Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Mikor legyünk hülyék? 2013. március 17. vasárnap 23:13

  • Hozzászólások(110)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Mikor legyünk hülyék?

Kedves Kormány, tényleg nem kukacoskodni akarok, tulajdonképpen nem is én vagyok én, csak egy egyszerű állampolgár ír Önöknek, aki nagyon szeretne tisztán látni, akit nem érdekel semmi, örül a rezsicsökkentésnek, nem néz ellenzéki tévécsatornákat, nem hallgat ellenzéki rádiókat és főleg nem olvas mindenféle balliberális újságokat, internetes kiadványokat, blogokat és közösségi oldalakat. Én vagyok az a magyar ember, aki nem akar balhét, teszi a dolgát, kifizeti a villanyszámlát, fizeti a törlesztő részleteket és nem panaszkodik, hétvégén még gépsonkára is telik, a gyerekek rendes ruhában járnak, nem újban, de tisztában. Templomba is járok.

Azt szeretném kérni tisztelettel, hogy mondják meg nekem, mikor legyek hülye és mikor legyek előrelátó, öntudatos és értelmes választópolgár, mert most teljesen össze vagyok zavarodva.

Önök eddig azt kérték tőlem, hogy higgyem el mindazt, amit Selmeczi Gabriella vagy Szijjártó Péter mond nekem, ne akarjak gyarmat lenni, vegyem észre, hogy Magyarország jobban teljesít, örüljek a Médiatanácsnak, a Médiatanács által kiterjesztett sajtószabadságnak az új Alaptörvénynek, különös tekintettel a Nemzeti Hitvallásra, a díszkiadásnak. Azt akarták, hogy hatódjak meg Kerényi Imrétől, nem kevésbé az általa megrendelt alaptörvény-illusztrációktól, tapsoljak Fekete Györgynek, amikor eldönti ki magyar és ki nem az. Válaszoljak a Nemzeti Konzultáció idióta kérdéseire, lehetőleg helyesen, fogadjam el, hogy Simicska Lajos egy magyar vállalkozó, akinek minden sikere az én sikerem is egyben. Azt várták el tőlem, hogy higgyem el: a multinacionális vállalatokra, bankokra és kommunikációs cégekre kirótt külön adót nem hárítják át rám, de ha mégis, akkor ezért a mocskos külföldiek a felelősek.

Én mindezt megtettem, mert szeretem a munkámat, és joggal féltem attól, hogy amennyiben tiltakozom, vagy vicces képeket posztolok az interneten Orbán Viktorról, akkor a fideszes főnököm kirúg, a gyerekek meg ehetnek zsírt.

Elhittem mindent.

Nem csak úgy tettem, nem megjátszottam magam, hanem a kormány elvárásainak megfelelően hozzábutultam a propagandához, magamban sem káromkodtam, csak mentem reggel dolgozni, aztán este haza, fizettem az adókat (itt jegyezném meg halkan, hogy megszámlálhatatlanul sokfélét, de ezt sem panaszként…), néztem az M1 Híradóját, de tényleg kizárólag azt, előfizettem a nemzeti napilapokra, örültem Matolcsy György jegybankelnöki kinevezésének.

Megpihentem a hetvenes IQ-tartományban, és nem voltam elégedetlen, bár néha problémát okozott a hajkefe használati utasításának értelmezése, de erről a szemét külföldiek tehetnek.

Most viszont előállt a ritka szavú Pintér Sándor belügyminiszter, és felhánytorgatta nekem, hogy felelőtlen vagyok, mondjuk ki bátran: azt állította, hogy én, a magyar állampolgár hülye vagyok, mert elindultam a kopott gumis Suzukival Győrből Budapestre, ahelyett, hogy a Meteorológiai Szolgálat jelzését helyesen értelmezve otthon maradtam volna, és a tévében nézem a nemzeti ünnepet.

Kedves Pintér Sándor, ez így nem megy.

Ha a magyar lakosságnak annyi esze volna, amennyit Ön elvár tőle, amennyivel értelmezni lehet egy időjárás jelentést és abból következtetéseket lenne képes levonni, akkor az összes bevezetésként felsorolt dolog nem működött volna. Ha a magyarok képesek lennének eldönteni, mikor maradjanak otthon és mikor menjenek el, akkor a Fidesz már rég egy másfél százalékos párt lenne egy külvárosi irodában, és azon veszekednének, ki nem rakta be rendesen a kávépénzt csütörtökön a dobozkába.

Ha a magyarok önállóan gondolkodnának, maga és párttársai akkor jutnának mikrofonhoz, ha beneveznének a Dal című vetélkedőbe, de – és ezt nem a rosszindulat mondatja velem – az Eurovíziós dalfesztiválra nem jutnának ki.

Olyan nincs, hogy amikor az a Közgép érdeke, akkor a magyarok legyenek hülyék, amikor meg gáz van, akkor mindenki legyen baromi okos. Hamarabb kellett volna eldönteni, hogy a hazának (Simicska-Orbán-haza) öntudatos, értelmes, felelős állampolgárokra van-e szüksége, vagy agyatlan barmokra, mert menet közben nincs változtatás. Ha hülyéket neveltek, hülyéket díjaztak és támogatták az elbutulást, akkor hóviharban sem lesz másképp. Attól, hogy 100 kilométeres szél fúj, négyméteres hótorlaszok keletkeznek, és a katasztrófavédelem bénázik, a Belügyminisztérium sms-t küld, az osztrákok meg hókotrókat, ettől hirtelen nem fog a nép megvilágosodni, hanem marad pontosan olyan idióta, mint amilyennek eddig szerették.

Tetszettek volna munkaalapú társadalom helyett tudásalapú társadalmat építeni!

Mivel ez egy pillanatig sem volt cél, most ne mutogassanak a hóban rekedt autósokra, hanem ha vihar van, menjenek oda, szabadítsák ki őket, vigyenek nekik meleg teát és kussoljanak. Ha tisztába kell tenni a lebutított magyar szavazókat, akkor tisztába kell tenni, ha ölben hazavinni őket egyesével, akkor azt. Mert senki sem kérte, hogy Önök, Kedves Kormány fogyatékosként kezeljenek minket, de ha már ránk erőltették ezt, akkor viseljék a következményeket.

Kávét kérek, kevéske mézzel. De meglehetősen gyorsan, különben másra szavazok.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (649 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1006 ( 1062 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Mikor legyünk hülyék?, 4.7 out of 5 based on 649 ratings

  • Hozzászólások(110)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

110 Reader’s Comments

  1. Köszönöm az írást. Pontos.
    A hozzászólások is elég érdekesek.
    nem értek egyet nevű hozzászólót csak arra kérném, hogy változtassa meg nevét nem értem-re. Mert ha valaki ebből az írásból azt olvassa ki, hogy megint lehülyézték a magyarokat, az … simán nem érti az írást. Ez nem irónia kérdése.
    Szép hétvégét Mindenkinek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  2. Tesztelték a rendszert, elméletben! Fel szeretném hívni a legmélyebben dinsztelt tesztelők figyelmét egy lényeges dologra. Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs, gyakorlatilag pedig van különbség! Csak ennyit a teszteléshez! A hófúvást nem tesztelték, mert nyáron nem nagyon sok hó van, viszont az esőt nem hordja torlaszokba a szél! Csak az igazság kedvéért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. A Népszava nem a Nemzet szava, korda gyuri bá’ hamiskártyás haverja pedig inkább a hírhedt k.villa titkaiba avatna be bennünket… :D (költő kérdés: vajon miért nem teszi?:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  4. Puch-”Simicska haza” sem volt jobb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. Igen Tisztelt Pusztai Úr! Lehet, hogy ön a hamis kàrtyás!!! Igazán belehetne már fejezni a Korda se…….- nek a rágcsálását! A Villa-Korda nem hírhedt , csak azt szeretnének belőle csinàlni !!! Êbresztő agymosottak! Ilyen baromságokkal akarják elterelni a figyelmet a lényeges dolgokról! Az emberek nagyrészének nincs mit enni! Drága jó Pusztai uram! Parakovács nagyon jól megírta a lényeget!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. Az Én véleményem, Mi 1956-ben nemezt akartuk nem ezért töltődtem 8 évet a börtönben és nem ezért voltak becsületes magyar polgárok a Recski haláltáborban és a többi szocialista átnevelő intézményekben. Még ma sem tudták megszámolni hány Embert nyírtak ki és hány családot tettek tönkre,és a mai napig, mennyien jutottak koldus, hajléktalan sorsra. Mennyi Szava van ma egy ötven hatosnak? mit kaptak a kárpótlási jegyen kívül. Mindent el loptak, még a Forradalmat is. Gondolkozzatok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  7. Szerbusz Imre drága ! Rég hallottam rólad,s rég leveleztünk,(a versem kritikáját írtad meg nekem…)Biztosítalak,hogy azóta sem lettem okosabb…Megmondom az őszintét,hogy én már csak azt szeretném,hogy befejezhessem a könyvem,(címe; “Bubó bárkája…”s utána egy fűrésszel a kezemben szeretnék EGYEDÜL,visszamászni a fára,(ha még lesz egyáltalán fa…!?!?),s ahogy haladok majd felfelé,a magam mögött hagyott ágakat levágnám,hogy senki,de senki ne kövessen…A lányom 10 évesen(most 26…) felállt a tv mellöl,(épp egy rejtett kamerás állatkínzás ment…)s azt mondta a bársonyos kis hangján; “Megérett az emberiség a pusztulásra..!!!” Két és fél éve lediplomázott,mert azt mondtam neki; -”nem azért kell a diploma,hogy okos legyél,meg intelligens,mert az vagy van,vagy nincs..Hanem ,hogy ne legyél senkinek se kiszolgáltatva…!” Azóta egy multi cég 3 hétre felvette,s megcsináltatták vele a szar melót,s utána közölték vele,hogy “alkalmatlan…!!!” Most nem tudom,hogy mit mondjak neki,mert végül is, ha mindenki kimegy ebből az országból,beleborzongok…Olvastam valahol; ” Keresd meg elmédnek azt a részét,mely elviselhetővé teszi azt a szart,ami körülvesz…” (egyébként ,mint mindig,most is IGAZAD VAN !!!) De megtanultam,közel 40 év színházas tevékenységem során,hogy ” Sohase éreztesd,egy pillanatra sem, főnökeiddel,hogy intelligensebb vagy náluk,mert véged van…!!! Üdvözöllek ,szeretettel. Bubó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  8. Már bocsánat, de a cikk arról (is) szól, hogy a magyar ember nem buta, de tájékozatlan.még azt is megírhatta volna parában a szerző, hogy könnyen megvehetők vagyunk, és ez azért van, mert tájékozatlanok vagyunk hazánk és a világ dolgaiban. A magyar emberek többsége nem használ internetet, nem olvas idegennyelvű lapokat, és sajnos, mivel nincs nagy választék, a Magyar Közhazugsági médiából szerzi ismereteit. Még a zsebének sem hisz. Szereti, ha harcos nemzetként aposztrofálja (a népet) a Nagy Kormányos/Kedves Vezető.(KI-melyiket választja) Szereti, ha odamondunk a kapitalista nyugatnak, miközben az tart el bennünket. Szóval, jó cikk ez, és az van benne, ami igaz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  9. Kedves Imre! Némi (?) késéssel (és Rab Lászlónak köszönhetően és vigyorogva) olvastalak. Kérlek szépen, ez etalonmű. Gratulálok. https://www.facebook.com/henceg?fref=ts

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Magyar László

    Megkésve bár, de (le)törve nem, olvasom a fenti írást. Egy barátommal HOFIT hallgatva megállapítottuk, hogy már nem tudunk szívből nevetni rajta. Akár csak PKI (bocs) véleményein sem! Sajnos baromira igaza van. Csak azt nem tudom, mikor kezdjek sírva vigadni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos