Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán bűnözőnek nevezte az osztrák gazdákat 2013. április 17. szerda 8:13 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán bűnözőnek nevezte az osztrák gazdákat

Budapest, Bécs – Nem aratott nagy sikert osztrák kormánykörökben, és nem tett jót az osztrák-magyar kapcsolatoknak Orbán Viktor legutóbbi megszólalása. A magyar kormányfő egy interjúban arra utalt: az osztrák gazdák többsége nem törvényesen tevékenykedik Magyarországon. Osztrák részről nem hagyták szó nélkül Orbán legújabb otrombaságát.

Sajnálkozásának adott hangot Reinhold Lopatka osztrák külügyi államtitkár amiatt, hogy Orbán Viktor egy interjúban arra utalt: az osztrák gazdák többsége nem törvényesen tevékenykedik Magyarországon. “Rendkívül sajnálatos az osztrák gazdák és földbérlők általánosító elítélése” – fogalmazott közleményében az osztrák államtitkár a Kurier című napilapban megjelent interjúra reagálva.

Orbán Viktor az interjúban azt mondta: kevés külföldi tevékenykedik a mezőgazdaságban Magyarországon. A riporter felvetésére, hogy Ausztria szerint mintegy kétszáz osztrák gazdálkodik az ország területén, a kormányfő úgy vélekedett, ők “valószínűleg mind olyanok, akik törvényellenesen tevékenykednek” Magyarországon. Rámutatott: a magyar törvény azt írja elő, hogy egy évben legkevesebb 185 napig az országban kell tartózkodnia annak, aki gazdálkodni akar. Néhány tucat külföldi, azok, akik az év nagy részében az országban tartózkodnak, nagyon sikeres – mondta a magyar kormányfő. “Ennek örülünk is” – tette hozzá.

A gondot azok a külföldiek és magyarok jelentik – jelentette ki -, akik zsebszerződéseket kötöttek. A miniszterelnök egyúttal leszögezte: érvényes szerződéseket nem lehet utólag semmissé tenni. Arra a felvetésre válaszolt ezzel, miszerint olyanok is felszólítást kaptak az adásvétel érvénytelenítésére, akik jogszerűen vettek földet.

Reinhold Lopatka azt írta: a jogszerűen földet szerzett és Magyarországon gazdálkodó osztrákok Magyarország fejlődéséhez is hozzájárulnak. Hozzátette: a külföldön befektető osztrákoknak jogbiztonságra van szükségük. “A mai Európában magától értetődőnek kellene lennie, hogy a jogszerűen megkötött szerződések érvényesek, ahogy azt Orbán miniszterelnök is aláhúzta” – állt a közleményben.

Hozzátette: “nem első alkalommal csorbulnak osztrák vállalkozók érdekei a magyar törvényhozásban”. A két ország közti intenzív gazdasági kapcsolatok mindkét országnak előnyösek – hangsúlyozta. Ezzel összefüggésben sajnálatosnak nevezte, hogy “a médián keresztül érkeznek ilyen üzenetek”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (15 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +17 ( 21 szavazatból)
Orbán bűnözőnek nevezte az osztrák gazdákat, 4.7 out of 5 based on 15 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. Újabb szomszédnál húzta ki a gyufát ovi és bandája!!! :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  2. Miért nem lepődöm meg a felcsúti paraszt szájszagú böfögésein?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (48 szavazatból)
  3. De tényleg!
    Mit keresnek az osztrákok itt? Már a hókáosz után is megmondta a Tóth dandártábornok, hogy senki nem hívta ide őket, és csak katasztrófa turistáskodni jöttek. Ez volt az első eset, hogy hivatalosan is kimondatott az, amit mi már régen tudunk.
    Ez az ország egy totális katasztrófa!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (38 szavazatból)
  4. a bűnözők

    http://hetek.hu/belfold/201303/fideszt_vedo_b_kozep

    és a csőcselék

    http://www.noltv.hu/video/4878.html

    a fid-SS-ben vannak

    osztjónapot puccsista orbán

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  5. gets,

    2001-ben már elhangzott, akkor is Orbánhoz méltó, cizellált megfogalmazásban, hogy “rövidesen véget vetünk az osztrák vircsaftnak”.
    Az a gyufa, amiről beszélsz,már régen elégett, dobozával együtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  6. Azt sajnos nem tudjuk, hogy az osztrák gazdák minek nevezik Orbánt :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  7. Őrjöngő Zsebdiktátor

    Szolón
    Önkényuralom

    Hó esik és hevesen ver a jég zord fellegek alján,
    villám lángol, az ég menyköve csap le nyomán;
    mégis a várost baj csak uraktól éri. A zsarnok
    rabjává lesz a nép s nem veszi észre, miként.
    Lassan emelkedik az, de utóbb már jaj, be nehéz őt
    megfékezni; tehát éberen álljatok őrt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  8. Nno! Az orbánközeli új földesurak kaptak ugye már eddig is komoly területetek, épp csak az Eszterházy, Festetics, Pallavicini neveket nem vették fel hozzá…
    Ha kipaterolják a “sógorokat”, kérdem én, vajon kiknek kezébe vándorol a föld?
    Nemzeti függetlenség? Nemzeti panama, Harzburgi Front, újfeudalizmus.
    (“Lakberendezésben, álamépíttésben retrográd a divat!”)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  9. orbánné naccságosasszony szemet vet a szomszéd földjére, akkor át kell adni ?

    http://www.168ora.hu/globusz/szervuszausztria-magyar-kisbirtokosok-salzburger-nachrichten-112025.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  10. Orbánnál és csapatánál profibb bűnözők nem léteznek,mert a Békament birkái is mögözzük állnak…!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  11. Érdekes ez az elkülönítés:
    “egy évben legkevesebb 185 napig az országban kell tartózkodnia annak, aki gazdálkodni akar”
    .
    KI ÁLLAPÍTJA MEG AZT, HOGY MITŐL KELL “TARTÓZKODNI” ILYENKOR?
    HA ITT TARTÓZKODIK, ATTÓL MÉG GAZDÁLKODHAT OTTHON VAGYONÁVAL.
    Ők sem akarnak különadót fizetni bankokon keresztül.
    Vagy nem Európában vagyunk?
    .
    Nincs elég föld parlagon klf allergiát okozó növényt termesztve magyar ügyvédek
    kezén?
    Én nem tudok arról, hogy lenne olyan ütődött osztrák tulajdonos, aki azért
    fizetne, hogy a bérelt föld ne hozzon neki hasznot. Arról meg egyáltalán
    nincs tudomásom, hogy magyar gazdák bérelnének hasznosítatlanul
    külföldön termőföldet.
    .
    Vagy hasonlóan gondolkozva minden fideszes hülye bűnöző, de nem minden
    hülye bűnöző fideszes? (ezek nem játszanak folyton “gazdálkodj okosan”t?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  12. És ők minek fogják nevezni Orbánt? Eddig csak mi neveztük bűnözőnek itt az AN-en de gondolom ez hamarosan másoktól sem fog késni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  13. gratulálunk, nincs még elég ellensége magyarországnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  14. Ez a csuti kanász nem tudja,hogy az osztrák paraszt a földeken nem dumál ,hanem dolgozik.Meg kell nézni az osztrák bérleményeket,rendesen művelve vannak mint a hazájukban,a magyar tulajdonosok némelyike még azt sem tudja hol a földje,csak kárpótlási jeggyel megszerezte még 1992,de azóta ott egy kapavágást sem csinált.Sopron környéke gazzal van tele,mert amikor lehetett pénzt kaptak a szőlő kivágásáért,de azóta ott nem folyt földművelés.De szerinte ők a bűnözők.Ha néha elvetődne Tirolba,Stejer tartományba ott láthatná,hogy még a hegyoldalakat is kaszálják,bálákban gyűjtik a szénát,a művelhető területeket meg művelik nem úgy mint a magyarok nálunk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  15. Csacsicska Tamás

    Orbán azokat sarcolja, akiknek a befektetett tőkéje nem mobilizálható (távközlési cégek, külföldi áruház-láncok, energia-szolgáltatók, bankok, stb.) – és ilyenek a termőföldbe fektető külföldiek is. Leginkább az osztrák befektetők, hiszen nekik van tőkéjük és közel is vannak, ellenőrizni tudják a befektetéseiket.
    .
    Orbán semmit sem tesz hozzá a gazdasághoz, csak lerabolja azt (lásd MNB deviza-tartaléka), bár szép lassan a végére jut a külföldiek kifosztásának. Utána jönnek majd a belföldiek: az ingatlanokat sem lehet elvinni (ingatlanadó) és a nyugdíjasok is szép „piacot” jelentenek majd (nyugdíjak megadóztatása) – persze csak a „választások” után.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  16. A XX.-XXI.-XXIII. kerületi bíróság elkezdte beidézni azokat a demonstrálókat, akik tavaly nyáron összeláncolták magukat a Közgép Zrt. fővárosi telephelyénél – jelentette be szerdán Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke. Garázdaság, gyülekezési joggal való visszaélés és rágalmazás miatt indult eljárás, a Közgép például azt sem tartja megengedhetőnek, hogy korrupcióval vádolják a céget.

    A kikézbesített idézések szerint a társaság üzemi tevékenységének megzavarása, rendzavarás, garázdaság, gyülekezési joggal való visszaélés és rágalmazás miatt indult ellenük eljárás – mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke. Hozzátette, a feljelentésben foglaltak egy részét jogi abszurdumnak tartják.

    Az LMP – amelyhez akkor még a PM politikusai is tartoztak – több képviselője és aktivistája 2012. július 11-én demonstrált a Közgép Zrt. fővárosi székhelyénél. A tüntetők a telephelyre vezető út két szélén láncolták össze magukat, a rendőrség 26 embert állított elő.

    Jávor Benedek a rágalmazás miatt indult eljárásról azt mondta, hogy “a Közgép szerint nem megengedhető, hogy korrupcióval vádolják őket”. A PM politikusai állnak elébe az eljárásnak, mert “mindazok az ügyek, amelyek körülölelik” a céget, indokolttá és lehetővé teszik a demonstráción megfogalmazott állításokat – mondta. Megítélésük szerint ráadásul a Közgép Zrt. közszereplőnek számít. A per precedensértékű lesz, mert kiderül, hogy ma Magyarországon meddig terjed a szólásszabadság határa – jelentette ki végül.
    Tehát beindultak a fekete autók Magyaroknál???Ez az új alkotmányt támogatja Brüsszel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  17. Lehet, hogy az osztrákok szóvá tették Orbán kijelentését, az Európai Parlamentben a néppárti frakció viszont helyesnek tartja amit tesz. Az orsztrákoknak, németeknek, franciáknak el kellene végre dönteniük, meddig támogatják, a nekik is ártó politikáját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  18. Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejû.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Majd amikor belépünk az euró zónába és az ellopott földek felértékelődnek és semmi megművelés után eladják jó pénzért akkor pofázzon ez a haza áruló nemzetről meg hazáról…………………………………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  20. “Magyar, ne lopj!” Most visszakapták, főleg úgy, hogy aki a nyugati országrészben él, az tökéletesen tisztában van a zsebszerződések létezésének. Tisztességes osztrák gazda pedig biztos van Magyarországon, de ők fogják fel úgy, hogy akinek nem inge, ne vegye magára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (9 szavazatból)
  21. Hungarian citizen

    Mennyi valasztja meg el attol, hogy a nemet es az osztrak adofizetok nepszavazason tiltsak meg kormanyaiknak a magyar kormany dotalasat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. Hello! Nem Orbán védelmében, de most igaza van. Az osztrákok tisztességtelenül jártak el az elmúlt 20 évben, egész nyugat MAgyarország televan zsebszerződésekkel. Ezeket érvénytlennek kéne tekinteni, ettől egy jövőbeli demokratikus kormány sem tekinthet majd el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (8 szavazatból)
  23. Mégis mit vártak ettől a Rákosi reinkarnációtól? Viktor már csak ilyen, ő egy szabadságharcos. Igaz, hogy inkább hasonlít Don Quijote-ihez mert nem ellenségekkel, hanem saját népével viaskodik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Mikor tiltjak ki Orbant es maffia kormany tagjait a szomszed barati orszagokbol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. “A miniszterelnök egyúttal leszögezte: érvényes szerződéseket nem lehet utólag semmissé tenni.”

    Ezzel ellentétben – szerinte – a kúrmány által megszavazott törvényeket, rendeleteket és ÍGÉRETEIKET nyugodtan lehet. Elkeserítő…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. Partvonal
    2013. április 17. szerda 22:05
    Mit nevezel tisztességtelennek? Én még egy osztrákot nem láttam, aki ezt az általad ilyennek nevezett földet nem művelte, vagy műveltette meg KIVÁLÓAN.
    Országszerte, viszont elég sok termőföld van parlagon. Egyesek ügyvéd kezén,
    másoknak ismeretlen(?) a tulajdonosa. Szerinted ez jobb?
    Talán attól félted, hogy az un zsebszerződés azt is jelenti, hogy zsebben viszi át
    termésével a termőföldet is?
    .
    Meg tudnád mondani, hogy akit védesz, annak és a nejének a tulajdonában
    lévő földön “ki gazdálkodik”. Ők az összekuporgatott garasaikból vették
    (nem bérlik) többek között a szőlőiket.
    Talán helyettük a béresei és a közmunkások művelik?
    ÉS AZ JOBB, MERT MAGYAR EMBERNEK ADNAK (KÖZ)MUNKÁT?
    .
    Vagy ez a partvonalról másként látszik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos