Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lázár György: Áder János beszédet mond Mauthausenben? 2013. május 1. szerda 20:01

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lázár György: Áder János beszédet mond Mauthausenben?

Áder János köztársasági elnököt osztrák kollégája, Heinz Fischer, meghívta egy Mauthausenben, az egykori koncentrációs táborban tartandó megemlékezésre.  Ezt közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) az MTI-vel.

A megemlékezésen a magyar államfő beszédet mond majd, és a KEH tájékoztatása szerint az eseményen részt vesznek más országok képviselői is.

A felső-ausztriai Mauthausenben volt annak a ausztriai lágeregyüttesnek a központja, ahova mintegy 200 ezer embert – zsidókat, romákat, homoszexuálisokat, hadifoglyokat – deportáltak a második világháború idején, köztük magyarokat is.  A foglyok felét vagy már a táborban megölték, vagy az ott elszenvedett gyötrelmek következtében haltak meg a háború után.

Megkérdeztem Heinz Fischer osztrák elnököt, hogy izlésesnek tartja-e Áder János meghívását?

- Áder János 2008-ban Debrecenben felavatta Gróf Wass Albert szobrát, aki jogerősen elítélt háborús bűnös.  Erről a nemzetközi sajtó is cikkezett.

 

- Áder János hamarosan, május 15-én avatja fel Gróf Esterházy János szobrát Budapesten, aki szintén jogerősen elítélt háborús bűnös.

Én úgy vélem, hogy Áder János hivatalos jelenléte Mauthausenben – elfogadhatatlan.

Várjuk Fischer elnök válaszát.

 

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (24 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +38 ( 42 szavazatból)
Lázár György: Áder János beszédet mond Mauthausenben?, 4.8 out of 5 based on 24 ratings

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

30 Reader’s Comments

  1. Semmi gond, mondja el a beszédét, de nem Mauthausenben — mert egy nácibérenc álszent, szemforgató beszéde a meggyilkoltak leköpése –, hanem a B szektor ultrái előtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (36 szavazatból)
  2. a lábát nem lenne szabad betennie oda
    esetleg majd a recski vagy hortobágyi, a jelenlegi hatalmat birtokló bűnösök kitelepítésére szolgáló táborba
    ott jól kibeszélhetnék magukat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (32 szavazatból)
  3. Erkölcs, becsület, és tisztesség… Ezek azok a fogalmak, amik a fidesz berkekben ismeretlenek. Ez alól nem kivétel a szóban forgó fidesz tag sem.
    Ha kivétel lenne, beszédet sem tartana. Sőt, el sem menne, az előzmények végett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (28 szavazatból)
  4. Lesz még Magyar Köztársaság!

    noam2! Amit a fideSS és orKbán patkány maffiája művel, az kimeríti a népirtás fogalmát, mert szisztematikusan tönkreteszi és szétrabolják az országot. Táborba zárás helyett ilyen bűnökért a fideSS-től tanult módszerrel VISSZAMENŐLEGES HATÁLLYAL be kell vezetni, hogy HAZAÁRULÁSÉRT HALÁLBÜNTETÉST!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (25 szavazatból)
  5. Heinz Fischer egy imponáló szociáldemokrata politikus. 1995-ben, miután kiderült, hogy Bécs érseke, Groër bíboros több fiatalembert szexuálisan molesztált és a katolikus egyház védelmébe vette azt, Heinz Fischer nem akart többé az egyház tagja lenni és kilépett.
    .
    Egy ujságíró kiderítette Groër bíborosról, hogy több mint 2000 fiatalembert molesztált szexuálisan. Groër visszalépett Bécs érsekségétől, de haláláig fontos beosztásokat töltött be a katolikus egyházban. 2003-ban Köln érseke mondott misét a temetésén és évente celebrálják szentmisével mennybemenetelét. 2008-ban maga Farhat érsek celebrálta, a pápa személyes megbízottja, Ausztria apostoli nunciusa.
    .
    Én is érdeklődéssel várom Heinz Fischer válaszát és addig is gratulálok Lázár György kezdeményezéséhez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (36 szavazatból)
  6. Áder Mauthausenben biztos vissza fog esni a szerepébe, és a meghívottakat foglyoknak képzelve, ismerteti majd velük a házirendet, és közli, hogy ők “innen már csak a kéményen távozhatnak” – és jót röhög majd “saját” “szellemességén”… Két eset lehetséges: vagy felfogják majd, kit is hívtak meg, és kényszergyógykezelésre viszik (ez lenne a legjobb, mivel OPNI már nincs nálunk) vagy – ismerve Áder nyelvérzékét – megtapsolják, mert egy szót sem értenek majd a makogásából, és azt hiszik, értelmeset mondott…
    (Ha nem fogják ott, tényleg Recsken kell majd munkaterápiára fogni a forradalom győzelme után – hacsak az orbanisták leverése közben a feldühödött nép fel nem ismeri, és meg nem lincseli, mint anno Mussolinit…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (27 szavazatból)
  7. Lesz még Magyar Köztársaság!
    2013. május 1. szerda
    20:45

    az általad javasolt megoldás nem EU-kompatibilis
    én azért el tudok képzelni ott, az általam vizionált táborokban némi illegális zaklatást, táborőri “kilengést”, egyebet
    ugyanezt sima dutyiban is

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (14 szavazatból)
  8. Ader esetleg csecsenfoldon szorakoztathatna a nagyerdemut oda valo….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  9. Esterházy Jánost talán nem kéne háborús bűnösnek nevezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (14 szavazatból)
  10. egopig
    .
    Jogorvoslat és rehabilitáció híján, évtizedek óta a “jogerősen elítélt háborús bűnös” formula van érvényben mindkét személy esetében, akkor is, ha nem mindenki ért egyet vele. Bizonyítékok hatására megváltozhat – volt már ilyen a történelemben -, de addig ez a jogi terminus technicus érvényes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  11. Én úgy vélem, hogy Áder János hivatalos jelenléte Mauthausenben – elfogadhatatlan.

    Pedig neki ott lett volna a helye nem most, hanem akkor, es nem mint vendeg hanem mint fogoly !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  12. Egopig írta: “Esterházy Jánost talán nem kéne háborús bűnösnek nevezni.”
    Én se nevezném háborús bűnösnek, inkább csak közönséges gazembernek.
    .
    1939 márciusától 1942. májusáig a szlovák parlament képviselőjeként minden alkalommal megszavazta a zsidók teljes jogfosztását és vagyonuk elkobzását. Egyedüli kifogása és tiltakozása az volt, hogy az elkobzott javakból csak a szlovákok részesülnek, a magyar „árják” nem.
    .
    Javára írható, hogy nem volt annyira idióta mint Horthy és bandája. 1942 májusában észbe kapott, hogy a magyar kisebbséget majd éppúgy kirabolhatják és kiebrudalhatják mint a zsidó kisebbséget. Ha addig lelkesen támogatta a zsidóüldözést, ezután szembefordult vele. A szlovák Házelnöktől bocsánatot kért, hogy a zsidók kitelepítését már nem szavazza meg, bár hangoztatta: “antiszemita szellemben nevelkedtem, az vagyok és az is maradok”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (19 szavazatból)
  13. A meghívást vissza kellene vonni, ezzel is bojkottálva a mai hatalmat, példát mutatva vele a hazai politikai erőknek is.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  14. Egyet értek.
    Megjegyzem, hogy ma nagyon sokan munkálkodnak azon, hogy terepet adjanak a FIDESZ vezető embereinek ahhoz, hogy újabb pávatánc-mutatványaikkal lemosshassák magukról az antiszemita párt mocskát. Zsidó szervezetek és az Európai Néppárt orbán-barát politikusai tálcán kínálnak szónoki pulpitust azoknak, akik gőzerővel dolgoznak a Horthy-Magyarország rasszista szellemének újraélesztésén, akiknek a szavai nem hihetők, s ezt vezérük is megerősítette, amikor azt mondta, hogy ne a szavait, hanem a tetteit figyeljék. Mégis szónokolni hívják őket, s ez nagyon sokaknak fájdalmas és visszataszító.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  15. Lesz még Magyar Köztársaság!

    noma2! Igazad van, nem EU kompatibilis, de az ország szisztematikus kirablása és legyilkolása és a visszamenőleges hatályú törvénykezés sem EU kompatibilis.
    Mindenkit a saját szintjén kell kezelni, mindenkivel a saját szintjén és a saját nyelvén kell tárgyalni. orKbán patkány és a fideSS náci maffiózók akik egy egész országot rabolnak ki és a jövőjét évtizedekre vetik vissza, még a maffia módszerekkel való lemészárlásuk sem lenne bűn! Halál a nácikra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  16. Még mindig próbálkoznak és úgy tűnik sikerrel…
    *

    Ezek a “sógorok” sokszor esnek a szereptévesztés hibájába…
    *
    Csupán emlékeztetnék az osztrák Waldheim, egykori ENSZ főtitkárra, akinek végül is a megvallott náci háborús bűneire tekintettel kellett lemondania a legmagasabb nemzetközi tisztségről…
    *
    Arra építenek, hogy a bűnök úgyis feledésbe merülnek…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  17. A fideSS Mauthausent csinált egész Magyarországból. Meg lehet nézni, hol tart a gazdaság, a tárdadalom, a jog és az egész… .
    2013-ban ott tartunk, hogy a Parlamentben zsidóznak és cigányoznak, miközben mindezt teljes megelédettséggel teszik, amolyan kurucus gőggel és büszkességgel.
    Ez a “megvédjük honfitrásainak, nincsen felesleges élet” és még sorolni lehetne, mind hazugság a részükről. Orbánék mindig is kettős beszédet folytattak.
    “Ne azt nézzék, amit teszik, hanem, amit csinálok”. Ez vagy freudi elszólás lehetett , vagy egyetlen őszinte (?) mondata az elmúlt 25 évben.
    Teljesen mindegy mit mond Orbán, Áder, vagy akárki abból a koleszos brancsból, mert teljesen hiteltelen.

    Nem elég az orbáni rezsimet eltakarítani, de az orbanizmust is teljes mértékben fel kell számolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  18. Heinz Fischer követhetné politikus társa, a bajor parlament elnöknőjének a példáját. Mondja le a meghívást!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  19. Ádernek előbb itthon kellene rendbe tenni a gondolatait és tetteit. De ő, egy valakinek akar megfelelni, ami nem esik nehezére, hiszen énjéből fakanak véleményei, döntései.
    Ilyen rinocéroszi bőrrel el fog menni és ez is egy “pávatáncos” beszédet fog mondani.
    Ha csak idő közben le nem mondják a meghívását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  20. Áder nem tehet arról, h meghivják. Elmegy. A meghivó felelőssége, hogy kit hiv meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  21. Ennél pofátlanabb már csak az, hogy Orbán viszont beszédet mond a zsidó világkongresszuson.
    Manapság a tudomány a csillagos eget verdesi- fizikailag is – az emberi természet pedig 500m méterrel a béka kebeltartója alatt foglal helyet. Európa tűri, mint annakidején Hitler Rajna-vidéki lerohanását, – mire felébredtek már késő volt, ahogyan Churchill írta visszaemlékezéseiben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  22. Megint az történik, ami korábban Izraelben:
    Felköpnek, leesik Áder kippában, beszédet mond majd vigyorogva távozik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  23. azok a mínuszolók!

    költői kérdések: csak simán fideszes barmok? netán fasisztanácik? avagy: mifélék? kevés eszem van ahhoz, hogy megfejtsem (jó hír, hogy az eleje után abbahagyták. biztosan máshová szólította őket a kötelesség.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  24. Nem Áder Jánost kell elmegyógyintézetbe (vagy más zárt helyre) küldeni, hanem Heinz Fischert. Hogy gondolja, államfő, államfő, kilóra megvan?
    Nincs érv, amivel ez a diplomáciai lépés igazolható lenne.
    Ez nem csak Mauthausen, de a holokauszt valamennyi áldozatának arcul köpése!
    Ezt vállalja az osztrák államfő?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  25. Nem követik a “magyarcsálszbronzon” tevékenységeit külfüldön, nem számolnak vele .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  26. Szolid 2o13.o5.o3.
    Oldberg2o13.o5.o3.

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  27. *
    Most hallom a hírekben, hogy Horst Tapper – alias Derrick – is tagja volt a Waffen SS-nek. Megmondom férfiasan nagyon letaglózott ez a hír is… Itt már mindenki SS volt.
    *
    Áder meg a Fid SS-nek volt a tagja, és csak azért mondott le a tagságáról, hogy ne álljon fenn az “összeférhetetlenség látszata”. Mert tényleg, nem a létező összeférhetetlenség, hanem a látszat a fontos. Nem az, hogy mi van a fejében hanem, hogy milyen “jelvény pompázik [vagy nem pompázik] a mellén”…* Hisz’ nálánál fideszesebb fideszest nem sokat találni ezen a sárgolyón…
    *
    *
    *Ez a csöpp idézet az utcanévként sem ajánlott Vlagyimír Majakovszkíjtól származik…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  28. Ducar !
    *
    Ne Charsbronsonozd, ne becézd ezt az Orbán-bábot. Ezzel csak használsz nekik, az ő demagógiájukat pártolod, hiszen ezt a maszlagot is ők találták ki, hadd zabáljuk mi…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  29. “Megkérdeztem Heinz Fischer osztrák elnököt…”
    Ez a karakán megoldás!
    Mondja le a meghívást?! – Mért hívta meg?
    Nem ismeri? Nem hallott (Ő vagy az e célra tartott emberei) róla, mik történnek a nem is oly messzi távolban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  30. Felolvassa a ránk maradt Ómagyar szöveget:
    LATJATOK FELEIM MIK VOGMUK MI, ISA PUR ES HOMU VOGMUK……
    és letagadja a csillagos eget is hogy abbó rajtunk is múlt valami.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos