy, hogy folyamatosan szavaznak minden idők egyik legelvetemültebb gonosztevő bandájára, teljesen önkéntesen. Ezért az átlagmagyar megérdemli, ami jelenleg megy a zországában, és ami még ennél is rosszabb lesz.
    .
    Majd rikácsolnak egy kicsit valamit a Zidegenekről meg a Karvajtőkéről, és persze a zsidókokról meg a Zusákokról. végól, a kimaradhatatlan Szabadságharcról, de kit érdekel ez, orKbánisztán határain kívül?
    .
    Ezt a zországot megette már a fene.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  18. Egyetertek !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  19. Mate, Ivan Tibor

    Ez a publicisztika nem kerulgeti a valosagot, mindent a neven nevez es nem bujkal ketertelmusegek mogott. Ahogy nehai magyar nyelv es irodalom tanarom mondta volna: szabatos es magyaros. Sajnos attol felek, ezt nem eleg leirni, szemely szerint kellene minden turulszarban turkalo mamorba hipnotizalt szavazo fulebe orditani, hogy biztos legyen, megkaptak az uzenetet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  20. Szomjankórász

    Polgártársak, kezünkben a döntés!
    Soha ilyen alkalom nem volt: összefogással, bojkottal megbuktatható a “Nemzeti Trafikrendszer”.
    Mindez egyetlen forintba sem kerül, csupán annyi szükséges:
    Mától aki igaz magyar, NEM GYÚJT RÁ!
    Haljon éhen a sok orbáncista áltrafikos, essen pofára ez az ártányhangon kukorékoló zsebdiktátor!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  21. A felcsuti Maradona ezeknel durvabb jelzöket is kierdemelne. Hanyingerem van töle.
    Sajnallak, volt Magyar Köztarsasag. Tegy valamit, hogy jobb legyen vegre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  22. Egyet nem szabad figyelmen kívül hagyni a trafikbotrány mellett.
    Ugyanis ahogy ez történt és amivel indokolják az eggyel több alkalom
    a lakosság állandó bosszankodására és további bosszanthatóságára.
    Amikor a kormány másirányú ténykedést végez, elég ha ezek közül
    a bosszanthatási lehetőségek közül a legalkalmasabbat kissé megpiszkálják,
    MINDIG ÁTHELYEZŐDIK ILYENEKRE A FIGYELEM. Ilyenkor kit érdekel a LÉNYEG?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  23. Gyöngyi Péter

    Kedves Túlavasúti!
    Senkit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  24. Uraim, Hölgyeim !

    Itt a lehetőség, hogy visszaüssenek a dohányzás haszonélvezőinek. Le kell szokni róla. Büdös, drága és káros az egészségre. Nekem egy is elég, hogy ne szívjam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  25. Ez egy igen kemény, de igaz írás!
    Az sem mellékes, ha ezek az új pályázók fogják üzemeltetni a trafikokat, 12% haszonnal, emelkedik már megint a dohányáruk ára.
    Kiszámolták, hogy a gyártó kap 112ft-ot, az eladó, kb. 35-40ft-ot, és az állam profitja 650ft !
    Nem értem mit akarnak még?
    Úgy védi az egészségem, hogy hülyére keresi közbe vele magát ?
    Azt is mondták azért drága a cigi, mert az abból befolyó összeg egy részét, az egészségügybe teszik, Mivan? Holvan?
    Arról nem is beszélve, hogy már nem lehet sehol sem dohányozni jóformán, nem azt mondom hogy fújjuk a másik ember arcába a füstöt, de azért ennyire diszkriminálni a dohányosokat, miközben vastagon húzzuk róluk a bőrt, az messze felháborító

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  26. Nem hagyom Kertész Ákost bántani! Ő a legnagyobb magyar! és igaza van abban, hogy a magyarok genetikusam alattvalók. A hülyeség a magyarokra jellemző nemzeti tulajdonság. Én például csak azért vagyok félhülye, mert csak félig vagyok magyar. Az identitásom inkább német, de tisztában vagyok vele, hogy ez nem mentség. Én német iderntitásom alapján rohadtul irígylem a magyaroktól azt a sok pénzt, amit az EU-n keresztül tőlünk németektől lenyúlnak. Megyek Berlinbe és fellázítom a német baloldalt, hogy zavarják a fenébe Merkelt, mert felháborító hogy nem védi meg a szegény német nyugdíjasokat, helyettük orbán alattvalóit pénzeli. A magyar nyugdíjasokat pedig védje meg az orbán! .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  27. Jáááj….
    .
    http://atv.hu/belfold/20130506_orban_a_tudas_foldjeve_szeretne_tenni_magyarorszagot
    .
    - Na, a genetikusan hülyének azért vannak fokozatai. Legalul alighanem azok vannak, akik a linkelt cikkben lévőket komolyan gondolják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  28. Lisa
    2013. május 6. hétfő
    10:33
    ” Le kell szokni róla. Büdös, drága és káros az egészségre. Nekem egy is elég, hogy ne szívjam.”
    Csak remélni merem, hogy más egyéb dologról – pl lélegzetvétel – nem akarsz
    leszoktatni, mert néhol a levegő is: “Büdös, drága és káros az egészségre”.
    Jó, hogy azt nem állítják, hogy e miatt rúgnak ki orvosokat és egészségügyi
    dolgozókat, mert a trafikozás miatt nem lesz rájuk szükség. Ugyanis ez is
    legalább annyira meggyőzően hangzik.
    .
    SZERINTEM AZ ORSZÁG VEZETÉSE NEM A KIMITSZERET MOZGALOM.
    .
    Nem azért választottunk meg valakit, hogy a csókosainak osztogasson,
    a többiek szavára meg fütyülve meggyőzze a közel négymillió megélhetési
    minimum alatt élőt – köztük – néhány százezer gyermeket, hogy le kell
    szokni mindenről, többek között -eddigi hobbijukról -, vagyis az evésről!
    Micsoda dolog az, hogy ennyit zabálnak. Még a végén elhízás miatt kell
    rájuk kidobni az al-/közép-/felcsúti stadionra az EU-s felzárkóztatásból
    “megspórolt” pénzt.
    .
    Ez olyan mint az anyósom:
    Pontos recept alapján süt mindent!
    Utána szorongva kérdezgeti, ugye milyen jó pedig több mindent “kispórolt”
    a rághatatlan, íztelen “süteményéből”.
    Természetesen elvárja, hogy a fogyasztott “süteményt” dicsérjük.
    .
    Csuti megcsodálkozik, hogy már megint báncsák a magyarokat, mert nem
    arra költötték a pénzt, amire kapták, VAGYIS A FELZÁRKÓZÁS HELYETT másra!
    Körülbelül így akarta Hruscsov is elhagyni Amerikát a KGST szervezése által, vagyis a mi pénzünkön. De Hruscsov legalább nem mondta, hogy figyeljétek
    a tetteim vagyis a kezemet, mert most csalok (azzal, amit aláírok).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. Akos bacsi nem tevedet!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. Kertész Ákos tévedett, amikor azt mondta, hogy a magyar genetikusan alattvaló. Akik ezt a szélhámos tolvaj hazudozó gazembert megtűrik, és még a pofátlan hazugságait is elhiszik, azok nem genetikusan alattvalók, hanem genetikusan hülyék.
    ….
    nakérem, tegap megint megkaptam hogy nemmmagyar vagyok:)

    most már büszke is leszek rá:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  31. nadekérem: akkor ő bűnöző vagy egészségvédő?
    http://nol.hu/mozaik/szazezer_doboz_cigarettat_talaltak_egy_teglasi_tanyan

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. Marcus Aurelius

    Hiryu2,0
    2013. május 6. hétfő
    16:56
    .
    Idézed a cikkből: „Kertész Ákos tévedett, amikor azt mondta, hogy a magyar genetikusan alattvaló. Akik ezt a szélhámos tolvaj hazudozó gazembert megtűrik, és még a pofátlan hazugságait is elhiszik, azok nem genetikusan alattvalók, hanem genetikusan hülyék.”
    .
    A kettő nem zárja ki egymást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  33. hmmm…… azért a legtöbb orvosilag hmmm “hülye” esetében is van önfenntartási ösztön..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. azaza: ha bunkóval akarják fejbevágni, fut vagy menekül….

    de nem köszöni meg hogy kirabolják, és nem imádkozik a rablóhoz..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Marcus Aurelius

    De az azért lehet, hogy a cikk írójában az álláspont, az erkölcsi álláspont demonstrálásának szándéka itt-ott elsodorta a dekázó mérlegelést.
    Szerintem valamicskét csökkenni fog a dohányáru forgalma.
    Ha valahol rendszeressé válik a pánikszerűen bagóra vadászó elgyötört függők megjelenése, akkor ott hamarosan megjelennek az élelmes kisbefektetők is. Akik némi felárért szatyorból adják el a vágyott holmit. Esetleg csempészárut.
    A lustasággal és a lehetséges helyettesítő szerekkel is számoljunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. “Azt mondta például, hogy a trafikok számát azért csökkentik, mert az egészséget védik. Túl sokan dohányoznak. Leginkább pedig a fiatalokat védik, akiknek a negyede cigizik. ”
    Például a legális drogárusító helyek száma 0, mégis a kábítószer korunk egyik legnagyobb problémája.
    Ez is azt igazolja, hogy a probléma megoldása és kezelése nem az árusító helyek számával függ össze.
    Nyilvánvalóan kilóg a lóláb, engem ezzel a dumával sem tudtak hülyíteni…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. Gyöngyi Péter
    2013. május 6. hétfő 10:14
    Azt beszéltük meg, hogy: kit érdekel a LÉNYEG?
    Mennyire igazad van válaszodban:
    Senkit!
    .
    Úgy látszik üzemi étkezdében vagyunk, azt eszi mindenki, ami elébe tettek.
    A tegnapi már romlott, uncsi, hogy holnap talán semmit sem kapnak, kit
    izgat. Majd elmennek pizzát venni, vagy a kínaihoz. Valódi magyar “kacsáért”!
    EDDIG IS MINDIG VOLT VALAHOGY.
    Lényeg, hogy tudunk írni olvasni, hiszen egyre inkább hallom:
    ÚGY IS AZT TESZNEK, AMIT AKARNAK. ne is zrikálj ilyesmivel!
    Hol van akire én is szívesen szavaznék? Nem látom itt őket!
    .
    Ez valóban ilyen egyszerű?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. orbán védi az fiatalok egészségét, mégis szinte kizárólag fideszeseké lett a dohánybiznisz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  39. … a háromszázforintos idióták, meg a rezsicsökkentés aláírásgyűjtők meg simán elhiszik

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  40. Marcus:
    .
    - Csempéaszáru. Ez lesz, még több. Az új “trafikosok” meg abba a pénzbe fulladjanak meg, amit ebből a disznó mocsokságból összetarhálnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  41. Az ilyen cikkekért szeretek én Amerikai Népszavát olvasni:)
    Az az egy jó van ebben a dologban,hogy legalább eggyel több oka van leszokni a cigiről,aki még nem tette volna meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos