Ronai and Ronai
AMERIKAI

Markó Beáta: Szanyi ujja 2013. március 27. szerda 15:16

  • Hozzászólások(43)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Markó Beáta: Szanyi ujja

A 2010-es parlament alakuló ülését feszült várakozás előzte meg. A mindenkit leginkább izgató fő kérdés az volt: Vona Gábor, a széljobboldali párt vezetője, magára ölti-e a betiltott Magyar Gárda egyenruháját, s abban feszít-e az ország legtiszteltebb házában a választások utáni első ülésén? Kompromisszumra kész ember lévén, Vona csak a zakója alatt, de láthatóan viselte a gárdamellényt. Arra az esetre, ha valakinek kétségei lettek volna az öltözékével kapcsolatban, még meg is fordult, megmutatta a mellénye hátát, hogy mindenki jól láthassa. A parlament elnökének semmi kifogása nem volt a ruházat ellen, nem szólt rá, nem küldte ki, nem kérte meg, hogy öltözzön át. Ezzel tulajdonképpen megadta az alaphangot – attól a naptól kezdve tudni lehetett, hogy mi várható a kétharmados mandátumtöbbséget szerzett, a Fidesz és a Jobbik által uralt új parlamenttől.

Demokratikus, civilizált országokban a szélsőjobboldaltól elhatárolódnak a többi pártok, nem érintkeznek velük, hermetikusan elzárják őket. Nem így a magyar parlamentben, ahol barátságosan befogadták a T. Ház melegébe a kirekesztő szellemiségű képviselőket. Miután a tévében megláttuk az LMP vezetőjét – akit viszolygás fog el, ha baloldali politikussal kell szóba állnia – kedélyesen kvarterkázni Vona Gáborral, már végképp nem csodálkoztunk semmin, ami ezután a Parlamentben történt.

Az ország szisztematikus szétverésével párhuzamosan, három éve folyik a társadalom morális lezüllesztése, amihez mintát ad a Parlamentben eluralkodott stílus. A középületek 2005-re ígért száz százalékos akadálymentesítését 2013-ra még nem sikerült megvalósítani, ezzel szemben a Parlamentben már működik az akadálymentes – és általunk már sokszor szóvá tett – zsidózás, tiszaeszlározás, komcsizás, cigányozás, mely napjainkra a közbeszéd szerves része lett. Viszont örömmel tölt el bennünket, hogy a mi képviselőink kulturált emberek, így nem láttuk őket tömegverekedésbe bonyolódni, ilyesmi legfeljebb az ukrán vagy más, kevésbé kulturált parlamentekben fordulhat elő.

Nálunk a jobboldali politikusok praktikusabb megoldást választottak: bevezették a verbális agressziót a mi igen tisztelt házunkba. Helyhiány és a bőség zavara miatt, csak szemezgetni tudunk az emlékezetesebb példákból. “Mit pofázol bele, kisanyám?” – kérdezte az ökopárt képviselőjétől, Szabó Tímeától Tasó László, a Fidesz színeiben, a tolerancia és a tisztelet jegyében. Az ülést vezető elnöktől nem érkezett rendreutasítás. Amikor Vadai Ágnest a jobb oldalról hangos bekiabálással vetkőzésre szólították fel, az nem érte el a házelnök ingerküszöbét. Amikor Osztolykán Ágnes emberi méltóságába és női mivoltába gyalogolt bele Zagyva képviselő, annak még annyi következménye sem volt, hogy legalább a saját pártja, az LMP vezetője kiállt volna mellette. Érthető, hiszen az ominózus eset a Parlament folyosóján, és nem az üléstermében történt, következésképpen a Parlament folyosójára nem vonatkozik az ülésterem szigorú etikai kódexe. Egy másik alkalommal Vadai Ágnes nem tudott uralkodni magán, és odakiáltott a kormányzónak: „Diktátor vagy!” Ez már Kövér házelnököt is szíven ütötte, és embertársáért érzett aggódásból egy pohár vizet kért a képviselőnőnek, mert „rosszul van”.

Szanyi Tibor múlt heti háromperces interpellációját végig hangos ordítozás kísérte a Jobbik és a Fidesz padsoraiból. A nyomdafestéket nem tűrő, durva, ordenáré és rasszista bekiabálások közepette megtartott rövid beszéde után a képviselő visszaült parlamenti székébe, és bal kezének középső ujját felmutatta a parlamenti patkó jobb oldala – elsősorban a Jobbik – felé. Nem volt szép gesztus, belátjuk. Az MSZP-s politikus ráadásul súlyos hibát követett el, mert tömör, érthető, világos jelzést adott a magyar parlament jobb felének mára mindennapossá vált kifinomult stílusához és a többségi honatyák úri modorához alkalmazkodva. Ami sok, az sok, gondolhatta magában három év elteltével a cizellált szóhasználatáról ismert, az Országház tekintélyét féltve óvó házelnök, s azonnal a tettek mezejére lépett. Javasolta a maximális pénzbírság kiszabását Szanyira. Az idejével nagyszerűen gazdálkodó Kocsis Máté – 8. kerületi polgármester, parlamenti képviselő, a hajléktalanok kriminalizálásának és büntetésének megálmodója, a MIÉP-ből átigazolt Fideszes kommunikációs igazgató – szintén a sarkára állt, és külön sajtótájékoztatóban ítélte el a baloldali politikus kézmozdulatát.

Három éve figyeljük, három éve a bőrünkön, a pénztárcánkon, elvesztett munkahelyeken, megszakadt barátságokon, elpattant rokoni szálakon keresztül érezzük, ahogy a Fidesz frakció a kormányzót és az ő hatalmi elképzeléseit képviseli. Nem lehetséges, hogy Szanyi Tibor csak a sokakban felgyülemlett indulatokat fejezte ki középső ujja felmutatásával? Nem lehetséges, hogy Szanyi Tibor a választóit képviselte? És felmutatja-e valaha a középső ujját a magyar társadalom? Tovább tűri-e, hogy ebben a hangnemben képviseljék a mindennapi életéről, sőt, a sorsáról döntő politikusok? Megvehető-e az ismeretlen időtartamra szóló pár ezer forintos rezsicsökkentéssel? Vagy elégedett jelenlegi élethelyzetével, az ország közhangulatával, és nem is akar változtatni rajta?

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (48 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +81 ( 95 szavazatból)
Markó Beáta: Szanyi ujja, 4.8 out of 5 based on 48 ratings

  • Hozzászólások(43)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

43 Reader’s Comments

  1. Az ország szétverése nem három éve folyik, hanem azóta, amikor elhangzott az az aljas mondat, hogy : “A haza nem lehet ellenzékben.” (2002)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +67 (83 szavazatból)
  2. Szepesi Györgyi

    Megvehető, hogyne lenne az! Ez még eddig mindig bejött, bárki volt is olyan helyzetben, hogy ígérni tudott. És tudjuk azt is, hogy mindig is megvehető lesz, mert mi már csak ilyenek vagyunk. Letojjuk az alkotmány módosítást, kit érdekel a röghözkötés, kit zavar a hazudozás a még létező demokráciáról, nem foglalkozunk a rasszizmussal! De az olyan varázsszavak mint “gázáremelés”,” rezsicsökkentés”
    -ezek tuti befutók. Ezeket benyeljük, mint a kacsa a nokedlit. Menthetetlen ország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (44 szavazatból)
  3. A pARLAMENT mutatja állandóan a középső ujját, elnöke személyében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (50 szavazatból)
  4. Szanyi Tibor felszólalása alatt megszakítás nélkül ment a szélsőjobber csaholás, ami nyilván elégedettséggel tölthette el a házelnököt, mert nem érezte gyalázatosnak, tűrhetetlennek, parlamentben — de utcán is — meg nem engedhetőnek. Az ő érzékeny erkölcsi érzékét csak Szanyi (már leülése után tett) reagálása sértette.
    Szanyi Tibor rendkívüli önmérsékletről tett tanúbizonyságot. Még azt is mérsékeltnek tartanám, ha középső ujja helyett bal kezét a jobb könyökhajlatba helyezve, jobb alsó karját behajlítva fejezte volna ki a véleményét (helyettem is tette volna). Remélem, a fasiszták vissza fogják még kívánni Szanyi gesztusát, amikor majd egy — NEM Orbán-féle — bíróság előtt kell felelniük.
    Kövér László, a nyilasbérenc “házelnök” pedig (idézőjel, mert valójában a diktatórikus megfélemlítés és megtorlás hűséges eszköze) megszolgálta helyét a magyar parlamentarizmus történetének legszégyenteljesebb lapján.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (55 szavazatból)
  5. Csak nehony meglepődjön az MSZP (és persze a DK), hogy a “következő választáson” nem is indulhatnak majd.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (22 szavazatból)
  6. Ha valaha igaz volt a FIDESz vezette, konzervatív-jobboldali csürhére, most nagyon igaz:
    “Ne várj többet az “embertől”, mint amennyire ezen állatfajta képes”.
    Ez igaz, a FIDESz “ötödik” hadosztályaként szereplő “Szakasits” nagypapát megszégyenítő unoka vezette, a Schiffer vezette LMP-re is.
    Attól, hogy a MIÉP “ellenzékbe-ékelt” szerepét egy árnyalattal decensebben játssza újra, attól még az LMP egy “illegalitásban” a FIDESz érdekei szerint működő, az ellenzék soraiba éket verő “párt”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (25 szavazatból)
  7. Nagyon jó írás. Gratulálok.
    “Nem lehetséges, hogy Szanyi Tibor csak a sokakban felgyülemlett indulatokat fejezte ki középső ujja felmutatásával? Nem lehetséges, hogy Szanyi Tibor a választóit képviselte?”
    Biztos, hogy Szanyi Tibor az én véleményemet is képviselte. A bányászét is, aki pofán vágta a komlói polgármestert. Sokan másokét is. Vajon nem tudja ez a hányás banda(Bayer után szabadon), hogy a sarokba szorított állat támad? Majd megtudják. Eljön az ideje.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (44 szavazatból)
  8. bubu64
    Én kértem volna a helyében, a teljes összeg megvonását és bemutattam volna kötelesnek, a hamvakkal futkorászó mély magyarnak, aki nem lát a szájából kilógó kapanyéltől – az MSZP szavazói által választottakra azt mondta, rajta múlna nem ülnének a Parlementben!
    Ez a beszólása több volt, mint a középső ujj!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (31 szavazatból)
  9. Csakén
    Az atyaúristennek nem lehet beszólni, mert kivezetteti a teremből felségsértésért, az lett volna jó műsor.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (18 szavazatból)
  10. Érvényes ma is – nyomják Krahácsot (ha a baloldalt Krahácsnak definiáljuk). Bármit tesz a baloldal, Kövér és jobbos/KDNP-s/jobbikos társai igyekeznek leseperni, amortizálni és ellehetetleníteni a baloldali képviselőket – ezzel is bizonyítva, a demokrácia meghalt a Parlamentben :-(. Hova jutottunk???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  11. Szanyi egy finom Úriember, úgy is mondhatnám, hogy béketűrő. Én biztosan a hüvelykujjamat fordítanám nekik lefelé. A fasisztameg a náci csürhének mindent szabad. A kövér legszivesebben a fasiszta nagytanács (fideSS-kdnp képviselőcsoport) mellé legszivesebben a Nemzeti .Számonkérőszéket is felállítaná. Ezeknek a mocskoknak az erkölcseit kell majd az iskolákban oktatni. Az igazat sose mondó csuti lesz a díszpinty. ( példakép )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (26 szavazatból)
  12. Nagyon jó íràs !
    Én azonban úgy érzem ( innen messzi tàvolról, fingom nincs a közhangulatról és az arànyokról ) , hogy Szanyi a sokakban, de még mindig kisebbségben lévôk nevében mutatott be a Jobbiknak .
    És nincs, nagyon úgy fest , hogy tényleg nincs politikai alternatíva, ez a legmegdöbbentôbb és a legôrjítôbb az egészben !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (21 szavazatból)
  13. Gyenge az ellenzék, nem kell várni 2014-ig .
    Nincs lehetőségük 2014-ben legyőzni a fasisztákat, már úgy alakították ki a körülményeket, akit nem tudtak megvenni azt félreállították, az agyon terrorizált zemberek meg “Stockholm szindrómában ” szenvednek!
    Fasisztákat nem lehet demokratikus úton eltávolítani, Szanyinak nem elég a középső úját mutatni , sokkal többet kell, de nem csak neki hanem mindnek aki a mi pénzünkön ott ül és a láblógatáson kívül felmutatható eredményt nem produkál, mert ellenzékben is jól meglehet élni , ugye ?!
    Vagy tudom ajánlani a közmunkát, csak az nem fizet annyit, de tisztábban ráláthat a politikusok semmittevésére !!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (26 szavazatból)
  14. Kövér nem akarta meghallani a kuzin testvérpárt a Jobbik zsidózását, cigányozását, sőt az az ellen tiltakozó Szanyit bünteti, és vele világos üzenetet küld minden antifasisztának, demokratának. No persze mindez érthető egy olyan embernél aki a nyilas Nyírő József hamvainak állami pompával történő hazahozatalában illetve a romániai végleges eltemetési kísérletben főszerepet játszott. Kövérnek mostani szereplése (is) sokat mond a Fidesz valódi arcáról mármint, hogy egy hajszál választja el a fiúkat a szélsőjobbtól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  15. Köszönöm…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  16. ” Nem lehetséges, hogy Szanyi Tibor a választóit képviselte? ” Ami engem illet a válaszom:igen, igen. És ha normális országban élnénk s ha végiggondoljuk mi minden disznóságot és alávalóságokat követtek el ellenünk és követnek el nap mint nap akkor csak azt tudom mondani, hogy sok millió ágaskodó középső ujjat szeretnék látni, ha már tehetetlenségünkben, kínunkban csak ez a lealacsonyító eszközünk maradt.
    Szegény ember vízzel főz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  17. Várom hogy a 4 millió középső újjat mikor fogjuk végre bátran felmutatni a bunkóknak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  18. Szolid 2o13.o3.27.
    Tudom nem szép, meg nem illik, de azt nekik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  19. *
    A kohéziós piramis, azaz a királyi ház és az ő udvari ellenzéke
    .
    ………………………………. FIDESZ
    ………………………………. /……….\
    ……………………………… /…………\
    …………………………….. /…………..\
    ……………………………. /…………….\
    …………………………… /………………\
    ………………………….. /………………..\
    …………………………. /………………….\
    ………………………L M P________JOBBIK
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  20. Hérics !
    *
    …Egy hajszál se. Nézd meg a piramist !
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  21. Hungarian citizen

    Eleg lenne minden ellenzeki kepviselo elott egy kis diszkret tabla, a kormanyoldal fele forditva, egyetlen szoval: “A TIETEK!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  22. Tetszett Markó Beáta írása. ” Nem lehetséges, hogy Szanyi Tibor a választóit képviselte? ”
    – A kérdőjelet kiegyenesítem némi módosítással. A Szanyi-ujj félreérthetetlen szignál legyen számotokra: ÉBREDJETEK, NE HALLGASSATOK!!! A „Mennyország” felé mutató ujjat generálni kell dinamikusabban, a– lefele mutató – pokolba küldő hüvelyk ujjal, a náci, népbutító, ország romboló csürhének, akik hazánkban félelmetes tempóban varázsolják vissza a nyomor szintet a középkori viszonyokkal.
    .
    Torok szakadva üvöltse a poklot mutató irány az aláírásokat gyűjtő agymosottaknak, és bólogató Jánosoknak: ELÉG VOLT BELŐLETEK!
    .
    Minden józan, gondolkodó magyar tudja, hogy a megkergült Vezérnek – és népes udvari bolondjainak–, a recsegő, agonizáló birodalma hangja napról-napra dübörög jobban, a végső pusztuláshoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  23. Ez az, Johnnyboy, félelmetes tempóban.
    De a fasizmus szó eredetét nemcsak a “venyigével”, hanem a “fascinatio”, elbûvölés, elvaràzsolàs szóval is magyaràzzàk.
    Egyik oldalon a megbabonàzott, màsikon a megfélemlített tömeg, persze, hogy mûködik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  24. Kövéren lehet lemérni a Fidesz mentális állapotát. Félnek. Már félnek. A rezsicsökkentés pár nap alatt majd lefut, hiába akarja kiénekelni a Jobbik a sajtot a Fidesz szájából. A sajt már lecsengett.
    .
    Kövér fél – és büntet. Orbán még jobban fél – még jobban büntet. Tessék megnézni a mai törvényjavaslatot a szabálysértések módosításáról. Büntetéshalmaz. Több jogcím, egyszerűbb és gyorsabb behajtás. Falanszter.
    .
    Ráadásul „a nép” kapott 3, azaz három teljes napot, hogy megtegye a „javaslatait”. Ez már több mint arcátlanság: igazi, letagadhatatlan diktátor tempó. Rendeleti kormányzás törvényi álcával. Arra leszek kíváncsi, hogy legközelebb, amikor a Fradi B közép (a Fidesz magánhadserege) balhézni fog, beviszik-e a csőcseléket és kifizetetteik-e velük a szabálysértést?
    .
    Sajnos, ez még csak a kezdet… Orbán durvább is lesz hamarosan, ahogy romlik a helyzet. Nem szabadna ezt annyiban hagyni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  25. Élvezettel olvastam Markó Beáta írását. A Szanyi-ujj bekerült a Parlament modern kori történelmének arany lapjára. A lezüllött hazánkban a félreérthetetlen jel, a hazug, agymosó rendszer elleni tömeg zászlajának a szimbóluma, mely viharos szelével örökre kitörli a magyarországi történelem szennyes korszakát.
    .
    A Szanyi-ujj cselekedetre biztat: Söpörjük el a megkergült mini diktátorokat!

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  26. Köszönöm Szanyi úr, hogy átadta az én üzenetemet is! :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  27. baby
    2013. március 27. szerda
    20:34
    „Szegény ember vízzel főz.”
    .
    Ez a közmondás ma már korszerűtlen. Hazánkban sajnálatos módon megnövekedett a nyomor szint: SZEGÉNY EMBER (csak) VIZEL.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  28. Mit tesz valaki, aki belep egy olyan lakasba, ahol a lakok a lakas sarkait hasznaljak szuksegleteik elintezesere.
    Befogja az orrat, hogy ne erezze a buzt.
    Szany ujj-jelzeser egy ilyen orrbefogas volt.
    Minden elismeresem Szanyie.
    A bajszos komcsi, amint az varhato volt, a buzcsinalok partjara allt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  29. johnnyboy
    Ez annyira szomorú, hogy csak ülök a gép előtt, nézek magam elé nem is tudom mit is kéne írni , viszont egy dolog ami elém jön és itt zakatol a fülemben: Tiborc panasza. Ez az ami most aktuális

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  30. Az egesz sztory minositi a parlamentet. Itt a hon atyak , a nemzet legkivalobb embereinek kellen tanacskozni es elorevinni az orszag helyzetet. Nos ha ezek a legkivalobbak (ezeket szavazta meg a nep), milyen lehet a tobbi ember. E szerint nem csak a magyar parlemenetet de az egesz orszagot is minositi, SZEGYENBE hozza ez az eset is. Persze amikor az erkolcsi erzek es a jo a rossztol valo megkulonboztetesenek a kepessege enyire elromlik, akkor felerosodik a pusztulas, romlas, szellemi, kulturalis, gazdasagi sulyedes. Es ez egyre gyorsulo folyamat. Ha a magyar nemzet nem kepes ezt megallitani, akkor egyszeruen meg fog szunni. Nem kell a zsidokat/ciganyokat/amerikat/europat meg a negy evszakot hibaztatni, elegek vagyunk a pusztitashoz mi magunk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  31. Vagy FORRDALOM,vagy genetikus kell ennek a “bírka”népnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  32. Sajnálom, de én továbbra is elképzelhetetlennek tartom a diktatúra elsöprését külső segítség nélkül! A civilek civilek, gyertyával, kereplővel, vekkerrel, egy szál virággal, transzparenssel a kézben elmennek néha demonstrálni, de szervezetlen tömeg, nincs aki mozgassa őket, ezért a legtöbb nem is mozdul, mert érzi, így csak vesztes lehet.
    Az Unió felelőssége hatalmas abban, hogy Orbán idejuthatott. Az EP-n belül is annak legnagyobb pártja az Európai Néppárt legfőképpen, amely sunyi módon félrenéz, nem akarják szankcionálni Orbán demokrácia rombolását, diktatúra építését, a köztársaságunk, alkotmányunk és parlamenti rendszerünk szétverését. Pedig Orbán példája nagyon-nagyon veszélyes. Ha az EU tagországai legitimálják Orbán diktatúráját, a szélsőjobb ordas eszméinek a hatalomba épülését, az antiszemitizmus és a rasszizmus kormányszintre emelését, akkor a mindenhol meglévő hasonló szemetek biztatást éreznek és Európa szerte végzetesen megerősödhetnek, akár lángba is boríthatják a kontinenst, de minimum szétverhetnék a nagy keservesen összeeszkábált Uniót.
    Az Európai Néppártnak és az Uniónak el kellene távolítani Orbánt és fasiszta náci pártját a közösségből, pálcát kellene törni felettük. Nem Magyarországot kellene szankcionálniuk és kiközösíteni, hanem a baj okozóját, az elmebeteg diktátort és aljas csürhéjét. Hathatós lépéseket kellene az EU-nak tenni Orbán elmozdítására, ezer demokratikus és jogszerű indokot bármelyikünk fel tudna sorolni indoklásul, az EU mégsem tesz semmit.
    Nem lenne jó megvárniuk azt, amikor idehaza a közhangulat átlépi azt a határt, amikor az emberek feltörik a honvédségi raktárakat, házilagos bombákat gyártanak, benzines palackokkal támadnak meg minden elképzelhető épületet, amely a diktátort szolgálja, mert abba már ezrek, tízezrek fognak belehalni.
    Az Uniónak kötelessége, hogy segítséget nyújtson Magyarország nem túl bölcs, de demokráciaszerető népének ahhoz, hogy további tragédiák, az ország lángba borítása nélkül megszabaduljon a hazug puccsal, tömeges félrevezetéssel, demagóg ígéretekkel, aljas vádakkal mérhetetlen hatalomhoz jutott diktátorától, hogy ismét otthon érezhesse magát és élni is tudjon a hazájában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  33. Könyörgöm mszp-sek!
    .
    Állitólag ti vagytok a legnagyobb ellenzéki erő és láthatnátok ti is amit ez a cikk taglal: a parlamentben végre miért nem hagyjátok magára ezt a fidesz+jobbik bagázst? Miért vagytok velük bármilyen kapcsolatban is, ahelyett hogy levegőnek néznétek őket? Hogy nem kérdés az egy magát demokratikusnak valló pártban, egy náci diktatúrától hermetikusan el kell-e magát zárnia?
    És ennek tényét minden lehetséges fórumon folyamatosan nem kellene-e hangoztatnia?
    .
    Pár hete hatalmas csinnadrattával tartottátok meg évértékelőtöket.
    A látványos külsőségek azt sugallták, ebben az országban virul a demokrácia, hiszen az ellenzék a rendszerkritikáját, akár a kormánypártnál is nagyobb szabású rendezvényen mondhatja el…
    .
    Puhák voltatok, vazze!!!
    .
    Nem neveztétek valódi nevén a rendszert, és mivel szabadon gyűltetek és szabadon szóltatok a lájtos semmiről, ezzel legitimáltátok a fennálló viszonyokat.
    Nem hirdettétek meg az általános bojkottot, nem határoztatok az utcai politizálásról mindaddig amíg az orbán-rezsim el nem takarodik.
    .
    Mszp-sek! Átveritek a választóitokat !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  34. Visszakézből 2013. március 28. csütörtök 07:21
    Szanyi középső ujja és a magyar polgárok (mindig másokra) mutató ujja között hatalmas különbség van. A különbséget felelősségvállalásnak hívnám.
    Te is úgy gondolod, hogy egész Európa törje magát a magyar kérdés megoldásán – kivéve persze a magyarokat –, akiknek egy része dühödten követeli az EU közbelépését, a másik része eltávozik/eltávozott az országból, a többiek pedig kikérik maguknak, hogy beleavatkozzanak a „magánügyeinkbe”, kivéve persze, ha pénzt akarnak adni azt elfogadjuk – nagy kegyesen.
    Lehet, hogy lassan eszmélni kellene, és tudomásul venni, hogy igen nagy keletje van idehaza a populista, „10%-os” politizálásnak, a gyűlölködésnek, a másra mutogatásnak és ezen az EU nem tud változtatni.
    .
    „Az Uniónak kötelessége, hogy segítséget nyújtson Magyarország nem túl bölcs, de demokráciaszerető népének …”
    Ha te úgy gondolod, hogy a parlamentben immár nyíltan zsidózó, cigányozó, a képviselőtársaikat (egyelőre) szóban sértegető „választottak” akiket a választói többség továbbra sem akar leváltani, egy demokráciát szerető nép képviselői, hát … finoman szólva optimista vagy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  35. A gárda egyenruha hátán stílszerűen az alföldi, magyar állatok királya látható…:O)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  36. Ajjaj jön a vonat!

    Ennyit fogtam fel a szövegből, amikor a Mester előénekelte a dalt. (Inkább a dallamon, ritmuson, harmóniákon járt az eszem – hangszereltünk, nem a verset elemeztük.)

    Később a stúdióban már nemcsak arra figyeltem, hogy az ének tiszta legyen, az üzenet egyre fontosabbá vált: Ajjaj, jön a vonat, ideér és végünk.

    [Az ezredforduló tájékán járunk; koronaúsztatás, Árpádsávos zászló, hajrámagyarok, MIÉP – ilyesmi. Gerendás Péter a művész vészt jósló érzékenységével egy zuhanó repülőről (repülőből) énekel: Figyelj! Csak oldalra ne nézz! Jobbról valaki csurkán benéz.

    Kiaza Csurka, legyintünk a fenyegetésre. Fasiszták?! Kampóskeresztes nácik?! Szánalmas soviniszták?! A XXI. században?! Csak nem! Európába tartunk (kiabálja Kern András a vízből)!

    Nem ijedtünk meg eléggé, de azért minden koncert végén eljátszzuk a Százéves pályaudvart (Gerendás-Bródy) –az ördögöt festjük a falra?

    Akkoriban Gerendás Erkel-díjat kapott, ma Petrás Jánost (leírom, mert hinni szeretnék benne, hogy kevesen tudják), a „Revíziós” Dalfesztivál-győztes Kárpátia nevű szupergrupp énekesét lovagkeresztelik meg (gondolom, pontos és lendületes basszusgitár játékáért, miniszterelnöki előterjesztésre).

    Megint: kiaza Petrás! legyinthetnénk, de már kifelé tartunk Európából. (Lám, még a felvilágosultabbja sem adja vissza az érdemrendjét.)

    Semmi párhuzam: Gerendás – zenész – Erkel díj

    Petrás – hülye náci – Magyar Arany Érdemkereszt (polgári tagozat]

    Amikor a vonat újra elindult a százéves pályaudvarról(ra), Bródy mester múlt századi bölcsességével figyelmeztetett: Ez a vonat rajtunk megy át, letagadni kár. Aki nem kerül alája, jól az se jár.

    Nem hittük el. A jobboldali keresztény nemzeti kurzus nem fasiszta, rasszista, nacionalista, soviniszta, önkényuralmi rendszer! Majd megvédi az állampolgárait. És a vonat most ideér:

    A peronon vigyázzunk! Ne csak itten álljunk! Legalább kiabáljunk!

    http://erybalazs.nolblog.hu/archives/2013/03/27/Ajjaj_jon_a_vonat/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  37. visszakézből: már megint valaki másra mutogatunk magunk helyett? Az Unió nem Szovjetunió, hogy óberkodjon bármelyik tagország helyett. A tagország önként – népszavazás után – csatlakozott, hosszas jogharmonizáció után, az Európai Unió alapelveinek aláírása után. Az egyes országok belügyeibe nem avatkozik be, mert azt feltételezi, a vállalások aláírása után az irányelveket tiszteletben tartják. Talán haza kellene mutogatni: ha az ország megválasztotta ekkora többséggel a fideszt, és szótlanul tűri az ámokfutást, te majd az EU óvónénitől várod, hogy rendet tegyen Magyarországon? Ha az emberek többsége szótlanul tűri ezt, a legkevesebb, ha megeszi, amit főzött. Ha az EU ebbe beleavatkozik, az nem a pénzzel teljesen kitömött Orbánékat fogja sújtani, hanem az ország csóró felét. És ha végül megteszi, az eu-ellenes kórus fog a legjobban sikoltozni ellenük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  38. kis adalék a magyar pszichéhez, név nélkül.
    öreg professzor kollégám, etikával foglalkozik, Kádár alatt a szocialista erkölcsöt tudósolta, nem alacsony szinten, majd a rendszerváltás után a keresztény erkölcsöt. Sokáig a demokratikus értékek tisztelőjének látszott – utolsó tanulmánya a kétharmad ellen szólt – ő is azt mondta első körben, hozzon az eu törvényt a kétharmad ellen. letettem elé a csatlakozási szerződés magyarázatát: az eu nem hoz ilyen törvényt, mert csak irányelvei vannak, amit a tagországoknak kell jogszabályaival követni. mivel a cikkét nem hozta le egyetlen szakfolyóirat sem – naná, majd elássák magukat a fidesznél – a népszabadságnál próbálkozott, de ott sem járt sikerrel. na, erre beijedt, hogy a fidesznél rosszpontot szerzett, és mivel a baloldal által elvesztett helyhatósági választások meggyőzték arról, hogy a fidesz jövőre is nyerni fog,így új témát választott: az ártatlanság vélelmét kezdte ki, azon az alapon, ha ezt komolyan vesszük már nyomozni se lehet senki ellen…. ami persze alapvető tévedés a részéről (nyolcvan felett ez már előfordulhat) mert az ellenkező értelmű bírói ítéletig él csak az ártatlanság vélelme, na de így megy ez Magyarországon: ha a Hatalom tartósnak ígérkezik, megideologizáljuk annak a tanait.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  39. Szanyi Tibor az én véleményemet is közvetítette, pedig kb.1000 km-re lakom Budapesttől! Köszönet érte!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  40. “Nem lehetséges, hogy Szanyi Tibor a választóit képviselte?”
    Én nem kedvelem Szanyit, de többször és több ilyen ujjnak kellene beintenie a politikusok és értelmiségiek körében ahhoz, hogy az emberek ne higgyenek a rezsi csökkentés délibábjának és aljas hazug ígéreteknek.
    Amennyiben ezek az ujjak tartósan mutogatnak, az emberek is bátrabban állnak ezek mögé az ujjak mögé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  41. A hajsza folytatódik újabb és még újabb ürügy felhajtása végett.
    Egy percig sem szabad megállni.
    Ezt vallja egy volt sovány úr, akit jól felhizlaltak az MSZMP
    tudományoskodó szervezetében. Így vált kövérré. De tovább hizlalja magát.
    Ő igazán tudja milyen szalonnából fejleszthette ki meglévő szellemiségét.
    Már ott is jól bedolgozta magát, hiszen bizonyítani kellett, hogy alkalmas.
    No de akkor nagypapája sem gondolta:
    E FIÚ A PÁRTJÁBÓL AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKÉVÉ KÜZDI FEL MAGÁT
    EGY MÁSIK PÁRTBAN. Számít ez valamit? FŐ A KITARTÁS ÉS A HŰSÉG!
    (egy régebbi párt is ilyen szólamokkal akarta elérni célját, de a sors közbeszólt)
    Igaz, hogy a nagypapa protezsálta be csak úgy MUNKÁSMOZGALMI ALAPON!
    Szép, változatos karrier. Ha tudnátok mit kellett ezért küzdeni és most mit kell eltitkolni az akkori időkből. Lehet, hogy ha Szanyi utánanéz megtudhatná,
    ezért tudomására kellett hozni, KI AZ ÚR A HÁZNÁL.
    .
    Szanyi a véleményét, Kövér – az általa vélelmezett – hatalmát bizonyította.
    Ha másért nem, legalább ezért IS támogatom Szanyit, mert az én véleményemet
    is kifejezte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  42. Balogh de nem balga

    Megáll az ész! A mai helyi újságban olvasom, hogy aszonygya Habsburg Ferdinándka 15 éves osztrák császári főherceg és magyar királyi herceg magyar színekben fog versenyezni. Húha, csak meg ne koronázzák. Minden tiszteletem az Ottó bácsié, mint emberé és tisztelem az unokáját is, de hát azért bizonyos dolgokat nem kellene elfelejteni. Főképp nem kellene ennyire a gyászos múltba merengeni.Nem kell csodálkozni, hogy az egyszerű emberek ilyen balgák, amikor az értelmiségnek számítható újságíróktól ilyen baromságokat olvasnak.Minden szinten megy a hülyítés és a rejtett undorító vélemény formálás. Honnan is tudná szegény ember, hogy bizonyos okok miatt nem lehet szegény gyerek Mo. hercege.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  43. Javaslom, hogy az MSZP új jelképet válasszon magának: piros-fehér-zöld zászlót középen Szanyi ujjával.
    Egyben gartulálok Szanyinak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos