Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Ápol s eltakar 2013. május 22. szerda 17:10

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Ápol s eltakar

„És mi lesz az ingyen temetéssel, amiről a programban írnak?” „Dolgozunk rajta, természetesen.” Az emlékezetes párbeszéd (annyira emlékezetes, hogy már csak én emlékszem az egészre) a 2006-os kampány vérzivataros napjaiban hangzott el Kálmán Olga kérdezős műsorában. Azokban a boldog időkben, mikor a Sámán olyan plusz feladatokat is vállalt, hogy ne csak „Janika házhoz jön” stílusban tárgyaljon a többnyire állami sajtóval, de megjelent az „ellenfél térfelén” is. Szerintem csak én buktam ki az apró kis részleten, kuriózumként gyakran idézgettem, hova képes alászállni egy hajdan jobb sorsra érdemes ígéretvigéc, ha a politikai lét a tét. Az egész ígéretcsomag szociális temetéssel, pálinkafőzéssel (megvalósult) az „ingyen Suzukit a parasztnak” sorozat része volt. Be is lepték a feledés hantjai. Most végre exhumálták.

Úgy látszik, nem csak én vagyok olyan, mint a százéves elefánt, Orbánunk se felejt. Dolgoztak az ügyön nyolc évig és hamarosan temetkezhetünk. A „szociális holt lelkeket” eddig az önkormányzat temettette ingyen sírhelyre, kárpótlásul még mohón lefoglalva a delikvens utolsó havi (a halál beálltát követő hónapra járó) nyugdíj jellegű járulékát, illetményét, ha volt neki olyan. A pénzecskére akadt jelentkező. Ebből egyenlítették ki a közjegyzőt (8500) a halotti anyakönyvi kivonat díját, ha belefért, a hamvasztást és a többit.

Hogy az „állami szociális temetés” ötlete erősen orbáni jegyeket visel, a tervezetből azonnal kiviláglik. A nemzetnevelő üzenet egyértelmű: adj, hogy kaphass. Csináld magad. Plug and play. Jár díjmentes sírhant a nincstelennek is, ha tesz érte, ha átmozgatja magát a család. Ha hajlik arra, hogy két kezével cipelje ki a koporsót a sírig, ha személyesen ássa meg a gödröt, és hantolja el ama porhüvelyt. Fordítsuk magyarra a szöveget. Az erősen pedagógiai ihletésű tervezet lényege, hogy semmi sincs munka nélkül: dolgozzon az a cigány (ha nem csalódom, leginkább róluk lenne szó a vízió szerint), ha azt akarja, hogy a rokon a köztemetőben támadjon fel, amikor felharsan az utolsó ítélet harsonája, és Krisztus király belovagol Jeruzsálem kapuján. Ragadjon ásónyelet a sok more, ha azt akarja, hogy a nagyapa a föld alá kerüljön. Kormányunk minden részletre ügyel. Nincs az életnek olyan rezzenése, mely buzgalmukat elkerülheti, bölcsőtől koporsóig, a tanügyekig, a vasúti pótdíjakig, a házasságig, a nyugellátásig, a választásig. S végül a temetőig. A halálnak is rendje, hierarchiája van. Van, akit ágyútalpról temetnek, van, akit zöldmezősen, s van, akit elkaparnak a rokonok, ha van hozzá érkezésük.

Egy kicsit gusztustalan ügy. Mellesleg, semmivel sem viszolyogtatóbb, mint a haza, amelyben élünk. Mely ápol, s eltakar.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (16 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +26 ( 28 szavazatból)
Buják Attila: Ápol s eltakar, 4.7 out of 5 based on 16 ratings

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

9 Reader’s Comments

  1. 3 legyet egy csapásra. A szabad pálinka főzés, amitől a szegényember eltántorog az árokpartig ott belepottyan és mivel senkit nem hagynak az árokparton csak úgy látszani, egy kis föld rá, és hipp hopp teljesítve minden ígéret

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  2. Én már a földet is viszem magamon.Nehogy gondot okozzak a földmutyisoknak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  3. Esetleg a Tisza vagy Duna partján egy halottégető terület? Az se rossz. Nem?
    http://indiaindia.blog.hu/2010/02/21/halottegetes_amit_latunk_es_amit_nem_1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. bubu64
    Az égetés sokba kerül és környezetszennyező. Két viszonylag olcsó és környezetbarát megoldás van:
    1. Kitesszük a sziklák közé, és apránként megoldja vagy a keselyű, vagy a farkas, róka, stb. (A keselyűs megoldás megvalósul Indiában. Persze nem összevissza szétszórva, hanem kőtörnyokban, egy bizonyos vallás követői számára.)
    2. Leúsztatjuk a Tiszán, Dunán. Van elég tengeri ragadozó. (Indiában: krokodil.) Sajnos kissé szem előtt lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  5. Ezt az egészet úgy jó magyar módra kalákában kellene megoldani, mint a régi szép (cucilista) időkben a házépítést csináltiuk. Aztrán a megspórolt pénzen jól berúgunk a halotti toron.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  6. Nem rossz ötlet ez a madarakkal fölfalatás, Perzsiában olyan kultusza volt az ókorban, hogy a Zend-Aveszta egyes szakaszait erre hivatkozva magyarázzák.
    Át lehetne ezt kódolni orbánira: azzal, hogy a madarakra hagyjuk a temetést, azzal áldozunk az ősmagorok mesebeli dögevő madarának, a turhának, és nyilván a magor lelke (a madarak belében) majd a vadak útjára (zsidó-bolsevikul Tejút) tér, a Csaba kurafi kalandozó (fosztogató vadállat) turháni lovasai közé.
    Másik haszna, hogy a fennmaradó férficsontvázak felhasználásával végre falsul (mondjuk egy Parassapuszta melletti szántóföld szélén eljátszva a jelenetet) a szélsőjobb “megtalálhatna” egy olyan “Petőfi” csontvázat, amely végre nem női…
    Tök jó, nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Döbbenetes bizonyítványa az emberségnek. Előbb-utóbb mindnyájan meghalunk, függetlenül a pénzünk mennyiségétől és hivatali beosztásunk rangjától.
    Több nyilatkozatban erősítette meg a regnáló kormány azt, hogy „keresztény ország” vagyunk, mi több az európai kereszténység védelmezője. Szíves figyelmébe ajánlanám az érintetteknek a Biblia c. kiadványt, mi több idézek belőle, hogy kicsit világosabb legyen az, hogy tetteinknek LESZ számonkérése (bármilyen távolinak tűnik is) amit sem pénzzel, sem mesével nem lehet „befolyásolni”.
    Jel 20:12 Azután láttam a halottakat, a nagyokat és kicsinyeket, amint a trón előtt álltak [Isten trónja]. Könyveket nyitottak fel, majd egy másik könyv nyílt meg, amely az élet könyve. Ekkor megítélték a halottakat a könyvekben írottakból tetteiknek megfelelően. (Csia L. fordítása)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. A születéstől a temetésig tartó gondoskodás némi kívánnivalót hagy még
    maga után. A születés még mindig nincs rendezve. Nem ismerkedik elég
    magasan képzett ember, kiknek más vágya sincs, hogy munka és lakás
    nélkül összeismerkedve olyan helyzetbe kerüljön a várandós fiatal asszony,
    hogy még kilátástalanabbá váljon a család további megélhetése.
    .
    Tehát nagy fejlődési lehetőség előtt állnak. kitárul előttük az élet.
    Vagy ki, vagy be! Nincs korlátozva semmi. Beszélni és utazni lehet.
    Lehet választani.
    A MEGOLDHATATLANT MEGOLDJUK, A LEHETETLENRE MÉG VÁRNI KELL!
    A szociális piacgazdaságot már felejtsd el, ők már bebizonyították
    kinek mennyije van, annyit ér.
    MIT CSODÁLKOZOL, HOGY CSAK ANNYIT ÉRSZ, MIT KEZDŐ?
    Te is elérhetsz valamit. IGYEKEZZ AZONNAL POLITIKUS LENNI!
    Azonnal megnyílhat előtted akár a mennyország is. Attól függ hová állsz.
    Úgy-e milyen “sperpektíva” áll előtted. Tiszta Amerika, AZ EU-BAN!
    .
    Ne félj, ha maradsz – és csak annyit érsz – a szociális sírhelyed már biztosítva van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Kalous !
    Csak a Petőfi csontvázról:
    Éppen a jobboldal hiúsította meg az ügy teljes és tökéletes feltárását genetikai vizsgálat végső hatalmi eszközzel történt megakadályozásával. A Kiszely antropológus professzor által azonosított Petőfi maradványokra azért fogták rá [nem lévén már más eszközük], hogy női csontok, nehogy a nyilvánosság számára még bebizonyosodjék a nemzet csillagáról, hogy képes volt, pláne orosz(!) fogságba esni. (Meg hogy a hivatalos neve Petrovics volt neki.) A történethez szorosan hozzá tartozik, és lényeges eleme, ma is hogy az egész történelmileg a “r e n d s z e r v á l t á s” időszakában játszódott… A csontváz ma messze távol, még mindig egy bank széfjében várja azt az időt amikor az igazságot nem lehet csak úgy eltemetni…
    Tehát a helyzet pont fordítva igaz. A kutatásnak és felfedezésnek semmi köze a szélsőjobboldalhoz, hiszen ők elvileg abban érdekeltek, hogy a költő meghalt a csatamezőn… stb.
    .
    Ui:Magam, akitől a jobboldaliság a leges-legtávolabb áll, életem során bizonyos mértékig kapcsolatba kerültem az üggyel, melynek több dokumentumát is volt szerencsém személyesen is megtekinteni.
    Egyébként szellemesnek, sőt humorosnak találtam a kommentárod többi részét.
    Üdv !
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos