Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány Ferenc levele Erdő Péter bíboroshoz 2013. április 20. szombat 17:42 Forrás: AN

  • Hozzászólások(35)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány Ferenc levele Erdő Péter bíboroshoz

Budapest – A volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke arra kéri  az esztergomi-budapesti érseket, hogy a Ferenc pápa által meghirdetett, az egyházon belüli szexuális visszaélésekkel kapcsolatos zéró tolerancia nyomán induló magyarországi vizsgálatok eredményeit osszák meg a hazai közvéleménnyel.

dr. Erdő Péter
bíboros, prímás,
esztergom-budapesti érsek
őeminenciájának


„Ne nyujtsd ki a te kezedet a gyermekre, és ne bántsd őt” (1Móz 22,12)

Főtisztelendő Érsek Úr, Eminenciás Uram!

Minden jóérzésű embert fölháborítottak és elborzasztottak azok a szexuális jellegű, erőszakosságról, szadizmusról és pedofiliáról szóló botrányok, amelyek az ausztriai, a hollandiai, az írországi vagy az egyesült államokbeli katolikus egyházakat rázták meg. Különösen fájdalmasak azok a nyilvánosságra került törekvések, amelyek az ilyen esetek eltussolására irányultak, ahelyett, hogy Szent Pál tanítását követték volna: „Vessétek ki azért a gonoszt magatok közül” (1Kor 5,13).

A kiszivárgott híresztelések és az óvatos gyanú ellenére valamennyien szeretnénk hinni, hogy a Magyar Katolikus Egyház mentes maradt ezektől a förtelmes bűnöktől. Most, hogy Ferenc pápa őszentsége zéró toleranciát és határozott cselekvést hirdetett a katolikus egyház papjai által elkövetett szexuális visszaélésekkel szemben, és a kiskorúak védelmén, valamint az áldozatok segítésén túl az elkövetők szigorú felelősségre vonására is nagy hangsúlyt helyezett, nyilván a magyarországi katolikus egyház is ki fogja vizsgálni, történtek-e berkein belül az elmúlt évtizedekben szexuális, különösen pedofil jellegű visszaélések.

A Demokratikus Koalíció nevében arra kérem Eminenciádat, hasson oda, hogy a vizsgálat megállapításairól a Magyar Katolikus Püspökkari Konferencia számoljon be a nyilvánosságnak, és tegye közzé, mit tettek az esetleges visszaélések felelőseinek számonkérése érdekében.

Eminenciás Uram!

Szeretném, ha kérésünkből Eminenciád nem az egyházak, és főleg nem a katolikus egyház lejáratására irányuló szándékot olvasná ki, hanem ellenkezőleg, azt a törekvést, hogy az egyházak maguk, önszántukból tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az őket megillető társadalmi elismertséget és megbecsülést visszanyerjék és megszilárdítsák. „Hogy legyetek feddhetetlenek és tiszták, Istennek szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, kik között fényletek, mint csillagok e világon.” (Fil 2,15)

Eminenciád iránti igaz tisztelettel és mély nagyrabecsüléssel

Gyurcsány Ferenc elnök
Demokratikus Koalíció

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (43 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +41 ( 61 szavazatból)
Gyurcsány Ferenc levele Erdő Péter bíboroshoz, 4.5 out of 5 based on 43 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(35)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

35 Reader’s Comments

  1. Ó, Feri, ki akarod ugratni a szálaso-orbanista nyulat az ecclesiacatholicahungariae bokorból?
    Trágár válaszra számítasz, gondolom.
    De kinek mutathatod fel? Ki érzi át ma itt, hogy milyen mélyre süllyedt a jobboldal? És aki átérzi, azelőtt szerinted még kell bizonyítani bármit is?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (44 szavazatból)
  2. Nagyon szp gesztus Gyurcsánytól, hogy nem az elkövetett bűnöket sorolja fel, mert Magyarországon is elkövettek egyházi személyek nemtelen cselekedeteket. Arra azonban ne számítson, hogy a katolikus egyház nyilvánosságra hozza a vizsgálat eredményeit. A papok által elkövetett bűnöket mindíg eltitkolták, és ezután is azt teszik majd. Lehet hogy az új pápa szépeket beszél, de legelőször neki kéne bocsánatért esedezni, amit az argentín katonai jountával együttműködve elkövetett. A bűnt előbb be kell vallani hogy bocsánatot nyerjen. Ez a katoikus egyházra soha nem volt jellemző és nem is lesz. Pusztítsátok el aa gyalázatost!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (49 szavazatból)
  3. Szerintem felesleges volt ez a levél ! Egyrészt mert az “átkosban” szerencsére nem volt akkora lehetősége az erre hajlamos egyéneknek az említett gazemberségekre ! Viszont most már hallottuk , olvashattuk hogy ők is képesek erre , nem csak az említett országokról hallottunk ! Ez a Cölibatus egy minden természet elleni “intézménye” az egyháznak ! Csak betegek hajlandóak vállalni ( és az veszélyes) ,mert aki nem az az titokban teszi azt ami másnak is természetes !-Volt olyan akit személyesen is ismertem , a partner hölgy meg büszke is volt rá ! De inkább így legyen mint GYERMEKEKKEL !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (23 szavazatból)
  4. Gyurcsányt fel kellene ébrszteni!
    Erdős P. is egykutya a fidesszel.
    Ha, nem így lenne, kitiltaná a templomokból a politikát/agymosást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (61 szavazatból)
  5. Eminenciád?
    Tegezni lehet az eminenciás urat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -15 (31 szavazatból)
  6. Gyurcsány legalább tesz valamit, s azt jól teszi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +53 (69 szavazatból)
  7. Rosszul fogalmazott. Lehetőséget adott a bűnök teljes tagadására.
    “valamennyien szeretnénk hinni, hogy a Magyar Katolikus Egyház mentes maradt ezektől a förtelmes bűnöktől. ”
    És amire a lehetőség adott, azzal élni is fog a kérdezett…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  8. rupcsi 18:37
    +++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (13 szavazatból)
  9. Balogh de nem balga

    Kár volt Feri!
    Úgy látszik nem ismered a magyar embereket. Sok lökött vénasszony máris ellened fordul, mert szerintük megsértetted az egyházat. Nekik nem az a problémájuk, mint Neked. Nekik hiányérzetük van, mnert Őket nem dugták meg a vitéz egyházfiak. Bizony, bizony, tapasztaltam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (34 szavazatból)
  10. Miért jó az ha szó nélkül hagyták eddig mások?
    Vagy talán az a jó, ha befogott szájjal akarunk egy jó nagyot kiáltani.
    .
    SZERINTEM NAGY BAJ AZ ÖNKÉNTES ELHALLGATÁSI KÉNYSZER!
    EZ OLYAN MINT AZ ÖNCENZÚRA.
    .
    NEM MONDOM/ÍROM, MERT MÉG MÁS IS MEGTUDJA? (ez jobb?)
    .
    Hiba a hallgatás. RÉGEN ORDÍTOZNI KELLETT VOLNA E MIATT!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (28 szavazatból)
  11. Bocsánat.
    Szükség volt erre a levélre?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (20 szavazatból)
  12. Gonoszka
    Én azt gondolom, hogy a levélnél van egy nagyobb gond:
    .
    A HALLGATÁS!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (30 szavazatból)
  13. ferikém, lelkem, mit berzenkedsz? nem elég támadási felületet nyújt bármiféle mukkanásod, még egy olyan is, amivel tán egyet lehetne érteni? te már lejátszott, elkopott gramofonlemez vagy, kinek volt szadis-madöfös-maszopos csapata ha 2 százalékot elér, akkor vastagon túlzok? ferikém, drágám, nem emlékszel mit üzent horn gábor?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -42 (58 szavazatból)
  14. HIstvan
    2013. április 20. szombat
    18:52
    .

    “Eminenciád?
    Tegezni lehet az eminenciás urat?”
    .

    Istent is tegezzük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  15. Idióta és diletáns és meghunyászkodó az egész levél, még ha jószándék vezette is GYurcsány Ferencet.

    1. Idióta mert : A barány megy a farkashoz. Mégis mit gondol Gyurcsány Ferenc, kinek az érdekeit fogja szolgálni a bíboros ? Nyilván hogy a saját eyházáét !. A katolikus szellemiség sohasem volt sem Isten sem Igazság sem pedig ember központú. Bármely időben ha a valakinek az érdekeinek sérülniük kell az nem a római katolikus egyház vagy annak papjai lesznek

    2. Diletáns mert Gy.F. nem hívőként a bibliát idézi, anélkül hogy tudná miről beszél.
    „Ne nyujtsd ki a te kezedet a gyermekre, és ne bántsd őt” (1Móz 22,12) egyes egyedül Ábrahám fiáról Izsákról szólt, szó sincs benne gyermeke védelmről. Az ilyesfajta környezetéből kiragadott részletek a legostobbább következtetéseket és igazságot nélkülözö népi hiedelmeket eredményeznek.
    A másik igét hiányosan idézte csak a második felét. Ez a környezet azonban jól passzol a témához, a paráznaságról és a szexuális bőnökkel van kapcsolatban, kis különbség az hogy itt a világiak által elkövetett dolgokra vonatkozik mert egy hívő kereszténynek semmi küze sem lehetne ezekhez a bünökhöz.
    Sokkal jobban üt a dolog ha a megelőző részeket is idevesszük.

    1Co 5:9 Azt írtam néktek ama levelemben, hogy paráznákkal ne társalkodjatok.
    1Co 5:10 De nem általában e világ paráznáival, vagy csalóival, vagy ragadozóival, vagy bálványimádóival; mert hiszen így ki kellene e világból mennetek.
    1Co 5:11 Most azért azt írom néktek, hogy ne társalkodjatok azzal, ha valaki atyafi létére parázna, vagy csaló, vagy bálványimádó, vagy szidalmazó, vagy részeges, vagy ragadozó. Az ilyennel még együtt se egyetek.
    1Co 5:12 Mert mi közöm ahhoz, hogy a kívülvalókról is ítéletet tegyek? avagy ti nem a belüllévõk fölött tesztek-é ítéletet?
    1Co 5:13 A kívülvalókat pedig majd az Isten ítéli meg. Vessétek ki azért a gonoszt magatok közül.

    3. Meghunyászkodó. Mi a fenét képzel Gyurcsány Fernec, vagy maga a katolikus egyház is amikor az ilyesféle köztörvényes bünökrül van szó ? Itt nem arrol van szó hogy valaki megrágja az ostyát, vagy belehugyoz a szentelt vízbe ! Ezek a bünök nem az egyház berkein belül hanem az egész társadalmat érintő gonosz tettek, ahol a szülök és gyermek bizalmával egy egy pap visszaél és megrontja, értsd szexuálisan molesztálja, megeröszakolja, fajtalankodik vele stb stb. Ha ezeket a bünöket nem egy pap hajtja végre akkor az addott ország rendőrsége teljes aparátusával felgönyöli az ügyet, és a bíróság itéletet hírdet az eset kivizsgálása után. Mi a fenét képzel magárol a katolikus egyház, vagy Bárki is hogy ezeket az eseteknek a kivizsgálását az elkövető saját szervezetének a kivizsgálására bízná. NEM. Az esteket a rendörségnek kell kivizsgálni ugyanugy mint bármely más esetben. Az egyház tagoknak sincs (még az igazi eyháztagoknak sem) semmi kiváltságuk ezekben az esetekben, a törvény teljes szigorát kell gyakorolni. Amennyiben az esztergomi érsek vagy bármely más személy a dolgokat el akarná kendőzni, a nyomozás akadályozásáért és bünrészességért felelősségre kell vonni és azonnal felfüggeszteni, és az itélet után börtönbe csukni.

    Ez a levél nem csak hatástalan hanem egyenesen rossz helyre ment ( a címzett a magyar ügyészség kellett volna hogy legyen), és ha a diletantizmusát leszámítjuk akkor maximum egy olyan marketing levélnek felel meg, ami azt hivatott szolgálni hogy a szerzője akítv a közéletben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (29 szavazatból)
  16. Egy kicsit belekeveredtme a középső reészben.
    Helyesen : Az egyházban levő paráznákat ki kell vetni maguk közül, értsd házasságtörés, homosexualizmus, de a gyermekek ellenében okozott dolgok amik nem csak erkölcsi hanem társadalmi törvényekben is utköznek itt nincsenek felsorolva. Ebben az esetben igenis a világi bíróságnak kell döntenie.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  17. Még valami

    valamennyien szeretnénk hinni, hogy a Magyar Katolikus Egyház mentes maradt ezektől a förtelmes bűnöktől. ”

    Helyesen :
    Köztudomású hogy Magyar Katolikus Egyház NEM maradt mentes ezektől a förtelmes bűnöktől.

    Egyébként miért csak a magyar katolikus egyházról van szó ? A többi nem magyar katolikus mitől más mint a magyar ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  18. Gyurcsanyt eddig csak a tisztessegeert szerettem, most mar a humorat is ertekelem. Az uj papa nem az elso, aki zero toleranciat hirdet a pedofilokkal szemben, meg az is lehet, hogy komolyan gondolja. A vatikani reakcio soha nem fog megbanast mutatni, es a leggyalazatosabb elkovetoket az egyik eklezsiabol a masikba fogjak sibolgatni, csak ugy mint eddig, oltalmazva, csak ugy, ahogy a nacikat mentettek a haboru utan. Az eminencias lehet ugyan olyan joszandeku, mint a papa, de egyikuk sem rendelkezik olyan hatalommal, hogy a katolikus egyhaz evezredes szokasait es a korulottuk befeszkelodott autokratak szemleletet megvaltoztassa.
    Gyurcsany kedveert hozzateszem, a tisztesseg es a naivitas nem tartozik a sikeres politikusok fegyvertaraba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  19. érdekes, hogy milyen sokan nem azt olvasták ki a levélből, ami benne áll, hanem amit – ki tudja, miért? – beleképzelnek
    a levél teljesen rendben van, az is, hogy Gyurcsány írta
    egyébként írhatta volna más is, de nem tette

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  20. imbreajózsef
    .
    “…..Gyurcsány, még saját magának is folyamatos meglepetéseket okozva színháztermeket tölt meg, olyan helyeken, ahol ezek a termek már évek óta nem voltak tele. Arra meg már ember nem emlékszik, mikor volt olyan, hogy a folyosón is álltak volna.”
    .
    Ki az a horn gábor??????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  21. Ezt az óvatos közeledési kísérletet, amit most Gyurcsány Ferenc megtett, már Horn Gyula is megpróbálta….Mindannyian emlékszünk, milyen eredménnyel. Ez nem hat meg senkit a klérusban. Az örökké kérésre kinyújtott tenyerükbe mit tud tenni a következő kormány. Ez a lényeg, más nyelvet nem beszélnek. A Biblia nyelvét se nagyon…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  22. Szerencsére ebben is eligazit minket a magyaremberek földreszállt vezérének a spanyol fővárosban Remény és keresztény válasz a válságra címmel tartott előadása, amiben a papság föl van mentve:
    “Az európai ember azonban nem tudja kiverni a fejéből a kereszténységet, így nincs értelme egy olyan új közös európai identitást erőltetni, amely nem fogadja el azt az alapvető tényt, hogy az európai élet erkölcsi kereteit a bibliai történet adja.” Hát így megy ez ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  23. Horn Gábor ugyan hol lesz ő már amikor Gyurcsány Ferenc visszaszerzi azt amit elraboltak tőle a becsületét.Legalább Ő felemeli a hangját minden mocskos dolog ellen.Hol van az a sok marha bátor ember aki ezt meg meri tenni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  24. Van egy bűzölgő pocsolya.
    Valaki megkavarta.
    Esetleg megkérdőjelezhető lesz a szószékről hirdetett ige,
    Ez szerintem egy jó ötlet.
    Ha hiteltelen a válasz, hiteltelen lehet a “KIRE KELL SZAVAZNI” is.
    Vidéken a szentember szava többet számíthat mint a választási hadjárat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  25. Megmínuszoltátok, hogy megkérdeztem, szükség volt erre a levélre?
    Csak nem értettétek, hogy mit mínuszoltatok.
    Miért Gyurcsány kérdezi Erdő Pétert, miért nem az ügyészség?
    Ki az az Erdő Péter, hogy őt az ügyész nem kérdezi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  26. Gonoszka
    Hát ez az! Én +-adtam minden általad felvetett dologra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  27. imbreajózsef
    2013. április 20. szombat
    22:34

    Meg kell állapítanom most is, hogy az ostobaság és a szűklátókörűség határtalan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  28. Gonoszka
    2013. április 21. vasárnap
    11:13
    “Ki az az Erdő Péter, hogy őt az ügyész nem kérdezi?”
    1./Erdő Péter templomi frencsájza a Fidesz legnagyobb támogatója (üzleti vállalkozása)
    2./ Az ügyész, meg a Fidesz katonája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  29. Indult már valamilyen eljárás, melynek kereteiben Erdő Pétert valamilyen formában meg lehet kérdezni?
    Arra lennék kíváncsi, Németországot miér nem említi Gyurcsány? Itt ugyanis történt egy és más az ügyben, fejek gurultak, kárvallottak segítséget kaptak, stb.. Nem elég de valami, amit itt sem várt el senki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  30. katalin
    2013. április 21. vasárnap
    13:47
    “Arra lennék kíváncsi, Németországot miér nem említi Gyurcsány? ”
    Miért kellett volna említenie?
    Egyáltalán, ennyit is tett valaki?
    Miközben az ország apraja nagyja behúzza fülét farkát, addig ha valaki tesz valamit, attól kérjük számon azt, amit azoktól kellene, akik ezeket a kérdéseket felteszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  31. Minden tiszteletem Gyurcsányé, de ennyire Ő sem lehet naiv!

    De azt hiszem nem is naivitásból írta, hanem hogy legyen írott bizonyítható, a választ nehezen elkerülhető nyilvános dokumentuma!

    Saját véleményem szerint a Katolikus egyház soha nem lesz képes megtisztulni, mert a mocsok akkor is mocsok marad hafojamatosan mossák!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  32. bocsi, ….ha folyamatosan….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  33. Ebben a légkörben igenis nagyon jó taktika a naív rácsodálkozás. A vitákban nagyon hasznos, az ellenfél úgy ledöbben, hogy idő kell, míg összekapja magát. Ez személyes tapasztalatom. Egyébként én nem vagyok nagyon járatos az egyházi ügyekben, ha valaki jobban tudja, javítson ki. Én úgy tudom, hogy a katolikus papok feljebbvalója a Vatikán, “rendes” bűnügyekben is csak egyházi belső bíróság elé citálható. Normális ügyészség egyébként sem indít nyomozást hallomás alapján (a miénk is csak akkor, ha Gyurcsányról, vagy más népszerű szocialistáról van szó), és kétlem, hogy Gyurcsány konkrétan ismerne olyan áldozatot, aki vállalná is a feljelentést (ezek bűnügyek, ebben az sem mindegy, ki a feljelentő, ha jól tudom csak az áldozat – kiskorú esetében a jogi képviselője -, vagy a közvetlen szemtanú lehet). A levélnek egy célja lehet: felkavarni a posványt, és legalább rábírni szentéket, hogy indítsanak belső vizsgálatot. Sajnos a vidéki – meg az erdélyi – népeket ismerve, inkább megvédik papjaikat, mert “miért kell szegényt meghurcolni, olyan okosakat mond a templomban. Nem halt bele “abba” még senki, mégiscsak egy tiszteletre méltó emberről van szó.” llyeneket mondanának, mert a gyerekjogokat nemhogy vidéken, de a városokban sem veszik eléggé komolyan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  34. Kovács Szilveszter

    Nem árt, ha benne van a köztudatban. Ezt kéne csinálni az egész bagázzsal : ártatlan érdeklődő kérdéseket feltenni nekik : hadd gondolkodjon el a rezsicsökkentés híve és hitetlenje. S hadd hallja a válaszokat, amelyek így kezdődnek : “hazudik, hazudik, hazudik ” . Az őrületbe kellene őket kergetni ezzel a módszerrel. Állandó védekezésre kényszeríteni, amit ők alkalmaznak Gyurcsánnyal, Bajnaival és mindnkivel szemben, aki útjukban áll.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  35. Kovács Szilveszter
    “Ezt kéne csinálni az egész bagázzsal”
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    .
    VAN-E ENNÉL NAGYOBB TÁMADÁSI FELÜLET?
    Nem az egyház ellen, hanem az ellen, hogy a vallásos hitet összekeverik
    az állampolgárok politikai jogainak gyakorlásának szabadságával.
    .
    Talán a levél tartalmában említett bűntettekkel kapcsolatos állásfoglalást
    szó nélkül kell hagyni?
    BŰNÖSÖK KÖZT, CINKOS AKI NÉMA.
    (vagy mindegy, menjen minden a maga útján? “úgyis hiába szólunk?”
    UGYAN MI A FENÉNEK FIRKÁLGATUNK ITT, HA NEM ILYENEK MIATT?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos