Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az IMF után az ENSZ-t is kipaterolja a Fidesz? 2013. április 4. csütörtök 18:40 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(33)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az IMF után az ENSZ-t is kipaterolja a Fidesz?

Budapest – Orbán Viktor az ENSZ-nél is kihúzta a gyufát, ezúttal a hajléktalanok kriminalizálását igyekszik világraszóló eredményként beállítani. Az ENSZ rendkívüli szegénységgel foglalkozó jelentéstevője szerint Orbán Viktor kormánya intézményesíti a hajléktalanok üldözését. A Fidesz nem ért egyet ezzel a megállapítással, s azzal mentegeti a kormány intézkedéseit, hogy Belgiumban sem lehet lakott területen sátorban élni.

A Fidesz nem ért egyet az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) jelentéstevőivel, akik bírálták a magyar alaptörvény módosítását a hajléktalanok ügyében. A kormánypárt sajátos értelmezése szerint az alaptörvény a rendszerváltás óta először tartalmaz a hajléktalan emberek ellátását ösztönző rendelkezést.

Magdalena Sepúlveda, az ENSZ rendkívüli szegénységgel foglalkozó különleges jelentéstevője úgy vélekedett, hogy “a kormány intézményesíti a hajléktalanok kriminalizálását, és előmozdítja a megbélyegzésüket”. Szerinte az alkotmánymódosítás előítéleteket szít, és megakadályozza a hajléktalanokat abban, hogy éljenek alapvető jogaikkal.

A Fidesz kettős mércéről beszél, és elfogadhatatlannak tartja, hogy Magyarországot ma bírálják hajléktalan-ügyben, miközben korábban éveken át tűrték, hogy tömegesen halnak meg fedél nélküli emberek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (15 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +20 ( 26 szavazatból)
Az IMF után az ENSZ-t is kipaterolja a Fidesz?, 4.7 out of 5 based on 15 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(33)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

33 Reader’s Comments

  1. Csak úgy megjegyzem: április 4-e van.
    68 évvel ezelőtt hivatalosan e napon szabadult fel hazán a náci iga alól.
    A fideSS-rabigától mikor fogunk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +76 (82 szavazatból)
  2. bonhomme!

    Igen, az valóban felszabadulás volt, még akkor is ha köpönyegforgató multrendszerbelisenkik, akik akkor ezt véres és habzó szájjal magukénak akarták tudni, most azt is tagadják, hogy valaha láttak vörös színt!

    Hát úgy látszik azt megint felszabadulásnak fogjuk megélni, ha e féreg társaságtól végleg megszabadulunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +52 (56 szavazatból)
  3. A FIDESZNEK elsősorban saját magukat kellene kipaterolni a parlamentből, aztán jöhet akár egész EURÓPÁBÓL is. Mocskos banda!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +48 (52 szavazatból)
  4. Csak nagyon szerényen megkérdezném a katolikus, és a református klérust :
    Tessenek mondani, Jézus melyik szavával, vagy a Biblia melyik sorával nem tetszenek egyetérteni, hogy egy szót sem tetszenek emelni, a hajléktalanok védelme érdekében ?
    Melyik tanításra hivatkozva értenek egyet Orbán ujjab emberüldöző törvényével ?
    Kiváncsi lennék mit hazudnának ha valakinek válaszolni kellene a nyilvánosság előtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +61 (65 szavazatból)
  5. Who the fuck is ENSZ…?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (14 szavazatból)
  6. Hitler is kilépett a Népszövetségből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  7. mindig csak akkor reagál a nagyon tisztelt külföld amikor már késő.nehogy Münhausen báróról akarjátok lehazudni a sityakot.Nem értem miért hagyják ,hogy azt csináljanak amit akarnak,vagyis értem leszarnak minket.Ezt a bagázst demokratikus keretek között nem fogják kényszeríteni semmire ,azt ők nem értik ,ezeket csak ugyanúgy lehet elsöpörni ahogy ők is félre állítanak mindent és mindenkit aki az útjukba mer állni……………………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (41 szavazatból)
  8. Megvagyunk mi magunkban, lóháton, hátrafelé nyilazva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  9. a) beleköt a nemzetközi, nagy presztizsű szervezetekbe, a MI nevünkben – nem érik még a pofon ennek a hülyének? Hajmeresztő, miket meg nem enged már magának! Ebből már tényleg nagy balhé kellene kerekedjen!
    b) van pofája azt mondani, hogy “a hajléktalan emberek ellátását ösztönző rendelkezés”?! A kriminalizálás, a gyűjtőtáborok-üzemek ötlete? A területről kitiltás, az utcai padok elbontása, a guberálószemét magántulajdonná nyilvánítása, az ételmaradék-elkérés koldulássá nyilvánítása? Hol van itt az előremozdítás? Ezért külön egy örökkévalóságig tartó szigorított poklot megérdemelne, kenyéren-vizen rabmunkával!
    c) a szabadpiacos kapitalizmusra való váltásnál tudniuk kellett, hogy sok vesztese lesz a rendszernek. Az itteni politikusok is tudták. És most azt, ami az ő felelősségük is, és ‘89 óta alig történt valami az ügyben, leginkább semmi, ráhúzza Viktor az ENSZre! Ezt a pofátlanságot!
    És itt is, aki tudja, hogy a nácik a magyarokat is kiírtották volna, azoknak boldog április negyedikét kívánok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  10. bonhomme
    2013. április 4. csütörtök
    18:53
    Ez ügyben írtam egy mailt Bartus Lászlónak, hogy senki sem emlékszik meg erről a fontos évfordulóról. Kivétel Feldmajer Péter. Szégyen ez ránk nézva!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  11. Csodálkoznék azon, ha a FIDESZ valamilyen bíráslatot megfontolna, méginkább csodálkoznék azon, ha meg is szívlelne valamit, amit nem a pártközpontjukban agyalnak ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  12. Ejnye Olvtárs!
    Hol marad a hagytad a humorérzékedet!!
    Ezt leminuszolni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  13. Szenzor +++++++++ :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  14. Na persze hogy agyon kell hallgatni 1945 április 4.-ét.
    Mert akkor ujra beszélni kellene arról miért is jöttek be ide a Szovjet katonák.
    Kik ellen és miért is harcoltak ?
    Agyon kell hallgatni hogy a Horty magyarország volt a tömeg gyilkos Hitler utolsó csatlósa. A nagy magyarmagyar nimbuszról lehullna a lepel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (40 szavazatból)
  15. Jusef! Tévedsz! A Horthy Magyarország ugyanolyan tömeggyilkos volt, mint a hitleri Németország. A horthy csendőrség vagonírozta be az auswitzi haláltáborba szállításra a magyar zsidók és cigányok százezreit. Horthy üzent hadat a Szovjetúniónak és a többi szövetségesnek, és ő küldte katonáit a Szovjetunióba, ahol békés polgárok és hadifogjok százezreinek lemészárlásában vettek részt. Ezért jött ide a Vörös Hadsereg, és szabadított fel minket a fasiszta mételytől. A Horhy fasizmusától is

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  16. http://www.youtube.com/watch?v=qru96LjpylM :)

    én sem igen szeretem ezt a kormányt, persze nincs is miért! én magam tavaly november óta a nemzetbiztonságra “veszélyes” egyénnek számítok. de egyet nem szabad azonban elfelejteni, ezt a bandát, a MAGYAR NÉP választotta meg, azaz ebben az esetben őket is számon kellene kérni, hogy mit miért csináltak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  17. Perrier
    2013. április 4. csütörtök
    “én magam tavaly november óta a nemzetbiztonságra “veszélyes” egyénnek számítok.”
    honnan tudod? ez mit jelent: “nemzetbiztonságra veszélyes egyén”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. Nyul GYörgynek. Es tegyuk hozza hogy elhozta a voros uralmat, ami ugyanugy diktatura, embergyilkos. A bator orosz katonak, megeroszakoltak a kiszolgaltatott civileket, es helyet csinaltak Rakosiek diktatorsagahoz. A voros banda vagy a barna band ugyanaz a szemet szellem. Mind a ketto elnyomo diktatura.
    Aprilis 4 egyebkent sem Aprilis 4 volt amint azt mar jol tudjuk hanem kb Aprilis 10, de a komcsi propaganda ebben is hamisitott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -17 (17 szavazatból)
  19. Egy darabig lehet hősködni és játszani a keménykezű határozott nagyurat, de ha nő a hajléktalanok száma akkor vagy mind meghalnak ami Orbán szennyes tömeggyilkossága lesz fehér papír aláírásokkal lőfegyver nélkül,és biztosíthatom, hogy nem marad következményem nélkül, vagy elindulnak az éhezők és mint a hollywoodi horrorfilmekben felemésztenek maguk előtt mindent, főleg a gyilkosaikat.
    .
    Tiszteletlen miniszterelnök úr,
    A nyomor, a fájdalom, a ragály, a vírusok, nem lokalizálhatóak semmilyen miniszteri hatalmi rendelettel, még egy olyan beképzelt, felfuvalkodott, szakképzetlen embertől sem mint ön és társai. A természetet nem érdekli az ön sikersztorija, az ön hazugságai, kokijai, pofonjai. Ahol nő a nyomor ott nő az enyészet és a pusztulás, és ezt személy szerint sem ön, sem a családja nem fogja túlélni, még akkor sem ha most felfuvalkodott gőgjében ezt vizionálja. Önnek nem lesz hová menekülnie.
    .
    Mindössze két megoldás létezik, az egyik, hogy rendbe teszi az országot, ami az ön minőségét nézve abszolúte reménytelen és kivitelezhetetlen feladatnak látszik, vagy azonnal lemond, pakol és menekül a családjával és a rablott vagyonával, amíg nem késő, valahol meghúzza magát és imádkozik, hogy befogadói ne dobják önt fel busás jutalomért, vagy ne öljék meg a vagyonáért.
    .
    Tiszteletlen miniszter elnök úr,
    Ön még talán nem vette észre de ön napról napra védtelenebb, mert az új játékszabályok ,a kokizó, a pofozó, a keménykedő, az erőt imádó kegyetlen és gonosz mocska, már megfertőzte a társadalmat, lassan egész egész európát, és csak idő, esetleg már csak hetek kérdése, mikor jön egy önnél is gonoszabb, kegyetlenebb és erősebb tanítvány, aki szétmarcangolja önt az ön által felállított, önző, ostoba, kegyetlen, eldurvult játékszabályok szerint. Nem az ellenzéktől kell félnie.
    .
    Nem ön az egyetlen elmebeteg, vannak önnél rosszabbak is és véleményem szerint már hergelik magukat és készülődnek. Nem látja őket? Nem is tud róluk??? Vagy csak képzeli talpnyalói jelentéseiből, hogy jó kézben van a személyes biztonsága??? Na látja ez az ön tragédiája ami végezni fog önnel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  20. Az egy dolog, hogy mit írnak bele a “gránitszilárdságú” alaptörvényükbe és abból mit, hogyan tartanak be. Mert egyelőre azt látjuk, hogy a legantihumánusabban járnak el a hajléktalanokkal szemben. Úgyhogy minden védekezéssel szemben az ENSZ véleményezői jól látják a helyzetet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  21. Commonsense
    Nem tudom, hogy olvasta-e azt a könyvet, melyben megírják, hogy mit követtek el a magyar honvédek a szovjet lakosság ellen 1941. őszétől?
    Krausz Tamás és Varga Éva Mária: A magyar megszálló csapatok a Szu-ban
    Levéltári dokumentumokon alapuló feltárása a történteknek.
    Egyik félnek sincs mentsége a barbár tettekre, de a II. vh-ban 26 millió szovjet áldozata volt a Szun-nak (civil lakosság és a vörös katonák) és már lassan ők lesznek a hibásak mindenért?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  22. Elmondanám, milyen rémkép gyötör, hátha rácáfoltok.
    Orbán lehet elmebeteg, de amit az országgal csinál, az egy a legapróbb részletekig eltervelt puccs végrehajtása.
    Namármost ez az ember puccsban nem hülye, hanem szakértő. Vajon hogyan képzeli a továbbiakat?
    Kifosztja az országot, rendben.
    Ezzel szembekerül minden szervezettel amelynek az ország tagja, ezért vagy ki leszünk rúgva, vagy — vérig sértve, feltartott orral — mi lépünk ki.
    Ebben a pillanatban elzárulnak a pénzcsapok.
    A kérdés az, hogy ekkor mi lesz. A mögötte álló nagytőkét etetnie kell.
    A keleti próbálkozások nevetségesek, és Orbán amúgy sem tudna más diktátor fiókdiktátora lenni, ahhoz túl nagy ez egója (kis “e”, jó?!). Márpedig pénz, az kell. Nagyon, és sok.
    És van rá mód.
    Szerintem azt fogja tenni, amit Izland tett (az ő gazdasági megújításuk nélkül): államcsődöt jelent be, és véglegesen megszünteti az összes felvett hitel törlesztését.
    Mik ennek az előnyei?
    (1) A teljes GDP itthon marad, és ez az oszág teljes elszigetelődése mellett is van annyi, hogy még évekig lubickolhat benne.
    (2) Ugyancsak évekig verheti a mellét, hogy csapást mért a hazánkat szipolyozó nemzetközi banktőkére.
    (3) Rateheti a kezét az összes itthoni lakossági megtakartásra, a kis hal is jó hal.
    (4) A lépés okozta országos nyomor és üvöltés kivédésére végre nyíltan bevetheti és kipróbálhatja katonai és félkatonai erőszakszervezetét, totális (végre akadálytalan) diktatúrát vezethet be és likvidálhatja az ellenzéket. Szó szerint értem.
    (3) Még évtizedekig uralkodhat Rákosiénál jóval nagyobb hatalommal.
    .
    Légyszi mondja valaki, hogy begolyóztam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  23. Ego +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Nem nyomtam a plusz jelet, mert az utolsó mondata kiütötte azt, így oldottam meg, mert mindent így látok én is.
    Aki golyósak ebben a honban, azok egészen más valakik.
    Azt azért nem tudom, hogy a bezártságunk BóvLi-n kívül még kinek lenne jó?!
    Tegnap a híradásokban hallottam, hogy offshore számlák kerülnek napvilágra, vannak benne magyarok is, kíváncsian várom a fejleményeket, hogy továbbra is offshorézhatnak-e egyesek….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. De mi legyen a NATO-val, már ideje lesz azoknak is adni egy pár sallert!))))))
    Ha harc, hát legyen harc!)))))
    Bár mostanában baj lehet a szimatával, mert nem érez puskaporszagot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  25. „A politikai hatalom – illúzió. Ha a nép úgy gondolja, van hatalmad, akkor van hatalmad. Ha a nép úgy gondolja, nincs hatalmad, akkor nincs hatalmad.”
    Jimmy Breslin

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  26. Itt már csak egy nagy pofon segíthet.Mondjuk ilyen lehet az uniós pénzek megvonása.Ha másból nem hát abból sokan értenének.Azután ordítsanak ahogy a torkukon kifér.Mi tudjuk,hogy ez így lenne igazságos.Orbán és kormánya elég gazdag nem kell még tömni őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  27. Ego
    Mínuszolnálak, de nem lehet, mert reálisan látod, az én szememmel is. Pedig de mínuszoltam volna!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. .
    .
    Gonoszka 19.33!
    A Hitleres példa Orbánnal párhuzamban mindig hálás feladat. Ez esetben is tök’ jó.
    5 *********************************************************************************************

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. Báthory Ödönke

    “Belgiumban sem lehet lakott területen sátorban élni.” -érdekes, 2006-ban a Kossuth-téren nem volt ennyire finnyás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. csakén: újabb kutatások már nem 26 illetve 35, hanem 45 milliós veszteséget állítanak a SzU kapcsán. (Ezzel, szeretem mondani: 70 millió Gitler háborúja áldozatainak száma.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. Commonsense adtam egy mínuszt magának…már nemtudom miért , de megérdemelte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. Ego: majdem eltaltáltad , de mégsem úgy lesz…amint kivágtak minket a NATO.-ból , mint paraszt a taknyát , azonnal fel fog sorakozni határainkon a román , szlovák és esetleg a szerb haderő.
    Símán bevonulnak ide , Magyarország -talán- megmarad Dunántúl területén…na akkor lesz csak belpolitikai haddelhad !
    Képzeljétek el a végletekig feldühödött nyolcmi… áá annyi nem , de hatmillió magyar , akik odamenekültek a bevonulók elől !
    Mit fognak azok művelni az uccán ? Aprómagyarország vissza fog sűlyedni a kőkorszakba és a Nyugat csak röhögni fog rajtunk. Putyin meg sajnálkozik esetleg , de ez lesz a maximum.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Geyza
    2013. április 5. péntek
    22:19

    “Magyarország -talán- megmarad Dunántúl területén…na akkor lesz csak belpolitikai haddelhad !
    Képzeljétek el a végletekig feldühödött nyolcmi… áá annyi nem , de hatmillió magyar , akik odamenekültek a bevonulók elől !”
    .
    Nem állnak meg ott futnak tovább Bécsig, abból lesz az európai háború. vajon megvárja nyugat, vagy ezt elkerülendő, tovább dédelgeti ezt az ocsmány kígyót, Orbánt a keblén? Vagy nem egyszerűbb lenne őt kiiktatni mielőbb?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos