Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bajnai és Mesterházy: két férfi, egy eset 2013. április 21. vasárnap 7:16 Forrás: AN

  • Hozzászólások(75)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bajnai és Mesterházy: két férfi, egy eset

Budapest – Meg kell egyezni, ezt mindenki tudja. Ha nem lesz megegyezés, akkor az ellenzék biztosan elveszíti a következő választást. Lehet, ha lesz, akkor is. A Fidesz saját kedvére rajzolta át a körzethatárokat, Kubatov-listái révén bármikor mozgósíthatja a hűséges szavazókat, az utcákon az ő hirdetéseikkel lesz tele az összes plakáthely, a választási bizottságokban Orbán Viktor vazallusai ülnek. Már előre el van csalva minden.

És mégis, meg kell egyezni. Tudja ezt mindenki az ellenzéki oldalon, ám egyelőre mégis akadozik az együttműködés. Annyira akadozik, hogy még valójában el sem kezdődött. A programokat kell egyeztetni, mondják a szereplők, pedig ők is tudják, hogy az emberek magasról tesznek a programokra. Az embereket személyek érdeklik elsősorban, pártok és ígéretek. Az sem baj persze, ha ezen ígéretek többségét betartják, bár ez nem elsőrendű szempont.

Most az a tét, hogy Orbánnak mennie kell. Ez az alapja annak, hogy egyszer, valamikor még lehessen egy normális Magyarország.

Ettől sem biztos, hogy lesz, de legalább volna rá lehetőség. Mert most az ország vezetése a pusztításon munkálkodik, Magyarország a szakadék felé rohan. Egy eszelős sofőr nyomja a gázt, és közben még káromkodik is. Szidja Európát, az elmúlt nyolc évet, aminek egyébként ő is alakítója volt.

Mesterházy Attila, az  MSZP-elnöke már most hétfőn megkezdené a tárgyalást az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség és a Demokratikus Koalíció képviselőivel, hogy egyeztessenek a kormányváltáshoz szükséges összefogásról.

A pártelnök ezt azután jelentette be újságíróknak, hogy Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője kezdeményezte: az MSZP által korábban javasolt év végi, jövő év eleji megállapodás helyett pártja és a szocialisták már ősszel kössenek egyezséget. A tárgyalások elkezdésére június közepét javasolta.

Az MSZP elnöke üdvözölte Bajnai tárgyalási szándékát, és azt javasolta, ne várjanak két hónapot, már jövő hétfőn üljenek egy asztalhoz.

Bajnai szerint sem kapkodni, sem tétovázni nem szabad. Szerinte a nyáron kellene egyeztetni, hogy októberre, ami Magyarországon hagyományosan a nagy politikai megmozdulások, a tüntetések szezonja, már teljes vértezetében készen álljon az ellenzéki együttműködés. Legyenek képviselőjelöltek, legyen miniszterelnök-jelölt.

Kinek van igaza, nem tudni. Annyi biztos, hogy a demokratikus közvélemény – értsd: az emberek – már régóta várják, hogy vége legyen a rémálmoknak. Mert nem egy rémálom van ma Magyarországon, hanem legalább kettő: Orbán uralma az egyik, és a megosztott ellenzék bénasága a másik.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (22 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +30 ( 34 szavazatból)
Bajnai és Mesterházy: két férfi, egy eset, 4.6 out of 5 based on 22 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(75)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

75 Reader’s Comments

  1. Itt elbeszélgetünk az ellenzék tesze-toszaságáról. Mi van akkor, ha mindez csak a Fidesznek és a kívülállóknak szól? Közben alakul a “barba-trükk”.
    Elképzelhető, hogy az ellenzék maguk között megállapodott, csak még nem nyilvános?
    Nem vagyok nagy politizáló, csak elemezgetem a dolgokat a magam szemszögéből. Szerintem is egyedüli Gyurcsány, aki mozgósítani képes, aki szembe tud és mer szállni orbánnal, annak ellenére, hogy totálisan ellehetetlenítették. Ő egy vérbeli demokrata politikus! Nem véletlen, hogy most sem szállnak le róla, napi szinten karaktergyilkolják, mindent bevetnek annak érdekében, hogy a választások előtt még jobban lejárassák. Elképzelhető, hogy ezért is olyan nagy a csend róla az ellenzéki megállapodásokat illetően.
    Úgy is bejelenthetnék az E14-es megállapodást, hogy a miniszterelnök személyében még nincs döntés, felsorakoztatnának 2-3 tucat elismert személyt (politikusok, szakemberek), mint a következő demokratikus kormány
    megalakításáért felelős egyéneket. Nem hagynám ki Simor Andrást sem! Akár ő is esetleg lehetne majd miniszterelnök!
    Aztán a Fidesz kapkodhat, orbánnal, Habonyval gyárthatják a lejárató stratégiákat, míg bele nem fáradnak az üresjáratba. Hadd dolgozzanak!
    Viszont egyetértek bumburival, Mesterházy alkalmatlan, nem őszinte, mesterkélt. Bajnai elismert EU és USA szinten, jó szakember, politikusnak nagyon gyenge . GyF jó politikus, válogatott szakértői háttérrel ő lenne a legalkalmasabb. Bár azt mondta, hogy 2014-ben nem valószínű, hogy indul a választásokon, de azt nem mondta, hogy soha többé.
    Lehet, hogy naív vagyok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  2. Norbert!
    Mi itt mindannyian találgatunk.
    Szeretnénk azt hinni, hogy az ellenzék okosan, érzékenyen és ésszerűen gondolkodik.
    Legalább reménykedjünk, hisz a remény hal meg utoljára.
    De a magam részéről semmi jót nem hiszek az ellenzékről.
    Márpedig az jó lenne, ha taktikusak lennének, és képesek lennének kijátszani a Fidesz éberségét.
    Nem ezt bizonyították eddig.
    Nem gondolom, hogy túl kellene lihegni a Fidesz mocskos politizálását, mert az képtelenség, de azt igen, hogy képzeletviláguk, kreativitásuk, empátiájuk az emberi problémákhoz, képük önmaguk történelmi szerepének jelentőségéről az annyira csekély és alacsony színvonalú, hogy a béka seggéig sem ér fel.
    A Fidesz ezért tud ilyen arrogáns és gyenge produkció mellett nyerő helyzetben lenni.
    Az emberek nem bíznak az ellenzékben, mert még mindig jobb egy biztos arrogáns, mint egy gyenge senki, aki képtelen arra, hogy betöltse történelmi szerepét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  3. Mesterházy Attila, az MSZP-elnöke!

    Hat nagyon róssz – házmestere van az MSZP-nek! – az tutii!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  4. Nagy szerencséje Orbán Viktornak, hogy ez a két ember az ellenzéke !!!
    Nekünk, pedig a nagy szerencsétlenségünk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  5. Ti meg vagytok győződve róla, hogy ők ketten le akarják győzni Orbánt és maffia bandáját? Egy Puch pénztárnokkal és Szigetvárival a háttérben, a 6-8 nagytőkésről nem is beszélve? Ahhoz minimum gépfegyverek kellenek. A Parlamentben 199 vagy 200 hely lesz. 130 Fidesz- Jobbik koalíció a többin lehet osztozkodni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  6. Mi a silány választék?
    Van egy posztkommunista párt, a Fidesz.
    Van egy szélsőséges idióták gyülekezete, a Jobbik.
    Van a napraforgó LMP.
    És végül, van az MSZP, az Együtt 2014 és a DK, mindhárom baloldali.
    Ezek az alakulatok a szavazásra jogosultak kb. 30%-t fedik le.
    Nincs a politikai palettán jobboldali, liberális, konzervatív párt.
    Ezért fognak újra nyerni Orbánék az ő agymosott szavazóikkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  7. anonyme !
    Nem szeretném.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  8. Én sem szeretném, Péter! Ennek ellenére sajnos ez a realitás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  9. Az a baj,hogy az én barátaim megvannak vesződve,hogy majd ők választanak odaát a Magyarnak kormányt…nem is gondolkodnak ,hogy nekik mi hasznos és mi ártalmas.. nem csak választhassanak,dögöljön meg a szomszéd lova.Én örülnék ha ezek a választások után át kerülnének enni amit főztek.
    A másik ..mi van ha itt senki sem szavaz …és mégis megy egy milla szavazat???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  10. Gyöngyi Péter
    16:47

    Azt írod, hogy
    “Az emberek nem bíznak az ellenzékben, mert még mindig jobb egy biztos arrogáns, mint egy gyenge senki, aki képtelen arra, hogy betöltse történelmi szerepét!”
    sajnos ez így van, hogy nem bíznak az ellenzékben, de az a biztos arrogáns országromboló senkiházi gyülekezet végképp nem alkalmas a további hatalom gyakorlására. Ez lenne a lehető legrosszabb megoldás!
    Én azért még reménykedem, hogy kialakul valami értelmes megoldás.
    Titkon remélem, hogy van valami taktika, ami Bajnait készteti a kivárásra! Ez lehet többféle játszma, amiről mi kisemberek nem tudunk, ami a színfalak mögött zajlik, úgy bel, mint külföldi támogatással. A politika már csak ilyen!
    A liberálisok teljesen szétszóródtak, ill. minden pártban megtalálhatók. Szükség is van rájuk, mármint a normálisabbakra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  11. Norbert
    Legyen igazad a taktikát illetően.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  12. Az biztos, hogy ha az ellenzék elveszíti a választásokat 2014-ben, akkor nagyon sokan Bajnait fogják okolni, mert húzza, halogatja kimondani, hogy a tárgyalóasztalhoz úl, az érvei pedig nagyon gyengék. Abban bízik, hogy a nyár elejére nagyobb szavazótábort mérnek majd mögötte a közvéleménykutatók, s akkor jobb pozíciója lesz a tárgyalásokon. Ez viszont egyéni érdek, amit nost az ország érdeke elé helyez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  13. Norbert!
    “de az a biztos arrogáns országromboló senkiházi gyülekezet végképp nem alkalmas a további hatalom gyakorlására”
    Ez így van,és akkor mi van?
    Bajnai, Mesterházy,Bokros egy kalap semmi ami a kesztyű felvételét illeti, egy kalap semmi, ami az összefogást illeti.
    Ahelyett hogy kiosztanák egymás között a szerepeket,- Gyurcsányt felkérve és belevonva a játszmába – idiótaként viselkedve, önmagukat nyírják ki Orbán legnagyobb örömére és sugallatára!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  14. Nevezzétek meg azt a LÉTEZŐ társadalmi osztályt, amely képes a kormányváltásra.
    Mit akartok ettől a két szerencsétlen bohóctól?
    Ja, még ott van Bokros is, meg itt van Feri is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  15. Istenem, miért kell minden baromságban orbánt utánozni? Focilabda. Eszetek is annyi van, amennyi ahhoz kell.
    .
    Bokros nem labdázik, viszont pártot alapított. Lesz kire szavazni. 2010-ben is rá szavaztam, másra nem lehetett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  16. anonyme
    “van az MSZP, az Együtt 2014 és a DK, mindhárom baloldali.”
    .
    Bajnai ezt a fajta besorolást biztosan kikérné magának, mert nem a baloldalra sorolta be magát és pártját,, hanem jobbözépre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  17. T. proaktiv
    Az, hogy Bajnai hova pozicionálja magát semmit sem jelent. A tettek, programok beszélnek. És Bajnai már sok mindent mondott, amikor tenni kellett az ellenkezőjét tette. Ez hatványozottan vonatkozik az MSZP-re is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  18. Gyöngyi Péter
    “De miért alakított Bokros pártot, ha nem önmagát akarná fényezni?
    Mitől különb bárki másnál, ha képtelen csatlakozni valamelyik csoportosuláshoz, hogy nevével erősítse meg őket?”
    :
    Az első kérdésedhez: Bokros talán választási választékővítésnek szánta a pártját, nem pedig önmagának, és meg is indokolta a pártalapításának okát:
    .
    “Bokros: Nem bírunk ki még négy év orbánizmust
    (…)
    Bokros úgy véli: történelmi bűnt követ el, aki azzal, hogy „nem hajlandó szövetségre lépni a többiekkel, lényegében biztosítja a rezsim túlélését. Az ország nem bír ki még négy év Orbán Viktort”. Még négy év orbánizmus azzal járna, hogy hazánk újabb évszázadra elsodródik az európai fejlődés főáramától – közölte lapunkkal a pártalapító.”
    .
    Ezzel a második idézett kérdésedet is megválaszolta. Ennyi elég is első nekifutásra, nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  19. Bokros pártalapításáról lemaradt a link:

    http://www.hir24.hu/belfold/2013/04/21/bokros-nem-birunk-ki-meg-negy-ev-orbanizmust/~~fokusz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Bokrosnak abban igaza van, hogy az ország nem bír ki még 4 év orbanizmust. Aztán másban mit tud mondani?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  21. Itt az eredeti cikk:
    http://fn.hir24.hu/nagyinterju/2013/04/20/bokros-lajos-bastya-elvtarsat-meg-akarjak-olni/
    Örülök Bokros fellépésének. Ez végre egy igazi, nem őrült jobboldali párt. A szereplők kicsit gyanúsak, de ezen most túl kell lépni. A jobboldali Bokros, aki már korábban Horn Gyula baloldali kormánya alatt vállalt súlyos szerepet, most is hajlandó együttműködni MINDEN *demokratikus* párttal, sőt, az együttműködést sürgeti. Nevén nevezi a mai rendszert. Ez egy olyan alakulat, amihez csatlakozhatnak, és amire szavazhatnak a nem elborult agyú jobboldaliak – ha vannak ilyenek rajtuk kívül. Inkább az aggaszt, hogyan érik el az ország különféle részeit, vannak-e kapcsolataik. Nagy lemaradásuk van ebben, késve álltak fel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  22. proaktív!
    Azzal én is egyetértek,hogy már nem bírunk ki újabb négy évet.
    Ehhez a megállapításhoz,nem kell Bokros Lajosnak lenni.
    A választékbővítésről meg annyit, hogy ez nem ecseri piac, hanem kőkemény politika, és ma a választék bővítés egyenlő az ellenzéki erők szétmarcangolásával.
    —- “——
    “Bokros úgy véli: történelmi bűnt követ el, aki azzal, hogy „nem hajlandó szövetségre lépni a többiekkel, lényegében biztosítja a rezsim túlélését.”
    Ezzel szintén egyet értek, csupán egy a kérdésem,Bokros Lajos úgy gondolja, hogy vele szövetséget kötni, vagy ő kötne netán mással szövetséget?
    Úgy gondolom, első nekifutásra ennyi nem biztos hogy elég.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  23. Hát, ha másnak nem jutott eszébe.
    *
    Az élet menete.
    -
    ……………..Elindult az Élet Menete.
    *
    … A lépések a Visegrádi utcánál is hallatszottak, csütörtök volt, október 25, délelőtt ¾ 12, 1944.
    -
    Vagy nem is 25 volt? Csoszogtak a léptek, a Duna csobbanva mosta a rakpartot, a Margitsziget oldalán a kövek felett gőzölgött a hideg folyóba csorgó hőforrások vize, a szél záptojás szagú leheletüket a körúton görgette végig a hídtól a tér felé. A körúton nyüzsgött a nép, a csoszogó léptekre nem figyeltek és
    .. a sortüzek hangjára is csak
    .. néhányan emelték fel fejüket,
    míg mások fekete ruhájukban,
    fénylő csizmájukban, derékszíjban akasztott
    hüvelykkel elégedetten mosolyogtak.
    *
    .. akkor csütörtökön, délelőtt, október 25, ¾ 12 kor, 56-ban is eldördültek a sortüzek és a körúton csak kevesen kapták fel a fejüket. A parlament felől ropogtak a lövések, aztán csend lett, ájult, néma csend. Majd felsikoltott az ég, üvöltés rázta a várost, aztán újra csend lett.
    -
    … Állok a platán helyén, ahol valamikor álltam. Nem hallom a lépteket, nem hallom a fegyverek dörgését.
    … Lehunyom a szemem és látom, a Duna parton feltartott kézzel mennek az emberek. Talpuk nem éri a földet nincs nesz sem, a lég sem rezzen,
    .. csak fülemben hallom a sortüzet,
    csobban a víz, mintha egy sikoltást
    hozna a szél valamerről
    …. És aztán néma csend.
    Európa rádiói bömbölik a következő 10 perc slágerét.
    … Híreket mondanak. Levelet írt, pártot alapított, egyeztetnek majd,
    Arra kelet felé egy alak emelkedik fel.
    Gimnasztyorkáját meglebbenti a szél …

    Csend van. Kinyitom a szemem.
    A felhők árnyéka kergetődzik a vízen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. proaktív!

    “Bokros úgy véli: történelmi bűnt követ el, aki azzal, hogy „nem hajlandó szövetségre lépni a többiekkel, lényegében biztosítja a rezsim túlélését.”
    —————————”——————–
    Tiszteletre méltó, hogy valaki eljut idáig,de hol élt eddig?
    Persze erre mondható, hogy nekem semmi nem elég,de meztelen a fenekünk,már nincs mit levenni magunkról, és most már éhen döglünk!
    És még csak nem is ez a legnagyobb baj, hanem az, hogy elvették tőlünk a ” mentálisan minőségi “élet jogához való hitet, az élet értelmét, és addig vártak ( várt ), hogy az embereket már nem is érdekli ez az egész purpadlé, mer a remény teljes hiányában vannak.
    Könnyű ezeket a mondatokat puffogtatni,- meg az enyémet is – de könyörgöm, hol volt, voltak idáig?
    Hagyták Gyurcsányt letaposni – még örültek is neki – mert úgy gondolta/ gondolták, igaza/igazuk van ( Ő vagy Ők jobban tudták volna )és most azt említi, ha nem lép, karakter gyilkolják?
    Értünk teszi, vagy önmagáért a hátunk mögé bújva vagy maga előtt vonszolva!
    Nem kérdőjelezhető meg a szakpolitikusi kvalitása, de megkérdőjelezhető sokadmagával együtt az idáig lezajlott folyamatok menet közbeni teljes mértékig érzéketlen értékelése, vagy az a téves értékelés, amely idáig juttatta az országot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. Gonoszka
    2013. április 21. vasárnap
    21:58
    Ez nagyon szép és szomorú. A legszörnyűbb, hogy minden kezdődik elölről, vagy folytatódik? Soha nem lesz vége? Talán akkor, ha Magyarországnak vége lesz. Finito.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos