Ronai and Ronai
AMERIKAI

Felcsút felé félúton 2013. május 5. vasárnap 18:04 Forrás: Nol

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Felcsút felé félúton

Budapest, Felcsút – Felcsút felé félúton én azon gondolkodám, kié lesz az a sok trafik, s a Nagy Nemzeti Dohány. Ki nyúlja le majd a lóvét, kinek lesz zsebe tele, kivel kellett volna inni, jóba’ lenni vele. Átlátható pályázaton kik nyerték a tutit, kit kellett volna ismernem: Janit? Lajost? Tibit?

Kinek tapsolni felállva, s kit kilóra megvenni, fogadásra, Vidi-meccsre, kivel kéne menni. Kié lesz a közbeszerzés, ki kapja a mutyit, ki az, ki adja a bankot, s ki játssza a janit. Kinek sok van, az sem tud megenni kétszer ennyit, az, akinek semmije sincs, tudjuk, nem ér semmit.

Kié lett itt ez az ország, kié az adósság, ki jön ki jól a sok rosszból, s kinek marad a kórság. Kinek csökken a rezsije, s ki kap földet, szántót, ki nevet az elején, és ki mondhat majd zárszót. Kié lesz a zsíros falat, ki festheti a falat, ki az, aki vágja a fát Magyarország alatt. Ki az, aki azt hiszi, hogy ő maga a haza, s ki az, aki ellenzékben sem lehetett laza.

Egész úton Felcsút felé, azon gondolkodám, hogyan lettél édes hazám a gonosz mostohám. Nem leszünk gyarmat, nem, nem soha, édes Erdély itt vagyunk, hallgasd meg a hangunk, s minden bülbül szagú szavunk. Másnak hoz hasznot a trafik, másnak megy a dohány, nagyon sirály, nagyon király, a magyar tartomány.

Ne tettesd magadat király, tudjuk, te tetted ezt, ha megfőzted, egyed is meg, az összes tettedet.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (19 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +30 ( 36 szavazatból)
Felcsút felé félúton, 4.8 out of 5 based on 19 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. Ehhez nincs is mit hozzáfűzni, mert mindent elmondott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  2. Megteszik, ha megtehetik.
    http://endresy.blogspot.com/2013/05/atlatszatlan-demokraciank.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  3. Világos, hogy ez a paraszt az országot magának, az adósságot nekünk szánta, csak nem hagyjuk?!
    Gratulálok a verseléshez, nagyon jól sikerült :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  4. Dehogynem, ezzel a magyar néppel orbán mindent megtehet. Régóta írom, Magyarország az ő egyszemélyes válallkozása lett a 2/3 hozzájárulásával. Persze minden csak értelmezés kérdése……, s ez az ember kiröhögi a hazai magyar népet bármerre jár, de itthon is, röhögcsél, vidáman, lazán vidám, mert bármit megtehet, ilyen szabadsága még sohasem volt, DE reméljük eljön a VÉGE, ELÉG VOLT, hamarosan. Hát ki más, mint a JOBBIK akarja feljelenteni Orbánt? – ezt megvárjuk, mindenesetre Vona beigérte, hogy betartja- e vagy csak hatásvadászat az egész, rövidesen talán ez is kiderül….

    A világon hír, hogy a MAGYAR NÉP BIRKA ! – tűri a tűrhetetlent rendületlenül, de én is azt kérdezem, MEDDIG ???
    - vagy talán Orbán kormányzása alatt rongyosnak, szegénynek, éhezőnek és jobb lenni? – büszkébben viselik el ezt sokan??? – szinte hihetetlen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  5. Nem hiszem hogy ez az Ország az ő vállalkozása lenne ! -rosszabb , mert ez az Ország egy kapu és kerítés nélküli ZÁRT OSZTÁLY !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  6. Bocs de ez nem a most es itt blog írta?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Nem tudom hogy mindenkit felismerek-e a képen, de látok egy tolvajt, egy oligarchát, egy korozott bűnözőt es egy elmebeteget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  8. HIstvan
    Nem a blog írta, hanem a szerző. :)
    Vedd úgy, hogy duplikát, és sokan örülnek, hogy az AN-en is olvasható.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Elég volt! Nyakörvet a veszélyes kutyákra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. Tegnap olvastam:
    Kötelező lesz a terror házának látogatása, erre írta valaki:
    “Nem látogatója, hanem három éve már lakója vagyok a terror házának!”
    Akiket kirugdaltak a rokkantsági nyugdíjból és azóta sem talál munkát, akiktől elvették az előrehozott nyugdíjazások lehetőségét visszamenőlegesen, akiknek átszabták a munkatörvénykönyvet, akiknek hónapokat kell várni orvosi vizsgálatokra, műtétekre, a 65 éven felüliek utazási kedvezményének megnyirbálása – azok tudják miért írta a véleményét az illető, de sorolhatnám tovább is van, mondjam még: a földmutyikat és a trafikmutyikat és a többi….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  11. proaktív
    Azert jo lenne kitenni a ket idezojelet, nehogy besnittpalizodjon az AN

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Pávatáncos alattvalói körében szotyolázik.
    Ez egy magas intellektuális teljesítmény!
    Tőle.
    Igaz, a pintyek is egész ügyesen kiforgatják a magot a héjából

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Fantasztikusan jó versike. Gratula.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Igen, persze, ez Föld. S. Péter írása, nem az első vers a blogján: dalszöveg(ek), a Neoprimitív együttes “feltámadása” alkalmából.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Na figyeljetek magyaruk! A hülyeség nálatok nemzeti tulajdonság! Aki nem tartozik a nemzethez, mert jobbágy, rabszolga, vagy nemzetidegen baloldal-libsi-bolsi- zsidó, és ezért nem a nemzet része, az nem sértődhet meg.. Kirekesztették a nemzet nagy tohonya hülyeség-büszkeségéből, az csak félhülye, de attol még genetikusan alattvaló. Ezt azért merem így nyiltan kimondani, mert orbanisztánban a nemzet törpe minoritás, sőt lassan csak a csuti-rablóbanda alkotja. A félhülyére pedig igazán nem sértődhet meg senki, mert egyrész 2010-ben a csuti-csürhére szavazott, ha meg nem, akkor is ezt a fasiszta csődtömeget már rég vissza kellett volna hajtania az ázsiai sztyeppékre turullal vadászni, meg hátrafelé nyilazn. Nézzétek meg a kevésbbé alattvaló népeket, és vegyetek róluk példát. A görögökre, spanyolokra, portugálokra és az olaszokra nem jellemző ez a mindenbe beletörődő nagy nihilizmus. Ők, akiknél a minimálbér meg a anyugdíjj többszöröse a miénknél, néhány euró elvételéért milyen purparlét csinálnak. Tömegtüntetések, általános sztrájk, az éppen regnáló kormány elhajtása. Persze ők nem sajnálják a szakszervezeti tagdíjra a pár eurójukat, így erősek a szakszervezetek, ezért politikai befolyásuk van. Ne legyen kétségetek, amit ők csinálnak, az osztályharc. hiába tagadják a tőké alázatosan szolgáló magukat értelmiséginek nevező senkik, a kapitalizmus osztály és nem tömegtársadalom. Ebben a rendszerben az a pénz a tömeg, amit a kizsákmányolóitok tőletek elrabolnak. Van hozzá ideológia is: Ora et labora. Egy hatodikszázadi szerzetesrend jelszava a huszonegyedik században. Imádkozzatok és dolgozzatok. Menjketk a templomba misére, taníttassátok a gyerekeiteket hittanra. Ők se legyenek különbbek nálatok. Bérrabszolgaként szolgálják ők is az Isten városát. tömjénzsolt és a csuti despotikus hatalma alatt nyögve. Ne ismerjétek meg a Törvények szellemét, ne legyen Szabadság, Egyenlőség Testvériség. Magyarnak születtetek! Szolgának!

    “hisz „nyiltan” dönt, ki ezer éve
    magával kötve mint a kéve,
    sunyít vagy parancsot követ.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. “Én vagyok a maffia,
    Az Orbán papa kisfia,
    Az ország Don Viktora?
    fideSStán diktátora.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. Felcsútfelé félúton már a dombok mögül is látszanak az épülő stadion cölöpjei. Normális országban a felcsúti disznóólpucoló már sitten ülne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Kydonna vasárnap 21:04
    Vona csak a szereposztást játssza sohasem fog orbán ellen lépni. Vonáék semmilyen szempontból nincsenek abban a helyzetben, hogy bármit megtehessenek orbánék nélkül..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos