Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Fidesz lényege a hataloméhség 2013. április 2. kedd 12:03 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(74)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Fidesz lényege a hataloméhség

 

 

Budapest, Bécs – A Fidesz lényege a hataloméhség címmel közölt interjút az osztrák Der Standard Bajnai Gordonnal. A volt miniszterelnök véleménye szerint a Fidesz erős jobboldali és erős államkapitalista beütéssel rendelkező populista párt. A kormánypárt minden intézkedése és eszméje mögött nem más rejtőzik, mint az a kérdés, vajon ezzel meg tudja-e óvni a hatalmát, mindegy, milyen áron.

Bajnai szerint a számok világosak: a magyar gazdaság tavaly zsugorodott, és az idén is zsugorodni fog. Az ipari szektorban az amortizációs leírások jelentősen meghaladják az új beruházásokat, ami azt jelenti, hogy a vállalatok lassan kivonják a termelésüket Magyarországról.

A banki hitelezés leállt, félmillió ember hagyta el az országot, munkát keresve Nyugat-Európába. Hozzátette: a kormány célja, hogy csökkentse az államadósságot, nemcsak, hogy nem sikerült, de az eladósodás rekordmagasságban van.

A volt kormányfő egyetértett azzal, hogy Magyarország nem az Orbán-kormány hivatalba lépésétől számítva került válsághelyzetbe, de – mint mondta – meg kell nézni a fejlődést Szlovákiában és Lengyelországban: mindkét ország növekszik, miközben Magyarország visszaesik. Az ország házilag keltett bizalomválságban szenved.

„Amennyiben a 2014-es parlamenti választásokat megnyernénk, elsőként a bizalmat fogjuk visszaállítani Magyarországon” – mondta.

Ismét “felépítenék a jogállamiságot”. A kormány beavatkozott az alkotmánybíróság döntéseibe, a “fékek és ellensúlyok rendszerét” kiiktatta, és ennek véget kell vetni. Szerinte a gazdaságpolitikában is a bizalom visszaszerzése a cél: Magyarországnak egyfajta adóalkotmányt adnának, amelyben elő lenne írva, hogy az adókat évente legfeljebb egyszer lehetne megváltoztatni, és csak az érintettekkel folytatott vita után.

A különadókkal kapcsolatban kifejtette, hogy azokat nem lehet egy éjszaka alatt leépíteni, mert Magyarország recesszióban van, és ha teljesen elveszítené a bevételeit, veszélybe kerülne az ország stabilitása. “Nem akarom alapvetően megszüntetni a bankadót, de azt az európai átlagos szintre akarom visszavezetni” – mondta. Hozzátette: növekedési paktumot kötnének a bankokkal és más érintettekkel.

Bajnai kijelentette, nem támogatja, hogy Magyarországot szankciókkal sújtsa az Európai Bizottság. Azt mondta, hogy az embereket nem lehet azért büntetni, mert “rossz kormányuk” van.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (13 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +21 ( 21 szavazatból)
A Fidesz lényege a hataloméhség, 5.0 out of 5 based on 13 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(74)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

74 Reader’s Comments

  1. EdCarping
    2013. április 3. szerda
    08:59
    Kedves telekis,
    én azért mindenkit óvnék attól, “hogy egykutya ” címen összemossa a demokrácia felszámolóit és annak visszaállításáért rossz módon kúzdőket!
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
    csakén
    2013. április 3. szerda
    09:06
    EdCarping
    telekisnek írhatja, sőt ki is hímezheti, nála egykutyák….nem is tudom, mit gondoljak ezek után róla?!
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
    .
    Ezeket a sorokat Bartus László már 2 évvel ezelőtt leírta:
    A Gyurcsány-kormány későn ismerte fel, hogy ellenzéki támadás köpönyegébe bújtatott fasiszta puccs zajlik. Nem lépett fel azzal szemben a demokratikus rend erejével, és a puccshoz felhasznált szélsőjobboldali rohamcsapatokkal szemben sem mutatott kellő határozottságot. Ebből lett a Fidesz kétharmada, a Jobbik 14 százaléka. Ehhez társultak a félbemaradt reformok, a gazdasági válság, az életszínvonal csökkenése. Mintha csak közvetlenül egy háború után lennénk. Ez a demokrácia bukásához és a most létrejövő fasiszta állam kialakulásához vezetett. A tömegek bizalma megingott, és tekintélyelvű rend után kiáltott. A Fidesz a kétharmados parlamenti győzelem után befejezte a puccsot, felszámolta a jogállamot, eltörölte a demokratikus alkotmányt. Minden úgy halad, ahogy a múlt századi Európában. Sok tekintetben visszanyúlnak a Horthy-korszak tekintélyuralmi hagyományaihoz is, amelyek rehabilitációja most zajlik. Orbán fasiszta állama Gömbös Gyuláéra emlékeztet. Kívülről nézve ösztönös és tudatos jegyek keverednek egymással, de a vektorok egy irányba mutatnak. Magyarország a demokratikus köztársaságtól halad a fasiszta diktatúra felé, amelynek kiépítése megfeszített ütemben, rohammunkában zajlik.
    Ebből az következik, hogy egy szabad választáson bekövetkező demokratikus fordulatnak nem sok esélye van. Ha a nép elégedetlen, akkor a fasiszta Fideszt a náci Jobbik válthatja a hatalomban. A Jobbik a részleges törvényes kereteket is felrúgja, és totális diktatúrát vezet be. Ezt jó lenne megakadályozni.
    .
    Ezt pedig a múlt héten:
    A demokratikus Nyugat nem demokráciát lát, hanem fasizmust. Európát veszélyeztető rothadó gócot. Magyarországra nem úgy tekint, mint egy demokratikus választás útján hatalomra jutott kormány legitim uralmára, hanem törvénytelen hatalombitorlókra. Egy megszállt országra, amelyet talpnyalók serege működtet, az ellenzék és az ellenzéki média legitimál, amely a rendszernek nem ellenzéke, hanem szerves része.
    Európa kezdi belátni, hogy az ellenzéki politikusok ugyanúgy hazudnak, mint Orbán Viktor. Azzal hitegetik a magára maradt népet, hogy egy diktatúrával szemben, nem demokratikus választáson nyerhetnek. Azzal a hazugsággal áltatják a magát megszabadítani képtelen országot, mintha demokratikus eszközökkel vissza lehetne fordítani a diktatúrát. Pedig pontosan tudják, hogy 2014-ben semmi esélyük nincs. Ha képesek lennének összefogni, ha többségbe kerülnének, akkor sem. De nem akarják tudomásul venni, hogy a diktatúra ellen fel kell lázadni, ki kell fizetni a szabadság árát.
    Az ellenzék médiája demokráciának hazudja az országot, ahol ellenzéki találkozóhelynek számító szórakozóhelyet rendőrök szállnak meg. Ez karnyújtásnyira van a nyílt, totális diktatúrától.
    Felelőtlenek, akik letagadják az Orbán-rendszer természetét. Rendszerének természete fasiszta diktatúra.
    .
    Kérdéseim!
    1., Az ellenzéknek mennyi időre van szüksége ahhoz, hogy felismerje Orbán valódi rendszerét?
    2., Ez a szándékos butaság mi, ha nem az, hogy ezzel a diktatúrával az ellenzéke egykutya?
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. telekis
    Ez az egykutyázása, kb. olyan, mint az aki itt napokon keresztül állította, hogy a vekkeres sikeres! (De ezt nem kezdeném most elölről.)
    Ha ennyire egy kutyák az ellenzék és a kormány, akkor miért kellene leváltani?! Akkor nem mindegy, hogy ki ül a nyakunkon?
    Ma még olvasgathatunk és irkálhatunk itt az internetizén, de holnap is?
    Nem akarja azt mondani, hogy ennek a veszélye bármelyik előző kormánynál is meg volt, hogy féltünk, mert bíráltunk?!
    Nem akarja azt mondani, hogy előző kormányok ennyire leamortizálták a hazát?
    Ön itt Bartus Lászlóra hivatkozik, a hazai hírportálokon is idéznek tőle bőven a jobbikusok – ettől még nekem az a véleményem, hogy ég és föld a különbség az ellenzék és a kormány között, pont ezért kell a váltás!
    Az ellenzék nehéz helyzetben van mert a gátlástalanság, a pofátlanság, az össze-vissza hazudozás ellen nem igazán van fegyvere.
    A gazdaságunk, csak, ha a vakondok is érdeklődik szinten van, mit is ígérjenek, vért, és verítéket? Tutira nyerők lesznek ennél a buta népnél, mely hónapok óta a rezsicsökkentést osztja és szorozza!
    Az, hogy mit tárgyalhattak Bajnai és Mesterházy Brüsszelben, majd egyszer talán megtudjuk az igazságot, hogy milyen megoldást keresnek a vekkeres ellen!
    1.) Miből gondolja, hogy nem tudják? Mert nem mondják ki?
    Ha mi tudjuk, ők ne tudnák az igazságot?!
    2.) A diktatúrával az ellenzéke egykutya….kutya legyek, ha értem….
    Tudom, hogy most már az utolsó mondata az egykutya lesz, de én a hazai hírportálokon is átlépek azokon, akikről tudom, hogy mit várhatok….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. csakén!
    .
    Arra nem gondol, hogy tökúj politikai elitre van szükség ?
    Ön a maiakkal akarja leváltani Orbánt ? Hogyan, mikor alkalmatlanok rá ?
    .
    Sajnos ma ott tartunk, hogy az ellenzék résztvételével nem csak a 2014-es választásicsaláson fogja Orbánt legitimálni, hanem mai ténykedéseivel már most is legitimálja a kialakult diktatúrát.
    .
    Amiben én bízom:
    Bármilyen keserves lesz is és bármilyen soká lesz is, csak arra számíthatunk, hogy a fiatal civilek-egyetemisták közül lesznek azok, akik mint új politikai elit, fogják/tudják majd elzavarni Orbánt.
    Ezt a folyamatot az európai demokratikus országok segítik/gyorsítják majd…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Na, szóval, megvárjuk, míg felnő a kis Messiáska. Azt én nem érem meg…
    Én egyébként nem engedném meg, hogy 35 év alatti emberkék, pláne 30 év alattiak a “hatalmas élettapasztalatukkal” betegyék magukat a Parlamentbe, de ez már valóban nem az én gondom.
    Azt gondolom, hogy a vekkeres addig marad, amíg a betegsége engedi.
    Akik elveszik az emberek kedvét a szavazástól, mert “egykutyáznak”, azoknak tudom mondani, hogy a fideszesek és a jobbikosok mind el fognak menni szavazni, így hiú ábránd a változásban reménykedni, ilyen hozzáállással pláne, hogy nincs kire szavazni, hát maradjanak ezek és a puszta lét….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Hát igen!
    1., Kádárral is kibírtunk vagy 35évet, Orbán “csak” 20at ígért…
    2., Ja-ja, azt valóban nem írtam meg most (de számtalanszor igen…), hogy a 2014es választások semmin nem fognak változtatni, sőt…
    .
    2órája idéztem Bartustól, mivel nálam jobban fogalmaz, megismétlem tőle:
    “Európa kezdi belátni, hogy az ellenzéki politikusok ugyanúgy hazudnak, mint Orbán Viktor. Azzal hitegetik a magára maradt népet, hogy egy diktatúrával szemben, nem demokratikus választáson nyerhetnek. Azzal a hazugsággal áltatják a magát megszabadítani képtelen országot, mintha demokratikus eszközökkel vissza lehetne fordítani a diktatúrát. Pedig pontosan tudják, hogy 2014-ben semmi esélyük nincs.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. “A Fidesz már vitába keveredett az ENSZ-szel is
    Az ENSZ rendkívüli szegénységgel foglalkozó jelentéstevője szerint Orbán Viktor kormánya intézményesíti a hajléktalanok kriminalizálását. A Fidesz nem ért egyet vele, s azzal mentegeti a kormány intézkedéseit, hogy Belgiumban nem lehet lakott területen sátorban élni.”
    Nol.hu
    Pofátlanságuk már nem ismer határokat. Speciel szerintük a Kossuth teret körbehugyozni és sz@rni lehetett ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. …ezért a 2014-et el kellene felejteni, a mai rendszert kellene bojkottálni/elszívni körülük a levegőt úgy ahogy TGM javasolta is, és akár újrendszerváltozásra lesz szükség…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Még egyszer reflektálva a korábbi (02.52), a Fidesz mibenléte feltárására vonatkozó megjegyzésemhez, szerintem abban kéne megegyeznie úgy az itt vitatkozóknak, mint a magyar jövőért aggódó választói tábornak, hogy
    1) a Fidesz-KDNP és kormánya eddigi tetteivel bebizonyította, hogy a jobboldali populista hatalom véglegesítése, valamint a demokratikus oldal végleges elsöprése érdekében a demokrácia végérvényes felszámolására esküdött fel és ezen az úton járva már az “alaptörvény” elfogadásával, majd az azt követő tetteivel eljátszotta a demokratikus oldal, valamint a nyugati szövetségesek bizalmát.
    2) A Fidesz-KDNP három éves uralmával, valamint a szélsőséges képződményekkel való háttéralkuival és együttműködésével, valamint az államhatalmi intézmények teljes elfoglalásával kívül helyezte magát a demokratikus hatalomgyakorló pártok körén, és mint ilyen egyetlen korábban hatalmon lévő demokratikus párttal sem vethető össze összegészében! Aki a Fidesz-KDNP-vel azonos mértékben megalkuvó, korrupt és bűnös szervezetnek titulálja a hajdan volt MDF-t, SZDSZ-t és az MSZP-t, az szándékosan áll oda az országot szétzülleszteni akarók oldalára!
    3) Ugyanakkor, az MDF, az MSZP és SZDSZ által delegált OGY-i, és helyi képviselők, valamint az általuk hatalomba helyezett felső állami vezetők és tisztségviselők sem tettek meg összességükben (!) mindent azért, hogy a polgári demokratikus államrend, a kapitalista piaci verseny és környezet formálásába az állampolgárok maguk is részt vehessenek, annak alapvetéseit megismertessék, a civil kontroll és érdekérvényesítés, a szakmai hitelesség, a szakszervezetek szervezetei, és a helyi/lokális önszerveződések központi támogatással kiépülhessenek és “emberarcúvá” formálhassák az új rendet.
    4) Mindezek okán a magyar választók meghatározó arányú többsége csalódott a rendszerváltás által létrehívott, többé-kevésbé spontán módon formálódó, és a vadkapitalizmust felidéző rendszer szinte minden elemében, de leginkább a választók többsége érdekeitől elszakadó, és a klientúrák kiszolgálását mind jobban, bár nem egyforma mértékben felvállaló pártok képviselőiben és szlogenjeikben.
    5) A Fidesz-KDNP Orbán vezetésével azután, felrúgva a korábbi, részint háttérben megkötött pártközi egyezségeket, az érvényesülés eszközeiben nem válogatva, a nemzeti és az antikommunista érzelmekre építve, hamis általánosításokat propagáló szlogeneket terjesztve és fellázítva a tudatilag rigid, vagy instabil, valamint a rendzavarásra kész híveket, a demokratikus államrend megdöntésétől sem riadt vissza 2006. tavaszán, majd azt követően, hogy hatalomra kerülhessen és a demokratikus erőket ledózerolja a politikai színtérről.
    6) Bajnai, és az Együtt 2014 mozgalom által képviselt álláspontnak azért kell igazat adnia a pártoktól semleges magyar választónak, mert egyetlen régebbi demokratikus párt, mint az MSZP, sem lesz képes leváltani Orbánék hatalmát, ha a választói tömegek előtt, így, vagy úgy, ármánnyal, vagy a nélkül, de ténylegesen elvesztett hitelét nem képes visszaszerezni, illetve újból “felépíteni”. Ehhez pedig az kell, hogy az újabban létrejött, demokratikus elvű pártokat és civil szervezeteket támogassa, velük választási és alkotmányozási szövetségre lépjen, továbbá hitelt érdemlően tudja garantálni azt, hogy a szövetséget és az egyezség pontjait a hatalomra kerülve is érvényre juttatja.
    7) A 2014. évi választások demokratikus oldalt érintő sikere tehát három fő, de lényegében egyforma súlyú (!) tényezőn áll, vagy bukik!
    a) Az egyik a megújulni, fejlődni, szövetségre lépni, és együttműködni képes MSZP, amely egyúttal képessé válik arra is, hogy a demokratikus érzelmű választói tömegek, civil szervezetek és pártok bizalmát elnyerje.
    b) A következő feltétel az MSZP-n kívüli demokratikus civil és politikai erők megszerveződési hajlandósága és a helyzet által diktált érettségének a bizonyítása a saját tagság, a szövetségesek, a támogatók és a fogadókész választók előtt.
    c) A harmadikként említendő feltételt pedig maga a demokratikus érzelmű választói tömegek képezik, amiket részint a meggyőződése, a Fidesz-hatalomban való csalatkozása, vagy pedig a demokratikus oldal erőt és egységet sugalló szervezettsége lesz képes elkötelezettségre bírni.
    8) A demokratikus oldal egysége létrehozása szempontjából végletesen káros az, hogy ha a demokratikus oldalhoz tartozó politikusok, párttagok, támogatók, vagy akár csak a Fidesz-KDNP-t elvi okokból elutasítók rágalmakat, téves híreszteléseket, alaptalan, illetve vélelmezett kritikákat fogalmaznak meg a másik résztvevők irányába, mikor is tudható, hogy a Fidesz, a KDNP, a vakhitű, vezérimádó nacionalisták tábora minden elképzelhető elvtelenséget el fog követni egy demokratikus egység létrejötte ellen! A feledékenység okán emlékezteni szeretnék mindenkit a 2006. őszén történt államcsínykisérlet esetére!
    Személy szerint pedig sajnálatosnak tartom, hogy eme, magát demokratikus elvi alapokon állónak tekintő fórumon milyen sokan agitálnak Bajnaiék és más, most szerveződő mozgalom, vagy párt ellen, csupán azon az alapon, hogy valaki Gyurcsány, vagy Mesterházi pártjához áll közel, ezt, meg azt hallotta, a maga logikája szerint vélelmezi ezt, és azt, vagy éppen nincs olyan párt, amihez közeledni tudna. (A provokátorok, válaszra is méltatlan rágalmait persze nem ide értve.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Citizen,
    .
    1. “Bajnai, és az Együtt 2014 mozgalom által képviselt álláspontnak azért kell igazat adnia a pártoktól semleges magyar választónak, mert egyetlen régebbi demokratikus párt, mint az MSZP, sem lesz képes leváltani Orbánék hatalmát, ha a választói tömegek előtt, így, vagy úgy, ármánnyal, vagy a nélkül, de ténylegesen elvesztett hitelét nem képes visszaszerezni, illetve újból “felépíteni”.”
    Tegyük fel, hogy én most létrehozok egy pártot, mondjuk Micimackó néven. Lássuk csak:
    “A Micimackó által képviselt álláspontnak azért kell igazat adnia a pártoktól semleges magyar választónak, mert egyetlen régebbi demokratikus párt, mint az MSZP, sem lesz képes leváltani Orbánék hatalmát, ha a választói tömegek előtt, így, vagy úgy, ármánnyal, vagy a nélkül, de ténylegesen elvesztett hitelét nem képes visszaszerezni, illetve újból “felépíteni”.”
    Ha az első mondat érvelése elfogadható, akkor a másodiké is. Hajrá, Micimackó!
    .
    2. Bajnai leszerepelt. Bizonyára jó szakember, kiváló miniszter lenne, de alkalmatlan a demokratikus jogállam elveinek képviseletére.
    .
    3. “a megújulni, fejlődni, szövetségere lépni, és együttműködni képes MSZP” Röhögnöm kell. Mesterházy még annyira sem jön szóba, mint Bajnai.
    Mindketten beleestek a populista nemzeti, nacionalista csapdába. Az MSzP még a baloldali csapdába is.
    .
    4. A kritika jogát támadni: az egyik fő bűn. Nem fogom vissza a kritikát csak azért, hogy ne rontsam a kritizált személy vagy mozgalom vagy eszme népszerűségét. Arra ügyelek, hogy kritikám jogos legyen. Nem mindig sikerül, de szerencsére nincs is akkora erőm, hogy az alkalmas személy / mozgalom / eszme ettől menne tönkre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Citizen!
    Az mindenképpen különbség közöttünk, hogy ön hisz a 2014es választások demokratikus lebonyolíthatóságában, én pedig nem látom annak értelmét, hogy nyilvánvaló választásicsalásban kelljen bárkinek is résztvennie.
    (Megjegy: a “megszavazott” választási rendszert itt mindenki elutasítja, tehát ebben vita közöttünk nincs…)
    .
    Véleményem szerint, mivel a 2014es országgyűlési választás diktatúrában történne, ezért előbb a rendszert kell demokratikussá tenni ahhoz, hogy abban a választások is demokratikusak legyenek.
    Önt idézem: a Fidesz-KDNP és kormánya eddigi tetteivel bebizonyította, hogy a jobboldali populista hatalom véglegesítése, valamint a demokratikus oldal végleges elsöprése érdekében a demokrácia végérvényes felszámolására esküdött fel és ezen az úton járva már az “alaptörvény” elfogadásával, majd az azt követő tetteivel eljátszotta a demokratikus oldal, valamint a nyugati szövetségesek bizalmát.
    …és hogy ezt tette annak nyilván oka van, valszeg minimum “királyság”-ot akarnak megvalósítani maguknak ebben a hazában…
    .
    Mi a teendő?
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. csakén
    2013. április 3. szerda
    17:01
    Na, szóval, megvárjuk, míg felnő a kis Messiáska. Azt én nem érem meg…
    Én egyébként nem engedném meg, hogy 35 év alatti emberkék, pláne 30 év alattiak a “hatalmas élettapasztalatukkal” betegyék magukat a Parlamentbe, de ez már valóban nem az én gondom.
    .
    Ha mégis az derülne ki, hogy a mai ellenzék tényleg nem alkalmas az orbáni-diktatúra elzavarására, akkor ugyan kik lesznek erre alkalmasak?
    Vagy ha a Nyugat lehetetleníti el Orbánt, így megdöntve hatalmát, akkor ugyan kik lehetnek az ország új politikai vezetői?
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. telekis
    “kik lehetnek az ország új politikai vezetői?”
    .
    A tiszták, akiket mindeddig nem fertőzött meg semmilyen pártpolitika-ideológia. A józan ítélőképességûek, te vagy én, vagy bárki más. Sokan vannak itt is, másutt is, akik mellesleg már nem is tinédzserek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Igen, proaktivnak kell igazat adni. Sokan vannak itt is, ott is. NEM NÉV KELL.
    TISZTESSÉG !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Sajnos egyet kell étenem azzal, hogy Bajnainak az utóbbi dőben olyan üzenetei voltak, amik valójában senkinek sem szóltak (http://endresy.blogspot.hu/2013/04/ha-bajnai-azt-uzeni.html )
    Egyébként Bartus is ilyesmit feszeget, és tényleg valami mesevilágot pedzegetnek. Mesében azonban Orbán jobb.
    Olyan, mint a viccben. Ne vitatkozz hülyékkel, mert lerántanak a saját szintjükre is ott megvernek a rutinjukkal.
    Ha Bajnai Gordon beszáll ebbe a mérközésbe garantáltan elvész. Kérdés, hogy érdemes-e bármi áron megnyernie a választást, és az is, hogy ezen az áron megnyeri-e?
    Szerintem mindkettőre “Nem” a válasz.
    Lassan ugyanis alig marad az országban olyan akinek még lehet üzenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. proaktiv 2013. április 3. szerda 22:44

    Igazad van, és talán mégsem. Sokan vannak, akik talán tiszták. De ebben az istállóban nem tudnának rendet tenni. Még muszáj-Herkulesként sem.
    Amellett valahogy furcsán hatna egy “Magyar Tiszták Pártja” név. Pedig ráférne a népre egy kis őszinteség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Ha itt őszinte volt valaki, az Gyurcsány Ferenc volt!
    Most megnézheti magát!
    Ennek a népnek azt mondják, siker hegyek vannak az országban, csak a gaz külföld áskálódik és áztatja el az országot a maszoppal karöltve, akkor elhiszi, nem néz bele a pénztárcájába, nem hallja meg, hogy itt éhezők vannak, olyanok, akiknél sem víz. sem áram nincs már – ehhez a néphez, hogyan lehet szólni, mely ész nélkül írja alá, hogy legyen-e rezsicsökkentés!!!!!!
    És tapsol egy gonosz rémtetteihez: pl. rokkantak, rendvédelmiek és a haza ellen elkövetett bűnei.
    Nem hallják meg, hogy naponta hány ember hűl ki és hányan vetnek véget életüknek! Mit lehet ezekkel kezdeni?
    Kell még pár fideszes év….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. csakén
    2013. április 4. csütörtök
    07:17
    “Kell még pár fideszes év….”
    .
    Hála az oly csodálatos “demokratikus” ellenzékünknek is, akik hagyták ide fajulni a dolgokat. Ahelyett, hogy ellene minden módon kapálóztak volna…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. csakén
    2013. április 4. csütörtök
    07:17
    “Ha itt őszinte volt valaki, az Gyurcsány Ferenc volt!”
    .
    Mit írt Bartus 2éve?
    A Gyurcsány-kormány későn ismerte fel, hogy ellenzéki támadás köpönyegébe bújtatott fasiszta puccs zajlik. Nem lépett fel azzal szemben a demokratikus rend erejével, és a puccshoz felhasznált szélsőjobboldali rohamcsapatokkal szemben sem mutatott kellő határozottságot.
    (kordonbontás, 2006ősze, stb…)
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. telekis
    Tudom, emútnyócév, Gyurcsány meg a Libajnai….
    Nem, nem, nem az emberek, hanem az ellenzék a hibás….olyan jó, kis meleg takaró!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. csakén!
    Amiről én írok…
    A mai ellenzék mai cselekedetei nem alkalmasak Orbán leváltására.
    .
    Azt kell gondoljam, Ön saját maga önbecsapásának lenne az áldozata ?
    Kérem olvassa el az ezen lap tetején található kommentemet…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. Azért van amikor elszólják magukat:))
    http://hvg.hu/itthon/20130404_Mi_mindenki_eletet_meg_akarjuk_lopni__na

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. telekis
    Semmi önbecsapás nincs – én úgy látom, hogy ezt az országot nem az ellenzék és nem az előző kormányok vágták haza!
    Viszont a mostaniak lejáratták az országot, röhög rajtuk és miattuk a magyarságon is a világ, mert nekünk valamiért mégis megfelelnek!
    Amit pedig az itt élők ellen elkövettek, az maga a borzalom, a tákolmányra és a munkatörvénykönyvre gondolok, többek között!
    Ezek tények és nem önbecsapás.
    EZEKTŐL AZ ÖRDÖG IS CSAK JOBB LEHET!
    Részemről lezártam ezt a témát, mert azzal, hogy mi itt vitázgatunk még nem fog megváltozni semmi, majd amikor az emberek otthon megpofozzák a képviselőiket, mint pl. Komlón, abból lehet valami és a Fidesz fel is készült rá, mert ők tudják, hogy mit követtek el a nép ellen és erre ők mit lépnének! Hugyenottákkal megszállták volna már a Kossuth teret, kordon ide vagy oda, – az ellenzék nem ilyenekből áll, erre születni kell, én írogatok, de elmentem tüntetni is, ma már úgy látom, hogy menjenek azok, akiknek az élete elviselhetetlen, az enyém elviselhető, én ezekkel is kibírom!
    Harag nincs, mert nem kettőnkön, sőt, nem az itt lévő harmincunkon múlik, hogy mi lesz ezzel a szerencsétlen, végletekig megosztott nemzettel!
    Jöjjön, aminek jönnie kell, oszt jó napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. Avi
    Ez a Bencus végre egyszer igazat szólt, Antónia milyen jót nevetett rajta!
    Freud helyett valaki értelmezhetné ezt az elszólást!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. csakén! Kertész Ákostól is idézek:
    Aki egy kicsit is odafigyelt a publicisztikámra, tudja, hogy nem-igen foglalkozom a Fidesszel, egyszerűen nem érdekel. Unom, mert tudom. Két-három éve tudom, és hiába ordítoztam, hogy vigyázat, közeledik, figyelmeztetésem hatásfoka minimális volt.
    Már az se nagyon érdekel, milyen a magyar. Egy ideig kerestem a mentségeket, de föladtam: nincs mentség. „Ezért a népért úgyis mindegy. Ebsorsot akar, hát akarja!”
    Ami engem még érdekel, az a baloldal. Mert bár az én testre-szabott, morális alapú szocializmusom – aminek a lényege, hogy mindig az eltaposottak, a kifosztottak, a cserbenhagyottak, a nehézsorsúak mellett állok –, nem azonos soha az éppen aktuális „pártszocializmussal”, mégis ez az a közösség, amelyik hozzám legközelebb áll. És engem ennek a közösségnek a folyamatos árulása érdekel, mert ha nincs ez az árulás, Fidesz sincs.
    Ezen a jobboldal röhög, a baloldal elereszti a füle mellett, mert pillanatnyi érdeke, hogy ne hallja meg. Amúgy persze létérdeke volna, hogy odafigyeljen, de addig ez a banda nem bír fölemelkedni, ezek is magyarok. Percemberkék. A jelenben élnek, akár az állatok. A valóságos állatokra gondolok, vagyis ez nem erkölcsi ítélet, egyszerű ténymegállapítás.
    .
    Harag sose volt: telekis

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos