Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: A Modern Magyarországért Legényegylet 2013. április 24. szerda 17:42

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: A Modern Magyarországért Legényegylet

Nem magyar sajátosság, hogy aki retteg a néptől, az folyamatosan rá hivatkozik: a nép ültetett engem ebbe a székbe, nem az Európai Unió, ilyeténképpen én csak a népnek tartozom elszámolással. Ha ilyenkor valaki óvatosan érdeklődik, hogy mikor és milyen formában történik majd meg az elszámolás, akkor az Gyurcsány-bérenc, kommunista, liberális hazaáruló, és tényleg! Konkrétan a nép sohasem jelzi elszámoltatási igényét, mindig csak az egyének, esetleg kisebb-nagyobb csoportok. Be kéne már fejezni a hazudozást.

Csak vicceltem.

A hazudozást nem lehet befejezni, lényegéből fakad, hogy csak folytatni kell, ameddig a politikusnak szája van, mert a lebukás sem szab gátat, ezek Hágából vagy a Markó utcából is megfontoltan és folyamatosan tovább hazudnának.

Nem csak én viccelek, hanem a kormány is, valamint – akitől aztán végképp nem vártam volna – Bokros Lajos is, sőt utóbbi egészen korrekt viccpártot hozott létre, izlandi mintára.

Németh Lászlónéról tudni kell… pontosítok. Németh Lászlónéról nem kell tudni semmit, de mivel rendkívül szórakoztató nyilatkozattal hívta fel a figyelmet magára, elmondom az Amerikai Népszava olvasóinak, hogy ő egy miniszter mostanában, egyenesen a nép, a Köznép nevű vállalat kegyelméből került a hatalomba, és most megszólalt. Azt mondta, hogy meg fogja vizsgálni a MOL esetét, mert nem szerencsés, ha egy részben állami tulajdonú cég pénzt ad egy politikai szervezetnek. Mindezt Bajnai alapítványa kapcsán, amelyik pénzt kapott a nagy magyar energiaszolgáltatótól. Filléreket, de akkor is.

Németh László felesége fontosnak tartotta megjegyezni, hogy ez nem szerencsés. Mindezt a Simicska-közeli Orbanisztán bábminisztereként. Gyilkos humora van, kár, hogy eddig nem csillogtatta, de még egy év van hátra a választásokig. Remélhetőleg, gyakran megnyilatkozik majd a politikai-gazdasági összefonódások témakörében, már amennyiben céges megbízói megengedik neki. Reménykedjünk!

A magam részéről a Magyar Kétfarkú Kutyapárt, legfeljebb az SZDSZ vagy az LMP részéről vártam volna ilyen intenzitású humorbombákat a kampányidőszakban, de Németh Lászlónétól semmiképpen sem.

Mint ahogy Bokros Lajost sem úgy ismertem meg, mint aki vinnyogó röhögésre készteti társaságát, ahol csak megjelenik, könnyesek a szemek az önfeledt kacajtól, stb. Nem egy mókaláda – gondoltam róla eddig, de meglepett.

Bokros Lajos pártot alapít, Modern Magyarország Mozgalom Párt néven, ami önmagában is elég lenne, de a rövidítése MoMa, ami itt, New Yorkban egyenesen fergeteges ötletnek számít. Azonban ez nem minden!

Az első oldalon, amelyet információszerzés céljából megnyitottam, Pállfy G. István képe virított, alatta a Modern Magyarország felirattal, én pedig nem tudtam abbahagyni a röhögést.

Életemet és véremet a kormányváltásért, bármit megtennék (természetesen a törvényes kereteken belül), hogy ne a Fidesz kormányozzon 2014-től, de a „Pállfy G.” és a „modern” szavak egymás közelében történő szerepeltetése olyan ellenállhatatlanul vicces, hogy majdnem elfelejtettem a pártpreferenciáimat.

Azoknak, akik hirtelen nem tudják hova tenni Pálffy G. Istvánt, elmesélem, hogy ő volt a rendszerváltás utáni médiatörténet egyik legzüllöttebb figurája, számtalan kollégáját árulta el, mocskolta be neofita szofthorthysta felindultságában, miközben abban az MDF által megszállt köztelevízióban pojácáskodott, ahol nemrégiben még párttitkárként tette ugyanezt.

Személyét bármilyen formában összekötni a modernitással csak és kizárólag abszurd tréfa lehet, én legalábbis alig várom, hogy Dolák-Saly Róbert elmagyarázza a miérteket.

Modern, mint Ady? Modern, mint az impresszionisták? Modern, mint a puskapor? Időközben vége lett a posztmodern fárasztó és bűnös egyeduralmának (haha – sátáni kacaj – a posztmodern egyeduralmának sohasem lesz vége!), de Magyarországon még mindig azért tűnhet valaki korszerűnek, mert a lovaskocsit lassabbnak találja a gőzmozdonynál, és erre – ha feltétlenül szükséges – bizonyítékokat is tud mutatni. Az emberek meg köré ülnek és tátják a szájukat, hogy milyen rohadt modern lesz ez a Magyarország, ha majd végre mindenki elhiszi és vallja, hogy a gőzgép jobb a lónál! Csodálatos dolog ez a tudomány…

Semmiképpen sem szeretnék az Orbán-váltás kerékkötőjének tűnni, de ha a választásokig hátralévő szűk egy évben még sok ilyen komolyságú párt alakul, könnyen elveszhetünk a rengetegben, de annyi bizonyosnak látszik, hogy legalább a „saját pártot mindenkinek!” mozgalom célkitűzései érvényesülnek. A jelenlegi szabályozás egyébként azt sem tiltja, hogy minden egyes nagykorú magyar állampolgár elinduljon egyéniben, pártot alapítson, sőt (ha ismereteim nem avultak el a soros alkotmányrongálás következtében), az is megoldható, hogy egy személy több pártnak is tagja legyen, így aztán simán lehet több párt, mint lakos Magyarországon. A kombinatorika szabályai szerint a lehetséges pártok száma a végtelenhez közelít, és pontosabb számot csak azért nem mondok, mert lusta vagyok kiszámolni.

A magam részéről jelentős összegben fogadnék, hogy Orbán Viktort a végelgyengülés fogja leváltani (az ő istene tartsa meg minél tovább jó egészségben!) miniszterelnöki posztjáról, ha ilyen csodálatosan alakulnak a továbbiakban is a dolgok az ellenzéki térfélen, de talán nem is baj. A magyarok ezt szeretik, akik pedig nem ezt szeretik, azok nem magyarok. Vár reájuk a tágas nagyvilág.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (68 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +99 ( 101 szavazatból)
Para-Kovács Imre: A Modern Magyarországért Legényegylet, 4.9 out of 5 based on 68 ratings

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

25 Reader’s Comments

  1. Szép kiemelt betűk, még kiemeltebb tartalommal!
    Mit mondjak! Felment a vérnyomásom, amikor megláttam a Pálffy fejét.Mit akar ez a görény?
    Nem a szívem csücske Bokros sem, mert megszenvedtem a csomagját rendesen, de hogy össze állt ezzel a figurával! Meg a Pusztai Erzsébet. És innen jön a csuklás.Van ettől lejjebb?
    Szerintem nincs. Csak a csuklásom múlna már el!Mi van ha ezek állandósulnak?
    Akkor én is így maradok?Ilyen modernül,csukladozva?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  2. Ez egy nagyon keserű cikk. A szerző egyszerre dühös és szomorú.
    Nem tud mit kezdeni azzal ami A. Einstein úgy fogalmazott meg, hogy “…az emberi butaság és az univerzum végtelen, bár ez utóbbiba nem vagyok biztos”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  3. Ezért írtam, olyasmit hogy bár “gyanús alakok vannak mellette, de ettől most el kell tekinteni”. Azért Bokros fellépésének mégis örülök, mert hátha ő lesz az, aki köré majd csoportosulnak a józanabb, vagy magukhoz térő, nem eszeveszett jobboldaliak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  4. Nagyon tetszik megint, egy dologgal nem értek egyet. Igenis Ady modern, milyen jól látta a mai helyzetet is. Főleg, ha figyelembe vesszük a párhuzamos dimenziókat, meg a kvarkokat, meg elfelejtjük a lineáris idő folyamot. :)))
    “A jelenlegi szabályozás egyébként azt sem tiltja, hogy minden egyes nagykorú magyar állampolgár elinduljon egyéniben,” 9 937 628 egyéni jelölt. Nagy buli lenne. Megnézném Orbán maszkját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  5. És a Cselényi? Akiről bebizonyosodott, hogy lopott a DunaTv-ben? Kálomistázott. Az se semmi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  6. Az, hogy ma már sokan nem ismerik, vagy részben elfelejtették Pálffy G. életútját, azoknak tán semmit nem mond, hogy az új párt 5 tagú vezetőségébe tartozik. (Azt hiszem, egyelőre ennyi a párttagság is)
    Azt viszont, hogy Bokros milyen alapon hívta? fogadta be? tűri el? — nos, ezt nem értem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  7. Azert Bokros uj partjat lehet mondjuk MMMP-nek is roviditeni.
    Magyarorszagon az egyetlen mersekelt demokratikus jobboldali partot az MDF-et es David Ibolyat, Orban, Csanyi Sandor OTP vezer megbizasabol, kicsinalta.
    Bokros kemenyebb fabol van faragva. Lehet, hogy neki sikerulni fog egy demokratikus, mersekelt jobboldali partot fabrikalnia.
    Baloldali letemere azt mondom, hogy egy ilyen part ma ugy hianyzik Magyarorszagon mint egy falat kenyer, mert a fidesz egy maffia part, a Jobbik meg egy fasiszta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  8. Szolid 2o13.o4.24.

    Hja, kérem, szerepelni még “pálffyáron” is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. Pálffy-Bokros kombo?

    hát ha szegény Csurka ezt megérhette volna…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. Hungarian citizen

    Ha a sulytalan a sulytalannal osszecsimpaszkodik, abbol csak egy pontosan 0 gramm sulyu (fizikusoknak szabatosan: tomegu) szoszmosz kepzodik, kb. annyira osztja meg a ellenzeki szavazokat, mint orban szemoldoke.
    Inkabb az ex-elnokasszonyaval csinaljanak valami jopofa cilinderes-zsakettes kuplet, azt egy paholyban pezsgo mellett magam is tapssal jutalmaznam, plane, ha Ibolya nem fukarkodik a kan-kan mozdulatokkal, amilyen cuki kis MILF lett :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. ennek az országnak annyi. meneküljön ki merre lát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  12. Bocsi szemi, véletlenül minuszoltalak, pedig pluszolni akartam. Számítsd át.
    Bokrost nagyra tartom, (bár én is megszenvedtem a csomagját – éppen főiskolás volt a fiam. Mire végzett, eltörölték a tandíjat, viszont az egyetemen már másoddiplomásnak számított, ezért csaknem 1 millió forintba került az a diplomája). Viszont ő volt az is, aki nekem egy stúdiumon képes volt megvilágítani a makrogazdaság és a pénzügyi rendszer összefüggéseit. Ráadásul szociálisan nagyon érzékeny személyiség – bármilyen meglepőnek is hangzik. VIszont hittel gondolja úgy, hogy a szegény emberek felemelése nem a kedvezmények és segélyek útja, hanem a szabad gazdaság teremthet csak jólétet, amiből mindenki részesedhet. Az állam szerepe ebben az, hogy a gazdagokat méltányosságra szorítsa, a szegényeket meg teljesítményre sarkallja, ehhez feltételeket teremtve. Gyurcsány Ferenchez hasonló impulzív személyiség – és legalább olyan hülyén bízik abban is, hogy az őszinteséggel többséget lehet szerezni.
    Pálfi G. érdekes figura, “dolgoztam” vele – azért az idézőjel, mert mi dolgoztunk, ő meg bejött a fizetéséért. Alapjában véve egy böcsületes hülye, ütődik ide-oda – én sem értem, hogy Bokros hogyan tudott éppen vele szövetkezni. Talán az erdélyi mánia miatt (Pálfi G. mindennap imazsámolyra borul magyarjaink lelkéért, Bokros 23 éve támogatja a magánvagyonából(!), nem alapítványi koldulásból, évente 10 határontúli felsőfokú képzését).
    Pusztai Erzsébet szerintem jó választás: az Antall-kormányban az összes kormánytagnak nem volt annyi esze – leszámítva talán Szabó Ivánt -, mint neki.
    El tudnék képzelni egy Gyurcsány-Bokros kormányt – jót tenne az országnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  13. A kilencvenes években talán Sas József énekelte azt a kuplét, hogy “minden pártban van egy olyan ember, aki miatt pont az a párt nem kell”. És azóta is mindig aktuális. Egyetértek Parával, pálfigé egy vicc. Ha a fiatalok esetleg már nem emlékeznének rá, elég, ha megszólal, vagy csak meglátják az ürgét. Ha Bokros valami személyes kapcsolata miatt vette magához, akkor azért nem értem, mert valószínűleg ismeri, ha meg nem így van, akkor csak sajnálni tudom a teljesen hiányzó kapcsolati hálója miatt. Mindenesetre valami jó okot kell feltételeznünk, mert véletlenül nem lehet egy ekkora emeletes barmot találni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  14. bokros nevétől meg lehet bokrosodni. a nemrég elföldelt vasbanya magyar klónjaként mindent megtett azért, hogy a háztartásokban még fellelhetőtartalékokat felemészttesse, ezáltal a végletekig lekopasztott lakosságot- a privatizációs rablóbárókat kivéve- olcsó, bármikor eldobható bérrabszolgákká züllessze. még igen jól emlékszem arra a szomorú napra, amikor horn miniszterelnök úgy jött haza németországból, mint a vert kutya, mert a deutsche mörderbank urai ráerőszakoltak egy pénzügyi mészárost, hogy “tegye rendbe az államháztartást”. ez jó magyarul ez azt jelenti: ne várj többé állambácsitól semmit, s ha akarsz valamit is tőle, hát fizess, mint a katonatiszt, vagy dögölj meg! ezzel lekopasztotta a háztartások döntő többségét, elérvén azt amit előzőleg leírtam. a pikantériához hozzátartozik a kutyacsóváló farokpárt- a gyászos emlékű szdsz szerepe. a nyugati nagytőkés hantasajtó egyenest messiásnak harangozta be ezt a pénzhuligánt, mig a nép- szűkölve, vonítva, de tűrt. most pedig, ez a muppet-show szereplő előállt egy olyan párttal, amit egész egyszerűen rossz viccnek is alig lehet nevezni. nagy az isten állatkertje…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (12 szavazatból)
  15. Megerősítem a szerző Pálfi G. István minősítését.
    Ő volt az, aki kinyomta a médiából a legtehetségesebbeket,
    aljas csúszómászó, pártkatona!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. Para-Kovács for President!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  17. Helyesen: Pálfy G. István (Farkasházy szerint Gépont Pista).

    Nekem is a gyomrom forgott ettől a pacáktól, amikor MSZMP-párttagból megemdéefülve tépte a száját anno. De mit ad isten? Nemrég tán az ÉS lapjain meglepően józan és normális hangot ütött meg. Kialudta a delíriumát vajon, vagy most a korrekt hangnemet reméli kifizetődőnek?
    Nem szeretnék vele egy pártban lenni (semelyikben sem vagyok), ám vallom: olyan kevesen vagyunk már józan magyarok, hogy az apagyilkossal is össze kell fognunk orbánc kiebrudalása érdekében.
    A többit majd utána.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. talalom

    2013. április 25. csütörtök

    02:26
    Igen! Igen!
    Korábban már írtam: Gyurcsány Ferencet miniszterelnöknek, Bokos Lajost pénzügy/gazdasági miniszternek!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. talalom,

    ” Alapjában véve egy böcsületes hülye” – nos, a hülyének minősítés helytálló, de hogy böcsületes lenne ?
    Tudod, aki folyamatosan a napi, ill. 4 éves kurzusnak akar megfelelni, aki anno olyan lelkesen méltatta a szocializmus vívmányait, rövidesen pedig szinte a képernyőn élvezett el, amikor boldogan jelenthette be minden egyes újabb templom építését, felszentelését (mert úgy-e erre az átkosban nem kerülhetett sor) – én az ilyen emberre nem alkalmaznám a böcsületes, de még a becsületes jelzőt sem.
    Kevés nála undorítóbb tévés személyiséget tudnék felsorolni, pedig vannak bőven.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. MODERN is és KONZERVATÍV is egyben?
    (fekete, fehér, igen, nem, mit veszel a pártpénzen)
    Ilyen a fából vaskarika is, de az legalább materializált fogalom.
    Olyan, mint akit így jellemeztek. Kis-alacsony középmagas, sötétben is barna.
    Ilyenek ezek az új néhányszemélyes pártocskák.
    .
    Barátaimmal mi Bokrost komolyabb embernek gondoltuk eddig.
    Lehet-e ebből cserebogár? Talán szezon jelleggel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. Szegény jó Gépont Pista! Volt ő már minden, csak még akasztott ember nem…Kommunista pártitkár, aztán megigazult nép-nemzeti…Hát most egy kicsit modern is lesz (amíg nem jön egy jobb ajánlat…) Szavunk nem lehet, naponta gondoskodnak a szórakozásunkról…Igaz hogy rettentő sok eszkimó jut arra a kevés fókára, de harcoljanak meg azért a kis zsákmányért…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Kedves Túlavasúti! A konzervatív nem azt jelenti, hogy kőkorszaki bunkó orbánista, aki például feleslegesnek tartja az informatikát(!) a szakmunkásképzésben. Inkább jobban tiszteli a tekintélyt, ragaszkodik a hagyományokhoz (néha értelmetlen, idejétmúlt formaságokhoz). Ezért nehezebben fogadja el az új szokásokat – például nem olvas képernyőn, csak papírról. Minden új – vagy újnak tűnő – elgondolást abból a szempontból elemez, hogy mit szólnának az általa mértékadónak tartott emberek ezekhez. Meg vannak győződve arról, hogy az emberek különböző minőségűek, és vannak értékesebb, meg kevésbé értékes egyedek. Ezért aztán nem is nagyon igyekeznek szót érteni a “néppel”, Úgy vélik, hogy pl. egy takarítónőnek semmi köze ahhoz, mi zajlik az “urak” köreiben. Szerintük ez a világ rendje, és “az egyszerű emberek” fejét nem szabad megzavarni mindenféle egyéni szabadságjogokkal. De nincs bennük gyűlölet, vagy megvetés a kevésbé iskolázottak, vagy a szegények iránt, sőt felelősséget éreznek sorsukért. Ilyen típusú konzervatív nagyon kevés van Magyarországon – ennek tényleg nem kedvezett az elmúlt már 65 év -, de azt remélem, hogy nincsenek kevesen, csak nem hangoskodnak. Talán Bokroséknak most sikerül őket megszólítani, és végre kimondják: a falkaforradalmároktól semmi nem áll távolabb, mint a konzervativizmus, vagy a jobboldaliság, a királyuk meg meztelen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. ” A magyarok ezt szeretik, akik pedig nem ezt szeretik, azok nem magyarok. Vár reájuk a tágas nagyvilág.”

    Magyar vagyok, ott szulettem ez az anyanyelvem. Gondolkodom. Mennyivel magyarabb az aki szereti a fideszt, vagy a jobbikot. Mennyivel magyarabb az aki gyuloli a ciganyokat, zsidokat, totokat, svabokat szlovakokat, szerbeket…mindenkit aki nem magyar. De hat ki is a magyar ? Az aki a mindenkori magyar kormanyt kiszolgalja ? Akinek minden mindegy csak valaki monjda mar meg hogy mit kell csinalni ? Aki szolgalelku ;s fingja sincs a szabadsagrol ? Aki Záhonytól maximum Letenyéig lat igaz azt is homalyosan ?
    Nem hiszem el. Ez a definicio azoktol jon akik a magyar nemzet szegyenei, akik megmaradtak az arpadkorban, vagy a kesobbi feudalizmusban, akik azt szeretik ha a varur bezarja aki nem tetszik neki, es ragaszkodnak az elso ejszaka jogahoz. (AMIG OK a VARURAK). Forditott esetben meg megy a MEGINT BANTSAK AMAGYART.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. A politika és párt alapitások nem rólunk szólnak.Biznisz ,biznisz mi vagyunk a tőltelék

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. A sérült lelkű, sikertelenségüket takargatni próbáló embereknek nagyon rossz mankó a nácizmus. Az a politika, ami ezt kiszolgálja náci politika. :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos