Ronai and Ronai
AMERIKAI

Újabb doktori botrány a láthatáron 2013. április 3. szerda 7:51 Forrás: AN, OS

  • Hozzászólások(52)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Újabb doktori botrány a láthatáron

Budapest – Schmitt Pál, a Nemzet Plagi Bácsija és Semjén Zsolt, a védett madarak vadászatáért lobbizó politikus plágium-ügye után itt a legújabb doktori-botrány. Igaz, ezúttal a fent említett uraknál jóval kisebb hal került a hálóba, a köz előtt méltán ismeretlen Szatmári Katalin, ám ettől még hazugság a hazugság.

Az LMP arra kéri a vidékfejlesztési minisztert, hogy hozza nyilvánosságra Tolnai Jánosné Szatmári Katalinnak, az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF) főigazgatójának teljes és naprakész szakmai önéletrajzát. Az ellenzéki párt szerint Szatmári Katalin nem szerepel az Országos Doktori Tanács hivatalos jegyzékében.

A főigazgató önéletrajzában egy olyan intézmény van feltüntetve a díszdoktori cím kiadójaként, amelyik nem rendelkezik doktori iskolai akkreditációval.

Az elérhető önéletrajzban a Pro Deo University van feltüntetve díszdoktori oklevél kibocsátójaként. Ám a Pro Deo University jogilag egy 2012-ben bejegyzett alapítvány, mely Magyarországon doktori iskolai akkreditációval nem rendelkezik.

Jó lenne tudni azt is, hogy Szatmári Katalinnak megvan-e a szakirányú felsőfokú végzettsége, a közigazgatási szakmai gyakorlata, a közigazgatási vezetői tapasztalata, a közigazgatási szakvizsgája, a környezetvédelmi, természetvédelmi vagy vízügyi gyakorlata és ismer-e valamilyen idegen nyelvet.

Egy normális országban olyan kritériumoknak kellene megfelelnie egy minisztérium alá tartozó hatóság főigazgatójának, mint például, szakirányú felsőfokú iskolai végzettség.

Szatmári Katalin elérhető önéletrajz alapján 2005-től a Veszprémi Egyetem Környezetvédelmi Mérnöki Kara van feltüntetve a tanulmányok között, de az államvizsgáról és a diploma kiállításáról semmilyen információ nem elérhető.

Vajon mikor, mely egyetem melyik szakán írta és védte meg Tolnainé szakirányú diplomamunkáját? Továbbá milyen szakirányú végzettség tette lehetővé Tolnainé korábbi 2010-es kinevezését az OKTVF jogi főosztályának vezetői székébe.

Ebben a munkakörben legalább 5 éves közigazgatásban szerzett szakmai gyakorlat is elvárható lenne. Az elérhető információk alapján 2005-ig Tolnainé szakmai tapasztalatai két területre szorítkoztak: (1) mezőgazdasági termelőszövetkezetekben dolgozott 1990-ig, majd a (2) vállalkozó szektorban dolgozott ingatlan és logisztikai területen. 2006-2010 között Lőrinci SZDSZ-es önkormányzati képviselője volt, majd 2010-ben lett az OKTVF jogi főosztályának vezetője volt végzettség nélkül.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (31 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +42 ( 48 szavazatból)
Újabb doktori botrány a láthatáron, 4.9 out of 5 based on 31 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(52)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

52 Reader’s Comments

  1. Ezt a BARMOT egy vadlóra kellett volna felültetni, hogy még EURÓPÁBÓL is kivigye. Ja mi van már a SEMJÉN plágium ügyével? ja hallgatnak róla, hát akinek ISTEN a barátja nem vétkezik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. Szenzor 09:54
    “A diktatúra fenntartásához nem doktori kell, hanem hatalom.”

    orbán megmondta erős kormányra lesz szükség.
    (Bokros erre: inkább okos kormányra lenne szükség.)
    orbán azt is mondta neki elég pár tucat markos legény az ország kézben tartásához. nos ehhez tarja magát TEK szőkeferik, neonácik (akik ugyan ma még merik vállalni, vagy legalábbis nem éri meg nekik), ezekhez illenek a dojcstompik a kósalajosok, a semmilyenek, a selmeciszőkék. minek ide szakértelem, hozzáértés. Ha a félelem az úr akkor ezek nélkül is “minden” lehetséges.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos