Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Kék cédula, piros lap 2013. március 22. péntek 3:23

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Kék cédula, piros lap

TGM mindig tud érdekeseket mondani, tűpontosan fogalmazni és sokakkal ellentétben én nem hiszem, hogy pózolásból, magamutogató politikai imitátorként teszi. A legutóbbi, természetesen közfeltűnést keltő megjegyzése (hátráljon ki az ellenzék a parlamentből, ne szolgáltasson demokratikus paravánt a nyílt választási csaláshoz) mégis szíven ütött. Amellett, hogy semmi esélyt nem látok rá (ugyan mivel morzsolná üres napjait egy politikai büfékirály a T. Ház üzemszerű működtetése nélkül?), maga lenne a csőd.

A döntés végleges stratégiai váltás lenne, végzetes egyirányú utca, nem lehet a parlamentbe csak úgy csöndesen visszasomfordálni. És ugyan miben zavarná a Fideszt, amelynek felkent vezetője önelégülten jelentette ki egy kivonulás után: lám, jól elvan a parlament ellenzék nélkül, sőt.

De volt TGM-nek egy fontos mellékmegjegyzése is. A határon túli magyarok szavazati joga, a titkosított névjegyzékkel, kékcédulák százezreit állítja majd elő. Jó, ha tudjuk, ama hírhedt első kékcédulás 30 ezer plusz szavazatot hozott a kommunista pártnak. Az igazi, durvább jogcsapolás nem is ez volt, hanem 300 ezer reakciósnak beállított (sejtett) választó törlése a névjegyzékből. A „magyarok bejövetele” a listákkal, a postai szavazással elvileg 500, de minimum 200 ezer határon túli szavazatot jelent majd, főként a Fidesznek. És a kampány Erdélyben már el is kezdődött. Márpedig a tragikus 2004-es állampolgársági népszavazást, a politikai kalandorok által provokált reménytelen és depresszív vitákkal az erdőelvi szavazó, amíg él, nem feledheti. Komolyan és durván megsértették és arcul köpték, méghozzá anélkül, hogy valójában kért, akart, követelt volna bármit is. S mellesleg nem látom a csillapíthatatlan vágyat, hogy átszavazzanak Trianóniába.

De most majd fognak. És szerencsétlen postai küldeményük a viszály almája lesz. Képtelenség indulatok, vádak, csalások, bonyodalmak, jogviták nélkül ebben a légkörben végbevinni bármit is. Lehet (sőt, szerintem biztos), hogy ama baljós cédulák kékcédulák lesznek.

De amit Európától, a világtól, a demokratikus nemzetek közösségétől kapunk, piros lap lesz.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (16 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +33 ( 33 szavazatból)
Buják Attila: Kék cédula, piros lap, 5.0 out of 5 based on 16 ratings

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

49 Reader’s Comments

  1. Azt kellen megtanulni vegre hogy akiket nem szeretunk azoknak is ugyanolyan joguk van szavazni.
    Abban az esetben ha magyar allampolgarok es allando lakosok. Ha nem allando lakosok akkor csak abban az esetben szavazhatnak ha magyar allampogarnak szulettek.
    Ez a gyakorlat jol muxik minden normalis orszagban !
    Az erdelyiek vagy a felvidekiek minek szavaznanak? Tudjuk hogy ” a kibicnek semmi sem draga”.
    En magyarnak szulettem , de mivel eldontottem hogy nem fogok MO-ra visszaterni ezert nem is szavazok.

    Erdekel azonban a barataim rokonaim sorsa ezert figyelemmel kiserem a dolgokat, de egyre inkabb elborzadok a mai allapotoktol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (36 szavazatból)
  2. “(hátráljon ki az ellenzék a parlamentből, ne szolgáltasson demokratikus paravánt ”
    .

    Igen ez módszer ismerős, Karinthy is írta,:

    “Ez a büntetés, mint látjuk, azon az ősi és természetes jogszokáson alapszik, hogy például, ha engem valaki egy sétapálcával megüt, akkor, ugyebár, fogom és jól megverem a sétapálcát. Vagy ugyebár, ha nekem a hasamon van egy daganat, akkor levágom a hasamat a daganatról, mire aztán a daganat szégyellheti magát, nincs, amin fájjon. ”
    .
    Én meg a bolond logikátlan fejemmel azt mondanám az ellenzéknek, hogy az ég szerelmére csináljatok már valamit, legalább annyit amennyit fáradoztatok azért, hogy bekerüljetek a parlamentbe, mert ha csak addig tartott az erőfeszítés ami bejutottatok és megszereztétek a szavazatokat akkor egykutya mindahány aki bent van. A tétlenség is bűn, a tétlenség is döntés, a tétlenség is kiállás valamelyik oldal mellett és a tétlenségért is felelősséggel tartoztok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  3. “…az erdőelvi szavazó…”
    Az meg mi?
    Nem erdélyi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  4. A jelen körülmények között, addig amíg az ellenzék a hatalom lépéseire reagál, ahelyett hogy a saját maga útját járná, addig tuti bukásra van ítélve.
    Abban a pillanatban, amint az ellenzék megszűnik a hatalom árnyékának lenni, ez nem csak a fizika-fénytanának jelensége, megszűnik maga a hatalom is.
    A Fidesz-hatalmat kell ellehetetleníteni !!!
    .
    Itt a dolgoknak csupán egyik eleme az, hogy az országgyűlésben a demokraták hagyják magára a Fideszt (és a Jobbikot).
    Ugyanilyen fontos, hogy rendszeres utcai békés tüntetéseken felszólalva folyamatosan nevén nevezzék a rendszert.
    Külföldön és belföldön hírdessék: mivel Magyarországon diktatúra van, ezért az európai közösségben a demokratikus pártoknak bojkottálniuk kell ezt az újfeudális/náci hatalmat.
    A tömegeket ilyen módon kell a demokratikus politika mellé állítani, nem pedig a jólfűtött helységekből, egy választási csaláson való résztvételre buzdítani…
    .
    A demokratikus ellenzéknek tanulnia kellene ebből a rezsicsökkentéses-aláírósdiból. Észre kellene vennie, hogy ez nem más, mint a tömegek manipulálása a fennálló hatalom megtartása érdekében.
    A Fidesznek korlátlanok a lehetőségei abban, hogy saját maga számára hatékonyan befolyásolja és átverje a csupán jóérzésű, de kétlépéssel előre gondolkodni nem tudó embereket. Egy diktatúrának ilyesmikre mindig lesz elég ereje, pénze, stb.
    Ezt ma a demokratáknak érteniük kellene. Ugyan ne nézzék már a mai magyar valódi értelmiséget, a vidéken élő szegényeket, az egyetemi- és középiskolai diákság haladó/felvilágosult rétegét hülyének, hogy ezt ők is ne tudnák…
    .
    Külföldön, így Erdélyben is pontosan látják már: ki is és mi is az a Fidesz.
    Nagyon remélem, az RMDSZ pontosan értékelve a helyzetet, kezelni fogja ezt a kékcédulás-módit.
    Eljutunk oda, hogy világgá kürtölhető lesz, az erdélyi magyarok is annak érdekében cselekedtek, hazánkban ismét demokrácia legyen !!!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  5. Rohanunk a végzetünk felé egy olyan vonaton, amin a vasutasok ( a kormány ) elrontották a féket! Hogy miért? Mert szabotálnak, és ezzel az egész országot a hatalmuk alá vonhatják, és csinálhatják tovább a törvénytelen aljasságaikat!
    Nem értem, hogy merészelik a saját hazájukban megalázni a zembereket?Hogy merik, már évek óta, a magyar adóforintokból támogatni a határon túli magyarokat Ft milliárdokkal, amikor a határon belül éheznek, és nyomorognak 100 ezer számra?
    Nem értem, hogy a dolgozókat, adófizetőket hogy nézhetik ilyen aljas módon becsaphatónak?
    Minek van az ellenzék? Díszletnek?
    A cédulák most narancsszínűek lesznek, és ezt a színt, ezt a gyalázatot már le sem tudjuk mosni a haza becsületéről, mert ezzel gyalázzák meg a saját hazájukat!!!
    Milyen jogon szavaz ide az, aki pénzért honosíttatta magát? Nem elég, hogy minden szociális ellátást megkapnak,mert Semjén elmondta hogy nincs két féle állampolgár. Ennek következtében folyik ki az országból a pénz, hogy a fidesznek elég szavazója legyen.
    . Mindehhez segédkezet nyújtunk, mert nem mer senki sztrájkolni, polgári engedetlenséget csinálni, és nem mer senki majd bojkottálni, szégyen szemre!
    .
    Az ellenzék meg szolgáltatja ehhez a díszletet, a maga kollaboráns módján!
    Bartus László leírta hogy mi lesz ennek a vége.
    TGM elmondta a nagy nyilvánosság előtt hogy mit tegyünk. Az ellenzék meg azt mondta el, hogy mit ne tegyünk. Bolond módjára még hisznek ennek a zsivány kormánynak.
    A gyávaságukat leplezik, mert ezt a viselkedést nem lehet mással magyarázni.
    Mindez a viselkedés a fideszt hozzásegíti több 100 ezer szavazathoz, mert ne higgye senki, hogy nincsenek cinkelve a lapok.
    A választást már modellezte a fidesz, így előre el vannak készítve a szavazólapok,amit csak a számítógépbe be kell táplálni. Abba a számítógépbe, ami a fidesz tulajdona.Ellenrzést nem engednek, két hét múlva eredményt hirdetnek.
    Tessék mondani! Van még egy ilyen marha debil ország, mint a miénk?Vonatkozik ez az ellenzékre is, ha nem értenék!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  6. Ha emlékezetem nem csal, akkor a 2004. dec. 5. népszavazás érvénytelen lett és azer lett érvénytelen, mert kevesen mentek el szavazni, de a nemek lettek többségben, ezért mutogatnak azóta a szocialistákra!
    A fideszesek kevesen mentek el, de vajon miért nem siettek megszavazni, mind a 2,7 milliónyian a kettős állampolgárságot?!
    Azóta sem kaptam erre választ, csak annyit, hogy a szocik leszavazták, de hogy a fideszesek miért nem voltak elegen, azt elengedik a fülük mellett!
    Nem a szocialistákra kellene mutogatni, azok elmentek, mert valaki azt találta mondani, hogy az erdélyiekkel lesz a fideszes hatalom 20 évre bebetonozva!
    Ezt a kijelentést kellene hirdetni a kintiek előtt, micsoda manipuláció részeseivé válnak, ha erre kaphatóak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  7. A politikus és a sakkozó hasonló szerzet – kellene, hogy legyen. SOHA nem láttam még olyan sakknagymestert, aki az állandó nyavalygásával nyert volna.
    Ha az egyik félnek elég a mese arról, hogy hány milliárd titkos szavazatot kapott, akkor a másik oldal is meséljen a saját, persze abszolút titkos trilliárdos szavazóiról.
    .
    A politika nem tudomány, mint ahogy sok professzor gondolja, hanem művészet. (Bismarck)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  8. Az előttem írók mind megfontolandó szempontokat szolgáltatnak az ellenzék számára.
    A baj az, hogy az ellenzéknek kevés eredeti ötlete van a választók megszólítására, mobilizálására.
    Unom, hogy szinte mindig a Fideszhez képest határozzák meg önmagukat, a cselekvéseiket. Felesleges vitákba mennek bele a hatalom döntései előtt ahelyett, hogy utólag kritizálnának.
    A vitával ezt a társaságot nem fogják elbizonytalanítani legfeljebb a nagyobb csapdáktól óvják meg őket. Nem kellene!
    Pl.:Már most tudniuk kellene, hogy a készülő választási törvényt –ami csalásra bőven ad lehetőséget– hogyan és hol lehet nemzetközi fórumokon megtámadni, “kilőni”.
    Itt nem lehet finomkodni, politikailag korrektkedni.
    Kivéve ha nem akarnak nyerni mert félnek attól, hogy nincs másik “elitjük” –beleértve a hivatalnoki, államigazgatási szak apparátus tagjait is– akiket a győzelem után nagyon rövid idő alatt be tudnak cserélni és blokkolni tudják általuk a jelenlegi rezsim embereit.
    Be kell ígérni az elszámoltatást és már most be kellene azonosítani azokat az elkövetett “bűnöket” amikért az elkövetőknek felelniük kell (nem csak politikailag).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  9. Ez jól illeszkedik ide, a német gyerekeknek megmutatták, hogy miért kapnak a magyarok piros lapot:
    http://www.youtube.com/watch?v=yceY1HrvYME
    /ezt a német nyelvűt valaki magyarul feliratozhatná!/
    Ez pedig egy korábbi, magyar feliratozással:
    http://www.origo.hu/itthon/20120104-gyerekeknek-magyarazza-a-magyar-alkotmanyt-a-nemet-zdf-tevecsatorna.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  10. Kedves Buják Attila! Ritka pillanat, de nem értünk egyet.
    „Komolyan és durván megsértették és arcul köpték, méghozzá anélkül, hogy valójában kért, akart, követelt volna bármit is.”
    Lehet, hogy nem kértek és követeltek, DE „elvártak” és elfogadták egy (egyre jobban nyomorba menetelő) ország adófizetőitől a nem kevés nekik adományozott milliárdot úgy, hogy közben sikerült megsértődniük is. Felvállalják szavazataikkal, hogy eldöntsék, hogy a Mo-gon élő valós teherviselőket a továbbiakban milyen vezetők vezessék, milyen gazdaságot építsenek, milyen életet élhessenek. Én nem mernék felelősen egy másik ország polgárai helyett az ő életükről, vezetőikről ilyen „bátran” dönteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  11. Figyelővel értek egyet!
    A magyar származás elismerésének nem lenne szabad azonosnak lenni az ország belügyeibe való beleszólás jogával.
    Ami pedig TGM-et illeti, végre hogy kimondta valaki a választási csalások lehetőségének fennállását.
    Ezt kellene az ellenzéknek hangoztatnia az alaptörvények módosításának kritikája mellett. Mert pont annyira fontos.
    .

    A szavazás előkészítése, technikai lebonyolítása, ellenőrzése és felügyeleti rendszere, minden kizárólag a Fidesz kezében van.
    (OVB, ügyészség, bíróság, számítástechnikai rendszer, külhoni állampolgáraink száma stb.)
    Sőt most alkotott még egy nagyot, mert ezentúl a sikerekről való beszámolás is kivéve a kampánykategóriából, kormányzati kommunikációnak minősül.
    .
    Ezt a választást megnyerni a kormány által vezérelt feltételekkel lehetetlen.
    És igen a képviselőinken nagyon nagy felelősség van. Persze ők is a pénzből élnek. És kimondatott (Orbán 8 éves parlament elkerülése után), hogy aki nem jár be nincs jövedelem.
    Érdekes, hogy most az irányításuk alatt, semmi olyat nem szabad, amit ők tettek, a hatalom megszerzése érdekében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  12. “ha magyar allampolgarok es allando lakosok.” Eddig így volt.

    “csalásra bőven ad lehetőséget–” Az a kizárólagos célja.(l.Mikola dr :)) )

    “kevesen mentek el szavazni, de a nemek lettek többségben, ” Az első fele igaz,ezért lett érvénytelen, de az igenek voltak többségben ( mai törvények más eredményt szabnának meg ).

    ” „elvártak” és elfogadták egy (egyre jobban nyomorba menetelő) ország adófizetőitől a nem kevés nekik adományozott milliárdot úgy, hogy közben sikerült megsértődniük is. ” Talán tavaly volt a ME úr erdélyi fejedelemnek kikiáltása a Sapientiának nyilvánosan adományozott mrdokért -hát az erdélyi sajtóvisszhang nemigen hozsannázott…Tudta,miért….

    “Gyest kér a magyar államtól az MPP-alelnök

    Kiss István, a Magyar Polgári Párt (MPP) alelnöke szerint a magyar kormánynak gyereknevelési támogatást kellene ezentúl biztosítania azok számára is, akik könnyített honosítási eljárással szerzik meg a magyar állampolgárságot.
    • A Maros megyei polgári párti politikus közölte: javaslatát már a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) keretében működő művelődési és oktatási bizottság legutóbbi, január 17-i ülésén előterjesztette. „A magyar állam jelenleg 20 ezer forinttal támogatja azokat a szülőket, akik magyar nyelvű iskolában taníttatják gyerekeiket, a gyereknevelési segély nyilván ennél jóval nagyobb segítség lenne” – fogalmazott Kiss István.(Népúság 2011. január 25. ) ”

    Hát valahogy így. Jó vége nem lesz, eredménytől függetlenül a fél Mo fogja utálni a külhoniakat,igazságtalanul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  13. Báthory Ödönke

    Szomjankórász:
    Erdőelve -Kézai Simonnak olvastam valami régi krónikáját, abban Erdőelvének nevezi Erdélyt. Nem tudom, hogy mennyire elfogadott vagy mennyire történelmi ez a név, de tény az, hogy létező neve Erdélynek. Nekem is furcsa volt, és csak a későbbi szövegösszefüggésből derült ki a szó jelentése. Egyébként pedig itt megtalálod egy kicsit lejjebb a “nevének eredete” címszó alatt:
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Erd%C3%A9ly

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. Mondja a mútlkor az egyik túlavasúti ismerősöm: “nem értem azt a komcsi Gyulát
    a Csenki utcából, a múltkor oroszlános lajbiban, ma már terepszínűben ugyanúgy
    szidja az IMPERALISTÁKAT és a bankokat mint a múltban”.
    Miért nem érted?
    Azt hittem változott valami. A rendszerváltozás előtt már a komcsikat szidta.
    Miért nem látod? Most más ruházza és reggel konyak, délben konyak, este konyak ettől lesznek mozgékonyak. Ha már nem kap munkát, legalább ez pótolja.
    A betanított szöveget miért kellene változtatni? Még majd eltévesztené!
    Akkor meg nem lehetne papíron közmunkás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Kedves ella
    Köszönöm, hogy megjelentél közöttünk!
    Úgy látom te is ott laksz, ahol rokonaim egy része.
    Kérlek írjál többet arról mi történik körülötted.
    Legalább megtudhatjuk ott sem mindenki fidesz párti
    és idegenek között mennyivel másabb magyarnak lenni.
    Különösen ha a szórványban élsz.
    .
    Ne zavarjon, az irodalmi nyelv problémád, hiszen
    GONDOLATAID ÉS A MONDANIVALÓD A LÉNYEG.
    Ezeket nálunk ritkán hallani így eredetben egy helybélitől.
    Tudod, több szem többet lát.
    Itt minket a propaganda kábítgat. a valóságot kevesen ismerjük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. Hülyeség itt vitatkozni: Szanyinak volt igaza amikor románul akarta köszönteni a románokat! A magyaroknak lassan már moslék se jut az idióta fasiszta fideSSbanda ökörsége miatt. A választásokig eltelő négy évig több kárt fognak okozni az országnak, mint a Kádár-rendszer a negyven alatt. Hülyeség volt állampolgárságot adni nekik. A barom ellenzék, aki ennek lelkesen tapsolt megérdemli amit kap. És az a sokmillió hülye magyar aki namzeti büszkeségéből kifolyólag éhen fog dögleni. A parlamentbe pedig akkor nam kellett volna visszamenni a szociknak, amikor ezek a barmok megszavazták az alkotmányukat. Most már késő. Legitimáltátokk a magyar fasizmust, most egyétek meg amit főztetek. A csuti Magyarország örökös miniszterelnöke lesz. Birkák módjára vágóhídra kivánkoztatok. A Gazsinak most igaza van. Neki is korábban kellett volna tanácsolni a bojkottot. Akkor viszont fennen hirdette, hogy Magyarországon nincs diktatúra. Akkor is, Most is hülyének nézték, pedig még most is ő Magyarország egyik legokosabb filozófusa. Ő legalább hirdeti az igazat. A világnak nem a csuti-rendszer, hanem a kapitalizmus folyamatosan növekvő válsága a baja. A tőkekoncentráció és centralizáció ( a szabad piac ) elérte az a fokot, amikor lehetetlen irányítani. Következik a teljes összeomlás. A kannás ember már az utcákon járkál. Jön az Új Isten!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. TGM: “hátráljon ki az ellenzék a parlamentből”.
    Nem értek hozzá, ezért kérdem: milyen jogi (politikai) következményei lennének annak, ha az összes ellenzéki képviselő, például szeptember 1-ei hatállyal lemondana mandátumáról?
    —-
    nemóvatos: “Itt nem lehet finomkodni, politikailag korrektkedni”.
    Nekem is valami ilyesmi jutott eszembe, amikor megtekintettem a ‘Nyilaskereszt vallási jelleggel’ című videót a HVG oldalán. Félelmetes, hogy ilyen is van Magyarországon.

    http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130322_Csak_kihal_ez_a_faj_kituntetes#rss

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Csak egyetérteni tudok Veletek !
    Torokszorito, hogy mi magyarok, a saját hazánkban lettünk magyartalan, hazaellenségnek kikiáltva, és mindezt azért mert egy idiota hatalom éhes köztörvényes ugy döntött, hogy marad inkább örökre miniszterelnök.
    Hogy akad elég gerinctelen álkeresztény seggnyaloja, ugyancsak elkeseritö.
    De azért van abban valami elképesztö pikantéria, hogy mig mi sokadmagunkkal elhagytuk a saját hazánkat, megélhetési, és politikai okobol, hogy amig a fiatalság közel 40 százaléka készül tenni ugyanezt, addig ez az örült diktátor,
    szavazati jogot ad a nem is ebben az országban élö Magyaroknak.
    Itthon, 4 millio ember csuszott le a létminimum alá, 1.5 millio a méyszegénységbe, gyerekek közel 300 ezer naponta éhezik, de Orbán hogy hatalmát megtartsa, a külföldi szavazatok reményében, fossa a pénzt.
    Ellenzék.. parlament .. választások…
    Késö. Orbán kezében a lényeg. a választási elektronikai rendszer.
    Hogy elcsalja, nincs kétség. Aki ezt nem akarja tudomásul venni, aki még mindig az ellenzékben, vagy az EU beavatkozásában reménykedik,
    az egészen egyszerüen sajnálom, de nem normális.
    Nem szándékom senkit megbántani, ha ugy hangzik is, de ezek a tények.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. Jusef

    Én nem veszem úgy ,hogy megbántottál, de lószar ez ,nem tény.
    És most jól figyelj. Minden normális ember tudja, hogy irtózatosat
    fog csalni. ÉS!!!!!! Óriásit fog bukni, ha egyáltalán eljut a választásokig.
    Most éppen nem úgy áll a helyzet. A csodafegyver “rezsicsökkentést”
    meg elkapkodta. 14-15 hónap van még a “választásig”. Addig még százszor
    rá fognak jönni az emberek ,hogy átverték őket.
    Lehet,hogy neked lesz igazad, de én nagyon nem szeretem,mikor valaki
    közülünk kishitű. Nem birom a nyivákolást, hogy ez húsz évig marad, meg a bebetonozott izék, meg bármilyen következmény nélkül úgy csal a választásokon, ahogy akar. Egy nagy ló…… izét. Azt.
    Recseg, ropog az egész. Kockázati felár, forint árfolyam,foglalkoztatottsági mutatók. Államháztartás éves arányos helyzete,. S& P
    Dehogy nőnek a fák az égig és csodák sincsenek. FINITÓ !!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  20. Barjry,igazad van.A remeny hal meg utoljara.Ne hagyjuk ,nem hagyhatjuk hogy Jusef joslatai valora valljanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Barry1
    Most ne nyivákolásnak vedd amit írok.
    Ha az ellenzék (véletlenül) nyerne, szerinted mi lesz itt? Mit alakít majd a sisere had akit Orbán rakott jó helyre?
    Mi lesz az utcákon, tereken, kapcsolatokban, akár baráti akár rokoniakban?
    Mit tesz a B közép?+ Vonáék?
    El tudsz képzelni egy konszolidált állapotot a választások után?
    Mert én nem. Megy majd megint a betartás, és az uszítás,megspékelve az utcai hőbörgéssel.
    Ráadásul aknamezőn fog közlekedni mindenki a fidesz által kreált törvények végett.
    Sajnos ezek nem rémképek. Realitás a jelen helyzetből kiindulva.
    Gondolom most elküldesz melegebb éghajlatra,de a szemed,és a füled legalább ne csukd be!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. bumburi
    2013. március 23. szombat 08:09
    Bocs , hogy közbeszólok, de bárki nyer, vagy bármilyen módon elkerül a hatalom a Fidesztől, az lesz a valós helyzet, amit leírtál.
    Káosz a köbön.
    De ha összefogva nyer az ellenzék akkor is, ha a jobbik nyer még inkább, megspékelve a gyülölet realizálásával.
    Különben van egy veszélyes verzió is, ha a választást bojkottálja a valódi ellenzék, a Fidesz majd kreál műellenzéket seperc alatt a jobbik mellé, hogy gyengítse erejét. Egynek ott a KDNP, és lesz két ifjúsági tagozat is.
    Nagyon szar helyzet van, és nem hiszem, hogy ez javulni fog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Bumburi, Szenzor,
    Ezt már sokszor leírtátok.
    És akkor hagyjuk magunkat megzsarolni a B-középpel?
    Ha (nem hiszem) vesztene a fideSS és nem nyerne a rosszabbik, és kitörne a balhé, akkor a győztes csapat a választók többségének támogatásával küldhetné akcióba a rendvédelmi erőket. Szükség esetén a civilek is setítenének. Hamar kialakulna a polgári szervezet a rend fenntartására, a felbujtókat meg sittre vágnák, ami legalább megkönnyíteni a felelősségere vonásukat a puccs miatt.
    Inkább az a baj, hogy ennek kicsi az esélye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Dunakeszin a fideszes aktivisták az MSZP-s jelöltről mocskolódó szórólapokat dobáltak postaládákba, le is fotózták őket.
    Nem adhatnak mást, csak mi lényegük.
    Ha ennyire nőtt (6%, 600 ezerrel) a szavazóbázisuk, akkor miért kell lemenni ennyire ocsmányba?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. Bumburi

    Eszem ágában sincs téged elküldeni sehová,tisztellek annyira és különben is igazad van. Illetve lenne.De nem igy lesz. Ez abban az esetben lenne igy ,ha a führerünk nem lenne elmebeteg és nem az ország leggátlástalanabb legdilettánsabb és a világ legeslegesleg szervilisebb embereit gyüjtötte volna maga köré. De gyütötte. És ez valahol a nagy szerencsénk. Ez a kontraproduktiv totálisan ,elmebajos dilettantizmus vége (már rövid távon is) nem lehet más ,mint csúfos bukás
    Belföldön is egyre többen fogják felismerni ,hogy bizony irtózatosan átqrták őket. A gazdasági következmények is nagyon súlyosak lesznek.
    Azonkivül mindenkit magukra haragitanak külföldön is ha kell,ha nem. Vak az aki nem látja,hogy pont mostanság telik be az összes lehetséges pohár.
    És bizony orbánnak igaza van abban ,hogy nagyon sok gazdasági érdeket sértenek és ezzel a világ legjelentősebb gazdasági és politikai hatalmaival kerülnek szembe. Ennek nagyon csúnya vége lesz.
    Ami az itthoni helyzetet illeti én úgy látom ,hogy te és néhányan érdemtelenül túlbecsülitek csutit és birkáit. Nyugi,ezek úgyanolyan bénák lesznek a végjátékban mint egyébként mindenben. A TEK is majd olyan bakondi féle teljesitményt fog nyujtai és pár óráig ki is fog tartani . És ne felejtsd el,hogy 2006 -ban még igérgethettek ,de azóta már mrgvolt a puding próbája!!!!
    Ha a váltás után egy pillanatig is komolyan veszik a NER által alkotott bármilyen kinevezést, törvényt,rendelkezést és nem törlik el azonnal a föld szinéről,akkor sajnos tényleg nincs miről beszélni. Akkor jöhet a mélyszántás és a só. Az új hatalomnak nagyon határozottnak kell lenni és erőt mutatni és nem kell szégyelnie segitséget kérni külföldről (EU, USA ET,velencei Bizottság, Luxemburgi és Strasbourgi biróság, nemzetközi média nyilvánosság stb…. stb….)) a konszolidációhoz. Nyivákolás helyett. Üdv. Barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  26. girbegurba
    2013. március 23. szombat 09:29

    Természetesen meg kell próbálni elkergetni ezt a koleszos bandát.
    Én inkább próbálom elemezgetni (szerény képességeim szerint) a helyzetet.
    Arra kellene a választ megtalálni, melyik az a módszer, mellyel legnagyobb az esélye a diktatúra megszüntetésének. És én változatlanul a választási csalások lehetőségének ország-világba kiáltásánál látom. (de már nagyon régen)
    Ha a választási játékba belemegy az ellenzék, még rosszabb lesz a következmény, mert egy demokratikusnak látszó választás eredményeként nagyon nagy eséllyel fog a Fidesz akár 2/3-ot is szerezni. (ha már csal, nagyot csal, mindíg is mert nagyot álmodni)
    És abban is biztos vagyok, hogy bumburi is a Fidesz leváltását szeretné.
    Üdv Szenzor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. Nem kampany kezdodott el hanem a halottak neveinek osszeirasa erdelyi siroknal! Kiszivargott az info egyre tobben tudjak Kubatov legujjabb otletet , oriasi valasztasi csalast keszitenek elo visszaelve mindennel ami a kezuk ugyebe kerul!!! Mit szol ehhez a konzervativ KDNP??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Leo Klein
    Nem kubatovi az ötlet. Lopták ezt is, mert a lenyúláshoz értenek a legjobban.
    Ezek szerint van aki olvasni is szokott közöttük. Dícséretes!
    Gogol Holt lelkek című könyv XXI.sz.-ba való átültetése lenne?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. Ellenzéki pártok!!!
    Hangosan mondom nektek,hogy meg halljátzok,hogy felébredjetek.Olvassátok el a fenti hozzászolásokat.Külön figyelmetekbe ajánlom a “csakisén” a “bumburdi” a “telekis” a “nemóvatos” és a “szenzor” megjegyzéseket.Az azokban leirtak szerint cselekedjetek,ha igázán akarjátok a kormányváltást,és elakarjátok nyerni a választók töbségének támogatását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Szenzor
    Megleptél. Megkérdőjelezhető volt szerinted, hogy én nem fideszes vagyok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. bumburi
    Csak válaszoltam girbegurbának, girbegurba módon.
    (párdon, mondta a sündisznó, és lemászott a súrolókeféről)
    Én is lemászok, jó!
    Üdv Szenzor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Ha még a holtlelkek neveivel is képesek visszaélni, akkor ez már aztán valóban a legalja mindennek – ha ezt elnézik a romániai magyarok, akkor tkp. statisztálnak a magyarországi választási csaláshoz és nincs mit kikérniük, ha netán az itthoniak összevonják a szemöldöküket ezen a nem túl hazafias tettért és ezt nem is nevezném az ő igazi, mély hazaszeretetüknek!
    Ha ez valóban igaz, akkor talán az is igaz, hogy a közvélemény kutatásaik nem a valóságot mutatják, hogy 600 ezerrel nőtt volna a Fideszre szavazók száma….mert akkor miért kellenek az ilyen módszerek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Leo Klein
    Honnan vetted ezt a hírt? ( ha hír)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. Szolid 2o13.o3.23.
    Juszef 2o13.o3.22.
    Bizony , sajnos Juszefnek igaza van. A választási koreográfia lovát ugrató Zorróéknál már készen van!!!!! Azt már a “HÁLÓZAT” kidolgozta!Valahogy mindig elfelejtődik, hogy nem a “FIÚK” az okosak! Jól vannak irányítva!
    Tamás Gáspár Miklósnak igaza van, csak a teljes bojkott ami reményt ad!Tisztelem, kedvelem Görgey Gáort, de ő is nagyon naivan nyilatkozott a választással kapcsolatban! Vagy ojkott vagy örök önkény!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. “Ráadásul aknamezőn fog közlekedni mindenki a fidesz által kreált törvények végett.”
    Internacionálé
    “A múltat végképp eltörölni
    Rabszolga-had indulj velünk!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  36. Szenzor,
    Egyetértünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. csakén

    A nézőpont és a századvég az egyértelmű ,hogy hazudik . Előre megmondják nekik,hogy mi hány % legyen Erről nincs is mit beszélni.
    Az Ipsos és a Median szerintem nem hazudik, ott az a helyzet,hogy a választók nekik se mondják meg a frankót. A legtöbben félnek és azt gondolják ,hogy jobb a békesség,miért adják ki a pártszimpátiájukat ,névvel ,cimmel . ÉN SE ADNÁM KI!!!!!!!! Márcsak azért sem ,mert a kubatovék kezébe kerülhet.
    Az nem gondolkoztat el ,hogy az időközin a fidesz miért kap jóval több ajánlót,mint szavazatot??,
    A napokban egy szociális ügy kapcsán megismertem az egyik nagy pesti kerület fideszes polgármesterét. Ritka normális ember. (nem irom le a nevét,nem akarom bajba hozni). Ha összehasonlitom Meggyes Tamással, Kósával, Németh Szilárddal, mintha nem is egy bolygóról jöttek volna.
    Én egy Pest közeli kisvárosban lakom ,és ott helyben nekem sincs bajom a fideszes polgármesterrel,igaz ő se folyik bele ebbe az országos őrületbe. Ezeket csak azárt irom le,mert egyáltalán nem biztos,hogy az időközi helyi választások és azok eredményei összehasonlithatók a parlamenti választásokkal.Ami pedig nekem egyértelmű bizonyiték,hogy itt valami nem stimmel a közvélemény kutatásokkal ,az ,hogy azok szerint orbán 2600%-al
    több szavazatot kapna mint Gyurcsány. Én tudom ,hogy ez egy agymosott birka ország . Ok .(illetve nem, de akkor is) Jó, rendben legyen duplája, négyszerese, elhiszem, De 26 X annyi.???? Az bizosan nem.!!!!!
    Ami a szavazás bojkottját illeti, azt határozottan elutasitom. Úgy lenne a fidesznek 4/3-a ,hogy meg se kellene erőltetniük magukat és még csalni se kéne!!! A kdnp,a jobbik, schifferék és valami általuk gründolt ál-ellenzéki izé meg legitimálná ezt a cirkuszt.
    Nem , oda kell menni szavazni és állandó nyomással hibázásra kényszeriteni őket. Nyugi lesz káosz, orbitális csalások , mindenki hülyének nézése és ami hibát el lehet követni ,azt el is fogják. Az is bizonyitja a páni félelmüket ,hogy a nagy csodafegyvernek szánt rezsicsökkentést is bedobták már. Túl korán. 14-15 hónap túl hosszú idő, addig még százszor lebuknak vele és ennyi idő alatt ennek az intézkedésnek a gyengeségei is ki fognak derülni
    (pl: az infrastuktúra szétesése, az ellátás teljes bizonytalansága)
    Ha igen ,ezt a választások előtt max2-3 hónappal kellett volna bedobniuk. Ez igy taktikai hiba és fejetlenségre, pánikra utal.
    Tehát a választásokon kell elzavarni őket( vagy ahogy az utóbbi pár napban látom ,talán előbb is lehetséges, hiszen mindenhol sorra húzzák ki a gyufát)
    Ha demokratikusan ( nem hiszem ), akkor úgy ,ha nem lesz demokratikus,magyarul szétcsalják ( ezt tartom valószinűnek) ,akkor meg pláne. Ha pedig demokratikusan ,és ők nyernek( ezt végképp nem hiszem,
    akkor tényleg nincs más ,mint mélyszántás és só ( megérdemelten.
    Még egy dolog. Ne válasszátok külön a mi teendőinket ,európa teendőitől. Mind a kettőre szükség van! Ezt igy együtt KELL megoldanunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. Ja a legfontosabb, amit elfelejtettem.
    A bojkott helyett inkább arra kellene törekedni, hogy az EU -val közösen hozzunk létre egy választási minimum követelményt, amely elfogadásának hiányában a z Eu előre kijelentené,hogy nem fogadja el az eredményt.
    Úgy gondolom ,hogy a határon túliakkal kapcsolatos fidesz elképzelés amúgy is LEHETETLENNÉ teszi a választások legitimitását.
    Könyörgöm ,ne a bojkottról álmodozzunk, hanem kergessük bele őket egy számukra pokolian nehéz helyzetbe!!! Csak egy példa.
    Szlovákia. Ha nem lesz nyilvános névjegyzék ,nem létezik ,hogy az EU elismerje ezt a cirkuszt. Ha lesz ,ki tudja hányan veszitik el a szlovák állampolgárságot ill. az ottani kedvezményeiket és jogaikat.
    Na ezt oldják meg ,ha tudják. Tetszettek volna előbb gondolkodni. És számtalan ilyen példát tudnék felhozni.Vért fognak izzadni.
    Nehogy már egy bojkottal mi dobjunk nekik mentőövet. A lehető legnagyobb hiba lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Szolid 2o13.o3.23.
    Barry1
    Az EUban reménykedni!!!!!!!!Ez már nevetséges!Bocsnat Barry1!
    Annak a bizonyos “minimumnak” már készen kellene lennie!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  40. Szolid
    Ki reménykedik???
    Félreértés ne essék ,szerintem nem miattunk, de lépni fognak. Nehogy azt hidd,hogy én olyan naiv vagyok, de miért kellene eltürniük egy észak -koreát európa kellős közepén? Na,miért? Sorold az érveket, de az ő szempontjaik alapján. Az olyan hülyeségeket,hogy szuverinitás meg belügy ,azt kérlek inkább ne. Legalább egymást ne hülyitsük.
    A bban egyetértek,hogy a “minimum” javaslatnak már régen kész kellene lenni . Itthon és nem ott: Az egész ellenzék( Gyurcsány kivételével) csak bénázik.
    Maga a társadalom (és a diákok is)meg éppen” civilt “játszik. Ez a nevetséges.
    Amúgy meg megérdemeljük ezt az egészet. Nagyon nem szeretem amikor megint és újra másokat hibáztatunk. Mindig más a hibás ,ebben vitathatatlanul világelsők vagyunk!!!! Húúúú az EU miért tűri? Meg az USA ,meg a németek, meg Grönland. ?MI MIÉRT TÜRJÜK???? egyáltalán miért kellett ez az egész??? Csak a totálisan hülye nem látta ,hogy kicsodák ezek.
    Szóval: Bástya elvtárs szavaival élve: Szerénység elvtársak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  41. Szolid 2o13.o3.23.
    Barry1
    Egyetértünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Nem kell ide pontos, alkotmányszerű normaszöveg a minimumról. Annak kidolgozása sokáig tartana, és nagyon lehetne vitatni egyes tételeit.
    De néhány alapelvet, alapvető szabályt lehet rögzíteni, és hozzá lehet tenni (hozzá KELL tenni), hogy ezek csak a legnyilvánvalóbb tételek, és a többi mindig a körülményektől függ, de a római jog és a sokszáz éves jogelvek alapján mindig eldönhető a választási szabályok és azok lebonyolításának tisztasága, elfogadhatósága. Azt is hozzá kell tenni, hogy itt most a szokásosnál jobban figyelünk és szigorúbban ítélünk, mert kiismertük már hazugság szellemét és annak ocsmány szándékait.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Kiegészítés: Azért sem jó a pontos normaszöveg, mert azt a legegyszerűbb kijátszani, ha csak a formát ellenőrzik. A tartalom a lényeg, s azt nem lehet formai szabályokkal teljesen körülbástyázni. Ebben a kijátszásban nagymesterek a BGyC körül gyülekező náci fasiszták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. Barry1++++++++++++++++++ Néhány héttel ezelőtt lehülyéztetek, amikor ezeket mondtam. Orbán legszebb álma teljesülne a bojkottal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. Talalom Én biztosan nem hülyéztelek le. Legalább is emiatt, ha meg más miatt ,azt megérdemelted. Csak hülyéskedek.Utolsó mondatod perfect.

    Én mindig választási bojkott ellenes voltam és vagyok is ,Fenntebb már részletesen megindokoltam ,hogy miért. Ezt most is tartom.
    Egy teljes és általános bojkott (sztrájk, polgári engedetlenség stb….,)
    az már más tészta. Már szinte mániám ,hogy egy totálisan elcsalt választás lesz a vesztük. Minnél aktivabbak leszünk ,annál nagyobb lesz a besz@rás és
    annál nagyobbat fognak hibázni .Tuti. Pressing, pressing ,pressing………………..
    and……………….. pressing!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. Szeretném remélni, hogy a határon túliakban lesz annyi józanság és önmérséklet, hogy nem élnek szavazati jogukkal. Ha megteszik, azután lesz csak igazán mély gyűlöletben részük az anyaországiak fele részéről. S mivel nem tudni, hogy konkrétan ki szavazott és ki nem, minden erdélyit, szlovákot stb. utálni fognak, leköpik a kocsiját, kinézik a munkahelyéről. Ez csak a széthúzást szolgálja és az ellentétek szítását. De főleg a fidesz győzelmét. A következményekre gondolni sem merek, mert majd akkor fog felébredni a most még elvarázsolt révületben lévő egyszerű emberek tömege.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. Öregcsaj
    Megtehetik hogy nem élnek a szavazati jogukkal, és mégis fognak szavazni.
    Soha nem fogják megtudni, hogy annak ellenére, hogy nem szavaztak, mégis szavaztak.
    És mi sem fogjuk soha megtudni, hogy kintről szavaztak-e a kintiek, vagy bentről szavaztak a kintiek.
    A repülőgépeknek van egy fekete doboza, mely baleset esetén, ha megtalálják, információval képes szolgálni.
    Ez a választási rendszer is egy fekete doboz lesz. Hogy valójában mi történik (történt) az a doboz belsejében lesz csak tudható.
    De mi kint vagyunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. Kedves Öregcsaj, a határon túliaknak sem a józanságuk, sem az önmérsékletük nem kap szerepet. Még csak tudni sem fognak arról, hogy szavaztak-e, vagy sem. Elegendő volt nekik tudomásul venni a kettős állampolgárság intézményét, innentől kezdve teljesen fölöslegesekké váltak, semmit nem kell tenniük, az Orbán-adminisztráció úgy hivatkozhat rájuk, akár temetői fejfákon azonosítható a nevük, akár a valóságban is, ahogy az Orbán érdekeinek megfelelő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  49. csatt
    Ma nagyon együtt működünk és gondolkodunk, már csak tennünk kellene!
    üdv Szenzor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos