Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Tavaszi tél, tavaszi szél 2013. március 29. péntek 6:50

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Tavaszi tél, tavaszi szél

Tél a tavaszban, gonosz és sötét szelek járnak Magyarországra. Tél a tavaszban, káosz a kibontakozásban, lassan elnyel, magába szippant a sötétség keleties rendje. Egyrészt kis hazánk renoméja, ha lehet tovább zuhant a világ érték- és médiapiacain, ma már a német gyerekműsorokban is meg-megjelenik a toporzékoló, hisztis, tülökorrú Orbán, a kontra-magyar prosztó figurája. Kitartó munkával sikerült tönkretenni az egyetlen (mellesleg elég kétes) értéket is, amely még a kései Kádár kornak is utolsó és legnagyobb vívmány volt, olyannyira, hogy még azután is tartotta magát egy darabig. A hagyományos „jó fiú imázst”. A szlovákok vergődhettek ezzel 1998-ig, a Dzurinda korszak kezdetéig, s évekbe telt, míg a gomolyatúró-sovinizmus, a meciarizmus végleg a múlt kútjába hullt. A lengyelek is megjárták a hadak útját a Kaczinsky-korszak kezdetén, de az mégis más tészta volt, ők valóban leírhatatlanok és kiiktathatatlanok, lévén, hogy európai mércével nagy nemzet, jelentős kultúra. A szerbek kálváriája ismert, s lassan annak is a vége felé járunk. Túlzás, hogy mi lépünk a helyükre. Az orbánizmus mégsem Balkán-háború, csak nyamvadt kis szabadságharcocska, szimpla melldöngetés, verbális megalománia, törpenövésű háztáji diktatúra.

És hogy az érem másik oldalát is lássuk, ahogy fogyunk és olvadunk, mint csoki-nyuszi a Szaharában, úgy veszi be magát sejtjeinkbe, rostjainkba, velőnkbe, csontjainkba a métely. Úgy hajtunk fejet egyre mélyebbre hajolva az új rezsim előtt. Úgy szövi át eltéphetetlen hálóként a társadalom fő- és alrendszereit, az utcákat, a tereket, a munkahelyeket, a buszokat, a bankokat, a lapokat a némaság birodalma. Még nem tudjuk, de lélekben már elfogadtuk a vereséget. Fillérekért lehet meg- és felvásárolni minket. A vezér a rezsicsökkentésben találta meg a csodafegyvert, a választási háborút eldöntő V2-őt, amelyet jövő tavasszal nem lesz rest alkalmazni. Nyolc év múlva pedig már késő. Ha ilyen iramban halad, szervez, fal és darál, 2018-ban az ő kezéből eszik az egész ország.

Tavaszi tél: sötét felhők járnak felettünk. Újjászületett a magyar modell, a grandiózus Jobbközép Párt, mely – történelmi mintákat követve (Tisza, Horthy) – tarolja le a magyar társadalmat. Megbukhatnak, de már csak kívülről buktathatóak meg, amitől óvjon ég.

Tél a tavaszban, tavasz a télben. Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni, hogy melegednének az emberek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (23 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +38 ( 44 szavazatból)
Buják Attila: Tavaszi tél, tavaszi szél, 4.8 out of 5 based on 23 ratings

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. Hát igen!
    Kormánypárt és ellenzék, egykutya…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (22 szavazatból)
  2. “Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni, hogy melegednének az emberek.”
    :(((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  3. telekis
    Hol van olyan szemét az ellenzék, mint a kormánypárt?
    Pont ez a problémájuk, hogy nem tudnak/nem akarnak lemenni arra a szintre, hogy totál hülyének nézik az embereket és maszlaggal etessék őket!
    Erre, hogy a saját népét lealázza azzal, hogy ti mindent bevesztek, pávatáncolok is nektek, mert ti szerettek hülyék lenni – azer nem mindenki alkalmas!
    Sok mindent lehet mondani az ellenzékre, de nem gerinctelenek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  4. “Nyolc év múlva pedig már késő. Ha ilyen iramban halad, szervez, fal és darál, 2018-ban az ő kezéből eszik az egész ország.”
    .
    Szerintem ez optimista tévedés, ha így folytatja 8 év múlva nem fog a kezéből enni senki mert nem is lesz már mit, és Magyarország, megszűnik létezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  5. Kedves csakén !
    Hogy van az, hogy miközben például Buják Attila úr is pontos kórképet fest a mai magyar valóságról, ugyanezt az ellenzék nem látja és nem érzékeli?
    Erre két megoldás lehetséges:
    1., ennyire hülye…
    2., valójában egykutya a hatalommal…
    Én az utóbbira tippelek!
    .
    Ajándék mindenkinek!
    http://www.youtube.com/watch?v=hEvaX9aMmlA

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  6. Nagypénteki rekviem? Teljesen indokoltan.
    Keresztre feszítés is lesz?
    Vagy “csak” dagonyázunk ebben az undorító, hazugság és ostobaság szmötyiben, amit nap, mint nap ránk öntenek, ami egyre mélyebb lesz? A buzgó aláírókat elnézve kérdem: Fel sem ötlik bennük, hogy ebbe a szmötyibe bele lehet fulladni? Mi több: belefolytjuk még a gyerekeinket és az unokáinkat is.
    Kérdezni akartam, hogy vajon lesz-e feltámadás, de HISZEM hogy lesz. Valamikor. Abban már nem igen hiszek, hogy a generációnk nagy része megéri.. A Mózes vezetésével a szolgaság házából kivonuló zsidóknak 40 évig kellett bolyonganiuk, amíg elérkeztek az ígéret földjére és közülük – az egyetlen Józsué kivételével – SENKI sem léphetett be oda.
    Nagypéntek a gyász napja, de nagypénteket feltámadásnak KELL követnie!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  7. A helyzet az, hogy természetesen meg fognak bukni, ez nem kérdés. A kérdés csupán az, hogy milyen árat fizet érte az Ország. Nos mindnél később bukik annál nagyobbat. Akkor úgy 20 évre megint megtanulunk normálisan gondolkodni, majd kezdődik megint minden elölről. Magyar az egyetlen, amely akárhányszor képes belelépni ugyanabba a folyóba. Nehezen tanulunk, de könnyen felejtünk. Sajnos az egész történelmünk erről szól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  8. “…2018-ban az ő kezéből eszik az egész ország.”
    Nem. Már most! Még ha gyakran kihányjuk is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  9. telekis
    Kopits György: “Alkotmányos csőcselék uralkodik Mo-n.”
    Ilyen kemény mondat egy jobboldali érzelmű embertől olvasható – ezt nem lehet az előzőekre is rányomni!
    Ha összemossuk az ellenzéket és a Fideszt az nem a tisztánlátást segíti elő….
    Én és rajtam kívül még sokan látjuk a hibákat is, de nem teszek egyenlőségjelet, mert az nem igaz, volt demokráciánk és az ellenzék még mindig demokratikus vonalak mentén küzd – ha nem így tennének, akkor valóban olyanok lennének, mint a kormánypártiak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  10. Én, nem akarok senki kezéből enni!Meg kell dönteni ezt a rezsimet! Ne ajvékoljunk, hanem csináljuk!
    Ha nekünk már csak ilyen ellenzékre telik, akkor szerveződjünk, mi civilek!
    Új csoport a facebookon: Élni akarok! névvel, ahová várnak minden demokratát,civilt, vagy pártot, mindegy, csak képesek legyünk Orbánt elzavarni!
    Lehet hogy szabálytalan reklámozni ezeken az oldalakon, de megteszem, mert a hócipőm kivan már a tehetetlenséggel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  11. “Ha összemossuk az ellenzéket és a Fideszt az nem a tisztánlátást segíti elő….”
    .
    csakén!
    Pedig a végeredmény ugyanaz…
    .
    Például mit mond/ír Bartus László is?
    Magyarország akkor veszett el, amikor a demokrácia hívei nem mutattak rá arra, hogy a kötcsei beszéd náci ideológia, és aki ezt elmondta, náci. A magyar nép magára maradt, amikor a demokratikus ellenzék nem figyelmeztette a várható veszélyre, és még most is azt a látszatot kelti, hogy demokrácia van. Már 2006-ban meg kellett volna mondani, hogy itt már nem a megválasztott kormány védelméről, hanem a demokrácia és az alkotmányos rend védelméről van szó. Drámai hangon be kellett volna jelenteni, hogy az alkotmányos rend megdöntésének előkészülete zajlik.
    .
    Nevetséges, hogy az ellenzék még mindig ragaszkodik ahhoz, hogy demokrácia van, és választási részvételre készül. Amikor Orbán a 2010. évi választások után maga jelentette be, hogy új rendszert hozott létre. A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata meghamisította a választások tartalmát. Azt állította, hogy nem csupán választások történtek, hanem a választást forradalomnak nyilvánította. A NENYI parlamenti megszavazásával megteremtette az új rendszer legitimitását: „Az Országgyűlés kinyilvánítja, hogy ezt az alkotmányos keretek között megvívott forradalmat elismeri és tiszteletben tartja.”
    .
    Csak a rendszer gyökeres elutasítása, nevén nevezése, és a vele való békés, de totális konfrontáció vezethet eredményre egy náci ideológiát adaptáló párttal szemben. Bűncselekmény történt, törvénytelenségeket tesznek törvénnyé, és kirabolják az államot. Az MNB elfoglalásával veszélybe kerültek Magyarország devizatartalékai. Matolcsy kinevezésének egyetlen magyarázata van, az ország pénzvagyonához való hozzáférés lehetősége. Ennek maffiabűnözés a neve. Egy bűnszervezet kezébe került az ország élére.
    .
    Ha Orbán 2014-ben demokratikusnak látszó parlamenti választásokat tarthat, amelyen az ellenzék pártjai részt vesznek, azzal megpecsételődik Magyarország sorsa.
    .
    Bujáki ebben a cikkében az ellenzéket szóba se hozta.
    Vajon miért?
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  12. „Tavaszi tél: sötét felhők járnak felettünk. Újjászületett a magyar modell, a grandiózus Jobbközép Párt, mely – történelmi mintákat követve (Tisza, Horthy) – tarolja le a magyar társadalmat.”
    .
    Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők állanak be.
    Mert lesznek az emberek magukat szeretők, pénzsóvárgók, kérkedők, kevélyek, káromkodók, szüleik iránt engedetlenek, háládatlanok, tisztátalanok,
    Szeretet nélkül valók, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértékletlenek, kegyetlenek, a jónak nem kedvelői.
    Árulók, vakmerők, felfuvalkodottak, inkább a gyönyörnek, mint Istennek szeretői.
    Kiknél megvan a kegyességnek látszata, de megtagadják annak erejét. És ezeket kerüld.

    Kik mindenkor tanulnak, de az igazság megismerésére soha el nem juthatnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. Valóban hidegek az idei tavaszin szelek, A valóságban meg a politikában is. Én mégis bizakodó vagyok! nem a közeljövőt illetűen, mwert abban semmi9 jóra nem számíthatunk. A tutyimutyi ellenzéki politikusok addig ismételgették, hogy nálunk nincs fasuiszta diktatúra, amig a fasiszta nagytanácsnak sikerültr azt olyan mértékig bebetonozni, hogy most már a jövő évi választások is a csak a veszett fejsze nyelének számítanak. Bizakodásom oka az, hogy a márciusi hideg szelekban azért mégis van egy kis langy fuvallat. Holnap a fideSS székház előtt valamit megtapasztalhat ebből, aki ott lesz a születésnapi bulin. A csuti-banda ifjuság és jövőellenes merényletei létrehoztak egy olyan új erőt, ami a vesztüket okozza. Ezt a szellemet nem lehet visszaparancsolni a palackba, mert ez az ifjúság, a jövő szelleme. Emlékeztek 68-ra? Akkor is ez a szellem szabadult el, Keruackal, a hippikkel, aszexuális forradalommal, a katonai szolgálatot megtagadókkal, a párizsi diáklázadással. Ezekkel az ifjusági mozgalmakkal kezdődött el egy olyan átalakulás, ami ismét élhetővé tette a világot. A csuti-banda nem reménykedhet semmiben. tavalyi diákmegmozdulások már részleges visszavonulásra késztették őket. Ahelyett, hogy belenyugodtak volna a vereségbe, hatalmi eszközt a tákolmány módosítását vetették be a diákok ellen. Ez annyira pofátlan arrogáns tett voltt ami végül a bukásukat okozza. A jövőt nem lehet megakadályozni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  14. telekis
    Nem ahhoz ragaszkodnak, hogy demokrácia van – hanem a demokrácia szabályaihoz…..mert az ellenzéktől ezt megköveteli a kormány!
    Különben sem léphetnének fel úgy, ahogy a fideszesek felléphettek és felléphetnek, azt csak ők tehetik, az oszt jó napot párt!
    Az ellenzéktől elvárják a demokratikus szabályok betartását, amire ők magasról, nagy ívben tesznek, de az ellenzéket majd kivezetik, ha nem jól viselkedik!
    Én így látom, de be is fejezem, mert elbeszélünk egymás mellett párhuzamban és így soha nem fog találkozni a meglátásunk, még a végtelenben sem….
    Nem látom egyformának az előzőeket a mostaniakkal – ezt a külföldi megítélések is alátámasztják, tehát nem voltak ilyen vélemények egyik magyar kormányról sem, mint ezekről, de biztosan megvette őket az MSZP!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. csakén!
    Bocs, de én csakis a mai állapotokról és viszonyokról írok.
    Lehet, messzire mentél…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Orbán, mivel szivós munkával, csatlósaival mindent lenyúlt, csak kivülről buktatható meg. Reméljük nem kell sokat várni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  17. Ezzel az ellenzékkel soha nem győzzük le az OVist. Ezt ők is pontosan tudják és tulajdonképpen nem is akarják legyőzni. Minek akarnák? Nem ellenségeik ők maguknak! Mert nézzük meg: most is jól fizető képviselők, pártvezetők, stb. Mindez úgy, hogy nincs a nyakukban semmiféle felelősség, nem ők vezetik az országot. Pontosan tudják, hogy ha átveszik ezt a csődtömeget, akkor a társadalom tőlük várja a megváltást, amit egyetlen kormány se tud megadni, bármilyen színű is (már csak azért sem,mert egyiküknek sincs egyetlen épkézláb ötletük sem,mit is kéne csinálni). Övék lenne a felelősség, de mivel nem tudnának megfelelni a népnek, így hamar övék lenne az utálat is. Kell ez nekik? Dehogy kell. Így aztán nagyon jól érzik magukat ellenzékben, úgy tessék-lássék tárgyalgatnak, mintha össze akarnának fogni, de nagyon vigyáznak nehogy véletlenül sikerüljön, mert ha győznének, akkor az katasztrófa lenne a számukra. Mindig úgy csinálják, mintha ők aztán igazán összefognának, de hát a másik ugye mindig keresztbe tesz,mindig a másik a hibás. Mi magyarok amúgy is olyanok vagyunk, hogy mi nem, mindig más a hibás. Így aztán eljátszogatnak 2014-ig, majd a vereség után széttárják karjaikat, megvonják vállukat és békésen folytatják jól fizető látszat-ellenzékiségüket. Úgy kell nekünk! Mert ugye gyáva népnek nincs hazája, csak tetű ellenzéke!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  18. “Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni, hogy melegednének az emberek.”
    Én jobban vigyáznék. Nem szabad ötleteket adni. Egyszer már ők
    megpróbálták tankkal is, de nem sikerült nekik. Hoztak új törvényeket,
    azért mégsem tűrik el, hogy helyettük a szabadságharc nevében
    más gyújtogasson.
    Az ellenzék úgyis demokráciásdit játszik, azt hiszik a kormány is ezt teszi.
    Igy alakul ki szemük előtt a FASISZTOKRÁCIA.
    Ilyen az, ha a jónevelt úrifiúk játszanak.
    (VIGYÁZZATOK MEGMONDALAK ANYUKÁMNAK)
    Összefogni? AZZAL? Hiszen azt mondták, hogy ő komcsi.
    VAGY LEGALÁBB IS POLITIKUS.
    .
    De mi a csodának uszítgatja a fideSS a gárdát, hiszen azt
    neki kellene megsemmisíteni? Láttatok már ilyet a Demokráciában?
    Vigyázni kell! Még majd összepiszkolódik a ruhánk.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Ne ábrándozzatok/
    NEM LESZ NAGYPÉNTEKI FELTÁMADÁS!

    SAJNOS!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. telekis!
    Az ellenzék követett el nagy hibákat. A legnagyobb hiba hogy nem tettek az ellen, hogy ilyen mértékben lenyúlják a médiákat. A mai ellenzék bambán bámulta, hogy a fideSS lenyúlja előlük szinte az összes rádió és tv csatornát írott sajtót. Az, hogy az embereket ilyen mértékben el tudják hülyíteni ennek a következménye. A ballib oldal lebecsülte a média jelentőségét és olyan álérvek mögé bújt amikor figyelmeztettünk a veszélyre, hogy mi nem vagyunk fideSS. Nagy árat fizetünk most, hogy nem tudunk a göbbelsi propagandának keresztbe feküdni.
    De a sok hiba amit elkövettek nem azt jelenti, hogy ugyanazok lennének mint az ellen oldal. Ez a”jól” hangzó szöveg is a fideSS malmára hajtja a vizet, mert a bizonytalanokat még bizonytalanabbá teszi. Nekünk ezen az oldalon nem kéne bedőlni ennek és hűen végrehajtani amit az ő kommunikátorai szeretnének, hanem igenis a fideSS és a demokratikus oldal közötti markáns különbségeket kellene hangoztatnunk mindenhol. Mert markáns a különbség demokrácia felfogásban, (ilyen a fideSSnek tulajdonképpen már nincs is), a gazdaságban, adórendszerben, szegény politikában, oktatásban, öngondoskodásban stb. Korrupcióban az a különbség, hogy most ők már állami szintre emelték, és nagyon nagy tétben “játszanak”. De ki kell irtani a korrupciót ha kicsi, ha nagy!
    Ha továbbra is a köldökünket nézzük és bevesszük ezt a dumát, hogy mind a két oldal egyforma, azzal csak növeljük az esélyét, hogy belátható időn belül nem lesz demokrácia hazánkban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. nathan
    Az összemosás a mostaniakkal nemtörődömség vagy nagyfokú rosszindulat.
    Aki egy kicsit is tud gondolkodni az tudja: az előzőek nem mentek neki a rokkantaknak, a bányászoknak, a rendvédelmieknek, a diákságnak, nem vették el a mnyp-i vagyont, nem rúgták össze a port a környező országokkal, nem mentek neki az IMF-nek, az EU-nak, jöttek befektetők – szóval lehetne sorolni napokig!
    Ha olyannyira egyformák, akkor pedig maradjanak még ezek pár évig, talán akkor majd meg fogják látni a különbséget, úgy néz ki, kell még egy kis idő a tanuláshoz!
    A sajtóról pedig egy idézet:
    “Egy ország annyit ér, amennyit a sajtója.” Albert Camus

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. csakén

    Egyetértek!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos