Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Putyin pincsijei 2013. március 8. péntek 5:25

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Putyin pincsijei

- Európában bizony elszaporodtak Putyin pincsijei, és ezt most már mindenki kezdi veszedelmesnek látni – mondta Orbán Viktor, mert ő mindig Európa érdekeit tartja szem előtt, de különösen ellenzékben, mivel a fenti vészjósló kijelentést 2007-ben tette Lakitelken, amikor éppen Oroszország jelentette a legkomolyabb fenyegetést az EU-ra nézve, leszámítva természetesen Gyurcsány Ferencet, aki egymaga felér két Szovjetunióval és egy fél Észak-Koreával.

2007-ben Oroszország nyomasztó, antidemokratikus félázsiai (muhaha) ország volt, ahol demokratikus, de nem tiszta választásokon nyert folyamatosan Putyin, és embereket zártak börtönbe azért, mert nem értettek egyet vele. Azóta szerencsére minden megváltozott.

Nem ott. Oroszország egy nyomasztó, antidemokratikus, félázsiai ország, ahol demokratikus, de nem tiszta választásokon Putyin nyer folyamatosan, és embereket zárnak börtönbe azért, mert nem értenek vele egyet. Itthon viszont Orbán Viktor a miniszterelnök, és lehet, hogy sikerül alamizsnát kapnia rubelben.

A jellemtelenség nem nátha, olyan nincs, hogy valaki egy kicsit jellemtelen, aztán estére elmúlik. Rendkívüli szerencse, hogy Észak-Korea nem egy gazdag ország, mert Szijjártó Pétert nyergesvontatóval lehetne csak kiszabadítani Kim Dzsong Un farpofái közül.

A Fidesz világképében az egyszerűség nyűgöz le engem minden alkalommal. Ha Oroszország nem ad pénzt, akkor Putyin pincsijei hemzsegnek Európában, a fehértörzsű nyír egy ronda fa, Csajkovszkij perverz állat és Dosztojevszkij rossz író, ha viszont belógatnak nekik némi aprót, Putyin azonnal jelentős államférfi lesz, Oroszország a demokrácia bölcsője, Szibéria természeti csoda és Pavlov a legjobb pszichológus. Nincs átmenet, egészpályás undor vagy egészpályás nyalás, nincsenek árnyalatok, finomságok és részletek, egyetlen rohadt nagy fehér vagy fekete kocka létezhet csupán a fejükben.

Ehhez megvan a rajongótáboruk is, a tegnapi ellenségeket nem csak Orbán és a fizetési listáján lévő alkalmazottak tekintik parancsszóra barátoknak, ha fordul a szél, hanem több mint egymillió ember követi őket bárhová. Ez a legnagyobb szociálpszichológiai emberkísérlet, amit valaha személyesen tapasztaltam, de érthetővé teszi mind a sztálinizmus, mind a nácizmus mechanizmusát, szemléletesebb a szakirodalomnál, de persze félelmetesebb is.

Rogán Antal épp most érkezett haza Moszkvából. Ő az V. kerület polgármestere, teljesen értelmetlen a dolog, leszámítva megbízhatóságát, semmi sem indokolja, hogy külföldre utazzon, de a Fideszben mindenki kompatibilis mindenkivel, leszámítva természetesen a gazdasági posztokat, mert ott mindenre csak Matolcsy György alkalmas. Hiába: bizonyított.

Rogán útja egy orosz pártújságocska honlapján jelent meg, itthon senki sem tudott róla, biztos nem volt fontos, meg minek is minden apróságról tájékoztatni a magyarokat. Majd ha megvan a pénz, akkor címlapon, de addig kuss legyen.

Nem titkolóztak, „egyszerűen szerencsétlenül alakult a helyzet, mert kintlétekor az MTI tudósítója szabadságon volt, ő pedig visszatérése után a jegybankelnök kinevezése körüli ügyekkel volt elfoglalva, ezért nem adtak ki közleményt az útról”.

Nekem is gyakran megette a házi feladatomat a kutya.

Mázlink van, hogy a Magyar Nemzeti Bank elnöke legalább nyilvános. Matolcsy Györgynek hívják, rendkívül buta ember, és már el is kezdett dolgozni. Első intézkedése az volt, hogy ezentúl csak olyan papírpénzt szabad forgalomba hozni Magyarországon, amin az ő aláírása szerepel. A gazdaság szárnyalni kezdett.

Lehet, hogy egy ideig némi pénzhiány lesz, mert látom magam előtt az elnököt, amint a Schmitt Pál-i hagyományok szent szellemében görnyed a minta fölött, és próbálkozik: Matkócsik, nem jó, Matóóócs, a francba, ez sem, Meth, hú, pihenek egy kicsit… a földön meg gyűlnek az elcseszett húszezresek.

Miközben a magyarok elkezdték felhalmozni a régi pénzeket, mert pontosan tudják, hogy Matolcsy György aláírásától már önmagában kevesebbet ér egy pénz, nem kell hozzá infláció, nem kell hozzá válság.

A világ egyszerűen még nem érett meg arra, hogy teljes pompájában felfogja a magyar csoda lényegét, egyes országok és politikusok mereven ragaszkodnak ósdi elképzeléseikhez, matematikára, fizikára hivatkoznak, egészen abszurd esetekben demokratikus alapjogokra és szerződésekre. De emlékezzünk csak: annakidején Szabóné Panyek Arankát is kiröhögték, amikor elmesélte, hogy elrabolták az ufók és mesterségesen megtermékenyítették, aztán mi történt?! Az történt, hogy megszületett a gyermeke, és azóta is kiröhögik, amerre csak jár!

Tudom, hogy vannak olyan fiatalok, akik várják a pezsgősüveggel előugró műsorvezetőt, aki elnézést kér az átverésért és megmutatja a kamerákat, azonban sajnos én tudom: ez a valóság, komolyan gondolják, tényleg megcsinálják, és tényleg elhiszik.

A magyar történelem legszórakoztatóbb egy éve következik. Világszámokkal, folyamatos nevettetéssel és elképesztő magánszámokkal. Az első sorba szóló jegyemet elcserélném zöldkártyára.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (89 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +142 ( 146 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Putyin pincsijei, 4.8 out of 5 based on 89 ratings

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

29 Reader’s Comments

  1. Bárcsak tévéshow lenne! De ilyen szereplőkkel, mint a lobogóhajú antik Barbie, a beszédhibás kommunikációs igazgató, a kétfelé néző jegybankelnök, a fából faragott diótörő állkapcsú fővezér, a mocskosszájú twitterező, a minden héten botrányosat író ötösszámú párttag biztos bukásra lenne ítélve a műsor. Bárcsak az életben is, és minél hamarabb!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +70 (70 szavazatból)
  2. tothlili!Teveshow?Engem inkabb A Keresztapa c. filmre emlekeztet…

    Para!”Rendkívüli szerencse, hogy Észak-Korea nem egy gazdag ország, mert Szijjártó Pétert nyergesvontatóval lehetne csak kiszabadítani Kim Dzsong Un farpofái közül.”
    nnna itt kezdtek el potyogni a konnyeim!Koszonom,szuper megint!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (41 szavazatból)
  3. A Keresztapa ehhez kepest gyerekcipoben volt. Orbannak sikerult a maffiazast orszagos mereture emelnie, Az ellopott penz es a tonkretett vallalkozasok valamint az ugyancsak tonkre tett emberi eletek sokszorosan meghaladjak a a maffia karokozasat.
    Orban vagy hulye vagy szemet, es pontosan ilyen hulye/szemet emberekkel van korbe veve, nem csak a fidesz de MO is. Hulye vagy szemet ? Szerintem mind a ketto.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (40 szavazatból)
  4. Nana!
    Csak nehogy addig röhögjenek, hogy nemsokára akár egy ufó-bébi is kimutathatja a foga fehérjét…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  5. Telitalálat! Köszönöm! Még nevettem is, kínomban, mert már rég sírhatnékom van….
    Szélkakasok tábora rajongóinak nehéz sors jutott, mert a továris konyec és a térdre csuhások, imára- felszólításoktól már nagyon sok sarkon meg kellett fordulniuk, hogy eljussanak újra a továrisékhoz, csak most úgy, hogy igyi szjudá!
    Ide passzol az MSZP üzenete a KDNP-nek:
    hogyaszongya, hogy MSZMP ügyben a KDNP forduljon a kormányhoz, ugyanis a jelenlegi MSZP-ben nincsen egyetlen régi, MSZMP-s tag sem, inkább kérdezzék meg a kormány soraiban lévőket ez ügyben, ők a régi MSZMP-sek, pl. Hoffmann Rózsát, Martonyi Jánost, Pintér Sándort, Fónagy Jánost vagy éppen Matolcsy Györgyöt!
    Ezek komcsiznak és tolják Mesterházy, Botka, stb., nyakába az MSZMP-s múltat….mert a hülyék a szomszédban vannak!
    A legszomorúbb, hogy a nehéz sorsú narancsos vakegerek ezt nem látják – ezért sajnálom, hogy az MSZP filmje elkapkodott volt, ennek valahogy benne kellett volna lenni, ugyan úgy, mint a népszavaztatásnak is, oszt jó napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (37 szavazatból)
  6. Ennek a tragikomédiának nagyon várom a végét, amikor legördül a függöny, és mi tapsolunk.
    Csak egy a gond, egy kicsit mi is az írói lennénk, ha vennénk a bátorságot, és odaírnánk, hogy vége!
    Nem tudom, hogy a toll vagy a bátorság hiányzik, de valami nagyon hibádzik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  7. Sajnos kihagytam egy szót: ….a jelenlegi MSZP VEZETÉSÉBEN….. így szólt a nyilatkozat. Hiszen Mesterházy szépen megkérte az idősebb MSZP tagokat, hogy lépjenek kicsit hátra….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  8. csakén
    A jelenlegi mszp VEZETŐSÉGBEN nincs volt mszmp tag,, a párt összes jelenlegi tagjára ez már nem vonatkozik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  9. kekec
    Mert kapkodtam…..és a leglényegesebbet kihagytam….máshova is beidéztem, már csak abban reménykedem ott nem hagytam ki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. viszont a hvg hozta a legjobb illusztrációt:
    http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130306_A_pincsive_valt_ember#rss

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  11. csakén
    Ha látom, hogy korrigáltad, akkor nem szólok.
    Egyébként a hívők többsége meg van arról győződve, hogy egyenesen halad, hiszen mindig “napirányba” ment. Ezért szoktak eltévedni a sivatagban is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  12. Újra és újra kérdezem, hol van a magyar értelmiség????
    Szerintem ebben az országban az értelmiség színre lépése nélkül nem fog történni semmi!!
    Miért van az, hogy a professzorok, közgazdászok, írók, újságírók stb nem nyomják ezerrel, hogy mi történik, hova jut az ország, ha ez így marad! Miért hallgatnak, miért kollaborálnak, miért nem érdekli őket az ország jövője, miért asszisztálnak egy olyan rezsimnek, aki szembe megy lassan az egész világgal?
    Vagy tényleg Kim Dzsong Un birodalmának másolása a végcél, amiben ők szintén jól ellennének?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  13. hangyácska
    Igen, ezt nem lehet megérteni, a HAZA leamortizálódása nem jelent semmit az értelmiségnek?
    Tavaly márc. 15-én cenzúrázott Petőfi verset szavalt egy akárhányadik művésznő…tudtak neki annyit fizetni!
    Most elfogadták a Nemzeti Színház pályázatának elbírálását, úgy, ahogy ez megtörtént…..és nem állt fel a színház egész társulata, hanem még belementek abba, hogy egyenként válogassa ki őket a “nyertes pályázó”!
    Szerintem ettől jobban megalázni értelmiségi embert nem lehetne, de így mindjárt láthatta, kikkel is áll szemben gerincügyileg!
    Hát ilyenek a mi nagyon magyar, mély de főleg nemzeti értelmiségünk!
    Petőfi pedig forog a sírjában – most kellene megkeresni, ott nyugszik, ahol mozog a földhalom….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  14. Tovaris mégsem konyec?

    Bárándy Gergely szocialista politikus – jogász nemrég az Alaptörvény negyedik modosításának első vitanapján úgy fejezte be a hozzászólását, hogy Orbán úr Ön huszonötévig hazudott nekünk. Utalva arra a kijelentésére , hogy Orbánnak 89-ben nem a diktaturával volt baja csak a vezetőkkel. Demokráciát hazudott és önkényuralmat akart akkor is. És most is az Alaptörvénnyel és annak negyedik módosításával.

    Ennél sajnos a kép még árnyaltabb. Orbán akkor rugott utána a szovjet hadseregnek amikor már rég meg volt a megállapodás a kivonulásról és lelkes híve volt az oroszokkal való mindennemű kapcsolat felszámolásának, lelkes támogatója volt a tovaris konyecnek.

    Mi történik most . Szép lassan visszakuszunk egy kis atomerőmű felújításért könyörögve rubelben kibocsátandó kötvények lejegyzését. Akkor mi volt ez a huszonöt év. Az ország elárulása. Lebontották a szovjet piacot s ezzel lebontották a magyar ipari termelés alapjait. Azóta szüntek meg az orosz piacra termelő nagy ipari vállalatok milliós munkanélküliséget hagyva maguk mögött. Ezt a piaci hiányt a mai napig nyögjük s a keleti régió ezért nem tud talpra állni. Generációk nőnek fel azóta munka nélkül. Orbán miatt is.

    S most elengedjük az azeri gyilkost egy kis pénz reményében, kuncsorgunk kötvénykibocsátás érdekében. Akkor mi volt ez a huszonöt éves vargabetű? Minek kell ezt nevezni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  15. csakén
    2013. március 8. péntek
    08:10
    Ezt olvastad?
    http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=195638:kampanyfilm-kalman-olga-gyurcsany&catid=65:az-olvasok-irasai&Itemid=101

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Átváltozunk Rubelelszámolású országgá.
    ÉJJEN A BÉKETÁBOR !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  17. hangyácska
    2013. március 8. péntek
    10:19
    Az értelmiség egy jelentős része aktívan támogatja Orbán törekvéseit, egy másik jelentős része ” középen”áll és hülyíti az embereket, a zöme viszont otthon ül a fotelben, keményen vivja a maga fotelforradalmát, míg csupán néhány igazi értelmiségi teszi a dolgát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  18. csakén
    2013. március 8. péntek
    10:45
    “…és nem állt fel a színház egész társulata, hanem még belementek abba, hogy egyenként válogassa ki őket a “nyertes pályázó”!”"
    Még csak most jön a slusszpoén, Vidnyánszky felszentelteti a Nemzeti Színházat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  19. Mit kellett szegény arrogánnak elkövetnie a nemzeti bankelnök kinevezése körül? Ott kellett lennie a beiktatáson? A meghallgatáson ő tartotta a mikrofont? Ő fogalmazta az esküszöveget? Mellesleg nincs egy titkára, aki megírja helyette a jelentést, meg a sajtóanyagot? Nem megint hülyének lettünk nézve?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  20. Nagyon tetszik minden cikke.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  21. Matolcsy és az ő aláírása ……… hát ennél kisszerűbb, pitiánerebb jegybankelnöki antré-t Vidnyánszky sem rendezhetett volna.
    Ez a legfontosabb, legsürgősebb teendője Matolcsynak, hogy a tönkrement és bevonásra váró bankjegyeket már csakis az ő aláírásával ellátottra lehet lecserélni.
    Talán azt is rögzíteni kellene a tákolmányukban, hogy az elkövetkező minimum 200 évben csak Matolcsy aláírással lehet érvényes a magyar fizetőeszköz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  22. Para Úr,nagyon jó cikk megint.Gratula.Ha megézi valaki a Monty Python

    45 részét,minden epizódban van,ami illik a mai orbániára.szörnyü.+a diktátor

    c.film, Sacha Baron filmje is mintha rólunk szólna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  23. hangyácska, és csakén
    Most mit nem értetek?
    Azt értettétek, amikor stumppistit beültették az alkotmánybírák közé?
    Mert én nem értettem… Nem értettem már akkor sem, hogy miért nem áll fel az AB egyöntetűen, ha van bennük szakmai becsület,és az esküjüknek megfelelően akarják végezni a dolgukat… Nem most történt ez sem…
    Ők az etalon az értelmiségnek…Kiábrándító ez az egész!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  24. kalmik
    Unortodox felszentelés lesz, minden sarkon megáll, és felemeli az egyik lábát, és a területhatárát megjelöli húggyal. A kutyám is így csinálná. Pedig az egy intelligens állat.
    bumburi
    “Ez egy kis ország és csak egy csőcselékre telik”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  25. Gazsi bácsi lótetű

    “Kompország megindult dühösen Kelet felé újra” :(

    http://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/ady/korvin.htm

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Nagyon jó!!! Egyébként Szibéria tényleg egy természeti csoda, – már amit meghagytak belőle – nagyon-nagyon szerettem volna eljutni és körülnézni arrafelé. Régebben erre a vágyamra mindig volt valakinél kéznél egy vicc, hogy “ingyenjegyet” kaphassak a csodás tájakra. Ha a dolgok így haladnak, esetleg lehet reményem egy “ingyenjegyre”. De amilyen peches vagyok, az legfeljebb Kistarcsára, esetleg Recskig szólna…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  27. Nagyon jóóóóóóó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. kekec 2013. március 8. péntek 09:15
    Korózs Lajos

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. Orbán Viktor beszéde 1989. (részlet):
    *
    “… visszakényszerítenek bennünket abba az . á z s i a i . z s á k u t c á b a , amelyből most megpróbálunk . k i u t a t . találni.”
    “…képesek voltak leszámolni a szent kommunista tabukkal, azaz az . o r o s z .
    b i r o d a l o m . feltétlen . s z o l g á l a t á val…”
    *
    Putyin után tükörbe néztél e, Viktor ??? Akkor is hazudtál, most is hazudsz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos