Ronai and Ronai
AMERIKAI

Oldberg: Nem mondok mást, csak másképp mondom 2013. április 2. kedd 21:38

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Tisztelt Olvasóink! Az alábbiakban Oldberg nevű olvasónk hozzászólását emeljük ki publicisztikának, mert gondolatait arra méltónak tartjuk. A Szerk.

A homo politicus, és a homo aesthetikus fogalmát Magyarországon nem lehet szembeállítani. A teljes magyar művészetre, nemcsak a lírára, de az elbeszélő-, a képző-, a zeneművészetre is jellemző, hogy nálunk minden műalkotást át- meg áthat a közéletiség, mert politikusaink ritkán álltak hivatásuk magaslatán, föladataikat a művészeknek kellett átvenniük. Nem untatom az olvasót idézetekkel, csak néhány nevet említek: Petőfi, Ady, Móricz, Karinthy, József Attila, Derkovits, Bartók, Nagy László… ez csak csepp a tengerből. Szinte minden magyar alkotó, kivétel alig akad.

Radnóti minden idegszálával tiltakozott a közéletiség ellen, de tudta, halálra ítélte a kor és a hatalom, nem menekülhetett a színvallás elől. Nem tudhatom című versében arról a rettenetes ellentmondásról beszél hogy „mi föntről pusztítandó vasút vagy gyárüzem, az bakterház” és hogy „a gyárak udvarában komondor hempereg”, és aki bombát dob, az nem láthatja „a sírok közt (az) anyókát, ki halkan sírogat”. És hogy „bűnösök vagyunk mi, akár a többi nép, s tudjuk miben vétkeztünk, mikor, hol és miképp, de élnek dolgozók itt, költők is bűntelen és csecsszopók…” – és mégsem mondja, egyetlen szóval se mondja, hogy ne oldjátok ki a bombáitokat. Pedig tudja, ő maga is áldozat lehet. „Szemed kékjét csodáltam épp az égen, de elborult, s a bombák fönn a gépben zuhanni vágytak. Ellenükre élek, s fogoly vagyok.” De olyan sort nem volt képes leírni, hogy kíméljétek meg azt a néhány ártatlant a bűnösök között, ne bombázzatok, ne lőjetek! Bár „…Az ország megvadult, s egy rémes végzeten vigyorgott vértől és mocsoktól részegen” – ne alkalmazzatok szankciókat ellene, hadd folytassa apokaliptikus haláltáncát, s a tömeggyilkosságokat!

Tizenkét évesen bujkáltam egyedül a rám vadászó náci és nyilas csőcselék elől, miközben lőtték a várost, és sivítva zuhantak a bombák, és a robbanásoktól remegett a talaj, mintha földrengéssel büntetné a Természet a világot, és behúzott nyakkal lapultam, és féltettem a vacak kis életemet, de tudtam, hogy így jó, így kell lennie, a bombák, ha elpusztítanának, akkor is értem hullanak, és az ártatlanokért, a tiszták maradékáért, akik megőrizték emberarcukat az embertelenségben, hogy megérjük egyszer a szabadulást. Kemény lecke volt egy tizenkét éves kiskamasznak.

Egy tizenkét éves kölyök hetven évvel ezelőtt tudta, amit ma, hetven év politikatörtének mocskos bűneivel, borzalmaival, őrületeivel öregebben nem tud két figura, akik hagymázos álmukban a jövő letéteményeseinek képzelik magukat?! Akik sárkányölő Szent György helyébe vizionálják magukat, aki majd ledöfi a neonácizmussal ölelkező újbolsevizmus sárkányát?! Ezek az ellenállás, az ellenzék vezérei?!

Ezt nem lehet fokozni. Okos hozzászólók megírták: «Ha az ország népe eltűri Orbánt, akkor tűrje el a büntetést is, amely Orbánért jár ! Nincs ingyen ebéd és vállalni kell a következményeket mindenkinek mindenért. Ez a felnőtthöz illő magatartás és gondolkodás. A “nem baj kisfiam, nem Te tehetsz róla” gyermeknek tekinti az ország népét és a választókat, nem visz előbbre semmivel.»

Az ellenzék vezérei seggnyalással akarnak szavazatot szerezni. Kiktől? A Hatalom átmosott agyú alattvalóitól? Ezek csakugyan oltva vannak politika ellen.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (33 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +59 ( 71 szavazatból)
Oldberg: Nem mondok mást, csak másképp mondom, 4.9 out of 5 based on 33 ratings

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

32 Reader’s Comments

  1. Igaz minden szava.
    Nagyon elromlott, nagyon elveszett valami fontos ebben az országban.
    Talán a megbánással elnyerhető megváltás, ami helyett csaknem 70 évnyi sunyi hallgatás következett.
    Jó fészekre lelt itt a gonosz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (31 szavazatból)
  2. Nagyon igaz minden mondat ! Örülök ennek a cikknek is.
    Ez az orszság nem akar felnőni, ellenzéki vezetőivel az élen.
    Mikor érjük el, hogy a tetteinkel, vagy a tetteink hiányával szembenézünk felnött civilizált emberként ?
    Ha a velünk egyvéleményen levő vezetőinket sem szorítjuk a valóságot nem ki és megkerülő cselekvésre?
    Valóban eltürik Orbánt, de a következményeit nem ? Hogyan lesz ebből valaha kiút? Hogyan ?
    Kedves Ego. Ahogy mondod.. elveszett valami fontos ebben az országban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  3. Orbánnak könnyű, mert nincs ellenzéke. Seggnyalói vannak. Magyarország a jobb meg a szélsőjobb! ! A báloldal eltűnt. Felzabálta a hőkölés népe. Ha lenne akkor ellenállna. Én meg cinikusan mosolygok rajtatok. Már nem tartozom ide, csak még nem mentem el. Néha úgy hiszem, hogy még szórakoztató is ami itt folyik. Színház az egész világ. Jó szórakozást!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  4. ” Hogyan lesz ebből valaha kiút? Hogyan ?”
    Ezt kérdezem én is reménytelenül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  5. Nagyon igaz, hogy ha a múlt nincs kibeszélve, rendbe téve, amit megbékélés követ, akkor jövő nincs. Bekövetkezett!
    Orbánt már a falig vitte az őrülete, de körülötte nincs senki, aki feleszméljen, és visszakozásra szólítsa fel.Érthető, hisz nincs már egy szemernyi erkölcsi tartás sem bennük,pénzre váltották.
    Az árfolyam magas, mi meg fizetünk.
    Ennyit még értünk. Csak azt nem értjük, és értetlenségünk napról napra nő, hogy az ellenzék miért ilyen tutyi mutyi, és miért akar tévképzetet ébreszteni az emberekben.
    Várjuk hogy kimondja valaki a SZÓT, ami összegyűjt minden jó érzésű embert,de csak nem akar elhangzani.
    Az ellenzék odáig fajult, hogy külföldön szinte mentegetik a diktatúrát,és majdnem kegyelmet kérnek a népnek. Annak a népnek, akik fel nem ismerve a veszélyt ilyen gyalázatot ültettek a nyakunkba!Pedig tudniuk kellene, hogy mindannyiunknak bűnhődnie kell.Annak aki bizalmat szavazott erre a gyalázatra, és annak is, aki minden idegszálával tiltakozott ellene.
    Az ellenzék nem mer felállni a parlamentben, ezzel tiltakozva a kormány ellen, inkább kimegy egy két ember az unióba, és előadja a saját pávatáncát.
    Eddig azt hittem, csak egy pávatáncos van ebben az országban. Mára kiderült, hogy három. Mesterházy, és Bajnai urak felzárkóztak Orbán mögé. Az egyik így táncol, a másik úgy a harmadik megint másképp, de pávatánc ez a javából.
    Hová süllyedtünk??? Vajon lesz még a ki követi őket???
    A nagyeszűek arra nem gondolnak, hogy ők is részesei a történéseknek. Hogy ők is milyen megengedők voltak a hallgatásukkal, vagy a felháborító dolgok bagatellizálásával.
    ” Megbűnhödte már e nép, a múltat, s jövendőt” ? Azt hiszem az most fog következni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  6. Nagyon igaz Bumburdi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  7. azért én szólnék Bajnai érdekében néhány megkülönböztető szót: Bajnai nem politikus, hanem gazdasági szakember. Ha valaki, ő pontosan tudja, hogy mire jutna az ország az EU kohéziós alapjából juttatott támogatások nélkül. Hogy ezen próbálna enyhíteni, érthető. Mesterházy más lapra tartozik, a pártja igen tevőlegesen közreműködött Gyurcsány kivégzésében. Addig, amíg nem teszi tisztába a saját pártja dolgait, nem alkalmas arra, hogy nagyobb feladatra ácsingózzon, ami egyáltalán nem lesz nászmenet: Orbán után hosszas romeltakarítás vár a következő kormányra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  8. Kedves adatbányász.
    Mire jutna az ország ?
    Vagy a totál nyomorba, ahova igy is ugy is jutni fog, vagy észhez térne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  9. Kedves Oldberg és kedves Kommentelők. Várjuk az igazi katarzist. Fájni fog, de egyszer tisztába kell tennünk a dolgainkat. Nem leszámolásra, de elszámolásra gondolok. Az nem lehet, hogy olyan országban éljünk, ahol az embereknek félniük kelljen. Csak az az elképesztő, hogy sokan vannak, akik igy szeretnek élni.
    Én éltem 32 évig demokráciában, ezért is felfoghatatlan számomra , miért jó ennek a tömegnek az, amiben élnek. Talán igaza volt Kertész Ákosnak?
    Sirnom kell, nem akarom elhinni, ami itt történik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  10. Még egyszer, kedves Oldberg, csak annyit, remélem máskor is olvashatjuk. Nagyon szeretném, a szivemből szólt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  11. Adatbányász:
    Sajnos igazad van.
    Ő szakember. Mondhatnám úgy is hogy írástudó.
    De árkus papírral nem lehet jobb belátásra téríteni a kőbaltásokat !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  12. adatbányász (2013. április 2. kedd 22:33)
    Az nem mentség, hogy Bajnai gazdasági szakember. A gazdasági szakembernek a gazdaságban a helye, de Bajnai átment (elég gyenge) politikusba. Ettől kezdve minden egyes szaváért politikusi felelősséggel tartozik. A gazdasági szakember Bajnai félhet attól, hogy mi lesz az EU-pénzek megvonása után, de a politikus Bajnai nem mondhat olyat, hogy az EU ne érvényesítse az általunk is önként vállalt szabályait csak azért, mert mi olyan ártatlanul tudunk nézni azzal a két szép szemünkkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  13. Nem normális dolog, hogy csaknem egész Európa, Amerika, Ausztrália elutasítja és gyűlöli a nácizmust és a fasiszta nacionalista ideológiát, ha másért nem, már csak azért is, mert a hitleristák őket is megszállták és/vagy el akarták pusztítani, Magyarországon pedig a félrevezetett többséget úgy tájékoztatják, hogy pl. a horogkereszt használata egyesek (értsd zsidók) túlérzékenységét sértené, vagy pl. a felszabadulás csak egyeseknek (értsd a zsidóknak, de mondhatsz helyette liberálist, kommunistát, stb.) volt valóban felszabadulás.
    AKI HITLERBEN CSAK AZ ANTISZEMITÁT AKARJA LÁT(TAT)NI, AZ ALJASUL HAZUDIK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  14. Ego
    2013. április 2. kedd
    23:56
    ++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  15. Telitalálat ! Csak egyetérteni tudok a cikk írójával !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  16. Oldberg = Öreghegy, eszmefuttatásából kiderül, bizony már embernyi részese, átélője volt 1943-44-45. vérzivatarának, Radnóti pedig kedves-kedvenc költője lehet. Az a Radnóti, aki szerelmei ráhatására vagy saját elhatározásból, de menekülni akart zsidó létéből, holott már Adytól tudhatta: NEM MENEKÜLHETSZ…Önként kéjjel ölt akkor az ember, jelesül, jóllehet parancsra hivatkozott, a német ember, és versenyzett vele a manapság oly nagy beccsel emlegetett magyarember /lásd katona, csendőr/. Tudom, nincs kollektíve bűnös nép, és nincs, nem létezhet kollektív büntetés sem. Ám mégis számot kell vetnünk múltunkkal nekünk, mai magyaroknak, ez nem maradhat el. Számot vetni a múlttal, megvallani, megbánni az elkövetett bűnöket, és bocsánatot nyerni. Nem könnyű, kifejezetten nehéz cselekvéssor. De végig kell mennünk ezen az úton, nekünk éppen, mert mi élünk itt és ma ezen a rögön. Mások, felmenőink, idegen, általunk nem ismert magyar embertársaink bűneivel is nekünk, mai magyar honfitársaknak kell szembenéznünk, hogy megértsük, a pusztítás, az emberirtás, a rombolás útja nem járható, a gyűlöletnek, a gyűlölködésnek nem lehet helye lelkünkben. Ezen alantas érzéseket, ezen mételyeket ki kell irtanunk lelkünkből.
    Hogy miért jut eszébe mindez épp mostanság Oldbergnek? Vagy nekem? Mert oly korban élünk, fiúk, lányok, nők és férfiak e hazában, amikor ismét éledni látjuk már-már feledni remélt múltunk bűnvirágait, gaznövényeit. Ha emlékezünk és emlékeztetünk, akkor talán lesz erőnk eltaposni, még időben, a gennyből sarjadt vadhajtásokat, a vértől vöröslő, gonosztól feketéllő méreg-, harag- és gyűlöletbimbókat, kitépni végre gyökerestül a turulürülékkel trágyázott hagymázzuzmókat abból a földből, melyet oly nagy áhitattal hívunk úgy: HAZA.

    Igen, nincs ingyen ebéd, minden tévedésért, hibás választásért fizetni, fizetnünk kell, súlyosabb esetben bűnhődnünk kell.

    Orbánt választottuk, ámokfutása árát nekünk kell megfizetnünk. Előbb vagy utóbb…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  17. Ezt olyan szépen, értelmesen és közérthetően elmondta, hogy már csak azok nem fogják megérteni akiknek szól, azaz a többség. Az a bizonyos kétharmados, meg azok passzív milliók akik ha megértenék és cselekednének az egész kétharmados többség nem is létezne, hiszen az csak néhány millió Fidesz szavazó, az ország lakosságának csak kb 20% -a. Így nő nagyra, öntözgetjük passzivitással.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  18. Eagle
    2013. április 3. szerda
    01:56
    “Ezt olyan szépen, értelmesen és közérthetően elmondta, hogy már csak azok nem fogják megérteni akiknek szól, azaz a többség.”
    .
    Hát ez az!
    Hogy lehet az – miközben a teljes fejlett világ elutasítja az Orbán-diktatúrát -,
    itthon az ún:bizonytalan szavazók milliói vannak, akik nem tudják hol a helyük és mi a dolguk ???
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  19. ….már csak azok nem fogják megérteni….
    Ha nem is a többség, de sokan vannak és ők a nagyon hangosak!
    Gyurcsány Ferencet idézve a G.P.-hez írt blogjából:
    “Csak mostanában a szenny hangosabb!”
    A legelkeserítőbb pedig az, hogy erre van fogadókészség.
    Bajnai látja, hogy mi van, de ezekkel nem tud mit kezdeni, mert már elég régen megmondta:
    gazdaságilag az országot 1-2 év alatt helyre lehet hozni, a befektetők bizalmát is meg lehet nyerni, ha kiszámítható jövőt mutatunk, de ami katyvasz a fejekben van, annak a helyrebillentését, azt nem tudta megsaccolni….
    Ezért nem tudja, hogyan szóljon a rezsicsökkentést számolgatókhoz, a Horthy kultuszt feltámasztókhoz….és nincs vele egyedül!
    Mert ezekhez csak a vekkeres tud szólni….a 8-10 évesek szintjén!
    Ehhez pedig nagyon le kell nézni és nagyon meg kell megvetni az embereket – ilyenre születni kell!
    Egy érdekes beírást olvastam:
    Koncz Gábor az ECHO TV-ben azt mondta, hogy az ő X- nem egyenlő az elmebetegek X-vel! Eddig rendben is lenne, de velük, narancsködösökkel beszél a 8-10 évesek szintjén a vezér, akkor hogy is van ez?!
    Mívísz úr!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  20. Kedves Oldberg

    Többször elolvastam amit írtál, és nem volt erőm hozzászólni.
    Iszonyatosan fáj, minden sora. Megerősíti a sejtésemet, menni kell, mert különben vinni fognak. Aki mehet, hagyja el ezt az elátkozott országot, mely valamilyen általam nem ismert okból nem képes a múlt béklyóitól szabadulni.
    Csak a gyűlölet élteti, a tévesen értelmezett hazaszeretet, ami semmi másról nem szól csak egy elképzelt határról, mely egy nagy , hatalmas országot ölel körbe, színmagyar emberekkel bélelve.
    .

    Egy őrült elme meghatároz egy téves eszmét, és a birkanyáj egyházi felvezetéssel követi.
    Az ellenzéknek kinevezett másik oldal pedig szép új világot vizionál, és tervez, nem foglalkozva az oda vezető úttal. Nem tudom, hogy ebből mi lesz.
    Lehet itt új pártot, pártokat alapítani, de az a kérdés, hogy minek, kinek.
    Itt sajnos erre van igény.

    És köszönet, hogy gondolataidat megosztottad velünk.
    Szenzor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  21. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    MERT A KIBORÍTOTT BILI, CSAK AZ LEHETNE ITT A MINDENT MEGTISZTÍTÓ TŰZ.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  22. .
    .
    Tárgyilagos !
    .
    Írod, hogy “tudom, hogy nincs kollektíve bűnös nép, és nincs, nem létezik kollektív büntetés sem.”
    Azért ez nem egészen van így. Először is megkérdezem, hogy van e kollektív dicsőség ??? Mert a féltéglás magyarok érthetően, a legkisebb sikerből is kollektív dicsőséget igyekeznek faragni. Itt van pl.Puskás Öcsi, akinek most avatták fel a szobrát Óbudán Őcsi néni jelenlétében. Amit ő produkált a szakmájában egyedülálló volt, bár lehet, hogy a saját nevét csak futball-labdán tudta aláírni… És ennek a népnek ma ez jelenti a kollektív dicsőséget, akinek érdemes ma egész-alakos szobrot szoborni, mert – bár más lapra tartozik – az mint alkotás egy akkora rakás sz.* a mellékalakjaival együtt…
    Ám a kollektív dicsőség egész-alakos háláját nem érdemlik meg – csak kapásból – sem Wiegner Jenő, sem Neumann János, de még Gábor Dénes és a többi 5 Nobel-díjasunk sem… Itt van az eb elhantolva, kedves barátom. A gondolkodásmódban…
    Ezek nem csak a közös bűnöket nem vállalják, de még a közös dicsőséget sem, különösen nem, ha az nem felel meg az ő állítólagos konzervatív kánonjuknak, amely valójában nem konzervatív, hanem mélységesen primitív.
    Amúgy a történelem igenis ismeri a kollektív bűnösség elvét a gyakorlatban is. Lásd: Trianon, Hirosíma, Waterloo, Borogyino, Berlin meg a többi sok sok “béke-csapás” tanulsága. De a spanyolok és a portugálok a Katolikus Egyházzal “egyetemben” például megérdemelték volna a kollektív bűnösség kimondását, Amerika őslakosainak és azok kultúrájának kiirtásáért… Más kérdés az, hogy ezt senki sem mondta még ki, attól még kollektíve bűnösök. Voltak akik tényleg tanultak belőle, ám a mi egyszerű népünk, úgy amblock még mindig a másik szemében látja meg inkább a szálkát, miközben a magáéban még mindig nem látja a gerendát sem… – Úgy kollektíve.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  23. Bravó, bravó, Jencikém! Ittam szavaid. Egyenként és kollektíve. Miért is állítom, miért mondom, hogy tudom, nincs, nem létezik kollektív bűnösség? Nem meggyőződésből, hidd el. Nem akarok szembe menni a bal- és jobboldalon egyaránt uralkodó szemlélettel, ami most trendi.

    Dehogyis nincs kollektív bűn. Amikor egy tömeg, egy azonos nemzethez tartozó névtelen és arctalan tömeg, együtt, önként és dalolva versenyt köpködi országvezetői demagóg uszítása kapcsán, kollektíve, a bűnösnek, ugyancsak kollektív bűnösnek, egyben bűnbaknak kikiáltott, közszemlére hajtott, üldözni való szerencsétleneket, aztán már nem csak köpködi, hanem üti, veri, kínozza, végül írtja is őket, mi lenne más, mint kollektív bűnelkövetés.

    Istennél a kegyelem számukra…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  24. Nagyon igaza van a cikkírónak!
    Alapvetően nem ov-ral van baj, hanem az emberekkel, akik elhisznek ilyen elmebeteg agymosásokat, csoda-ígéreteket.
    Önjelölt hatalommániások minden társadalomban vannak. De a fejlettebb társadalmak többsége átlát a szitán, nem veszi be a populista dumát, ami ov az “elmúttnyócév”-ben mondtak:
    valahogy így: van itt pénz, csak a szocik ellopják, ami marad azt meg rossz helyre teszik, ha mi jövünk jön a kánaán. Hát jött is -nekik! A pénz meg egyre kevesebb lett, mert elüldözik a “pénzcsinálókat”.
    Persze dumálhatunk mi itt ezeken az oldalakon, akiknek változtatni kellene “fidesz-hitükön”, azok nem olvasnak, vagy csak az agymosó pártpropaganda médiát olvassák.
    Én úgy gondolom, le kell rohadni ennek az országnak szinte a nullára (mint 56-ban), hogy felébredjenek az elkábított emberek is, és lépjenek ez ellen az őrült rendszer ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  25. Szerintem az a legnagyobb baj velünk magyarokkal, hogy soha nem éltünk valóságos demokráciában, ezért aztán nem hordozhatjuk annak kultúráját. A demokrácia kultúrájának kialakulása sok-sok évtizedes tanulást igényel az egymást követő generációknál. Mi magyarok szabadságharcunkban, forradalmunkban is csak láncainktól akartunk szabadulni, de fogalmunk se volt egy valódi demokrácia működéséről.
    A jelenlegi hatalom erőlködése teljesen hiábavaló, hiszen a Kádár éra mítosza és majmolása teljesen értelmetlen, mert nem lehet a folyóban ugyanabba a vízbe lépni még egyszer. Egy szerencsétlen akarnok minden hatalmat megkaparintó igyekezete, csupán bukásának siettetése a mai világban. A népnek pedig, ha úgy vesszük tanulási folyamat, vagy, ha úgy, akkor kollektív büntetés. Mindegy akárhogyan is van mindenképpen tanuljuk a demokráciát, mégpedig addig míg a vérünké nem válik. A köztes percemberkék szót se érdemelnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  26. ” Hogyan lesz ebből valaha kiút? Hogyan ?”
    Kiút nem lesz, csak kút.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  27. Mint minden művészetben amikor azonosul, magára ismer az ember az a TÖKÉLY.
    .
    Építettem én 14 éves lelkesen pesti ági Manci hidat Február elején az Orosz hidászoknak, míg a Várból lövedékek gellereztek a Duna jegén a lábaim között……akkor még az Édesapám Wehrmacht katona volt a Várban. Pár nappal Január 18 előttig zsidó barátainkat bújtattuk a Szent István krt. 27 II/3 lakásunkban több nyilas szomszéd szimatát megvezetve….
    .
    Nem volt nehéz tudni hol állok, kitől kaptam vekni kenyeret, kiknek jégbe fagyott hulláit kerülgettük a flaszter kövek pontonokba hordásakor, a hídgerendák vállunkon hordása közben. Régi szép idők !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  28. A Fidesz lényege a hataloméhség. c. poszt.
    *
    Első hozzászólás.
    *
    Giap
    2013. április 2. kedd
    12:22
    „Amennyiben a 2014-es parlamenti választásokat megnyernénk, elsőként a bizalmat fogjuk visszaállítani Magyarországon”
    *
    Nix mellébeszélés! Egy tollvonással hatályon kívül helyezni minden intézkedését az Orbán kormánynak, visszaállítani az előző alkotmányt.
    ELSZÁMOLÁST !
    Azonnal felfüggeszteni a Fidesz által kinevezetteket!
    *
    Ha az ország népe eltűri Orbánt, akkor tűrje el a büntetést is, amely Orbánért jár !
    *
    Bocsánat, csak a pontosítás kedvéért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  29. “Alapvetően nem ov-ral van baj, hanem az emberekkel”
    Ott tolonganak a “magyarország nem hagyjuk” standolnál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  30. “Valóban méltó sorok.
    “Egy tizenkét éves kölyök hetven évvel ezelőtt tudta, amit ma, hetven év politikatörtének mocskos bűneivel, borzalmaival, őrületeivel öregebben nem tud két figura, akik hagymázos álmukban a jövő letéteményeseinek képzelik magukat?! Akik sárkányölő Szent György helyébe vizionálják magukat, aki majd ledöfi a neonácizmussal ölelkező újbolsevizmus sárkányát?”
    Ez a rész tetszik benne legjobban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. Ajaj!!!!
    Jó ez a vírus, amit a szerverre juttattak.
    Minden bejegyzésemre kiutal 2 db virtuális blogot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  32. rupcsi 12.42. Fején találtad a szöget, ezt mondom én is. Megy a sirás, rivás 100-al, de a többség tényleg ott tolong a standoknál. Velem is ma akrt a szomszéd egy ilyesmit aláiratni, egyszerűen nevetséges. Lehetne olyasmit is aláiratni, hogy akarsz-e örökké élni, ennek legalább annyi az értelme.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos