Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ami Orbán beszédéből kimaradt 2013. május 6. hétfő 7:05 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(58)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ami Orbán beszédéből kimaradt

Budapest – Szépen hangzó, ám valójában hazug beszédet mondott Orbán Viktor a Zsidó Világkongresszus meghívott vendégei előtt. A jelenlévők azonban tudták, hogy honnan fúj a szél. Egyszer ugyan udvariasan megtapsolták a magyar miniszterelnököt, ám mindenki tudta, hogy amit mond, annak a fele sem igaz. A WJC közleményében kifejezetten hiányolta, hogy csak szólamok szintjén határolódott el Orbán az antiszemitáktól, konkrétumokat nem mondott.

A Zsidó Világkongresszus (WJC) sajnálatát fejezte ki, hogy Orbán Viktor a szervezet budapesti közgyűlésének vasárnapi megnyitóján mondott beszédében “nem adott megfelelő biztosítékot arra, hogy egyértelmű választóvonalat húzott volna kormánya és a szélsőjobboldal közé”.

A WJC vasárnap esti közleményében nagyra értékeli, hogy a magyar kormányfő a közgyűlés alkalmából felszólalt a nemzetközi zsidó közösség képviselői előtt. A szervezet örömmel fogadta, hogy Orbán egyértelművé tette, hogy az antiszemitizmust elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek tartja – állt a WJC késő este kiadott közleményében.

A miniszterelnök ugyanakkor nem nézett szembe a probléma valódi természetével, vagyis általában az antiszemitizmus, illetve különösen a szélsőjobboldali Jobbik párt fenyegetésével – közölte a szervezet. A WJC sajnálja, hogy Orbán nem reagált semmilyen közelmúltbeli rasszista, illetve antiszemita indíttatású eseményre, amely az országban történt.

A közlemény szerint ahogy a zsidó emberek a történelem során megtanulhatták: a tettek hangosabbak minden szónál, legyen az bármilyen jó szándékú is. A WJC továbbra is arra kéri a demokratikus erőket Magyarországon és máshol is, hogy határozottabban lépjenek fel az erősödő szélsőséges eszmékkel és az antiszemitizmussal szemben. A szervezet továbbra is figyelemmel követi a magyarországi helyzetet – tette hozzá a WJC szóvivője.

Orbán Viktor a WJC háromnapos közgyűlésének megnyitóján elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek nevezte az antiszemitizmust, amely ellen zéró toleranciát hirdetett. Beszédében hangsúlyozta, hogy a magyar alkotmány valódi védelmet, biztonságot, emberi és közösségi méltóságot ad a velünk élő zsidóságnak. Kifejtette: a magyar kormány válasza az erősödő európai és magyarországi antiszemitizmusra “a jó keresztények példájának és hagyományának felidézése és felerősítése”.

A magyar kormányfő előtt felszólalt Ronald S. Lauder, a WJC elnöke, aki arra kérte Orbán Viktort, legyen kezdeményező, és tegyen határozott lépéseket a “sötét erőkkel” szemben az intolerancia elleni küzdelemben. “Itt az ideje az erős irányításnak és a még erősebb intézkedéseknek” – hangsúlyozta Lauder.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (14 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +12 ( 24 szavazatból)
Ami Orbán beszédéből kimaradt, 4.6 out of 5 based on 14 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(58)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

58 Reader’s Comments

  1. Andy Mage
    Folyamatosan hozod a linkeket, ahol hozzászólás soha nincs. Miért? Mert nem lehet kommentelni, csak itt-ott-másutt regisztráltaknak. Miért nincs például Névtelen opció? Pupu megoldotta, te is megteheted.
    .
    Elmentettem, amit oda írtam volna, de nem jelent meg:
    “Váltig hangoztatva ugyanakkor, hogy megvédi a zsidó vallású polgárait a hazának.”
    .
    Orbán ezen kijelentésén miért nem háborodnak fel a nem vallásos zsidók, és mindenki más, aki például nem vallásos?
    Az antiszemitizmus Magyarországon csak a vallásos zsidókat érinti? Csak rájuk érvényes Orbán állítólagos védelme és mosakodó kampányszövege?
    .
    Mi van a többiekkel? Velük nem törődik – nem védi meg – Orbán? Megteheti, hogy vallási alapon kirekeszti és válogatja külön egy nép tagjait?
    Miért nem tiltakoznak ellene tömegesen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  2. Mate, Ivan Tibor

    Szandokan
    “Csak egy kicsit tovabb tartott volna a haboru” az osszes szemet nacit ki kellett volna iktani a letezesbol, meg azutan is amikor a feher gatyajukat lengettek mert megfelelo erovel alltak szemben, es a labukon csorgott mar a fos. Azon tul Rakosi hibaja is, mert a moszkvai alomvilag utan mikor szembesult a tenyekkel, hogy a magyar nepesseg milyen aranyban es milyen lelkesedessel vett reszt a nacizmusban, ugy gondolta, nem lehet a fel orszagot buntetni. Utana Kadar eeevtaaas a “konszolidacio es megbeekeles” szellemeben ugy dontott, hogy aki nem vett reszt 56-ban es nem disszidalt, az mind szovetsegese, es szepen visszahozta a horthystakat is a kozeletbe. Hat most itt van az eredmenye a szep lelekkel eloadott politikai innovacionak, mindenki gyonyorusegere. A koponyegforgatast nem az “ujnemzeti” volt komcsik talaltak fel, a haboru utan rogton divatba jott. Negy evig dolgoztam egy muhelyben egy volt nyilas kerettel, aki a haboru utan kommunistanak vallotta magat, tanacstag lett, es a kommunista frakcio tagja, a legveszettebb sztalinista feljelento es jelentes iro. 89-et nem erte meg, feltehetoen mint belso bomlaszto tovabb formalhatta volna a karrieret. Szoval jo a duma Szandokan, a haboru tovabb tarthatott volna, csak nem ugy ahogy te szeretted volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  3. norbert 2013. május 6. hétfő 19:21-re válaszul:
    .
    “3 órás amerikai film Hitler hatalomra jutásáról, gyerekkorától a hatalma megszerzéséig.Nem tudom, hogy mikor készült a film, de félelmetes a hasonlóság a mai orbáni diktatúra, ill. a főszereplők azonossága.”
    .
    A film 2003-ban készült, és nem amerikai, hanem kanadai, a Wikipedián angolul minden lényeges megtudható róla (“”Hitler: The Rise of Evil” “). Nem meglepő, hogy a szócikknek nincs magyar fordítása. A film a youtube-on is megnézhető, bár időnként a szerzői jogok vámszedői leszedetik. És aki megnézni, és tudja, hogy Magyarországon mi folyik, annak nincsenek kétségei: napjaink Magyarországáról szól.
    .
    Nem az a baj, hogy Magyarország semmit se tanult a múltból, hanem a jelek szerint a világ se akar. Még nagyobb baj, hogy maguk a múlt legfőbb szenvedő alanyai is ma éppúgy a gonosz szolgálatába állnak, ahogy az első fasizmus idején. Sok van, mi felfoghatatlan, de ennél nincs semmi felfoghatatlanabb. Mert az első esetben még lehetett az a mentsége az országnak és világnak, hogy nem tudhatták, mi lesz belőle. Most már nincs felmentés a felelősség alól.
    .
    Angolul értők itt nézzék meg: “Hitler: The Rise of Evil 1 of 2″ https://www.youtube.com/watch?v=d42GhnKowwc
    .
    A Magyarországon élők számára csak egy egyszerű tükör.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  4. Előző kommentemhez kiegészítés:
    Angolul nem értők magyar szinkronnal (és a film stáblistájával) itt nézhetik meg: “Hitler – a gonosz születése (Teljes Film)” https://www.youtube.com/watch?v=MtyIh8OJDRE
    .
    Bár nem árt, ha intenzíven elkezdik tanulni az angolt, mert ha bekövetkezik a direkt, leplezetlen diktatúra, amikor már az internetet is korlátozni fogják, és ott se lehet majd ilyen filmeket (se) megnézni, akkor nagyobb eséllyel lehessen új hazát találni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  5. Szandokán ! 9,09t
    .
    Remélem, nem kívánság szinten adtad elő ezt a szörnyű álmodat, csak ezért vagyok hajlandó reagálni a mi lett volna ha, stb primitív eszmefuttatásodra.
    Amennyiben ugyanis a II. Világháború – idézve gondolataidat – csak egy kicsit is tovább tart, akkor nemcsak Hirosíma, Nagaszaki, de Berlin, sőt – ki tudja – a náci-csatlós Budapest is kap egy-egy adagot a nukleáris pokolból és akkor… …. … .. . .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. A kép alá a következő szöveget képzelem el:
    ˛
    Mr. Orban mosolyogjon, mert még azt hiszik önről, hogy antiszemita… !
    ˛

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Bartusnak van egy cikke, amelyiben összehasonlítja a Mein Kampf egyes és Orbán köcséri(remélem jól írom, biztos tudjátok miről van szó) beszédének részleteit. Hát se köpni, se nyelni nem tudtam!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. Kötcse lesz az.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos