Ronai and Ronai
AMERIKAI

A törvény mostantól azokat védi, akik lopnak 2013. május 1. szerda 7:36 Forrás: AN

  • Hozzászólások(44)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
 A törvény mostantól azokat védi, akik lopnak

Budapest – Miután kipattant az Orbán-rezsim legújabb mutyija, hogy a dohányárusítás jogát szinte kizárólag a Fidesz-közeli hozzátartozók, rokonok és üzletfelek kapták, több civil szervezet is szerette volna megismerni a pályázatokat, illetve azok elbírálásának menetét és módszereit. A nyilvánosságot kizáró törvény után több civilszervezet bejelentette Navracsics Tibornak, hogy nem vesznek részt tovább a kormány különféle bizottságaiban. Ez a bejelentés azonban rávilágít arra a furcsaságra, hogy az atlatszo.hu és a Transparency International Navaracsics által felállított bizottságban ezzel a kormánnyal együttműködött. Ezzel teljesen elveszítették a hitelüket. Ez a kormány e törvény nélkül is pontosan olyan volt, mint ezzel a törvénnyel. A “leleplezők”-nek bármilyen köze lehetett ehhez a hatalomhoz? Ez vicc, és alapjaiban kérdőjelezi meg a tevékenységüket.

Erre a kormány úgy reagált, hogy Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester nevében (van-e ki e nevet holnap még ismeri?) vasárnap benyújtott egy törvényjavaslatot, mely szerint a jövőben a közérdekű adatokat csak a kormány számára kedves hivatalok ismerhetik meg, civilek és az egyes emberek számára szigorúan titkosnak minősülnek.

A civil szervezet ezt követően úgy látják, hogy nincs értelme a továbbiakban részt venniük a korrupcióellenes bizottságban. A jövőben minden hivatalos kapcsolatot megszakítanak a kormánnyal.

A civilek közleményt adtak ki az üggyel kapcsolatban, a Transparency Internacional levelet írt Navracsics Tibornak.

Közlemény

Az információszabadságról szóló törvény ma elfogadott módosítása után  a kormány és önkormányzatok gyakorlatilag bármilyen esetben titokban tarthatják, mire költik a közpénzt. Ez a törvény ellentmond az alapvető erkölcsi  normáknak, és ellentmond a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által koordinált antikorrupciós kormányprogram alapelveinek is.

Ez az új szabályozás hiteltelenné tesz minden más kormányzati antikorrupciós intézkedést, ezért az atlatszo.hu, a Budapest Intézet, a K-monitor, a Társaság a Szabadságjogokért és a Transparency International úgy döntött, hogy befejezi a közös munkát a minisztériummal, és kilép a tárca által szervezett munkacsoportokból.

A Transparency International továbbra is el akarja érni, hogy a kormány teremtse meg az alapjait a korrupciómentes Magyarországnak.  Felesleges, közös látszatmunkához azonban nem adhatjuk a nevünket.

Ahogy eddig is, ezután is küzdünk – sőt még elszántabbak lettünk. A sajtóban, a közéletben, a jogsegélyszolgálatunk segítségével mutatjuk meg, hogy mindig van alternatíva.

Levél

dr. Navracsics Tibor miniszter úr részére

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

Tisztelt Miniszter Úr!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény  (Infotv.) módosításának rendkívüli sürgősségi eljárásban történt elfogadásával a kormánypártok  többszörösen megsértették az átláthatóság és a nyílt kormányzás elveit. Az indokolatlanul gyorsított  eljárás semmiféle szakmai egyeztetést nem tett lehetővé, a módosító pedig – az üzleti titok alóli  kivétel rendezése ellenére — számos ponton jelentősen gyengíti az információszabadságot.

Mindez különösen elszomorító egy héttel azután, hogy a kormány bemutatta az OGP-hez készített akciótervét Londonban, vállalásokat téve arra, hogy miként teszi átláthatóbbá saját működését. Tartalmi aggályainkat a ma reggel kelt levelünkben már megosztottuk Önnel. Álláspontunk szerint a kormány azáltal, hogy nem lépett fel az Infotv. védelmében, hiteltelenné és értelmetlenné tette  mindazokat az erőfeszítéseket, amelyek a civil és kormányzati szakértők tettek annak érdekében, hogy a Nyílt Kormányzati Együttműködés és a Kormány korrupció megelőzési programja keretében átláthatóbbá és követhetőbbé tegyék a közpénzköltést Magyarországon.

A Kormány valódi elkötelezettsége nélkül nem lehet a korrupció ellen fellépni, ennek veszélyére már több ízben felhívtuk a figyelmet. Az Infotv. módosításának elfogadása azonban pont arra mutat rá, hogy a kormány vezetői részéről nincs valódi szándék a korrupció visszaszorítására, a közpénzekkel gazdálkodó szervezetek átláthatóságának erősítésére. Miközben számos olyan problémás területen, mint a pártfinanszírozás vagy a lobbi-szabályozás három év elteltével sem sikerült pozitív változást elindítaniuk, az információszabadság gyengítésével azt is megnehezítik, hogy a közpénzköltésről valós tájékoztatást kapjanak a választópolgárok.

Közadat-kiadás önkényes megtagadásának lehetőségével a demokrácia alapjai sérülnek, a korrupció visszaszorításában pedig ismét egyet hátralép Magyarország. Az Infotv. módosítása igyekszik azt is lehetetlenné tenni, hogy az újságírók és civilek a saját eszközeikkel küzdjenek a korrupció ellen, illetve hogy kormányzati intézkedések, programok adataihoz való, kutatási célú hozzáférés a közpolitikai döntések megalapozottáságát támogassa.

Mindezek tükrében arra jutottunk, hogy a kormány korrupcióellenes munkacsoportjában való részvételünkkel – tekintettel arra, hogy érveink nem találnak meghallgatásra, nem hogy megfontolásra – nem tudunk érdemben hozzájárulni a korrupció elleni küzdelemhez, a nyílt kormányzat hiteles kiépítéséhez, további maradásunk csupán a kormány a korrupció ellen folytatott látszattevékenységét legitimálná a kormányzat kommunikációjában.

Az aláíró szervezetek ezért úgy döntöttek, a mai nappal kilépnek a munkacsoportból. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ne követnénk nyomon a kormány tevékenységét, állásfoglalásainkkal, szakmai munkánkkal a jövőben is mindent megteszünk azért, hogy Magyarország egy átláthatóbb, állampolgárainak aktív részvételével működő demokratikus jogállam maradjon.

Budapest, 2013. április 30.

Tisztelettel,

Alexa Noémi, Transparency International Magyarország
Bodoky Tamás, atlatszo.hu
Hídvégi Fanny, Társaság a Szabadságjogokért
Léderer Sándor, K-monitor
Reszkető Petra, Budapest Intézet

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (26 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +45 ( 47 szavazatból)
A törvény mostantól azokat védi, akik lopnak, 4.8 out of 5 based on 26 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(44)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

44 Reader’s Comments

  1. Ideje volt, és ezért becsülöm őket!
    A kormány már a látszatra sem ad.
    Ezért nem értem,hogy az ellenzéki pártok miért nem fogalmaznak meg hasonló nyilatkozatot, hisz amit a választáskor ígértek, abból semmi nem valósulhatott meg. A parlamentben semmi szavuk nincs hogy befolyásolhatnák a kormány rossz döntéseit,ezért feleslegesen töltik ott az idejüket.
    A civil egyesületek megtették az első, és nagyon fontos lépést.
    Várom a demokratikus pártok csatlakozását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +53 (59 szavazatból)
  2. Miert nem borult meg ki a bili ? Mar regen egnie kellene a trafikoknak. Most van szukseg a forradalomra.
    Persze ezekkel akkor sem akarnek egy orszagba maradni ha jo lenne a kormany. Hozott anyagbol csak ezt a sz@rt lehet epiteni ami tMagyarorszagnak hivnak. Ez egy poce godor, a fidesz/jobbik szemetje. Nezze meg mindenki erre voltak csak kepesek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (44 szavazatból)
  3. Régóta olimpiai sportág a korrupció.
    Hamarosan az oroszoktól átvesszük az aranyérmet. Eddig ők voltak olimpiai bajnokok.
    Hajrá Magyarország, hajrá magyarok !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (40 szavazatból)
  4. Na brávó!
    Tisztelt nem létező, harcos (osztódással szaporodó) ellenzéki összefogás! (ha jóindulatú vagyok, pártokat is írhatok)
    Ti kik tudjátok, hogy a gonosz ellen csak együtt lehet fellépni, vegyétek már észre, hogy hülyét csináltok saját magatokból.
    És ehhez senki más nem kell. Vívjátok egymással kicsinyes harcocskáitokat, a leendő nem létező választási csalási és nyerési lehetőségért, közben az orrotok előtt magas labdák tömkelege pattog.
    .
    Egy világraszóló, de legalábbis országos tüntetés ,megszervezése vár reátok!
    Nem jogászi segítség kell most a trafikosoknak, holnap a cipészeknek, holnapután a fene tudja kinek. Ha akkora tömeg van mögöttetek, akkor kivinni az utcára, és együtt tüntetni, a trafikosokért, a deviza-hitelesekért, a patikusokért, az orvosokért, az átláthatóságért.
    Rövidebben nemlétező DEMOKRÁCIÁNKÉRT!
    .
    Most már két dolog miatt kellene ország világ előtt ordibálni!
    — A választási csalások miatt
    — A törvényesített és titkosított szabadrablás miatt
    .
    Amíg a jövőt próbálgatjátok megfogalmazni, pontosítani, elmegy mellettetek a hozzáférés lehetősége is.
    Most nem a lájtos május elsejei buli ünnepe kell virslivel és sörrel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +51 (53 szavazatból)
  5. Ha valaki/valami tisztességes, becsületes és egyenes, annak nincs szüksége a titkolózásra, mert nincs takargatnivalója …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (37 szavazatból)
  6. Valamikor régen a zsoldoskatonáknak egy város elfoglalása után bizonyos időre szabadrablást engedélyeztek. Ezt elsősorban azért alkalmazták, hogy motiválják a zsoldosokat, valamint azért, mert elfogyott a zsoldosvezér pénze, ezért nem tudott zsoldot fizetni, és evvel a módszerrel pótolta a ki nem fizetett zsoldot. A fideSS és a csuti rablógyilkos kormány ezt a középkori módszert vette át. Saját zsoldosainak törvényileg szabadrablást biztosít húsz évre, akik aztán élve a lehetőséggel kifosztják a magyar polgárokat. Nem csak a szerencsétlen trafikosokat, hjanem az árrés megemelésével az összes magyart aki dohányzik. Többszörösen visszaveszik tőlük amit az agyonreklámozott rezsicsökkentéssel adtak. (Kb 50000 Ft,/ év napi e doboz nem túl ártalmas, jó minőségű cigi esetén)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (34 szavazatból)
  7. Újabb érv, hogy akármilyen módon történik meg a kormányváltás, nem csak a tagjait, a familiárisait kell megbüntetni, de a TELJES orbáni “jogrendet” törölni kell. Vissza minimum a 2010 január 1-i jogrendhez és Alkotmányhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (39 szavazatból)
  8. Szenzor
    Hiába minden!Nagyon régóta ezt hajtom én is, de hiába! Hiába küldözgetem a véleményem,mindenhol elhallgatják, mintha nem is lenne.És nem csak én teszem ezt.
    Azt kell mondjam, hogy ezek szövetségben vannak egymással,és leosztott lapokból játszanak.
    2 éve is ezt írtam. Azóta sem változott semmi, és sajnos most sem fog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  9. A magam részéről határozottan azt remélem, előbb, vagy utóbb, de eljön az az idő, amikor ezeknek a trógereknek hágában kell felelniük mindazért amit mostanában és az elmúlt években elkövettek ez ellen az ország, ez ellen a nép ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  10. ” több civil szervezet is szerette volna megismerni a pályázatokat, illetve azok elbírálásának menetét és módszereit.”

    .
    Jaj édes istenem mikor lesz már ennek az össznépi naivitásnak vége. Mit érdeklődnek, mit írogatnak Navracsicsnak, még mindig nem értik, hogy felesleges és ezek abból élnek, hogy ők demokratikusan és kulturáltan érdeklődnek, törvényesdit játszanak?
    .
    Időpazarlás az egész ezzel nem lehet menni semmire mert ezzel hizlalják a despotákat. Ezek nem a szóból értenek, nekik minden szó, bírósági feljelentés, EUs figyelmeztetés csak a gyengeség a tehetetlenség újabb jele és bizonyítéka.
    .
    Ezek csak a cselekedetekből értenek és csak a túlerőt respektálják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  11. bumburi
    2013. május 1. szerda 08:32

    Tudom, de felrobbanok ha bennem marad.
    Inkább robbanjon már végre valami más!
    .

    Mi csak klaviatúrával tudjuk vívni ezt a harcot, Bár ott tartok, hogy ha kell féllábon is kimegyek, És ordítok ha kell veletek együtt, csak történjen már valami, amíg történhet.
    Mielőtt törvénybe iktatódik egy képviselői indítvány által az a matematikai felfedezés, hogy a három már sok, és mint ilyen tömegnek minősül és betiltatik.
    Mert ne legyünk naívak, már elő van készítve,amikor idejét gondolják, teszik. Csak 10 perc kell hozzá, és benyújtva, még 20 perc és megszavazva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  12. “…kipattant az Orbán-rezsim legújabb mutyija…”
    .
    - Nem “pattant ki”, mivel teljesen nyílt volt a dolog. Éppen ez a pokoli, hogy ennek ellenére sincs semmiféle hatékony tiltakozás ez ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  13. Persze ebből az ügyből Brüsszelben, ismét balhé lesz, és kezdődik minden előröl.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  14. Egyet értve több előttem szólóval, minden magát demokratikusnak valló civil, és nem civil szervezetnek már régen el kellett volna zárkóznia a kormánnyal, vagy annak szervezeteivel való mindennemű együttműködéstől.
    Egyszer, és mindenkorra be kellene fejezni ezt a hazug játékot!
    Mi, akik ebben az országban nyitott szemmel élünk, jól tudjuk, hogy orbánnak csak azért kellenek ezek a szervezetek, hogy velejéig romlott, és aljas rendszerének demokratikus voltát bizonyítsa a világ felé. Amennyiben nem így tesznek, akkor őket is csak ócska megélhetési kollaboránsoknak lehet tekinteni, úgy mint a “tisztelt” minden aljasságra bólogató Péterfalvy ombudsmant, akik ilyen-olyan előnyökért a nevüket adják a orbán látszatdemokráciájának a fenntartásához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  15. Legyen is minden titkos! Hisz erre szavazott a szűk többség 2010-ben: csak a fidesz. Elég nagy balgaság volt azt hinni, hogy másképp lesz, hogy hagynak másokat is érvényesülni, megszólalni.
    Minden jóérzésű szervezetnek, pártnak, embernek el kell határolódnia a kormánytól, és a fidesztől. Minden lehetséges fórumon támadni kell őket – feljelenteni, tüntetni. Mint ahogy Dimitru1 kommenttárs is írta, a hágai Nemzetközi Bíróság előtt a helyük, ahol minden gaztettüket a nyakukba kell varrni.
    Azért annyira nehéz a feladat, mert a buta magyarokat simán hülyítik a rezsicsökkentéssel, és egyéb maszlagaikkal. Szomorú, hogy megzabálják sokan, hogy törvényellenes a rezsicsökkentés, akkor aláírást gyűjtenek, és népakarat miatt törvénybe iktatják. A népnek tetszik, hogy a kormány a népakarat miatt tesz akármit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  16. Kár, hogy e civil szervezetek csak most látták be, hogy ezt a bandát bojkottálni kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  17. Állítólag láttak már fehér hollót is. Most kiderült, hogy a törzsfejlődés valamely fura szeszélye folytán létezik egy (1) tisztességes fideszes…Az a bizonyos állatorvos. Vajon megkapta már az ágyába a levágott lófejet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  18. orbán és kormánya folyamatosan megsérti és megalázza a magyar népet. félmillió szerencsés ki tudta vonni ebböl magát és elhagyta az országot. de beragadt 9,5 millió, akik évek óta bárgyún és töketlenül türik, hogy elvesztik a munkájukat, a megélhetésüket, a nyugdíjmegtakarításukat, a nyugalmukat, stb. az egyetlen karizmatikus ellenzékit (gyurcsányt) kerékbetörték a nép asszisztálásával. most pedig, ahogy azt a fidesz tervezte, kisképességü, megélhetési kamuellenzékiek csetlenek-botlanak az orbánellenes oldalon és legitimálják orbán “demokráciáját”. meddig szeretnének még udvariasan statisztálni ehhez a kutyakomédiához a magyarok? meddig gondolják még, hogy valaki helyettük fog cselekedni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  19. Clarita
    2013. május 1. szerda
    09:09
    Hogy mit kapott, vagy fog kapni azt nem tudom, de azt igen, hogy trafik üzlet kulcsot biztosan nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  20. Demokratikus pártok várom az elhatárolódást a fidesztől!Nincs együtt működés mintha nem is léteznének.Ki kell őket a zárni a normális magyar emberek mindennapjaiból.ELÉG VOLT FINIS!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  21. Egy kapcsolódó a trafikügyhöz: http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20130430-szakmailag-is-rossz-a-trafiktorveny.html
    (Aztán meg csodálkoznak, hogy nyilvánvaló a csempészdohány reneszánsza…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  22. Gyöngyi Péter

    Commonsense
    2013. május 1. szerda
    07:56

    A forradalom megtörtént.
    Fülkeforradalomnak hívták, hívják!
    Mint ahogy a forradalmakban szokás, mindent ledöntöttek.
    Mindent felégettek.
    Nem tudni, honnan közelíthető meg ez az egész kérdés?
    Forradalom, vagy ellenforradalom?
    Forradalom, egy csak a pénzre éhes embertelenségig cinikus, és a velejéig sötét manipulálható emberek tömegeinek részéről, vagy ellenforradalom, ugyanezen megfogalmazás szerinti tömegek részéről, a visszarendeződés érdekében?
    Mindenféleképpen lépni kellene!
    Lehet, hogy ez lenne a tisztító tűz, de mindannyian félünk, iszonyatosan félünk, mert mindannyiunknak egy élete van, és ez bizony már áldozatok nélkül nem megy.
    Aki boldogulni akar, itt hagyja az országot.
    Van aki meg tudja tenni ezt a döntést, van aki nem, mert vagy nincsenek meg rá a lehetőségei, vagy meg vannak, de nincs lelke maga mögött hagyni a szeretteit, és még kap annyi levegőt ahhoz, hogy higgyen benne túléli.
    Erre játszik rá, kegyetlen racionalitással a Fidesz kommunikációja és félemlít meg mindenkit, aki élni akar itthon.
    A forradalom a lelkeinkben zajlik, egyenlőre.
    Ki tudja meddig?
    Ha küzdünk abba, ha nem hát abba fogunk belehalni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  23. Mondjuk ha jönne egy UFO valahonnan és beleolvasna a népek közelmúltbeli történetébe, mit állapíthatna meg?
    Más népcsoportok tagjai egymást segítik, mindegy kinél van a hatalom.
    Ezek a magyarok egyfolytában egymást gyötrik, mindegy épp ki van uralmon.
    Hmmm. Micsoda nagyszerű nemzet!
    No, majd pár száz év múlva visszanézünk, kíváncsian várjuk, addigra talán végleg agyonverik egymást?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  24. Gyöngyi Péter

    Tibor
    2013. május 1. szerda
    08:55

    A 2/3-ot, több ezer értelmiségi irányította, kinyilvánított véleményével.
    Nem az emberek voltak ostobák, hanem az őket befolyásoló ” értelmiségi ” szellem!
    Mert bizony az emberek zöme befolyásolható, és kinek, kiknek ne higgyenek, ha tanult értelmesnek hitt embereknek ne?
    Satuba fogták az elmúlt két ciklus alatt működő kormányokat, mind a két oldal értelmiségi meghatározói!
    Természetesen a szólás szabadság jogán.
    A szólás szabadságának helytelen értelmezése, elszívta az erőt a harmonikus működéstől.
    Legalább, most el kellene ezen gondolkodnia a humán értelmiségieknek!
    Legalább most.
    Az arrogancia, a hatalom mindenáron történő megszerzése, eszközül használta fel önmaga mellett, és a legpozitívabb eszmékkel szemben azt a vezető értelmiséget, amelynek a dolga, a demokrácia megvédése lett volna, de akik nem ismerték fel, hogy mint mindent a világon, csak harmóniában lehet működtetni.
    Úgyhogy ne mutogassunk egymásra, mert nem tisztességes.
    Ismerjük be, hogy iszonyatos nagyot tévedtünk!
    Megvezettek bennünket.
    Vannak megvezetők és vannak megvezetettek.
    Magunkat okoljuk érte, de a megvezetők, ne mutogassanak a megvezetettekre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  25. bezanne: Igaz, hogy szerencsések vagyunk (részben igen), de tőlünk is ellopták a hazánkat. Nem jó kényszerből külföldön lenni. Megkeseríti a dolgot, hogy “szökésben” vagyunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  26. Gyöngyi Péter

    llanfairp
    2013. május 1. szerda
    11:02
    “Megkeseríti a dolgot, hogy “szökésben” vagyunk.”
    Fájó szívvel, de el kell fogadnom, amit írtál!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  27. Kedves Gyöngyi Péter,
    Hagyjuk már békén az értelmiséget! Pont ez az egymásra mutogatás, amit Te is mondasz, hogy abba kéne hagyni. Nem az értelmiség tehet arról ami történt, történik. A pártok, a politikusok tehetnek a jelenlegi helyzetről, természetesen elsősorban a “mosthatalmonlevők”.
    A buta magyarokban pedig benne van mindenki, a nyuggerek, a panelprolik, a csuhások – csak hogy néhány degradáló megnevezést ragadjak ki a “mosthatalmonlevők” szóhasználatából – de benne vannak az értelmiségiek is.
    A 2/3 pedig kevesebb, mint a szavazáson megjelentek 52%-a.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  28. Gyöngyi Péter

    hamond
    2013. május 1. szerda
    08:52

    “Persze ebből az ügyből Brüsszelben, ismét balhé lesz, és kezdődik minden előröl.”
    Mintha számítana egyáltalán valamit is Brüsszel!
    Önmagunkat, csak és csupán, önmagunktól kell megvédeni.
    Ezt helyettünk nem teszi meg senki.
    Brüsszel, egyet tehet meg, befeszít, de ha befeszít, még rosszabb lesz nekünk, mert kivéreztetik az országot anyagilag azzal, ha kizárnak az EU- ból, vagy azzal, ha csökkentik vagy elveszik a kohéziós forrásainkat.
    Idáig még nem vették el, mert küzdenek értünk, hogy küzdjünk önmagunkért.
    Nagy dilemma ez, az emberi aljasságról 2006 óta.
    Nem akármilyen értékek ütköznek.
    Ha eddig nem is, de ma már kristály tiszta kell hogy legyen, miről szólt és szól a ” játék “.
    Nekünk kell dönteni – értékeink szerint – hogy huzamos távon kinek, kiknek a kezébe tesszük a sorsunkat 2014-ben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  29. A trafik törvény nekem erős analógiát mutat a horthy-kor zsidó törvényeivel, már ami egy meghatározott államporgári kör vagyonának, társadalmi helyzetének állami lenyúlását illeti. Ezt tudja ez a dzsentri jobboldal. Még azt is el tudom képzelni a konc szagától megrészegült keresztény-mélymagyar társadalomról, hogy ugyanolyan eszközöket használnának az akaratuk érvényesítésére, mint a hothy-magyarország a zsidókkal szemben, ha a trafikosoktól nem lehetne ellenállás nélkül elvenni az életüket. A zsidó, a cigány, a kommunista, a liberális,a piréz kiegészül a volt trafikossal, mint a magyar balsors okozója. Ezektől jogos elvenni mindenüket (talán a fizikai létüket is) a keresztyén magyarnak.Sírjak vagy nevessek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  30. Gyöngyi Péter

    Kedves Tibor!
    Bárcsak igazat adhatnék.
    —– ” ——
    “Nem az értelmiség tehet arról ami történt, történik. A pártok, a politikusok tehetnek a jelenlegi helyzetről, természetesen elsősorban a “mosthatalmonlevők”.”
    Szerinted a pártok, a pártokon belül működő politikusok, a pártok köré gyűlt civil értelmiség, és azok szószólói, nem az értelmiség egésze vagy része?
    Szerinted nem őket hallgatták a csatornák tömkelegein az emberek zöme, hogy véleményeik alapján, véleményt alkossanak a fülkék homályában a nyuggerek, a panelprolik és a többiek?
    Igazad van, mutogatásnak tűnik amit én is itt képviselek, de mutogatás e, ha azt is fegyelembe vesszük, hogy ma ugyanúgy viselkednek, mint akkoron?
    Vajon mérlegelnek, megegyeznek, megnézik – párt hovatartozástól függetlenül – hogy ki miben képes a legtöbbet teljesíteni, ennek a gigantikus erőnek a letiprásában?
    Képesek e átlépni önmaguk árnyékát, ebben a nagy történelmi szereposztásban, és képesek e nem hülyének nézni azokat az embereket, akik dermedten nézik mit művel a szakmájára büszke és önhitt elit, velük takarózva?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  31. Egyee sötetebb lesz az ohazaban, igy vegre elhataroztam, hogy kimentem ide a rokonaimat.
    Mielött lezarjak a hatarokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  32. Már várom a “vak komondor” törvényt :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  33. Az agyhalott fideszesnek ebből annyi jön le, hogy a komcsik vagy a Gyurcsány régen ellopták a traffikokat, de most Jó Viktor igazságosan visszaveszi. Mert ő nem lop, ő visszavesz. És ha erre valaki azt kérdi az agyhalott fideszestől, hogy mit gondol a kisemizett tízezer traffikos családról, rögtön jön a válasz: azért lett traffikjuk, mert KOOMCSIIIK!!!(itt már ordít).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  34. Idáig jutott oxfordból a kis csuti.
    Haggyámá’ nyugalomba lopni minket dik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  35. Gyöngyi Péter

    Kedves Napszámos!
    A borzasztó az, hogy amit írsz igaz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  36. Becsülöm a kilépőket. Példát mutattak arra, hogy hol a határ, amin túl nem szabad asszisztáéni a demokratikus úton szerzett hatalmukkal visszaélőknek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  37. A TRAFIK TÖRVÉNY a magyar nép nyílt HÜLYÉNEK nézése nyílt meglopása. Mit lehet ehhez szólni? elő a furkósbotokkal és kiverni ezt a korrupt, tolvaj, hazug bandát a parlamentből. Míg Orbán és BANDÁJA hatalmon van se MAGYARORSZÁGON, se EURÓPÁBAN nem lesz nyugalom!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  38. Ez banda már semmire sem ad és fütyül brüsseli ejnye-ejnyékre.Az ország az övék mindenestül.Azt csinálnak vele,amit akarnak.Ez a következménye az ellenzék letyi-fatyizásának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  39. 1988-ban milyen előrelátó voltam. Akkor hagytam abba 25 év után a dohányzást. Persze sovány vigasz. Itthon hiába mondom: “OV takarodj, s vidd magaddal minden haverod”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. Sajnos egyre inkább úgy látszik semmi nem használ ezek ellen.Főleg nem a szép szó,sosem felejtem anno micsoda fogadtatásban részesült anno bárki a régi kormányokból bárhova ment ,megkapta a magáét rendesen,most meg dicshimnusz a haza legnagyobb árulóinak és lesütött szem ,ha valaki értelmeset mer nyikkanni.Az ország nem csak gazdaságilag ,de erkölcsileg is leamortizálódott,eltűrjük olyan emberek kormányzását akik LEZÜLLESZTETTÉK ÉS EGYMÁSNAK UGRASZTOTTÁK SAJÁT HONFITÁRSAIKAT.Egyet értek azokkal akik az mondják ezért a börtön a legkevesebb.Választási és parlamenti bojkott szerintem más megoldás nincs.Nem fogják hagyni ,hogy valaki átvegye a hatalmat mert akkor nekik annyi lenne.Rossz érzés azt látni hogyan nyomorítanak meg családokat önös cél szent nevében ,de még rosszabb azt látni ahogy agy mosott zombi emberek még védik is őket.Bekellet volna már rég tolni a parlamentet a Dunába ,mert ami ott történik az minden jó ízlésnek és normának ellent mond ,nem élethalál harcra add a nép 4 évente felhatalmazást hanem szeretne kicsit jobban és biztonságosabban élni.Tudom ezek túl nagy igények mióta a jobb oldal mással sincs elfoglalva mint bizonygatja a bal oldal szörnyűségeit,de kérdem én ki kérte őket ,hogy a náci ideológiát holmi kommunista szörnyűségekkel fedjék el.A normális ember békét akar ,nem gyűlöletet bárhova is lép.Beteg ember beteg országa vagyunk sajnos ………………………………………………………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  41. Hungarian citizen

    Akkor nem marad mas: csalni az adoval emberek, kihozni eves szinten max. 1000 Ft-ra az orban rezsim jussat, aztan abbol eljenek meg. Az EU vegre-valahara kezdi elzarni sorban a csapokat: ott rohadjon es szipolyazza ki sajat vazallusait ez ruhes rezsim, ahol van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  42. Lopnak, mert lophatnak. Ebben a mafla országban bármit megtehetnek, a jobbosok tapsolnak, a balosok tátott szájjal nézik. Ellenállás minimális, szinte nincs is.
    pl kíváncsi leszek ma mennyien fognak tüntetni az Uránia előtt a Gyurcsány-film miatt?
    Lesz e mondjuk legalább 10 ember? Mert egy dolog a kommentkarate, és más dolog tenni is valamit a való életben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Röhögök a fájdalomtól! Soha sem hittem volna, hogy a rendszerváltás után 23 évvel, az EU-ba lépést követő 9. évben ilyet meglehet csinálni. És nem a komcsik követték el, hanem a néhai legradikálisabb ifjúsági antikommunista ellenzék. Érti ezt valaki? Mert én nem! Mondtam a páromnak otthon, hogy a fiúk a személyes adatvédelmet (ami szintén vívmány?!) összekeverték a közérdekű adatvédelemmel. A családi konyhapénzt a költségvetésivel. Annyit mondott a párom, hogy Magyarország azért a legjobb ország, mert csodákat lehet látni minden sarkon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos