Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Orbán Viktor a lovasságot ugratja 2013. május 22. szerda 17:23

  • Hozzászólások(47)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Orbán Viktor a lovasságot ugratja

Képzeljük magunk elé a kedves és közvetlen Orbán Viktort szolgái körében, midőn szabadságharcban megfáradt egóját ellazítva vicceket mesél. Mókázik, kedélyeskedik, tréfálkozik, a szolgák pedig, akiknek húsz év alatt volt idejük megtanulni, hogy sorsuk egy és csakis egy ember kezében van (mivel a vezér dönt az utolsó Fidesz-portás jövőjéről is), önfeledten kacagnak, mosolyognak egymásra, hogy a mellettük ülő is lássa: mennyire, de maradéktalanul humorosnak találják a főnök mondandóját, és nem csak humorosnak, de mélynek, találónak és egyedinek, szóval ezek a túlfizetett cselédek röhögnek, tapsolnak és lelkesednek, legyen szó Gyurcsány Ferencről, Azerbajdzsánról vagy Angela Merkelről. Legyen szó Európáról és Németországról.

Itt, a Fidesz-iroda akolmelegében hihető és logikus a világ megleckézetése, a gravitáció megfordítása, hihető minden, mert az az ember mondja, aki a pénzt adja, és aki még sohasem hazudott.

A Magyar Rádió stúdiója is Fidesz-iroda, a köztévé büféje is, az ügyészség, az Alkotmánybíróság, a Médiahatóság, és ha minden jól megy, hamarosan a TV2 nevű kereskedelmi csatorna is. Akkor lesz csak nagy kacagás, de most sem kicsi!

Most éppen azzal tréfál a vezető, hogy Németország ne küldjön lovasságot, mert egyszer már megtette tankok képében és az nem volt jó ötlet. Egymás combját csapkodják örömükben az alkalmazottak, mert a főnök megmondta, a főnök nem hagyja, a főnök megcibálta a nagy és buta Németország bajszát, mert megteheti.

A főnök egy eltájolt bunkó Európa-külsőn, aki néha talán tényleg elhiszi, hogy amit mond, az vicces, esetleg még igaz is. Azért hiheti el, mert jellemtelen, züllött alakokkal van körülvéve. Pontosabban: ilyenekkel vette körül magát, nehogy már beszóljanak.

Fennhatósága pontosan a Fidesz-iroda ajtajáig terjed. Hegyeshalom.

Azon túl jobb-rosszabb, de mindenképpen tőle független politikusok nézik ezt az eltájolt emberkét, aki nyitott sliccel ül az EU nevű étterem asztalánál és kézzel eszi a makarónit, mert neki szabad, hiszen egyetlen jogszabály sem tiltja tételesen, hogy az Unióban nem lehet kézzel enni a makarónit. Beleköp a levesbe is, mert arra sincs paragrafus. Desszertet nem hoznak neki, hátha a fejére keni a joghézagra hivatkozva, mire duzzogni kezd, hogy ez az ő étterme, rohadt Nyugat, rohadt nemzetközi konzervatív kommunisták, mi ez a kettős mérce?! Itt mindenki kap desszertet, csak a magyar miniszterelnök nem?!

Nyilvánvaló, hogy ezzel semmi más célja nincs az Európai Uniónak, mint a magyar nép megalázása, kirekesztése, elnyomása.

Ne küldjenek lovasságot, mert Németországból jöttek a nácik is, akik zsidókat öltek, a magyar nép általános és heves tiltakozása ellenére is – olvasható ki Orbán Viktor mondataiból, ami önmagában is borzalmas, elmebeteg gondolat 2013-ban, és biztos vagyok benne, hogy ha egyetlen értelmes fideszes elolvasta volna az interjút megelőzően, kihúzatja a szövegből. Mármint ha értelmes és bátor, mivel a miniszterelnök kicsinyes és bosszúálló, nem kegyelmez a sajátjainak sem, ha kritizálni merik.

Kimondta, hát kimondta, a magyar miniszterelnök megint nyitva hagyta a budiajtót, és onnan hepciáskodik – gondolják az európai politikusok, de mivel ezt sem tiltja semmilyen jogszabály, csak annyit válaszolnak, hogy hm, hm, ez nem volt túl okos.

A német gazdaság nagyjából három perc alatt tudná taccsra vágni a magyart. A német gazdaságot nem küldetéses idióta politikusok irányítják, de ezzel hosszú távon visszaélni elég kockázatos. Valószínűtlen ugyanis, hogy a végtelenségig tűrik partnereink és szövetségeseink az Unióban, hogy a magyar miniszterelnök időnként elkurjantja magát: küldjetek pénzt, köcsögök, de sokat, egyébként meg buták, elmaradottak és kommunisták vagytok, dögöljetek meg!

Ezen egy darabig nevetnek.

Nevetnek, de nincs desszert, és egy kicsit is normális politikus ebből észreveszi, hogy valami baj van, ideje lenne visszavenni. Legközelebb a főétel is elmarad. Aztán meg nyomhatja orrát a kirakatra Orbán, és nézheti szomorúan, ahogy a többiek vacsoráznak, mert a jóindulat nem végtelen. Negyvenszer nem fognak szólni (tételes jogszabályi tiltás hiányában sem), hogy mosakodjon meg, mert büdös, hanem egyszerűen kizárják a klubból.

Abból a klubból, ahová évtizedeken át vágytunk, ahonnan baromi sok pénzt kapunk, ami az egyetlen társaság a környéken demokratikus elkötelezettséggel, normális politikával és emberi jogokkal.

Lehet dörgölőzni agyatlan diktátorokhoz, emberevő rezsimekhez, rabszolgatartó társadalmakhoz, de kontraproduktív. Értem én, hogy csak annyi pénz kéne, amiből megúszhatók a választások, és szét lehet osztani a hívő, lefizethető és agyatlan hülyék között, de pillanatnyilag ennyit sem ad Kína, Azerbajdzsán, Jordánia vagy Észak-Korea, mert rohadtul nem érdekük Orbán hatalmon maradása. Azon egyszerű okból, mert semmit sem tudunk cserébe adni. Nincs elég baltás gyilkosunk a börtönökben, a marhahúst meg máshonnan is beszerezhetik.

Addig is marad a kínos nyalakodás: 12, azaz maximális pontszám az azerbajdzsáni dalra az Eurovíziós Dalfesztiválon, cserébe pedig 0, azaz nulla a magyar dalra Azerbajdzsántól.

Nos, ezek az erőviszonyok. Bye Viktor nem jut a döntőbe.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (122 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +188 ( 208 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Orbán Viktor a lovasságot ugratja, 4.7 out of 5 based on 122 ratings

  • Hozzászólások(47)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

47 Reader’s Comments

  1. Színpadok és eredmények
    Eurovizió:
    Azerbajdzsán – Magyarország 12 : 0
    Hamarosan következik:
    Európai Unió:
    Németország – Magyarország kiütéses K.O.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +59 (71 szavazatból)
  2. Az írás minden mondatával egyetértve csak egy kérdés Parának és Adminnak. Ez az írás vajon miért nem egy magyarországi nyomtatott vagy online médiában jelenik meg?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +76 (92 szavazatból)
  3. nopasaran
    Nem fogják megtenni! Mert nem Orbánt,és rühes bandáját nézik,hanem a magyar embereket!
    Ott hagyják az ajtó előtt kushadni addig, amíg nem jön rá magától,hogy a szaros csizmával nem lépünk be a tiszta szobába!
    Novembertől már nem folyósítják a KEOP pénzeket. Most alkudoznak Orbánék,kunyerálnak rendesen.Aztán ha megkapják,újra eljárják a páva táncot.
    Az unió kivár.Közben próbálkozik még,hátha eszébe jut ennek a magyar vircsaftnak,hogy illik tisztességesen viselkedni,ha bekönyörögte magát valahová.
    Eszükbe nem jut,hogy idejében kellene megfékezni a dúvadat! Pedig ezzel nagy hibát követnek el.
    Mert ez a dúvad már így is vérszemet kapott…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +58 (72 szavazatból)
  4. “nyitott sliccel ül az EU nevű étterem asztalánál és kézzel eszi a makarónit, mert neki szabad, hiszen egyetlen jogszabály sem tiltja tételesen, hogy az Unióban nem lehet kézzel enni a makarónit. Beleköp a levesbe is, mert arra sincs paragrafus”

    para, ebben tévedsz. nem azért teszi, mert nem tiltja jogszabály etc., hanem mert otthonról ezt hozta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +63 (77 szavazatból)
  5. Újabb gyöngyszemek: -)
    Bye Viktor nyitott sliccel csak annyit akart tudatni a savanyúkáposzta németekkel, hogy ő, mint harcieb már korbepisilte a határt, ez a ő vadászterülete, itt ő ..,-ik, ja, ja, uralkodik

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (34 szavazatból)
  6. Gratulálok, élvezettel olvastam.(ja, és jókat röhögtem, most kivételesen, mivel mostanában, csak sírni szoktam)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (40 szavazatból)
  7. @bumburi: De sajnos meg fogják tenni! Ugyanis ott sem önzetlen filantrópok ülnek. Némat politikusok a német szavazók érdekeit nézik, noha sok minden árnyalja ezt. Ott vannak emberi jogok, jogbiztonság, alkotmányos fékek. Egy idő után a saját választóinak is el kell magyaráznia, hogy miért támogatja ezt az ütődött, szánalmas kis zsebdiktátort.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (41 szavazatból)
  8. Para, ez jó volt! És a fényképed egyre jobban tetszik. Alátámasztja a mondanivalót. Yetinek öltözve, tótágast állva, megkockáztatom, hogy talán nagyon berúgva is különb vagy holmi miniszterelnöknél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (49 szavazatból)
  9. Astaroth
    Kívánom,hogy igazad legyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  10. Philip Marlowe (2013. május 22. szerda 17:50)
    — Csatlakozom. De persze tudom: azért nem, mer félnek. Gyáva népnek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  11. Köszönöm leülhet *5 !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  12. Őrjöngő Zsebdiktátor

    Régi rögeszmém, de orbánt a németek-de akár egy nagyvonalú magyar ellenzéki politikus is- pillanatok alatt porba alázhatná.
    Elég lenne -igen, pénzért- megszerezni a zsebzsarnok grazi orvosi leleteit…..
    Aztán a folyamatot -mint a nukleáris láncreakciót- már nem lehetne megállítani.
    Sorra derülnének ki az aljasságok, bűncselekmény sorozatok.
    Ugyanis a fidesz nyaloncok rögtön megéreznék a főmétely bukását és a saját rühes irhájukat mentvén -mivel ők “mindent parancsra tettek- nürnbergi per reloaded” -sorra árulnák el orbánt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (55 szavazatból)
  13. Most komolyan: a magyarok az azerekre adták a max 12 pontot? Tényleg, megnéztem. Ennyire nem vagyunk hujek. Ezt meghackelték! Mármint az állam!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  14. Nem volt elég a bélyeg?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  15. Őrjöngő Zsebdiktátor

    Ha szabad egy kiegészítést tennem Para ismételten ütős cikkéhez.

    orbánt úgy képzeltem el az említett vacsoránál , hogy a nyitott sliccéhez még ráadásként hangosakat böfög és recsegőseket is fingik, -úgy mint a bölcsek kövérében- , majd amikor mindenki szúrós szemmel néz rá, sértődötten kivonul és a folyosón- persze amikor nem látja senki- ráadásként belevizel a puncsos tálba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (30 szavazatból)
  16. Azer, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (14 szavazatból)
  17. Epedve várom Para irásait könyvalakban. Remélem egyszer felfűzi ezeket a gyöngyszemeket.
    (bocs, nincs hosszú i -m)
    Olvastátok ma Kulka János nyilt levelét Kerényihez? Érdemes, végre egy európai…………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (24 szavazatból)
  18. Jó volt, de kevés! Ennek a féregnek…..A tégláit meg fogja tapogatni, ebben biztos vagyok! A történelem, meg lesz@rja, bár dicsőséget remél, amit most a féleszű 2/3-tól megkap….Sajnálom, hogy ebben a történetben részt kell vállalnom, és sajnálom a gyerekeket is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  19. ismét jól szórakoztam, köszi, csak ne lenne oly keserű a nevetésem

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  20. Kis pávatánc.
    “Vidéki vasútállomáson odamegy a cigány a vasutashoz.
    - Jáááj, dráága állomásfőnök úr, ággyon má egy cigaréttát!
    - Nesze.
    - Jáj, aranyos vasútirányító főigazgató úr, ággyon má egy kis tüzet is!
    A cigány megkapja, szív egy slukkot a cigiből, majd kiköp a vasutas elé.
    - Na, mi ván háver, te vagy itt a bákter?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (28 szavazatból)
  21. Bocs, kicsit hosszú, de Csukás István szinte ugyanilyen jól megírta ezt a jelenetet a Pom-Pom meséiben, a Bátor Tintanyúlban:

    “(…) Hamar híre ment a bátor Tintanyúlnak, s nemsokára egész kis sereg követte, tisztes távolból persze, hiszen olyan félelmetesen düllesztette ki a mellét, villogtatta a szemét, billegtette a fülét. Követték a kutyák, a macskák, a gyerekek, az utcaseprők, a postások és a háztetőn a kéményseprők. Egy gyönyörű kis térre értek. A tér közepén állt egy gyönyörű kis szökőkút. Bár nem működött, mert a parkőr minden reggel elzárta a vizet takarékosságból, de így is gyönyörű volt! A parkőr a szökőkút peremén üldögélt, és őrizte a parkot. A bátor Tintanyúl megcsodálta a gyönyörű szökőkutat meg a parkőrt. Majd körülnézett, és igy szólt:
    - Én vagyok a bátor Tintanyúl!
    Körben elismerően mormogott mindenki. A bátor Tintanyúl a szökőkútra csapott.
    - Ez lesz a palotám!
    Mindenki helyeslően bólogatott. A parkőr a vállát vonogatta, hogy neki mindegy, csak ne szemeteljen senki. A bátor Tintanyúl most szúrós szemmel a kutyákra nézett, majd igy szólt:
    - És mindennap megeszek egy kutyát A kutyák remegve hátrább húzódtak. Most a macskákra nézett szúrósan.
    - Meg egy macskát!
    A macskák is hátrább húzódtak.
    A Tintanyúl balra nézett, ahol az utcaseprők áIltak.
    - Meg egy utcaseprőt!
    Az utcaseprők elbújtak a fák mögött.
    - Meg egy postást!
    A postások behúzódtak a kapualjakba. A bátor Tintanyúl felnézett a háztetőkre, s élesen rikkantotta:
    - Meg egy kéményseprőt!
    A kéményseprők remegve belebújtak a kéményekbe. A parkőr a térdét csapkodta, úgy nevetett, még a könnye is kijött s ezt mondogatta: “Nahát! Haha! Nahát! Hihi! Ilyet még az öregapám se látott! Hahaha! Hihihi!”. A bátor Tintanyúl ránézett a röhögő parkőrre, és így folytatta:
    - Meg egy parkőrt!
    A parkőr azonnal abbahagyta a nevetést meg a vihorászást meg a hihizést, mérgesen összeráncolta a homlokát, felállt, és egy nagyot bömbölt:
    - Majd adok én neked parkőrt enni! Tudhatnád, hogy a legbátrabb és a legerősebb ember a világon a parkőr!
    Ezzel odament a csaphoz, és kinyitotta. A szökőkút spriccelni kezdett, és a víz elmosta a bátor Tintanyulat. ”

    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (48 szavazatból)
  22. kedves Para…. nem lehetne valami vicceset az ilyen konkrét és pontos helyzetérékelések és jellemrajzok helyett?
    jó volna már nevetni….

    ui… facebookon kaptam, ismerőstől:
    “pra linkjét feldobtam országos ismertségű forumra kiváncsi leszek meddig lesz ott.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  23. ☺☺☺
    ☻☻☻

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  24. Kedves Para
    Nagyon jó a cikk ( a multkorira én irtam azt ,hogy sz@r.)
    Látod ,ahogy nem Gyurcsányozol és még magyar kornélia sincs a közeledben,tudsz te.Tényleg szuper . Gratulálok! Barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  25. azé…van még dolga:
    http://most.444.hu/2013/05/22/reklamadon-gondolkoznak-orbanek/
    A miniszterelnök szerint a költségvetés 0,3 százalékát jelentő 90 milliárd forintos kiadáscsökkentés mellett két további lépésre kényszerülhet a kormány. Egyike ezeknek, hogy az “állami vagyon terhére” oldják meg az egyszeri kiadással járó beruházások befejezését (ez valószínűleg a stadionépítéseket és a Kossuth tér átépítését is érinti). A harmadik lépés pedig az adók emelése volna. Orbán szerint a kormányban még vita van a két további lépésről, de ő személy szerint meglépné azokat.

    Orbán a rezsicsökkentés 2.0-ról is beszélt: ”Állami eszközökkel csökkenteni fogjuk a vállalkozások által használt energia árát is.” Szerinte, amíg nincsen teljesen liberalizálva az Unióban az energiapiac, addig hatósági eszközökkel kell beavatkozni. (

    margit……noooormáális vagy?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  26. Húú, Látta valaki ma a parlamenti közvetitésben papcsák arcát????
    Naggggyon durva. Nem lennék zuglói.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  27. Melyikre tetszett minuszt nyomni dràga Aranka néni, a feketére vagy a fehérre ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  28. orbán ma brüsszelben azt hazudozta,hogy nem is tudja tudja ki az az Angela Izé, miközben a brüsszeli savasmenetet szervező csicsa bősz nyilt levelet intéz bizonyos Merkel asszonyhoz. Lehet hogy ő az a bizonyos Angéla??? Jéééé.
    Mellesleg a németeknek tök mindegy,hogy Merkelen vagy Steinbrückön keresztül
    nácizza le őket egy büdöslábú balkáni bunkó.És ez a szerencsétlen ezt nem érti.
    Egyébként szószerint azt mondta, hogy a németek (1944, nácik) tankokat küldtek hozzánk. Stmmt? Most pedig kéri ,hogy a németek (2013 ,CDU- FDPkormány) ne tegye( Steinbrück ha akarna se tudna, hisz nincs hatalmon!)
    Mi ez ha nem az 1944,2013 összemosása. Ez mindenkit hülyének néz???
    Ezt dumálja ki Pröhtonyi úr!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  29. Mit mondjak, fidesznyiknek lenni sem fenékig tejfel!
    Személy szerint még 100 Ha trafikért sem vállalnám.
    Amikor komolyan beszél mindig akkor röhögném el magam, amikor viccel akkor pedig sírhatnékom támadna. Sajnos rossz csepűrágó válna belőlem. Még gimnazista koromban egyszer osztálykiránduláson voltunk a Nagyfaluban. Egész nap nem tudtunk enni, annyi volt a látnivaló számunkra vidéki suttyók számára, de esti programként még egy színházlátogatást is belesuszteroltak a kirándulás megkoronázása céljából. A mellettem ülő csajszinak annyira korgott a gyomra, hogy a legdrámaibb résznél kénytelenek voltak engem kivezetni az előadásról. A röhögőgörcs már csak ilyen. Mindig akkor kapja el az embert, amikor illene visszafojtani, de nem lehet. Volt is belőle bajom az átkosban jó párszor, különböző ünnepségek alkalmával. Valahogy mindig elkapott a röhöghetnék, amikor a szónok ahhoz a részhez ért, legyőzzük az imperialistákat.
    Ilyen múlttal ellenjavallt még komoly anyagi érdekeltség mellett is egy Fideszhez hasonló cégben részvényesnek lenni.
    Csak azt tudnám, hogy tudja Orbán röhögés nélkül előadni az olyan dumákat, mint a mai nincs vitánk Merkellel címűt? Szijjártó legalább mindig úgy nézett ki, mint aki éppen akkor kapott be egy Vigyorexet. De ez az Orbán simán elmondja röhögés nélkül még azt is, hogy Magyarország jobban teljesít!
    Egyszóval maradok aki voltam, egy csóró. Nem kell nekem sem trafik, sem föld, de akkor röhögök amikor valami vicces és akkor sírok, amikor Orbán komolyan beszél!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  30. “Az írás minden mondatával egyetértve csak egy kérdés Parának és Adminnak. Ez az írás vajon miért nem egy magyarországi nyomtatott vagy online médiában jelenik meg?”
    ———————–
    Bár nem nagyon olvasom Parát amióta volt szíves és egy írásában nyilvánosan lehomofóbozott engem és több társamat és kérte gyógyíttassuk beteg önmagunkat abban az esetben ha érthető módon nem fűlik a fogunk ahhoz amit a homoszexuálisok nyilvánosan a felvonulásaikon tesznek, (nem a homoszexuálisokkal volt bajunk) és kerülöm a cikkeit nem hiányzik egy újabb inzultus vagy kellemetlen meglepetés, ( bocs Para de azóta sem tudtam megemészteni) de ennek az írásnak címe invitáló volt, és nem is csalódtam.
    .
    Szatirikus, elmond mindent, és széles olvasótábort szólít meg, valamint, habár egyértelműen a magyar olvasókat címezi már csak hangvételében is, szerintem ez a cikk megérdemelné, hogy német nyelvre lefordítva eljusson a német médiáig és ők döntsenek akarják e publikálni.
    .
    Természetesen tisztában vagyok vele, hogy az ötletem bizarr és nem feltétlenül sülne el jól, de az AN-en több olyan cikk jelenik meg, én főleg Bartus cikkeit értékelem, de a többiek tollából is, amelyet szerintem német vagy angol nyelven is érdemes lenne megjelentetni. már kértem, kértük az AN-t erre, de megértem, hogy ez egy magyaroknak szánt magyar hírszájt és az idegennyelvű publikáció ellenkezhet az eredeti irányvonalukkal.
    .
    Azonban én speciel szeretném ha Bartus, vagy akár Para, (ha ihlete van) egy egy cikkét idegen nyelven kihozná az AN, ill, javasolnám nekik, ha ez nem túl bugyuta és irreális javaslat, hogy időnként megkísérelhetnék felvenni a kapcsolatot a német ill. angol médiával és ott is írni. Csak saját kútfőből jött, bocsánatot kérek, hogy beleokoskodok a munkájukba, de hiszem, hogy ez lehetséges lenne, és sok írás igazán megérdemelné.

    .
    Legalább érzékeltetni, hogy Magyarországon emberek is élnek és nem mindenki hülye vagy Orbán, és a külföldön élő magyarok között sok tenni kész értékes ember van.

    .
    “Egy fecske nem csinál nyarat”, szól a mondás. Nekem is van egy mondásom

    ” Dehogyis nem.”

    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  31. nekem Para nagyon hiányozni fog a nyári szünet alatt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  32. Senki nem meri leírni, kimondani, hogy ez az ember esetlegesen beteg. A miniszterelnök betegsége közügy, nyilvánosságra kellene hoznia a betegségeit, diagnózisát, kezeléseit, mint ahogyan teszik ezt a nem diktatórikus országokban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  33. Varga István: Teljesen jogos a felvetés, igazából nem is értem, hogy az ellenzéki pártok miért nem követelik a grazi elmegyógyintézettől Orbán diagnózisának kiadását és nyilvánosságra hozását! Jogunk van tudni, hogy a nemzetre veszélytelen hatású övsömörrel, hajbeültetéssel, netán fitymaszűkülettel kezelik, vagy pedig egyre súlyosbodó elmebajjal, amelyből óriási tragédiák szoktak kerekedni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  34. orbán tudja, hogy a reális alternatíva vagy ő vagy a Jobbik. S ha nem ő, akkor egy moszlim bástya Európa kellős közepén. Ezért tehet meg most és (majdnem) mindörökké Merkelékkel. Nem rúghatják ki az EU-ból, mert akkor a NATO-ból is ki kellene… És akkor itt terem Vona mögött pl. Irán.
    Ideje lenne súlyának megfelelően foglalkozni velük. A bojkott hazaárulás-értelmezésével is. Képzeljük magunk elé egy Fidesz-Jobbik parlamentet. Fidesz másfél év alatt félredobva, a nácizmus teljes fényében ragyog.
    Kilépés az EU-ból, internet leállítva, útlevél bevonva, Biszkutól Kiss Jánoson keresztül Mesterházyig mindenki minimum börtönben, “elszámoltató jogrend”.
    Perzsa atomsiló a bánáti rózsák között. Satöbbi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  35. Egy nagyon okos ember, már elhunyt egyetemi professzor évekkel ezelőtt “miniduce”-nek nevezte és egyértelműen megállapította, hogy pszichopata, akár kezelik, akár nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  36. Azért ne vegyük magától értetődőnek, hogy Európában csak a FideSSt és Orbánt ítélik el s a magyar népet nem. Azt talán belátják (még), hogy a 2010-es választások alkalmával sem igazán a Fideszre szavazott a nép, hanem az előző kormány ellen. Ha azonban a 2014-es választásokkor a Fidesz – ha nem is 2/3-dal – de “bejön”, akkor már nyugodtan mondhatják, hogy egyék meg a magyarok, amit főztek maguknak. A 2010-es választást megelőzte a FideSS minősíthetetlenül alávaló, karaktergyilkosságra is képes kampánya, és “bejött” nekik. Én komolyan csodálkozom azon, hogy lényegében ma már a 2014-es választások előkészületei mellett meg merték csinálni ezt a trafik botrányt.
    Visszatérve Nyugat Európai szimpatizánsainkra reménykedhetünk abban, hogy segítenek nekünk kimászni ebből a mély gödörből, de ugye, azt azért nem várhatjuk el, hogy semmilyen jelentősebb hazai “kimászási” erőfeszítésnek a nyomát sem látják és ennek ellenére azért mégis segítene?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  37. pedig:))

    http://most.444.hu/2013/05/23/uber-alles/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  38. illetve…nem olyan jó, mint Para itt. de:

    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=647570&referer_id=toplist

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  39. Prezsbiter

    A Fidesz most bevallottan arra készül, az EU bizottságok tagjai, vezetői ellen elindítja az itthon kitűnően bevált lejárató gyűlöletkampányát. Kíváncsi vagyok erre mit lépnek az unió vezető politikusai? Amikor Cohn-Bendit ellen alkalmazta ezt a taktikát az állampárt és annak bűzlő szájú médiái. nagyon lapítottak az EU-ban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  40. Érdemes néha a cikkek kommentárjait is végigolvasni. Para-Kovács ízes-csípős
    grobiánus szatírája mellé ElPocoLoco melléhelyezte Csukás István szatirikus
    meséjét a diktátorok nagy-nagy belső ürességéről, amelynek szelídebb
    kíméletlensége választást engedett az olvasónak, hogy egyazon gusztustalan
    tárgyról az ítélkezést Váci úti vagy Váci utcai modorban engedje hatni magára.
    A magyar közönség elé kerülő viktátor-szatírák változó arányban foglalkoznak azzal, ami a diktátorok természetrajzában közös, de jellemzi a
    magyar viszonyokat is, és azt, ami Orbán Viktorban és rendszerében egyéni.
    Minden diktátor pályaívében a kezdetekben van, ami többé-kevésbé reális: ideológiai és társadalmi lehetőségek, józan mérlegelés, részben tartós
    eredmények. Aztán a konszolidáció, amely valamiféle egyensúlyon nyugszik
    a valóság és annak eszmei tükröződése között. Addigra teljesen kibontakozik
    a diktátor lélektana: az emberek megvetése, az a fölénytudat, mely abból
    táplálkozik, hogy a központi figura játszani tud az emberek többségével, a
    vezéri magány, a növekvő fáradtság és kiábrándultság a sikerrel épített
    szerepjátszásból, a valóságérzék kezdeti eltompulása, amely a pályaív
    hanyatló szakaszán meghatározó lesz a tévessé váló megítélések egymásra
    halmozásával együtt. Aztán egy ponton átfordul az objektív helyzet: az illúziók, érdekek, öncsalások és félelmek hálója átszakad, s nem tartja fel többé a
    diktatúra bomlását, majd bukását. Üt az igazság órája, amelyben kiderül: hagy-e romokon és lelki sebeken túl valami maradandót is egy-egy
    diktatúra.
    A klasszikus diktatúráknál e folyamatnak időbeli kifutása van: az egyes
    szakaszok nem esetlegesek, hanem belső kiérleltségük szerint váltják
    egymást. Hasonlóképpen a diktátor akarati-érzelmi világának egyes
    etapjai sem úgy következnek be, ahogy egy rakás fatörzs véletlenszerűen
    egymásra zuhan, hanem érvényesül dinamikájuk belső logikája. Napóleon
    hazárdjátékának legfényesebb húzása közben, amikor a párizsiak tombolva köszöntötték a császár visszatérését, a diktátorban elevenen élt fanyar realitásérzéke. Egy híve meghatottan mutatott a lelkesedéstől könnyező és ölelkező párizsiakra, a császár viszont szárazon megjegyezte: “Így
    lelkendeznének akkor is, ha a hóhér kordélyán döcögnék megkötözve a vesztőhely felé”. Ebből nem csupán a kiábrándult cinizmus szólt, hanem a
    mély emberismeret is. Ha eredményeket mutat fel, a nép nem tántorodik el tőle. Márpedig Napóleonnak volt még reális esélye (bár nem sok): intakt
    hadserege, az európai nagyhatalmak pillanatnyi fejvesztettsége és belső ellenségeinek meglepően kisszerű, tehetségtelen kormányzása. Végső
    bukását követően hagyott-e romokat maga után a császár? Sokat is. De csak
    azokat hagyott? Hát nem!… A francia közigazgatás, törvénykezés, iskolarendszer (egyebeket nem említve) kétszáz év után is sokban meghatározzák a mai francia gyakorlatot. Nem is szólva – az őszintén
    szólva, azóta nem is kissé megkopott – Gloire-tól.. A paraszt – földet kapott,
    az értelmiségi – kultúrát, önmegvalósítási lehetőséget, a munkás – élhetőbb
    körülményeket, a franciák – tartós öntudatot. Pedig ez is diktatúra volt:
    militarista, rendőri, hivatalnoki, nyelvezetét tekintve önmagát fényezően
    domináns.
    S miután e ponton tisztelettel elnézést kérek Napóleon Bonaparte
    szellemétől a rá nézve sértő összehasonlítás okán, némi iróniával
    megkérdem: mi következik mindebből a felcsúti vezérfigurára nézve.
    Röviden: az a csillagászati távolság, amely Ajacciot Felcsúttól elválasztja.
    Szabatosabban: Orbán Viktorban megvan a kalandor nagyra törése,
    gyémántfúró erejű hatalomvágya és egy értelmes hazardőr
    játékszenvedélye. Megvan továbbá néhány hasznos eszköz-tulajdonság:
    vakmerőség, gyors helyzetfelismerő képesség, a negatív jellemvonások
    alapján kialakított alapos emberismeret, egy jellemamőba ösztönös
    alkalmazkodó képessége, helyes ráismerés a propaganda modern
    eszköztárának fontosságára, csekély értéktartalmú, de nem mindenben
    légből kapott jövőképe, amely az európai félperiféria kicsit alkotmányos, nagyobbrészt diktatórikus hagyományaira s e tradíciók jelenre alkalmazásának lehetségességére alapoz. Orbánnak e jövőképéhez
    éppen alkalmas saját közéleti nyelve van. Nem minőségi nyelv, az igaz, de
    sablonjaiban, retorikájában is sok mindenben rátalálhatunk arra, ami a mostani magyar kisember lelkében visszhangozhat. Orbán Viktor a taktika embere, ilyen minőségben politikus.
    Egy diktátor kilátásaira nézve három-négy év – egy pillanat. Ha arra gondolok,
    amit én – jobb híján – Orbán Viktor stratégiai impotenciájának nevezek,
    érthetővé válik, miért sorolom őt (nyilván másokkal együtt) a percemberek
    közé. Gondoljuk meg, eddig sosem volt képes a belpolitika és a külpolitika
    az éppen napjainkban helyes fontossági arányát megtalálnia. Orbán Mucsát
    következetesen fölébe helyezi Brüsszelnek, Berlinnek, Washington DC.nek
    Orbán nagyságrendi tévedésben él, milyen súlyú, jelentőségű ellenfeleket
    választhat ki magának, főleg a nemzetközi küzdőtéren. Minden jobb diktátor
    valamit hozzátett országa modernizációjához a kor jelenéhez képest. Orbán,
    ha akarna ilyesmit, akkor sem tudna. Orbánnak ma Magyarországon a többség szánára magasabb életnívót, biztonságérzést, kellene nyújtani;
    hívei részére stabil, nem fenyegetett gyarapodást, kezelhető kockázatú anyagi és hatalmi erősödést kellene megadni. Ennek alárendelve néhány tehetséges kreátort és számos jó képességű eszköz-szakembert kellene felmutatnia. Hol vannak ezek? A rezsim addigi
    gyakorlatát voluntarista felpörgetettség jellemzi, amit – nyilván a túl nagy
    számú tehetségtelen kigondolónak és alkalmazónak is köszönhetően -
    szerkezetmélyi hibák, ügyetlenségek, eltévesztések jellemeznek. Eredmények
    csak a propagandában léteznek, a gyakorlatot az elszegényedés, a szellemi, kulturális hanyatlás, a távlattalanság karakterizálja. A sok-sok diktátor
    egyéni pályaívének közös jegyeiből Orbán rezsimjére vonatkozóan levonható
    az a következtetés, hogy azon belül a kezdet, a konszolidáció és a hanyatlás
    jegyei egymásra torlódnak. Az a mohóság, amellyel egy nagyon kis létszámú
    kiváltságos magának harácsol javakat, befolyást, hatalmat, a diktátum jogát
    az erkölcs és kultúra értékeinek monopolisztikus meghatározására – éles és rájuk nézve valószínűleg veszedelmes ellentétet alkot a mértéken felül
    kizsigerelt, jogfosztott, egyszersmind nyíltan megvetett többséggel. A kormányzati hibák (ha jól érzékelem) ma már a rendszer hatékony működését
    ipso facto ellehetetlenítik. Csak gyenge kvalitású diktatúrákra jellemző, hogy
    eszméi – a mindenkori populista és nacionalista jellegen belül – egytől
    egyig idejét múltak, a tegnapot vagy a tegnap előttöt idézik, próbálják
    aktualizálni.
    Nem tudjuk ezt a rezsímet történeti távlatba helyezni, ha nem
    vesszük figyelembe, hogy ez a maga torz módján mégis csak a sokszor
    elgáncsolt paraszti-munkás, kisburzsoá polgárosodás hatalomra jutása.
    A természetes öncsalással magyarnak tételezett vidék győzelme a
    kozmopolita~internacionalista Budapest felett. Az már az elkésettség
    fintora, hogy a paraszti demokratikus népi mozgalom mai – harmadik?
    negyedik? – generációja mégsem tud mást teremteni, mint világgazdasági
    függést, korrupciótól átitatott, erkölcstelen politikai diktatúrát, amelynek
    élén a külföldi nagykapitalizmus menedzserei állnak, megosztva hatalmukat
    a helyi komprádor burzsoáziával. A kormányzó perchatalmasok között egy
    sincs, aki egyéni útját ne a maga egyéni Felcsútjától, Lakitelkétől indítaná, aztán Budapest (Debrecen, Pécs. Hódmezővásárhely) érintésével ne
    ugyanott végezné. Ady Érdmindszentről úgy ért vissza Érdmindszentre,
    hogy magával hozta Párizst, Illyés Gyula mondjuk Ozora és Ozora között
    magához hasonította a lelkén átszűrt Párizst. Orbán Viktorra – joggal -
    nagy hatást tett Berlin. Ő mit hozott onnan magával Felcsútra, ahol most
    groteszk módon a földszintes falusi házak fölé magasodnak az épülőfélben
    lévő stadion betongerendái – a nagyratörő illúzió csonkjai -? Azt a
    szemtelen félrehallást,, nehogy a német ‘könnyűlovasság’ tankok képében
    ismét megjelenjen a magyar tájakon. Mert az akkor sem vált be s ma sem célravezető. Hortobágy beüzent Debrecenbe, sürgősen, rejtetten fenyegetve – hogy ezzel a módosított Adys szóképpel fejezzem ki tiltakozásomat, erkölcsi rosszullétemet ennyi rosszhiszemű diktátori böszmeség láttán. Szervusz Viktor, szervusz kificamodott nemzeti öntudat!
    Reszkess Európa!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (17 szavazatból)
  41. Hungarian citizen

    De az a regi kollegiumi szoba. Az milyen udito lehetett, amikor pintertol kezdve aderig mind parancsra egysoros pucsitasban egyesultek, bal kezukkel elozekenyen vazelint nyujtva a kis barnaboru torpenek – jatszasibol, ofkosz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  42. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    HIstván !
    .
    “Körbe pisilte a határt, hogy ez már az ő birodalma”, sőt 2005-2006-ban már előre körbe pisiltette az Országházat, hogy ez majd hamarosan az ő birodalma lesz. Aztán, hogy nem lett az övé, még négy évig oda járt hugyozni a jobboldal színe java és láss csodát, az állati ösztönből ittmaradt jelölés szokásának hatására a nép, az istenadta, méltányolva hatalmas kapacitásukat; ha annyian oda vizelnek, akkor mégicsak tudnak ezek valamit, így nekik – vagyis a fid SS-Jobbik koaliciónak – ajándékozta a parlamentet. Mert lássuk be a rendszerváltás furcsa, [és az sem számít, hogy állítólag "sztálini"] 2/3os szabálya is előírta, hogy
    . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Aki előbb, s többet pisál,. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
    . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .Parlament csak annak dukál. . . . . . . . . . . . . . . . . .
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  43. Tisztelt hölgyeimésuraim! Mivel így köszönsz van kötödésed ameríkához /gondolom/, nos én itthon élek elég rég óta, de teljesen egyetértek veled! Sajnálom azokat az embereket akik nincs választásuk. Nekem van /ezért írom le a nevemet, mehetek az USA-ba, vagy bárhová EU-ba /világpolgár vagyok/ , pedig azon kevés 56-osok közül aki nem ért egyet az Orbáni diktatúrával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  44. Nagyon rossz ötlet lenne a túlzottdeficit-eljárás alól mentesíteni az országot, mint hírlik most a média révén. Ez csak újabb melldöngetésre sarkallná országunk urát, nem mellesleg vérszemet kapna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  45. Én már csak arra várok, mikor változtatja meg a FIDESZ a nevét. Mert már nem fiatalok, nem demokraták, szövetségben meg inkább valami maffiára hasonlitanak. De nem is kell ezeket megváltoztatniuk, egyszerűen tűnjenek el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. Para a király! Gratula a cikkhez!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. “bumburi”
    Azt irod,hogy “idejébenkellene megfékezni a duvadat.”Bizony idejében.Én azonban ugy látom,hogy az EU.politikusai is kezdenek félni ettől a “duvadd”-tól.vagy ami még rosszabb,nem is akarják megfékezni.Számukra is fontosabb az EU-tol kapot lové,mint az UNIÓ sorsa.
    A Para cikket én is nahgyon jónak tartom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos