Ronai and Ronai
AMERIKAI

Magyarország tekintélye a padlón van 2013. április 24. szerda 23:14 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Magyarország tekintélye a padlón van

Budapest – Példátlan és megalázó, hogy az Európa Tanács monitoring bizottsága szerdán megszavazta a Magyarország elleni megfigyelési eljárás megindítására vonatkozó javaslatot. Nem a magyar emberekkel van bajuk, hanem az országot vezető kormánnyal.

Ez a döntés az ET fennállása óta példátlan, hiszen korábban sohasem fordult elő, hogy egy EU-tagország esetében a demokráciával és a jogállamisággal kapcsolatban olyan súlyos aggályok merüljenek fel, amelyek a monitoring bizottság szerint indokolttá teszik az eljárás beindítását.

A döntés üzenete egyértelmű: Európa nem tekinti Orbán Viktor Magyarországát teljes értékű demokráciának. Európa nem gondolja, hogy az alkotmányos rendszer átalakításával kapcsolatban megfogalmazott széleskörű kritikák alaptalan támadások, és nem hiszik el az Orbán-kormánynak azt sem, hogy készek a demokratikus normákat sértő intézkedések korrekciójára.

A bizottsági jelentés nem csupán a magyar demokráciát szűkítő intézkedések tartalmát, hanem azt a döntéshozatali módszert is kifogásolja, amely révén az Orbán Viktorhoz köthető politikai és gazdasági érdekcsoportok kezdeményezései mindenféle társadalmi vitát és érdekegyeztetést megkerülve, egyik pillanatról a másikra válhatnak törvényi, sőt alkotmányos normává.

“Tény, hogy Magyarország nemzetközi tekintélye padlón van. Csakhogy ez az ötvenes éveket idéző kormánypropaganda állításával szemben nem a “balliberális áskálódás”, hanem Orbán Viktor totalitárius hatalomgyakorlásának következménye. Egy olyan politikáé, amely mára a saját európai pártcsaládját is szembeállította a magyar miniszterelnökkel” – fogalmaznak.

Az indítvány, amelynek nyomán a jelentés született, néppárti kezdeményezés volt, a bizottság többsége szintén jobboldali politikusokból áll.

Az eljárás megindítására vonatkozó végső döntés csak a közgyűlés június végi ülésszakán fog megszületni, az Orbán-kormányra nézve azonban kevés jóval kecsegtet, hogy addigra a Velencei Bizottság elemzése is elkészül az alaptörvény negyedik módosításról, amelyet a fideszes kétharmad a hazai és nemzetközi közvélemény által többször megfogalmazott, a bizottság jelentésében is szereplő aggályokat lesöpörve fogadott el.

Az Európa Tanács (ET) monitoring bizottsága szerdán 21:20 arányban szavazta meg a Magyarország elleni megfigyelési eljárás megindítására vonatkozó javaslatot.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (31 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +43 ( 49 szavazatból)
Magyarország tekintélye a padlón van, 5.0 out of 5 based on 31 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

30 Reader’s Comments

  1. Nem tudom, hogy ez a megfigyelési eljárás mire lesz elég, de már nagyon ideje lenne, ha valaki megállítaná a csuti elmebeteg ámokfutását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +46 (50 szavazatból)
  2. Rémisztő ennek a szarjankónak a tekintete, hát még milyen lehet a lelkülete? Ép itt az ideje, hogy egy rendeset rá b….nak az orrára, hogy élete végéig bevésődjön az agyába, hogy így nem lehet . Orbán és BANDÁJÁT el kell takarítani mielőtt a DIKTATÚRÁT kiteljesíti. ÉBRESZTŐ MAGYARORSZÁG- ÉBRESZTŐ MAGYAROK!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +61 (63 szavazatból)
  3. Azt azért látni kell, hogy Magyarország kormányát a magyar emberek tartják fenn. persze nem mellékes, hogy kik, és hogyan irányítják az országot, de minden arra utal, hogy a magyarok többségének tetszik a demokratikus járékszabályok felrugása , a népvezér miniszterelnök demokratikus világ ellen meghirdetett szebadságharca. Az ET egyetlen egy szavazattöbbséggel hozozz, mostani döntése mögött azt is látni kell, hogy a tanács tagjainak közel fele is azt goldolja, hogy nem dolga a magyar nép helyett vezetőt és haladási irányt választania.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  4. Lesz még Magyar Köztársaság!

    Vigye el az ördög orKbán-patkányt és fasiszta maffiáját MOST!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (39 szavazatból)
  5. Soha, almaimban sem mertem volna elkepzelni, hogy az en szep fatornyos hazam egy elmebeteg homokozojava valhat. Ha 2014-ben a valasztok nem fogjak fel ov menesztesenek szuksegesseget, akkor sajat sirjukat assak meg. Feltetelezve, hogy meg lesznek (demokratikus, csalasmentes) valsztasok.

    Orban, takarodj!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (44 szavazatból)
  6. Ez felajánlott segítség nekünk, ha képesek vagyunk lépni magunk is.
    Ki kellene használni.
    .
    Főzni csak a meglévő alapanyaggal lehet, fűszerezéssel elfogadhatóbbá lehet tenni.
    .
    Egyre gyorsabban és osztódással szaporodó ellenzéki pártjaink , felhívnám figyelmeteket egy találmányra, úgy hívják, hogy telefon.
    Vegyétek végre fel a kapcsolatot egymással, és lépjetek (ne hátra, előre).
    Ha tánc, legyen tánc, de ne lassú, hanem gyors, gyors, gyors!
    Mert ha nem, mire észbe kaptok, már le is zajlott az előrehozott választási csalás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (41 szavazatból)
  7. Ez az első EU lépés Mo. kiléptetése felé…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  8. Nem hallom az ellenzék állásfoglalását, pedig azok kiadásában jeleskedni szoktak.
    Bár igaz ami igaz, ez rájuk nézve is dehonesztáló, mert azt jelenti, hogy nem végezték a dolgukat. Díszpintynek megfelelnek, de politikusnak semmik!
    Dolguk lett volna megakadályozni BÁRMI ÁRON, hogy ez a helyzet előálljon!
    Nem tették, mert az érdekük azt diktálta.
    Ki a parlamentből már ellenzék! Ha házon belül nem tudtátok megoldani, ott van az utca! Gyávák bandája,! Ezért fizetünk benneteket, hogy hagytátok egy elmebeteg által tönkretenni az országot?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  9. Ezeknek MENNIÜK KELL!
    .
    Ellenkezőleg az egész Magyar társadalmat magukkal rántják
    a posványba, a bűnbe a végeláthatatlan nyomorba és elnyomásba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  10. Ez már törvényszerű volt. Az sem rengette meg ezt a birka népet, hogy kétszeres bóvlivá tette ezt az országot az országromboló.
    Ha keménykedik az EU. még keményebb lesz a csuti is és örömmel kivezeti országát a közösségből, ha csak a milliárdos maffiózó társai ki nem lökik maguk közül. Talán ebben még lehet reménykedni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  11. *
    Már 3 éve szükségszerű, hogy a bilit ki kell borítani. Most ez a szükségszerűség lépett működésbe…
    *
    Minden esetre, a legelső hatékony lépés a Magyarországnak szánt kohéziós alapok időszakos leállítása lenne. Ezek nélkül nem villoghatna a rezsim a magának tulajdonított eredményekkel, ugyanis valódi GDP sincs, mivel növekedés sincs.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  12. Csodálkozom a 21:20 arányon, nem kevés ez egy kicsit európai demokraták!
    Pedig megint itt a p a t k á ny közöttünk, mint 37-ben, nem kellene megállítani?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  13. Az “ellenzék” úgy fél egy esetleges kormányváltás utáni időszak felelősségétől (és jogos is a félelmük annyiban, hogy Orbán az első alkalommal ismét mozgósít százötven focihuligánt, akikkel felgyújtja a fővárost, hugyozóparkká alakítja át a Kossuth teret, stb), mint kismamák a bölcsőhaláltól.
    Lassan nagyobb szégyenné minősül ez a sültgalambot váró viselkedésük, mint a 2010-es óvodás-szintű fülkeforradalmas Orbánimádat.
    (Én azon se lepődnék meg, ha megtalálnák a csatornákat az EU beavatkozás visszautasítására, mert ezeknek milliószor kellemesebb megélhetési “politikusokként” zavarosban halászni, a kulisszák mögött fidesszel mutyizni, mint rendbe tenni az országot.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  14. A félelmek, amiket csatt és bumburi megfogalmaztak nagyon megalapozottak tűnnek föl nekem. Az ellenzék előbb fog jajgatni, hogy “ne bántsd a magyart!”, mint a hatalmat bitorló maffia, Orbán és bandája.
    Az ellenzék olyan tetű gyáva, hogy csak rálicitálással meri fölvenni a jobboldali, náci világot építő hatalommal a küzdelmet, ez azt is jelenti, hogy nagyon aljanépnek tekinti a magyart. Nem genetikusan alattvalónak, ahogy Kertész Ákos írta egykoron, hanem genetikusan jobboldalinak, retrográdnak, zsigerileg rasszistának és nácinak. A szocialisták ezért tagadták meg sorozatban a baloldaliságot, a szolidaritást, a dolgozó emberek védelmét, a rasszizmus áldozatainak a védelmét, mert a progresszív baloldaliságtól eleve nem reméltek népszerűséget, szavazatokat.
    Az ellenzék magatartása azt mutatja, hogy 1.) nincsen hitük, ideológiájuk; 2.) meggyőződésük, hogy csak úgy nyerhetnek Orbán ellen, ha Orbánabbak lesznek Orbánnál; 3.) annyiban nem különbek a Fidesznél, hogy ők is csak hatalmat akarnak, mindegy, milyen áron.
    Ha most, hogy Európa – nagy nehezen, talán – megmozdul, a leghangosabban ők utasítják vissza Brüsszel beavatkozását, megnyerik a – szerintük – minden népnél hitványabb magyarok szívét.
    És mi van, ha a magyarok (titokban) mégsem olyan hitványak, mint azt az ellenzék föltételezi? Hát akkor pechük van.
    Érdekes, arra nem gondol senki, aki ma Magyarországon tényező, hogy csak az igazság az egyetlen, amiért csatába érdemes menni, még akkor is, ha az igazság hívei – ez idő szerint – nagyon kevesen vannak, ha a küzdelem nagyon kemény, kegyetlen és hosszú lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  15. elnézést; javítás: megalapozottaknak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. “Az inditvány…Néppárti kezdeményezés volt.”
    Most aztán egyáltalán nem kiabálhatják az elvtárs-urak,hogy a baloldal kezdeményez minden támadást Magyarország ellen.
    Kedves “bumburi”!
    A hir szerintem még el sem jutott az ellenzékhez.Ők még álmaikból kelve nyujtozkodnak.Most ismét kaptak magaslabdát,de nem nöttek fel hozzá,hogy leüssék.És ez a pipogyázás nem a félelmük rovására irhatók,inkáb a hozzá nemértéssükre. Ők arra várnak,hogy külföldről valaki “kikaparja a gesztenyét”és aztán a készbe beülhesenek.
    A hir kapcsán az jutott eszembe,hogy az a hazánkban élő sok “jogtudós?”,jogász professzor,a jogi egytemen jogot tanitó tanár,a Dunát elrekeszteni tudó alkotmány jogászaink hol vannak?Miért nem szollalnak meg?Miért nem emelik fel a szavukat a sok jogsértés ellen?A vezér már több alkalommal hangoztatta,hogy “konkrétumokra vár”.Miért külföldről kell a konkrétumokat várni?A hazai jogtudorok nem ismerik ezeket a konkrétumokat?Ha igy van,dobják a szemétkosárba a diplomájukat,a jogi egyetemekre meg be se menjenek.Én nem rendelkezem jogi diplomával,de nagyon szégyelem magam azok miatt,akik rendelkeznek vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  17. Ma Pécsett végre a pofájába tudtam órdítani, hogy HAZAÁRULÓ! Bár nem engedtek közvetlen közelébe, de meghallotta, rám nézett, majd megnyalta a szája szélét, ahogy zavarában szokta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  18. Faktor
    Boldog volt, mert végre valaki foglalkozott vele is a nem fideSS tagok közül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  19. Faktor
    Jók voltatok de túl lájtosak voltak a bekiabálások sokkal keményebben kellet volna, de ha leírnám kihajítanának innen..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Hiába ültetik büntetőpadra, mert idehaza nincs, aki átvenné a helyét. Magától nem megy el, és nincs ellenzék, hogy elzavarja. Nem lehet segíteni olyan országon, amelyik maga nem akar semmit. Az “ellenzék” csak diktatúra-legitimáló díszlet, cselekvésre képtelen is, alkalmatlan is. Majd egy generáció múlva. Talán. Addig meg élvezzük a kilátást a zuhanó liftből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. magyarországot már csak egy külföldi megszállás húzhatná ki a mocsokból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  22. Nem tartozik talán közvetlenül a tárgyhoz, de e lapnak a véleménynyilvánítás szabadságához való viszonyát ismerve, mégis megpróbálok közzétenni egy hozzászólást és egy egyoldalú kommunikációt, amelyet egy hazai híroldallal sikerült folytatnom. A magyarázkodás és további kommentálás helyett álljon itt az egész, süketek párbeszédét imitáló, javarészt nyom nélkül eltüntetett szöveg, amely, amellett, hogy – szerintem – nem törvénysértő, a felhasználói szabályzatnak is megfelel, a sokasodó, szélsőséges kirohanásokat tartalmazó bejegyzésekkel szemben, noha kétségkívül ez is csípősen megfogalmazott vélemény, amelyből az indulatok sem hiányoznak. Remélem, elfér az itteni terjedelmi korlátok között, más akadálya a véleményem közlésének, tudom, itt nem lehet.

    Íme:
    >>>
    http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/akademia_sagvarinak_menni_kell_majus_1_maradhat/2330294/

    4. tucat 2013.04.25. 18:43 (Ez megjelent.)
    @3. _csutak
    Különös (fenét!), hogy egy ugyanilyen lényegű, de szélesebb spektrumra nyíló vélemény nem tudott itt megjelenni. Könyörögni, alkudozni, netán átírva azt, megalkudni nem fogok, az ilyesmit magam sem tűröm, borzalmas, nehezen kezelhető indulati hullámok borítanak el mindenféle, esztelen, egyéni haszon reményében fogant, tehát erkölcstelen alkudozási kísérlet láttán, ilyet így magam sem teszek semmiképp, akkor sem, ha az életem a tét, mert van annál is nagyobb érték(em).

    Ön az utolsó, akihez szóltam itt, további eredményes küzdelméhez kitartást és türelmet kívánva. Az enyém végképp elfogyott.
    Minden jót!

    ? tucat 2013.04.25. 17:36 (Nem jelent meg.)
    Kétszer küldtem el a hozzászólásomat, kiküszöbölendő az esetleges technikai malőrt, de semmi, ennyi sem: . Annyi azért illett volna, hogy tudjam, megérkezett.
    Messze nem az első alkalom, de velem kapcsolatban immár biztosan az utolsó, amikor a véleménynyilvánítás szabadsága megreked e lapon, miközben az agresszív, néhol súlyosan törvénysértő bejegyzések áradnak mindenfelől, nem is érdekel már, miért. Most indulatmentesen mondom: végeztem Önökkel, nem kívánom tovább kerülgetni a szabadságom tilalomfáit, elvagyok nélküle, időt és energiát is megtakarítok értelmes dolgokra, elemezgessék csak tovább szorgalmasan a kakikupacokat, ahelyett, hogy a lényegre lecsapva, a szellem fényével kitakarítanák őket. Nem értik? Gondoltam, de már nem zavar.

    Olyan jövőt kívánok, amilyet maguknak szánnak és építenek. De rám nem kényszeríthetik. A véleményüket sem.
    Ég Önökkel!

    ? tucat 2013.04.25. 17:04 (Nem jelent meg.)
    16:21-kor elküldtem, de nyoma se maradt, annyi se: . A közlés elmaradásának technikai okait feltételezve, megismétlem, ha tévedek, akkor eddig minden, magyar nyelvű szavakat és mondatokat formáló billentyűleütésem tévedés volt, s nem csak itt.

    Így volt tehát 16:21-kor:

    Vajon van-e esély arra, hogy emberi léptékkel belátható időn belül, ha nem is az intelligencia, de legalább a józan paraszti ész, ha nem is a közgondolkodásban, de legalább azokéban, akiket az alaptörvény az ország szellemi elitjeként ügydöntő, “tudományos” állásfoglalási joggal ruház fel, uralomra jut?
    Nyilván nem világos a kérdésem, mert itt nem akadémikusokhoz beszélek. Ha pedig mégis érthető, akkor annak ugyanaz az oka: itt nem akadémikusokhoz beszélek, hanem olyanokhoz, akikben még feléleszthető a tiszta, szabad gondolkodás parazsa, amely nem a hatalmi lobbi egzisztenciális szolgálóleányaként működik, ha működik.
    Nekem aztán édes mindegy, van-e Zója nevű utca, vagy Ságvári nevű tér, esetleg suli, de a helytelenítő állásfoglalás indokolása… Jobb is, ha nem minősítem. Mert Zója száműzését még úgy, ahogy megérthetem: ő egy idegen országot, a hazáját védte (a mi “vitéz” hadainktól is, bizony), és a védtelen honfitársait az állattá züllött fasiszta hordák rémtettei ellen, s hogy ilyképp van-e bármi szerepe e szerencsétlen, mártírhalált halt partizángyereknek a magyarok szabadságához (ti. hazánknak a fasizmus rémigája alóli felszabadulásához – jaj, tudom, e szó is veszélyes!), azt ki-ki ítélje meg maga, indulattal bár, vagy anélkül. Nekem semmi bajom azzal a szegény lánnyal, s ha újra olyan idők jönnének (nyugi: elnézve pl. a magyar közgondolkodást, ez teljességgel lehetetlen, ugye), attól tartok, magam is az ő helyzetébe sodródhatnék, könnyebben, mint azt bárki gondolná. Ugyanezt gondolom az illegális antifasiszta-kommunista (számomra mindmáig nem szitokszó egyik sem!) Ságváriról is, akinek szintén az a bűne, hogy utólag egy eszmerendszerből fura mód kinövő, paranoiás diktatúra (istennek, az égnek, vagy akárkinek legyen hála: ma már ilyen veszély nem fenyeget senkit e földön, mert tanultunk, s kinőttük a gyermekbetegségeinket, vége az elmeháborodott, állati ösztönök vezérelte, gyilkos önzésünknek, minden közös dolgunkat alaposan megbeszéljük, és mindenki számára élhető világot megalapozó döntéseket hozunk) felhasználta a nevét a saját fényezésére. Minden ideológiai áramlatnak vannak ilyen-olyan, más oldalról nézve (ebben aztán igazán nagyok vagyunk, középről senki sem vizsgálódik, csak mindig “más oldalról”!) vitatható érdemű “hősei”, amelyek egy nép, egy embercsoport történelméhez tartoznak, akadémia ide vagy oda: törölhetetlenül.
    De hagyjuk is, mert az állásfoglalás indítéka és célja világos, számomra legalábbis – már utaltam rá, hogy hatalmi lobbiról van szó, semmi egyébről, ezért megy az agymosás ez ügyben is: fontosak a külsőségek, sőt, mifelénk ezek a legfontosabbak, s a lényeg a szőnyeg alá seperve várja a folyton eltaknyoló áldozatait. Ha nem így lenne, akkor a sulik jelentős részében sem tanítanák ma már azt sem, hogy az isten hét nap alatt teremtette a világot, s a reggeli imádság is másként szólna, ha ugyan volna egyáltalán, miközben a természettudományi tárgyak ismeretanyaga ezzel az egésszel antagonizmusban áll, kétségbeesett ambivalenciába hajszolva a nebulákat…, bocs: nebulókat. De ez mégsem így van valamiért. Hogy miért, nekem az is világos, a napnál is világosabb. Sajnálom, hogy nem mindenkinek, s ettől ilyen viselhetetlen, véres csatatér az ország. Az is marad. Várható esetleg, hogy Giordano Bruno is felkerül az akadémiai tilalmi listára? Miért, miért?! Hát azért, mert ő, szegény, egyenesen az univerzum törvényeinek a könyörtelen önkényuralmát hirdette, amiért a szeretet egyháza halálosan meg is orrolt rá, és kimódolta a rémségesen kegyetlen, elrettentő kivégzését, meg a könyvei elégetését is. Mindhiába: bár ugyanez az egyház továbbra is hirdeti a hétnapos teremtés talmi valóságát, s láss csodát: a Giordano szemléletéből is kifejlődő technológiai eszközök hatékony segítségével teszi ezt egyre inkább…

    Na, jó, hagyjuk is a fenébe az egészet, mert érzem, hogy felforr lassan a partizánvérem, és a végén magam is máglyán végzem. Pedig megnyugodhatnék végre: az önkényuralmak ideje lejárt, a józan elme fényében működő, mosolygós demokrácia vezérli a közösségeink élettét, s a véleményem miatt nem kell semmiféle, nyers, vagy kifinomultan aljas rémretorziótól tartanom. A hatalommal szabadon és önként egyetérthetek, s akkor biztonságban van a fogyatkozó zsírszövetem: nem fogja sercegve táplálni a köztéri máglya lángjait. De, hogy ez, a Giordano mekkora ökör volt, még ezt se tudta a nagy természettudós! De hát, ha még ezt se, akkor, az isten, az ég, vagy a keringő bolygók szerelmére, egyáltalán mi tudott a világról, szegény nyomorult?!

    Kellemes sütkérezést isten, hét nap alatt teremtett, magfúziós atommáglyája alatt, feleim! S lőn világosság, ugye? Ugyan, dehogy! Az nem a Napból érkezik, az legfeljebb médiumként segíthet megszülni, majd mozgásban tartani a kaotikusnak látszó, ám könyörtelen következetességgel működő verklit, és lehetővé teszi egy szűköcske spektrumban a valóság érzékelését. Már, akinek, de akinek, az tudja, hogy a máglya a testét szénné-korommá égeti, s a csillagközi űr fagya örökre jégszoborrá dermeszti, eszerint igyekszik hát az élőhelyét megválasztani és fenntartani is. De legalábbis nem rak máglyát a saját segge alá, és űrruha nélkül a kozmoszban sem kóborol, vagy ha mégis…

    Sajnálom, de nem lepődöm meg, ha nem voltam világos. Az akadémia olyan, én meg ilyen vagyok. Mindenki szerencséjére nekem ehhez az akadémiai bizottsághoz a világon semmi közöm nem volt, nincs, és nem is lehet soha. Emeljétek fel hát szíveteket, örvendjetek és vigadjatok az Úr (úr) dicsőségére! Ámen!
    Szerencsétlenek…, már, hogy szalonképes legyek, s a moderátor se izzadjon bele nagyon.

    Na, pá! Talán egyszer, akadémikus helyett, még számodra is akad kémikus, Fél-Ázsia! S ha az, akkor tán fizikus is, de legalább milliónyi, ma ritka gamma-mutánsnak számító, józan eszű, szabad és éber paraszt, akit soha többé nem tudsz már becsapni az aljas trükkjeiddel. De addig vonulunk: mindenki mindenki ellen, mert így rendeltetett az úrtól, megerősíttetett önmarcangoló, harcos gigászi többséggel (vagy nem, de ez mindegy, csak harc legyen, míg kilopjuk-kivájjuk a szemünk), s ez jó nekünk. <<<

    Talán itt lesz, aki érti e keserű böffentést. "Itthon" már kevesen, s velük sem könnyű megosztani az igazságot, nemcsak, mert jobb elhallgatni, hanem, mert elmondani, közzétenni is egyre nehezebb, hacsak nem folyamodik az ember fortélyos, cenzúravakító trükkökhöz, amelyekkel azonban a szomjazók elől is elrejtheti az életet adó forrásvizet…

    Bocs, ha a bejegyzésem messze elkerülte a témát, amit, persze, nem igazán hiszek. De az szent igaz, hogy szívesebben döngetném büszkén a mellemet: magyar vagyok, Európa és a világ egyik legszabadabb és legintelligensebben gondolkodó, bár anyagiakban nem éppen bővelkedő – sebaj! – nemzetének boldog, s ekként holtomig hűséges gyermeke! Nem vagyok, de még hinni akarom, hogy egyszer tényleg az leszek, nem pedig a végsőkig elkeseredett, potenciális pokolgép, mint az a szerencsétlen, elhülyített Carnajev. Mert az, ami itt folyik, sajnos ilyen eredményre is vezethet – félek, a radikális oldal munkája nyomán körvonalazódik is -, s attól az ég óvjon mindannyiunkat! Itthon, Bostonban, s a világon mindenütt!

    Tucat, azaz Novák László,
    Szeged

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. tibajovics
    2013. április 25. csütörtök
    22:19
    Kérem, ne vegye rossz néven, ha ezzel nem értek egyet. Elég lenne a józan ész “önkényuralma” is. :) Talán Ön is valahogy így gondolta a lelke mélyén.
    Higgye el, nem is reménytelen az ügy: rajtunk múlik, de sokat kell fáradnunk, mert nagyon szétszéledt, messzire kóborolt a nyáj, nekünk kell összeterelnünk (magunkat) újra – vagy végre, mert igazán egy nyáj sosem voltunk talán, inkább önmagát marcangoló, a mindenkori alfa kegyeiért verekedő farkascsorda. De megváltozhatunk, ha igazán akarunk. Én hinni akarok ebben, de csak akkor tudok, ha érzem, nem vagyok egyedül, “farkasok közt védtelen”. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  24. Jól mutatja,ott a baj:paranoia és szkizofrénia!
    Téved:Magyarország “tekintélye” nem lehet a padlón,csak az Orbán-kormányé és a hozzá hűséges birkáké. Valamely ország neve ELVONT FOGALOM,viszont egy KORMÁNYÉ – NAGYON IS KONKRÉT!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Magyarország tekintélye…, igen, valamiképp talán ez is kapcsolódik a padlóra feszített kérdéshez, megkockáztatom hát. :)
    Bevallom, nem voltam eddig rendszeres olvasója e lapnak, inkább csak akkor néztem be ide, amikor itthon kitört egy-egy nagyobb balhé, és ilyenkor is csak ritkán szólaltam meg, talán kétszer, vagy háromszor mindösszesen.
    Ez az oka annak is, hogy Bartus László Búcsú az olvasótól című dörgedelmét is csak most olvastam. Döbbentem tapasztaltam azonban, hogy mennyire hasonló: lesújtó a véleményünk a hazai mentalitásról, bár korábban azt gondoltam, teljesen egyedi és értékelhetetlen az álláspontom e tárgyban – itthon az is. A fentebb olvasható hozzászólásaim ennek ellenére némi derűt sugároznak, de az értő olvasó könnyen rájöhet, hogy az inkább olyasmi, mint a súlyos beteg, rémült kiskölyök biztatásért esdő kérdése: “Ugye, meggyógyulok, apu?”
    De, mert én itt, Fél-Ázsiában nyomom a betegágyat, talán megbocsájtható, ha a súlyos tüneteim ellenére, szenvedő kisgyerek módjára reménykedem: “Tudom, hogy majd’ halálos kór ez, de hátha mégis, hisz volt már példa ilyesmire…” De tényleg, mi mást tehetnék? Idehaza jószerivel már beszélnem sincs kivel, kedvem sincs hozzá, mert csak a különböző, radikalizálódó oldalak harcias, kötelező pengeváltása közepén találom magam azonnal, s már a nyelv is, amelyet annyira szerettem hajdan, szörnyen irritál, mert amit hordoz, az nem éppen kellemes és emelkedett szellemű – jelenleg, s egy ideje már. Hazaáruló lennék? Ezt itthon könnyen megkaphatom, ha bárhol pofázom, de nem, azt mégsem gondolom magamról, ellenkezőleg – én legalábbis még szilárdan ezt hiszem. Talán még sikerül egyszer újra megszeretnem a nyelvet is. De előbb azokat kellene, akik beszélik, s ez most elég nehéz, de itt, úgy tűnik, olykor találni olyat is.
    Kedves Bartus László, a magamfajta nem kukkolni, hanem vigasztalódni jön ide, kérem, higgye el! S ez egyben azt is jelenti, hogy komoly szükségünk van a támogatásukra akkor is, ha onnan oly gyávának, tehetetlennek és tétlennek látszunk. Azok vagyunk, mert egymástól elszigetelve, a másikban szinte bizonyosan ellenséget szimatolva (a megosztásunkra sokan, sok energiát fordítottak az utóbbi két évtized során), csak vaksin tapogatózunk, s félelmünkben nem merjük megfogni egymás kezét. Olyanok vagyunk, mint az országúton elütött kutya: a felé nyúló kézbe ösztönösen, az életét védendő, beleharap. Sajnos jól látja ezt is. Én mégis remélem, nem lesz ez mindig így, de azt is látnia kell, hogy milyen mélységből kell felkapaszkodnunk – amelybe azonban meglepően rövid idő alatt sikerült alázuhannunk. Tudom, látja is, ezért, kérem, legyen kicsit elnézőbb, megértőbb velünk, s ne förmedjen ránk, ha félelemtől remegve éppen itt, önöktől kérdezzük: “Apu, ugye, meggyógyulunk?”
    Kérem, segítsen inkább nekünk továbbra is a lázmérőt a fenekünkbe dugni, és a leolvasásban se engedje, hogy csaljunk, és a kórlapunkra hamis adatok kerüljenek! És ha lehet, próbáljon kicsit velünk reménykedni abban, hogy egyszer majd felépülünk! Nem ma, nem is holnap…, majd egyszer, de talán nem vagyunk teljesen reménytelen eset. Ugye, nem? :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. tiborka
    2013. április 26. péntek
    07:40
    Értem a felelősség hárítását, és nagyon szeretnék egyetérteni is, de nem tudok.
    Tudja, egy, többségében mentálisan ép és erkölcsileg stabil státuszú közösséggel, társadalommal pár száz politikus nem lenne képes ilyesmit művelni. Ennyire rövid idő alatt ilyen meghökkentő eredményt, mondhatni, nemcsak ellenállás nélkül, hanem széles támogatással csak olyan emberek csoportjában lehet elérni, akiket az egzisztenciális félelmeiknél fogva könnyű manipulálni, és a sárga földig lehet zülleszteni. Ez sajnos azt is feltételezi, hogy az ilyen embercsoport korábban is hasonló mentalitású kellet, hogy legyen, mert ha nem az lett volna, akkor alig több mint húsz év alatt nem tudott volna ennyire megváltozni. Azt azonban én sem hiszem, hogy az ilyesmi genetikailag kódolt átok, sokkal inkább a történelmi múltban és a felemás, se ide, se oda nem illeszkedő, mondjuk így, kissé különcködő kultúrájában keresendő, s e jelenség része sok egyéb mellett az is, hogy nyelvileg is szigetnépnek számít az indoeurópai (főként szláv, neoromán és germán) nyelveken érintkező népek európai tengerében. Ez, persze, nem mentség, és önmagában nem is jelent elfogadható magyarázatot, ha feltételezzük, hogy a homo sapiensre jellemző intelligenciának e nép is (mely nagyon is kevert, és egyáltalán nem beltenyészet eredménye) éppúgy hordozója, mind egyénileg, mind a közösségi tudata szintjén, mint a többi. Ez pedig bizonyosan igaz is, ezért legfőbb ideje lenne, hogy fel is mutasson belőle valamit. A saját érdekében, amíg megteheti. Az EU is éppen ebben próbálna segíteni, igaz, a császár nehezen tűri, hogy Brüsszelből, vagy bárhonnan beleszóljanak a regnálásába, és bármilyen ügyben a körmére nézve kérjék számon rajta a korábban önként vállalt uniós normák betartását. Ide a kohéziós, meg az egyéb címen “JÁRÓ” pénzeket, oszt’ utána kuss legyen! Különben lesz saller meg maflás – s a nép, az istenadta, harciasan, lelkesen püföli hozzá a feszülettel ékesített, ősi, etelközi sámándobokat…
    Én úgy látom, így megy ez, kedves Tibor. Így vívja a kétharmados többségűnek mondott, fél-ázsiai fejedelemség a világgal szembeni szabadságharcát, végeláthatatlanul és kilátástalanul. Félek, az EU rövidesen enged is a pórázon, s akkor lesz igazán fogcsikorgatás. Ezt a király is tudja, ezért járja a szkizoid-paranoid pávatáncát, egyre gyakrabban durván el-elszólva magát, beletekeredve a hazugságaiba, mint a csokilopáson kapott kisiskolás. E hasonlat se igazán jó, mert a csokitolvaj kölyköket mi napokra hűvösre tesszük, hogy idejekorán megtanulják a magyarok istenét. Meg is tanulja, mi mást tehetne, szegény? Új generáció, írni, olvasni alig tud (némi túlzás, és nem is általános azért, tudom), de árkot ásni és tisztítani igen, és kénytelen is, más meló nemigen lévén. Szép, sőt, szebb jövő… ;)
    Szóval, kedves Tibor, én úgy látom, így megy ez, és ehhez édeskevés volna Orbán és pár száz, pár ezer politikus, de ők is kellenek hozzá, semmi kétség, meg mi is, mindannyian. A változáshoz is, amely most sajnos még távolodni látszik, s a vörös eltolódás is ijesztő gyorsulásra utal.
    Ilyennek lát a világ bennünket. Én is. De felnőni végre nagy kaland lehet; a lehetőség előttünk is nyitva áll, s kész csoda, de támogatóink is vannak még, akik, jó papa módjára, akár a saját hülyeségeinktől is igyekeznek védeni minket, igaz? Igaz. Igaz, nem sok eséllyel – egyelőre. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  27. Oldberg !
    .
    Igazad lehet, mert valamelyik szoci a minap jelentette ki, hogy “nem tűrhetjük, hogy orbán viktor miatt az egész magyarság szenvedjen büntetést”. Tehát, máris elkezdődött részükről a hátra tolatás…
    Másrészt Mesterházy Attila odakinn az Unióban már korábban – néhány hete – “könyörgőre fogta” a mondandóját, hogy úgymond “ne bütessék a magyrságot azért mert rossz kormánya van”…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  28. Az valóban elgondolkodtató, hogy a legnagyobb ellenzéki párt – MSZP – a három év alatt egy rohadt tüntetést nem volt képes összehozni! Aki ellenzéki politikusként kiállt és demonstrációt, éhségsztrájkot szervezett az egyedül Gyurcsány Ferenc volt.
    Tegnap, e-mail üzenetet írt az MSZP, hogy 9:30 órakor Bp-en május elsejei felvonulást szerveznek. Röhögőgörcsöt kaptam. Komolyan csak ennyire tellik tőlük. Bármelyik párt Orbán ellenes demonstrációt szervez, ott a helyem. A semmit mondó vonulgatáshoz viszont nem asszisztálok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. Valamiképpen ez is köthető a témához (mi nem?):

    http://index.hu/belfold/2013/04/26/a_torteneszek_szakmai_hiteluket_feltik_az_mta_utcanev-dontese_miatt/

    Lám, mennyire igaza van Bartus Lászlónak! Az ország szellemi elitje lapít, mossa kezeit, mint Pilátus. Most éppen az Akadémia történészei szabadkoznak, miután azért csak elvégezték a hatalom által törvényben (!) megrendelt piszkos munkát. De jaj, oda a hitelesség meg a becsület! Ha pedig nem teljesítik az ukázt, akkor az egzisztenciájuk! Istenem, micsoda sors(talanság)!
    Helyettük pedig én szégyellem magam. Nem kicsit, nagyon!

    Voltam már kutyaszorítóban többször is, de a becsületemet (ez hozzávetőlegesen és lényegében az önbecsülésemmel egyenlő) soha, semmilyen körülmények közt nem voltam hajlandó eladni. Volt, hogy óriási, alig viselhető árat fizettem ezért (az “ostoba nyakasságomért” – így korholtak a családomban, de a baráti körömben is, amely azóta rendesen megfogyatkozott, de fura módon nem is bánom nagyon, tán magyaráznom sem kell, miért), sőt, az igazat megvallva máig fizetem, s alighanem életem végéig már. Annyit érek, amennyim van, tudom, Lázár János megüzente nekem, de azt is naponta érzem, hogy gazdag vagyok, noha pénzem (=a napi szükségletek kielégítésére konvertálható fizetőeszköz) alig.
    Igaz, nem vagyok akadémikus. Ilyen áron nem is lennék semmiképp.
    Mégis én szégyellem magam. Hát, normális ez? Én nem számítok annak errefelé, tudom: aki tisztességre törekszik, az hülye, aki hülye, haljon meg – így mondják büszkén mifelénk. A gond ezzel csak az, hogy én még élni szeretnék egy kicsit, valahogy úgy, mint szegény, majd’ halálra gyötört Köves Gyuri a buchenwaldi lágerben. Az ördögbe is, nagyon elszúrom mostanában a hasonlatokat: Buchenwald haláltábor volt, az én hazám pedig jogállam, szabad és demokratikus. Bocs, hazafiak, Árpád harcos-harcias gyermekei, ha a figyelmetlenségemmel átmenetileg mélyítettem a homlokráncaitokat! Észrevettem a hibát, és kijavítottam, szóval szent a béke, ugye? Remek! Akkor hadd szálljon magasra, és hódítsa meg a világot a rettegett turulmadár!
    Normális…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Buszke vagyok Nemzetemre,bar ki,bar hol,bar mit mond rola,akkor is. Magyar vagyok,oseim Magyar leszarmazottja. Hol a Kereszteny Magyarorszag,ma? A kulfoldi kezeben es piacon, ami es ahogy kulfoldieknek megfelel. De legyen az bar ki, ha josaga,allamisaga,hazaszeretete,nem egyezik a kulfoldiek(EU) terveivel es erdekeivel,amit veghez birnanak hajtani vagy vegbe vinni vele vagy rajta keresztul,nem megfelelo,es soha sem lessz nekik megfelelo,es azt uldozni fogjak mindhalalig. Ez egy demoni politika,akiknek a jo,sohasem felel meg,ez alkalommal es esetben az en Hazam,Szep Magyarorszag. Apolitikus vagyok.Csak Hazaszereto. Honfitarsaim! ezek elott,egyikunk sem,egy politikai becsuletes part sem fog es tud majd megallni,irva van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos