Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Zsenik 2013. március 17. vasárnap 5:49

  • Hozzászólások(130)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Zsenik

Talán még emlékszünk arra, amikor az Orbán-banda ellenzékben volt. Nem mondom, hogy azokban a boldog időkben, mert velük ellenzékben élni ugyanolyan borzalom, mint kormányzásuk alatt nyögni. De talán nem véletlen, hogy Orbánra húsz év alatt egyszer merte rábízni magát a nép. Se a baloldalon, se a liberálisok között, se a jobboldalon esélye nem volt, hogy a szabad versenyben vezető szerepre tegyen szert. Ezért koncentrált minden erejével arra, hogy a szabad versenyt megszüntesse. Gyáva mentalitás, komoly jellemhiba. Skizofrén paranoia fejlődik ki belőle, amely túlzott kompenzációhoz vezet, a világgal szembeni bosszúban és antiszemitizmusban végződik. Orbánban semmi különleges nincs, olyan, mint az összes beteglelkű diktátor. Kommersz falusi diktátor, különösebb tehetség nélkül. Lelki betegsége teszi a feladatra alkalmassá.

Az SZDSZ elől elmenekült jobboldalinak, mert az SZDSZ mellett liberálisként nem rúghatott labdába. De a jobboldalon csak úgy tudott hatalomra jutni, hogy szétverte a jobboldal demokratikus pártjait. Belebújt a bőrükbe, és a helyükbe lépett. Leszalámizta a kisgazdákat, a kereszténydemokratákat és az MDF-et. Titkosszolgálati módszerekkel semmisítette meg a magyar demokrácia jobboldalát. Ez önmagában is a demokrácia elleni támadás volt. Magába olvasztotta az árulókat, akik hátba szúrták saját pártjukat. A többieket pedig kivégezte. Dávid Ibolya leleplezése adott egy kis betekintést abba, hogyan dolgoztak. Orbánnak a hatalom kizárólagos birtoklására irányuló törekvése nem most kezdődött. Tudatosan építi az egypártrendszert. Olyan gyakorlattal rendelkezik a pártok szétverését illetően, hogy a jelenlegi pártstruktúrát akkor verné szét, amikor akarja. A 2014-es választás az ellenzék megsemmisítésének eszköze lesz. Kiszámítják, hány kollaboránsra van díszletnek szükség, az lesz a választás végeredménye. Még alkotmányba is foglalta, akkor tiltja be a politikai ellenfeleit, amikor neki tetszik.

Egyelőre kénytelen elviselni őket az Európai Unió miatt, amely csak akkor ad pénzt, ha a demokrácia hamis látszatát megtartja. Erre pedig azért van szükség, mert Orbán Viktor és zseni alattvalói tehetségéből csak a rombolásra futja, építeni nem tudnak. Nem tudnak olyan országot teremteni, amely akkor is megáll a saját lábán, ha a hanyatlónak mondott Nyugat nem tartja őket életben. Oroszország megengedheti magának, hogy kívül legyen a nyugati világon, mert megáll a saját lábán. Orbán Viktor másokon élősködik. Annak a demokratikus világnak a kegyéből él, amellyel szemtelenkedik. Csak azért léteznek még ellenzéki pártok, mert rászorul azok pénzére, akik enélkül nem adnának.

Amit a jobboldalon végrehajtott, megteszi a baloldalon is. Ki hitte volna, hogy a jobboldal után a baloldalt is leszalámizza? Az SZDSZ megszűnt, az MSZP pedig nem önálló párt, ha a háttérből rövid pórázon tartják. Ugyanaz a taktika, amelyet Torgyánnal szemben alkalmazott. Hagyta lesre futni a korrupcióval, aztán megzsarolta, hogy élet vagy halál. Az MSZP egy részét már kormányzása alatt a háttérből irányíthatta. A pártszakadás mögött valószínűleg ez áll. Nem kizárt, hogy az MSZP-t közvetve a Fidesz irányítja ma is. Mesterházy Attila peches ember, ha ambíciói mellé tudomásul kell vennie, hogy nem tehet akármit, mert egy szűk körnek kell engedelmeskednie, amely pártelnökké tette, s amely közvetve a Fidesz kezében lehet. Akkor csavarják le őket, amikor akarják. Akik engedelmeskednek a Fidesznek, csendben meghúzhatják magukat, kvázi “védelmet” élveznek. Akik nem engedelmeskednek, azokat morálisan legyilkolják a gyűlöletkampányokkal.

Nem nehéz kitalálni, hogy zsarolhatják őket, a párt létezése és ellenzéki szerepe színjáték is lehet. Nem kizárt, hogy az MSZP politikáját nem a Jókai utcában, hanem Simicska Lajos irodájában alakítják. Cseppet sem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy az MSZP által nyolc éven át kirabolt közpénzek egy része is különböző csatornákon a Fideszhez kerültek volna. Az MSZP a korrupciós botrányai miatt bukott ekkorát, és még az MSZP által lopott pénz egy része is hozzájuk vándorolt. Hihető, hogy egy hónappal a kormányváltás után, a nyolc éven át tartó szabadrablást követően a pártpénztárnok bejelenti, hogy elfogyott a pénz?

Gyurcsányt démonizálták, a kormányzása nem volt elég sikeres ahhoz, hogy ezt ellensúlyozza. Ma már én is azt gondolom, hogy időben le kellett volna mondania, amikor kiderült, hogy a pártját nem ő vezeti, hanem Orbán Viktor. Bajnai Gordonnak megengedte Orbán, hogy egy évig sikeres legyen, hogy mire megérkezik, nagyjából rendbe tegye az országot. De Bajnai beválasztott maga mellé egy olyan embert, aki bármikor „koalícióra” lép Orbánnal és Bajnait kiiktatta, mint potenciális kihívót. Szigetvári egyházi iskolában töltött évei nem voltak hiábavalóak, a politikai katolicizmus erős horgonyra találhat a lelkében. Úgy váltja a pártokat és miniszterelnököket, mint más az alsónadrágot, kíméletlenül tör előre, karrirezmusa mindent felülír. Bajnai Gordont úgy hozta vissza a politikába, hogy azzal politikailag meg is ölte. Nagy kár, mert láthatóan a demokratikus Nyugat benne látja a megoldás lehetőségét.

Láthatóan két pillérre épült a volt miniszterelnök visszatérése. Arra, hogy egy „választási szövetséggel” tér vissza, és arra, hogy nem a baloldal élére áll, hanem a mérsékelt jobbközép vezetője lesz. Ezzel a Fidesz elérte azt, hogy ne kerüljön hiteles vezető a baloldal élére. Mérsékelt jobboldal Magyarországon nem létezik. A középen állás illúziója öngyilkos stratégia. Bajnai ezzel légüres térbe kerülhet.

Miféle „szövetség” lehet az, amelyből hiányzik az MSZP, a stratégiát pedig arra építik, hogy Gyurcsánytól el kell határolódni, vele szemben kell Bajnainak meghatároznia magát. Ezt segíti még a Fidesz, amikor igyekszik Bajnait Gyurcsánnyal összemosni. Zseniálisan ki van találva. Mindezt erősíti, hogy Bajnai és Gyurcsány személyes viszonya láthatóan megromlott a rivális helyzet miatt. Szigetvári viszont elérte azt, hogy Bajnai hátán felkapaszkodjon, és politikai tanácsadóból politikus és pártelnök legyen, az ellenzék pedig atomjaira hulljon.

Bajnai színrelépése miatt aktivizálhatta a Fidesz Schiffer nevű „alvóügynökét”, aki a pártszakadás árán is megakadályozta, hogy Bajnainak a szervezetként alig létező Millán, és a nem jelentős Szolidaritáson kívül bárki más a „szövetségébe” lépjen. Szigetvári létrehozott egy virtuális szövetséget, amely mögött nem áll senki, egyetlen vonzereje Bajnai személye. De miután Szigetvári a legerősebb elnök a három közül (ki látott már egy tagság nélküli pártban három elnököt, melyik szervezetszociológiai iskola áll e képtelenség mögött?), gyakorlatilag ő az igazi irányító. Szigetvárinak lett egy pártja, Bajnai Gordon  visszavonult a “szakmai felkészülésbe”, majdhogynem abba a státuszba, ahonnan előlépett. A  párt neve 2014-ig érvényes. 2015-ben hogyan lehet egy pártnak az a neve, hogy 2014-es választási párt? Ez a párt a karrierista Szigetvári érdekeit szolgálja, és arra való, hogy olyan pozícióba lavírozza magát, amelyben komoly ajánlatot kaphat Orbántól. Hacsak nem neki dolgozik már 2006 óta.

Ha a baloldali szavazók Mesterházyval együtt Orbán és a pártpénztárnok foglyai, Bajnai Szigetvári foglya, akkor az a helyzet, hogy a Demokratikus Koalíción kívül nincs az Orbán-rendszernek igazi és valódi ellenzéke, amely független lenne a Fidesz befolyásától. A Demokratikus Koalíció viszont megfélemlített állapotban van. Elborítja őket a Fidesz hazugságtengere. Maga sem tudja, mit kezdjen saját elnökével, és hogyan viszonyuljon a fideszes csőcselék által besározott Gyurcsány Ferenchez, akiről maguk sem tudják talán, mit gondoljanak. Vállalható-e ezek után vagy sem? A legkisebb támogatottsága annak az alakulatnak van, amely Orbán legelkötelezettebb ellenzékét tömöríti. De a Gyurcsány-szindróma bénítja. Nem elég határozott és bátor, mert attól fél, még ennyi támogatója sem lesz. Nem tudják, hogy Gyurcsány menjen vagy maradjon? Ha marad, hogyan mossák le a gyalázatot, ha megy, nem szűnik-e meg az egész párt? Nem könnyű helyzet, de egy biztos: ha mindennel szemben állnak, amit a Fidesz akar, akkor jó úton járnak. Ez biztos iránytű.

A Fidesz nevű bűnszervezet évtizedek óta foglalatoskodik a demokrácia, az alkotmányos parlamentarizmus és a pártstruktúra szétverésével, törvénytelen és megengedhetetlen eszközökkel való felszámolásával. Hogy ennek az országnak miért van titkosszolgálata, és az mivel tölti az idejét, az egyelőre rejtély, de egy demokráciában ezeket a bűnözőket már régen bíróság elé állították volna az alkotmányos rend megdöntésére irányuló tevékenység miatt. Orbán Viktor egy közönséges bűnöző, az ország legnagyobb bűnszervezetét irányítja. Már 2003-ban azt mondta, hogy „ezért kell ezt a négy esztendőt kurtítani, de semmiképpen nem engedni, hogy még egyszer megismétlődjék.” (Orbán Viktor az Éjjeli menedékben, 2003. január 26) Ilyet demokratikus politikus nem mondhat, ilyen kijelentés nem maradhat következmények nélkül egy demokráciában. Ez fenyegetés, és felhívás a demokratikus rend, a szabad választásokon alapuló parlamenti demokrácia bármilyen eszközökkel való megdöntésére.

Kormányként úgy viselkednek, mint egy útszéli rablóbanda, amely kifosztja az arra járó postakocsikat. Politikai ellenfelei úgy tesznek, mint akik nem látnak, nem hallanak: ha már 2003-ban azt mondta, hogy az ellenzék győzelme semmiképpen nem ismétlődhet meg még egyszer, miért gondolják, hogy majd 2014-ben leválthatják őket? Orbánnak az ellenzékre csak azért van szüksége, hogy a 2014-es választásokon való részvétellel legitimálja az alkotmányos rend felszámolását, a kizárólagos hatalom megszerzését és a választási csalást. Orbán Viktort csak a sárga anyaföld fogja leváltani, mert talán örökké nem fog élni, bár most már ebben sem vagyok egészen biztos.

Ezek az emberek ugyanis képesek bármit elhitetni. Mintha nem is ezen a földön élnének. A goebbelsi propaganda lényege, hogy aki hallja, azt hiszi, megőrült, megzavarodott, elment a normális esze. A leglátványosabb kudarcok, vereségek láttán bejelentik a győzelmet. Soha nem látott mélyrepülést sikernek neveznek. Pintér gratulál a hóban ragadt emberek kimentéséért, miután egyesek 24 órát töltöttek a világtól elzárva. Tehetségtelen pancserek gyülekezete, akik új világrendről beszélnek, de nem tudnak egy meteorológiai előrejelzésből olvasni. Életveszélyt jelentenek az országra. Megjön a felcsúti zseni Brüsszelből, beül a rendőrség központjába, és a többi marhával együtt nézi a monitoron a semmit.

Az a vicc, hogy március 15-én a magyarok az osztrákoktól kapták a legnagyobb segítséget, mert a független magyar kormány képtelen volt irányítani az országot. Hol van a felelős minisztérium? Orbánnak Brüsszelbe kell menni, ahol a civilizáció szégyenpadjára ültetik miatta az országot. Nem mer március 15-én kiállni. Mit mondana? Kívánjuk a sajtó szabadságát, a cenzúra eltörlését? Törvény előtti egyenlőséget polgári és vallási tekintetben? Ennek felszámolása miatt vonták kérdőre Brüsszelben. Nemzeti Bank? Most foglalták el a rablók. Ha melldöngető magyarsággal teszik ezt, akkor nem számít. Csak akkor van szánk, ha idegen ország merészeli velünk ezt tenni. Csak az idegengyűlöletről szólnak a magyar szabadságmozgalmak, a szabadság szeretetéről nem? Ami szabadságot kiharcolt a magyar, azt nacionalizmusra és antiszemitizmusra tudta használni. Mit ünnepelne Orbán és a katolikus egyház március 15-én? Hogy felkelt ellenük a nép?

Kósa Lajos sötét, mint a Hortobágy éjfélkor, követ lehet törni a fejével Süttőn, de osztja az észt az IMF-nek, az Európai Uniónak, százmilliárdos károkat okozva az országnak, és nem számít. Semmi nem számít. Ennyire tehetségtelen, alkalmatlan kormánya még nem volt az országnak. Ellenzékben elhitették, hogy készenlétben állnak a zsenik a tudatlan posztkomcsik helyett. Lebénították a kormányokat a lekicsinylő, becsmérlő és nagyképű szövegeikkel. Sokaknak még mindig kisebbrendűségi érzése és bűntudata van velük szemben. Aztán kiderült, hogy a zsenik nem tudnak számolni, fogalmuk sincs, hogyan kell egy országot vezetni. Csak lopni tudnak és hazudni, rombolni és pusztítani, közben a saját zsebeiket megtömni. Lejáratnak bennünket, szégyen magyarnak lenni, lassan közmegvetés tárgyai leszünk miattuk. Ilyen gyalázatos híre még soha nem volt a magyaroknak, mert ezzel a sötét társasággal azonosítanak bennünket, és mi ezt szó nélkül hagyjuk. Piros pötty van a fenekükön, pávatoll áll ki belőle, nem tudják, ha Kósa mond valamit Debrecenben, attól a tőzsde megmozdul Londonban. Ezek akarják a 21. században a maguk képre formálni a világot.

Orbán elhitte a legsötétebb fasiszta szövegeket a római katolicizmus gyilkos múltjából, mert igazolást adnak a frusztrációjából fakadó antiszemitizmusára, ideológiát az antiliberális gyűlölethez. Fejében a feudális középkor keveredik a Bajnokok Ligája eredményeivel. Világbajnoki döntőre vágyik, ahol övé a kezdőrúgás, és a demokrácia bukása utáni “keresztény” Európa vezetőjének látja magát. A sarki bűnözők romantikája és értelmi színvonala keveredik itt Matolcsy közgazdaságtanával, Hoffmann Rózsa kommunista klerikalizmusával. Az egész egy bolondokházára hasonlít, ahonnan kimenekültek az ápoltak.

Európa közepén minden ellenállás nélkül tudnak tönkretenni és felszámolni egy országot. A butaságot unortodoxiának nevezik, a diktatúrát demokráciának, a lopást megvédésnek, a veszteséget nyereségnek. Semmi máshoz nem értenek, csak a hazugsághoz: mondd az ellenkezőjét annak, ami van. Ha az ellenzék kormányoz, akkor üvölts, hogy lejáratják Magyarországot, ha már az ENSZ-ben is az Orbán-kormány fasizmusáról beszélnek, mondd azt, hogy a szabadsághoz bátorság kell. A szabad világból való kirugdosást nevezd az igazi szabadságnak. Az ország elhitte az ingyen sört, bedőlt az antiszemitizmusnak. A demokraták korruptak lettek, zsarolhatóvá váltak, a bűnözők fogságába estek. Engedték, hogy törvénytelen törvényeket hozzanak, és aki most az alkotmányos rendet akarja visszaállítani, azt bűnözőnek nevezik, aki a “demokráciára” támad.

Ez ellen csak egy védekezés van. Ha nevén nevezik a hazugot is, a rendszerét is. Ha nem mennek bele a hazug játszmákba. Az Orbán-banda egy bűnszervezet. A munkaalapúnak mondott társadalom fasiszta diktatúra. Mussolini találmánya. Faji alapú nacionalizmussal tapossák az emberi jogokat, és erre hivatkozva felszámolták a jogállamot. Orbán Viktor fajvédő államot működtet. Lassan nem marad különbség a hungarizmus és a nemzeti együttműködés rendszere között. Egy Szaniszlót nem lehet kitüntetni véletlenül. Ahogyan nem lehet véletlenül elmenni az Éjjeli menedék című náci műsorba sem, amelyet azért szüntettek meg, mert a holokauszttagadásért elítélt David Irving adott benne interjút nem sokkal Orbán után. Mi a különbség Szaniszló és Orbán között, aki azt mondta, hogy minden magyar a turulba született és a vérében hordozza a magyarságát? Amit Orbán képvisel, az hungarizmus. Szálasit ugyanezért felakasztották.

Pintér Sándor feladata, hogy Orbánt letartóztassa, bűntársait pedig két órán belül őrizetbe vegye. Felszólítom a Magyar Köztársaság Alkotmánya nevében, hogy ezt azonnal és maradéktalanul tegye meg.

Ha egyszer ezek a bűnözők rács mögé kerülnek, az egész olyan lesz, mint egy rossz álom. Ezt most azért nem látják a magyarok, mert egy részük bűnösnek érzi magát, a másik részük gyáva, a többi az egzisztenciális hazugságok mögé menekül. Épeszű emberek eltűrik. Akadémikusok asszisztálnak, adják a nevüket hozzá. Elolvastam Esterházy Péter osztrák hírügynökségnek adott interjújának kivonatát. Nem tudtam, melyik országról beszél. Miközben szabadon zsidózzák az egyetemi professzorokat.

Ne reménykedjenek a kimért, “mértéktartó”, “józan” hazugok, hogy nem őket teszi felelőssé az utókor. Babits megmondta.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (119 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +158 ( 192 szavazatból)
Bartus László: Zsenik, 4.7 out of 5 based on 119 ratings

  • Hozzászólások(130)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

130 Reader’s Comments

  1. Mire? Most van helyzet, most kell előre menni. Ez a hatalom ezzel az alaptörvényi hátérrel csak szükiteni fogja a mozgásteret, hacsak nem egy rendkívüli helyzetre hajaz.
    Segíteni kellene Gyurcsányt kilépni a karanténból. Az Ő hite valódi és őszinte.
    Megtapasztalta és megtanulta.
    Ha érzékeli tömegek vannak mögötte erősebbé válik. Igy csak lavíroz. Kényszerüségből. A partnerei is óvakodnak tőle. Majd ha lesz érdemi látható támogatottság, mondja Botka. Miközben saját ünnepségüket megínt nem a fővárosban tartották, hanem az előestén elmenekültek Miskolcra. Miért is? Most nem a gyerekekkel kellett lenni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  2. Mi akik látunk hallunk és őrülten utálkozunk mit tegyünk?Kimentem tiltakoztam hazaküldtek nem történt semmi.Meddig még nagyon kevés az idő!Kérünk segítséget azoktól akik tudnak valamit tenni ezek ellen.Sokan vagyunk de sokan nem mernek a nyílt színen megszólalni.Ha mindenki ellenünk akkor ki van velünk?Egyre több emberről derül ki álságos hazug.Mit tegyünk akkor???Látja itt valaki egyáltalán a kiutat?Gyurcsány is a választásokban hisz.Én már nem!
    20év orbán,vona és a többi díszpinty akkor a jövő meghalt.
    Állandó ellentmondás van tett meg sehol mindenki mondja a magáét és kész.Várom a tényeket végre mert anélkül már nem érdekel.Megérdemli ez a magyar a saját bőrén érzékelve majdcsak megtanulja a magyarok istenét!
    Az Európai unió is mit tesze-toszázik pénzt szavazati jogot elvenni.Na akkor majd talán elkezdenek ugrálni ha most be vannak szarva,Szép lassan ráébreszteni a magyarságot mekkora féceszben tapiskol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  3. Európa pimasz kölyke

    Die Welt: Orbán Magyarországa nem való az EU-ba

    http://www.168ora.hu/itthon/die-welt-orban-magyarorszaga-nem-valo-eu-ba-111563.html

    Itt tartunk március idusán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  4. Kecskeméti Károly

    “Telekis” kolléga, “2014. előtt lerendezni”?!? Hogyan, kivel??
    Rögzítsük: arról van szó, amennyiben sikerül(NE), kényszeríteni a kormányzatot, hogy elfogadjon egy abszolút korrekt választási procedúrát (beleértve vitákat, élő adásban), arra fel kellene, lehetne készülni. Ha egy ilyen referendumot, ilyen négy év után is o.v. nyer meg, akkor azt egy demokratának el kell fogadnia.
    Ne feledjük, az előbbi variáció látszik ma már az egyetlen kilábalásnak. Ha ez nem sikerül, jöhet: prezidenciális rendszer, a választás elhalasztása, vagy időben megtartása cinkezett kártyákkal. Ezeknek adott az “alkotmányos” alapja és az ideológiája is, miszerint a vereségük VISSZARENDEZÉS lenne, vagyis az országot gyarmatosítók jönnének vissza a hatalomba. “-Megengedhetjük ezt, Tisztelt Hölgyeim és Uraimm, Kedves Barátaim!”- harsogja majd a haza megmentője a Kossuth téren. És százezrek válaszolják: “Nem, nem, soha!!!!!”
    Ez van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  5. Kedves Károly!
    Azt javaslom, 2014-ig adjunk esélyt a 2014 előtti elzavarásnak, és ma még ne 2014-től várjuk a csodát, pláne ne az EU segítségét.
    Inkább azt értsük meg, hogy minél tovább húzzuk, annál rosszabb lesz.
    .
    Tehát szerintem most a fiatalokat érdemes támogatni!
    .
    Hogy aztán a választási nap után mi-mik adódnak lehetőségnek, azt akkor vitassuk meg.
    Ismerve a mai hatalom természetét, én nem hiszek semmi jóban.
    Ha úgy adódik, ezek símán kilépnek az Európai Unióból, és létrehozzák akár az Európai-Észak-Koreát is. Jól elvan az az ország is vagy 60éve !!!
    Oszt jónapot…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  6. Engem az érdekel nagyon,hogy miért mondott le a Pápa?Ő ugyan a korára hivatkozott,de én azt nehezen hiszem el.A II.János Pál korosabb volt még is haláláig végig vitte a pápaságot.Szerintem azért,mert Őt nem lehetett kikezdeni.Az az érzésem,hogy valami büzlik a lemondott Pápa körül.Vagy téevek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  7. A goebbelsi propaganda lényege, hogy a felcsútinak hatalma legyen.
    Ezt a célt szolgálja minden és mindenki.
    Ha kell kommunisták, ha kell nácik, amivel szavazatokat tudnak szerezni, azt csinálják.
    Ezek elvtelenek, nincs ideológia, csak a beteg arcnak legyen hatalma.
    Voltak liberálisok, ateisták, most szélsőjobbos keresztények, egypárti komcsi tákolmánnyal.
    Se elveik, se gerincük. Csak a hatalom és a lopás.
    Ez a fidesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  8. Leo Klein írta (2013. március 17. vasárnap 11:36):
    “jobban csak akkor duhos igazabol ha valakinek velemenye van es az nem egyezik az ovevel, akkor tor zuz a parsztja !”
    — Orbán számára a legnagyobb veszély és a legnagyobb dühforrás az lenne, ha az ellenzék ki tudna lépni abból a kockából, amelybe Orbán helyezte. Ha nem egyes játékszabályokat kifogásolgatna, hanem a játszmát magát, és nem a játszmán belülről, hanem abból kilépve. Ha új valóságot tudna teremteni “a terepen”, ahogy annak idején Orbán tette a polgári körök megalapításával.
    Tehát akkor, ha rá tudná borítani Orbánra az asztalt.
    Ehhez minden eddigitől gyökeresen különböző politikát kéne folytatnia.
    .
    Ami az EU által biztosított tiszta választásokat illeti: ilyen állat pedig nincs.
    Tiszta akkor lehetne a választás, ha hatástalanítanák a 2010 óta végighaszolt, de nagyon következetes hatalmi/jogi átalakítást is, mert az biztos gátja egy ellenzéki győzelemnek.
    Tehát az egyesek által remélt EU-garancia cazt követelné meg, hogy az EU döntse meg Otbán rendszerét. Ami abszurdum. Az “EU által szavatolt tiszta választás” tehát egy értelmetlen betűhalmaz.
    .
    Egy olvasótársunk írta korábban, kár, hogy nem jegyzeteltem ki, de kb. ezt mondta:
    “Ti úgy akartok háborút nyerni, hogy nem harcoltok, miközben Orbán nap mint nap véres háborúkat nyer meg”
    .
    Igaza volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  9. Mellesleg most kellene az Unió és a világ elé vinni a választás ügyét, és kérni a demokratikus választási minimum meghatározását vagy jóváhagyását, mert most figyelnek Orbánra. Most kellene konszenzust teremteni abból, hogy melyek egy demokratikus választás alapvető feltételei, amelyeket ha nem teljesít, akkor joggal és okkal marad távol az ellenzék, ország és világ előtt. Ha enged, akkor viszont lehet kampányolni, és szabad a verseny, de erre az opcióra nem adnék egy lyukas garast sem. Most figyelnek, most kellene ráirányítani a figyelmet a csaló választási feltételekre, és megállapodni abban, milyen minimális feltételei vannak egy demokratikus választáson, amelyen részt lehet venni.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  10. Mit lehet várni egy olyan országban,ahol hárommillió ember lusta volt megmozdulni,hogy megvédje megtakarított pénzét.Amikor örültek,hogy a 42 éves rendőröktől elveszik a nyugdíjat,mindenki csak akkor ébred föl,amikor már ő kerül sorra.Korábban már írtam,sok ember nem mer tüntetésre menni,mert félti az állását,de amikor már rájön hiába van meg a munkahelye,igy sem tud megélni a jövedelméből,akkor már késő lesz.Amikor Bartus úr megírta mi várható akkor sokan rémisztgetésnek tekintették.Sajnos a magyar emberek mindég megvárják,hogy a rossz elhatalmasodjon és akkor akarnak tenni ellene,pedig mindég könnyebb megelőzni a bajt. Sajnos ez a rablóbanda el fogja pusztítani ezt az országot,mert aki teheti elmenekül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  11. Kövezzetek meg, de én azt mondom, hogy Gyurcsány Ferencnek maradnia kell a DK élén, csatlakoznia kell Bajnai Gordonnak és a PM-nek.Úgyis annyit mocskolták őket, hogy már mindegy. A Milla, Juhásszal az élén is felejtős, ő is beépített ügynöke Orbánnak,a széthúzást segíti csak a civil dumával.Le kell sza..ni a Fidesz propagandát. Nem kell reagálni rá. Semmibe kell venni a Fideszt,( ezt már múltkor beszéltük), mintha nem lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  12. Tisztelt Bartus úr!
    Szenzációs írás. Egy dologban eltér a véleményünk, én nem rács mögé dugnám őket, pedig nem vagyok vérengző típus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  13. Kecskeméti Károly

    Kedves “Ego”, kiegészítem az előbbieket, a jelek szerint nem ment át pontosan a lényeg.
    E “koreográfia” nélkül TERMÉSZETESEN reménytelen az esetleges választás kívánatos eredményében bízni. S anélkül valóban nem is szabad azon megjelenni.
    A nagyon kevés remény egyike az, hogy kiugrassuk a nyulat a bokorból.
    A rezsim azt állítja, minden adott a tisztességes választáshoz. Ez persze nem igaz. Az a bizonyos memorandum tartalmazná egy valóban “európai” választás feltételeit (a levélszavazástól az összeszámlálás ellenőrzéséig) és menetrendjét. Egy kikezdhetetlen szövegről van szó, mert bevált és a demokratikus világban szokásos, joggal elvárt gyakorlatot követ. Ennek biztosítására kell felszólítani a kormányzatot, és rövid határidős választ követelni. Amennyiben elutasítás érkezik, akkor lehet, szintén teljesen jogosan az EU illetékes fórumához fordulni. A reagálás nem lehet más, mint az itthoni követelés megismétlése, Ha ez is hatástalan marad, akkor a rezsim ország-világ előtt igazolja, diktatúrát épít.
    Emlékeztetnék, mit mondott H. Clinton a látogatásakor. “Nem beszélhetünk önkényuralomról addig, amíg a kormányzat szabad választáson leváltható.” Ez maradt az egyetlen esélye egy új köztársaságnak. Ha a mai feltételek maradnak, természetesen nem szabad legalizálni a részvétellel. (Miután a gyözelemnek semmi esélye.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  14. telekis
    2013. március 17. vasárnap
    08:24
    “Pedig így is élhetnénk !!!”

    Fergeteges. Köszönöm ezt a linket. Megszakad az ember szíve, ahogy ezt a felhőtlen hangulatot nézem. Miért kell ennek a nyomorult országnak mindig a rossz, boldogtalan úton járni? Lennék inkább Ausztria vagy Németország egy tartományának lakosa magyar nemzetiségként.Eh.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. admin
    2013. március 17. vasárnap
    14:39
    “Mellesleg most kellene az Unió és a világ elé vinni a választás ügyét, és kérni a demokratikus választási minimum meghatározását”
    .
    Igen, erről is volt már szó!
    Akkor lenne jó az ellenzékünk, ha jelen helyzetben az EU-ban lobbizna a tisztességes választásokért és ultimátimot adna Orbánnak az ott elért állásfoglalás betartásáért.
    .
    Képzeljük el mi lenne itt, ha a Fideszen és a Jobbikon kívül semmilyen más párt nem indulna el a 2014-es választáson, ha az ország mintegy fele el sem menne szavazni?
    Mekkora botrány lenne? Ki fogadná azt el legitimnek?
    .
    2014 után a feszett fejsze nyelét keresni, hiába való dolog már…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  16. Kitörés
    2013. március 17. vasárnap
    11:02

    “Kitörés a fogságból.”
    Az a probléma, hogy nagyon sokan fel sem ismerik, hogy fogságban vannak, akkor honnan kellene kitörni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  17. Talalom
    “Nem várok nagy megváltást 2014-től, Bajnai belesétált egy méretes csapdába – egyébként ezt már tavaly október 23. előtt megmondta Gyurcsány Ferenc: rossz színpadot választott.”

    Én is megdöbbentem akkoriban, hogy mit csinál ez az ember, ennyire nem látja, hogy hova áll?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  18. Irén
    2013. március 17. vasárnap
    12:49
    +++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Kedves Ego, csak kb. volt így fogalmazva, de lényegileg igen.
    “Ti úgy akartok háborút nyerni, hogy nem harcoltok, miközben Orbán nap mint nap véres háborúkat nyer meg”
    *
    Igen, valahol ezt kellene észrevenni, hogy Orbán nyeri a csatákat, de hátha egyszer Orbán ellen is lehet csatát nyerni.
    Ezért lenne fontos egy Orbán elleni akció!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  20. Kedves Kecskeméti Károly (2013. március 17. vasárnap 15:04)
    Tételezzük fel, hogy eljutunk odáig, hogy az EU tényleg szab ilyen feltételeket.
    Ezeknek elengedhetetlen része kell legyen az is, hogy:
    (1) minden párt azonos eséllyel juttathassa el a mondandóját a választókhoz (pl. Simicska adjon hirdetési felületet, az NMHH meg egyenlő időt a médiákban)
    (2) a választókörzetek ne a Fidesznek lejtsenek
    (3) a választójogi törvényt változtassák vissza arra, ami volt
    (4) az alaptörvényt tegyék semmissé (mert az alapján pl. az MSZP pillanatok alatt törvénytelenné tehető, de ez csak egyetlen példa)
    (5) a bebetonozott embereket azonnali távolítsák el és nevezzenek ki mindkét fél által elfogadhatókat, mert a mostaniak azonnal elsüllyeszthetnének egy győztes ellenzéket

    Folytassam?
    Ez úgy ahogy van lehetetlen. Erre az lenne a hivatalos válasz, hogy egyrészt az EU erőszakkal felforgatja Mo. törvényes rendjét, másrészt az, hogy a két éven át épített rendszerük visszabontását és helyette egy másik felépítését várja el feleannyi idő alatt.
    Még egyszer mondom: a tisztességes választás feltétele az Orbán-rendszer megdöntése (lásd a fenti feltételeket), és erre az EU sem nem képes, sem nem hajlandó. Ez a mi ügyünk, nekünk kell megoldanunk. Ha nem oldjuk meg, az is a mi ügyünk.
    .
    Azt nem vitatom, hogy ettől függetlenül meg kéne próbálni, de ez csak annyit hozna — és ez is nagy dolog lenne –, hogy (1) ország-világ előtt óriási médiafelületen lelepleződne a diktatúra és (2) az ellenzék végre megtehetné az egyetlen ésszerű lépést, a választás bojkottálását.
    Ettől még lesz választás 2014-ben, és a Fidesz magasan megnyeri. Ettől Orbán nem tűnik el.
    Orbán eltüntetése az ellenzék, az ország feladata volt és marad.
    Semmilyen más szervezetre nem hárítható át.
    Ez van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  21. Kecskeméti Károly

    Kedves Ego, kétségtelen (sajnos), az Ön menetrenjdje reálisabb jövőkép. Teljesen passzívan kísérni a !ejleményeket viszont aligha sikerül és nem is lenne igazán “hazafias”. Szerencsére nincs hatalmam és hajlandóságom sem elrendelni a felvázolt lehetőség kötelező végrehajtását. Reménykedjünk, lesz jobb!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Orbánt nem lehet leváltani, választással nem….ki van az már számolva, körzethatárokkal és külhoniakkal kikalkulálva.
    Orbánt az ellenzéknek kell a Parlamentben állandó nyomás alatt tartani és tüntetni és tüntetni, kicsi vagy nagy tüntetés, tök mindegy, de a hiúságának biztosan nem fog használni!
    Vitára kell hívni, ezt a kihívást is folytatni kell!
    A Rendőrpalotában történt tájékoztatóján már az elégedettségét is tacepaóról olvasta….szóval nincs minden rendben. Régen sem volt, de most már csak a vak nem látja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  23. Orbán az elmúlt 20 évben bizonyára jól bedolgozta magát az unió vezetői közé. Most törhetik a vezetők a fejüket, h szabaduljanak meg Orbántól. Talán lelkiismeret furdalásuk is van, h nem ismerték ki Orbán igazi szándékát. Merkel támogatja Orbánt, hiszen a németek munkaalapú hátországa leszünk. Orbán helytartóval az élen. A német termelő cégek, a német befektetők jól meggazdagodnak a magyar adófizetők pénzén. Merkel, messze van Magyarország, gondolhatja. Lelkiismeretét nyugtathatja miért szavazta meg a magyar Orbánt. Ha meg megszavazta , hát viselje. Egyedül Amerika az aki nincs orbán vonzásában. Pedig vélhetően keményen dolgozik ezen, is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. A milla tüntetésen TGM bojkottra szólított fel, és békés tüntetésekre.
    A választást is ellenzi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  25. bubu64, 2013. március 17. vasárnap, 15:00
    “én nem rács mögé dugnám őket, pedig nem vagyok vérengző típus.”
    Én rács mögé dugnám őket. Rostélynak is hívhatjuk, mindegy. Az a fontos, hogy a tűz is égjen ott mögötte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  26. Jó reggelt TGM!
    Már egy évvel ezelőtt olvashatta volna itt ha akarta volna:
    http://atv.hu/cikk/20130317_tgm_bojkottalni_kellene_a_valasztasokat?source=hirkereso

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  27. Avi
    Szerintem olvasta is.Várt a megfelelő alkalomra, hogy nagy hallgatósága legyen.Gondolom én.
    Ezek után a pártoknak is meg kéne szólalniuk. Gondolom én…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  28. Háááát…
    Gondolkoztam, kimenjek-e ma a Milla tüntetésére. Potenciális tüntetők tegnap még a hó fogságában akartak megfagynia nyomorult pintér és társai miatt. A Millások gondolkozhattak volna, mikorra halasztják el. Kimentem és azonnal vissza is fordultam. Ahhoz képest, ahány embernek kellett volna kint lennie, alig voltak. Dühös lettem, és azt üzenem, hogy ezek után csak akkor szóljanak, ha az az egy tüntetés lesz, aminek a vége: “Fut ….Orbán, a gyáva,
    Seregének seregünk nyomába’,
    Megrémülve fut a magyar hadtól;”
    Ja, az egyik felszólaló követelései közül az egyik a “fülembe cseng”: -”követeljük a prostituáltak kuncsaftjainak megbüntetését!”
    Egyet értek. Az összes rothadt perverz politikusét, különösen egy rothadt perverz politikusét!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. OV a 2010-es választási győzelem után azt mondta, hogy a hatalmat soha többé nem adja át. De erről soha senki nem beszél, mintha nem is hangzott volna el, pedig elhangzott. Így aztán nem tudom, hogy kik miben hisznek azóta is, hogy majd ez az ember bármilyen gesztust is tesz az ellenzék felé? Igaza van Bartusnak: aljas, piszkos maffiózók, még betyárbecsület sincs bennük. Számomra az felfoghatatlan, hogy az emberek ezt nem látják (vagy nem akarják, vagy nem merik, vagy nem érdekli őket). Egyik indok rosszabb mint a másik.
    De ha még ez a hóhelyzet sem nyitja fel a szemüket, akkor megérdemeljük a sorsunkat. Valószínűleg a változást hozó események majd sokkal fájdalmasabbak lesznek, nagy emberáldozatokkal. De ne legyen igazam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  30. És amikor hasztalan várjuk, hogy legalább a DK azt tegye, ami egy önmagát többé-kevésbé világos elvek mentén deklaráló párttól elvárható lenne, hogy tudniillik bojkottálja a parlamentet, akkor mondjuk azt, hogy nincs remény, vége!(Éppenséggel megvolt számukra ez a kegyelmi pillanat, amikor kiszakadtak az MSZP-ből. De ők inkább megtartották azokat a mandátumokat, amik egyébként forma szerint nem is őket illeti!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  31. Helyesen a vége: “illetik”. Elnézést!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Köztársak!

    Kidolgozok egy választási rendszert és feldobom a netre.
    Olyan választásokat kell szervezni ami hangsúlyozza az Orbán-rezsim illegitim jellegét. Folyt. köv.—

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  33. Az ellenzéki demokratikus alakzatok (szándékosan nm pártokat írtam) részéről egyedül az azonnali és totális bojkott az elfogadható magatartás. Ott kell hagyni a Parlamentnek nevezett cirkuszt, semmi értelme a további asszisztálásnak. Ugyanis nincs jelentősége a jelenlétnek: Orbánék magasan leszarnak, megaláznak, megrágalmaznak, becsületében sértenek mindenkit, aki nem hozzájuk tartozik. A Fidesz-KDNP képviselői valójában Orbánt képviselik: engedelmes végrehajtó droidok, akik a gombnyomogatásért , pénzt kapnak, méghozzá nem is keveset, ráadásul lopott pénzt, amelyet a Keresztapa által irányított maffia tőlünk lop el. Vagyis: politikai prostituáltak (most elnézést kérek mindazoktól a nőktől, akik – kényszerből – saját testük áruba bocsátásával keresik meg mindennapi betevő kenyerüket). A választásnak titulált intézményes csalásban való részvétel pedig nem más, mint a demokrácia elárulása, amellyel csak ezt a velejéig antidemokratikus, züllött és perverz rendszert legitimálnák! A demokratikus pártoknak és szervezeteknek minden erejükkel a valódi civil ellenállás megerősítésén kell fáradozni. Magyarországon az 1848-49-es forradalom és szabadságharc bukását követően az ország lakóinak döntő többsége a kollaboráció helyett a passzív rezisztenciát választotta, és semmilyen formában nem működött együtt a Bach-rendszerrel. Ez legyen a mérce, és ne a sunyi, “majd csak történik valami” típusú megalkuvás. A hóvihar és az azt követő majdnem-katasztrófa egy dolgot világosan megmutatott: ez a rezsim hosszú távon életképtelen, mert MŰKÖDÉSKÉPTELEN! Saját ostoba, impotens, szakszerűtlen és hazug mivoltából kifolyólag törvényszerűen megbukik. És minél nagyobb a tisztességes emberek ellenszegülése, minél több a civil kurázsi (nem a CÖF-re gondolok!), annál hamarabb bukik meg. Meg kell mutatnunk a világnak, milyen a Magyarországot maga alá gyűrni akaró diktatórikus rezsim valódi természete.

    A demokratikus ellenzék erői nem tehetnek mást, mint hátat fordítanak ennek az álságos ál-demokráciának, és egyértelműen deklarálják, hogy nem vesznek részt Orbán választási cirkuszában. A demokraták pedig NEM MENNEK EL SZAVAZNI 2014-ben, és ezzel ország-világ előtt világossá teszik a rendszer teljes illegitim mivoltát. Ha nem ezt tesszük, a sötétség évtizedei várnak erre a szerencsétlen országra. Ezt pedig gyerekeink, unokáink soha nem fogják megbocsátani nekünk. És igazuk lesz, mert erre nincs bocsánat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  34. Fantasztikus írás.
    Azt gondolom a csutiban annyi a különleges hogy hihetetlenül összeférhetetlen senkit sem visel el maga felett. Ezért alkalmas diktátornak mert ez az ösztön olyan erős hogy inkább 10m embert maga alá gyúr csak nehogy veszítsen. Bar nem vagyok elmegyogyasz de azt gondolom hogy ez egy gyermeki trauma lehet, akkor fordul ez elő ha az apa a gyermeket elnyomja terrorizalja es az annyira retteg tőle hogy mindenáron es mindenki felett győznie azaz viktorkodnia kell. Miert is kapta apjától ezt a nevet eleve, kérdem én. Persze az is lehet hogy nem igy van es az is hogy nyugaton kel fel a nap.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  35. Observer
    Megbocsáss, de én nagyon pesszimista vagyok aziránt, hogy ezt az ellenzéki pártok megtegyék.Mint írod, többségük politikai prostituált (amivel mélységesen egyetértek) és ebből kifolyólag nem fogják veszélyeztetni a nekik járó illetményt!
    Hozzájön ehhez még a gyávaság sokuknál, és kész a bukása a bojkottnak.
    Lehangoló.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  36. Ide is beteszem:

    Ha valaki bejegyzi a Radikális Polgári Pártot, amelyet alapítóként aláír innen annyi ember, amennyire a bejegyzéshez szükség van, akkor vállalom, hogy leszek a párt diktátora, szakembereket felkérünk, hogy ezt a választási minimumot dolgozzák ki, amelyet elküldünk az összes demokratikus pártnak vitára, és egy közös utimátum elfogadására. Ezzel kimozdíthatnánk a holtpontról ezt a kérdést, ha senki más nem teszi meg. Utána ezt kellene egyeztetni Brüsszelben és uniós országokkal, majd a nyilvánvalóan konszenzusos feltételrendszert Orbán tengernagy úr elé terjesztenénk. Ha nemet mond, akkor a Radikális Polgári Párt (mi) bejelentjük, hogy nem indulunk a választásokon és bojkottáljuk azt. És Angliának is üzenjük, hogy csatlakozzon, különben… :))
    Bartus László

    Javaslom, hogy az Amerikai Népszava olvasói, akik egyetértenek az AN irányvonalával, alakítsuk meg a fenti módon és a fenti célra ezt a pártot, amelynek vezetőjét ne elnöknek, hanem Diktátornak nevezzük a magyar kompatibilitás érdekében. Hogy senki ne érezze magát veszélyben, elvállalom a Diktátor szerepét, és meglökjük ezt a kezdeményezést. A Radikális Polgári Párt alapszabálya rögzíti, hogy nem kíván résztvenni a hatalomban, addig működik, amíg helyre nem áll, vagy létre nem jön újra a jogállami demokrácia. És nyilvánosan képviseljük ezt a megalkuvásmentes, független szemléletet. :))

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  37. kecskeméti Károly

    Itt is kérdezem: miképpen lehet belépni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. Tisztelt Diktátor úr!
    Nagyon jo kezdeményezés, jövök.
    Javasolnám h a koherancia érdekében az összes partfunkcionariust nevezzük néven: legyen a fopenztarnok: Korrupt Zseb, vagy (Si)Talicska, a kommunacios vezeto: Főagitator, stb. Némely IT cégeknél a Szilikon volgyben az unalmas titulusok helyett teljen ij es kreatív kitalált neveket adtak, vagy például ügyvezető igazgató címet a főnök titkárnője volt, hiszen az ügyvezetőt ő igazgatja :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. És lehetne egy nyugaton jol ismert jelszó is:
    Minden állat egyenlő de egyes állatok egyenlőbbek a többinél.
    (Orwell: állatfarm)
    Ha maradt még tisztség szívesen lennék : Hogolyó
    :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. Én Bandi, a ló.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. Gratula, a cikkhez is, a kezdeményezéshez is !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. Biztosíthatom Önt ( Önöket ) a kathar buddhistàk tàmogatàsàról .
    Remélem , ezzel nem fürdünk majd úgy be, mint a Fidesszel, aminek ‘88-ban alàírtam a csatlakozàsról szóló alapító körlevelét vagy mijét, sôt, mint anyu emlékeztetett rà nemrég, még egy csekket is küldtünk….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Mindég mondom:
    Csak egy Messiása van ennek a @rva országnak , Gyurcsány az ő neve.
    ( de senki nem mondta hogy a messiások sorsa könnyű. Sőt ! )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  44. Sokasodó kérdőjelek
    ..
    Március idusa idén mással tellett:
    megtréfált minket egy késő téli felleg.
    Így aztán tüntetés, forradalom helyett
    azt kellett menteni, ki a a hóban rekedt.
    ..
    Ám ez csak odázza azt, ami forr bennünk:
    előbb vagy utóbb, de utcára KELL mennünk!
    Ki KELL tartanunk és addig KELL tüntetnünk,
    míg nem sikerül a kormányt elkergetnünk!
    ..
    “Mért nem ordítotok?” Bartus Laci kérdi.
    Épelméjű ember egyébként sem érti,
    miért habozunk még? Vajon mi a titka,
    hogy addig várunk, míg zárul a kalitka?
    ..
    Nem elég nekünk a rekordmagas ÁFA?
    Bankadó, csekkadó ránk áthárítása?
    Magánnyugdíjpénztár nettó elrablása?
    fideSS-oligarchák földhöz juttatása?
    ..
    Az alaptörvényünk folyton átírása?
    Az ordas eszméknek szabad tombolása?
    Egy náci hamvának Erdélybe hordása?
    “Vitéz Kőbányai* “-szobor avatása?
    ..
    Utcáknak, tereknek átkeresztelése?
    Dohos náci szerzők tantervbe vevése?
    A villany- és gázár kamu csökkentése?
    Hol fizeted tovább? Azt sem veszed észre?
    ..
    Médiatörvénnyel kezek megkötése;
    öncenzúrát folytat a szakma nagy része.
    A média nagyrészt fideSS-kézbe véve
    folyton manipulál… Nem tűnik fel végre?
    ..
    Az egykulcsos adó “áldásos” hatása?
    Hogy kevesebb jut a jónép asztalára?
    Más meg százezrekkel többet vihet haza!…
    Éhezés és nyomor… Ezt kapja a haza!
    ..
    Munka törvénykönyvét nem is említettem!
    Örüljek neki, hogy közmunkás lehettem?
    Három hónap segély és alászolgája!…
    Vagy lehetsz az “urak” kezes rabszolgája!
    ..
    Hol az egymillió beígért munkahely?
    Elszállt, mint viharban a gyenge hópehely!
    Épelméjű multi nem ruház be nálunk!
    Szóval hogy is kéne itt munkát találnunk?
    ..
    Gazdaság, termelés csökkenve növekszik,
    unorthodox módon.. bár van, kinek tetszik.
    Millió agyatlan!… Nem tűnik fel sose,
    hogy át vagytok verve? Ez egy tündérmese!
    ..
    Mi kell, hogy a tantusz egyszer már leessen?
    S fény gyulladjon végre a birka fejekben?
    A biztosítékot mi lesz, mi kiveri?
    Orbán? Kövér? Lázár? Szabó-Szőke Feri?
    ..
    A hallgatók merész székházfoglalása?
    A Szőke Piranha cinikus dumája?
    Meddig kell az önkénynek tobzódnia még?
    Mi az, mitől végül azt mondjuk, hogy: ELÉG!!!
    ..
    Nosza, ébresszük fel a felcsúti tahót!
    Turulba születve nem sejti a valót:
    torkig vagyunk véle! Kergessük el végre
    Grazba, vagy a poklok forró fenekére!
    ..
    * copyright by Hofi Géza

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  45. Admin:
    Nincs ezeknek annyi eszük hogy az EU elé vigyék a már MOST csaló választási rendszert . ( Kifli alakú választási körzetek és egyéb ” csemegék ” )
    Ezek minden ziccert kihagynak , én még ilyet nem láttam !!
    Pedig az Orbán-párt szinte naponta kínálja fel nekik a saját fejét , lecsapásra.
    De nem.
    Rothadt megalkuvó banda.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  46. Július Sidó Gyula

    Az én véleményem a kutyákból soha nem lessz szalonna,ki tartja a gyöplüt az ugyan mind , négy évig lopunk mi utánna loptok ti fifty- fifty és akkor mindegyikük elégedett ez az érdekük.
    Magyarországon hiányzik Attila az Isten ostora aki rendet csinálna a rablókkal-zsiványokkal, akik a magyar népet szeretik – és szépen kérik a megválasztásuk végett ELÖTT-mind ígérik, hogy milyen jót akarnak Magyarországnak és népeiknek-de csak a megválasztásuk elött,választásuk után,csak dadognak a nehésségekröl és kezdik az rablolást.
    Ki a hibás ebben,szerintem a Magyarország népe aki megválssza öket,hogy uralkodhassanak -ezen kellene gondolkozni a népnek kit választani a jövöben,nehogy a jövöben a leves legyen drágább mint a hús.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Ne várjatok az ellenzékre, vegyétek kezetekbe saját sorsotok irányitását! Autós blokád, általános sztrájk, aláirásgyűjtés, népszavazás…. egy mozgalmat alulról is meg lehet szervezni, gondoljatok a márciusi ifjakra vagy az 56-os forradalmárokra.A vezetők majd kinőnének a mozgalomból…Csak annyi kell, hogy elegetek legyen, hogy eldöntsétek mit akartok és hogy higgyetek az emberben lapuló “erőben” vs. a hatalom erejében.
    Normális körülmények között, egy demokratikus országban lehet hogy radikális a javaslatom de a jelenlegi nem normális, antidemokratikus helyzetben??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. A probléma sokrétű, ergo közel sem egyszerű!
    Ezt a kormányt megválasztották, méghozzá nagy többséggel, tehát eltávolítani csakugyan nem egyszerű ,hiszen legitim. Az emberek másra koncentrálnak, egyrészük történetesen a túl élésre, másrészük pedig arra, hogy bankhiteletől szabaduljon utóbbi réteg nagyon jól manipulálható szavazni fog, mégpedig arra, aki megoldja helyette a problémáit. Gondolkodó értelmiség már nincsen, egyrésze rég elment innét. A másik részét épp most teszik tönkre, egyetemi leépítések stb.. Ők nem veszélyeztetett kategória, hiszen könnyen kapnak munkát, igaz nem itthon, de ez jelen esetben már nem számit. Ergo ők is elmennek. Kérdés mi lesz így Magyarországon?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. A nénikém szerint olyan a magyar, hogy ha a szájába röpül a sültgalamb azt is kiköpi, mert nincs kicsontozva. Inkább éhenhal.
    Ősi mondás: segíts magadon, az isten is megsegít.
    Vagyis: amíg nem mozdulsz, mihez kérsz segítséget? Ha föláll a csapat, ha már elkezdődött a küzdelem, ha már van egy erő, amit segíteni lehet, akkor kérhetsz támogatást ahhoz, amit elkezdtél. Egy totális bojkotthoz, egy passzív rezisztenciához automatikusan megjön a segítség.
    Van más megoldás is: Magyarország Európa Észak-Koreája is lehet – más is célzott már erre itt. Az egészséges civilizáció betokosítja, hogy a fertőzés ne terjedjen tovább.
    A nép épelméjű, munkára, hadra fogható, aktív, épkézláb része úgyis lelép az országból, a többi meg ottmarad kussoló orbán alattvalónak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. Most olvasom, hogy félmillió választót nyert a fidesz a rezsicsökkentéses mesével.

    Ez a RÓZSA SÁNDOR-EFFEKTUS.

    A rablógyilkos, aki elveszi a gazdagoktól a pénzt, és ad belőle a szegényeknek. A szegények tudják, kivel van dolguk, de nem bánják. Ez a mesetípus majd minden népnél megtalálható. Rózsa Sándor, Robin Hood, Naszreddin Hodzsa. Valamiért megérinti az embereket.

    A fidesz kommunikátorai abszolút tisztában vannak a tömeglélektannal, és elképesztően ügyesen alkalmazzák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos