Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kulka János nyílt levele a buzizó Kerényihez 2013. május 22. szerda 18:41 Forrás: AN

  • Hozzászólások(60)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kulka János nyílt levele a buzizó Kerényihez

Budapest – Amint arról az AN is beszámolt, egy most napvilágra került, ám még áprilisban készült felvételen Kerényi Imre buzizott és némiképp zsidózott is. A miniszterelnöki megbízott, Orbán Viktor  kegyence, a Belvárosi Polgár Szalon rendezvényén ragadtatta magát a sokakat felháborító megszólalásra.

Az egykori MSZMP-tag Kerényi, aki a rendszerváltozás után több pártban is kipróbálta gerincének teherbírását, az említett rendezvényen arról beszélt, hogy Vidnyánszkyval is jó lesz a Nemzeti Színház, legföljebb nem a buzikról szól majd. A mellette ülő Vidnyánszky Attila láthatóan szégyellte magát főnöke megszólalása miatt. Lesütötte a szemét, csóválta a fejét – szólni azonban nem mert.

Kulka János színművész azonban megszólalt és nyílt levélben utasította vissza az Alaptörvény Asztalának megálmodójának téziseit.

KULKA JÁNOS NYÍLT LEVELE KERÉNYI IMRÉNEK

Magyar állampolgárként és a Nemzeti Színház társulatának egykori tagjaként visszautasítom Kerényi Imre szavait, melyekkel a Nemzeti Színház elmúlt éveit minősíti.
Én szégyellem magam azért, hogy ez megtörténhet. Szégyellem, hogy 2013-ban, Magyarországon minden következmény nélkül megbélyegezhet bárki bárkit. Szégyellem, hogy ezt állami hivatalnokok is megtehetik a felelősségre vonás legcsekélyebb kockázata nélkül. Szégyellem, hogy Kerényi Imre, a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott buzizik, és a Nemzeti Színház jövendőbeli igazgatója, Vidnyánszky Attila ebben semmi kivetnivalót nem talál, sőt együtt aratnak göcögő tetszést nézőik körében. Szégyellem magam helyettük és a feletteseik helyett, akik nem szólítják lemondásra őket és szégyellem magam a nézők helyett, akik mindehhez jó érzéssel asszisztálnak.
Helyetted szégyellem magam, Imre.
Mint utóbb nyilatkoztad, a rendezvényen magánemberként beszéltél, színházi emberek között voltál, abban a közegben ez a stílus belefér és nem bántásnak szántad, amit mondtál. Ezúton közlöm veled, Imre, hogy tévedsz. Az általad említett közegbe nem csak ez a stílus nem fér bele, de már te magad sem.
Ezúton közlöm továbbá, hogy a Vidnyánszky Attilával folytatott nyilvános beszélgetéseteken elhangzottak következményeképpen a Nemzeti Színházban a következő évadra átvinni tervezett Sirályban nem lépek színpadra.
Budapest, 2013. május 22.

Kulka János

 

 

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (67 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +106 ( 114 szavazatból)
Kulka János nyílt levele a buzizó Kerényihez, 4.8 out of 5 based on 67 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(60)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

60 Reader’s Comments

  1. Vidnyánszky és kerényi nem élettársak
    én azt hittem első ránézésre szép pár

    ha nem, akkor nem értem hogy lett itt igazgató akkor ebbe az országba betéved valaki azonnal előnybe van magyar emberekkel szembe?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  2. Vidnyánszky és az ő kései megszólalása.
    A kivárásos fidesznyik módszer.
    Ha úgy látszik, hogy mégis meg kell szólalni akkor megteszik.
    .

    ……………Visszamenőleges hatállyal…………………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  3. Kedves miaszösz!
    Igen, Vidnyánszky buzizik! Mégpedig a legsunyibb, a legveszélyesebb formában. Amit ő művel az sokkal ártalmasabb a félbolond Kerényi szavainál. Ugyanis arra az őskori demokráciafelfogásra hivatkozik, hogy a többségnek joga van uralkodni a kisebbség fölött. A XXI. században a demokrácia nem ezt jelenti, hanem a kisebbségek jogainak elismerését! Még akkor is ha a műveletlen többségnek ez nem tetszik!
    Az ilyen kijelentések miatt szaladt bele Magyarország a művelt világ által mélyen megvetett rasszizmusba, antiszemitizmusba.
    Annak aki ilyen aljas módon magyarázza a haverja kijelentését annak semmi keresnivalója sincs a közéletben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  4. Nekem is lenne egy üzenetem Vidnyánszkynak:
    Magyarországon olyan súllyal van jelen a Nemzeti Színház, hogy az nem felel meg annak a súlynak, amilyen súllyal a magyar társadalomban ez a kérdés jelen van.
    Azaz, a magyar emberek elenyésző kisebbsége jár a Nemzetibe. A többség akaratát figyelembe véve, zárjuk be a nemzet színházát.
    Ugye milyen jól hangzik?
    Csak egetverő ostobaság!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  5. Kedves Kulka János.Gratulálok a fellépéséhez.Bátor tett volt.Sajnos,hogy csak egyedül Ön merte ezt a lépést megtenni.Minden lismerésem az Öné.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  6. A hülyeség nem bűn, de nem szabad vele visszaélni jelzi – egy nem dakota – mondás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  7. új művészeti irányzat:
    Nemzeti A Határon.
    .
    Ehhez valóban új színház kell!
    Kulka felismerte, megírta és elmenekült.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  8. Azért lássuk be,hogy új értékek kezdenek születni ebben az úri vircsaftban,amit Orbán és bandája generált!
    “- Maga most kussoljon!” -mondta ezt Markó Iván,a bemutatót megzavaró fiatalembernek.
    Már teljesen mindegy, hogy buziznak,vagy kussoltatnak,egy a lényeg! Kuss legyen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  9. *
    *
    És tessék mán mondani, hol van ilyenkor Bereményi Géza a szabadsághős dalszövegíró, film és színházi rendező,a nagy Cseh Tamás trubadúr állandó nagy szerzőtársa ?
    *
    Nem ilyenkor kellene éppenséggel a szabadságért kiállni és megszólalni ? Jah, hogy az Orbánhoz kötődő kapcsolat, meg az általa juttatott színházi állás** egy kissé – talán nem is kissé – eltorzítja azt a marha nagy individualista szabadságszeretetet, amit anno trubadúr barátjával “oly bátran” hirdettek. [Bár azóta, már régesrég az Irodalmi Színpad is a Katolikus egyház martaléka lett.]
    *
    Most kéne az az akkori “vakmerőség”, Gézukám, amikor össztűz zúdul a színházakra, a főiskolára, és az eddig szabad művész világra, meg a művészre, mint egyénre…
    *
    *
    ** B.G. A kormányváltástól a Thália Színház igazgatója.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  10. Kordon Blued:
    És szegény Cseh Tamás is hogy szégyellné magát ezek miatt a mai gazemberek miatt… helyett…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos