Ronai and Ronai
AMERIKAI

Reszkessetek trafikosok, Orbán megvéd benneteket 2013. május 3. péntek 12:49 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(35)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Reszkessetek trafikosok, Orbán megvéd benneteket

Budapest – Nem engedhető meg, hogy elveszítsék a megélhetésüket azok, akik eddig főállásban trafikot működtettek, de nem nyertek a dohányboltpályázaton – jelentette ki a kormányfő.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában felvételről sugárzott beszélgetésben közölte, a kormány keresi a jogi lehetőséget arra, hogy azok a trafikosok, akik eddig dohánytermék-kiskereskedelemből éltek, ne veszítsék el megélhetésüket. Most összesítik, hogy hány ilyen ember van.

A miniszterelnök a trafiktendert azzal indokolta, hogy a kormány a jelenlegi 44 ezerről 5 ezerre akarta csökkenteni a cigarettát árusító üzletek számát. Ugyanis – folytatta – évente 35 ezren halnak meg dohányzás következtében, és felmérések szerint a fiatalok negyede cigarettázik, mivel ma lényegében ellenőrzés nélkül hozzájuthatnak a dohányáruhoz.

A kormányfő elmondta, hogy a népegészségügyi okokból megkezdett átalakítást a kormányzati gazdaságpolitikába illesztették; ezzel az volt a céljuk, hogy igazságosabban osszák szét a dohányértékesítésből származó profitot, hogy az multinacionális áruházláncok helyett magyar vállalkozásokhoz kerüljön. A kabinet számítása szerint az eddigi haszon nagyjából kétszerese lesz magyar kis- és közepes vállalkozásoké – közölte, megjegyezve: nemzeti szempontból az a lényeges, hogy nemzetközi cégek helyett magyaroké legyen a profit nagy része.

Orbán Viktor azt is elmondta, minden olyan adatot nyilvánosságra hoznak, amely nem akadályozza, hogy az átalakítás július 1-jével végbemenjen. A szerződéskötések után pedig mindenki az összes adatot megismerheti – tette hozzá, megjegyezve, a koncessziós szerződések világossá teszik majd a pályázók vállalásait.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.4/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -4 ( 6 szavazatból)
Reszkessetek trafikosok, Orbán megvéd benneteket, 2.4 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(35)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

35 Reader’s Comments

  1. Valamint a szabad pálinkafőzés is népegészségi okokból lett engedélyezve.
    .

    Most jött el a pillanat, hogy saját kormányának döntésétől megvédi alattvalóit.
    .
    És még meg is tudhatjuk majd, amit meg szabad tudnunk.
    .
    Hát egyre jobb nekünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  2. Alapjaiban hazugság az egész, mint maga az orbánrezsim.
    Attól, hogy tized annyi helyen lehet majd drágábban dohányt venni, attól még ugyanannyi rákos beteg lesz. Csak ezek a rákos betegek még gutaütést is kapnak.
    Sőt, a pult mögött továbbra is emberek fognak ülni, nem pedig gépek, akik látják mindenkinek az életkorát, nehogy 18 év alatti vegyen cigit.
    Álságos az, hogy a fiatalokat védik avval, hogy ezentúl máshol lehet bagót venni, mint eddig.
    Ilyen erővel lehet államosítani az alkohol kereskedelemtől kezdve az édességipart is , vagy megszüntetni, mint a játékgépeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  3. Undorítóegyféregvagycsutimaradona.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  4. Elég megalázó, hogy miután tönkretette őket most még mindenen felül ebből személyesen is profitálni akar és megjátssza az igazságos jólelkű királyt, indul alamizsnát osztogatni és aprópénzt szórni azoknak akiket ő nyomorított meg, a kezét csókolgattatni, aztán vissza a palotába tündökölni, megint mások vérén. Veszett állat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  5. Legalább tudjuk, hogy mi a “magyar vállalkozás”. Hát az, ami a fideszesé (vagy szomszédjáé, rokonáé stb.). A többi vállalkozás nem magyar. A “nemzeti” kifejezés ebben áll.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  6. Telis, de tele van aljas manipulációval ez az egész szöveg!
    De leginkább az a disznóság, hogy az adatokat, -persze csak azt a részt, ami ugyebár nem akadályozza, hogy a pártcimborák megkapják a koncessziókat-, amit épp csak csepegtetnek, majd valamikor a szerződéskötések után hozzák nyilvánosságra.
    Ez a nesze semmi, fogd meg jól tipikus esete! Ha megkötöttek egy szerződést, utána már semmit nem lehet tenni, hiszen nincs jogorvoslati lehetőség, vagy ha véletlenül bíróságra kerülhet egy ügy, a “független” orbáni igazságszolgáltatás végtelenségig húzható eljárásba küldi az igazukat keresőket. Ez a szöveg annyit ér, mint halottnak a tavaszi szellő!
    A pórul járt, kisemmizett trafikosok pedig kezdhetik meghúzni magukat, vagy emigrálni mert ahogy a min.elnök mondja, már készülnek a listák róluk, viszont azt is tudjuk, hogy akiket eddig a kormány megvédett, azok kevés híján bele is halnak a nagytestvér óvó ölelésébe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  7. @antifülke
    “Ilyen erővel lehet államosítani az alkohol kereskedelemtől kezdve az édességipart…”
    …és ez így is lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  8. Köztudott, hogy a tehén lepény, mindig a lápjára, és nem az élére esik, de a Fidesz, most megpróbálja moncsolgatva tornyot építeni belőle, a végeredmény ugyan az a tehén lepény marad

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  9. A felnőttek, a gyerekek megtalálják a módját annak, hogy cigarettát vegyenek. Csak a hülye gondolhatja, hogy egy ilyen idióta intézkedéssel csökkenni fog a dohánytermékek fogyasztása. Nem kérdés a nikotin ártalmassága, de ilyen diktatórikusan semmit nem fognak elérni. Kábítószert sem lehet legálisan venni, mégis egyre nő a drogosok száma, sajnos a gyerekek körében egyre több. Amerikában égetett szeszt kifejezetten speciális üzletek árulnak, azt is megtalálják, de a nikotin félék árusítását sehol nem korlátozzák. Sehol a világon!
    Hazudhatnak minden félét, ez nem az egészségről szól, hanem a mutyiról, egy jó üzlet lenyúlásáról, meg majd a többi, amit még lehet ellopni.
    Ha ez a félnótás ilyenekre pazarolja energiáját, nem csoda, hogy félmillió gyermek éhezik, hogy 4 milliónyian élnek a létminimum alatt, hogy százezrek munkanélkül tengődnek, vagy élnek 47 ezerből. Mert ez aztán maga az egészség!
    Inkább munkahely teremtéssel fogalkozzon, mert ilyen blőd ötletek csak pótcselekvések, a sarki piás Pistának jobb ötletei vannak ingyen, nem a mi adóforintjainkat veri el, vagy éli fel az ország tartalékait a hozzá hasonló senkiháziak kitartására.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  10. norbert
    2013. május 3. péntek 13:51
    “A felnőttek, a gyerekek megtalálják a módját annak, hogy cigarettát vegyenek.”
    Tegnap olvastam egy apróhirdetést:
    VÁGOTT DOHÁNY ELADÓ!
    .
    TALÁLÉKONYAK A MAGYAROK ÉN NEM FÉLTEM ŐKET.
    A probléma csupán az, hogy EZUTÁN TÖBB FINÁNC KELL!
    Így növekszenek a munkahelyek, mintha a földből nőnének ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  11. Vége az ebédidőnek gyökerek, jöttetek minuszolni, üszkösödjön le a kezetek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  12. “Orbán Viktor azt is elmondta, minden olyan adatot nyilvánosságra hoznak, amely nem akadályozza, hogy az átalakítás július 1-jével végbemenjen. A szerződéskötések után pedig mindenki az összes adatot megismerheti – tette hozzá, megjegyezve, a koncessziós szerződések világossá teszik majd a pályázók vállalásait.”

    Orbán szemrebbenés nélkül kimondta, hogy a trafik botrányt alátámasztó adatok nem lesznek nyilvánosságra hozva, “oszt jó napot !”

    Rájött, hogy ég a ház, hát most meg akarja oldani a trafikból éő családok helyzetét, legalább a duma szintjén. Majd amikor a saját gárdájuk koncessziós mutyi szerződéseit megkötik 20 évre, amikor már minden be van betonozva, akkor majd nagylelkűen felajánlják a kisemmizetteknek, hogy lehetnek alkalmazottak az addig saját üzletükben. Hát mondhatom, szép, aljas védelem!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  13. Az összes vesztes pályázó majd. mehet árkot kapirgálni 47 000 ft -ért.
    Munkaalapú izé, vazze. Tessék keccsölni, nem ám a trafikban
    spekulálgatni. Egyébként megint egyes szám elő személyben beszélt.
    ” Nem hagyom”. ” Nem engedem”. Képzeljétek el ,ha 2006 -ban Gyurcsány beszél igy..
    Ha az ellenzék egyik fő programpontja nem az lesz ,hogy pl: a földbérleteket ill. a trafik koncessziós sumákot AZONNAL érvénytelenitik, akkor nem megyek el szavazni. Akkor maradjon az elmebajos és bandája , mi meg dögöljünk meg.
    Mert megérdemeljük , és most nagyon szépen kérek mindenkit ,hogy ne jöjjön nekem , a “szükséges 2/3″ blablával.Arra akkor ÉS CSAK KIZÁRŐLAG AKKOR lenne szükség ha mindezt a jogállamot tiszteletben tartva teszik meg .
    DE ERRŐL MOST SZÓ SINCS!!!! Az összes bebetonozott kapjon 5 percet a csomagolásra.Ha egy új kormány nem igy tesz vagy ilyen-olyan kibúvót keres ,az nagyon rövid időn belül el lesz hajtva.
    Egyébként ezek a péntek reggeli zombi szekta szeánszok vérlázitóak!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  14. Kérem – mondja feleinek – a valódi “dohány” már elfogyott
    Trafikot azonban még tudunk átruházni nektek. Kérem
    hallgassatok rám. Én ezt úgy megvédem, amíg teljesítitek
    elvárásaimat, hogy az ükük-leszármazottaik is hálásak lesznek
    érte, de ha nem BÁRMIKOR ELŐDEIK SORSÁRA JUTHATTOK!
    A nagyobb árréssel biztosítom, hogy több adót fizessetek,
    ugyanis rajtam függ, mennyi lesz a dohánytermékek adója.
    Láthattátok, eddig amikor csak lehetett mindig emeltünk rajta.
    Így a dohányzókat is megvédjük egyúttal.
    Tehát mindenki meg lesz védve, csak várjátok ki a végét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  15. Nos ha úgy védi meg a trafikosokat, mint anno Selmeczi a nyugdíjasokat, akkor reszkessetek. Bár ha az új trafikosokat menti meg azzal a módszerrel, azt üdvözölni tudom, úgyis a 99,99% Fidesz tulaj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  16. Túlavasúti
    2013. május 3. péntek 14:01

    Nem új dolog, amiről írsz, nézd meg, hogy a Vaterán hányan árulnak vágott dohányt.
    http://www.vatera.hu/listings/index.php?q=v%E1gott+doh%E1ny&obd=2

    Nekem elképzelésem sincs arról, hogy 1 kg dohányból mennyi cigarettát lehet sodorni, azt viszont tudom, hogy jóval olcsóbb így füstölni. Van ismerősöm, aki már évek óta otthon gyártja a cigarettáját spórolás okán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  17. ovi rájött, hogy a bandája óriási bakot lőtt???
    Alighanem ezt így tervezte, a többi haknijukból is biztos van kibúvó.
    A média és a pereputty az övé – nekik politizál, kétmilla birka meg ezt is beveszi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. Én mintha hallottam volna valamit a tőke szabad áramlásáról. Mellesleg a magyar dohányipar maradéka külföldi kézben van. Lehet, hogy a gyártáson is van profit, nemcsak a kereskedelmen? O. (Nulladik) Viktor magyarázkodásából megint kilóg a fináncláb. Akarom mondani a lóláb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Az orbáni számháború elég butaságalapú dolgokat állít.
    http://endresy.blogspot.com/2013/05/orbani-trafikszamhaboru.html

    Tényleg kőkemény csúsztatás van. Azt követően azonban, hogy kedvenc ölebei nyertek, és még kedvencebb ölebei sugallatára, kissé hiteltelen a kormányfő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Azt hiszem, mindössze az történt, hogy nem számítottak ekkora általános felháborodásra. Eddig mindent tudomásul vettek az emberek, bármit is tettek, egy-két nap alatt elhalkultak a morgolódások.
    A Kossuth tér lecsupaszítása miatt hány napig tiltakoztak? Mintha meg sem történt volna……. A trafikbotránynál jóval nagyobb nagyságrendű földbérlet pályázatok is pár napig foglalkoztatták az újságírókat és a közvéleményt, utána síri csend és hallgatás….. mindent lenyeltek az emberek.
    Azt hitték, hogy ezzel az álszent egészségvédő szöveggel el lehet fedni a lényeget, csak éppen arra nem gondoltak, hogy a közvetlen érintetteken (trafikosok) kívül a többmilliós fogyasztói körnek is komoly érdeksérelmet okoznak. Drágább lesz a cigaretta, körülményesebben beszerezhető stb.
    Való igaz, a fák kivágása viszonylag keveseket érint, az emberek többségét hidegen hagyja, a földbérletek haveri kézbe átjátszása is jóval kevesebb embernek fáj, kevesebbet érint közelről, no de a mindennapi betevő cigaretta beszerzésének a megnehezítése, az már komoly ok az országos tiltakozásra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. zorka
    2013. május 3. péntek 15:23
    A háború után kb 3/4 év múlva nyílt meg az első újjáépült dohánygyár
    Debrecenben. Addig vágott dohányból sodortunk. Hogy mennyi jön ki
    egy kiló dohányból az változó. Függ attól, hogy mennyire száraz a dohány,
    vagy milyen vékonyat sodorsz. Akkor egyébként ez nem volt szokatlan,
    ugyanis többféle paklidohány volt kapható és olyan dózni (dohánytartó
    doboz) mely cigarettasodró automata is volt.
    Vidéken ma sem szokatlan, mert nem mindenki szereti a füstszűrőst.
    .
    Egyébként a pipások nem is tudnának másból pipát tömni, mint vágottból.
    .
    De hogy el ne felejtsem román Carpatia-hoz, a háború óta jelenleg is hozzá
    lehet férni, csempészárúként folyamatosan a környékünkön.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Bihari László

    Való igaz, a világon mindenütt hozzá lehet jutni a cigihez kisebb nagyobb “torturával” ugyan de lehet. Németországban ellenörzik a személyi igazolványokat még az automatából sem vehetsz cigit ha nem tudod igazolni, hogy már nagykorú vagy, így van ez a kedvenc kocsmánkban is, ott is csak automata van. Ezt nálunk is be lehetne vezetni! Igaz ez a megoldás csak az internetes cégeknek kedvezne! Ezek után természetesen nem értem, hogy mi a jó fenének kellet ennek az ostoba majomszerü lénynek hazudoznia, értem én kell a pénz a csókosoknak, mert ha nem akkor colos csővel fogják rá bírni a fizetésre (bár már látnám).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. Azaz Orbán duma, hogy korrigálják a dolgot szimpla hazugság – nem lehet.
    Nagyot álmodtak és rájuk égett.
    Be kéne ismerni hogy aljas ostobaságot csináltak, de abba Orbán belehalna :)

    Lehet, hogy a volt trafiktulajdonosok egy részét egy összegben kártalanítják, aztán mit Ócsán – széttárják a kezüket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. A rendőrségnek nem lesz annyi embere, hogy vigyázzon a trafikokra,mint a nemzeti hovatartozás szimbólumára.
    Mi várható? Rablás, gyújtogatás, és majd akkor védjen Orbán! Van egy ötletem nulladik viktornak. Az elnyert pályázatok tulajdonosait kötelezze biztosításra!
    Így ha meg akarja majd védeni őket is, (a biztosítókat) nem lesz sok dolga. Addig ugyanis a hívei tönkre teszik ezeket is a káreset iránti igényükkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. pikk
    “Lehet, hogy a volt trafiktulajdonosok egy részét egy összegben kártalanítják”
    .
    Dehogy kártalanítják, arra nem lesz fedezet. Majd minimálbéren foglalkoztatják őket az új tulajdonosok. A polgármester és csatolt részei trafiknyertesek pedig közmunkában, havi 47 ezerért, oszt´ jónapot.
    Meg lehet alapítani trafiktörvény(telenség) károsultainak a szakszervezetét, mert egyenkénti jogorvoslatra semmi esélyük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. Az a szégyenletes, hogy a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, úgy nyilatkozott erről a trafik ügyről, mintha nem tudott volna az elbírálások eredményéről, és majd ő igazságot tesz, ez által jobb színben feltüntetve magát, mint a kisemberek nagy kormányfője.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. Még egy cikk a magyar “dohány” helyzetről

    http://nol.hu/lap/allaspont/20130504-orban_aggodik#

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. A Nagy Fülkeforradalmár ismét össze-vissza beszél. egy dologban azonban következetes: “…az volt a céljuk, hogy igazságosabban osszák szét a dohányértékesítésből származó profitot…” – írja a cikk szerzője. Minden erről szól. Magyarországon csak az jusson, juthasson profithoz, aki magyar (=FIDESZ-párti) kis- és középvállalkozó (FIDESZ-támogató).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. Bocsánat: Még két megjegyzés, vagy inkább kérdés:
    1. Ki, milyen alapon és milyen módszerrel listázza (összesíti” orbán számára, hogy a vesztesek miből élnek?
    2.. Egy demokráciában kinek, mi köze ahhoz, hogy az állam szabad polgára mire költi a pénzét? A nyertes pályázázók kinek a megbízásából, milyen módszerrel és milyen célból fogják ellenőrizni a dohánytermék-vásárlókat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  30. Na az a száz reorganizált trafikos kap majd egy jó kis vagyonosodási vizsgálatot a nyakába, aztán mehetnek Hitlerhez panaszra.

    Tessék tudomásul venni: orbán semmit nem ad ingyen, mindennek, MINDENNEK többszrösen megkéri az árát.

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Milyen rendes ember ez a pávatáncos!
    Elrabolják több tízezer ember megélhetését, odaadják a csókosoknak, meg is fejelik a jövedelmet a vásárlók kontójára.
    A hatalmas felháborodás hatására most valami lanyha igéret, gondolom, aki nem szájal, annak odaszórnak egy félmarék morzsát.

    Olyan ez, mint mikor az útonálló elveszi a tárcámat, s nagylelkűségében visszaad egy buszjegyre valót, hogy haza tudjak menni.
    Milyen emberséges!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  32. Napvilágot látott egy levél, Hajdúszoboszlói fideszesektől
    Ezt hogy magyarázza ki Viktor?

    http://www.szoboszloihirek.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1996:pont-egy-hete-all-a-bal&catid=1:friss-hirek&Itemid=66

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. Ma olvastam a Helyi témában(Vitézy lapja), hogy az OTP kedvezményes hitelt nyújt a nemzeti trafikpályázat nyerteseinek,mert szegényeknek milyen sokba kerül az üzlet beindítása. Totál, mint a Posta bankos haveri hitelek, vagy kedvezményes lakáshitelek a’la orbán voltak. A szőlő tőkék telepítésére megszavazott pénz is hasonló volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  34. Ez a fickó állandóan ott ül a rádióműsor alatt, és kitartóan nézi Orbánt. Tudja valaki, hogy ez kicsoda és miért van állandóan ott? Csak nem az ápolója!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Az unortodox magyarok megin tuj utat akarnak torni. Mashol mar regen megoldottak a problemat. Nem vehet cigit/alkoholt senki 18 ev alatt. Ha valaki felnott letere cigit / alkoholt vasarol 18 ev alattinak akkor a birsag lehet akar 5000$ is. Ezt nyilvan nem kockaztatja meg a felnott ha csak nem hulye, vagy alantas szandekai vannak. Ezt a torvenyt be kell tartani es az elarusitokat valamit a vasarlokat a torveny alapjan kell elitelni/felmenteni. Miert kell ebbol megint ekkora sz@t kavarni.
    UNORTODOX = OSTOBA/TAHO/ONFEJU ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos