Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Schmitt ezzel nem úszta meg 2013. május 18. szombat 22:48

  • Hozzászólások(129)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Schmitt ezzel nem úszta meg

Miután Schmitt Pál fellebbezését elutasították, szakdolgozatát plágiumnak minősítették, doktori címétől megfosztották, és ezek után bejelentette, hogy a becsülete “helyre állt”, nem ért véget a történet. A doktori cím megvonása azt a látszatot kelti, mintha Schmitt elnyerte volna “méltó büntetését”, nem érdemes több szót pazarolni rá, felejtsük el.

Schmitt nem hazudtolta meg magát, miután úgy lett köztársasági elnök, ahogyan doktor és előtte olimpiai bajnok, fordítva magyarázza a történteket: a csalást kimondó határozattól szerinte helyreállt a becsülete, majd visszaadta azt a doktori címet, amelytől korábban már megfosztották. Nem kizárt, hogy igényt tart valami magas állami kitüntetésre ezért. Az igazán veszélyes azonban az, hogy közben az ország elfelejti azt, amit köztársasági elnökként tett, és azt is, hogy az mit jelent.

Schmitt Pál ezzel nem úszta meg a köztársasági elnöki szereplését. Nem sétálhat el úgy, mintha mi sem történt volna. Schmitt ügye nem zárult le, csupán a plágium ügye ért véget. Schmitt Pál köztársasági elnökként az alkotmányos rend elleni szervezkedés, valamint az alkotmányos rend megváltoztatása bűncselekmény elkövetésében társtettes. Schmitt Pál köztársasági elnökké való megválasztásának célja az volt, hogy a köztársasági elnök intézményét kikapcsolják az alkotmányos rend megdöntése útjából. Az Alkotmány az alkotmányos rendet védte, az alkotmányos rend megváltoztatása az állam elleni bűncselekmények minősített esete. Az Alkotmány egyebek mellett a köztársasági elnök kontrollját iktatta be, hogy ne lehessen az alkotmányos rendet megváltoztatni. Orbán Viktor ezt a kontrollt kapcsolta ki, amikor a köztársasági elnök székébe olyan embert ültetett, aki működése során több száz alkotmányellenes törvényt aláírt, mialatt egyetlen alkalommal sem élt alkotmányos vétójogával. Működésére az illegitim alaptörvény aláírásával tette fel a koronát, amellyel befejezetté vált az alkotmányos rend megváltoztatása. Államcsínyt tett lehetővé.

Orbán Viktor pártja az Alkotmányban meghatározott parlamenti választásokon szerzett többséget, és négy évre kapott jogot a kormányzásra. Az alkotmányos választási győzelmet azonban “forradalomnak” nyilvánította, és az Alkotmányon kívül eső aktusnak minősítette. Az Alkotmány nem ismer forradalmat. A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata lépett az Alkotmány helyébe. Kétharmados többséggel a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatának elfogadásával megkerülték az Alkotmányt, és az alkotmányos rend megváltoztatását jelentették be. Ennek legitimitását az a mondat szolgálta, hogy miután a választásokat forradalomnak nyilvánították, megszavazták az alkotmányos rend leváltását: “az Országgyűlés kinyilvánítja, hogy ezt az alkotmányos keretek között megvívott forradalmat elismeri és tiszteletben tartja.” Ez a parlamenti határozat, a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata, az Orbán-rendszer alapja, nem az Alkotmány. Ez törvénytelen, alkotmányellenes és illegitim, ahogyan a hatalom is az, amely erre épül.

Az Alkotmányban a parlamenti választások célja az országgyűlési képviselők megválasztása. A parlamenti választás funkcióját meghamisították. A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata a választás tartalmát megváltoztatta, amikor kijelentette: “Az Országgyűlés kinyilvánítja, hogy az áprilisi választásokon új társadalmi szerződés született, amellyel a magyarok egy új rendszer, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének megalapításáról döntöttek.” A parlamenti választások visszamenőleges átminősítésének nincs alkotmányos alapja. A választásokat nem lehet ezzel a tartalommal felruházni. Annál inkább sem, hogy a választások előtt a választókkal senki nem közölte, hogy a parlamenti választások mást jelentenének, mint ami az Alkotmányban és a választási törvényben áll. A “társadalmi szerződés” tartalma sem a NENYI előtt, sem a NENYI megszavazásakor nem volt ismert. Ilyen dokumentum nem létezett, arról sem népszavazást, sem egyéb szavazást nem tartottak. A parlamenti választáson a nép nem erről szavazott. A győztes párt programja nem tartalmazta, hogy aki rájuk szavaz, az egy új “társadalmi szerződésre” szavaz. Ennek egyébként sem voltak alkotmányos alapjai.

A parlamenti választások nem az alkotmányos rendről, hanem az Országgyűlés összetételéről döntöttek. A pártokra és a jelöltekre adott szavazatokkal a magyarok nem “új rendszer, a Nemzeti Együttműködés Rendszere megalapításáról döntöttek”, hanem képviselőket választottak az Országgyűlésbe, akik az Alkotmány keretei között kötelesek működni. A kétharmados fideszes parlamenti többség hiába nyilvánította egy új rendszer megalapításának a választásokat a NENYI megszavazásával, ennek nincsenek alkotmányos alapjai. Ilyen “forradalmat”, “társadalmi szerződést”, új rendszer megalapításának lehetőségét az Alkotmány nem ismer. Ez ráolvasással sem működik. Ezért a rendszer alapja törvénytelen és illegitim. Az “új rendszer”, a Nemzeti Együttműködés Rendszere bejelentésével az Orbán Viktor által vezetett párt az alkotmányos rend megváltoztatását jelentette be. A NENYI megszavazása erre történő előkészület. Már Sólyom László mulasztást követett el, mert Orbánt és társait abban a pillanatban kellett volna őrizetbe vetetnie. De akkor még reménykedett abban, hogy Orbán még egy ciklus ad neki, és közpénzen megmászhatja a világ összes többi hegyét, ahova az első ciklusában nem jutott el.

Az alkotmányos rend megváltoztatása államellenes bűncselekmény. A Btk. 139. paragrafus (1) bekezdése értelmében, “aki olyan cselekményt követ el, amely közvetlenül arra irányul, hogy a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjét erőszakkal vagy ezzel fenyegetve – különösen fegyveres erő igénybevételével – megváltoztassa, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő”. A törvény feltételezte az erőszakot, mert feltételezése szerint a cselekményt az államhatalmon kívül álló személyek követik el, és nem készült olyan esetre, hogy az államhatalom birtokosai azok, akik az alkotmányos rendet megváltoztatják. Mivel az erőszakszervezetek fölötti hatalommal Orbánék rendelkeztek, és nem kelt senki az alkotmányos rend védelmére, nem volt szükség  erőszak alkalmazására. De az erőszak monopóliumával ők rendelkeztek, ezért az erőszakkal való fenyegetés megvalósult. Annál is inkább, mert a NENYI kijelentette: “A magyar nemzet e történelmi tettével arra kötelezte a megalakuló Országgyűlést és a felálló új kormányt, hogy elszántan, megalkuvást nem ismerve és rendíthetetlenül irányítsák azt a munkát, amellyel Magyarország fel fogja építeni a Nemzeti Együttműködés Rendszerét.” Ebben a mondatban benne van a fenyegetés is. Mivel a megtévesztést a társadalom csak később ismerte fel, nem volt szükség erőszak alkalmazására, amelyre minden bizonnyal sor került volna, ha valakik megpróbálják védeni az Alkotmányt.

A Magyar Köztársaság alapja az Alkotmány volt. Az Alkotmány határozta meg az ország politikai, gazdasági és társadami rendszerét. Orbán a választási győzelmét az alkotmányos renden kívülre helyezte, forradalomnak minősítette, “új társadalmi szerződéssé” nyilváníttatta, amely alapján egy új rendszer, a Nemzeti Együttműködés Rendszere megalapításáról döntött. Ezt a nemlétező “társadalmi szerződést” azonban csak a Fideszre szavazók kötötték a választások győztesével, a többi szavazó ezzel ellentétesen szavazott. A nem szavazók véleménye pedig nem ismert. Ez azt jelenti, hogy ha még utólag át lehetne minősíteni a szavazás tartalmát, az új rendszerre akkor is a csak a választásra jogosultak egyharmada szavazott. De a szavazást nem úgy írták ki, hogy ki szavaz egy “új társadalmi szerződésre”, a “Nemzeti Együttműködés Rendszerére” voksol. A szavazáson mindenki annak tudatában vett részt, hogy az alkotmányos rend keretei között országgyűlési képviselőket és parlamenti többséget választ, amelynek kormánya négy évig kormányozhatja az országot. Mindezt az Alkotmányban meghatározott keretek között. Ezért a parlamenti szavazás rendszerváltó szavazássá, forradalommá minősítése csalás, törvénytelen, alkotmányellenes és illegitim. Az sem biztos, hogy egy rendszerváltásra vonatkozó szavazáson ugyanennyien vettek volna részt, és az sem biztos, hogy aki a Fidesz négyéves kormányzására szavazott, az az alkotmányos rend megváltoztatására is szavazott volna. Amikor a Fidesz saját szavazóit a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatában “a magyarokkal” azonosította, akkor a “magyarok” közül kirekesztette azokat, akik nem rájuk szazvaztak. De akik rájuk szavaztak, azok sem az alkotmányos rend megváltoztatására szavaztak, hanem a Fidesz négyéves alkotmányos kormányzására. Az Alkotmány különben sem tette lehetővé, hogy az alkotmányos rendet szavazás útján meg lehessen változtatni. A hivatkozás is hamis és törvényellenes.

A Nemzeti Együttműködés Rendszere nem azonos a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjével. A Nemzeti Együttműködés Rendszere egy ideológiai állam uralmát jelenti, amelyben a hatalmat a “keresztény” és “nemzeti” jelzőket kisajátító csoport tartja a kezében, amelynek uralmát nem korlátozza senki és semmi. Uralmát a királyságra, a történelmi alkotmányra és a szentkoronára, a tekintélyelvűségre vezeti vissza. Vezérelvre épül, minden és mindenki a Vezér akaratától függ. A hatalmi ágak nincsenek szétválasztva, a politikai rendszer csak egy párt uralmát teszi lehetővé. Felszámolta az Alkotmánybíróság jogait, és nem az Alkotmánybíróság, hanem a végrehajtó hatalmat kezében tartó Vezér személye a törvényesség mérőzsinórja. Tartalmilag ez egy újkori klerikál-fasiszta rendszer, amely a két világháború közötti “keresztény-nemzeti” kurzus irredenta és antiszemita ideológiájára épül. Formailag egy szélsőjobboldali és egy klerikál-fasiszta-katolikus párt (a Fidesz és a KDNP) koalíciója. Struktúráját tekintve egy klasszikus bűnszervezet, amely olyan maffia, amely nem az állammal összefonódva, hanem az államot elfoglalva rabolja ki az országot. Ehhez a rablótevékenységhez használ fasiszta és náci ideológiákat és épít egy önkényuralmi rendszert. Ez teljes mértékben ellentéte a Magyar Köztársaság demokratikus Alkotmányának, amelyet megpuccsoltak.

A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata az Orbán-rendszer és “Magyarország” (nem a Magyar Köztársaság) alapokmányaként kijelentette, hogy “új politikai és gazdasági rendszert” hoznak létre. Miután az a hivatkozás, hogy ez “demokratikus népakarat alapján jött létre” hamis, a Nemzeti Együttműködés Rendszerét egy szűk érdekcsoport hozta létre. Amit tettek az puccs, államcsíny, amit az Alkotmány és a büntetőtörvénykönyv tilt. Bűncselekmény. Akik a bűncselekményt elkövették, bűnözők. Az alkotmányos rend törvénytelen megváltoztatása óta bűnszervezet irányítja az országot. A rendszer alapját jelentő Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát Schmitt Pál  még az Országgyűlés elnökeként írta alá (és vélhetően Orbán Viktor fogalmazta).  Az Alkotmányt eltörlő illegitim fideszes alaptörvényt pedig Schmitt Pál  mint köztársasági elnök írta alá. Jogérzékem szerint az alkotmányos rend megváltoztása miatt két ember számíthat életfogytiglani büntetésre: Orbán Viktor és Schmitt Pál, esetleg Kövér László. A következő legmagasabb büntetési tételen osztozik Navracsics, Szájer és Áder. Jó, ha tudja Schmitt: nem a köztársasági elnököket megillető kedvezményeket, hanem a börtön szolgáltatásait fogja élvezni élete végéig.

Ezért nem értek egyet azokkal, akik Schmittet ártalmatlan bohócnak, immorális idiótának, szerencsétlen hülyének, szoknyavadász Plagi bácsinak mutatják, mert ha az Alkotmány a legfőbb törvény, akkor ő Orbán bűntársaként a legsúlyosabb bűncselekményt követte el. Néha olyan látszat keletkezett, mintha Schmitt nem lenne teljesen normális, és nem lenne tisztában tettei súlyával. De amikor a lemondásáról volt szó, nagyon is tudta, hogy nem akarja elveszíteni sem a székét, sem a talmi csillogást, sem a rangot. Kinevezése azt a célt szolgálta, hogy a köztársasági elnök ne álljon az államcsíny útjában, és ezt ő tudta. Előre meg is mondta, hogy az államcsíny motorja lesz. Ez az előre megfontolt szándékot bizonyítja: Orbán és bűnszervezete szándékosan kapcsolta ki a fékek és ellensúlyok rendszerét, köztük a köztársasági elnök személyét. Schmitt pénzért, rangért eladta magát az államcsínyt végrehajtó bűnszervezetnek. Elárulta az Alkotmányt, az esküjét és a hazáját. Aláírta azokat az alkotmányellenes törvényeket, amelyekkel a törvényesség látszatával tudták az alkotmányos rendet megdönteni. A felelősségét nem csökkenti, hogy hülye, és nincs erkölcsi érzéke.

A maffiamódszereket bizonyítja, hogy 2011-ben a köztársasági elnökről szóló törvényt úgy módosították, hogy az életfogytig tartó kedvezmények akkor is járjanak a lemondó “álamfőnek”, ha két évnél kevesebbet tölt hivatalában. Ebből látható, hogy Orbán tudta: Schmitt nem fogja kitölteni a két évet, hanem miután elvégzi a piszkos munkát, eltüntetik és vele a bűncselekmény nyomait is. A következő év elején kirobbantották a plágium-ügyet, Schmittet pedig lapátra tették. Orbán mindenhol zsarolható embereket használ, és így tartja néhány társával kezében az egész rendszert. Igazi gengsztermódszerek ezek. Pitiáner bűnözők, romlott gazemberek, akik a trafikmutyi színvonalán állnak. Magyarország szégyene, hogy ilyen közönséges bűnözők vezetik az országot, és ezt eltűrik. Ezt a szégyent ez az ország nem könnyen mossa le magáról, ami sokat elárul ennek a népnek az intellektuális és erkölcsi színvonaláról.

Orbán Viktor, egykori politikus, köztörvényes bűnözővé vált. A vele szembeni fellépés mindenkinek alkotmányos joga és kötelessége. Mivel az alkotmányos rend megdöntése illegitim, ezért minden törvény, amelyet Orbán ezt követően megalkotott, semmis. Bukása és letartóztatása után valamennyit egyetlen tollvonással lehet és kell megsemmisíteni. Az alkotmányos rend megdöntése után a kormánypárt és az ellenzék fogalma érvénytelen. A magát ellenzéknek nevező politikai oldal szerepzavarban van, amikor a bűnszervezet ellenzékeként működik és a hatalmukat ezzel legitimálja. A maffia egyes intézkedéseit nem kell minősíteni, értékelni, abban semmi meglepő nincs, ha mindent elfoglalnak, kirabolnak, elvesznek, hiszen csak a dolgukat teszik. Az alkotmányos rendből visszamaradt pártok bűnt követnek el, amikor azt a látszatot keltik, hogy a bankrablók, az útszéli fosztogatók politikusok. Nekik egyetlen kötelességük lenne, hogy követeljék az alkotmányos rend visszaállítását, a bűncselekményt elkövetők törvényes felelősségre vonását. Ha a Nemzeti Együttműködés Rendszere illegitim, akkor az általa kiírt választások is azok, és a választások végeredménye is az, függetlenül a győztestől. Választásokra csak azért van szükség, hogy az államcsíny nyomait eltüntessék, és a rendszer törvénytelen megváltoztatását legitimálják.

A magát ellenzéknek nevező politikai oldal és sajtója kerüli a bűnözőkkel való konfrontációt, mert rossz a lelkiismerete. A demokráciát ők nem szüntették meg, de úgy működtették, hogy az sértette a demokratikus normákat. A korrupció, az állami szektor kirablása összeegyeztethetetlen a demokratikus normákkal. A baloldali és liberális sajtó ennek a rendszernek nem a leleplezője, hanem haszonélvezője volt. Ezért sorsa összefonódott a korrumpálódott és hitelét vesztett balliberális pártokkal, akiket ma is szolgai módon követ és kiszolgál. Titkos vágyuk, hogy különösebb megrázkódtatás nélkül bekövetkezhet egy visszarendeződés és minden ott folytatódhat, ahol abbamaradt. Erre semmi esélyük, de a minimális programjuk az, hogy az elmúlt évtizedekért a felelősségre vonás elmarad: ha nem nagyon ugrálnak, és ha nem vonják kétségbe a rendszer legitimitását, akkor meghúzhatják magukat és megélhetnek benne. A baloldali és demokratikus érzelmű emberek egy része ezt nem látja át, ezért becsapják őket az álellenzéki pártok és médiumok. Az ország többi része hiába látja, hogy Orbán és bandája egy maffia, nincs olyan politikai erő, amely mellé állhatna. A hamis, hazug, képmutató és korrupt ellenzéket sem tudja támogatni. Ráadásul az ellenzék legnagyobb pártjának tisztázatlan a viszonya a bűnözőkkel a pártpénztárnokok közötti mutyik és a zsarolhatóság miatt. Ha a megváltónak tekintett Bajnai Gordon pedig annyit nem vesz észre, hogy az alkotmányos rendet törvénytelenül felszámolták, és az bűncselekmény, amely ellen fel kellene lépnie, akkor alkalmatlan arra, hogy Magyarország miniszterelnöke legyen.

Ez az ellenzék Orbánnal együtt tűnik majd el. Közük nem lesz Magyarország demokratikus helyreállításához. Aki rájuk pazarolja a figyelmét, az energiáját, üres pótcselekvést folytat. Ezek az emberek soha nem fogják se leváltani, se megbuktatni a puccsistákat. Beépülnek csendesen az illegitim Orbán-rendszerbe, majd vele együtt tűnnek el. Aki Magyarország jövőjéért tenni akar, az nem számíthat arra, hogy ezek a hivatalos ellenzékiek szembe nézzenek a múltjukkal, a hibáikkal, leszámoljanak azokkal, új lapot nyissanak, a múlt terheitől megszabadulva egyenesen és bátran konfrontáljanak Orbánnal. Kivétel Gyurcsány Ferenc, aki viszont miniszterelnökként bizonyult alkalmatlannak, és öncélúnak tartott magamutogatása, nárcizmusa miatt sokan nem bíznak benne. A többiek nála is rosszabbak, részesei a hamis játszmának, rossz a lelkiismeretük, zsarolhatók, és az érdekük az, hogy ez soha ne lelepleződjön le. Bajnai Gordon pedig most már leplezetlenül miniszterelnök akar lenni, és mindent csak ennek rendel alá.

Ezért megalázza magát és bohócot csinál magából, aki belemegy a színjátékba, ellenzéki összefogást sürget, szavazásra buzdít. Ez nevetséges. Az pedig különösen undorító, hogy ez az ellenzék, amely nem leplezi le és nem mondja ki, hogy az alkotmányos rendet megdöntötték, hanem elhallgatja, hogy illegitim uralom van, a trafikbotránytól és hasonlóktól várja, hogy a fel nem világosított nép majd megutálja ezeket és rájuk szavaz. A fasiszta rendszer a társadalom öntisztulási folyamatának része is, amelynek célja, hogy megtisztítsa a közéletet a korrupt alakoktól. Mivel az ellenzékben, a liberális és a baloldalon, a pártokban és a sajtóban is ez az öntisztulás elmaradt, nincs aki leváltsa az Orbán-rendszert. Ha ez az öntisztulás csak akkor következik be, ha a baloldali pártokból és a baloldali sajtóból kihalnak azok, akik beszennyezték a demokratikus rendszert, akkor Orbán rendszere addig él, amíg ők ki nem halnak. Úgy tűnik, hogy sem a megváltozásukra, sem az önkéntes visszavonulásukra nem számíthatunk.

Amikor majd mindenki számára világos lesz, hogy közönséges bűnözők tobzódtak itt, amikor az elkövetők a bíróság előtt állnak, akkor ez az ellenzék nevetség és megvetés tárgya lesz, a magyar átok része, futó, rossz emlék, súlytalan, ostoba, korrupt figurákkal tarkítva. Ezt kockáztatják és magukat ítélik politikailag megsemmisítésre azok, akik a “megtérésük” nélkül hozzájuk csatlakoznak, akik nem rendőr után kiáltanak, hanem illegitim választásokra készülnek. Ugyanez igaz az ellenzékinek nevezett sajtóra is. Amikor kiderül, hogy azoknak volt igazuk, akiket ők gyávaságuk, rossz lelkiismeretük miatt hülyéztek, akiket szélsőségesnek, túlmozgásosnak neveztek, akikről azt terjesztették, hogy elment az eszük, akkor remélem, hosszú sorokban állnak majd, hogy bocsánatot kérhessenek és önként jelentsék be, visszavonulnak a sajtóból, mert az a tevékenység, amit ők folytattak, nem sajtótevékenység, hanem valami egészen más.

Schmitt Pált várják a fürdőben és a cellájában. Felkészül Orbán Viktor, kíséri Semjén Zsolt, Kövér László, Áder János, Szájer József, Navracsics Tibor, Simicska Lajos, Nyerges Zsolt, Szijjártó Péter, Selmeczi Gabriella és a többiek. Beszélő két hétben egyszer. Kezdődhet az évszázad maffiapere, a bűnszervezetben elkövetett országrablás miatt.

Ne féljenek, megvárjuk. Van időnk.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (98 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +157 ( 179 szavazatból)
Bartus László: Schmitt ezzel nem úszta meg, 4.8 out of 5 based on 98 ratings

  • Hozzászólások(129)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

129 Reader’s Comments

  1. Gyöngyi Péternek, “2./ Mitől volt magamutogató?” kérdésére:

    például akkor, amikor megtervezte és eljátszotta az összecsukló szóvivőnővel a hős, talpraesett gavallér giccses szerepét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -20 (26 szavazatból)
  2. gets, mindet. Sokat el is mentettem.
    És nem mindig az, meg is szoktam írni neki.
    Ezt a lényeget összefoglaló írást azonban nem lehet egyszerű cikként értékelni. Sokkal több annál, ezért is kezdtem el gondolkodni a hasznosításán.
    Ötletek ?!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  3. De, gets, mindet. El is mentettem sokat.
    Nem mindegyik az, meg is szoktam írni neki, ha az a véleményem.
    Ez az írás azonban sokkal több mint egy cikk, nem lehet (nem szabad) egy publicisztikai megnyilánulásként kezelni.
    Ezért is keresem a módját, hogy lehetne megkerülhetetlenné tenni.
    Ötletek? Rajta emberek, vegyük a lapot, zárkózzunk fel!

    (Zárójelben: ha létezik elegáns válasz TGM temetőlátogatási érzékenységére – ez az.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  4. Azért van haszna, ha az idő megnyúlik a számítógép-rendszerben. A második szerintebb jobb … :)))
    Bocsi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  5. Szolid 2o13.o5.19.
    Molnár Géza 2o13.o5.19.oo.23
    Igen a spiclik jelen vannak mindenhol.Mivel a tehetségük abból áll, hogy a kaméleonoknak csak egy színük van hozzájuk képest! Tegnap azt merészeltem kérdezni, hogy Schmitt aláírásai érvényesek-e, mivel hamis aláírással történtek!? Hú! Mínuszok sokasága volt a válasz.Miért is,?Igen Őszödön is ott voltak a spiclik az eredmény napjaink történései.Az “úriember” Gyurcsány nem leplezte le őket, nem fordult a párt ellen?Hogy van ez? Miszticizájuk a pártot ? Tömegek hite , demokrácia , erkölcs semmi nem számít, csak a rosszul értelmezett párt-érdek?Nem kell Gyurcsány, nem kell Bajnai, nem kell Mesterházy! BOJKOTT!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (16 szavazatból)
  6. aristeides: Fenntartom, és nem kapkodok. A Kádár rendszert nem demokratikus módszerekkel buktatták meg, nem egy választáson bukott meg, hanem saját magát számolta fel, miután külső támogatója megszűnt, gazdaságilag pedig ellehetetlenült. A nyolcvanas éveket már valamilyen prepolgári jogállami kezdeménynek éltük meg, a vállalkozások elszaporodása ennek mindenesetre egyik jele volt. Bekövetkezett az a régi tétel, hogy a forradalmi változásokhoz az kell, hogy az uralkodó osztály nem tud, az elnyomottak pedig nem akarnak a régi módon élni. A rendszerváltás tehát eltérően a fülkeforradalomtól, valódi forradalom volt, de nem került sor erőszak alkalmazására, mert erre nem volt szükség. A hatalom átadása békésen, demokratikus keretek között történt, de nem a választásokkal következett be, hanem az előzetes háromoldalú tárgyalásokkal, melyet tényleges legitimáció nélküli személyek és szervezetek folytattak, a demokratikus választás a forradalmi változás eredménye volt, nem pedig előidézője, vagy helyettesítője, Hol látunk most hasonló szituációt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (23 szavazatból)
  7. Szolid
    Az “úriember” Gyurcsány nem leplezte le őket – írod.
    Máig nem értem miért?Máig homályos utalásokat tesz, amivel saját magát hitelteleníti el!Miért nem terít lapot???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (17 szavazatból)
  8. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    szenzor !.
    .
    Szóval azt mondod, hogy
    a . k ö z é p k o r ú a k elmennek,
    a . k ö z é p k o r i a k . meg itt maradnak ?
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  9. bojk
    2013. május 19. vasárnap
    11:56
    Elképesztő az az aljasság, amely egy jelenetet, amely bármikor, bárkivel megtörténhet, és amelyben bármikor, bármelyikünk a saját érzés világának megfelelően cselekedhet, ellenkezőjére fordíthatják!
    Ha feltételezzük, azt a vélhetően nem előre megtervezett jelenetet és te vagy ott, belerúgsz és átlépsz a szóvivőn?
    Ezért a véleményért, ezért a közhangulatért kell ennek a kurzusnak takarodnia, amit képviselsz, mert a legminimálisabb emberi hozzáállásban is csalárdság tudatosságát keresik, nem másért, csupán önmaguk okán, mert önmaguk embertelenek.
    ” Oly korban éltem én a földön, mikor az ember úgy elaljasult, hogy önként s kéjjel ölt, nem ……”
    Amit írtál, lélekgyilkosság, és nem parancsra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  10. SOS! SOS! SOS!
    SOS! SOS! SOS!
    SOS! SOS! SOS!
    .
    Angol nyelvterületen iskolázott és/vagy ott élő honfitársak segítségét kérjük Bartus Lászlónak az AN-en megjelent és megjelenő publicisztikáinak angolra fordításához. (A többes számot a közérdek, közös érdekünk indokolja, bárhol élünk is a világban.)
    .
    Ezek az ismeretterjesztő írások nem maradhatnak nyelvi okokból a világtól elzártak. Az AN olvasói közül is sokan ismerik az angol nyelvet irodalmi szinten, akkkor miért ne olvashatnák azok is, akik nem értenek magyarul?
    .
    Aki teheti üljön neki egy-egy anyag – esetleg bekezdés – angolra fordításának, akár másokkal együttmûködve is, és segítsen, segítsen, hogy angolul is olvashatóvá és ismertté válhassanak BL közérdekû felvilágosító írásai.
    Kösz!!!!!!!!!!
    .
    A fordításra kiszemelt anyagokra ajánlatokat (szerintem) admin a portál ismert email címén fogadja és szívesen összehangolja. (Admin, ugye nem tévedek?) Kétségesnek vélt kifejezések, szófordulatok esetén az angol szöveg korrektúrája biztosan megoldható, emiatt nem érdemes aggódni.
    .
    Segítsünk magunkon és az Isten is megsegít!
    .
    Üdv. a megoldáson gondolkodóknak és a fordításban segítőknek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (29 szavazatból)
  11. aristeides
    2013. május 19. vasárnap
    12:01

    Jó lenne, mert a folyamatok íve, megfoghatóvá válik!
    A hozzászólásokkal együtt, kortörténetet alkotna a jelenre kialakult helyzetekből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  12. “tisztelhölgyeimésuraim”
    2013. május 19. vasárnap 12:46
    ++++++++++++++++++++++++
    Körülbelül ezt mondtam. Aki munkaképes, és esze van elmegy.
    Akinek nincs esze marad. A seggnyaláshoz nem ész kell.
    Pardon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (13 szavazatból)
  13. én is csak leborulni tudok bartus lászló elött: nincs még egy ember, aki ilyen hihetetlenül pontos kórrajzot készít a mai magyarországról.
    osztom kecskeméti károly dilemmáját, arról, hogyan lehetne beavatni az érintett magyar lakosságot. kezünkben a tökéletes szöveg, amit el kellene juttatni a fuldokló, megnyomorított honfitársainkhoz. de ki és hogyan?
    tegyük fel, hogy mindenki képbe kerül és utána mi történik? a mai “ellenzék” a cikkböl is kiderül alkalmatlan. egyedül a DK következetesen orbánellenes ma.
    egyenlöre nagy-nagy biztonságban érezheti magát orbán. igazi, számottetvö erö nincs vele szemben. ez a cikk is csak egy jó kiinduló pont lehet egy egyenlöre nagyon hosszúnak látszó úton.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (22 szavazatból)
  14. Szolid 2o13.o5.19.

    Igen , kedves bumburi ez itt a kérdés! Ha fél, akkor állt volna ki az ország elé, volt rá lehetősége őszintén azt mondani?FÉLEK. Akkor vonuljon teljesen vissza a civil életbe, de ne produkáljon cirkuszi mutatványokat kompenzálásként. Én is félek, már gyerekkoromban féltem a családommal együtt.De! “meg kéne tisztulni már”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  15. Tisztelt Bartus Úr!
    Köszönöm ezt az írást.
    “A fasiszta rendszer a társadalom öntisztulási folyamatának része is, amelynek célja, hogy megtisztítsa a közéletet a korrupt alakoktól.”
    Ez vérrel jár. Sajnos nem sikerült elkerülni.:(
    Részvétem a következő nemzedéknek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (18 szavazatból)
  16. Végre egy komoly cikk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  17. Lehet, hogy akik minden logikai okot kizárva – szép idő van – beminuszolnak, azok is sikerrel indultak a trafikpályázaton?
    Lehet, hogy ezek a görények, a saját testvérüktől vetették el a megélhetésüket?
    Lehet, hogy egy tornádó után ezek szoktak rabolni?
    Lehet, hogy ezektől az emberektől kell megvédenie magát, a mindenkori emberi társadalmaknak?
    Lehet, hogy igaza van Murphy-nek, mindig a legnagyobb darabok úsznak legfölül, és követik Murphy mondását.
    Első paragrafus: a főnöknek mindig igaza van. Második paragrafus: ha mégsem, akkor életbe lép az első paragrafus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (18 szavazatból)
  18. Érik a Maffiaregény II. Ez átfogóbb lesz mint az első, bár az sem volt piskóta. Ez most a teljes magyarságot érinti és mindenki valahogy részévé válik a történetnek. Nem nagyon van menekvés. A szerző ott is többet látott mint bárki más. Itt is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  19. A világon (és Magyarországon) senkinek sem tűnik föl, hogy Magyarországon baj van, hiszen semmi jele nincs az erőszaknak.
    Ez egy vértelen hatalomátvétel, vértelen ellenforradalom.
    A maffia nem alkalmaz fegyvert.
    Nincs háború, mondja mindenki, mert a háborúban fegyvert alkalmaznak és vér folyik. Nem látszik, hogy megszűnt volna a demokrácia, nyilván a népakarat érvényesül, mert ha a nép akarata ellenében kormányos a Hatalom, akkor erőszakot kellene alkalmaznia, de Magyarországon nem kell.
    Erre egy magyarázat lehetséges. Sehol nem láttam még, hogy a birkákat géppisztollyal hajtották volna a vágóhídra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (21 szavazatból)
  20. Végre nagyon jó ötlet az angolra fordítás.Ismerje meg az egész világ azt a gyalázatot amit ma Magyarországon tesznek.

    És a félelemről. Ezt a cikket azt gondolom, hogy 100000-en bíztosan olvasták. A legtöbben egyet is értenek az itt leírottakkal, és csak 70 -en mertek megszólalni.Vagy még annyi se.mert van aki 2x 3x is hozzászól.Mi ez ha nem félelem. Vagy gyávaság. Tegnap egy keresztény alkalmon voltam az előljáró aki régen ismer engem odajött hozzám és azt mondta szeret és becsül, DE jobban tenném ha Nem politizálnék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (17 szavazatból)
  21. Gyöngyi Péter!

    Nem kell személyes támadásnak venni, ha én így látom és láttam a kérdést.
    Egy rosszul megírt színdarabot láttunk nagyon rossz előadásban. Túlságosan smakkolt minden, mint egy operett színpadon, a primadonna még véletlenül sem zuhan a földre, nehogy poros legyen a ruhája.
    Nem lélekrombolásból írom, hanem így látom.
    És a jelenlegieknek nem az én látásmódom miatt kell távozniuk.
    Ráadásul egy pitiáner ügy, több szót nem is érdemel, vannak sokkal fontosabb dolgok, amikről például a szerző ír.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (18 szavazatból)
  22. Nna !
    Hát pontosan emiatt van az , hogy már nem érdekelnek a hírek , nem érdekel mit tesz vagy mond a FIDESZ , mit írnak alá vagy mit nem és hogy az ellenzéknek nevezett idióták gyülekezete miről nyammog.
    Csak Gyurcsány beszéfeit hallgatom meg.
    A többi már smafu.
    Nem fogom magam ilyesmivel naponta feldühíteni , még rámegy a gyomrom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (20 szavazatból)
  23. Magyarország a belarusz-azeri tengely része lesz, ez már eldöntött tény. EU-tagságunk már csak darabideig tart. Orbán nem mond le a hatalomról, márpedig az EU hosszú távon nem tűrheti a fasiszta rendszert. Lukasenkó uralma is működik, Orbáné is fog. Ugyan mi akadályozhatná meg ebben? A múlttal leszámolni kívánó kendermagos Juhász Péter? A nem létező EU-szankcióktól morcos Mesterházy? Vagy a rezsicsökkentésért hálát rebegő magyar nép? A megfelelő válasz aláhúzandó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  24. Geyza
    2013. május 19. vasárnap
    15:53
    Ez azért nem rossz – hallgasd, nézd meg:
    Bajnai Gordon beszéde az országjárás miskolci nagygyűlésén
    http://www.youtube.com/watch?v=89W1WBaWMEg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  25. Azért ez is megérne egy posztot. :)
    http://www.youtube.com/watch?v=r-UHlXz3Qqc

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  26. Molnár Géza / admin
    Köszönöm a vekkeres válaszokat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  27. Geyza
    2013. május 19. vasárnap
    15:53
    Hogy GyF-re is tudj befigyelni kétszer 25 percig. :)
    http://inforadio.hu/arena/4713/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  28. bojk
    2013. május 19. vasárnap
    15:50
    Bojk, én nem vettem támadásnak, csupán embertelen ez a gondolat menet, mert egy politikus kamerák előtt lévő emberi gesztusa, egy védtelen emberi helyzetben, csak a médiának szólhat, nem az ember az embernek az emberért.
    Felfordul a gyomrom.
    Az énfelém célzott személyes támadásnak nem veszem, mert nem vehetem, de Gyurcsánnyal szemben, igen.
    Netán te tervezted meg a koreográfiáját ennek a jelenetnek, azért vagy biztos abban, hogy ezt nekünk rendezték, vagy te vagy a bérminuszoló, aki most előmerészkedett a homályból, hogy élesítve karmocskáit, négy év után is csak ezt az embertelen és kitalált történetet adja elő?
    Jelzem, tényleg igazad van, komoly dolgok vannak folyamatban, minden eszközt meg kell ragadni az ellenféllel szemben, de lejáratás végett, ne ide látogass!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (18 szavazatból)
  29. bojk, talán te minuszoltál, vagy vannak még társaid?
    Ennél nagyobb örömöd soha ne legyen, mint ez, bár elég nagy szegénységi bizonyítvány, ha csak ebben tudod meglelni önmagad!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  30. Én már igen régen csak Gyurcsánynak hiszek és a DK-nak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  31. Nagyon remélem, hogy Schmitt Pál és a többi maffiatag nem ússza meg a büntetést.
    Lehet, hogy már nem érem meg, de remélem, mindegyik oda kerül, ahová való, börtönbe. (Szeretném megérni.)
    Felteszem magam is a kérdést, amit már párszor olvastam, hogy azok a törvények, amiket Sch.P. dr-ként írt alá, nem semmisek-e.
    Nem, mintha ez pillanatnyilag, míg ov van hatalmon számítana, ezeknek nem számít semmi, ezeknek csak azok a törvények, amiket maguk tákolnak, de a jogállam helyreállításakor számításba kellene venni, hogy dr. SchP aláírással érvényesek-e a törvények, ha nevezett bitorolta a doktori címet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  32. Orbán Viktor egy szuper ember. Végre függetlenek leszünk. Ellátjuk magunkat jó minőségű élelmiszerekkel, sőt exportra is termesztünk. Támogatjuk nemzettestünk külföldön élő részeit, autonómiát harcolunk ki nekik. Keresztény, családcentrikus hazánk lesz. Lecsökkentjük az államadósságot és azután, szépen, lassan egyre jobban fog élni mindenki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  33. Schmitt szerint azért állt helyre a becsülete,mert hibázott az egyetem.Tehát a bankrabló sem bűnös akkor,ha a biztonsági őr hanyag módon aludt,míg ő dolgozott.
    Körülbelül ezen a színvonalon értékelhető a köztársasági elnöki tevékenysége is.Vagyis az a hülye és szélhámos,aki kineveztette.Ebben viszont igaza van.Tökéletesen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  34. Amit összefoglalt Bartus László ez az oka annak, hogy tíz körömmel fognak ragaszkodni a hatalmukhoz, sőt leveszik a cipőt, hogy húsz körömmel kapaszkodhassanak, mert ezeket a tényeket ők tudják a legjobban és, hogy simán NEM ÚSZHATJÁK MEG amiket elkövettek az ország és lakossága ellen!
    Morálisan, gazdaságilag totál szétverték Magyarországot, a megosztottság, a gyűlölködés olyan magas fokú, hogy szinte tapintható, nem tudom, helyre lehet-e hozni egyáltalán vagy valami nagy drámának kell történnie, hogy végre felébredjenek az emberek ebből a rémálomból?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  35. Nofene. Azt gondoltam, hogy a mínuszolók olvasás nélkül mínuszolnak. Mégsem.Hisznek a dologban.Hm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  36. Csakén
    Dráma lesz. Sajnos másképp nem megy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  37. Szolid 2o13.o5.19.

    oldberg

    Jezsuita harci stílus!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  38. Gyöngyi Péter
    2013. május 19. vasárnap 11:03
    Egyetértek.
    Különösen ezzel:
    Gyurcsány az egyedüli ember az országban, aki világlátásával, szellemi kvalitásaival, a belőle robbanni készülő energiákkal, kenterbe veri a politikai közéletben megjelenő értelmiségi elitet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (20 szavazatból)
  39. porszem
    2013. május 19. vasárnap 08:07
    “Mielőtt az egész népet leváltanánk, ismerjük el, hogy csak Gyurcsány a hibás!”
    Mi történt veled? Felhúzták a lemezjátszód és még mindig azt a dallamot játssza?
    .
    Szerintem GyF csak abban hibás, hogy nem ismerte fel, ezzel a teszetosza
    párttal és a koalíciós partnerrel csak odáig juthat AHOL MOST IS VAGYUNK!
    Belső és a koalíciós támogatói híján és a jobboldal és a szélső bal összefogása.
    .
    Azt hiszem ma is a baloldal tragédiája lenne, ha megtudnánk, hogy történt a
    KISZIVÁROGTATÁS! Pedig ehhez nem kellene AZ EGÉSZ NÉPET LEVÁLTANI!
    Felvilágosítanál, hogy támogatás nélkül hogyan oldhatta volna meg ezeket:
    “- Nem vitette el néhány évre, előzetesbe a kordonbontókat.
    - Nem tett rendet az Mszp-ben. (Karsai, Szily, stb.)
    - Nem tette helyre a koalíciós partnert. (Horn, Demszky, stb.)
    - Stb.”
    Főleg a stb-t! Ugyanis a koalícióban lévő “belső ellenzék” nélkül lépni sem
    lehetett. Az SZDSZ már akkor is robbanófélben volt, legalább 5, hanem több
    részre. Próbálj meg ennyi – egymással is vitatkozó – koliciós partnerrel
    egyezkedni
    ellen – AKKOR – és személy szerint neki(!) egyedüli megoldás lett volna, ha
    lemondva otthagyja azt az – AKKORI – beszari kuplerájt.
    Ha ezt tette volna, akkor most nem mogyorózgatnánk, hogy mit tesz a baloldal,
    mert már régen a süllyesztőbe lenne és szabad út nyit volna a 2/3-nak.
    .
    Kérem nem elfelejteni az AKKOR-t. Ugyanis nem ismerted, vagy elfelejtetted
    téves következtetésre lehet jutni a mai – letisztultabb – viszonyok között.
    Mit szólsz, hogy az eredeti pártja, hogy viszonyult GyF-hez akkor is és utána
    is folyamatosan.
    Talán nem baloldali mindkettő?
    Jó az, ha a fideSS hazugságáradatának jelszavát te is hangoztatod?
    TÉNYSZERŰEN mivel értenél egyet? Azzal, ha eltűnne, mert ő a hibás?
    Nem állítom, hogy hibátlan, de e mellet egyedül megbízható a fideSS ellen!
    .
    NE FELEDD ITT ARRA MEGY A JÁTÉK, HOGY MARAD-E EZ A RABLÓBANDA
    FEJLŐDŐ FASIZÁLÓDÁSÁVAL ÉS EZUTÁN ŐK SZÍVATNAK MINDENKIT.
    TÉGED IS. (egyszer mondtad már, hogy ORBÁN A HIBÁS?jobb sláger lenne!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  40. Kedves Laci !
    Köszönöm ! Köszönjük !
    Káprázatos ez a cikk !!!
    Sokkoló ez a tiszta diagnózis és látlelet az orbáni államcsínyről, maffia rendszerről !
    Minden ellenzéki politikusnak ajánlom kötelező olvasmányként, hogy végre felébredjenek ! Először nekik illene felébredni a kómából. Nekik kellene józanul megítélni a helyzetet, és riadót fújni a szavazók számára, mozgósítani az ellenzéki társadalmat, de ha kómában maradnak, nem lesznek alkalmasak a vezetésre. Valószínű bukniuk kell, de előbb fognak bukni, mint Orbán !
    *
    Még valami :
    De jó lenne, ha reális esélye lehetne annak, hogy Orbánt és bandáját letartóztatnák ! Jelen állás ezt nem teszi lehetővé. Ahhoz Pintérnek és Polt-nak is buknia kell, sőt az alájuk tartozó megalkuvó kiszolgáló seregnek is. Hát ez nagy falat. Emberi esélyt nem látok. Isten természetfeletti beavatkozásáért imádkozom ! A DK Polt Péternél jelenti fel Orbánt a trafik mutyi miatt ??? Ugyan kérem, ez nevetséges !!! Mit várnak Polt-tól ??? – aki a Bayer elleni feljelentést is visszadobta !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  41. porszem
    Gyurcsány Ferenc demokrata, Ő a kordonbontást a bíróságra bízta, mely el is ítélte a vekkerest, de mivel sokat nem ártott vele (pedig igen!), csak egy enyhe bünti lett a vége.
    De Gyurcsány Ferenc nem utasított senkit – és a rendszer tette a dolgát! Demokráciákban ez így működik – nem egyszemélyes, kézi vezérlés van, azt az államformát másként nevezik, most nem jut eszemben, hogyan is!)))
    Most pedig Orbán utasít, egy személyben betilt/letilt ezt azt, ráparancsol a főpolgira, hogy adjon be egy tervezetet, majd ő megszavaztatja, hogyan lehet visszaszerezni a Balettintézetet, kijelenti, hogy miért gond az, hogy az övéit juttatja trafikhoz, stb., stb.
    Nem értem, hogy nem lehet látni az ordító különbséget, egyáltalán egy demokratát összehasonlítani egy akarnokkal?!
    Ha viccnek szánta, akkor tegyen ki legközelebb egy pár )))) – ebből tudjuk, hogy nem gondolja komolyan.
    Elég feszült hangulatban vagyunk, mert minden napra jut valami rémség és ezért ugrunk mindenre…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  42. neveletlen: Szerintem szálljunk le arról, hogy smittpali aláírásai érvényesek-e a doktori címmel együtt. Hát persze, hogy érvényesek! Ő volt az elnök, és ráhelyezte kézjegyét, mégpedig nyilvánosan, tanúk előtt azokra a förmedvényekre. Ha azt írta volna oda, hogy Washington Irwing, netán Irwing Washington, esetleg egy házikót rajzol, akkor is érvényes lenne. Az, hogy mi van alányomtatva az mindegy, mert ott áll az is, hogy a Magyar Köztársaság elnöke. (Tényleg, vajon most mit írnak oda? Köztársasági elnök, Magyarország?) A Leányvásár című operettben van valami hasonló sztori az álnéven kötött házassággal. Ezt csak műveltségem fitogtatása végett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  43. A cikkben megfogalmazottak logikája megalapozottnak és felépítettnek tűnik, ám valójában nem is nagyon meglepően hangzóak azok számára, akik régtől fogva ármány-ellenzékiségről, antidemokratikus átalakításról és kormányzásról beszéltek/beszélnek. Az viszont annál inkább meglepő, hogy ezeket, a tételes szakterületi jogismeretet igénylő állításokat nem jogászok fogalmazták meg első ként, már akár évekkel ez előtt is! Vagy, ha valakik korábban megfogalmaztak ehhez hasonlót, akkor az miért nem vált publikussá a magyar közvéleményben?
    Milyen elszomorító jellemzője is ez a mai magyar közállapotoknak, hogy egy tőlünk távol élő újságírónak kell levezetnie és elmagyaráznia azt az EU-abszurdumnak és magyar “nemzeti nonszensznek” értékelhető jogi szituációt, amit a jogásztársadalom tagjainak illett volna megtenni, nem most, de már jóval korábban!
    Bartus László ezzel újból csak azt bizonyította, hogy Őt Orbánék gyalázatos országlása messze mélyebben és elkötelezettebb módon érinti meg, mint az itthoni újságírók, publicisták, illetőleg egyéb közvéleményt formáló közszereplők zömét, amely révén Ő a maga nemében pótolhatatlan munkát végez.
    Köszönet érte!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  44. Ne féljenek, megvárjuk. Van időnk.
    Én a pont helyett kérdőjelet tettem volna.Optimista ellenben nem vagyok. A Bibliában is 40 évet kellett vándorolni,hogy egy új nemzedék vonuljon be az Igéret Földjére.Azt hiszem itt ez kevés,mert lehet,hogy 40 év múlva még rosszabb lesz? Igéret rengeteg van ,föld is még akad,csak ki akar bevonulni ? Inkább elvonulni akar a normálisabbja ! És végül: ha nem jo a jobb oldal és vele együtt a bal sem (ez is nagy igazság) ,akkor hogy is lesz a jővőben?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  45. t. emigrant! amit a kádár rendszer bukásáról írt, az nem fedi a valóságot teljesen. az akkori nemzetközi viszonyokban mind a szocialista, mind a jóléti kapitalista rendszerek végkimerülés határán voltak, mivel büdös volt már a tőkének fenntartania a jóléti berendezkedést. miért? mert csökkenőben volt a profitráta. ez nagyon kihatott a szocializmusok további fejlődésére, ha lett volna ilyen. így a tőke újabb vadászterületek után szimatolva kelet-európa felé fordult. már a hetvenes évek elejétől létrejött ún. joint venture, vagyis közös cégeken keresztül próbált előnyöket kifacsarni a gyengülő kelet tömbből. az 1973-as, majd a 79-es olajválságok (ki hiszi azt, hogy véletlenek voltak?) és az azokat követő eladósítási folyamat a keleteurópai tömböt érett gyümölccsé téve, a nyugati tőke egész egyszerűen éhes boaként teljes egészében lenyelte. és itt jönnek a “demokraták”, mint e folyamat frontemberei. ki aljas szándékkal, ki naívan, félrevezetve, ez a díszbanda elvállalta a tőkeérdekek “muszkavezetői” szerepét. hányan tolongtak az usa nagykövetsége kapuja előtt, hogy a neoliberalizmus veesenmayerjának legkisebb szusszanását meghallják? és hogy merészelt ez a reagan-pribék beleszólni a magyar népköztársaság államrendjébe?? hát egy marék hazaáruló szadeszfideszreformkörös sehonnai buzgómócsing kollaborációja nélkül sehogy! bár bartus úrnak igaza lenne, hogy ezt a narancsos nyikhajbandát az általa felhozott vádpontok szerint el kell itélni, de valójában a “rendszerváltásban” résztvevő összes szereplőt kéne hazaárulás, ellenséges jellegű állammal és szervezettel való együttműködés, valamint a népi vagyon elidegenítésére irányuló összeesküvés vádjával népbíróság elé állítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  46. emigrant vasárnap 19:24
    ” …nem egy választáson bukott meg…”
    Az 1990-es választást minek minősítsük?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  47. 12:24

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  48. Stumpné Bekes Margit

    Nagyon sokat mond az a tény,hogy jelenjen meg bármilyen vélemény ezen az oldalon,a kommentelők többsége mindig Gyurcsánynál köt ki! Uraim! Javaslom,maradjunk Bartus Laci megirt szövegénél és azt elemezzük….Laci! Megint megragadtad a lényeget,érdemes elgondolkodni azon..Gratulálok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  49. Az összes igazság /Gyurcsánnyal, az MSZP-vel, az SZDSZ-szel, a belső ellenzékkel kapcsolatban / ebben a hozzászólásban van :
    Túlavasúti, 2013 máj.19 -vasárnap 20:19
    Szerény kérdésem : ilyen körülmények között, ilyen munkatársak /Szili, Karsai, stb/, ilyen szövetséges /SZDSZ/ mellett – egy normálisan gondolkodó miniszterelnök mit tudott volna csinálni ?
    S a folyton-folyvást kormány kerekét állandóan rángató, minden hazugságra, minden erkölcstelenségre, minden aljasságra képes ellenzékről – még egy szó sem esett !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  50. Stumpné !
    Tisztelettel kérdezem :Ön szerint véletlen lenne, hogy a hozzászólásokban hol kötünk ki ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos