Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Szőke Feri 2013. március 10. vasárnap 1:12

  • Hozzászólások(159)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Szőke Feri

Nem Szőke Feriről szeretnék írni, hanem arról, amit Szőke Feri megtestesít. Elöljáróban annyit, hogy ha igaz, amit Szőke Feri mond, hogy őket senki nem hívta a Fidesz székház védelmére, és semmilyen hivatalos minőségben nem voltak jelen, akkor a Fidesz-székház udvarára nemcsak az alkotmányos rendért tüntetők hatoltak be jogszerűtlenül, hanem Szőke Feri és társai is. Azzal a különbséggel, hogy az alkotmányos rendért tüntetők valóban békések voltak, Szőke Feri és társai viszont fizikailag inzultáltak másokat, és gátolták őket a szabadságukban. Valami furcsa oknál fogva a Fidesz nem sérelmezte azt, hogy Szőke Feri és társai jogszerűtlenül behatoltak a magánterületükre, ezt csak azokkal szemben kifogásolták, akik emberi jogaikra kívánták felhívni az egykori liberális párt figyelmét. Bűnözőkkel nincs problémájuk, csak jogvédőkkel. Ha úgy teszünk, mintha komolyan vennénk Selmeczi Gabriella cinikus süteményes gesztusát, akkor Szőke Feri és társai azokat inzultálták, akiket a párt süteménnyel akart megvendégelni. Mi az oka, hogy ezt a Fidesz nem kifogásolja?

A kérdés költői, de azért érdemes az erre vonatkozó ismereteket összegezni. A Ferencváros valamikor egy sportegyesület volt, amelyben a sporttevékenység volt a meghatározó foglalkozás. A Fradi az ország legnépszerűbb futballcsapata volt. A kilencvenes években azonban egy puccs történt a Fradi körül. A hírhedt ferencvárosi 2-es szektor átvette a belső hatalmat. Egy ideig az egyesület sporttal foglalkozó vezetői harcban álltak a bűnözői szervezettel, de az erősebbnek bizonyult és győzött. A hatalomátvétel úgy történt, hogy a 2-es szektor bűnözői bevontak játékosokat maguk közé, elfoglalták és terrorizálták az öltözőt, majd az egész egyesületet. A csapaton belüli embereik vezére Simon Tibor volt, aki sajnálatosan, de jellemző módon végezte életét, köszönhette ezt annak, hogy milyen társaságba keveredett. Sokan emlékezhetnek arra, hogy az edzőket életveszélyesen megfenyegették, lemondásra kényszerítették, az autóik gumiját kiszúrták, ha nem engedelmeskedtek a 2-es szektornak, és például nem azt a csapatot játszatták, akiket ők akartak.

Varga Zoltán barátom volt, pedig nem álltunk egy politikai oldalon. A futball szeretete kötött össze bennünket. Varga Zoli politikailag azon az oldalon állt, amelyre a Ferencvárost az MDF-kormány idejében tolták: a kommunistázó jobboldalra, majd a szélsőjobbra. Az MDF az 1994-es kampányzáró gyűlésén avatta a szélsőjobboldal és a bűnöző mentalitás szentélyévé az Üllői úti stadiont. Szimbólumává lett az antiszemita, hungarista ideológia és az alvilági bűnözés összefonódásának. Ha mond ez valamit: „Magyar Magyarországot” követeltek, ne „idegenek” kormányozzák az országot. „Idegenek” alatt persze a balliberális pártokat értették, akiket „zsidóként” kellett dekódolni. A dekódolással nem volt baj, a stadionban a náci, hungarista szélsőjobb díszpintyei foglaltak helyet. A 2-es szektor testesítette meg a szervezett bűnözés és a nyilas ideológia sajátos keverékét, összefonódását: innen “indult a vonat Auschwitzba” a meccseken, és az alvilági bűnözők központja lett a klub.

A szélsőjobboldali előretörés hozta helyzetbe a 2-es szektort, amely a durvasága és a szervezett bűnözésben játszott szerepe mellé kapott egy ideológiát. Hazafiak lettek a verekedő, kábítószerkereskedő bűnözők. Varga Zoli cseppet sem állt távol a jobboldali ideológiától, sőt, ha az MTK szóba került, nehéz volt nem észrevenni az alig burkolt zsidózást. Az ideológiai hasonlóság ellenére Vargát a 2-es szektor nem fogadta be, mert őt a játék érdekelte, a labda, a sport, a munka, és nem a maffiakapcsolatok. Varga Zoli elmesélte, hogy a csapatából kihagyta a 2-es szektorral kapcsolatban álló játékosokat, mert kábítószert fogyasztottak, és az erőnlétük is leromlott. Az edzéseken habzott a szájuk. A 2-es szektortól kapták a kábítószert. Varga Zolit és a többi fradista sportembert ez a társaság kiebrudalta a Fradiból. A „Varga Zoli disszidál” című könyvemben azt írtam, hogy a „Ferencváros egy kicsit mindig tükörképe volt a magyar társadalomnak. Aki látta a Fradit, látta a magyar valóságot”. Ez most is így van. A Fradi ma nyilas és maffiaközpont, ahogy ez az országra is jellemző lett.

Ejtsünk néhány szót a 2-es szektorról. A 2-es szektor tagjai az alvilágban keresték a megélhetésüket. Pénzbehajtással, kábítószerterjesztéssel foglalkoztak. A magyar alvilág keresztapáinak dolgoztak, tolvajok, gyilkosok és kábítószer-kereskedők emberei voltak. Az ukrán-orosz maffia megjelenése a magyar alvilágban új “rendet” teremtett, majd később felbomlott a maffiabéke. A kábítószert ellenző régi vágású bűnözők szembekerültek az oroszokkal, és az alvilág fiatalabb generációjával, akik a nagy bevétel és a nagyobb fegyveres erő bűvöletében az oroszok mellé álltak. Ezek közé tartozott Boros Tamás és Seres Zoltán. Mindkettőjüket megölték később. A Fradi 2-es szektor vezetői Seresnek dolgoztak, aki az orosz maffia egyik alvezérének, Leonid Sztecurának alárendeltségébe tartozott. Nem kis fajsúlyú bűnözőkről van szó, hanem az alvilág legkeményebb magjáról, ahol az emberi élet értéke a nullával volt egyenlő. Ez a szervezett bűnözői csoport magyar, szlovák, ukrán és orosz bérgyilkosokkal volt tele. A maffia különböző szintjein szolgáltak a 2-es szektor vezető személyiségei és tagjai. Ezek közé tartozott Szabó Ferenc, akit Szőke Feriként ismernek, és aki az alvilág egyik pénzváltójának, az „Olasz Misi” néven ismert bűnözőnek a meggyilkolásában való részvételért ült tíz évet. Azért, hogy érzékeltessük ennek a társaságnak a szellemiségét, felidézzük, hogyan ölték meg „Olasz Misit”: a három elkövető egyike hasba lőtte, utána egy erdőbe vitték, zsákot húztak a fejére, majd kétszer fejbe lőtték. Ebben a gyilkosságban való részvételért ítélték 14 évre Szőke Ferit, aki ebből le is ült tíz évet. Ez az ember védi a Fideszt az alkotmányos jogokért tüntetőkkel szemben, és a Fidesznek ez ellen nincs szava. Ellenkezőleg: elégedett.

A Fradi az ukrán-orosz maffia befolyása és ellenőrzése alá került. Ők adták a védelmet, s ez ugyanolyan volt, mint a maffia védelme általában: védelmi zsarolás történt. A Fradi védelmi pénzt fizetett azoknak, akik fenyegették. Seres emberei bekerültek a klubba, a felső vezetésbe is, közük lett a pénzügyekhez. A Fradiból eltűnt pénzek egy jó része az orosz maffiához és magyar alvezéreikhez vándorolt. Seres nevezte ki Hypóst a 2-es szektor élére, Seres állt a biztonsági főnök mögött. A 2-es szektor vezetői a nagybani piacról kerültek ki, ez volt Seres működési területe. A nagybani piac drogelosztóként működött, innen került az Üllői útra a kábítószer, amelyet a stadionban is terjesztettek. A 2-es szektorhoz tartozó személyek szerezték meg a büfét, az interneten található írások némelyike felveti, hogy egyes büfék az Üllői úti stadionban kábítószer elosztóhelyek voltak. A csapat öltözőjéből beszerveztek embereket az éjszakai életbe, a Citadella körül csoportosultak néhányan, egyeseket az ukránok később kifosztottak. Még Nyilasi Tibort is belekeverték a Kisbandi-féle gyémántügybe, és alig tudott kikecmeregni belőle.

Az orosz maffia, annak magyar kapcsolatai, és a magyar törvényhozás jelentős mértékben részt vett az olajügyekben. Az olajszőkítésnek volt fideszes leágazása is, hogy mást ne mondjunk, Tóth Béla volt fideszes kampánymenedzser és gazdasági tanácsadó szerepe  ismert a Monon Kft. révén. Az ukrán-orosz maffia Sztecura-féle szárnya Boros Tamást és Seres Zoltánt felhasználta az alvilági háborúban, de minden valószínűség szerint Boros és Seres kivégzése mögött is ők állnak. Az Aranykéz utcai robbantás bombamaradványait (ahol Boros volt az áldozat) a rendőrség összehasonlította a Seres Zoltán elleni sikertelen bombamerényletnél használt bombával, és az 1998-as választások előtti politikai jellegű robbantássorozat maradványaival. Megállapította az azonosságot. Valamennyi esetben a szálak Jozef Roháchoz vezettek, aki közismerten az ukrán-orosz maffia bérgyilkosa volt, és ahhoz a szárnyhoz tartozott, amely a 2-es szektor fölötti ellenőrzést gyakorolta. A minden bizonnyal politikai megrendelésre készült robbantássorozat és az ezt követő belpolitikai instabilitás enyhén szólva nem az MSZP-SZDSZ koalíció érdeke volt, hanem ellenfelei érdekeit szolgálta. A képet bonyolítja, hogy az oroszok magyar ellenlábasai, akik szintén gyakorlottak voltak a kézigránátdobálásban, a Fideszhez húztak, mert ott reméltek védelmet, és a Fidesz mellett álló rendőri vezetőkkel álltak szoros emberi és üzleti kapcsolatban. Még a Fidesz Lendvay utcai székházánál is robbant bomba, aztán az első Orbán-kormány hivatalba lépése után a leszámolásos merényletek, a robbantások és a kézigránátdobálások varázsütésre megszűntek. A 2-es szektor tagjai ennek az alvilági háborúnak voltak a kiszolgálói, a Boros-Seres és ukrán-orosz csoportosulásnak voltak a végrehajtói és “katonái”. A Fradi ezeknek a kezében volt. Drogterjesztők, zsarolók, pénzbehajtók, végrehajtók. Az alvilág alja.

A 2-es szektor egyik központja a Simon söröző volt. Ebből a díszes társaságból jön Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója. A 2-es szektor maffiája az oroszok módszereit követte, és a különböző funkciók szerint rétegződött. Voltak verőlegényei, gyilkosai, kábítószerterjesztői és üzletemberei, sőt „értelmisége” is. Ez utóbbiak közé tartozott Kubatov Gábor, aki középiskolát végzett ugyan, de felsőfokú oktatási intézmények hallgatója is volt. Hypóshoz és Szőke Feriékhez képest magasan kvalifikált értelmiséginek számított. Kubatov nem tagadja, hogy a 2-es szektor tagja volt, jó viszonyt ápolt velük. Legutóbb akkor beszélt erről, amikor alig egy éve Simon Tiborról nevezték el a 2-es szektort. A 2-es szektor idővel szervesen beépült a Ferencvárosba, üzletileg belefolyt a játékosok eladásába, a maffia összefonódott a klubbal, a legalsó szinten a 2-es szektor – vagyis az alvilág – vette át a Fradi biztonsági feladatait, maga Hypós lett a biztonsági főnök. Közismert, hogy Magyarországon a biztonsági cégek az alvilági csoportok fedőszervei. Ezzel megtörtént a politikai felvilág és a maffia összefonódása is.

Már az első Orbán-kormány idején létrejött az intézményes kapcsolat a Ferencváros, annak kemény magja és a kormány között. Torgyán miniszter és klubelnök csak pénzkifizető strómanja volt a kormánynak. Orbán Viktor 2006-ban, nem sokkal a tévészékház ostroma előtt “hazament”: beült a 2-es szektorba, hogy learassa a befektetése gyümölcsét. A közelmúltban napvilágra került diplomáciai táviratok arról számoltak be, hogy a 2006-os zavargások (államcsínykísérlet) idején személyes összekötő vitte a megrendelést a Fidesztől a Fradihoz. Amikor Kubatov lett a Ferencváros elnöke, akkor emelkedett kormányzati szintre a 2-es szektor és a mögötte meghúzódó alvilággal való kapcsolat, hogy a hatalom érdekeit kiszolgálják. Hálából ezért építenek tízmilliárdokért az adófizetők pénzéből új stadiont nekik. A belpolitikai feszültség és bizonytalanság szítását szolgálták 1998 előtt a kemény mag tagjai, ezt a koreográfiát használta fel a Fidesz a 2006-os államcsínykísérletkor, amely végül hamvába holt. A magyar társadalom további sokkolását szolgálta a koreográfia tökélyre fejlesztése, a romagyilkosságokat megelőző jobbikos menetelések és gárdista provokációk, amelyek mindig kísértetisen jól időzítettek, és ahol a résztvevők összetétele nagy átfedést mutat a futballstadionok maffiaközönségével. A sorozatgyilkosságok elkövetői abból a városból és abból a kemény magból jöttek, amely most szintén új stadiont kap. Ha a T. Olvasó veszi a fáradságot, különös dologra bukkanhat: a debreceni egyetemistákat megfenyegető “erős emberek” korábbi szórakozóhelye és kedvenc időtöltése nem a véletlen műve. A Loki kemény magjából támadtak a kormányt bíráló egyetemistákra.

Kubatov Gáboron keresztül a politikai és a kormányzati hatalom formálisan is eggyévált az alvilággal, amelynek csak egyik megnyilvánulása, hogy a 2-es szektor gyilkosságért elítélt maffiózója megy a párt székházát megvédeni. Végül is a Fradiban nem történt semmi más, mint ami az egész országban: a politikai és a gazdasági maffia megszerezte a totális uralmat. Mint Szőke Feri elmondta: „A Fidesz Magyar Polgári Párt elkötelezett híveként, erkölcsi kötelezettségemnek tartottam, hogy pártomat ebben a nehéz helyzetben is támogassam!” A régi szép időkben Szőke Feri és társai az éjszakai élet mocskában tapicskoltak, és valamelyik kupleráj befenyítésére küldték ki őket, nem pedig az alkotmánymódosítás vitáját döntötték el izomból. A maffiózók az életük nagy részét éjszakai bárokban töltötték. A 2-es szektor révén az alvilág a Ferencvárost ugyanerre a célra alakította át. Az éjszakai szórakozóhelyeken a prostituáltak szórakoztatják őket, a Fradi futballistái ugyanezt a funkciót töltik be: az alvilág bűnözőinek szórakoztatását látják el. Ha egyszer valaki azt mondja, hogy a 2-es szektor nem kívülről zsarolja és terrorizálja a klubot, hanem teljes mértékben elfoglalják, és ők adják az elnököt is, azt a kilencvenes évek elején még senki nem hitte volna el. Azt pedig különösen nem, hogy a maffiából az elnöki székbe kerülő ember a kormánypárt pártigazgatója is lesz egy személyben. A kormánypárt szóvivője és kommunikációs igazgatója pedig nemcsak hogy nem takaríttatja el a pártszékház közeléből azt a mocskot, amely állítólag hívatlanul érkezett, hanem konstatálja, hogy Szőke Feri és társai a rendőrök asszitálása mellett teszik a dolgukat. A pártigazgató pedig közleményt ad ki, amelyben megadja a felhatalmazást valamennyi fideszes objektum hasonló védelmére.

A 2-es szektor bűnözőinek ma öntudatuk van, a „nemzeti oldallal” azonosítják magukat, tevékenységüket a haza szolgálatának tartják.  Az ő intellektuális színvonalukon áll a nyilas ideológia, amely a Fidesz politikájának is a burkolt lényege lett. Az alvilág és a hungarizmus összetartozó fogalmak, nem véletlen, hogy egy gyilkosnak tetszik a gyilkos ideológia.

Kubatov 2002-ben lépett be a Fideszbe, és talán nem véletlen, hogy neve egyelőre nem a rákgyógyításról, hanem a választási csalásokról híres. Nem volt nehéz a futballbolond Orbán közelébe és bizalmába férkőznie. Egy év múlva már a Fidesz soroksári elnöke, 2004-től a Fidesz egyik elnöki megbízottja és koordinátora. A 2006-os választásokon  már a „mozgatásért” felelős megbízott volt, és ehhez megvan a hálózata. Mint tudjuk, 2010-ben már a “mozgatás” nagyon jól sikerült, amelynek 2009-ben a pécsi időközi polgármester-választás volt a főpróbája, mint arról a nyilvánosságra került hang- és képfelvétel is beszámolt. A kommunisták a kékcéduláikkal elsőáldozók voltak ehhez képest. A Fidesz Kubatov Gábor pártigazgatón keresztül remekül használhatja a 2-es szektorból örökölt szervezett struktúrát és mozgósítási gyakorlatot. Az alvilág úgy működik, mint egy hadsereg. Fegyelmezettségre és engedelmességre épül. Nem véletlenül hívják úgy az egyes alvezérek embereit, hogy „katonák”. Orbánnak már a maffiafőnökökhöz hasonló “katonái” is vannak.

Azt mindenesetre nehéz lenne megmagyarázni, hogy a 2-es szektor eminens tagja ugyan a Fidesz „mozgatásért” felelős embere, de amikor a Fradi huligánjai mintegy spontán megrohamozták az MTV székházat, akkor ahhoz semmi köze nem volt a mozgatásért felelős embernek, aki a Fidesz vezérkarával is, a szurkolóknak nevezett maffiózókkal is szoros kapcsolatot tartott. Közismert, hogy az egyes szurkolói csoportok vezérei ellentmondásos viszonyban, de kapcsolatban állnak egymással. Nem egyszer léptek már fel közösen rivális csapatok „kemény magjai”. A 2006-os zavargások mögött nyilvánvaló volt a szervezettség, és egyértelmű, hogy melyik párt céljait szolgálták. Budapest felgyújtásáért felelnie kellene azoknak, akik ezt a háttérből koordinálták és irányították. Orbán Viktor szabadságharcosoknak nevezte a rendőrségre támadó köztörvényes bűnözőket, és az Astoriánál tartott Fidesz-gyűléssel kevés híján utcai puccsot hajtottak végre a focihuligánok, akik csak kívülről látszanak szurkolóknak, civilben az alvilág prominens tagjai. Kövér László volt titokminiszter alapos munkát végzett, otthagyta alvó ügynökeit a kulcspozíciókban. Nem véletlen, hogy a köztársaság és a demokrácia titkosszolgálata nem volt képes leleplezni, letartóztatni és bíróság elé állítani nemcsak a végrehajtókat, hanem a megbízókat sem. Egészen véletlenül a televízió székház ostromába keveredett Urbán Flórián edző is, akit fél évvel az ostrom után Orbán futballcsapata, a Felcsút edzőjének szerződtettek. Ugyanezért az RTL Klub kommentátoraként kirúgták. Felcsúton ez nem kizáró ok volt, hanem érdem. Urbán honnan tudta, hogy oda kell menni, és egy sportember ezt vállalhatja?

Az elmúlt napok történései világossá tették, hogy a Fradinál semmi nem változott. Szőke Feri is oda tért vissza, ahonnan tíz évre bevonult a börtönbe. Kubatov – aki egy személyben a Fidesz párt igazgatója és a Fradi elnöke – Szőke Ferit nem tanácsolta el a klubtól azután sem, hogy kiderült: büntetett előélete miatt nem lehet hivatalosan a fradista biztonsági cég tagja. Informális „koordinátorként” a Fradi pályán gyülekező alvilági alakok és Kubatov közötti „kapcsolattartás” lett a feladata. Szőke Feri azt akarja elhitetni, hogy mielőtt a Fidesz székházához ment „rendet” tenni, nem beszélt a Fradi elnökével, aki mellett „koordinátor”, és aki a Fidesz pártigazgatója. Kubatov pedig azt akarja elhitetni, hogy semmi köze nincs az alvilág mozgósításához, miközben Szőke Feri akciója után körlevelet írt, hogy hasonlóan szervezzék meg a Fidesz irodáinak védelmét.

Szőke Feri, miután „minden kérés nélkül” megtisztította a Fidesz-székház udvarát, úgy nyilatkozott, mint egy politikus: senki nem kérte fel. Nem Kubatov Gábor küldte, hanem szeretett pártja iránti aggódás vezette, hogy akár 3 év börtönnel fenyegetett bűncselekményt végrehajtva is segítse a hazát. Börtöntől emiatt nem kell tartania, a rendőrök nem tették szóvá, hogy az orruk előtt bűncselekmény történik. Nyilván nem felejtették el sem ők, sem a főnökeik, hogy a Parlament rendészeti bizottságát (a rendőrség munkáját felügyelő testületet) a fideszes Kocsis Máté vezeti, aki – egyébként – a Fradi alelnöke. Addig rendőrök, amíg Kocsis akarja.

Ha igazak a hírek, hogy a Fradi biztonsági szolgálatán keresztül és talán más jogcímen is Szőke Feri és emberei pénzt kapnak a Ferencvárostól (Szőke Feri havi négyszázezret keres?), akkor azt tekinthetjük a Fidesztől kapott fizetésüknek, amelyért ellenszolgáltatással tartoznak. Az alvilági banditák a Fidesz zsoldosai. Ha azt is figyelembe vesszük, hogy a Fradi állami cégektől és a közvagyonból kapja a pénze egy részét, akkor egy pénzmosás közbeiktatásával az adófizetők pénzéből tart fenn a Fidesz egy alvilági katonákból álló rohamcsapatot. Ez szükség esetén bevethető a demokráciáért tüntetőkkel szemben, vagy a hallgatói jogokat követelő diákok ellen. Kopasz kábítószeres bűnözők jelennek meg spontán, hogy megvédjék a „nemzeti ügyek kormányát” és a „nemzeti ügyek miniszterelnökét”. Mindez jól mutatja, hogy Orbán kicsoda, és kikhez tartozik. A mostani stratégia azt mutatja, hogy nem a rendőröket vetik be, nehogy számon lehessen kérni, amikor a Fidesz a rendőrség intézkedésével szemben a rendbontók mellé állt. Úgy tesznek, mintha Orbán és a Fidesz e vitákon kívül állna. Ha verekednek, akkor majd jön a jó Fidesz, aki rendet tesz. Ezért a rendbontók verőlegényeit uszítják a békés tüntetőkre, az alvilágot állítják a demokratikus jogokat követelőkkel szemben, mintha ezek egymással vitáznának. A Fidesz csak hozza a süteményt.

Ki gondolta volna, hogy Orbán Viktor valaha erre a szintre süllyed? Gyilkosok és rablók kapitánya, alvilági csőcselékre támaszkodik az emberi jogokat követelő fiatalokkal szemben a Hősök tere egykori szónoka. Mondhatnánk, hogy maffiával és bűnözőkkel szövetkezik Magyarországa kormánya saját népe ellen. De szó nincs erről. A maffia nem kívül van, hanem belül. Ez a párt maga. Szőke Feri a saját pártját megy megvédeni. A pártigazgató a bűnözők társa. A rendőrségnek a magánterületről minden illetéktelen személyt el kellett volna távolítania, ha a tulajdonos szerint jogtalanul tartózkodik ott. Szőke Ferit és csapatát is elő kellett volna állítani, de ők nem voltak idegenek. A bűnözők a Fidesz-székház udvarán otthon voltak. A 2-es szektor nemcsak a Fradiba, de a Fideszbe is beolvadt.

A Fidesz nem egy klasszikus maffia, amelynek megvannak a megvett politikusai, a pénzügyi szakemberei és a végrehajtó emberei, de az államhatalmon kívül áll. A Fidesz ennél sokkal rosszabb. A Fidesz olyan maffia, amely maga birtokolja az államhatalmat. De tolvajok, rablók és gyilkosok gyülekezőhelye is, akiknek megvan a maguk szerepe a párton belüli munkamegosztásban. A fehérgalléros bűnözők mellett ott van a klasszikus alvilág. Fidesz és Orbán kormányzása kompatibilis Szőke Ferivel. Stílusában és színvonalában az alkotmánymódosítások Szőke Ferivel azonos szinten vannak. De ennél is többről van szó. Orbánék Kubatovval és Szőke Ferivel egy pártban vannak, a köztörvényes bűnözők pártfeladatot hajtanak végre. Kopaszok vannak a Fideszben. Megértük ezt is. Hol vannak a gyilkos Szőke Ferihez képest a kisgazdák és az MDF operett skinheadjei, akik kifütyülik Göncz Árpádot? Orbán Viktor a hierarchia tetején áll, szorosan együttműködve a politikai és kormányzati szintre emelkedett maffiával: ő megrendel, azok pedig végrehajtanak. Orbán Viktor a saját bűnözői csoportjának párt- és miniszterelnöke. Nem ismeretlen ez a világtörténelemben, előbb-utóbb börtönben végzik, vagy adócsalásért, vagy a nőügyeik miatt. Ám elődeik képtelenek voltak arra, hogy megszerezzék és egy kézben tartsák a gazdasági, végrehajtói és törvényhozási hatalmat. Ez az unortodox, magyar maffia lényege. A “független” Alkotmánybíróság végső lerohanása és a totális hatalom megszerzése hétfőn történik meg az alkotmány negyedik módosításával.

Orbán lezüllesztette az országot a Balkánnál is alacsonyabb színvonalra, mert bűnözők martalékává tette az országot, a kormányzási stílusa pedig a 2-es szektort idézi. Ne felejtsük el Selmeczi Gabriella idétlen röhögcsélését a süteményekkel, amely a magyar nép megvetése. Amikor majd jó szokásuk szerint a félázsiai magyarok, akik az ő híveik, megint embereket lógatnak a villanyoszlopra, majd jusson eszünkbe ez a kínos röhögés. Akik bemásztak a kerítésen, azok nem bűnözők, de nem találtak megfelelőbb megoldást, hogy figyelembe vegyék őket, és elmondhassák a véleményüket. Ők soha nem fognak bántani senkit. De akik sósavat akarnak önteni az arcukba, azok egyszer megelégelik a hazugságokat. Ha nem hallgatnak a jogvédőkre, akkor olyan országot építenek, amelyben azok is rosszul érzik majd magukat, akik ma sósavat öntenének a honfitársaik arcába. Ezektől pedig a Szőke Feri sem fogja megvédeni őket, hacsak nem ő maga lesz az első, aki átdobja az ágon az első kötelet. Nem olvasnak klasszikusokat? Mindig így történik.

Újra megalázták a jogaikért tüntetőket a sütikkel, és a leplezetlen cinizmusukkal készítik elő a saját katasztrófájukat. Az a fiatal lány, akit Szőke Feri húzott ki a Fidesz udvarából, és nem tudta, hogy a miniszterelnökének köszönhetően egy gyilkos kezében van, Orbán Viktornak teszi a legnagyobb szívességet, amikor a demokrácia és a jogállam hiányára figyelmezteti. Ahol ezt lebontották, ott katasztrófa következik, amely majd először a diktátort temeti maga alá. Ahol nem lehet tárgyalni, ott az erőszak veszi át a terepet. Megvolt ezek főpróbája 1998 előtt, 2006-ban és a 2010-es választások előtt is. A Fidesz szélsőjobboldali „béketüntetői” és a 2-es szektor alvilági bűnözői között vannak azok, akik előbb-utóbb vagy a szelíd, de bátor bölcsészlánynak a vérét ontják, vagy a megbízóikét. A történelmi tapasztalatok nem sok jót ígérnek.

Szőke Feri, mint a pisztoly a színházi dramaturgiában, megjelent a színpadon.

Pápai Gábor rajza

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (213 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +291 ( 311 szavazatból)
Bartus László: Szőke Feri, 4.9 out of 5 based on 213 ratings

  • Hozzászólások(159)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

159 Reader’s Comments

  1. Sajnos Bartus Úrnak ismét igaza van !! Az a helyzet hogy lassan minden a helyére kerül ! Mindezt amit most Bartus Úr leírt , -igaz nem ennyire konkrétan – de sokan már itt is és máshol is leírták(írtuk) a hozzászólásainkban ! Ebben az a szörnyű hogy amióta olvasom az AN-t azóta sajnos nem tudtam vitatkozni Bartus László írásaival ! Nagyon elszomorító , hogy az írásaiban taglalt dolgok ha még nem voltak megtörténtek , azok hamarosan azzá váltak !! Ez az Ország sajnos valóban egy nagyon jól szervezett MAFFIA HÁLÓZAT ! Most már nagyon tanácstalan vagyok , és hajlok én is arra hogy mégis csak a választás bojkottja lenne a pártolandó ! Már meglebegtették hogy majd csak hetek múlva lesznek eredmények – VAJON MIÉRT IS – a mai elektronikus, internetes világban , amikor egy-egy program néhány másodperc alatt olyan teljesítményre képes ami néhány éve elképzelhetetlen volt !! Persze kell az idő a preparálásokra “családi körben” , vagyis fideSS-körben ! Jobb ha hozzászokunk a jelenlegi helyzethez , bár nem fog sokáig tartani ez sem , mert úgy néz ki napról napra hogy még MINDÉG VAN LEJJEBB !!! Ezek a focimeccses műbalhék , mint a mai is csak egyszerű gyakorlatozása az ORBÁNI CSŐCSELÉKNEK , mert már készülnek megvédeni az Ő RENDJÜKET !!! Úgy borzasztó ez az egész ahogy van !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (35 szavazatból)
  2. Csak és kizárólag olyan tüntetésre illetve megmozdulásra vagyok hajlandó elmenni,ahol minden demokratikus párt,szervezet, civilek, magánszemély mindenfajta korlátozás nélkül vehet részt (logók,zászlók ,molinók ,beszédek, puszta részvétel) A legkisebb mértékben sem vagyok hajlandó tolerálni a továbbiakban a sifferizmust sem a juhászpéterizmust. Elég volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Tessék végre felfogni ,hogy vagy összefogunk vagy beledöglünk a családjainkkal
    együtt!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (40 szavazatból)
  3. TUDOM, hogy – sajnos – külföldről úgyis hiába várnánk segítséget. Pl. az EU-tól 1956-ban is így volt.Csak lestük rövidhullámon az ENSz közgyűlését és Wiili Brandt értünk való szónoklatait. Az 1956 nov. 4-én végrehajtott szovjet invázió farvizén meg az angolok kirobbantották a szuezi válságot. Egy pont ide, egy pont oda és kész.
    A kérdés most az, hogy felismerik-e a nyugati uniós tagországok, hogy OV még rájuk is veszélyes lehet. Ne higyje senki, hogy ez a paranoiásan hatalommániás zsebdiktátor beéri “csak” Magyarországgal! Lesznek még unortodox külpolitikai húzásai is.
    Egyébként tud valaki bármit is arról, hogy miért járnak mostanában a legnagyobb FideSS főnökök Moszkvába és miért akarják az MNB dollárban lévő valuta-tartalékait (vay annak egy jelentős részét) rubelre váltani?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  4. admin
    “Bajnai Gordont a Szigetvári nevű szélhámos gazember félrevezette és jégre vitte, neki annyi.”
    .
    Friss példa rá a die Zeitnek adott interjúban a szinte semmitmondó Bajnai-válaszok, az ütős címe elenére:
    .
    “A helyes kérdésekre rettenetes válaszokat adott Orbán
    Hideg polgárháborúként mutatja be a magyarországi helyzetet Bajnai Gordon a Die Zeitnek adott hosszú interjúban.
    .
    Az Együtt 2014 vezetője a gazdasági bajokért elsősorban a kormányt okolja, hiszen amikor az EU nem engedte elfutni a deficitet, Orbán hozzákezdett a családi ezüst elkótyavetyéléséhez, és ez sok bizalmat lerombolt Magyarországon és a külföldi befektetők soraiban is. Jelenleg csaknem a nullán áll a növekedési potenciál. Az előrelépés érdekében új megállapodást kell kötni a bankokkal és a beruházókkal,mert több hitelre és pénzre van szükség.
    .
    A belpolitikáról szólva Bajnai kifejtette, hogy vidéki útjain azt tapasztalja: az emberek egyre inkább rájönnek, hogy milyen fontos a mindennapi élet számára is a demokrácia és a jog betartása. Arra is fel kívánja ugyanakkor hívni a magyarok figyelmét, hogy a populizmus csak olyan országnak hozhat sikereket, amelynek vannak különleges erőforrásai, pl. az olaj.
    .
    Ő és pártja szeretnének ismét egy normális államban élni. Az ország ugyanis mélyen megosztott, ezért az emberek különösen vágynak a kiegyensúlyozott viszonyokra. Jelenleg azonban kiábrándultak mind a korábbi korrupcióból, mind az Orbán-féle reménytelenül rossz politikából. Őket próbálja most a középről megszólítani.
    .
    Az interjúalany ennél a pontnál megjegyezte, hogy életveszélyes a miniszterelnök Európa-ellenes retorikája. Arra a kérdésre, hogy a földrésznek nem kellene-e határozottabban reagálnia a Jobbikra, azt válaszolta, hogy tévedés lenne a külső nyomástól a magyar politika megváltozását várni. A választópolgároknak kell dönteniük a saját sorsukról.
    .
    Bajnai a leendő új kormány számára akkor lát esélyt a sikeres munkára, ha az megfelelő többségre támaszkodhat. Mert akkor esély kínálkozna egyfajta nemzeti megállapodásra, hogy tisztességes tárgyalást folytathassanak az ellenzékkel a többi közt az alaptörvény átalakításáról, hogy normálisan lehessen irányítani az országot. A pártok fölött kellene egyetértésre jutni, nem pedig mindent a nulláról újrakezdeni. Orbán ugyanis több helyes kérdést tett fel, csak a válaszai voltak rettenetesen rosszak.”
    http://www.168ora.hu/globusz/orban-helyes-kerdesekre-rettenetes-valaszokat-adott-111286.html
    .
    (Plusz a kommentek, közötte Bartus L. – plagizálva.)
    .
    Az eredeti:
    http://www.zeit.de/2013/10/Ungarn-Oppositionsfuehrer-Gordon-Bajnai

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  5. Hiányolom Erdő Péter szerepét mindebben, bár most szeretne “nyugaton” maradni, remélem sikerül majd neki és akkor vihetné magával pl. a 2006-os Vértesaljas jezsuitát, meg a 2006-os szereplése után Szombathelyre került Veres András hirhedt pispek urakat. Jajj, meg a Majer volt pécsi püspököt is, már csak a zsidózó 2002 Szent István-napi budapesti szentbeszéde jutalmáúl.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  6. Amikor a politika világa összefonódik az “igazi” alvilággal!! Ennek Orbán a “mestere”!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  7. Olvasom: a Fradi-Újpest szurkolói rátámadtak a rendőrökre. Kérdezem,milyen “szurkolók”?! Ki meri ezeket szurkolónak nevezni !!!???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  8. Kedves “De hol van Columbo felesége?” mit értesz az alatt, hogy “amikor még nem volt “fidesz-FTC jegyesség (értsd: amikor még a szocik adták az ívet)”?
    Igazatmondaniképtelen Viktormihály -saját dicsekvése alapján- a fradi B-középben nőtt fel.
    Ez talán annyit jelent, hogy Fidesz-szurkolói alvilág “jegyesség” már azóta létezik, hogy Orbán focimeccsekre kezdett járni. Tehát évtizedek óta.
    Orbán a hatalomba kerülését a futballhuligánok randalírozásainak köszönheti elsősorban, egyáltalán nem véletlen, hogy szakosztályok támogatás (szakosztályvezetők, egyesületi elnökök fideszkézbe vonása, stadionépítések) fedőnév alatt az egész országban a futballhuligánok pénzelése történik.
    Nem FIDESZ-FTC jegyesség van, mert ez esetben foci-utánpótlásnevelés, mérkőzéseken közbiztonság kialakítás, közvagyonvédelem biztosítása, közvagyon megóvása történne.
    Amit te fidesz-FTC jegyességként nevezel, szerintem a társadalom söpredékének a demokratikus érzelműekre rászabadítási akciója, a “Lenin-fiúk” példakép reinkarnálódása Orbán-módra.
    De mert lehet, hogy másképpen látod, örülnék, ha bővebben szólnál róla.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  9. Bartus László kiváló látleletet írt a fülkeforradalom eredetéről, hiszen jólléátható, hogy minden egy szűk csoport korlátlan hatalmának kiépítéséről szólt és szól napjainkban is. Ez prdig a maffia módszere, csak ott gépisztolyokkal írtják ki az ellenlábas bandák vezéreit. Az első vonalban itt a fegyvereket kiktaták. Eddig. A miniszterelnök és házelnök azonban már kiéoítette a maga államilag finanszírózott és az adóforintokból fenntartott, korlátlan lehetőségekkel bíró tertőrségét, amelyeknek fegyverei is vannak.
    Bartus úr a fradi 2-es szektora mellett Tóth Bélát említi mint az oljamaffiához vezető szálat, bár ezt Ő is és még sokan tudják, mégis leírom a Kaya Ibrahim és Josip Tot iratait eltulajdonító és azzal visszaélő veszteséges cégeket eltüntető fehérgallérosok csoportját a schletcsabákat és kövérszilárdokat; a pártszékház-pénzt az orbánbányába toló orbánokat és simicskákat; az ÁFA-csaló vargatamásokat; az ügyeket eltusuló pintéreket és poltokat is, akik így intézményesen egyesültek a 2-es szektor erős embereivel. Ezeknek az embereknek az ügyeit kezdettől fogva lehetett látni, a magyar emberek azonban holmi nokiás-doboz őrületben a maffiózókra szavaztak, hiszen Ők mégis csak profibbak a pitiáner tolvajoknál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  10. Barry1
    Nagyon sokszor egyetértek veled, de most megjegyeznék valamit.
    Azt mondod, csak olyan demonstráción vagy hajlandó…stb,stb.
    Valamit nem veszel észre. Lehet hogy már mániámmá vált, de szóvá teszem neked is.
    Itt van március 15.-e! Nem kell írnom ugye, hogy minek az ünnepe? Miért nem ünnepel az ellenzék a hivatalos állami ünnepségen?
    Miért nem tudatják az ellenzékiek, egy hivatalos állami ünnepségen a fidesszel, és a vendégekkel, hogy nagyon nem tetszik a rendszer?A világ erre vár!!!!( – és utána mozdul)
    Miért nem lehet kiállni a sajtószabadságért, meg a demokráciáért, pont annak az ünnepén?
    Miért ez a meghunyászkodás, és a fidesz kottájából való hangszerelés?
    .
    A bátor kiállás helyett az ellenzék most megint félrevonul? Soha nem lesz ettől jobb alkalom, hogy az ellenzék a hatalom tudtára adja a nemtetszését!
    Nem értem!!!
    Megmagyaráznád, kérlek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  11. Nagyon is ideje lenne a gyakorlatban megvalósítani a fidesz által kijelölt útról letérést. Sajnos minden úgy történik, ahogy Orbán tervezi: elkülönült “ünneplés” (persze úgy, hogy az Orbáncsürhe azért rendre megzavarja az ellenoldal rendezvényeit síppal-dobbal innentől lehetséges, hogy még sósavas koktélokkal is…), a felszalámizottságnak még a látványban is mindenáron való fenntartása.
    Mennyire más eredmény kecsegtetne, ha Orbán jelenlétében, esetleg távollétében, ha nem merne részt venni, állami ünnepen hangzanának el a demokráciát, sajtószabadságot követelő jelmondatok.
    Mese habba az a porhintés, hogy “nem illik” megzavarni az ünnep méltóságát…
    Szerintem éppen az lenne az igazi ünnep, ha megtörténne végre a szembenézés a valósággal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  12. Nem pont ide illik, de aki tudja hallgassa vissza a Klub rádió ma reggeli adását a reggeli gyorsban 7.órás hírek után volt,
    Parászka Borókával volt egy beszélgetés az Marosvásárhelyen a székely szabadság napján vasárnap tartott autonómiatüntetésről. Számomra döbbenetes volt.

    http://www.klubradio.hu/klubmp3/klub20130311-065901.mp3

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  13. Szép kis jövő!Már megint fejbe kólintott ez az írás,Más hallani róla és más ha a képembe kapom.Egy kérdésem van miért hagyták ezt akik tudták merre megy Magyarországon a törvénygyárak útvonala?Ők is hibásak meg mi is, csak egy különbség azért van mi nem tudtuk ilyen behatóan mint ahogy itt szembesülünk vele.Úgy tűnik itthon mindent elhazudtak és elhazudnak előlünk és egyre jobban. .Most az a kérdés ,hogy szavazzak azokra akik még ma is be vannak szarva a fidesztől?Lesz nekem valami változás ennek eredményeként ?Egy biztos legalizálom a hatalmukat én ezt nem akarom megtenni.Miért nem teszi meg végre az Unió a lépéseket?ha kell ne kapjunk pénzt,ha kell vonják meg a szavazati jogunkat.Vállaljuk sokan annak érdekében,hogy örökre eltűnjön ez a fajta szemlélet az országból.Ez egy tragédia a magyarok tragédiája a gyávaság a szolgalelkűség.”Elnézést kérek Kertész Ákostól” de ahogy én látom most a helyzetet jobban járt amikor elment ebből az országból.Ez egy kupleráj és ez nem is változik amíg ilyen kevesen értjük a lényegét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  14. Janka
    Olyan szurkolók, akiknek több milliárdért építenek stadionokat, olyan szurkolók, akik már alig várják, hogy szétverhessék az új stadionokat!
    Akik randalírozásánál a rendőrök félrenéznek, de a tüntető fiatalok közül kiemelnek egyet és előállítják, de aki a 30 kg-s lánykát elráncigálja (Sz.F.) azt sem gátolják meg….
    És ezt eltűrik a magyarok.
    Jön a hosszú hétvége, a fővárosiak is tűznek el, mint a vezér….ezt szokták meg, még a fideszes balhék idején.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  15. Irén
    Gyurcsány Ferenc és a DK tett, a zemberek kinevették, kevésnek tartották, és magukra hagyták őket. Akkor?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  16. Bumburi mit magyarázzak meg.? Szinte szó szerint azt mondom ,amit te. Én már 10 napja javasoltam,hogy az ellenzék is menjen a Múzeum kertbe és fojtsa bele a szót a suttyóba.De,eggyütt menjen ,mindenki.
    Amiből viszont totálisan elegem van ,az a “semleges ciivilség”. Fából vaskarika.
    Aki ebben a helyzetben úgymond semleges ,az orbánnak segit
    Nem akarnak pártokat,lógókat, molinókat,ez ne jöjjön ezért,az ne jöjjön azért ,ez meg ne beszéljen,meg az se,meg gyurcsány főleg ne. Egyedül Gyurcsány mondja az igazat,nem taktikázik,nem sumákol ,és csak azért ne jöjjön mert selmeczi meg kósa úgy gondolja. Na ez az amit a magam részéről NEM TŰRÖK TOVÁBB. NEM! NEM !NEM és százszor is nem.
    A Lendvay utcai diákok is azt mondták az ATV-n ,hogy nem kérnek a Gyurcsány-Vadai féle alkotmányozásból. Ugyan miért nem ? Tételes indoklást KÖVETELEK!!!. Itt még az orbán ellen tüntetők is orbánnak akarnak megfelelni.
    Most én kérdezem tőled. Magyarázd már meg nekem ,hogy is van ez az egész. Nekem magas, ehhez én hülye vagyok és nem birom követni.
    Itt nem Gyurcsányról van szó,ő a legkevesebb. Itt a bennünk lappangó orbánizmusról van szó. Neki akarunk megfelelni, simán visszapapagájkodjuk a 8 évezést,relativizáljuk és ősszemossuk a jelenlegi aljas brigantikat,mondjuk Medgyesivel Oszkóval, Bajnaival stb…. Miért, nem igy van??? Igenis a T@k@m tele van ezzel a sok tarisznyás álcivil hülyegyerekkel. vagy fogalmuk sincs róla ,hogy mi van, vagy csak simán hülyék és naivak vagy küldték őket( a 2 dávid, siffer),Hogy ehették meg ezt a HÖOK maszlagot? Nevetséges.Bocs de nálam már kezd elszakadni a cérna.Ja, és kövezzenek meg érte ,de most tetszett a Mesterházy ( Eddis csak kritizáltam.) Erre is azonnal jött az okoskodó ,fanyalgó kórus.
    Egységes ,normális és semmiben nem hátráló, határozott és egy kicsivel radikálisabb ellenzéket AKAROK (nem szertnék,hanem igenis akarok,vagy beledöglünk mindannyian!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  17. Barry1
    Egyetértünk. Kivéve Mesterházyt!
    Mint írtam Kecskeméti károlynak: elfogadnám Mesterházytól ezt a beszédet, ha egy konszolidált helyzetben mondta volna el. DE nem az van!!!
    Itt lett volna az idő elmagyaráznia, hogy mi a feladat! Elsősorban nem az, hogy tapsikoljanak az ő beszédére, hanem Orbán elzavarása, széleskörű összefogással!
    Erről hallgatott! A folyón akkor kell átkelni, ha odaértünk… Ami annyit jelent most nekem, hogy nem a Mesterházy terveinek ( egyes szám első személyben nyilvánult meg többször is) van itt az ideje, hanem az ellenzék megszervezésének, hogy most március 15.-én együttes erővel elzavarják Orbánt, a világ szem, és fültanújával!
    Mint tudjuk nem ebbe az irányba vitte a 10 000 embert. Hülyítette őket, a majdan lehetséges ( vagy nem) szebb jövő felé, amit természetesen az ő vezényletével fog bekövetkezni!
    Hánynom kell tőle, mert itt már egyáltalán nem az országról volt szó, hanem a saját érvényesülésének a bebiztosításáról.
    Lehet hogy nem értesz velem egyet, de MOST nem a terveknek kellene előjogot biztosítani, hanem egy rezsim váltásnak. Szerintem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  18. Bumburi Oké, vegyük ezt első lépésnek Annak nem volt rossz Retorikailag egyenesen kiváló volt. Papir nélkül, pláne összehasonlitva orbán felolvasó estjével vagy Bajnai defenziv motyogásával.( Gyurcsányt nem mondom ,vele elfogult vagyok.pozitiv
    irányban.) DE!!!! Ha ezt a szerintem igenis jó antrét nem követik gyorsan a megfelelő lépések ,akkor baj lesz..Azt azért ne feledjük ,hogy tényleg a szocik a legerősebb ellenzék ha tetszik nekünk ,ha nem. Adjuk meg az esélyt ,ne kapásból utasitsuk el. Össze kell fogni. Muszáj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  19. Bumburi
    Még egy dolog Mesterházy védelmében. Igenis fel kell épiteni magát,ugyanis a magyaroknak VEZÉR KELL !!! (lásd: Kertész Ákos) Másképp esély sincs!!!
    Lehet,hogy neked vagy nekem ez nem annyira tetszik,de ez kőkeményen igaz!!
    Ugyhogy ezt jól csinálta,de várjuk a további pozitiv lépéseket és lehetőleg minél
    gyorsabban!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Barry1
    Az országért beszélek, nem ellene. Nem személyfüggő nálam!
    Nem elutasítom, kritizálom.
    Kekecnek írtam a múltkor, hogy ne legyen senki abban olyan biztos, hogy a DK támogatottsága annyi, amennyit mérnek,és kommunikálnak.
    Kekec ellenvetésére, hogy akkor Gyurcsány reklamált volna ( ha keveset mérnek ) meg azt mondtam, hogy bolond lett volna kiábrándítani a közvélemény kutatókat. Most meg még hozzáteszem, hogy nem akar még nagyobb össztüzet a pártjára. Okosan. Fog még Ő meglepetést okozni!
    Természetesen csak akkor, ha a cél elsősorban Orbán elzavarása! Nem a program, mert az csak utána következhet. Konszenzussal,összefogva az ellenzékkel. Mindegyikkel.És nem előretolva a saját személyét, mint teszi azt minden esetben mostanában Mesterházy.
    Valahol úgy érzem, hogy ez az elégtétel kijárna neki….
    Bár igazam lenne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  21. Bumburi

    Nyugi ,a DK tényleg fog még meglepetést okozni.
    A legutóbbi közvélemény kutatások szerint orbán támogatottsága 26 X- os!!!!!!
    azaz huszonhatszorosa gyurcsányénak .! Ugyan, ezt ki hiszi el?. Akkikel én beszélek ,azoknak enyhe többsége DK szimpatizáns.
    mellesleg ,ha engem kérdezne egy k. özvélemény kutató. én azt válaszolnám, hogy fideszes vagyok és imádom orbánt. Már nehogy az igazat mondjam ,ezzel is segitve a kubatov lista összeállitását. Egy lószart ,kedves mama….
    Gondolom ,azt érzékeled,hogy merre felé húzok , de ez nem változtat azon ,hogy igenis az mszp a legerősebb ellenzéki párt és ha nekem a z orbán elzavarása a legfontosabb, akkor szent kötelességem mindent megtenni ennek érdekében. Ha ehhez az mszp-t és Mesterházyt kell támogatnom, akkor minden erőmmel támogatni fogom őket.
    Ami Gyurcsányt illeti ,nyugi lesz még itt rehab, mi az ,hogy nagyon is!!!
    Üdvözlettel: Barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  22. Kedves Barry és bumburi,
    Mindkettőtöknek van igazsága, Én is várom, hogy az Mszp ezek után most aztán álljon a sarkára, mutassa meg magát ne csak szavakban, hanem tettekben is. Beszélni szépen lehet és sokat, de az csak halottnak a csók.
    Önfényezés kevés, tettek szükségeltetnek. Igen is ha ilyen elkötelezett az Mszp, akkor vonuljon egytől egyig, mutasson olyan erőt, amiről Mesterházy beszélt. A tegnapi napon nem ezt tapasztaltam.
    Gyurcsány és Bajnaival kapcsolatban igazatok van minden tekintetben! Jól látja ezt a hatalom, ezért aztán minden aljasságot kitervelnek a lejáratásukra.
    Nem véletlen, hogy GyF most kissé háttérbe vonult, de azért nagyon is számít.

    Nem vagyok híve a konfrontálódásnak, ill. annak, hogy az un. állami ünnepen lépjünk fel a diktatúra ellen, hiszen látjuk, hogy ezek mire képesek, vélhetően sokkal aljasabb módszerekre is, mint gondolnánk. Meggyőződésem, hogy a szervezés ezerrel folyik, úgy bel- mint külföldről jönnek a szélsőséges támogatóik, akiket ugyan úgy a “balhé” szele mozgat, mint a B középet.
    Itt akarnak erőt demonstrálni, mert saját hazájukban nem teszik, nincs miért mert normális kormányuk van a miénkhez képest. Tehát a saját talpnyalóikon kívül szánalmas agyhalott, félrevezetett magyarokkal, a saját radikális söpredékével megspékelve biztosításként szükséges nekik a határon túli szervezett balhézók jelenléte a mi nemzeti ünnepünkön.
    Ez ismét csak egy szánalmas kisérlet annak a bemutatására, hogy ők vannak fölényben. Azt hiszem, ezt már az EU-ban is látják világosan, ov saját magát amortizálja roham tempóban.
    Nekünk a Kálvin téren a helyünk, az összes demokrata pártnak és demokratának.
    Ha az Mszp-nek lesz Bp-en legalább 80 ezer szimpatizánsa (ennél jóval több is van), a többi kisebb pártnak csak 10-20 ezer embere, civilekről nem is szólva, már szép lenne! Csak Budapestről beszéltem.
    Most és folyamatosan ezt meg kellene tenni annak érdekében, hogy ezt a fasiszta doktatúrát mielőbb lesöpörjük a porondról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  23. norbert. ++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Pont tegnap akartam írni, hogy hétfő délelőtt a “Ne írd alá, János – Tiltakozás az Alaptörvény 4. módosítása ellen!”- elnevezésű demonstrációval lesz egy kis bibi!
    Most olvasom hogy a rendőrség lezárta a köztársasági elnök palotájának környékét !
    Ez hiba volt bejelenteni a demonstrálóktól hogy oda mennek !!!!
    Nem és nem tanulnak, hogy OV mindig egy lépéssel előrébb van!
    Sajnos – ezidáig – úgy fest, hogy csak fogják módosítani az alaptörvényt!
    Nem tudom , miért akar OV összeveszni az EUval , de ő tudja, hogy úgysem fogják lecseszni!
    Majd kap egy ejnyje-bejnyét oszt jó napot lesz nekünk!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. Pár perccel ezelőtt történt, hogy a parlament előtt tüntetőket a
    RENDŐRÖK ELŐÁLLíTOTTÁK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. A parlament előtt fél ötkor találkozó!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  27. “Ki gondolta volna, hogy Orbán Viktor valaha erre a szintre süllyed?”

    Sokan gondoltuk, Bartus úr. Már 89-ben is. Csak némi értelem és emberismeret kellett hozzá, hogy már akkor lássuk, ki ez az alak valójában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Most nézem, az ATV egyenesben fogja közvetíteni ov. beszédét 13 órakor, “magyarország nem hagyja magát” címmel. Na ezt azért megnézem, aztán délután irány a helyszín.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  29. Szenzor
    “A parlament előtt fél ötkor találkozó!!!!!!!!!!”
    .
    Nagyon helyes!
    Tüntetni – Áder több napos távollétében – nem az üres Sándor-palotánál kell, hanem a Parlamentnél, ahol a képviselők szavaznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  30. Ismét egy jó cikkben kaptunk tájékoztatót a magyar történelem egy szeletéről,
    melyről sokan mások legszívesebben hallgatnának. Sajnos minden gondolata
    igaz. Hiába is akarnák tagadni, hiszen a látható TÉNYEK BIZONYÍTANAK!
    .
    Néhány morzsával célszerű kiegészíteni e kiváló írást.
    A háború után újjáéledő magyar sport helyzete aggasztó volt jó néhány évig.
    Az inflációban lévő élelmiszerhiány miatt az újrainduló sportklubok természetbeni
    juttatásért játszottak vidéki barátságos mérkőzéseket. A Fradi Ladányban is játszott. Különös “rokonságot” éreztek a PMÁV szurkolói, mivel nálunk is, hasonlóan a Fradihoz zöld-fehér csíkos volt a mez hivatalos színe.
    Jól emlékezünk a helyi szurkolók szövegére:
    “sonka, kolbász, szalonna Kispéternek jó volna”. Akkor még nem volt összefonódva a sport a politikával. Nemrég még a NAC-al játszottak,
    vagyis a Nagyváradi Atlétikai Club fistáival.
    Utána sokat változott a helyzet. A megszálló Szovjet csapatokkal megjelent a sportban is a politikai nyomás. Szovjet mintára, a bajnokságban indulni
    akaró csapatok szervezeteit és nevét is átalakították. Így lett a Fradiból Kinizsi,
    a MÁV csapataiból – így a DVSC-ből is – Lokomatív (ott loksi lett és maradt).
    a KAC-ból így lett Honvéd. Szinte minden csapat, valamilyen politikai felfogás
    áldozatává vált. Az átszervezés során kerültek be a sport felső vezetésébe
    a politikailag megbízható emberek és a megszálló hatalom “ellenőrei”.
    Érdekes, hogy a Kinizsit a “vendéglátósok” csapataként akarták működtetni.
    Ugyanakkor vált Boross Péter is – másokkal együtt – a vendéglátó iparban vezető. (az előélete miatt nem furcsa?) Ekkor kapott Antall is múzeumot.
    .
    A zöld színt is lecserélték, mivel AKKOR VALÓBAN A ZÖLD NYILAS SZIN VOLT.
    E mögött találtak egymásra – a sportszeretők mellett – különféle politikai
    csoportok. Más helyen nem gyülekezhettek, mivel az meg volt tiltva. Igy már
    a háború utáni újjáébredéskor sokféle “színű” csoportokból alakultak ki az új.
    szurkolótáborok. Egyszerű halandó nem utazhatott külföldre, de ha mégis
    utazni engedték volna az nyilván feltűnő lehetett. A sportolók kivételt képeztek,
    hiszen ők dicsőséget hozhattak hazánknak Így akkor a külföldre kijutók
    közé nem csupán sportolók kerülhettek. MENT VELÜK A SLEPP IS !
    Természetesen a plusz létszám “feladatot” hajtott végre. Nem csak a
    sportolókat ellenőrizték! Valamilyen indokkal mások is bekerülhettek a
    kísérők közé. (ki tudja ki miért utazott valóban a csapattal?) E jelenség az
    évek során szinte hagyománnyá vált.
    .
    Nem csak Szőke Feri, sokan mások használták ki a “lehetőségeket” és így
    váltak “bizonyos körökben” befolyásos személyekké.
    .
    Tudta-e akkor valaki és tudja-e most, hogy valójában honnan kerül az az
    anyagi támogatás Pista bácsihoz, akitől ők személyesen kapják?
    A MEGSZÁLLÁS MEGSZŰNT ! MI LETT A SZEMÉLYI KAPCSOLATOKKAL?
    .
    KÖSZÖNJÜK A CIKKET. JÓ RÁVILÁGÍT EGYFAJTA JELENSÉGRE.
    E MELLETT – NAGYON VALÓSZÍNŰ – NEM CSAK A SPORT KÉPEZ KIVÉTELT.
    UGYAN AZ IPARUNK ÉS KERESKEDELMÜNK MIÉRT VAN ILYEN ÁLLAPOTBAN?
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Ezek az igazságok nem jutnak el Polt úr füléhez? Vagy Ő is egy párt csoportban van a Szőke Ferivel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  32. Mocskos egy banda ez a Fidesz nevű alvilági képződmény! Meg kell nézni őket! OV apja párttitkár, üzemvezető. Kövér egész rokonsága igazi kommunista társaság. Pokorni Apuka III/IIII-as. Élvezték a “diktatúra” minden előnyét! Most élvezik a rablók,gyilkosok támogatását, netán a pénzüket is! Balga magyarok! Meddig?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  33. Vajon miért “Fidesz” ez még mindig, pláne hogy őket irritálhatja legjobban ez az antivilágban keletkezett, erősen judeoliberális szagú elnevezés?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. Barry1!++++++++++++++ De régen mondok hasonlókat! Most azzal egészíteném ki, hogy aki ebben a helyzetben “semleges”, meg “független”, az egy maszatoló gerinctelen!
    A legújabb aljas fidesz-trükk. Az ogy 13 órakor a rizscsökkentéssel kezdődött, a minielnök a bíróságot ekézte, hogy elkaszálta a rezsicsökkentési törvényüket. Az egész időben ezen ment a szpícs, aztán még voltak interpellációk – köztük sok kormánypárti – ezzel vége is lett a tévé-közvetítés idejének. Úgyhogy a fülkeforradalmat sumák csöndben viszi végig ez ótvar bugris!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Jaj! Persze hogy nem “rizscsökkentéssel”, hanem rezsicsökkentéssel. (De még az is bejöhet.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  36. talalom
    A mai nap nem is alakulhatna jobban. Imádkozok ,hogy meglegyen a tákolmánybuherálás is. Hurrá. Ez totálisan meg van bolondulva ,szerintem rövid időn belül jön a gumiszoba. Én meg PÁRTOKAT AKAROK.!!!
    Elég volt a juhászpéterizmusból: Elegem van a civil csetlés-botlásból.!!!!
    Elegem van az amatőrizmusból. Persze a civilek a legfontosabbak,de profi vezetők kellenek. Az egészségügyben is a betegek a legfontosabbak, de mi lenne ,ha azt mondanák. Elegünk van az orvosokból meg a hála pénzből , majd mi jól megműtjük egymást Ez ugyanaz. A pártok minősége pedig egyenesen arányos a társadalom minőségével.Ez az igazi vastörvény. A fideszt
    se a gólya hozta nekünk Kaptuk, mert megérdemeltük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  37. Annak ellenére, hogy szinte minden nyitott szemű ember egy kis gondolkodás után rájöhetne ezekre az összefüggésekre a számtalan szilánkot összerakva, nagyon megdöbbentő amit ebben a cikkben olvashatunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  38. Ha valaki nem olvasta Jurányi Zsolt könyvét az alvilágról javaslom, próbálja megszerezni. Címe: Az alvilág zsoldjában

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Hallgatom a klub rádiót, Désit ostromolják a telefonálók. Erősen kritizálják a Havast azért mert az ATV-n alpári modon szidja Gyurcsányt. Szerintem a Havas feladatot teljesít. Mint tudjuk, az ATV-t a HIT gyülekete tartja fönn, es ez a Gyurcsányozás az ára, hogy vezérünk elismerte hivatalos egyházként a HIT gyülekezetét. Fanyalgunk Mesterházin, talán joggal. Én a Bagi-Nacsán is fanyalgok, mert Hofi magasra rakta a mércét. A politikai szónoklat terén meg Gyurcsány. És ne feledjétek, a beszéd tisztasága a gondolatok tisztaságára utal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  40. Amint a szavazás megtörténik a parlamenti ülésteremben ülésteremben, a kormányoldal voksaival valóban “szentesíti” azt az állapotot, amikor is egyértelművé válik: az Alkotmánybíróság alkotmányvédő tevékenységét az Országgyűlés felülbírálhatja – mondta Orbán.

    “- Ami a negyedik alkotmánymódosítással visszafordíthatatlanná válik, az Sólyom Lászlónak lehet, hogy rossz, de nekünk éppen a visszafordíthatatlanság a jó – hangoztatta a frakcióülésen Orbán Viktor, a résztvevők elmondása szerint. A miniszterelnök határozottan azt az álláspontot képviselte, hogy – Sólyom László felfogásával szemben, aki az Alkotmánybíróság egykori elnöke is volt – azt az álláspontot képviseli, hogy nem az Alkotmánybíróságnak kell alkotmányoznia, hanem az Országgyűlésnek, mely Magyarország legfőbb népképviseleti szerve.”
    Kész a fasiszta(inkább náci) hatalom. Egy valaki a vezér.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  41. bubu64
    Kijavítalak, utólagos engedelmeddel: most egy SENKI a vezér!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  42. bubu64 “… nem az Alkotmánybíróságnak kell alkotmányoznia, hanem az Országgyűlésnek, mely Magyarország legfőbb népképviseleti szerve. …”
    amely országgyűlés kétharmada orbán előtt kasztingolt és tett ígéretet orbánék minden gaztettének támogatására.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  43. Ezt a Szőke Feri című cikket tegnap (vasárnap) több mint 20 ezren olvasták.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  44. Tisztelt Admin!
    Nem csoda. Valamelyik nap olvastam, hogy Spanyolországban is sok állami pénz folyt a fociba és pont ezt vizsgálja az EU. Hogy lehet, hogy csőd van és oda dől a pénz. Ön nagyon jókor írta a cikket. Remélem Eu képviselők is olvasták. Angolul is fel kellene tenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. Úgy látom, az előzmények és a kapcsolatok sajnos itt sem érdekelnek senkit.
    Pedig a jelenleg is folyó kapcsolatok akkor alakultak ki. Nagyon jól mutatja
    mindezeket a fide$$ Pálfordulása. Az oroszokat ők kergették ki, de ki tudja
    milyen okból meleg kapcsolatot építenek ki Putyin pártjával és a
    Kínai Kommunista Párttal. Hiába azok a III/3-as több példányban lemásolt
    dokumentumok használhatónak tűnnek. (legalább is zsarolásra)
    .
    Egy újabb érdekesség. Barátom gyermeke abban az adatfeldolgozó
    központban dolgozik, amelyben az Orbán levelezését végzik. Apukáját
    kinevetve elmondta, hogy:
    1. nyilván a kiküldött levelezéshez lista kell
    2. az ablakos borítékban lévő levelek – névre szóló – nyomtatásakor, az
    eredeti listán bejegyzésre kerül a kiküldés
    3. a visszaküldési határidő határidő letelte után a beétkezett leveleket
    “bevételezik” és feldolgozzák
    4. a küldő és visszaküldött listák összevetéséből külön listák készülnek
    egy a beérkezett véleményekről (szeret, nem szeret) másik pedig a nem
    támogatók adatait tartalmazza.
    .
    Ez az eddigi minden levelezésnél így volt. Nehezítette a feldolgozók munkáját
    a megszüntetett vonalkód, mivel más módon kellett a későbbi beérkező
    válaszokat “bevételezni” nem közvetlen vonalkódos feldolgozás alapján.
    .
    Természetes az ilyen gépi adatfeldolgozás rendszerint papírkímélő módban
    történik, vagyis az első lépéstől kezdve a személyek adatai – a későbbi
    feldolgozhatóság miatt – GÉPI ADATBÁZISBAN VANNAK TÁROLVA! Ezekből
    bárkinek adatai pillanatok alatt kinyerhetők. Természetesen a hozzáférési
    jogok szerint. Az adatfeldolgozásban részvevők nagy része, csak arról
    tud amit ő hajtott végre személyesen. A későbbi adatfeldolgozásból is csak
    azt tudják ami ők végeztek,
    DE HA NEM LENNE A GÉPI ADATBÁZIS NEM LEHETNE ÉS NEM LENNE MIT
    FELDOLGOZNIUK!
    .
    Természetesen a TEK a máshol gyűjtött adatokkal együtt ezt is feldolgozza.
    .
    ÍGY FIGYEL A NAGYTESTVÉR, VAGYIS A MAFFIA!
    Ki gondolt erre rendszerváltozáskor?
    Ez a rendszer ugyanis abban az időszakban kezdődött amit fenn vázoltam.
    Folytonos fejlődésen vált ilyenné. Soha sem szűnt meg egy pillanatig sem.
    A szakembereket nem lehet kicserélni, hiszen a régebbi mágnesszalagos
    eszközöket és a szoftverállományt már kevesen ismerhetik, hiába van
    adatállomány. Ezért a hozzáértő személyzetre vigyázni kell.
    .
    Akiket a mai tüntetés után előállítottak, azoknak az adatai már be kerültek a
    nyilvántartásba és életük folyamán zsarolhatókká válhatnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. 20 000 az nem rossz Laci ! Remelem egyre tobben ovassak ! Mindenesetre en is tamogatom online az AN-t. Egyre tobb computer elso oldalan lathato az amerikai nepszava nyilvanos helyeken!! Remelem lesz majd olyan cikk amit 100 000 ember olvas!!! Itt leirjak amit e kell irni , ennek pedig meglesz a gyumolcse !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. Egyébkét!!!
    .
    Figyelmeztetésül!!!
    .
    Felhívom mindenki figyelmét, ert az utóbbi időben több CÉG(?)
    - akarja rendezni wincseszteremet
    - akarja megőrizni adatállományomat saját tárolójában
    - akarja adatfelhőbe tároltatni adataimat, mert azokhoz bárhol,
    bármikor hozzáférhetek.
    .
    Ha nem vagyok erre egyből hajlandó, napokig nyakamba akaszkodik.
    BIZTOSAN ÖNZETLENÜL AKAR RÁM VIGYÁZNI?
    .
    NEM SZABAD BEDŐLNI, HA NEM VIGYÁZOL SAJÁT ADATAIDAT
    HASZNÁLHATJÁK ELLENED!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. Túlavasúti
    Jó kapcsolatokat az oroszokkal…..csak szeretnének!
    Majd annyira lesz jó a kapcsolat, amennyire azt Putyin akarja.
    Olvastam a mai tákolmányozási szavazásról írott orosz sajtóban megjelent cikket, hát nem éppen a korrektségéről szóltak az EU-val kapcsolatban.
    Putyin olyan, amilyen az országa vezetőjeként, de üzleti partnereivel és az EU-val szemben korrekt és főleg nem Alzheimeres.
    Sem a fityisznek, sem a társának a rosszabbiknak nem felejti az orosz ellenességét, ha üzletelni akarnak vele, fel kell kötni a gatyókát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  49. csakén
    2013. március 11. hétfő
    21:31
    Nem tudom, hogy te hogy vagy ezzel.
    Én szeretem megkülönböztetni a:
    - HIVATALOS ÁLLAMI és
    - a magánkapcsikat, amik a megszállás után folynak.
    .
    Nagyon sok lekötelezett zsarolható létezik jelenleg,
    akik jól megélnek “személyi” kapcsolataikból, amitől
    ha akarnak, akkor sem tudnak szabadulni. Így nem is akarnak.
    NE HIDD HOGY ŐK CSAK ÜZLETELNEK.
    .
    KÜLÖNBEN SEM TUDJUK, HOGY A SPONTÁN PRIVATIZÁCIÓ
    HOGYAN BONYOLÓDOTT. A megszállók mindenbe beleszólhattak!
    Sokszor megszálló álarcban magánszemélyként. Mit tud erről Putyin?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. admin
    Remek! Ha ez a 20 ezer ember elmondja fejenként 5-nek, akkor meg fog nőni a látogatottság, mert kíváncsiak lesznek a további igazságokra! Lesz egy önmagát gerjesztő vendégsereg. Bár az anyagi támogatás is így működne…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos