Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Kígyótojás 2013. március 31. vasárnap 8:13

  • Hozzászólások(163)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Kígyótojás

A szabadságról, a szabadság áráról és a Polgári Radikális Párt megalakításáról szeretnék szólni. Bevezetésként szeretnék felidézni két nyugati értékelést, amely a múlt héten jelent meg. Az egyik Paul Lendvai véleménye, a másik ötven nyugati művész és tudós álláspontja. Paul Lendvai azt mondta, Magyarország nem diktatúra, de úton van afelé. Az ötven nyugati művész ezzel szemben Magyarország fasizálódásáról beszélt. Az Orbán vezette Magyarországot Európa rothadó gócának nevezte. Kijelentették: a demokratikus társadalom megszokott tiltakozásaival Magyarországon már semmit nem lehet elérni. A magyar értelmiségről azt mondták, hogy az hallgat, akcióik legfeljebb saját lelkiismeretük megnyugtatására szolgálnak. Felszólították a világot, hogy fel kell szabadítani Magyarországot, és lázadásra buzdították a magyar lakosságot.

Paul Lendvai és az ötven nyugati híresség között az a különbség, hogy utóbbiak nem ismerik a magyar értelmiségi elitet, amelyet Paul Lendvai nemcsak ismer, hanem akiknek meg is akar felelni. Lendvai azt ismételte meg, amit ez az értelmiség hangoztat, a magyar ellenzéki pártok vezetői, az ellenzéki média meghatározó személyiségei kezdettől hajtogatnak: Magyarországon még mindig demokrácia van. Vannak kedvezőtlen jelek, visszaélések történtek, de az ország még mindig demokrácia. Ennek szellemében készülnek a 2014-es választásokra. Az ötven nyugati értelmiségi felhívása azért született, mert ezt a véleményt nem osztják. Megértették, hogy Magyarországon nincs ellenzék, az értelmiség nem felel meg a feladatának, elárulta az országot, a népét, elárulta a demokráciát és a demokratikus Nyugatot. Nem lehet számítani arra, hogy megvédik Európát a kontinens rothadó gócától.

Magyarországon még azt sem értették meg, hogy ez a civilizáció hadüzenete a magyar fasizmusnak, és a fasizmussal kollaboráló, hazug, áruló értelmiségnek. Hadüzenet a hazugságba menekülő ellenzéki pártoknak és ellenzéki médiának. Paul Lendvai nem azok között van, akik Magyarország felszabadítását hirdették meg, hanem az árulók között jelölte ki saját helyét. Az igazságnál fontosabb számára, hogy a budapesti értelmiség elvárásainak megfeleljen. Lendvainak fontosabb, mit mond róla a gyáva és áruló pesti értelmiség, mint az igazság kimondása.

Magyarországon megszégyenítik, és megalázó jelzőkkel illetik évek óta azokat, akik az ötven nyugati vezető értelmiségivel összhangban minősítik az Orbán-rendszert. Drámai hangú nyilatkozatuk nem késztette önvizsgálatra azokat, akik a mai napig szépítik a helyzetet, mentegetik az Orbán-rendszert, demokráciának nevezik a diktatúrát. Az ötven nyugati tekintélyt egyelőre nem hülyézték le azok, akik magukat mértékadónak nevezik, és gúzsba kötik Magyarországon az ellenállást. Orbán rendszere nem működhetne nélkülük, akik eltartott kisujjal szállnának fel ma is a vagonokba, ha lenne hova vinni őket. Egyetlen percre sem vették magukra a kritikát, és nem néztek szembe sem a tévedésükkel, sem a felelősségükkel. Magatartásukkal igazolták a róluk felállított diagnózist. A magyar népnek meg kell értenie a nyugati demokráciákból érkező üzenetet. Nem számíthat a magyar értelmiségre, az ellenzéki pártokra, sem az ellenzéki sajtóra, amely becsapja őket: demokráciát hazudik naponta, és készíti elő az ország teljes összeomlását. Legrosszabb esetben Magyarország felosztását.

A demokratikus Nyugat nem demokráciát lát, hanem fasizmust. Európát veszélyeztető rothadó gócot. Magyarországra nem úgy tekint, mint egy demokratikus választás útján hatalomra jutott kormány legitim uralmára, hanem törvénytelen hatalombitorlókra. Egy megszállt országra, amelyet talpnyalók serege működtet, az ellenzék és az ellenzéki média legitimál, amely a rendszernek nem ellenzéke, hanem szerves része. A Nyugat udvariasan kivár, és értetlenkedik. De ha látja, hogy Magyarországon virágzik a nácizmus, az antiszemitizmus, az államforma fasizmus, a kormányzás a hazugság rendszerére épül, akkor elgondolkodik. Ha rögzíti, hogy ez az ország Európa közepén a demokratikus Nyugatot tartja ellenségének, a bankok zsidó-világösszeesküvése ellen folytat szabadságharcot, rabszolgamunkára építi a gazdaságot, és ebben a magyar nép többsége támogatja, akkor egész Magyarország lesz a civilizáció ellensége, és kivágásra ítélt góc, nemcsak az Orbán-Simicska maffia. Ma csak csodálkoznak, hogy a legnagyobb ellenzéki párt elnöke azért megy Brüsszelbe, hogy a fasisztákat megvédje. Bajnai volt miniszterelnök a világot nyugtatgatja, a választási győzelemről szóló légvárakkal félrevezeti. De amikor megértik, hogy ez az egész így együtt beteg és életképtelen, gyógyíthatatlan fekély, akkor az ország mindenestül lesz a civilizáció ellenfele. Ha Magyarországon nem látszik következetes demokratikus erő, a nép egységesen olyannak mutatkozik, amely a gyűlölet filozófiáját vallja, és nem képes népirtásokat elítélni, akkor mint rákos daganatot kivágják örökre Európa testéből.

Európa kezdi belátni, hogy az ellenzéki politikusok ugyanúgy hazudnak, mint Orbán Viktor. Azzal hitegetik a magára maradt népet, hogy egy diktatúrával szemben, nem demokratikus választáson nyerhetnek. Azzal a hazugsággal áltatják a magát megszabadítani képtelen országot, mintha demokratikus eszközökkel vissza lehetne fordítani a diktatúrát. Pedig pontosan tudják, hogy 2014-ben semmi esélyük nincs. Ha képesek lennének összefogni, ha többségbe kerülnének, akkor sem. De nem akarják tudomásul venni, hogy a diktatúra ellen fel kell lázadni, ki kell fizetni a szabadság árát. Mesterházy Attila elhiszi, hogy 70 éves kora előtt miniszterelnök lehet belőle Magyarországon. Úgy járkál, mint egy koronázás előtt álló király, miközben az országában megszűnt a jogállam, nincs Alkotmány. A Nyugat látni fogja, hogy ez az ellenzék a legkisebb morális érzékkel sem rendelkezik, segédkezik abban, hogy a kontinensre veszélyt jelentő dögkutat demokráciának láttassa. Az ellenzék médiája demokráciának hazudja az országot, ahol ellenzéki találkozóhelynek számító szórakozóhelyet rendőrök szállnak meg. Ez karnyújtásnyira van a nyílt, totális diktatúrától.

Az ellenzék becsapja a híveit, amikor nem a rendszer természetéről, hanem a pillanatnyi stádiumról beszél, és a kettőt összekeveri. Egy kígyó a tojásban is kígyó. Amikor kibújik, és ártatlanul tekerőzik a csirkék között, akkor is kígyó, és amikor ötméteresre nő, és lenyeli egyben a tehenet, akkor is kígyó. A rendszer természete a kígyó, a stádiuma pedig az, hogy még a tojásban van, kibújt onnan, vagy tízméteres szörnyeteg. Az ellenzék és hazug médiája azt állítja a tojásból kibújt kígyóról, hogy nem kígyó, mert még nem harap, szelíden tekergőzik a szalmában. Eltaposni azonban csak ebben a stádiumában lehet. Amikor tízméteres lesz, és keresztben nyeli le a bivalyt, akkor már nem. Paul Lendvai azt mondta, ez még nem diktatúra, mint Kazahsztán. Ez nem igaz. Ez a diktatúra éppen olyan diktatúra, sőt annál rosszabb, ez mérgezőbb kígyó. Csak még fiatal, három éves. Meg kell nőnie, hogy Paul Lendvai is elszörnyülködjön. De vajon meg kell-e várni, hogy akkora legyen, hogy már nem lehet eltaposni?

Felelőtlenek, akik letagadják az Orbán-rendszer természetét. Rendszerének természete fasiszta diktatúra. Az volt a tojásában, az most, amikor már kibújt a tojásból, és az lesz akkor is, amikor megrészegül a vértől. Ez a rendszer egy szörnyeteg, Orbán Viktor egy beteg szörny, és életveszélyes Európára (is). Aki ezt nem látja, vak. Előre meg lehet mondani, hogy az Orbán-rendszerben büntetőtáborok lesznek, ahova államellenes bűncselekmények és terrorizmus címén viszik majd azokat, akik a fasizmus igazi ellenzéke lesznek. Aki ránéz Kövér Lászlóra, az elfajzott kommunista karrieristára, nem látja ezt? Attól, hogy ma még nincsenek politikai gyilkosságok, az nem azt jelenti, hogy ez demokrácia, hanem azt, hogy még nem jött el az ideje. De majd eljön. Azért, mert ennek a rendszernek ez a természete.

A kígyó fel fog nőni, mert még senki nem látott olyan kígyót, amelyik megállt a növésben. Ha megnő, nem szalmát fog enni, hanem embert. Orbán Viktor már nagyon nehezen viseli az alakoskodást, a pávatáncot, és eljön az idő, amikor leveti magáról az álcázó bőrt, és nyíltan szembefordul a civilizált világgal. Nácik, nyilasok fognak az utcán glasszálni. Szőke Feri terrorelhárító lesz, és megvédi a családi és a nemzeti értékeket. Félelem és rettegés lesz, külföldi beavatkozással. A vége Hágában lesz, ahol emberiség elleni bűnökért ülnek majd Orbán, Kövér és a többiek, ahol folytatják a hazudozást: demokratikusan jutottak hatalomra, az ellenzék a parlamentben szavazott, részt vett a választáson, amelyet ők megnyertek. A többség rájuk szavazott, hallgassák meg Bolgár Györgyöt, hogy évekkel a diktatúra (NENYI) bejelentése után is kikérte magának a fasizmust, és azt mondta, hogy demokrácia van.

Emlékezhetünk Bergman Kígyótojás című filmjére, amely 1923-ban játszódik. Európa a holokauszt után van, az Európai Unió tagja a nemzeti együttműködés rendszere. Ezért nem nézhet ki ugyanúgy, mint 1923-ban Németország. De tekintélyelvű, vezérelvre épül, tagadja a polgári demokráciát, etatista, az állam szabályoz mindent, a vezér szava dönt a nevelésről, a kultúráról, a tananyagról. Antiszemita, a zsidó honfitársak összes garanciája az, hogy az antiszemita vezér megígérte, hogy megvédi őket magától. Kiüresítik a parlamentarizmust, a parlament automatikusan megszavazza a vezér döntéseit, amelyeket rendelet formájában is kihirdethetne. Államosítanak  és közmunkára építik a munkaalapú társadalmat. Mitől ne lenne ez fasiszta diktatúra? Attól, hogy még nem lőttek senkit a Dunába? Majd fognak.

Miért hazudik az ellenzék és az ellenzéki média? Azért, mert ha kimondanák az igazságot, az sok kényelmetlenséggel járna. Azért hazudnak, mert nem akarják vállalni az ezzel járó kellemetlenséget és kockázatot. Minél később szánják rá magukat, annál nagyobb lesz a vele járó kellemetlenség és kockázat. Már két éve sem gitározgatni kellett volna, hanem olyan beszédeket mondani, hogy beszakadjon a plafon, és maguktól kitörjenek az ablakok. A jólneveltség fontosabb, mint a szabadság. Az ötven nyugati értelmiségi azt mondta, hogy Magyarországot fel kell szabadítani, mert a magyarok nem tesznek érte semmit. Akik most felemelték a szavukat, tisztában vannak azzal, hogy a szabadságnál nincs fontosabb. Aki a szabadságot elveszítette, az mindent elveszített, amit meg akar menteni a megalkuvással, azt is elveszíti. A magyarok lemondanak a szabadságról az állás, a pénz, az egzisztencia és sok más miatt, amelyek semmit nem érnek a szabadság nélkül.

Ha már annyira keresztény Magyarország, idézzük a Máté evangéliumát, ahol Jézus azt mondja az Isten országáról, hogy az olyan, mint amikor egy ember kincset talált a szántóföldben. Elment, eladta mindenét, és megvette a szántóföldet, amelyben a kincs van. Ez a kincs a szabadság. Aki nem képes arra, hogy mindenét eladja, mindenről lemondjon, mindent feláldozzon érte, az nem nyeri meg ezt a kincset. Aki nem érti meg, hogy mindennél drágább kincs a szabadság, az elveszít mindent. Azt is elveszíti, amiről nem volt hajlandó lemondani a kincsért. A szabadságért semmi nem drága, valamikor még a magyar költők is tudták azt, hogy szabadság nélkül még élni sem érdemes. De aki időben fellázad, annak nem kell meghalnia, csak annak, aki nem lázad fel, mert az a szabadsága után elveszítheti az életét is. Ezért ilyenkor a Szanyi-féle emberek megelőzik a finnyás entellektüeleket, mert Szanyi kapitány bemutatja a középső ujját a fasisztáknak. Szégyen, hogy a magát ellenzéknek vallók ezután őt hibáztatják, hogy alkalmat adott Kövérnek arra, hogy a demokratákat rossz színben tüntesse fel. Mindenkinek egy emberként kellett volna Szanyi mellé állni, és felmutatni a középső ujját. Még akkor is, ha az nem elegáns, mert amikor a szabadságot tapossák, akkor nem az elegancia számít. Budapestet fel kellett volna lobogózni a felmutatott középső ujjal, és lázadni kellene minden erővel. A magyar ellenzék mulasztásos törvényszegésben van, mert az Alkotmány, amelyre Orbán felesküdött, előírja, hogy a kizárólagos hatalom megszerzésére való törekvés esetén mindenkinek joga és kötelessége fellépni, az alkotmányos rendet megvédeni. Fel kellett volna már akkor lázadni. Orbán téved, amikor azt hiszi, hogy minden uralom legitim, ha azt a többség megszavazza. Csak az a hatalom legitim, amely szabadságot ad, amelyik elveszi, az nem. Orbán egy trónbitorló.

Az ötven nyugati értelmiségivel együtt mondjuk, Magyarországon ma nincs egyetlen tényleges ellenzéki párt sem, egyetlen tényleges ellenzéki sajtó sem, amely az Alkotmány szellemében járna el, és amely a fasizmus ellenzékeként nyilvánulna meg. Besimulnak a diktatúrába, alkalmazkodnak hozzá, kerülik a konfrontációt, és ennek érdekében még hazudnak is demokráciáról, választási győzelemről. Álnok módon szajkózzák, hogy nyerni fogunk 2014-ben. Az utókor megvetéssel fog beszélni róluk: a történelmi helyzetben könnyűnek találtattak. Ma egy becsületes, szabadságot szerető ember nem tud egyetlen párt mellé sem állni, és a magunk részéről mindenkit le is beszélünk róla.

Arra az elhatározásra jutottunk, hogy létrehozzuk a Polgári Radikális Pártot, amely szellemiségében hasonlít elődjére, a Jászi-féle pártra, de nem lehet ugyanaz, mert elmúlt száz év. Ez a párt arra jön létre, hogy legyen hova állni azoknak, akik nem akarnak a hazugokkal kollaborálni, akik meg akarják őrizni a szuverenitásukat és a józan eszüket. Akik gyökeresen utasítják el az Orbán-rendszert, a fasizmust és a diktatúrát. Ezt a pártot azok számára hozzuk létre, akiknek legfőbb érték a szabadság, és mindent készek feláldozni érte. Ez a párt nem akar hatalomra jutni. Célja, hogy felszabadítsa Magyarországot, helyreállítsa az alkotmányos rendet, megalkuvás nélkül képviselje a szabadság és a demokrácia ügyét. Nem kíván megfelelni senkinek, nem gyűjt szavazókat, ennél fogva nem akar hazudni.

A párt bejegyzése azonban az első lépésben megakadt. Magyarországon csak úgy lehet pártot bejegyeztetni, hogy el kell ismerni a Fidesz alaptörvényét. A megalakítandó párt a Fidesz alaptörvényét illegitimnek tartja, a demokratikus Alkotmány eltörlését puccsnak és államcsínynek tekinti, amelyért büntetőjogi felelősséggel tartoznak azok, akik elkövették. Ezért nem vagyunk hajlandóak elfogadni a Fidesz alaptörvényét, ezért a Polgári Radikális Párt magyarországi bejegyzését megtagadjuk. A tervezett pártnak emigrációba kell vonulnia, ezért várhatóan emigráns pártként fog működni Magyarország határain túl, de a világ bármely részén élő magyarok is tagjai lehetnek.

Magyarország fasiszta állam, az Unió első fasiszta állama. Orbán rendszere klerikál-fasiszta diktatúra. A tervezett emigráns párt gyökerestül utasítja el a rendszert, azzal való mindenféle együttműködést. Az álparlamentben való tevékenységet, a nem demokratikus választásokon való részvételt árulásnak, és a diktatúrával való kollaborációnak tekintjük. A tervezett Polgári Radikális Párt alapításával, programjával és a csatlakozással kapcsolatos információkról a későbbiekben tájékoztatást adunk.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (82 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +131 ( 145 szavazatból)
Bartus László: Kígyótojás, 4.9 out of 5 based on 82 ratings

  • Hozzászólások(163)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

163 Reader’s Comments

  1. Kedves Barry1 és Mindenkinek!
    .
    A 2014-es választáson való résztvétel és Orbánék ott történő leváltása idejétmúlt elképzelés.
    .
    Ugyanis az ellenzék azt a saját maga által vállalt egyszerű elhatározását, hogy ÖSSZEFOG sem tudta megvalósítani.
    Ráadásul semmi jele annak, hogy ez időben megtörténik majd…
    Legyünk reálisak!
    Ha csak ezt vesszük, már kijelenthetjük: a magát demokratikusnak valló ellenzék azt bizonyította és bizonyítja be, hogy nem alkalmas a diktatúra elzavarására!!!
    .
    Álom olyanoktól várni a megváltást, akik még azt sem tudják, hogy a diktatúra és a demokrácia nem férnek össze, ezek a politikai akaratok egyidejűleg nem érvényesülhetnek, így együtt olyanok mint a víz és a tűz…
    .
    Szóval ha pártalapításról is szó van, sem árt ezeket a dolgokat előre tisztázni…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. Lesz még Magyar Köztársaság!

    Barry1, Jack the Ripper!

    Látom a jó szándékotokat és a jó oldal melletti elkötelezettségeteket, de sajnos ahogy ego írta, illetve más szavakkal Bartus Laci írja évek óta: rég elmentünk már a híd mellett, szerintem már a tákolmány életbe léptekor, két éve, illetve akkor, amikor az első békemenetre válaszul az összes párt nem állt ki egy óriási közös demonstrációra, hanem elkezdte felszalámizni magát. Ha ott lettél volna a Lendvay utca és a Gyorskocsi utca közötti sétán szombat este, akkor láthattad volna a saját szemeddel, hogy most ott tartunk, hogy média és karizmatikus vezető hiányában 6-700 ember végigsétál a városon és azt mondogatja: “alkotmányt, demokráciát, jogállamot” illetve “aki dudál, velünk tart”. Mindössze ennyi! A 2012 január 1.-i vagy 2.-i tüntetés az Operánál volt az első és egyben utolsó komoly tüntetés, rá két-három hétre jött a békamenet és az ellenzék összefosta magát és azóta is össze van fosódva, ráadásul azóta fel is szalámizta magát, illetve orkbán rájött, hogy tönkreteszi a közszolgáltató cégeket, amivel két legyet üt egy csapásra: népszerűséget növel a birka magyarnál (+ 30% szavazó) és olcsó(bba)n felvásárolható közműcégeket. Kubatov lista és további 10-féle választási csalási manőver, köztük a közszolgálati és a kereskedelmi média szinte teljes kontrollja után Ti milyen jelekre és milyen meglévő és nyerőnek tűnő ellenzéki stratégiára alapozzátok, hogy a kormányt le lehet demokratikusan váltani? Mert három dolgot tud a nyugat csinálni: 1. EU pénzek elzárása, 2. EU-ból kizárás, 3. államcsőd (ha nem következne be magától, vagy orkbán által kitervelten, de sajnos ezek egyikétől sem biztos, hogy jobb lesz a helyzet Magyarországon (sőt), és nem biztos, hogy az ellenzék kormányra tud kerülni. Ami pedig azt illeti, hogy CSAK 2014 tavaszán kellene pár hónapot szenvedni, nos, addig az orkbán kormány további iszonyatos mennyiségű pénzt fog 1. ELLOPNI, 2. ELTAPSOLNI NÉPSZERŰSÉGNÖVELÉSRE, 3. ELBÉNÁZNI, ezt mind mi, az ország lakói és a következő kormányok fogják kifizetni 10-15 év múlva, amikor lejárnak a 9,5%-os kamatozású államkötvények, ezzel évtizedekre tönkre tudják tenni az országot… Minden nap, amíg hatalmon vannak gyilkosság a következő nemzedékekkel szemben! Vigye el az Ördög orbánt MOST! Targovistét! MOST!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  3. CommonSense: melyik országba mentél?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. Ezt nem is tudtam, ma olvastam a Huppa-n. Ezért is mondott le gyorsan a regisztrációról Orbán?

    “Kár lenne megfeledkezni arról, hogy ez az Országgyűlés egy nap alatt átalakíthatja az ország közjogi berendezkedését, akár a választások után is. Az Országgyűlés megbízatása ugyanis az alakuló ülésével kezdődik, és a következő Országgyűlés alakuló üléséig tart. Az alakuló ülést – a választást követő harminc napon belüli időpontra – a köztársasági elnök hívja össze. Így van idő akár a királyság, akár a kormányzóság, akár az elnöki rendszer bevezetésére egy elveszített választás után is.”
    “Álnok módon szajkózzák, hogy nyerni fogunk 2014-ben.” Igaz. Milyen elaltatása a jónépnek, azt hiszik sokan, hogy bármi változni fog?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  5. http://huppa.hu/az-orszag-tragediaja/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  6. bubu64
    Aztán majd lehet kérdezni, hogy: miért hagytuk, hogy így legyen!
    A megvezetett nép és az egész EU engedte a pávatáncot – most néznek ki a fejükből, hogy mi legyen!
    Barroso az összes Magyarországgal kapcsolatos ügyet a saját kezébe vette, ideje lenne, ha Angela Merkellel eldöntenék, ilyen szövetségesre szüksége van-e a pártjuknak és akkor amortizálhatja tovább az EU-t, vagy lemondanak a szövetségéről és mentik az EU-t ettől a kártevőtől!
    A narancsosokat itthon nem lehet meggyőzni arról, hogy nem az MSZP lejárató kampányának köszönheti a kormány és a Fidesz, hogy amortizálódott a külvilágban és, hogy ezt csak maguknak köszönhetik, de ennek elismeréséhez gerincre lenne szükség….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  7. Nagy reményeket nem fűzök akkor ehhez a párthoz sem.Azt most tudtam meg innen mi is a magyar pártalapítás kritériuma.Na ez szép én sem értek semmivel egyet de miért nekem kell feladnom a reményt,Ezek szerint csak Bartus Lászlónak és még egy pár embernek fontos Magyarország sorsa?Akkor magunkra maradtunk.Köszönjük Európa köszönjük Amerika!
    Miért hagytuk,hogy eddig fajuljanak a dolgok?A rendes emberek már elmentek vagy fognak nagyon gyorsan.Nekünk nem marad más csak a temető??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  8. Nagyon helyes, alkalmazzák csak a hetedik cikket, tudja meg a hülye magyar, milyen újra kelethez tartozni. Úgyis ez kell nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  9. Nem szeretik a hosszas eszmefuttatásokat. Ezért többször, folytatásokban szólok hozzá Bartus László figyelemre méltó vízió-cikkéhez.

    A kígyó a tojásában is kígyó, de ha 10 méteresre nő kikelése után, keresztben akkor sem tud lenyelni egy bivalyt vagy egy tehenet. Ezzel felesleges ijesztgetni a jónépet. Elegendő, hogy a Fidesz-kígyó mérges kígyó, mely előbb-utóbb harap, és egy, úgy tűnik, hatástalaníthatatlan méreggel mérgezi meg áldozatát. A méreg neve: FASIZMUS.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  10. Magyarországot fel kell szabadítani, mert a magyar nép semmit sem tesz szabadsága visszaszerzéséért. Elvették tőle, folyamatosan megfosztják tőle, ám a nép tanácstalan, kivált, hogy az ú.n. ellenzék, amely szétforgácsolt, szintén ámítja, tévhitben tartja, amikor azt állítja, hogy az országban még mindig demokratikus rend van, hogy még működik a demokrácia.

    Nem, ez már nem demokrácia, ez etatista, etnicista berendezkedés, melynek népbutító eszköze a múltba révedés kultusza, az “ősmagyar” világ felidézése, és annak a lelki állapotnak az elmélyítése, hogy egyedül vagyunk, minket mindenki bánt, mindenki összeesküszik ellenünk, kivált a nemzetközi tőke, melynek legnagyobb tulajdonosai a ZSIDÓK.

    Ez a még nem intézményes, de már a Fidesz-frazeológiában is megjelenő burkolt antiszemitizmus kódja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  11. A magyar nép semmit sem tesz, hogy elkergesse a Fidesz-rezsimet, pedig, ha kis csoportokat kérdezünk, ha egyéneknél firtatjuk, milyen a politikai közérzetük, olyan válaszokat kapunk, hogy azok reményre adnának okot, a nép jól látja, milyen helyzetbe került, nagy az elkeseredés.

    Mégis, Magyarországon ma nincs forradalmi helyzet, nem várható, hogy az utcákat, a házfalakat teleaggassák Szanyi kapitány feltartott középső ujját ábrázoló zászlókkal, plakátokkal, megállítandó a nyilas-fasiszta métely terjedését. Ezzel nem is lehet.

    A magyar nép rebellisből belenyugvóvá vált, apátiába süllyedt, erre mutat a bizonytalan, illetve pártot választani nem akaró, nem tudó választójogosultak aránya.

    Ez világjelenség, gondoljunk az olasz Grillo bohóc-pártjának 30 %-ára a nemrég lezajlott választáson Itáliában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  12. Lesz még Magyar Köztársaság! 9:07 órakor megismerkedtem egy számomra eddig ismeretlen fogalommal:TARGOVISTE. 12:57 órakor megkérdezem, ez mit jelent, mi ez, mit takar. Mások úgy látszik, jobban képzettek nálam, értik fenti nick nevű olvasó minden szavát, mert a komment nyolcból nyolc szavazatot kapott.

    Várom szíves válaszát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  13. A hetedik cikkelyt az Unió nem fogja alkalmazni. Mint annyiszor bebizonyosodott a történelemben, a nyugati demokráciák tehetetlenkednek, értetlenkednek, lekicsinylik a fasiszta-nyilas-antihumánus veszélyeket, óvatoskodnak, mert akkor is demokratikusan gondolkodnak, nem kívánatos türelmet tanúsítanak, amikor már régen egy radikális fellépésnek lenne itt az ideje. Magukból indulnak ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  14. A magyar nép kispolgáriasodási folyamata már a Kádár korszakban megkezdődött. És tart mind a mai napig. A kispolgári mentalitású emberektől nem várható semmiféle áldozathozatal, anyagi és más előnyökről való lemondás, sem a szabadságért, sem másért. Maguknak kaparó kurtákból áll a magyar nép derékhada. Akik úgy gondolják, egy a fontos, a magunk földhöz ragadt kis világában legyen meg a legszükségesebb, ami kell. Nem veszik észre, hogy már az is elveszett, vagy folyamatosan zsugorodik. Mert Orbán finoman adagolja, elvesz sokat, aztán ad keveset. Ez Orbán pávatánca, melyet hőn szeretett magyarjaival rop.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  15. Fel kellett volna lázadni az orbáni önkény első jeleire, hiszen az új alaptörvény is tartalmazza: az egyeduralmat, a hatalmi hegemóniát meg kell és meg lehet akadályozni, az alkotmány erre eszközöket biztosít.
    Mégsem történt semmi.
    És nem is fog történni semmi.
    Garancia erre más mellett az az egymilliós tömeg, mely egy, a Fidesznél is nyíltabban fasiszta-náci-hungarista párt mögött áll: a JOBBIK MAGYAR HUNGARISTA PÁRT szavazó tábora. Ez a FIDESZ tartalékhadserege, esetleges koalíciós partnere.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  16. Targoviste varosaba vegeztek ki a Ceausescu hazaspart 1989 december 25-odiken

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  17. Lesz még Magyar Köztársaság!

    Kedves tárgyilagos!

    Én is gondolatonként írok, így jobban tagolódik és külön lehet véleményezni is.

    A kígyó még csak nagyon pici volt, amikor már megmérgezte fasizmussal az országot, és még mindig, még ma is nagyon kicsi ahhoz képest, szerintem kb. két méteres, ahhoz képest, amekkora majd pár év múlva, amikor 10 méteres lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  18. Lesz még Magyar Köztársaság!

    A mostanra fideSS-ből Középkorú Fasiszták Szövetségé, azaz KÖZFASZ-sszá alakult kígyó a világ jelenlegi legveszedelmesebb, eltaposni való kígyója, mely egyszerre mérges kígyó, mely megmételyezte a magyar társadalom nagy részét és óriáskígyó, mely keresztben lenyel nem csak egy elefántot, hanem egy egész országot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  19. Tegyük élhetővé !

    Külföldön bejegyezni magyar demokratikus pártot 2013-ban előszörre kicsit furcsa ötlet, de van bene ráció.
    Főleg, ha -akár nem publikusan , kapnak UTÓLAGOS (és nem visszamenően) bejegyzési engedélyt a volt 2010-es kormánytól , az államcsíny előtti legitim kormánytól , az utolsó demokratikus KÖZTÁRSASÁGI kormánytól.

    Reális alternatíva a 3. köztársaság szellemiségének tovább vitelére, folytonosságára és az európai értékek diktatúra független életben tartása legalább külhonban. Emigrációba kényszerült MAGYAR JÓZAN ÉSZ , emigrációba kényszerült a magyar művészet.
    .
    Egy tűzőrző mécses, egy érték megőrző mécses. Vannak magyarok a fasizmuson kívül is.
    Legyünk magyarok a diktatúrán kívül.

    .
    Ma olvastam a mandineren egy hsz-t. Húsvétra tömegével repülnek haza Angliában dolgozók, beszélgetés a reptéri buszon : szégyenlik a hazai “jobboldalt” a kínt élő konzervatív beállítottságúak is.

    (országrontó , vérszívó mocsok politikai vezetőség)
    .
    más:
    Bartus pártjának be kell – szerintem (erkölcsi normák figyelembe vételével) valamilyen szinten (félve irom le :-) fogadnia a józan jobboldali gondolkodókat is, főleg ha Európai normákat követnek ! A kínt dolgozók, a NERtől független Felvidékiek, Erdélyiek lehetnek bátrabbak, nem függnek anyagilag a csúti diktatúrától.Képviselhetik egy modern Magyarország megalapításának bázisát.
    .
    A Dikt (ha, ha , ha) döcög, már bentről sem tetszik mindenkinek , nyalonc alvállalkozóknak sem.
    Ez egy büdősre fingott kollégiumi fiú szobából kiterjedt , nővekedésre alkalmattlan rendszer.Elérték a nővekedésük maximumát. BECSŐDÖLTEK !!
    .
    Ahhoz voltak szokva a regnáló maffiaisták, hogy eladnak egy székházat (van pénz dögivel), privatizálják a mezőgazdasági és ipari üzemeket a szocikkal (van pénz dögivel) , stb.
    Valamit ellopnak, valamit fideszesítenek, valamit államosítanak. Semmi új értéket nem teremtenek.
    ormánynak vannak próbálkozásai a tőkeigényes külfüldi tulajdonú közüzemek visszavételére , szigorúan politikai , TOLVAJ módon.

    .
    Egy példa a fideszes gazdasági becsődölésre:
    aRogáns kihírdetett 10.000 Ft /nm kirakat adót az összes belvárosi üzletre . (amikor meghallottam fejemhez kaptam, kitermelhetettlen a pangásban, . a belvárosi sétáló utcán jellemzően külföldi túristák sétálnak, akik már tudják , hogy ez egy aljas rendszer, kicsit már undorodnak Magyarországtól, semmi szuvenírt nem akarnak hazavinni mocskos , diktatórikus országból)
    Valószínüleg benyalt vállalkozások is tiltakoztak informálisan.
    .
    A rádió fél napig bemondta a hírt, majd visszaléptek (kényszeresen beismerték fing-szagú-kollégista-aljemberek rossz irányba akartak népnyúzni)
    Későbbi hiradókban cáfolták a hírt, azt mondták, hogy csak a homlokzatból 10cm-re kinyúló kirakatokra gondoltak, amikből 13db van.
    Gazdasághoz nem értenek !
    Folyamatossan hazudnak !
    Gazdálkodni vagyonnal nem tanultak meg, csak az útonálló rabláshoz szoktak.
    Magyarország jó kezekben van ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  20. Eszembe jutott egy jó ötlet a polgári radikális párttal kapcsolatban.
    Engedélyezni lehetne a pártba belépőknek a kettős tagság lehetőségét a többi demokratikus párttal amelyek idehaza vannak bejegyezve.
    Szerintem így sokkal többen belépnének és ezzel is a demokratikus erők egységét lehetne prezentálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  21. Lesz még Magyar Köztársaság!

    A fideSS KÖZFASZ nevét valójában csak a betűszó jelentése miatt írtam így, helyesebb, csak kevésbé durva a KÖZNÁSZ: a fasizmus nem faji, hanem politikai alapon diktatórikus, a NÁCIZMUS viszont faji alapon diktatórikus. Már az első fideSS kormány is NÁCI volt, amikor a nyíltan, az első magyar fórumban megjelent NÁCI ALAPVETÉSE óta NÁCI csurka III./III. istván ominózus “jól-megkapták-a-zsidók-az-iker-tornyok-lebombázását” parlamenti NÁCI beszédét nem voltak hajlandók még diplomáciai nyomásra sem elítélni, hanem amikor végre elvitte az ördög a vén NÁCI-t, akkor állami gyászt rendeltek el és állami pompával díszsírhelyet adtak neki és ott tolongták a mocskos vén NÁCI sírjánál!

    Ezt a NÁCIZMUSUKAT erősíti, hogy a fideSS születésnapi tortáját orkbánpatkánnyal közösen felvágó, 5-ös fideSS tagkönyvtulajdonos, a fideSS-t ’94-ben kolumbiai drogkartellhez hasonlító és azóta emiatt túlkompenzáló, így többszörösen áruló bayerpatkány idén év eleji, népirtásra felszólító vérlázító VÉRNÁCI írását nem ítélték el, hanem megvédték!!!, az egyetlen, aki egy szót szólt hirtelenjében, a „jogászprofesszor” navracsicska, az is visszaszívta, a mocskos, azóta szintén NÁCIVÁ avanzsált patkány! Mostanra a fideSS sokszorosan és alapjaiban NÁCI párttá vált, a szarabbik „méltó” vetélytársává. És akkor még meg sem említettem a szochazás-MSZMP-s-és-még-neki-van-pofája-kommunistázni-WCkefebajszú- kövér-patkányt, aki a NÁCI nyírő fotóját helyezte az oltárra és arra térdelve „imádkozott”, és a magyar nép hősének próbálta beállítani Bajcsy-Zsilinszky gyilkosát, a nemzeti alaptantervbe emelve nyírő, wass és tormay nevű NÁCIkat. Az egyetlen helyes konkluzió: a fideSS = mocskos NÁCI MAFFIA!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  22. Lesz még Magyar Köztársaság!

    Kedves Tárgyilagos! Folytatva: Magyarország külső felszabadítása nem biztos, hogy jó ötlet, mert a sok húgyagyú vadbarom, a fiatalok jelentős részét kitevő szarabbik-támogató frissnyilas, nos azok megint évszázadokig a „zsidó megszállók” miatt sírnának, ezt örökítve dédunokáikra is. Lehet, hogy nekünk megint Mohács kell, és a jóérzésű magyaroknak, a kisebbségnek a büdös bunkó NÁCI mélymagyarokkal, a többséggel együtt 20 évre le kell merülnünk a diktatúra mélységeibe és észak-koreai jellegű munkatáborokba zárattatni orbánpatkány által, hogy megtudjuk, kit is imádtunk. Igaz, hogy így az egész nép szenvedni fog, de az egész népnek kell rájönnie, hogy kik is az elnyomók, a gyarmatosítók: a fideSS-KÖZFA.. NÁCI MAFFIA! Egy kollektív bűnbánat hozhat(na) csak gyógyulást, amikor majd a nép, az ISTENADTA NÉP saját kezébe veszi sorsát és közfelkiáltással visszahozzák a HALÁLBÜNTETÉST, mely HAZAÁRULÁSÉRT jár a fideSS NÁCI MAFFIA tagjai számára! VIGYE EL AZ ÖRDÖG ORBÁNPATKÁNYT MOST! TARGOVISTÉT! MOST!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  23. 1. VÉNÁSZ (Vén Nácik Szövetsége, Vénaszívó Vámpírbanda)
    2. “Magyarország külső felszabadítása” nem aktuális, nem lehetséges, mert nincs fegyveres konfliktus.
    3. “Magyarország külső felszabadítása nem biztos, hogy jó ötlet, mert a sok húgyagyú vadbarom, a fiatalok jelentős részét kitevő szarabbik-támogató frissnyilas, nos azok megint évszázadokig a „zsidó megszállók” miatt sírnának”
    Marhaság. Ugyanez volt a helyzet a náci Németországban, 45-ben. Nem elég “felszabadítani”, meg is kell szállni, és erővel végrehajtani a szükséges átalakításokat. Ez működött Németország nyugati felén. Magyarországon (és Németország keleti felén) azért nem működött, mert csak a náci beszédet nyomták el, az a rendszer is önkényuralom volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  24. Kedves Maeldorn, köszönöm! Több figyelmet ígérek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  25. EU-ban azon gondolkodnak, hogy valamiféle “jogállamisági felügyelet”-re mégis szükség lenne, olyan országoknál ténykedne, ahol a fékek és ellensúlyok rendszere nem működik.
    Jön a tavasz és lassan ébredezik az EU is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  26. Rögtönzött CV és jelentkezési lap
    ‘91 óta élek emigràcióban a vilàg normàlisabb felén, ezért is kérem felvételemet a PRP-be, arról nem beszélve, hogy mindig is szerettem volna radikàlis pàrtot alapítani, most tàlcàn kínàlja valaki, elég csak belépnem .
    Egy szàl hamubasült pipôkében indultam útnak, mert éreztem, az elvtàrsak egyszer még kérni fognak tôlem valamit !
    Ûgy érzem, ez a pillanat most elérkezett.
    Nem értek , de abszolut nem, sem a pénzügyekhez, sem a politikàhoz, àm ahogy elfigyelem a Fideszt és különösen Matolcsy ténykedését, ez nagy elôny a modern politikàban. Ezért is ajànlom szerény személyem a pàrtpénztàrnoki posztra, igérem gyorsan megtanulok lopni és a majdani Bartos úr vezette kormànyban betölthetném a pénzügyminiszteri posztot ( Kossuth-szakàllt tegnap este óta növesztem ) .Sôt, szeretek utazni, így lehetnék külügyminiszter is. Sôt, …..
    Tisztelettel
    halandor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  27. Komolyra fordítva a szót, mielôtt kivàgna, szokàs szerint nagyon igaz, amit ír !
    Én hàrom éve tépem a szàm ( a Blogtéren elsôsorban ), hogy kell egy hiteles pàrt.
    Mert tényleg kell, reméljük, most valóban megszületik !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  28. Stumpné Bekes Margit

    Tökéletes a megfogalmazás és a konkluzió levonása! Magyarország egy megfélemlitett ország,már a választások tisztasága is megkérdőjelezhető!!! A hazai értelmiség egy gyáva népség,képtelenek a változtatások élére állni,sunnyognak,lapitanak és várják,hogy valakik kikaparják a gesztenyét számukra.Nincs forradalmi hangulat….Hol van a magyaros kurucság?! Hol van az arab tavaszhoz hasonló,nemzeti megmozdulás?! Miért vagyunk lebénulva,mint az egér a kigyó pofája előtt??! Hol van az az ember,aki lelkesiteni tudná és harcba szólithatná az embereket??! Egyszóval olyanok vagyunk mint a barmok,akiket a vágóhidra visznek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  29. “Mint annyiszor bebizonyosodott a történelemben, a nyugati demokráciák tehetetlenkednek” – írta Tárgyilagos, aki nem annyira tárgyilagos, mint inkább defetista. Elfeledkezik a II. Világháborúról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  30. Az indulatok és a bűnbakkeresés eluralja ezt az oldalt, holott célszerűbb volna higgadtan elemezni a szereplőket.
    Az első kérdés, ami felmerül: az a sok dühös, otthon élő kommentelő vajon elment-e a néki legszimpatikusabb párthoz, megkérdezte-é, hogy mit segítsen? Elmondta-e nékik, hogy szerinte mit kellene csinálni?

    Amennyiben ezt mind nem tette meg, csak itt hősködik, akkor tisztelettel kérem, fogja be a száját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  31. Én is mondom már egy ideje, hogy az emigráns magyaroknak szerveződniük kell mert távollétünkben kilopják alólunk és lemérgezik(fasizmussal) a hazánkat.
    Szeretnék még úgy visszamenni, hogy nem kell mindig a hátam mögé nézni, nincs-e ott egy kés amit megint a hátamba szúrnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. Egy progresszív emigráns szervezet hasznos lehetne. Lobbizásra, az otthoniak támogatására, nyomásgyakorlásra. Önálló pártként viszont nem látom, mit tehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. KÖZTÁRSASÁG
    Bizony Szanyi föltartott ujja nagy figyelmeztetés kellene, hogy legyen!!!!Na persze, ha az ellenzék valóban az lenne, nemcsak jól élek a politikából figurák gyülekezete!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. Legyen Bartus László ezen írása bármennyire is helytálló – e tekintetben sokan méltatták, és őszinte aggodalomból eredő jobbító szándékát én is tisztelettel elismerem -, magam csak diagnózisként tudom értelmezni.
    .
    Mert nyavalyánkra én nem találom fel benne az ígéretes gyógymódot. Úgy vélem ugyanis, hogy a Polgári Radikális Párt létrehozása nem az.
    A miért(ek)re lényegében már maga a szerző is rámutatott, egyes kommentelők pedig annak egyéb kétséget ébresztő aspektusait is felvillantották. Ám a többség azon véleményével, mely szerint az írás terápiaként is értelmezhető, nem értek egyet.
    Egyetértően olvastam viszont ‘tartalom’ kételyeit, vagy ‘Barry1′ Girbegurba kritikája iránti felháborodását…
    .
    Az “ötven nyugati művészre/vezető értelmiségi” minősítésére való bartusi hivatkozás (is) talán akkor lehetne igazán ütős, ha nem Paul Lendvai véleményével állíthatná (sic!) szembe, hanem az EU prominens és a döntéshozatalok tekintetében potens politikusaiéval, mint pl. Barrosó, Merkel…
    Csakhogy olyan retorzív lépések igazából nincsenek is.
    .
    Így aztán – meggyőződésem – azoknak az ötveneknek leginkább az utóbbiakhoz kellene intézniük a kritikájukkal megalapozott felhívásaikat, és valós/hathatós döntésekre sarkallni őket. Például a ‘14-es választások demokratikus voltát, ellenőrizhetőségét, így a tisztaságát illető kételyek eloszlatására.
    .
    Az EU-nak ehhez a keménykedéshez ugyanis legalább annyi jogi alapja van, mint a regnálóknak a 2/3-ra való folytonos hivatkozáshoz, hisz belépésünket – s általa a közösség normáinak betartására való kötelezettségvállalásunkat – népszavazással szentesítettük.
    .
    Mert hitem szerint a választások bojkottja szándékos önsorsrontás lenne, mivel az ellenzéki összefogásnak nincs afféle alternatívája!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  35. Lesz még Magyar Köztársaság!

    Kedves mustar!

    Csalásban nem szabad részt venni, mert azzal szentesítenénk, hanem végre fel kell hívni a figyelmet a csalásra. orkbánpatkány már minimum 10 eszközzel előre elcsalta a választásokat, és ha ez nem lenne elég, akkor összeállna a szarabbikkal. Amúgy pedig sajnos nem úgy néz ki, mintha az ellenzék képes lenne az összefogásra… (még ha képes is lenne rá, akkor sem lenne szabad részt venni ebben a bohózatban!) Mindig utólag sírunk, hogy ekkor meg akkor ezt meg azt kellett volna tenni. Most végre tegyük meg amit kell időben és bojkottáljuk a választásokat, menjen a NÁCI1 (fideSS-KÖZFA..) és a NÁCI2 (szarabbik) válasszák egymást és a NÁCIZMUST.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  36. mustár! Ha az ellenzéki összefogásnak afféle alternatívája nincs, akkor mifféle van?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. Lesz még Magyar Köztársaság!

    Kedves Építészmérnök!

    Az indulatos szavak nem jelentenek minden helyzetben alaptalan indulatoskodást. Te szó nélkül néznéd, ha ellopnák a családod, a jövőd, a hazád? Gondolom nem. Én most ezt érzem: simicska-talicska és orkbánpatkány kéz a kézben ellopják az országot, a pártok pedig szó nélkül asszisztálnak ehhez. Amúgy melyik párthoz menjünk? Az MSZP-hez, amelyik még Szanyit sem védi meg és amelyik alkotmányellenesen működik és fél, hogy mikor tiltják be? (Már régóta bármikor betilthatják, benne van a tákolmányban.) A DK-hoz, amelyiket szintén betilthatnak, mint az MSZP utódpártját és amelyik nem fog 5% közelébe se menni, mert Gyurcsányt lekaraktergyilkolták és ő is tesz néha érte, lásd a legutóbbi nemzetközi konferenciát? A naív Bajnaihoz és az Együtt 2014-hez, melyet szintén lekaraktergyilkoltak és bénán tűrte? Ezekhez, akik nem mentek ki az utcára, ameddig még volt jogállam? Most meg már minek menjünk oda, a jogállamot, melynek része a pártpolitika mostanra a fideSS eltörölte, mostantól marad az EMIGRÁCIÓ és az ILLEGALITÁS: illegális MAFFIÁT nem lehet legális eszközökkel legyőzni, ha a MAFFIA kezében az ÁLLAM, a MÉDIA, a BÍRÓSÁGOK , a RENDŐRSÉG és az EGYÉB ERŐSZAKSZERVEZETEK, beleértve a futballhuligánok csoportjait illetve a futballklubok PARAMILITÁRIS EGYSÉGEIT (Fradi Security, stb.). Sajnos semmi esélye annak, hogy olyan gyorsan megváltoztassunk pártokat újonnan megjelentként…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  38. “…nem úgy néz ki, mintha az ellenzék képes lenne az összefogásra…”
    “Most végre tegyük meg amit kell időben és bojkottáljuk a választásokat…”
    .
    Kedves Lesz még Magyar Köztársaság!
    .
    A két vélekedésed között ellentmondás feszül…
    .
    S minthogy meg sem próbáltad tételesen cáfolni a gondolataimat, csupán annyit kérdeznék:
    Amennyiben elfogadjuk, hogy a/egy hatásos bojkotthoz is szükségeltetik ellenzéki összefogás, vajon nem racionálisabb az utóbbira egy győzelem reményében és esélyével vállalkozni meg szerveződni, mint holmi passzív rezisztenciaként?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Lesz még Magyar Köztársaság!

    Kedves Építészmérnök! A nyugati hatalmak a II. VH előtt illetve alatta is túl sokat töketlenkedtek, a végére jöttek bele a dologba, ámbár utána sem kellett volna megijedni a másik szörnytől (SzU / Sztálin), hanem még mielőtt atombombát loptak volna, kiszorítani őket azokból az országokból, ahol választási csalásokat támogattak és kommunista diktatúrát, lásd pl. kis hazánk, Magyarország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. Kedves LMMK, a bűnbakkeresés még soha, sehol nem hozott eredményt. Az ellenzék lehet, hogy gyenge, lehet, hogy tökéletlen, de legalább csinál valamit, és nem csak az interneten mérgelődik. Nem kellene azokat csepülni, akik vásárra viszik a bőrüket. Segíteni kell nekik, befolyásolni őket, meggyőzni arról, hogy Ön jobbat tud, és azt meg is tudná csinálni. KIBICNEK SEMMI SEM DRÁGA!
    Az indulatok, a gőz leengedése nem azonos a cselekvéssel.
    Aki ma Magyarországon az Orbán-kormány eltávolítása érdekében cselekedni akar, akkor azokat kell elsősorban meggyőznie, akik már bizonyították, hogy hajlandók ennek érdekében felemelni a feneküket a székről, otthagyni a számítógépet, megfogalmazni tisztán, és világosan, hogy mit gondolnak (nem azt, amit éreznek, az nem cselekvés). Ezután pedig megkeresni azokat, akik tesznek is valamit, és velük megvitatni, hogy mi lenne a legcélszerűbb.
    Az interneten is sok mindent lehet(ne) csinálni, nem csak hőzöngeni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  41. LMMK. “Sajnos semmi esélye annak, hogy olyan gyorsan megváltoztassunk pártokat újonnan megjelentként”

    Sajnálattal közlöm, hogy egyik napról a másikra, gyorsan semmit nem lehet megváltoztatni. Pláne nem úgy, hogy odamegyek, lebarmolom az ottlévőket, és kinyilatkoztatom a tutit. Ilyen attitüddel a világon semmit nem lehet elérni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  42. igaz_demokráciát

    Kedves mindenki!

    Pedig van megoldás!

    Korábban már többször írtam, hogy cselekedni kell.

    Az a gond sokaknál, hogy bal vagy jobb oldalban gondolkodnak.
    Pedig ha elhagynánk azt, hogy egyik vagy másik oldalhoz tartozzon a mozgalom, akkor az
    új Magyarország terve megfelelő stratégiával milliókhoz juthatna el.

    Pénz kell hozzá, de szerintem ez a legkevesebb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Kedves Targyilagos,
    Ön azt mondja, hogy a levegőbe beszélek, mert egy kígyó nem tud lenyelni egy tehenet. Miért gondolja, hogy blöffölök?

    http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/lenyelt-egyben-egy-egesz-tehenet-video-2121865

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. Itt van a kígyóban a tehén:

    http://www.youtube.com/watch?v=00-oAo5VQ3E

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. Stofi
    2013. április 1. hétfő
    14:09
    Eszembe jutott egy jó ötlet a polgári radikális párttal kapcsolatban.
    Engedélyezni lehetne a pártba belépőknek a kettős tagság lehetőségét a többi demokratikus párttal amelyek idehaza vannak bejegyezve.
    Szerintem így sokkal többen belépnének és ezzel is a demokratikus erők egységét lehetne prezentálni.
    .
    Nem jó ötlet!
    Pont az a probléma, hogy az Orbán diktatúrának nincs valódi ellenzéke, és ezért van szükség egy igazi ellenzéki pártra, ami pl. a PRP is lehet.
    Valaki egyidejüleg nem lehet egy álellenzéki pártnak is meg egy valódi ellenzéki pártnak is tagja, a kettő kizárja egymást…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. Maeldron,
    Igen, el kell olvasni a Harry Pottert, de nem mert nem varázslásról szól, és nem mert a fasizmust is ábrázolja, bár mindkettő igaz.
    A Harry Potternek sok rétege van, és valódi (szép)irodalom. A fordítás nem rossz, de nem minden jön át benne.
    Annyi azonban biztos átjön, hogy a Harry Potter egy (félig) zárt világban játszódik, egy iskolában, mint mondjuk az Abigél. Jobb is, mint az Abigél, mert több humorral és hitelesebben mutatja be mind a gyermeki, mind a felnőtt világot, jellemeket. Nagyerejű jellemábrázolással örökké emlékezetes figurákat mutat, némelyik majdnem karikatúra, de mindegyik szánandó, esendő, emberi. Mellékelesen hitet tesz a humánum mellett, mellékesen óriási nyelvi humort vonultat fel, nem mellékesen: zseniális.
    .
    Nem akarom leszólni Szabó Magda regényét, sem a belőle készült filmet. A filmben az árkádi (debreceni református) gimnázium légköre a legjobb, a film ebben külön óriási (rendező: Zsurzs Éva, operatőr: Lukács Lóránt).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. telekis írja “Pont az a probléma, hogy az Orbán diktatúrának nincs valódi ellenzéke, és ezért van szükség egy igazi ellenzéki pártra, ami pl. a PRP is lehet.”

    Pontosan Bartus úr írta le nem egyszer nagyon pontosan és plasztikusan, hogy az ellenzék nem jut szóhoz. Tegyem hozzá, hogy többi erőforrásai a fidesz-kormányhoz képest elenyészőek. Egy újabb pártnak honnét lenne több erőforrása, és médiamegjelenése? Sehogy. A meglévő pártokat kell noszogatni, és támogatni. Nem tovább osztani az amúgyis megosztott ellenzéket. Egy külföldi magyar demokratákból álló szervezet (nem párt) rengeteget segíthetne, anélkül, hogy előtérbe kívánna tolakodni. A külföldön élők létszáma felér legalább négy választókörzet lakosságával, ebből nem tudom, mennyi lehet a demokrata. Mindenesetre ez a szervezet kifejezhetné a külföldön élő magyar demokraták elvárásait a hazai ellenzéki pártok felé. Minél nagyobb létszámú a szervezet, annál inkább. Ez építőbb hozzáállás mint leszólni őket, és újabb versenytársat állítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. A PRP létrehozását igen jó ötletnek tartom. Szinte egész életemben logisztikával
    foglalkoztam. Első fázisban végrehajtóként, másodikban menedzserként.
    Aki még nem végzett ilyen összetett feladatot, nem tudja érzékelni a TERVEZÉS
    és a SZERVEZÉS fontosságát. Jelenleg az elhatározás mellett ez hiányzik az
    ellenzéknél. Jelenleg főleg vezérlési funkció érvényesül. Az sem tűnik folyamatosnak.
    Mintha félnének a kormánytól. Azt hiszem, minden okuk meg van rá, mert a TEK
    a megalakulása után “nem csak” azt a feladatot hajtja végre, amire létrehozták!
    .
    Azt hiszem azért lesz jó egy ilyen párt létrehozása, mert függetlenül irányítva,
    működhet. Az vezérlésnél ugyanis abban különbözik az irányitás, hogy ún
    visszacsatolás van, tehát folyamatos ellenőrző, értékelő munkával az adott helyzet szerint optimalizálni lehet a párt munkáját. Függetlenítve a belügyi
    szervek indokolatlan állandó zaklatásától. A választás közeledtével erre
    intenzíven kell számítani. Ez pedig elképzelni sem lehet felkészülés nélkül.
    (lásd a fiataloknál tüntetés előtt a bőrkabátosok által végzett “megelőző Látogatást”, a Szőke Feri “önkéntes” csoportja és a Sirálynál tett razzia
    alatt résztvevő “ismeretlen” polgári személyek segítségét. stb)
    .
    Csak talán nem akkor akarsz tűnődni rajta, amikor valami csekélységért
    “pontosan akkor” állítanak elő véletlenül, a nyomozás érdekében. Majd
    csodálkozol, hogy ez éppen olyan mint amikor Demszkiéket….., vagy mint
    ami akkor az örökmécsesnél…..! TGM már harcedzett e szempontból.A hatalomnak ez a természete! Ha lenne még demokrácia azt is meg kellene védeni, de látható az már csak szóbeszéd. Mára a fasiszta szélsőjobb komoly felkészítésen ment átment át. Ezek alkalomadtán minden felszólítás nélkül
    - támadva – fellépnek a demokratikus tüntetők ellen, hiszen erre készülnek. Úgy tűnik, a mieink azt gondolják, hogy ez vicc. Visszaemlékszem az első két választásra, amikor a bejáró diáktársaim mutogatták eszközeiket amivel komcsit fognak verni este. Gondolom a helyenkénti összecsapás ezután is lkerülhetetlen lesz.
    .
    Eddig ugyan ilyesmi nem fordult elő a rendszerváltás óta, de ugyan
    miért játszik(?) katonásdit a (nem?)jobbik kaméleonnevű gárdája.
    .
    Sok sikert kívánok az alakuló pártnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. Egyébként a sok rinyálás mellett. Nem lenne rossz, ha a külföldön élő leendő
    magyar szavazókat is szerveznék valakik a mi oldalunkról is. Valaki talán megteszi.
    Miért csak a szélsőjobb szervezhet külhonban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos