Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Ima 2013. április 19. péntek 11:25

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Ima

Miniszterelnök Urunk személyes reputációja, nemzetközi tekintélye, korszakos egyénisége végérvényesen gyökeret vert a magyarok lelkében. A megállapodott, letisztult Orbán, ez a mostani, kései, amely olyan kiérlelt, mint az októberi aszúszőlő, nemcsak minket késztet meghajlásra, helyet követel magának a női szívekben is. A Lányok és asszonyok Orbán Viktorért nevű egyesület (mellesleg, nincs ilyen egyesület) honleányai a facebookon s bizonyos napilapokban ünnepi szentmisét hirdetnek, terveznek és szerveznek május 31-re, Orbán ötvenedik születésnapjára, a Belvárosi Plébániatemplomba. Az államférfi illő szerénységgel hárította el a túl nagy tisztességet. Ötvenévesnek lenni, írja válaszában, nem érdem, hanem állapot. Nincs mit ünnepelni rajta. Orbán világosan fogalmaz, miként nagy Napóleon, aki a reims-i székesegyház karzatáról felháborodva kiáltott oda a szószékre, a papnak, mikor az túlzásokba esett:„ne merészeljen engem Istenhez hasonlítani.”

                  Sohasem hittük igazán, hogy az úgynevezett „személyi kultusz”, az emberi önalávetés, idol és ikonkeresés, a misztérium utáni vágy pusztán a zsarnokok és istenek szándékából fakadna. Orbán csakugyan tesz arra a szülinapra. Rákosi is kora politikai szokásrendjének, a kötelező szovjet sormintának próbált megfelelni, s persze nem csekély öröme is telt benne. Más kérdés, hogy Magyarországon a legriasztóbb zsarnokok is szánalmas operettfigurák, hogy a piknikus Mátyást épp olyan lehetetlen feladat volt heroizálni, Nagy Sándor-i pózba helyezni, mint a mai, második honalapítót.

A lányok és asszonyok azért megpróbálják előhívni Orbánból a szentet, a kegytárgyat Gyümölcsoltó Boldogasszony napján. A szentmisével nem szolgálni, meghódítani akarják. Kilúgozni belőle még az emlékeket is, az utolsó liberális nyomelemeket, a bűnös ifjúságot. Meg és felszentelik.

Persze pompás mulatság lesz, ahogy a belvárosi szüzek és érett asszonyok térdet hajtva imát rebegnek Viktorért, a szőlősgazdáért és szabadságharcosért. A jobbszélsőért. A jogi csűrcsavaróért. A bányakapitány fiáért. A dörzsölt félbalkáni bojárért. A kereskedőházak uráért. A keresztapáért és földbirtokosért. Csaba királyfiért, a csillagösvény vámszedőjéért. A miniszterelnökért, akiben oly utánozhatatlan mixtúrában keveredik az elképesztő tetterő, a villámgyors reakcióidő a faluszéli surmó attitűdjével. Nehéz lesz őt imádni, és valószínűleg ennél is nehezebb imádkozni érte, lévén, hogy nem hisz semmiben, még önmagában sem. Ahogy pillanatnyilag legyőzni is lehetetlen. Miniszterelnök Urunk a magyar politikai kultúra aranyparaszti vonalának tökéletes megtestesítője.

Olyan, amilyen. Amilyenek mi vagyunk. Nem lehet őt imádni. Legfeljebb imádkozni, mentsen tőle az ég.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (23 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +46 ( 50 szavazatból)
Buják Attila: Ima, 4.7 out of 5 based on 23 ratings

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

  1. “Ahogy pillanatnyilag legyőzni is lehetetlen.” Sajnos úgy látom, hogy végül nem a normalitás győzi majd le, hanem a düh, a harag és a bosszúszomj. És akkor ott leszünk, ahol a part szakad. De örök optimista lévén abban reménykedem, hogy hívei elég sok kárt okoznak neki és táborának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  2. Ne vegyük annyira komolyan ám azt az elutasítást, hiszen emlékszünk még a min. elnök korábbi ciklusában fotón megörökített, egy idős asszony által a kézfejére lehelt csókot, melyet akkor a nagy pávatánctanár leereszkedő gesztussal elfogadott. A szervilizmus sajnos nincs korszakhoz, életkorhoz kötve. Jól látható, hogy egyeseknek napjainkban, a 21. században is nagy igénye van a feudalizmus korából ismert, a világ szerencsésebb felén mára már jócskán túlhaladott gesztusokra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  3. Ha lenne üzleti érzék néhány nagyonnemzetimagyarban, sorozatban lehetne gyártani magyarosch köcsögöket, bögréket az imádott fotóival, majd ezeket a szép Duna partján, a belvárosban sátorozva értékesíteni.
    Magyar unikum lehetne!
    Javaslom még ugyan ilyen ötletekkel megörvendeztetni Debrecen, Hmvhely lakóit saját jótevőinek képmásával is.
    Hallo! Itt az idegenforgalmi szezon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  4. Legyen egyszerű nemzeti ünnep e nap.
    Kerény adja ki a magyar írók Orbán Viktorról-t.
    Legyen díszszemle Alcsúton.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  5. Attila nem kell az ördögöt falra festeni. Hiszen van már több
    “Orbán Viktorért” nevű egyesület. Csak még nem hoztak törvényt
    a polgári körök átnevezéséről. Tetteik szerint már rég azok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  6. norbert

    2013. április 19. péntek

    12:05

    Én ezt nem a “nagyonnemzetimagyar”-nak, hanem az ellenzéknek javasolnám, míg le nem csapnak rá! Két legyet üthetne egy csapásra:
    1, Az Orbános köcsögök, magyarosh csuprok, szívhezszóló köszöntők megjelenésével, árusításával is bizonyíthatná, hogy milyen személyi kultusz van Orbánában,
    2, Az elenzéki pártok jelentős bevételre tehetnének szert, mert az orbánhívők vennék, mint a cukrot! :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  7. “Legfeljebb imádkozni, mentsen tőle az ég.”
    .
    Pont erre gondoltam a cikk olvasása közben mielőtt a végére értem volna, hogy ugyan hányan imádkozhatnak a haláláért, hányan átkozzák meg egy örökkévalóságra. Nem azért mert ilyen rohadt alak, hanem mert szükségtelenül pusztít, öl egy tollvonással és dönt romba országot, emberi sorsokat.
    .
    Szükségtelenül, mert gyűlölettel van tele, mert szakértelem és ész hiányában csak a durva nyers erőben hisz.
    .
    Ha a mennyiség számít akkor mondhatom, hogy Orbán halálárt milliók imádkoznak és ha Isten a többségre hallgat akkor Orbánnak a születésnapi ajándéka a megsemmisülés lesz. De ha millió vagy csak egyetlen feleslegesen romba döntött ember mérhetetlen szenvedésből fakadó átka megfogan, akkor a következő nagymisét Orbán maga fogja kérni és imádkozva rimánkodik istenhez, hogy adja meg neki a megváltó halált.
    .
    De, egy keleti vallásos filozófia, (bocsánat , hogy nem nevezem meg, nem ide tartozik, lényegtelen) azt tartja, hogy akit Isten maga személyesen megöl, az örökkévaló életet kap isten országában. Egy kommentelő pedig egy két napja, egy másik hszben azt írta, bocsánat most nem találom, csak emlékezetből idézem, hogy Orbánt Isten nem öli meg, mert Istennek semmi köze Orbánhoz, Orbánért az ördög fog eljönni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  8. nem-tom 14:32

    Ötletnek nem rossz, de ilyen giccses megoldás nem az ellenzékre jellemző. Arról nem beszélve, hogy ezek előállítása során komoly veszélyességi pótlék járna. Sok családnál, imádatuk jeléül A/4-es nagyságú bekeretezett képek a kredencen, milyen jól mutatna egy köcsög is mellette.
    Emlékszem, annó (a 60-as években) Jugóban mindenhol Tito képek voltak (a klotyót kivéve), bár őt akkor tényleg szerették, akkor még a népe jól élt.
    Őt a mi megváltónk soha nem fogja felül-űberelni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  9. Rákosi pajtás más volt mint a csuti. Ha nem valamiféle vak antikommunista szemüvegen keresztül nézzük, el kell ismerni, hogy az ő vezetése alatt építettük újjá az országot a második világháború után. Ő épített, mig a csuti csk rombol. Rákosinak volt múltja. Tizenhat évet ült börtönben egy eszme szolgálatában, amiről akkor még az emberiség legnagyobb gondolkodói sem hitték, hogy tévútra vezet. Mellékesen szolva nem egy trónra kapaszkodott sültparaszt volt,mint a mai miniszterelnök. minden ellenfele elismerte széleskörű műveltségét. Nem akarom tovább dicsérni, csak úgy gondolom, hogy a két embert egy napon sem lehet említeni. A csuti ezerszer hitványabb diktátor mint rákosi volt. Mellékesen neki a hatvanadik születésnapját ünnepeltük, és akkor még sokan úgy gondoltuk, hogy : “Rákosi pajtás bennünket boldog jövőbe vezet.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  10. Itt a legújabb kormányhirdetés:
    Melyik országban csökkent a gyufa ára 50%-al
    - a Hottentottáknál, NEM
    - a Pirézeknél, NEM
    .
    Magyarországon!
    Itt ugyanis minden szál gyufát kipróbálunk, eladás előtt!
    Ugyanis mi minőségbiztosítási versenyben vagyunk az EU-val.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  11. „Svájc az élő példája, hogy az unión kívül is van élet, nem kell tehát senkinek sem megijednie” Orbán Viktor 2013. április 18.

    Svájcot a világ egyik legfejlettebb országát, amelynek nincs sem adóssága, sem államháztartási hiánya, a méretéhez arányosan a világ egyik legnagyobb exportőre azt összehasonlítani Magyarországgal nem semmi. Ráadásul Svájc több száz szerződést kötött Brüsszellel azaz egyértelmű, hogy mindkét félnek érdeke a szorosabb gazdasági együttműködés. Orbán viszont nemcsak hazudott merthogy össze nem hasonlítható Svájc és hazánk helyzete, de stupid is mert saját tyúkeszű nyáját azzal az EU-n kívüliséggel szédíti, aminek Magyarországra nézve nincs semmilyen realitása!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  12. „Svájc az élő példája, hogy az unión kívül is van élet, nem kell tehát senkinek sem megijednie” Orbán Viktor 2013. április 18.
    .
    Orbán nem jó példát hozott, vagyis ismét félrevezeta, mert a lényeget elhallgatta, nem tette hozzá,. Azt, hogy milyen vámszabályok érvényesek Svájcban: 20 deka párizsit lehet bevinni, és nincs tovább, mert elkobzás és büntetés jár a vámszabályok megsértéséért.
    .
    Aki az otthonfelejtett szemüvegét vagy fényképezőgépét küldetné maga után, a teljes ár utáni vámtételt meg kell fizetnie, akkor is, ha egy-két múlva visszaviszi , azaz Svájcból külföldre távozik vele.
    .
    Orbán azt sem tette hozzá, hogy Svájc még sosem viselt háborút, ami a jólét egyik alapja. Orbán békétlensége és pártja gyûlöletpolitizálása nem ezirányba tart. Lásd a legújabbat, az öszöd-film állami támogatása, és egyáltalán a létrehozásának a lehetősége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  13. A magyar nép majd akkor fogja ezt az alakot elzavarni, ha már nem tudja tovább elviselni azt az érzést, hogy önnön magát látja benne…Akkor majd a helyére kerül ő is, mondjuk a csuti focipályára másodedzőnek és szertárosnak, ahová egyébként a képességei predesztinálnák…Addig marad ő is és a rendszere is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  14. Ha valaki református, miért (hálaadó) miséznek érette a katolikusok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  15. Ha valaki református, miért (hálaadó) miséznek érette a katolikusok?
    Hálálkodjanak neki a református templomokban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  16. Mike, hálálkodnak. A reformátusok is. A papok, meg a megvezetett narancsködös hívek. Fohászkodtak azért, hogy nyerje meg a választásokat, sok pap biztatta arra a templomjárókat, hogy ov-ra szavazzon.
    Aki erre nem kíváncsi, már rég otthagyta az egyházakat, a katolikust is, a reformátust is.
    Nagyon szomorú, egyszersmind felháborító ez a szolgalelkűség, már csak azért is, mert ov csupán díszletnek használja az egyházakat, csak arra, hogy szavazókat szerezzen általuk magának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  17. Sajnos kedves neveletlen, ez a “díszlet” nekünk nagyon sokba kerül. A milliárdokon kívül még a lelkek amortizálását is az egyházak számlájára írhatjuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  18. Ez nem új dolog, hogy a szeretett vezérért imádkoznak. Tavaly Németh Szilárd, csepeli polgármester, a Fővárosi Közgyűlés tagja, országgyűlési képviselő, a Rezsicsökkentési Bizottság elnöke stb. stb. felszólította a csepelieket, imádkozzanak Orbán Viktorért.

    Hiába, no! Terjed a hülyeség járvány.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. “imádatuk jeléül A/4-es nagyságú bekeretezett képek a kredencen,”
    Na, én csak A6-os méretű képen láttam, vagy 5 éve egy konyhában a falon.
    Csak úgy feltűzve több más kép társaságában.
    Kérdezi (nem a lakás tulajdonosa), tudod ki ez?
    ??? A férje?
    Nem. O.V.! Lehidaltam!!!
    Aki kitűzte, egyetemi végzettségű tanár volt.
    Kitűzőket kellene gyártani. Kis helyigényű-sok pénz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  20. Május 31.!

    Azt még meg is kell érnie! Az még nagyon messze van, bármi megeshet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. …”mentsen tőle az ég.”
    AMEN

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos