Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán: az Európai Parlament nem európai hely 2013. április 5. péntek 9:34 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(142)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán: az Európai Parlament nem európai hely

Budapest – Orbán nem bízik az Európai Unió méltányosságában, szerinte mérgesek ránk, és ezért folyamatosan támadják a magyarokat. A magyar miniszterelnök dühös és dagadt európai zöldekről, liberálisokról és szocialistákról beszél. Irigyelnek bennünket, mert mások vagyunk, mint ők. Orbán ezúttal is péntek reggel osztotta az észt a közmédiában. Szabadságharc, avagy egy hatalmi téboly újabb fejezete – közpénzen, az adófizetők forintjaiból.

Orbán Viktor ezt pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában mondta, amelyben indokoltnak nevezte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy nappal korábban meghirdetett növekedési hitelprogramját.

Ha a kormány bízhatna abban, hogy az Európai Unió kizárólag a tények alapján dönt, akkor Magyarországnak ki kell kerülnie a túlzottdeficit-eljárás alól, de “nem bízhatunk ebben” – mondta Orbán Viktor, aki szerint az EU-ban a Magyarországgal szembeni bánásmód nem mindig méltányos, tényszerű. Jelezte, számítani kell arra: Magyarország “kifejezetten mérges” ellenfelei mindent megtesznek azért, hogy a magyar kabinet csökkentse a bankadót és vonja vissza a rezsicsökkentést.

“Megnézzük, hogy Brüsszelt mennyire fertőzi meg ez a gondolkodásmód” – fogalmazott a kormányfő, aki egyúttal ismét kiállt amellett, hogy a magyar gazdaság már idén “egy váratlanul jó növekedési számot” tud majd produkálni.

Ha az unió meg tudna békélni azzal, hogy bár Magyarország más utat választott, mint amit Brüsszel javasolt neki, mégis sikeres lett, “akkor ezt akár közös sikernek is tekinthetnénk” – vélekedett.

Orbán Viktor a rádióinterjúban indokoltnak nevezte az MNB növekedési hitelprogramját, amelyet egy nappal korábban hirdetett meg Matolcsy György jegybankelnök. Szerinte ugyanis ma a kereskedelmi bankok aligha adnak a vállalkozóknak tízszázalékosnál alacsonyabb kamatú kölcsönt, ami gyakorlatilag kitermelhetetlen. Ezért “indokoltak azok a kísérletek, amelyekkel a jegybank próbálkozik, hogy olcsó hitelekkel próbálja megkínálni a vállalkozásokat” – mondta a kormányfő, jelezve ugyanakkor, hogy ehhez szükséges a pénzintézetek közreműködése is, mert az MNB közvetlenül nem adhat hitelt a cégeknek.

Azzal kapcsolatban, hogy két hét múlva vitát tartanak az Európai Parlamentben (EP) a magyar alkotmányos helyzetről, Orbán Viktor elmondta: a hétvégén egyeztet Szájer József fideszes EP-képviselővel, és ezt követően dönt az esetleges részvételéről. A korábbi strasbourgi vitákkal kapcsolatban ugyanakkor – amelyeken ő is részt vett – úgy fogalmazott: az EP “nem egy európai hely”, ugyanis ott a tények másodlagosak voltak, “dühös, dagadt erekkel, vastag nyakkal ordibáló baloldali, liberális, zöld, szocialista képviselők, akik azt sem tudták talán, hol van Magyarország, nyilvánvalóan nem olvasták azokat a jogszabályokat, amelyeket bíráltak. De egy dolog biztos volt, gyűlölnek valamilyen okból bennünket”.
A kormányfő az interjúban szólt az E.ON hazai földgázipari érdekeltségeinek megvásárlásáról is, kifejtve: Magyarországnak körülbelül tízmilliárd köbméter gáz az éves fogyasztása, és “most az E.ON, illetve egy másik gáztározó megvásárlása eredményeképpen mintegy hétmilliárd köbméternyi gáz tározására alkalmasak vagyunk”. Ez azt jelenti, hogy “akármi is történik a cső másik végén, ha van betározott gázunk, biztonságban vagyunk, tehát a kamrakulcs nálunk van” – mondta. Kérdésre válaszolva egyértelművé tette azt is, hogy a gázvásárlás és -szállítás az egy ügy, az atomerőmű-építés pedig egy másik ügy, “semmilyen program nincs összekapcsolva semmilyen másikkal”.

A negyedik alkotmánymódosításból fakadó jogszabály-alkotási feladatokkal kapcsolatban közölte: a felsőoktatás kérdése – vagyis hogy a tervek szerint szerződés helyett nyilatkozatot írnának alá a jövőben a hallgatók – a következő héten esedékes kormányülésen kerül napirendre, de az biztos, hogy a kabinet elvi kérdésekben nem enged, “egyensúlyban kell tartanunk a magyar emberek közösségérdekeit és a diákok egyéni érdekeit”.

Végül kitért a rezsicsökkentésre, és megerősítette, hogy további díjmérséklések lesznek, “de az további küzdelmekkel jár”, ezért fontos, hogy az emberek kinyilvánítsák: akarnak-e újabb rezsicsökkentést.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (20 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 33 szavazatból)
Orbán: az Európai Parlament nem európai hely, 4.2 out of 5 based on 20 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(142)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

142 Reader’s Comments

  1. Megfáradt, szellemileg teljesen lepukkant alak mond ilyeneket. Ne terítse szét a szart, vigye csak el a balhét egyedül, amit csinált. Az se lenne baj, ha visszatérne az ujgur sztyeppékre, nem kellene európai témákba belekeverednie. Nyomhatná kifelé a turul gázt. Meg még verekedik is?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  2. Miyen érdekes, hogy csak a fidess-nek nem esik le a “tantusz”, hogy ők nem kívánatosak, az EU-ban és nem a Magyarországon lévő emberek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  3. Az lenne a legnagyobb rezsi csokkentes ha vegre eltunnenek a parlamentbol a tekozlo disznok, a kozeletbol a haracsolo politikusok es barataik. Ez a kormany azt hiszi hogy valami nagy kuldetese van, es nem veszik eszre hogy pont Ok minden baj forrasa. Erdekes mashol pl Francia Orszag, Kanada, USA, Australia stb stb tok mindegy hogy ki van kormanyon. Azok mind a lakossg erdekeit hivatottak szolgalni. Szivesen lecserelnem a magyar kormanyt akarmelyikkel. Mindenkeppen nyernenk vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  4. Orban maffia fonok egyre nagyobb okorsegeket beszel egy igazi elvtelen vadbarom! Orban egy senkihazi munkakerulo szelhamos! Malev bebuktatasaert , EON Megvasarlasaert felelnie kell ez a minimum .EON eseteben 560 millio euro azaz 180 milliard forinttal tulfizetett a szemet korrupt allatja es meg pofazik hogy ez mekkra strategiai kerdes. Malev nem volt strategiai kerdes???? Ugye milyen konnyu megfogni a felcsuti prosztot??? Valoszinu ezert nem vallal fellepest olyan mediaban ahol nem o irja le mit akar hazudni!! Jo lenne egyszer latni vergodni a sajat hazugsagaival szembesiteni ezt a moslek Bibo kollegiumos bunozot ! Undorito szemely , miert van ilyen ember egyaltalan a foldon es ez nem partszin kerdese!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  5. A simaszavúak, a méltányosság buzgalmától csücsörítők, a mérlegelők, a hitegetők és mértékadóak mézédes hazugsága: nincs diktatúra Magyarországon.
    Fölfordul tőle a gyomrom. Ez rosszabb, mint a csürhe vicsorgó csaholása, az uszító gyűlöletbeszéd.
    De hiába. Ettől hangos a határ.
    Hát hogy is lenne diktatúra!
    Ellenzéki lapok tömegében (hazai Népszava, És, 168 óra, Népszabadság [fele], Magyar Narancs, Galamus, Átlátszó, HVG, stb…ezenkívül ATV, Klubrádió) vígan írnak az ellenzéki újságírók, egyiket sem hurcolták el, senkit sem húztak még karóba, nincsenek tele ellenzékiekkel a börtönök, nincsenek koncentrációs táborok, ahová minden bírósági ítélet nélkül bárkit be lehet vágni, akinek a pofája nem tetszik a kormányzatnak, senkit sem lőttek főbe a börtönben, nem állították vissza a halálbüntetést, nincsenek gázkamrák, krematóriumok, mit akartok?! Miféle gyalázatos rágalom ez, hogy a Fidesz vezette Magyarországon diktatúra van? Még utazni is lehet, nem csak az országon belül bárhová (ha pénzed van), de az országot is az hagyhatja el, akinek kedve szottyan.
    De hát…
    nincs a diktatúrának valami általánosan elfogadott ismérve? Ami a világ minden civilizált demokratikus szabad országában diktatúrát jelent?
    Mondjuk diktatúra az, ahol a hatalmi ágak nincsenek szétválasztva egymástól. Például törvényhozás, a Parlament a végrehajtástól, vagyis a kormánytól és a közigazgatástól. Ahol tehát a Parlament nem a kormányzat óhajára sőt parancsára hozza a törvényeket. Mert Magyarországon nem a parlament határozatait köteles végrehajtani a kormányzat, de a kormányzat, a miniszterelnök és köre rendeli meg a törvényeket, melyeket a parlament automatikusan megszavaz.
    Ez a diktatúra.
    Gyakorlatilag: mi akadályozhatja meg, hogy a kormányfőnek – aki egyúttal annak a pártnak a vezetője is, amely a parlamenti kétharmadot alkotja – az akarata, bármi légyen is, ne teljesüljön? Akarhat-e valamit Orbán Viktor, aminek bármi akadálya lehet ma Magyarországon? Létezik-e olyan személy vagy szervezet, ami a kormányfő akaratát korlátozhatja?
    Ha nem, akkor nem teljhatalmú diktátor a kormányfő, Orbán Viktor? Nem az a diktatúra, ahol a teljhatalmú diktátor diktál?
    Orbán locuta, causa finita.
    Magyarországon nem az van, hogy a kutya ugat a karaván halad? Talán több az ellenzéki újságíró szava a bolhaköhögésnél? Így hát minek is kellene letartóztatni az ellenzéki újságírót? De ha Orbán Viktor egyszer parancsba adná, hogy minden ellenzékit (akár újságíró, akár talpas mezei polgár) vessenek börtönbe, volna valaki aki ezt képes lenne megakadályozni?
    Mi áll Magyarországon a diktátor akaratának útjába? Hol vannak itt a fékek és ellensúlyok? Csak ott van diktatúra, ahol vér folyik?
    A demokráciát nem igénylő, a diktatúrát boldogan elfogadó, elállatiasodott többség rémuralma nem diktatúra?
    Ahol a fönnálló törvények alapján az uralkodó kormányt választás útján már nem lehet leváltani, ahol jogbiztonság nincs többé, ahol a választási törvények bármikor úgy alakíthatók, hogy csak egyetlen párt győzhessen, az nem diktatúra?
    *
    A másik: üldözik a zsidókat és a cigányokat? Ugyan, dehogy! A kormányban is vannak zsidók, a parlamenti képviselők között is; nem beszélve Zoltai Gusztávról, Feldmayerről, Baruch Oberländerről, Köves Slomóról – akik, ha kell, eskü alatt kijelentik, hogy Magyarországon zsidónak lenni jó! Szuper jó! Fenomenális! És rajtuk kívül is az a rengeteg zsidó, akinek kutya baja, ha jóllakik!
    Antiszemitizmus az van, vagyogat, de az csak duma. Szájjártatás. Egy-két zsidót atrocitás ér az utcán, de hány ezreléke az a zsidó lakosságnak?! Meggyalázzák a zsidótemetőt? Mi baja lesz attól az élőnek?
    És a romák? Ha néhány romát itt-ott valami bántalom ér, istenem, az is hány ezrelék? A többségnek kutya baja, élik az életüket! Szegények, nyomorognak, nincs munkájuk? Hát sok magyar is szegény, nyomorog és nincs munkája. De ki bántja őket? Úgy kollektíve? Egy néhány esetből még nem lehet általánosítani! Romagyűlölet? Az persze van, de az megint csak duma! Attól, hogy valakiknek jár a szájuk, még senkinek nem lesz gyereke – hogy a népi mondást idézzem.
    Leszögezhetjük: Magyarországon sem igazi zsidóüldözés, sem igazi cigányüldözés nincsen.
    Ha Orbán Viktor parancsba adná, hogy a zsidók minden vagyonát el kell kobozni, aki ellenáll, le kell lőni, s akinek nem tetszik, csupasz seggel elhúzhatja a belét, meg hogy a romákat szögesdróttal körül kell keríteni, van olyan erő a mai Magyarországon ami ezt megakadályozhatná?
    Nincs. Csakhogy Orbán Viktor nem olyan. Ő jó ember. Maga a jóság! Amikor gyerekek focizgattak az ablaka alatt, azt mondta nekik, menjetek kicsit arrébb, ott rúgjátok a bőrt, nem látjátok, hogy Viktor bácsi dolgozik? Pedig közéjük is lövethetett volna.
    Hát akkor mit akartok rohadt magyargyűlölő, eurólibsi, judeoplutokrata kriptokommunisták?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (24 szavazatból)
  6. Tegnap az ATV “Csatt” című műsorában a vitapartnerként jelen lévő két jobboldali újságíró egyike azzal a kijelentéssel gondolta igazolni a bíróságok függetlenségét, hogy a közelmúltban is nyert pert baloldali.
    Hát, ahogy mondják, a pofám leszakad. Szóval elég néha-néha “nyerni” hagyni egy-egy baloldalit, és ez automatikusan bizonyítja, milyen végtelenül demokratikusak vagyunk.
    És a két baloldali újságíró ezt nem verte le rajta.
    Na ennyi fogalma van egy “jobboldali” magyar értelmiséginek a demokráciáról.
    Ennyi fogalma van egy “baloldali” értelmiséginek a demokráciáról.
    Ennyire lehet rájuk számítani.
    Ennyire európai hely Magyarország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  7. Beteg ember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  8. Nem akartam ehhez a hírhez hozzászólni, mertmagyar emberhez méltatlan dolgokat zagyvált össze az ország ura.
    Annyit azért kénytelen vagyok megjegyezni, hogy az EU valóban kezd nem európaivá válni akkor, amikor egy tagállama ázsiai diktatúrák és középamerikai banánköztársaságok értékrendjét akarja meghonosítani, feltámasztva a két világháború közötti nacionalista, antiszemita, fasista és náci eszméket, fasiszta és bolsevik módra kiiktatva a demokratikus fékek és ellensúlyok rendszerét, egypárti alkotmányt, keresztény államot avittas kultúrát eröltetve sokszínű nemzetére. az EU szervezete is olyan mint a mi emberi szervezetünk, mert amikor a halál rákos sejtek képében belénk költözik, attól kezdve már valóban nem úgyanazok az emberek vagyunk. A fülkeforradalmárok pedig beköltöztek az EU-ba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  9. Ego
    Az is jellemző fideszes magyarázat volt, amikor a fiatalabbik azt mutatta meg, hogy milyen “magasra emelkedett volna” már a hitelállományunk, ha szocik lennének hatalmon és a feje fölé emelte a karját! Szemléltetőleg persze!
    Valóban nagy szerencsénk, hogy 3xbóvlis nem vesz fel olcsó IMF hitelt, hanem kötvényeket bocsát ki…..adjunk hálát, hogy ekkora gondolkodók dolgoznak a haza felvirágoztatásán!)))
    A másik narancsos szerint BóvLi csak megvédi Magyarországot az EU-ban, neki úgy néz ki szintén bejön a pávatáncolás és a sallerosztás – nem is szégyenkezik, mint a többi léthartmatos sem, ők is tapsikolnak az EU és az IMF ekézéséhez, minő szerencse, hogy nem oda piszkítanak, ahonnét esznek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  10. Ego
    Jól megfigyelhető volt a műsorban,hogy GerendásPéter helyzetét mire akarják felhasználni! A gyomrom forgott közben. Mivel ez a Fekete nevű kutyánk kölyke állást ajánlott neki, ezzel bizonyítandó, hogy itt a művészekre odafigyelnek. Más problémáját meg sem említették. Mondjuk a zsidó gyűlöletet, hogy nagy mértékben ez teszi élhetetlenné az országot számára. Mélységesen felháborító volt!
    Igaz hogy később kapcsolódtam a nézésbe, de szerintem előtte sem volt róla szó.
    Ha netalán elfogadja az ajánlatot, akkor büszkén mutogatják majd mint egy bazári majmot, hogy lám, lám,nálunk nem is olyan rossz a helyzet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  11. Olvasom Bajnait,aki azt mondja, hogy ő megtartaná a határon túliak szavazati jogát,mivel “szerzett jog “nem vonható vissza. Igen ám ,de ez nem szerzett jog .,hanem orbán által nagykegyesen odaajándékozott valami, amihez nem volt joga.
    Ugyanis erről szó sem volt a választások előtt, de az ellenkezőjéről annál inkább.
    Egyébként én nem a külhoni magyarok ellen beszélek hanem arról az elvről,hogy mindenki ott szavazzon ahol él és viselje is szavazatának a következményeit.
    Ha valaki mondjuk Szolnoki származású ,de Szegeden él ,az milyen jogon szavazhatna a szolnoki polgármester személyéről. Azért mert egykor szolnoki volt?
    A másik problémám: Nekik miért van két szavazatuk? Egyszer itt és egyszer ott? Nekem meg csak egy van.
    De ha mindezen elvek ellenére valamilyen okból mégis úgy dönt a vezetés ,hogy szavazati jogot ad nekik ,az a minimum ,hogy ebben az ügyben népszavazásnak kellene jóváhagyni a döntést,csak azután válhatna legitimmé. De a választásra jogosultak 50%+1 szavazatával.!!! Tehát a tényleges és NEM a relativ többséggel . Mondom ,ez a minimum.
    Bajnai kire-mire olyan nagylelkű. Erre a döntésre ki hatalmazta fel és mikor?
    Miért van az ,hogy ennek a szerencsétlennek október óta egyetlen normális megnyilvánulása sincs.? Egyetlen egy se. Az nem megy ,hogy napi 24 órát sir valaki,hogy lábbal tiporják a jogállamot ,de ugyanakkor a lábbal tiprás alatt hozott intézkedéseket legitimnek ismeri el . A kettő együtt nem megy!
    Vagy ez vagy az. Bajnai környezetében nincs egy normális ember sem ,csak ilyen mindenkinek baromi szimpatikus szigetvári és drogos péter félék??
    Meg vagyunk mi áldva ezzel az ellenzékkel. Nem is orbán az igazi tragédia,hanem az ellenzék. Még egy közepes teljesitménnyel is vigan kéne hozni a 70 %-ot, figyelembevéve a csutiék tevékenységét. Denem, mesterházynak is az a legfontosabb dolga ,hogy a csuti-simicska pénzéért
    lobbizzon brüsszelben. Felháboritó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  12. bumburi,
    Házi cigány, házi zsidó (mondhatnám a neveket), házi akármi, és máris milyen befogadóak.
    Ezek csak a szavakat ismerik, a tartalmukat nem.
    Pár éve a Klubrádióban a másság elfogadásáról volt szó, és a riportalany — egyik színésznőnk — azt mondta, hogy igen, ez nagyon fontos, mert például a nők is mások, mint a férfiak, és a férfiaknak meg kéne tenulniuk ezt elfogadni. Máig emlékszem, mekkorát üvöltöttem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Előre borítékolni lehetett. A kormány csak addig mutatott meghunyászkodást amíg a pénzt oda nem ítélték. Most már újra lehet pofátlankodni, odapiszkítani a “kajával teli asztalra”…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  14. Kovács Szilveszter

    Egyetlen jó hír van : szép , kerek csokorban már a bűnlajstrom. Az Unió kezdi szálazgatni. Reding pedig dühösebb, mint hittük volna. A vég elkezdődött, “elvtársak”. Van Kádárnál gyengébb. Megbuktatok. Nem kicsit !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  15. Ego
    Én már nem is tudom, mit gondoljak!?
    Most olvasom,hogy Orbánt meghívták a BP-en tartandó Zsidó Világkongresszusra máj.4-6 között, amit Orbán elfogadott.
    Szemtanúi leszünk egy újabb páva táncnak? Szembesíteni fogják vajon a hazai helyzettel?
    Mikor tényleg azt látjuk lépten nyomon, mint ahogy írtad, ezek csak a szavakat ismerik, de a tartalmukat nem.
    A magyarországi zsidóság vajon szó nélkül hagyja e társaik meggyalázását, és ezt az egész országban eluralkodott zsidó gyűlöletet a szélsőségesek
    között?
    Vagy megint tanúi leszünk egy újabb otromba véleménynek, és hazugságnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  16. bumburi,
    Ha a Zsidó Világkongresszus lenne annyi tökös, hogy rivaldafénybe állítaná Magyarország fasizálódását, akkor megérné. De csak akkor.
    Attól félek, nem fogja. És akkor marad a páváskodás. Meg a szégyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  17. Ego
    +++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Kovács Szilveszter
    2013. április 6. szombat
    10:52
    .

    Ha komolyan akar tenni valamit az EU, gondolom időzítenek is a 14 es választásokra. Késni nem jó dolog, de túl korán érkezni sem szerencsés. Kérdés Orbán mikor szándékozik begyújtani a rakétáit. Nekem úgy tűnik, habár tartogathat még egy két dolgot, ennek is jó időzítéssel elébe lehet vágni.
    csak Bartust tudom idézni, jobb a kígyót előbb széttaposni mielőtt növekedni kezd.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  19. Ez van amikor valaki nem kapja meg időben a gyógyszerét vagy netán eldugják előle ! Itt az idő ezt az ELMEBETEGET taccsra tenni ! Ennek egyre jobban elborul az ” agya” !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  20. Tisztelt Oldberg!
    “Magyarországon nem az van, hogy a kutya ugat a karaván halad? Talán több az ellenzéki újságíró szava a bolhaköhögésnél? Így hát minek is kellene letartóztatni az ellenzéki újságírót? De ha Orbán Viktor egyszer parancsba adná, hogy minden ellenzékit (akár újságíró, akár talpas mezei polgár) vessenek börtönbe, volna valaki aki ezt képes lenne megakadályozni?” A lényeg.
    Az egész írásod nagyon jó. Adminnak javaslom, hogy teljes cikkben közölje, így elveszhet a kommentek között.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Kedves Bumburi!
    “Jól megfigyelhető volt a műsorban,hogy GerendásPéter helyzetét mire akarják felhasználni!”
    Nem akartam Gerendás Péter esetéhez hozzászólni, de nem bírom megállni.:) Nálam az ő nyilatkozata sajnos ellenkező hatást váltott ki, mint elvárható lenne, és hidd el sok embernél, csak nem mondjuk el a véleményünket. Sajnos kontraproduktív volt, amit tett.Nagyon meg kell gondolnia egy ismert embernek, hogy mit mond, főleg, ha nyilatkozatnak szánja.( Mesterházy, Bajnai) Nem kellett volna belevennie a megélhetési gondjait a témába, a többi stimmel. Nagyon sokan élnek rosszabb helyzetben, az egész az én számomra siránkozásnak tűnt. Aki akar kimegy egy szó nélkül.( Kertész Ákos nem mehetett el úgy,mert az életét veszélyeztették, ezt el kellett mondania.)Gerendás Péter levele muníció volt az ellenségnek és le is csapott rá. Oldberg írása ehhez kapcsolódik. Tessék, kap munkát, mit akar még, nincs itt antiszemitizmus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. Barry1
    Ahogy olvasom az írásodat az jutott eszembe, hogy nem lehet, hogy Bajnait megzsarolták valami régi stiklijével? Ekkora fordulatot nem tehet az ember normális esetben. Azt is tudjuk, hogy a fasiszta gépezet, hogy működik. Megvásárlással, vagy zsarolással. Az elsőt nem tudom elképzelni. Az a Szigetvári is a nyakába ült. Furi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. Ego
    “mert például a nők is mások, mint a férfiak, és a férfiaknak meg kéne tenulniuk ezt elfogadni. Máig emlékszem, mekkorát üvöltöttem.”
    Pedig így van. Ismered a mondást, Mást akar a férfi és mást a nő. “A férfi a nőt, a nő a férfit akarja”" Tudomásul kell venni, hogy más rugóra jár az agyunk és ezt kölcsönösen el kell fogadni.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Olyan régi igazság. Pl régen is volt ilyen, jelenleg is van. Észak Vietnamban a
    zimperalisták ellen SZABADSÁGHARCOT FOLYTATNAK. Kiképzés közben lőni tanítják a a ktonákat. Természetesen, hogy jobban érezzék az ellenség elleni dühöt a céltábla az amerikai Samu bácsi képe. Kiválóan folyik a lővészet, mikor a vietnami Móricka megkérdezi:
    PARANCSNOK ELVTÁRS, MI VAN AKKOR, HA A CÉLTÁBLA VISSZALŐ?
    .
    Jó lenne, ha az ország jelenlegi szabadságharcot folytató és az arra felkészülő
    vezetői tudomásul vennék, hogy az EU-ban nem ellenségeink képe van a
    céltáblán. Ugyanis a többpártrendszerű demokráciákban közösen megkötött
    egyezmények alapján együttműködés folyik az üzletfelek között. Nem csupán
    az egyik félnek tetsző politikai oldal létezhet, hanem mindenki(!) aki aláveti
    magát a szokásjog mellett a tárgyalások után elfogadott szabályok szerint
    MEGKÖTÖTT EGYEZMÉNYeknek, melyek közös érdeket szolgálnak. Nyilván
    ezekhekez alkalmazkodni kell. Nemcsak nekünk vannak jogaink mellett
    kötelezettségeink. Érdekesnek tartom, hogy más országok megértik ezt és
    nem folytatnak szabadságharcot mindenki ellen, mert
    AZT HISSZÜK MINDENKI MINKET AKAR KIZSÁKMÁNYOLNI.
    .
    ELVISZIK A NYERESÉGET!
    ÉS A KÜLFÖLDÖN BEFEKTETŐ MAGYAR VÁLLALKOZÓK OTT HAGYJÁK?
    .
    Ha már lövöldöznek a szabadságharcban, ITT IS VISSZALŐHET A CÉLTÁBLA!
    (csak győzzük a nyakunkba hulló áldást elbírni, mert ott is vannak jogászok)
    .
    Lehet Európáról beszélgetni de itt nemcsak Balkán létezik ami felé haladunk.
    Nyilván a Balkán is európai hely

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. ..Csak nem olyan mit a többi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. bubu64
    Nem akarok vitázni veled, mert ahogy a férfi, és nő közötti másságot értelmezted, lehet hogy a válaszom is vitatnád.
    Akkor is leírom,hogy a Gerendás Péter nyilatkozatában minden benne volt, aminek ott volt a helye.
    Mindenki úgy értelmezi, ahogy agyi kapacitása elbírja.
    Szerintem egy látlelet volt a mai Magyarországról. Hogy ki, mit magyaráz, vagy emel ki belőle, a lényegen nem változtat. Szerintem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  27. Még az is előfordulhat, hogy Orbán már tud valamit a túlzott deficit eljárással kapcsolatban. Esetleg már tudja, de legalább is sejti, hogy elmarasztalják a kormányát és persze ilyenkor szétteríti a felelősséget az egész országra. Azt ne is várjuk tőle, hogy bármilyen tévedését, hibáját beismerné, inkább úgy tünteti fel az egyébként tényleg elmarasztaló véleményeket, mintha az az egész országnak szólna. Ez persze így, ebben a formában nem igaz. Az viszont igaz, hogy azért a magyar társadalomnak is illenék már végre észhez térni és tényleg teljes társadalmi és főként politikai összefogással elkergetni az egész Orbán adminisztrációt, mert ha ezt nem teszi, úgy az egész ország népessége egyöntetűen hibáztatható a kialakult helyzetért. Ennyiben tényleg mindegyikünk magára veheti az Unió kritikáját. Tetszik, avagy nem tetszik, tudomásúl kell vennünk, hogy így, ebben a formában, ahogyan a magyar kormány politizál, ahogyan a gazdasági és pénzügyi ügyeit intézi, így nem fogunk tudni előre jutni, de félő, hogy még az Európai Unióban sem maradhatunk bent. Egyre jobban gyűlnek azok a hibapontok, melyek alapján egy szép napon tényleg kiakkobolinthatnak minket a közösségből. Szerintem már rég rájöttek arra a szomorú tényre, hogy Orbánnal nem lehet semmit sem kezdeni, nem tartható normálisnak az egész habitusa és főként a politizálása, nem hallgat semmilyen jó szóra, minden esetleges jó szándékú segítségnyújtási javaslatot elutasít és beteges paranoid módon mindenkiben ha kell, ha nem ellenséget lát, mindenkiben aki nem az ő ízlésének megfelelően vélekedik a világról. Mindezek után méltán várhatják el tőlünk magyar emberektől, hogy válasszunk már magunknak egy hiteles, lényegesen tehetségesebb, normálisan gondolkodó és politizáló miniszterelnököt és egy jobb kormányt. Meg kell értenie a magyarságnak, ha benn akar maradni ebben az Európai Uniós közösségben nem elég pusztán csak tartani a hiánycélt, sőt még csupán a költségvetési konvergencia is kevés, társadalmilag és ez által politikailag is konvergálnunk kell. Ez egyáltalán nem egy teljesíthetetlen követelmény, elég csak megnéznünk a szomszédainkat, hogyan is csinálják. Orbán igazi hatalmi tébolya pont abban mutatkozik meg, hogy nem képes, de nem is akar másoktól a jobban kormányzó országoktól sem tanulni, pedig bizony nem ártana. Sajnos ő ezt és az egyéb segítő jó szándékot is személyes sértésnek, kioktatásnak veszi. Ezt megfelelő helyen, Fidesz gyűléseken sorra el is mondja, a tábora meg bénán, a lelkesedés legcsekélyebb megnyilvánulása nélkül hallgatja. Tisztában vannak azzal, hogy az az út amin járnak sehová nem vezet, de már képtelenek letérni róla, engedelmes birkaként követik a vezérüket. A baj csak az, hogy az ő vezérük nem azonos a birkanyáj élén haladó vezérürüvel, amely, ha ég az istálló simán kivezeti a nyájat, elkerülve ezzel a végpusztulást. A mi vezérürünk, pont ennek az ellentéte, ő belevezeti a népét a végpusztulásba. Egy viszont megfellebbezhetetlen tény mirajtunk múlik, mirajtunk mindennapi embereken a társadalom tagjain, hogy előre akarunk-e menni, vagy megyünk ellenkező irányba a végpusztulatba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  28. Köztársaság 2o13.o4.o6.
    oldberg 2o13.o4.o6.

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. DIKTATÚRA ÉPÜL AZ EUS PÉNZEKBŐL:
    *
    Bárki elítélheti szóban Orbaninit, teljesen hatástalan lesz addig, amíg ilyen, vagy olyan címen egy csepp pénz is befolyik az Unióból. Ma már nem vezet vissza más út a demokráciához, mint
    A PÉNZCSAPOKAT ELZÁRNI !!!! = A BILIT KIBORÍTANI !!!!
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  30. Szegény….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. Jade
    2013. április 6. szombat
    15:30
    “Még az is előfordulhat, hogy Orbán már tud valamit a túlzott deficit eljárással kapcsolatban.”
    Ugyan már! Orbán ne tudná, hogy semmi nincs következmények nélkül, hiszen
    úgy viselkedik Európában mintha torreádor volna egy néhány évvel ezelőtti
    spanyol arénában küzdene valami bika ellen. Nem veszi észre, hogy az állatvédők
    miatt már megszüntetik a bikaviadalt is.
    Imént írtam hogy a céltábla visszalő. Remélem, hogy olvtársaim egy része, ki azért
    kesergett, hogy miért a lakosságot éri a következmény, rájön arra, hogy mindennek oka van. Az oka viszont az, hogy az ország a demokráciában
    kialakult szokás szerint ilyen vezetőket választott.
    Csak nem azért választunk vezetőt, hogy legyen kire ráfogni IGEN Ő A HIBÁS!
    Gyurcsányra már sikerült. Ugyan ki következik ezután, aki azért hibás, hogy
    a fű nemcsk jobboldalon, hanem középen és baloldalon is nőhet?
    .
    Ugyan mi, itt az országban mi a fenét csináljunk? Talán azt amit az egyház már
    elemiben fejünkbe töltött: AZÉRT VAGYUNK E FÖLDÖN, HOGY ISTENT SZERESSÜK, ŐT IMÁDJUK ÉS NEKI SZOLGÁLJUNK?
    De hát azt is tanították, hogy: AZ EMBERNEK ÉRTELME ÉS SZABAD AKARATA
    VAN. (vagy ez már nem igaz?)
    Illő lenne Értelmesen észrevenni, nem szabad megengedni, hogy ez a KÁN
    BALKÁNszerű JOBBKÁNt akar hazánkból csinálni és ezután
    NYÖGI ORBÁN BÚS HADÁT
    EURÓPA HÁZA
    Pedig ez a KÁN hol van Mátyás királyhoz?
    .
    Talán nem rajtunk múlik, hogy még mindig az Orbán banda ül nyakunkon?
    Hangsúlyozni kívánom, hogy a bűnbakkeresés helyett a demokrácia védelme
    helyett ma már annak a vissza állításáról van szó.
    .
    Orbánnak addig el kell tűnni, amíg a Magyar porcelánboltból még marad valami.
    .
    Egyébként most hangzott el, hogy az ellenzék úgy készül a választásra, hogy veri a fideSSes aktivistákat, no itt van ha megdobnak nyugdíjelvétellel, mivel kellene
    ezt “meghálálni” a hamis prófétaként hazug indokkal aláírást gyűjtőknek?
    Körülöttünk ízik a levegő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. A korrekt – nem duplafenekű beszédhez szokott nyugat(EU) nem gondolta hogy ilyen elvetemült “ember” is lehet politikai tényező EURÓPÁBAN ! Ez a tetű meg csak addig volt hajlandó kétértelműen is beszélni amíg nem tehette rá a kezét a valutatartalékra ! Innen már egyértelműbb a megfogalmazása Már “Vastagnyakú , dühöngö zöld-liberálbolsi Unióról UGAT !!! Itt az ideje azt hiszem a szankcióknak – de szerintem ez ebből sem értene a birkák meg csak ÉSZ NÉLKÜL ünneplik tovább !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  33. Bubu 64 (tegnap 23:14), így igaz, a gáz fűtőértéke nagyon kicsi, az ára meg nagyon magas. Már pár évvel ezelőtt áttértem magam is kályhafűtésre, mert a majdnem csak levegőért (ami gáz helyett jön a csőből), nem vagyok hajlandó csillagászati összegeket fizetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. A magyar parlament nem európai hely.
    Nem felel meg működésük stb.
    Szégyenletes ez a figura.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  35. bubu64 (2013. április 6. szombat 12:37)
    Ez poénnak jó, de ugye nem akarod azt mondani, hogy a színésznő tudta, mi a “másság” valódi értelme? Merthogy láthatólag fogalma sem volt róla, hogy a másság a más felfogást, életvitelt jelenti . Ő csak a “más” első szótári jelentéséig jutott el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. Meglátjátok: nem lesz elmarasztalás az EU-ban .Köszönhetően Meisterhauser és
    Bajnaer genosséknak.Két ilyen szánalmas ,piti alakot…… Pfujj
    Különben megszereztem ennek a két zseninek a titkos 10 pontját(programját!!)
    1. Támogatjuk a rezsi bohóckodást,mert be vagyunk sz………
    2. Nem lesz bosszú (hiszen ez jogállam!!!! vagy ???………..).
    3 . mea culpázunk Kolozsváron.( Marad a szavazati jog.) Punktum!
    4 . Megvédjük simicska lóvéját (meg a többi fideszesét!! )Nehogy má’
    5. Milyen diktatura???
    6. Milyen diktátor ????
    7. Semmilyen EU szankciót nem támogatunk
    8. Az istennek se fogunk össze. Nem és nem.( akkor sem)
    9. Az istennek se csapunk le egyetlen magas labdát sem.
    10. A krumplileves az nem is az.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  37. Kedves Ego!
    “de ugye nem akarod azt mondani, hogy a színésznő tudta, mi a “másság” valódi értelme?”
    Nem tudom a színésznő, hogyan gondolta, mert nem tudom kiről van szó. Egyébként tényleg poén volt, sokszor mondják ezt.:) A nők tudják manipulálni a férfiakat érzelmi alapon. A férfiak nem élnek ezzel a fegyverrel( kevés kivétellel). A férfiak másképp látják a gyerek kérdést(akarják-e vagy sem, nevelési kérdések), a takarítás mikéntjéről nem is beszélve, a politika inkább férfi téma. Persze vannak kivételek mindkét nemnél, nő, aki férfi logika mentén gondolkodik és, férfi, aki megérti a nő logikáját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Szenzor!
    Ha ez a földbe csapódna, az lenne csak az igazi Kína szindróma. A keleti nyitás jegyében. Be szép is vóóna !!!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Orbán pedig egy “ázsiai” (India) bunkó,neki és csapatának nem lenne helyeEurópában!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  40. Orbánéktól nem csak a pénzeket,hanem a levegőt is el kell vonni.Lélegezzenek kopoltyúval.Orbán meg másszon vissza a fára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  41. bubu64

    Nem hiszem,hogy Bajnait zsarolják. Szerintem annál nagyobb a baj.
    Gyárilag ilyen. Én tényleg sokat vártam tőle,de október óta csak ámulok-bámulok és nem hiszem el,hogy valaki ennyire nem érez rá a dolgokra.
    Olyanoknak akar megfelelni,akik kő -fideszesek,és ha éhen döglenek akkor is kitartanak a csuti mellett, közben magára haragitja az összes potenciális szavazóját. Egyszerűen nem értem. Rosszabb taktikát (ha ez egyáltalán tudatos) nem is választhatott volna. Szerintem nem zsarolják,inkább azt gyanitom,hogy egy.két ember be van épitve a környezetébe és azok befolyásolják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Mária Anna Almási

    Azt gondolom még,hogy Orbán nincs tisztában azzal,hogy az EU európai,de Orbán Viktor viszont, nem európai!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos