Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Mikor legyünk hülyék? 2013. március 17. vasárnap 23:13

  • Hozzászólások(98)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Mikor legyünk hülyék?

Kedves Kormány, tényleg nem kukacoskodni akarok, tulajdonképpen nem is én vagyok én, csak egy egyszerű állampolgár ír Önöknek, aki nagyon szeretne tisztán látni, akit nem érdekel semmi, örül a rezsicsökkentésnek, nem néz ellenzéki tévécsatornákat, nem hallgat ellenzéki rádiókat és főleg nem olvas mindenféle balliberális újságokat, internetes kiadványokat, blogokat és közösségi oldalakat. Én vagyok az a magyar ember, aki nem akar balhét, teszi a dolgát, kifizeti a villanyszámlát, fizeti a törlesztő részleteket és nem panaszkodik, hétvégén még gépsonkára is telik, a gyerekek rendes ruhában járnak, nem újban, de tisztában. Templomba is járok.

Azt szeretném kérni tisztelettel, hogy mondják meg nekem, mikor legyek hülye és mikor legyek előrelátó, öntudatos és értelmes választópolgár, mert most teljesen össze vagyok zavarodva.

Önök eddig azt kérték tőlem, hogy higgyem el mindazt, amit Selmeczi Gabriella vagy Szijjártó Péter mond nekem, ne akarjak gyarmat lenni, vegyem észre, hogy Magyarország jobban teljesít, örüljek a Médiatanácsnak, a Médiatanács által kiterjesztett sajtószabadságnak az új Alaptörvénynek, különös tekintettel a Nemzeti Hitvallásra, a díszkiadásnak. Azt akarták, hogy hatódjak meg Kerényi Imrétől, nem kevésbé az általa megrendelt alaptörvény-illusztrációktól, tapsoljak Fekete Györgynek, amikor eldönti ki magyar és ki nem az. Válaszoljak a Nemzeti Konzultáció idióta kérdéseire, lehetőleg helyesen, fogadjam el, hogy Simicska Lajos egy magyar vállalkozó, akinek minden sikere az én sikerem is egyben. Azt várták el tőlem, hogy higgyem el: a multinacionális vállalatokra, bankokra és kommunikációs cégekre kirótt külön adót nem hárítják át rám, de ha mégis, akkor ezért a mocskos külföldiek a felelősek.

Én mindezt megtettem, mert szeretem a munkámat, és joggal féltem attól, hogy amennyiben tiltakozom, vagy vicces képeket posztolok az interneten Orbán Viktorról, akkor a fideszes főnököm kirúg, a gyerekek meg ehetnek zsírt.

Elhittem mindent.

Nem csak úgy tettem, nem megjátszottam magam, hanem a kormány elvárásainak megfelelően hozzábutultam a propagandához, magamban sem káromkodtam, csak mentem reggel dolgozni, aztán este haza, fizettem az adókat (itt jegyezném meg halkan, hogy megszámlálhatatlanul sokfélét, de ezt sem panaszként…), néztem az M1 Híradóját, de tényleg kizárólag azt, előfizettem a nemzeti napilapokra, örültem Matolcsy György jegybankelnöki kinevezésének.

Megpihentem a hetvenes IQ-tartományban, és nem voltam elégedetlen, bár néha problémát okozott a hajkefe használati utasításának értelmezése, de erről a szemét külföldiek tehetnek.

Most viszont előállt a ritka szavú Pintér Sándor belügyminiszter, és felhánytorgatta nekem, hogy felelőtlen vagyok, mondjuk ki bátran: azt állította, hogy én, a magyar állampolgár hülye vagyok, mert elindultam a kopott gumis Suzukival Győrből Budapestre, ahelyett, hogy a Meteorológiai Szolgálat jelzését helyesen értelmezve otthon maradtam volna, és a tévében nézem a nemzeti ünnepet.

Kedves Pintér Sándor, ez így nem megy.

Ha a magyar lakosságnak annyi esze volna, amennyit Ön elvár tőle, amennyivel értelmezni lehet egy időjárás jelentést és abból következtetéseket lenne képes levonni, akkor az összes bevezetésként felsorolt dolog nem működött volna. Ha a magyarok képesek lennének eldönteni, mikor maradjanak otthon és mikor menjenek el, akkor a Fidesz már rég egy másfél százalékos párt lenne egy külvárosi irodában, és azon veszekednének, ki nem rakta be rendesen a kávépénzt csütörtökön a dobozkába.

Ha a magyarok önállóan gondolkodnának, maga és párttársai akkor jutnának mikrofonhoz, ha beneveznének a Dal című vetélkedőbe, de – és ezt nem a rosszindulat mondatja velem – az Eurovíziós dalfesztiválra nem jutnának ki.

Olyan nincs, hogy amikor az a Közgép érdeke, akkor a magyarok legyenek hülyék, amikor meg gáz van, akkor mindenki legyen baromi okos. Hamarabb kellett volna eldönteni, hogy a hazának (Simicska-Orbán-haza) öntudatos, értelmes, felelős állampolgárokra van-e szüksége, vagy agyatlan barmokra, mert menet közben nincs változtatás. Ha hülyéket neveltek, hülyéket díjaztak és támogatták az elbutulást, akkor hóviharban sem lesz másképp. Attól, hogy 100 kilométeres szél fúj, négyméteres hótorlaszok keletkeznek, és a katasztrófavédelem bénázik, a Belügyminisztérium sms-t küld, az osztrákok meg hókotrókat, ettől hirtelen nem fog a nép megvilágosodni, hanem marad pontosan olyan idióta, mint amilyennek eddig szerették.

Tetszettek volna munkaalapú társadalom helyett tudásalapú társadalmat építeni!

Mivel ez egy pillanatig sem volt cél, most ne mutogassanak a hóban rekedt autósokra, hanem ha vihar van, menjenek oda, szabadítsák ki őket, vigyenek nekik meleg teát és kussoljanak. Ha tisztába kell tenni a lebutított magyar szavazókat, akkor tisztába kell tenni, ha ölben hazavinni őket egyesével, akkor azt. Mert senki sem kérte, hogy Önök, Kedves Kormány fogyatékosként kezeljenek minket, de ha már ránk erőltették ezt, akkor viseljék a következményeket.

Kávét kérek, kevéske mézzel. De meglehetősen gyorsan, különben másra szavazok.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (562 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +850 ( 896 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Mikor legyünk hülyék?, 4.8 out of 5 based on 562 ratings

  • Hozzászólások(98)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

98 Reader’s Comments

  1. Sziasztok!

    Én nem értek egyet az írással! A magyarok nagy része (pártállástól/kormánytól függetlenül) nem akarja eltűrni, hogy az éppen regnáló kormány beleszóljon az életébe, és “korlátozza a szabadságát”, de ha bármiféle baj van, akkor elvárja hogy a kormány ugorjon és mentse meg, még ha előre is figyelmeztették, hogy baj lesz! Mindezt a többi adófizető kárára.
    Mielőtt nekem esnétek nem azt mondom, hogy nem kell kimenteni az embereket az árokból, a hóból és hagyni kell megdögleni az út szélén.

    Én Csütörtökön délután indultam útnak Győrből Budapest felé. Először autóval akartam menni, de mivel szerdán már hallottam a rádióban, olvastam az interneten, hogy ítéletidő várható, így inkább kiballagtam a vonathoz, megvettem a jegyemet, és felültem a vonatra. Ami az időjárásnak megfelelően kb 3 óra késéssel érkezett meg Budapestre.
    A munkatársaim is mentek volna “hosszú-hétvégézni”, de inkább el se indultak. Azok a kollégák akik Győrtől keletre laknak, hamarabb elmentek, és ők is még biztonságba hazaértek.
    Miért tudták ezt megtenni???
    Mert előző nap látták/hallották hogy mi lesz.
    Az előzetes tájékoztatással szerintem semmi probléma nem volt. A probléma a későbbi információ hiányból származott. Ami igenis nagy hiba volt. Lehetett volna előbb SMS-t küldeni, nem csak a győri rádió tudott volna aktuális híreket adni stb…
    Én a kormányt ezért nem tudom hibáztatni. A katasztrófa védelem kommunikációs bizbaszát viszont igen.
    Sajnos Pintér Úrnak a maga “kissé” bunkó stílusában igaza volt.
    Nem csak a kormánynak az embereknek is fel kell készülni ilyen helyzetekre!
    Nem felelősöket kell keresni, hanem a hibákat feltárni, hogyha legközelebb hasonló probléma fordul elő, akkor jobban tudják a szervek/emberek kezelni a kialakult helyzetet!

    Üdv!
    Prakt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -125 (225 szavazatból)
  2. Bevallom őszintén, nem igazán kedvelem Para Kovácsot, de ez az írás hatalmas. Tényleg megfogta, és engem is megfogott. Köszi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +89 (121 szavazatból)
  3. A módszerváltás előtti szellemi színvonallal kapcsolatban sincsenek illúzióim, de amit 23 év alatt az úgynevezett “politikus”-ok műveltek itt, Magyarország részünkre kijelölt területén, az maga a kontra-szocializáció.
    És sajnos ez sem elég. Bomlasztanak Erdélyben, Délvidéken és Felvidéken is. Kárpátaljára nem látok rá, de meglehet, hamarosan ott is lesz majd három-négy magyar párt, oszt’ nem csak Komáromban lesz tót polgármester, hanem Munkácson is muszka. És ez nem csak egyszerű “divide et impera”. Ez közönséges Hazaárulás.
    Talán azzal volna szükséges kiegészíteni e glosszát, hogy a jelenlegi szituáció, és ez a szellemi színvonal nem csak a mostani zseb-diktátor működésének az “eredménye”, hanem 1989-óta az összes tetű politikai párt kitűzött céljaként valósulhatott meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (61 szavazatból)
  4. Prakt!
    Nem kap ezért az írásáért ám Nobel-díjat, azer ahhoz több kell ám! Táncsics díjra még esélye lehet!
    Nem mindenki hétvégézni ment ám, hanem mentek volna haza, vitték volna a beteget haza, vitték volna a munkából hazafelé az óvodából felszedett gyereket, a buszok az utasokat és ugye a kamionokat is felengedték.
    CSUPÁN CSAK 10 ÓRÁT KÉSLEKEDTEK!
    A lengyel bérmenetelőkkel sem foglalkoztak megérkezésük idején, sem elutazásuknál – el kell olvasni erről a megjelent írásokat!
    AJÁNLOM AZ INTERNETET!
    Aztán el kell olvasni az önkéntesek véleményét, az ő tortúrájukról Bábolna felé.
    Aztán el kell olvasni a sógorok véleményét, hogy milyen volt a szervezés, pontosabban nem volt szervezés.
    A lényeg, ha legközelebb is ilyen sikeresek lesznek, amikor pl. árvíz lesz, akkor mindenki menjen átismételni az úszással kapcsolatos ismereteit!
    Mert a katasztrófavédelem sikeresen megvédte a katasztrófát és különben is Holle-anyó meg a zemberek a hibásak, ja és Gyurcsány meg a zemútnyócév, oszt jó napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +88 (108 szavazatból)
  5. Tisztelt Prakt!
    Elolvastam a véleményét és nem mondom, hogy nincs benne logika.
    DE! Egyetlen apróságot viszont elfelejtett megemlíteni. Nevezetesen azt, hogy ez a katasztrófavédelmi rendszer többszörösen le lett tesztelve és a tesztek során felmerülő esetleges hibák ki lettek javítva. Elméletileg. Tehát sem a szervezéssel, sem a kommunikációs csatornákkal nem volt semmi gond. Akkor hol volt a probléma? Mi volt az oka annak, hogy amikor élesben kellett volna bevetni a rendszert, nem történt semmi, csak majdnem egy teljes napi késlekedés után? Ez itt a probléma! Hogy Orbán Viktor nyíltan kijelentette, hogy “Mostantól az állam nem moshatja a kezeit! A közbiztonság olyan közügy, amiért első helyen az állam felelős!” Pintér pedig ott pislogott a háta mögött 5 óránál. Ha megnézi a többi fórumot, blogot, weboldalt, újságot, stb, ami a témával foglalkozik, MINDENHOL ezt kifogásolja a jónép. ÉS ezt szerintem nem lehet megmagyarázni. Úgyhogy Pintér elvtársnak nem volt igaza! Ami pedig a bunkóságát illeti, nincs rá mentség. Szépen kézen foghatná Kövér elvtársat és bevonulhatnának Vácra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +98 (112 szavazatból)
  6. Fantasztikus írás,köszönet érte!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (54 szavazatból)
  7. ööööööö…a 69-es IQ-val rendelkezők közt felmerült egy eretnek gondolat. Netán a rendőri és katasztrófavédelmi erők nem Budapestre lettek összevonva, hogy legyen kikkel leverni a várható ellenforradalmat március 15-én? TV székház és Fidesz székház ostrom, és még ki tudja mikre számítottak. De be lehet ezt vallani?? Mondta is PS, milyen felháborító, hogy csak 15.-én jelezték az ellenzéki pártok, hogy elmarad a demonstráció!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +84 (88 szavazatból)
  8. Ez így van, tudatos népbutítás megy nálunk, aki igazat mond az hazudik, aki pedig bólogat az igaz magyar, nálunk fordítva forog a föld is.
    Sajnos ennek a kormánynak tényleg az a célja hogy droidokat hozzanak létre aiket bármire lehet programozni.
    Droidok ébresztő, utolsó leheletig felhasználnak benneteket, majd bedobnak egy sarokba, és ha ismét szükség lesz rátok akkor leporolnak. Ha valakinek lételeme a gyűlölet akkor keressen egy másik országot magának!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +46 (50 szavazatból)
  9. Kedves Imre!
    Miért azon búslakodsz, hogy elhülyítenek bennünket, meg azon a kis SMS-en, amiben az első mondat pont az ellenkezője a másodiknak – erre képesek -, sokkal nagyobb tragédia az, hogy megint nemzetközi összeesküvés áldozatai lettünk: az új pápa nem a ll. VICTOR nevet vette fel…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (39 szavazatból)
  10. Valaki arra kommenteljen már, hogy miért lett ez politikai ügy! Nyilván voltak mulasztások, de ez a hal nem a fejétől bűzlött. Aki útra kelt, miért nem gondoskodott ételről, italról, pokrócról, hálózsákról. Én már ősszel sem indulok el ezek nélkül. Utána kereshetjük a felelősöket.
    Undorító, ahogy egyesek összemossák a felelőtleneket, szerencsétlenül jártakkal, a politikát a személyes mulasztással.
    Utálom, ahogy bomlasztásról beszélnek a bomlasztók, az örökös furkálók. Mikor tér már magához az a sok évtizedek óta lebutított szemellenzős.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -75 (101 szavazatból)
  11. Prakt!
    2013. március 18. hétfő
    20:34
    Szia fórumtársunk. Talán igazad is lehetne!
    DE
    ÉSZRE KELLENE VENNED, HOGY EGY KÖZPONTILAG IRÁNYÍTOTT SZERVEZET LETT LÉTREHOZVA FOKOZATOSAN:
    - HVP, vagyis Hátországvédelmi Parancsnokság, előbb politikai okból kiszuperált
    katonai vezérkar egy részéből, azzal az indokkal, ha a VSZ csapatok elindulnak, ki védi a hátország lakosságát és katonailag fontos objektumait, E szervezet
    parncsnoksága már megalakulásakor sok egyéb feladatai között első helyre sorolta az épitő alakulatok irányítását, igy a Balaton északi MÁV vasút vonalának felújítását és más hasonlóan jól jövedelmező feladatokat, sok haver tábornoknak
    és ezredesnek igy épült szerény villája, a helyi vezetők kisegítésével szinte ingyen
    juttatott balatoni telkeken,
    - sok fúrás faragás után így lett az MN elhelyezési főnök tábornokából (helyesen)
    lefokozva honvéd, de néhány év múltán lekötelezett haverjai kihúzták a sz.r-ból, de maradt a koncentrált osztogatás, ezért a HM lerázta a feleslegesen zsenírozva
    emlékeztető feladatot
    - A HVP az eredetileg HM vezetésből, lépésről lépésre átkerült a BM vagyis a
    Belügy Minisztérium irányítása alá, a megszüntetett ÉpÍtő Alakulatok miatt a
    parancsnokság alól kicsúszott a talaj, ugyanis nem volt kit vezetni, ki kellett
    találni valamit
    - átalakult a szervezet azaz megalakult az előbbi nagyra nőtt parancsnokságból
    a katasztrófa védelmi szervezet, így került át a Tűzoltóság tűzoltó tábornokaival együtt, a tűzoltóságon kívül a régebben katonaként átkerült személyi állomány
    át lett minősítve katasztrófa védő civil (nem katona) szervezetté, kitalálták
    saját feladataikat, kiharcolták helyüket az új pozíciókba, csak a szervezet vezetésével kapcsolatban voltak és vannak jelenleg is problémák.
    .
    A tűzoltóság beosztott állománya kiválóan tudja és teljesíti a feladatát, hiszen ebben van gyakorlata. E miatt a helyi problémákat a személyi állomány “olajozottan” végrehajtja.
    Ezért nem elég szavakkal leírni eredményes munkájuk elismerését.
    .
    A Katasztrófavédelmi Parancsnokság KATASZTRÓFÁT SZENVEDETT.
    JOBB LETT VOLNA, HA NEM IS LÉTEZNÉNEK.
    AKKOR CSAK SEMMIT TENNI !!!
    UTÓLAG MEG MAGYARÁZKODNI TUDNAK.
    .
    Napok óta a Dunántúlon járművekben rekedt emberek mentését, a helyiek
    időben elkezdték. Hol volt a vezetés IRÁNYÍTÁSI FELADATA?
    Ugyanis:
    Püspökladányban (vagyis nem a Dunántúlon) a mobilomon 2013.03.15.-én 17:41:48-kor az alábbi üzenetet kaptam:
    “Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga üljön át
    másik gépjárműbe!
    Belügyminisztérium
    Feladó:
    BELÜGYMIN”
    (csak nevetni tudtunk, mert otthon a melegben néztük a Tv-n, TÖBB MINT EGY NAPJA, hogy mi történik a Dunántúlon, miért fogyna el a benzinünk és hol a másik autó amibe át lehetne ülni? DE MI MIÉRT IS ÜLJÜNK ÁT?
    UGYANIS EZT A BELÜGYMINISZTER RENDELTE EL!)
    .
    Köszönet a helyi katasztrófavédelmi beosztottaknak, az Oszták sógoroknak,
    a segítségnyújtás céljából – a nemzeti ünnepen – kinyitó multiknak és a helyi lakosságnak.
    .
    A Belügyminisztérium és a katasztrófavédelem vezetése ugyanúgy vizsgázott,
    mint a vörös iszapnál! (nem tudni miért vannak!!!)
    Ők magyarok bemutatták a szervezés mintáját.
    EZ A MINTASZERVEZÉS OLYAN VOLT MINT A SZERVEZÉS!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +48 (48 szavazatból)
  12. Gloyva
    2013. március 18. hétfő
    21:20
    “Tehát sem a szervezéssel, sem a kommunikációs csatornákkal nem volt semmi gond. Akkor hol volt a probléma?”
    VÉGRE KELLET VOLNA HAJTANI AZT A GYÖNYÖRŰ ELMÉLETET !
    Vagyis úgy ahogy az egyszerű ember mondja:
    MÁR CSAK CSINÁLNI KELL! (sajnos!)
    (már megint ez a kurva gyakorlat tett tönkre mindent, hisz a parancsnokság
    személyi állománya élete során havat csak külföldön látott, azt is nagyrészt tv-be,
    ugyanis az általános felmelegedésre készülnek, de a Donnál is jó volt a nyári
    gyakorló, nagy szó ám a magyar hagyomány, itt mindig, mindenre felkészülnek!?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  13. kérfezősködő
    2013. március 18. hétfő
    23:17
    MOND te csak hobbiból szoktál utazni?
    Úgy mint a mentősök?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  14. Prakt!
    Pontosan az a probléma,hogy teljesen lebutultál már ! Fogalmad sincs miről szól a Para- Kovács ! Elárulom,sajnos Rólad! És azokról,akik hatalomban tartják a népbutító kormányt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (32 szavazatból)
  15. RENDESEN 2″LESZEDÁLT” ÁLLAPOTBAN VAN AZ EGÉSZ ORSZÁG!!!
    Azt gondolom nem sok kommentár kell Para-Kovács soraihoz, mindössze 100 %-ban értek “csak” vele egyet… A többit majd 2014 tavaszán meglátjuk..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (33 szavazatból)
  16. nem értek egyet

    Üdvözletem!

    A cikk azt állítja, hogy a népet alkotó egyén szellemi szinvonala a kormányok változásval együtt mozog:
    “Olyan nincs, hogy amikor az a Közgép érdeke, akkor a magyarok legyenek hülyék, amikor meg gáz van, akkor mindenki legyen baromi okos… lebutított magyar szavazók..Önök, Kedves Kormány fogyatékosként kezeljenek minket, de ha már ránk erőltették ezt, akkor viseljék a következményeket”

    Ezen elv mentén ledegradál egy elég széles csoportot (a magyarokat).

    Ön úgy gondolja, hogy állítása tényleg igaz?
    Ez müködik visszafelé is?
    Mármint ilyen egyszerü lenne egy csoport szellemi szinvonalát növelni is?
    Gondolom van is ötlete, hogy pontosan kit is kellene magunk fölé helyeznünk, hogy a megvilágosodás útjára lépjünk?

    Zárszóként:
    Azt hiszem a többiek nevében is kijelenthetem, hogy nekünk nem tetszik, továbbá sértőnek találjuk, hogy így vagy úgy de Ön egszerüen (saját magával együtt, amihez minden joga megvan) minket is lehülyéz.

    Köszönöm, hogy végigolvasott!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -36 (58 szavazatból)
  17. Para-Kovácsnak sajnos minden mondata igaz. Az, hogy mi lesz 2014-ben majd kiderül, de addig még jöhet egy-két árvíz, szakadó eső miatti földcsuszamlás, nyári vihar és újabb hóvihar is. Az illetékes politikusok, akik mindezekkel foglalkoznak ilyenkor szoktak lemondani (Európában), mert alkalmatlanok. Amíg ez nem történik meg addig a birkanyáj vonulgat, békemenetel és minden marad a régiben. Ezt kellene átgondolni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (29 szavazatból)
  18. kérfezősködő
    Ha ez fordított eset lenne, A4mutyipeti már szájátültetésre szorulna, annyit tépte volna a száját!
    Az lenne felháborító, ha most az ellenzék nem használná ki, hogy az út szélén hagytak sok ezer embert, az ország ebek harmincadjára volt hagyva, nem volt itthon a me., nem voltak itthon a helyettesei – 10 óra után kezdtek el intézkedni, küldeni ostoba sms-t, még az óvodásoknak is és a messzi távolban élőknek!
    Legyen őszinte, legalább önmagához, mi lenne itt, ha ezt a a másik oldal művelte volna?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  19. Kedves Para-Kovacs Imre ezuton is imadom ont

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  20. Mielőtt még kimoderálnak, saját magamat moderálom. Ezért újra leírom a véleményem szitkok nélkül.
    Miért kell azon lovagolni, ki mit mondott, miért nem arról szólnak az Amerikai Népszava Online cikkei, hogy mindenkit kivezényeltek az elakadt autósok kimentésére? Éjjel-nappal dolgoznak azóta is a bihari térségben, hogy a derékig érő sárban visszaemeljék a kidőlt oszlopokat. Miért olyan nagyon ciki elismerni, hogy a hatóságok és a civilek milyen példásan összefogtak a bajban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -26 (42 szavazatból)
  21. @nem értek egyet:
    Nem tudom megnértetted-e, hogy ki a címzettje az írásnak. Valószínüleg nem… Segítek, úgy kezdõdik, hogy “Kedves Kormány”.
    Nem a Nép. Nem az van ott, hogy az Istenadta Nép egy nap alatt elhülyül/megokosodik, ahogy a Kormányok váltják egymást. Hanem hogy a Kormány hülyeként/okosként kezeli-e a Népet.
    Pont az általad is idézett rész (“Olyan nincs, hogy … a magyarok legyenek hülyék, … mindenki legyen baromi okos.”) a kulcs. Várjál, kibetûzöm: Olyan nincs, hogy hülyék is és okosak is legyünk egyszerre.
    Nem látom, hol minõsít téged Para; az írás a Kormányt minõsíti, amiért hülyének NÉZ téged (amibõl nem következik, hogy valóban az vagy — bár ugyanakkor ezt kizárni se lehet)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  22. Kedves én! persze semmi bajom az összefogással és elismerem, hogy éjjel-nappal dolgoznak számos területen, ha baj van akkor ez így van rendjén. De nehogy már az legyen, hogy a bénázást és ügyetlenkedést, intézkedések hiányát ne szabadjon kritizálni, mert akkor miből tanulnak az illetékesek. És ha valaki hülyeségeket és valótlanságokat mond igenis lovagolni kell rajta. Ha nem így lenne akkor dicshimnuszokkal lenne tele minden média, amit ugyebár az “átkosban” nagyon nem szerettünk, mert azok az un. “nyelvcsapások”. Amúgy az un. kormányközeli médiában még nem hallottam egy köszönő szót sem az osztrákok felé azért, hogy gépeikkel besegítettek akkor mikor mieink még fel sem ébredtek. Amúgy az igazán őszinte és önzetlen hozzáállásért mindenkinek -aki segített- tényleg köszönet jár, bármelyik “szekértábor” tagja is legyen az illető.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  23. Miért is pont katasztrófahelyzetben működne ez a rendszer?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  24. Jó gondolat, szépen kifejtve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  25. Prakt!
    Rendben van, persze. Legyen egyéni felelősség. Ki mond mást..? Ezen órákig lehet rugózni, hogy mennyi hülye van és hogy ne legyünk már hülyék.
    De könyörgöm, ennek mi köze van ahhoz, hogy itt szétvertek egy szervezetet, amit Tűzoltóságnak hívtak, eszetlenül hatalomkoncentráltak itt is, és aminek működnie kéne – mert ugye ezért van, ezért fizetjük – tényszerűen nem működött..? Vagy ha én hülye vagyok, akkor pl. az Autópályakezelő erre hivatkozva nem kell, hogy végezze a dolgát..? Mi köze a kettőnek egymáshoz..?

    De amúgy off ez az egész, mert a cikk nem erről szól, ezt észre kellett volna venni és nagyon jó a cikk..!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  26. Kedves Kvaritila! Szerintem meg ezen a napon nem ez volt a lényeg, ami a cikkből lejött. Szép napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (11 szavazatból)
  27. Ludmann-Vank Liza

    Tökéletesen megfogalmazta lényeget.Nagyszerű írás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  28. Utálom a mézes kv.-t, de amúgy is másra szavazok!
    Arra, ahol nincsenek ilyen hülye sanyibácsik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  29. Jó az írás. /Aki az állampolgároknak rója fel a felelősséget, annak figyelmébe ajánlom az alábbiakat. Az állampolgároktól nem várható el ilyen helyzetekben, hogy kellőképpen felmérjék a várható veszélyhelyzet valós mértékét, jelen esetben a szakminisztériumok és szakhatóságok vezetőinek , mint szakembereknek kellett volna felsimerni a kialakult veszélyhelyzet mértékét és mibenlétét, majd intézkedni , élve a törvény adta jogukkal és kötelmükkel a személy és vagyonvédelem érdekében, amire hivatalba lépésükkor felesküdtek.A felelősség áthárítása a szakszerűtlen intézkedések sorában egy újabb pofátlan gesztus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  30. Kedves én, az a probléma, hogy amikorra már valóban kivezényeltek minden hadra foghatót, addigra eltelt 24 óra. Ne tessék úgy tenni, mintha elhanyagolható tényező lenne a közben eltelt idő.
    Szerinted teljesen normális és (kitüntetendő hozzáállás!!!), ha akkor adunk enni valakinek, amikor már órákkal korábban éhen halt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  31. én
    A cikket félre igyekszik magyarázni!
    A késlekedés volt a bűn, a másra mutogatás a másik bűn, maguk önfényezése a harmadik bűn, a felelősség felvállalása már nemcsak bűn- ki beszélt rossz szóval is a segítőkről?!
    Tegnap az ATV-ben egy OKF-s tótumfaktum így köszönte meg az osztrákok segítségét:
    “….az osztrák csapatok csak katasztrófaturistának jöttek.”
    Erről mi a véleménye? Ez köszönet lett volna az önzetlen segítségért?
    Mindenki köszöni egyébként a segítséget, mert az emberek egymást segítették, senki nem a hivatalos segítőket, hanem a vezetők késlekedését bírálja!
    A lengyeleknek is elfelejtettek szólni, felelőtlenül idejöttek, a hazamenetelükről már nem is beszélve!))))
    Az önkénteseket 8 órán keresztül buszoztatták Bábolnáig, hogy 2 órácskát lapátoljanak!
    Ezek tények, ehhez nem kell coculistának lenni.
    Nos, dióhéjban ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  32. Ez cikk sem lesz a könyvjelzőim között. Parának a Grandpierre Attila interjú volt a csúcs, de csak a riportalany miatt. Ennél már csak Bartus teljesítette túl a tervet amikor a Sandy hurrikán kapcsán sikerült a magyarságba belerúgni. Ott emlékeim szerint úgy szólt a cikk, hogy egy hasonló helyzetben a magyarok jellemtelenül viselkednének az amerikaiakkal ellentétben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -23 (27 szavazatból)
  33. Para Kovacsnak igaza van abban, hogy a nep hulye. Abban nincs igaza, hogy ez a Fidesz hibaja lenne. Kicsit furcsa is lenne, ha kizarolag akkor hulyulne el mindenki, amikor a jobboldal kerul hatalomra. Ez az elhulyules az OSSZES eddigi kormanyunknak koszonheto. Orbanekat hibaztatni ezert, oszinten szolva, demagogia.

    (Megjegyzem, az egyetlen oka, hogy 2/3-os tobbseguk lett, az az, hogy mindenki szabadulni akart a masik oldaltol. Ez nem menti az Orbanek hulyeseget, de igenis nezzunk azzal szembe, hogy az allitolagos balliberalisak es szocik (akik nem tunnek tul liberalisnak vagy szocialistanak) ugyanolyan mocskos bagazs, mint a nepnemzeti, kokardas jobboldal.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (13 szavazatból)
  34. Az ország helyzetét mi sem igazolja jobban, mint az hogy ez a cikk vitát generál.
    A droidok pedig kikérik maguknak, hogy őket hülyének nevezzék.
    Az iróniáról csak annyit tudnak, hogy az egy távoli miniállam, ahol írók élnek.
    Nekem csak ezzel a katasztrófahelyzettől lett némi reményem arra, hogy van még itt Valami elrejtve , és amikor gyorsan kellett reagálni, az emberek segíteni mentek egymásnak. Be kellene látni, hogy az életünket odaadtuk a politikának, és cserébe csak azt mondták meg, azok, akik miatt szarul élünk, hogy kit kell gyűlölni mindezekért. Hajlok az fele, hogy az anarchia ma vonzóbb berendezkedési forma lenne , mert kinőhetne belőle valami igazságosabb, mint ami most van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  35. Igenis, igaza van Pintyőke elvtársnak! Felelőtlenek vagyunk, mert sehol a csomagtartóban egy 23-as villáskulcs, pedig arra nyílnak az elválasztó szalagkorlátok!
    Felelőtlenek vagyunk – bár itt egy kicsit megbicsaklik a hangom, hiszen Giro-Szász is beragadt vagy 12 órát, pedig hát, ha valakinek felelősnek kellett volna lennie, akkor neki igencsak, mert mi van, ha sürgősen vinni kellene a szót, ő meg ott ücsörög jól elakadva?
    De a tűzoltók voltak a legfelelőtlenebbek, mivel leharcolt, elnyűtt védőruhában, eszközök nélkül – lapátjuk sem volt sok helyen – mindent megpróbáltak, ami képességeikből tellett, pedig ellátmányt se kapta! És, ha kidőlnek a sorból? Holnap ki fog árvízből menteni? Mert ez a hülye, gaz, hazaáruló hó, ami orvul ránk támadt, eléggé el nem ítélhető módon, aljas libsibolsi kezdeményezésre el fog olvadni, és akkor jól megnézhetjük magunkat! Az országos kommunikációs rendszer – neve valamilyen kifürkészhetetlen módon Pajzs – meg majd megint jól összeomlik, mivel valahogy elkalibrálták az átmenő kapacitását, és simán túlcsordul!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  36. Prakt!
    2013. március 18. hétfő 20:34

    Az, hogy mennyire volt kimerítő és pontos a tájékoztatás, – főleg, ami a kamionosokat illeti – tökéletesen lemérhető a Blikk képsorozatán. Nem mondok semmi újat azzal, hogy elsősorban a kamionokat kellett volna leállítani, az elakadásoknak sok esetben az úton keresztbe fordult kamionok voltak a kiváltó okai. Ha nem akadályozzák a forgalmat, sokkal könnyebben megközelíthetők lettek volna az elakadt személygépkocsik, egyszerűbb lett volna az utasok ideiglenes ellátása, vagy kimentése.
    Arról nem is szólva, hogy nem mindenki wellness hétvégére indult, nagyon sokan csak hazafelé igyekeztek a munkahelyükről, mint minden más napon.
    Érdemes végignézni a képsorozatot :
    http://www.blikk.hu/galeria/Hofuvas_M1_autopalya

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  37. Kedves Enikő

    Ha valaki nem ENNYIRE nem érti, miről szól egy cikk, annak egy könyvjelző merő hiábavalóság, csak azt mutatja, hogy hol tartassz valamiben ,amit nem értessz.
    Vagy te a Kiskegyedbe is teszel könyvjelzőt ?
    Hogy ez a cikk magyarellenes lenne ? Csak egyetlen esetben tudom elképzelni, hogy te magadra veszed a dolgokat : Ha terólad szól a cikk, ez ugye evidens. Mert a Droidgyártó Bt.-t, amely momentán hatalomban van, azonosítani akarod a Magyarsággal. Szerintem, ha már tényleg muszáj definiálni, hogy ki a MAGYAR, akkor én azt mondanám, hogy mindenki, aki akkor ott volt és segített, az az. Javaslom, hogy erről kapjanak egy igazolást is és soha többet senki ne merje őket semmi másnak nevezni.
    A te számodra pedig bármely kormányzati és egyébb szervünk a rendelkezésedre áll.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  38. zorka
    Annak, aki nem akar látni, mert vakon hívő, annak aztán lehet mutogatni, hogy mi a valóságnak csak egy kicsiny kis szeglete!
    Nekik az jön le, amit mondtak, felelőtlenek voltak a zemberek! Slussz!
    Ezek a felelőtlen zemberek fogják 2014-ben ezt is megköszönni nekik, továbbá a “megmentésükért” elkövetetteket, mert az sem kevés!
    Az, hogy most terjesztik, hogy nőtt a Fidesz támogatottsága, ezt kell a külföldnek kommunikálni és a hívőknek, mert amúgy nagyon teli a gatya, hogy igencsak rosszul mennek a dolgok és nyílnak a szemek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  39. korrigálok:
    általában a védőkorlátokhoz M10×25, M16×25 és M16×40 a csavarméret.
    A 23-as még ráerőltethető – kalapáccsal – de, ahogy Tarjányi mondta, úgyis pillanatokon belül bármilyen szabványú kulcs legömbölyíti, mivel olyan szar anyagból van.
    Amúgy is kettő kellene belőle, mivel ellent is kell fogni.
    De majd Pintér elvtársék törvénybe iktatják, hogy ilyen esetekben a szalagkorlát két szegmensének jelszóra kell nyílnia, és a jelszót lepecsételt borítékban az OKF páncélszekrényében kell őrizni, amit csak két fő katasztrófaelőidéző egyidejű kulcselfordítással nyithat ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  40. Hát bizony itt némely bégetőnél komoly problémát okoz a cikk címzettjének,mondanivalójának és hangnemének értelmezése.
    Lehet,hogy a birkasuliban az ironikus hangvételt nem tanítják ???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  41. Hehe…

    http://orulunkvincent.blog.hu/2013/03/19/idezet_a_reggeli_kavehoz_653

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. Majd eldől 2014-ben, hogy mennyire hülye a magyar. Nem lesz bocsánat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. nem értek egyet

    @Tom

    Kedves Tom!

    Igaza van előző hozzászolásomnál rossz idézetet választottam a cikkből.
    Ezuton is köszönöm a kiigazítást. Nem voltam elég körültekintő.

    Ezt kellett volna idéznem:
    “Ha a magyar lakosságnak annyi esze volna, amennyit Ön elvár tőle, amennyivel értelmezni lehet egy időjárás jelentést és abból következtetéseket lenne képes levonni, akkor az összes bevezetésként felsorolt dolog nem működött volna.”

    Itt ugye tényként állítja a cikk írója, hogy a lakosság hülye?

    Vagy lehet hogy megint tévedek?

    Köszönöm, hogy elovasott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. nem értek egyet

    Bocsánat, még annyit had füzzek hozzá, hogy tudom mi az az irónia, de ezt akkor is egy kicsit erősnek érzem. Természetesen ez az én érzésem. És én ennek adtam hangot a számomra biztosított csatornán. Mindezt úgy hogy senkit nem kritizáltam / droidoztam / birkáztam.
    Nyugodalmas éjszakát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  45. Köztársak! Azért én nagyon örülök, hogy a jelek szerint ilyen sokan olvassák az AN-t és Parát! Még akkor is, ha nem mindenki érti. Nem baj, nem vagyunk egyformák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  46. Kicsit off!
    Viszik a “jó” hírünket a világba sportolóink is:
    http://cink.hu/a-karlenditos-gorog-utan-itt-a-niggerezo-magyar-a-kerd-456693494

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. Kedves nem értek egyet, ha nem is hülye a magyar (hiszen elsöprő többségükben megbízhatóan dogoznak, pénzt keresnek, adót fizetnek be, azaz csupa olyan dolgot művelnek, ami igazolja, hogy önellátásra képesek), a viselkedésük mégis olyan, mintha ténylegesen hülyék lennének. Szinte repes a szívük, ha kiszúrják a szemüket (no nem tűvel, hanem előbb kirabolják, de visszaadnak a rablott értékből), és saját fejükkel gondolkozásra semmilyen hajlandóságuk nincsen.
    A legutóbbi példa: tranzakciós illtetékekkel + telefon percdíjjal + áremelésekkel + forintárfolyam összeomlással havi tízezreket vesznek el tőlük, de hálát rebegnek ezért a kifosztásért, mert néhány száz forintot visszaadnak nekik “rezsicsökkentés!!!” felkiáltással. Ugyan a rezsijük olyan jelentős emelkedését tapasztalják az előző évhez képest, hogy már betevőjük is alig van, jövedelmük, a fizetőeszközük vásárlóértéke szinte naponta csökken, de éljen és gyarapodjék az, aki mindezt megeteti velük.
    Kérem, legyen őszinte: mi különbözteti meg az ilyen civil viselkedést az orvosilag kóros állapottól?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  48. ÁAááááááááááááá!
    Kedves Para, ez ZS E N I Á L I S!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos