Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nem látják szívesen Orbánt Thatcher temetésén 2013. április 15. hétfő 21:42 Forrás: AN, Napi Gazdaság

  • Hozzászólások(51)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nem látják szívesen Orbánt Thatcher temetésén

London, Budapest – Orbánt csak muszájból hívták meg Margaret Thatcher temetésére. A britek, és az Európai Unió többi tagországának vezetői a hátuk közepére sem kívánják a magyar miniszterelnököt. A baloldalisággal csak kevéssé vádolható Guardian cikkírója szerint Orbán az uniós dorgálás elől Londonba menekül. Inkább egy temetés, mint a nyilvános pellengér.

Olyan ember képviseli Magyarországot Margaret Thatcher volt brit kormányfő temetésén, aki sokak szerint nem érdemes erre – idézi a Guardiant a Napi Gazdaság. A cikk szerint a Fidesz vezette Magyarország gyorsan süllyed vissza a múlt század 30-as éveibe.

A Margaret Thatcher temetésén részt vevő állam- és kormányfők között lesz egy, aki sokak szerint jobban tenné, ha nem képviselné országát – áll a cikkben. A részvétel azonban kiskaput nyitott Orbán Viktor magyar miniszterelnök előtt, hogy ne vegyen részt az új magyar alaptörvény európai uniós vitáján, ne nézzen szembe annak bírálóival, köztük José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével – írja a lapban megjelent cikkében George Szirtes.

Magyarország rossz megítélése a nyugati sajtóban balliberális hazugságokon alapul – állítja a budapesti kormány, amely szerint az országban minden rendben van a demokráciával. A kormányzó jobb-közép Fidesz bírálata – ennek alapján – egyben Magyarország támadása. Következésképpen a Fidesz gyakorlatilag maga Magyarország.

Az állítólagos hazugságok azonban azóta jelennek meg, amióta a Fidesz 2010-ben hatalomra került. A földindulásszerű győzelem lehetővé tette Orbán Viktor kormányfőnek, hogy megváltoztassa az alkotmányt. Mi lehet ezzel a baj? – teszi fel a szónoki kérdést a Guardian cikkírója. Ezt követően hosszan sorolja a nyugati sajtóban és az uniós bírálatokban megjelent kifogásokat a bírók kötelező nyugdíjba küldésétől kezdve a nemzeti bank függetlenségének csorbításán át az alkotmánybíróság jogainak korlátozásáig.

Mint minden más kormány, Orbáné is elődeire mutogat, ám ennek ellentmond, hogy 2010 óta megugrott a fiatalok elvándorlása – írja Szirtes, aki emlékeztet, félmillióan kerestek külföldön munkát, közülük becslések szerint százezren Nagy-Britanniában. Horthy Miklós, akinek vezetése alatt Magyarország szövetségre lépett a náci Németországgal szobrokat kap – az ellenzék létezik ugyan, de egyre fogy körülötte a politikai-kulturális levegő. A kormány gyors ütemben süllyed vissza a múlt század 30-as éveinek világába.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (31 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +47 ( 59 szavazatból)
Nem látják szívesen Orbánt Thatcher temetésén, 4.7 out of 5 based on 31 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(51)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

51 Reader’s Comments

  1. imbreajózsef
    2013. április 16. kedd
    21:55
    Köszönöm, valahogy így gondoltam, csak nem tudok olyan frappánsan fogalmazni, mint Te.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos