Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Ész nélkül 2013. március 24. vasárnap 21:25

  • Hozzászólások(164)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Ész nélkül

Magyarország lakossága oda jutott, hogy a világ szégyenévé lett. Kormányának tevékenysége az emberi méltóságot sérti. Demokratikus országokban gyerekeknek tanítják Magyarország példáján, hogy mit nem szabad. Ez azt is jelenti, hogy a magyar emberek nincsenek a demokratikus országokban élő gyermekek szintjén: amivel tisztában van egy német gyermek, az nem evidencia egy magyar felnőtt számára. Minden országnak van szürkeállománya, és az anyagcsere folyamatok szintjén élő rétege. De olyan helye kevés van a világnak, ahol ez utóbbiak nyelvén és értelmi szintjén kommunikál és gyakorol hatalmat egy kormány, amely ezt a színvonalat általános mércévé is teszi, az ország tudományos, művészeti elitje pedig nem emel szót ellene. A kivételt jelentő esetekben pedig magára hagyja azokat, akiket a tiltakozásuk miatt megaláznak. Magyarországon szitokszó azok neve, akik egyetemes emberi értékek mellett nyíltan is kiállnak.

Magyarországnak tudósai és világhírű művészei vannak. Orvosok, professzorok, kutatók, tanárok, zenészek, bölcsészek, szociológusok. Nem sérti az emberi méltóságukat, hogy kormányuk nevetségessé teszi az országot és az egész népet? Nem kínos tudományos konferenciákon, komolyzenei hangversenyeken érezni a sajnálkozást? Teljesítményük méltánylásánál pedig eltűrni a megjegyzést, hogy „pedig magyar”? Az a színvonal, amelyen Magyarország kormánya saját népével és a külvilággal kommunikál, nem sérti az önérzetüket? A Magyar Tudományos Akadémia tagjai nem érzik feladatuknak, hogy egy ponton megszólaljanak, és elmondják, hogy senki nem akarja Magyarországot kirabolni, hogy a magyar kormány kritikája nem annak szól, hogy „nem akarta elfogadni a Nyugat pénzét”? Nem lenne itt az ideje az ország tudomására hozni, hogy Magyarország nem a „háttérhatalom” ellen, hanem a józan ész ellen harcol, méghozzá olyan ideológiák nevében, amelyek a rendszerváltáskor csak a Szittyakürt nevű szélsőjobboldali újságban jelenhettek meg? Nem sérti a magyar tudományos élet képviselőit, az orvostársadalmat, a művészeket, társadalomtudósokat, hogy Magyarország miniszterelnöke a Jurta Színházban helyet kapott szélsőségesek gondolatait visszahangozva folytat „szabadságharcot” a világ ellen? Nem éreznek felelősséget azért, hogy a fiatalok elhagyják az országot? A hazugság kultúrája virágzik. Nem kellene tekintélyes embereknek elmondaniuk az igazságot és tiltakozni primitív hazugságok ellen?

Nem kínos, hogy Európa vezetői összenéznek, amikor Magyarország képviselője megjelenik, és előadja a „szabadságharcát”, gyarmatosítónak nevezi azt az európai közösséget, amely anyagilag támogatja, amelyhez csatlakozni akart, és amely azokat a demokratikus normákat kéri csupán számon, amelynek jegyében Magyarország a diktatúrából rendszert váltott? Nem gondolják, hogy kötelességük lenne felemelni a szavukat? Nem hiszik, hogy egy cigány kisfiú rasszista indokból történő hátba lövése és az ELTE tekintélyes professzorainak zsidózása és megbélyegzése ugyanannak a jelenségnek a része? Nem gondolják, hogy van egy pont, amikor nem hallgathatnak, nem bújhatnak el a laboratóriumba, a tanszéki szobákba, a levéltárakba? Nem érzik, hogy felelősségük van azért, hogy a nép lassan a 13. század értelmi színvonalára süllyed, és nincs, aki felvilágosítsa őket, vagy a szavát felemelje? Olyan kiválóság, mint Esterházy Péter, nem érzi úgy, hogy hazája ellen tesz, amikor az aggódó külföld hírügynökségei előtt bagatellizálja a magyarországi helyzetet? Ilyen emberek azért kapták a tehetségüket, hogy fáklyák legyenek a népüknek és a világ előtt. Milyen fáklya az, amely nem bevilágítja, hanem elrejti a sötétséget?

Már az is méltóságon aluli, hogy a nevüket említjük, de amikor Kocsis Máté Bajnai-listák miatt nyomozást kezdeményez, Rétvári Bence a ciprusi bankok megadóztatásával kapcsolatban riogat és nyugatellenes uszítást folytat, Orbán Viktor rajzfilmek ellen tiltakozik egy kormánynál, Kövér László lekommunistázza a jogaiért küzdő diákok szüleit, akkor nem gondolják, hogy valami veszedelmes dolgot készítenek elő? Nem ismerik fel a „szabadságharcos” retorika hátterében a zsidó világ-összeesküvés elméleteket, amelynek egyik hírhedt képviselőjét magas állami kitüntetésben részesítettek? Nem érzik a puskapor szagát, amikor kitüntetik a Trianon miatt uszító rockegyüttes vezetőjét vagy a Szálasinak emléket állító muzeológust? Nem a világ vége, amikor a legmagasabb állami kitüntetést a nyíltan náci újság és tévé tulajdonosa kapja? Lehetséges egy demokratikus országban, hogy egy falu képviselőtestülete a rendeleteit a „Szent Korona” nevében hozza meg, és a falu vagyonelemeit a “Szent Koronának” adja? Nincsenek ebben az országban jogtudósok? Nem kínos, hogy elmebetegek azt tehetnek, amit akarnak, és rajtunk röhög a világ? Nincs egy pont, amikor egy ország szürkeállományának szólnia kellene?

De nem csupán a magyar kormánnyal, hanem a politikai ellenzékével szemben is lennének kötelezettségeik. A magyar társadalomtudósok egyike sem olvasta Bajnai Gordon tavaly október 23-i beszédét, amelyben azt mondta, hogy Bibó István és Mindszenty József 1956-ban egy célban egyesültek? Mondta valaki a volt miniszterelnöknek, hogy ez hazugság? Bibó István és Mindszenty József soha nem egyesültek, soha nem ugyanazt akarták, és ha tiltakoztak valami ellen, akkor soha nem ugyanazért tiltakoztak. Bajnai Gordon még Pongrátz Gergelyt is közéjük sorolja és Nagy Imrét is. Volt szerencsém személyesen ismerni Pongrátz Gergelyt, az öccsével ma is üzleti kapcsolatban állok, elmondhatom, hogy Pongrátz Gergely egy kicsit sem állt Bibó Istvánnal azonos ideológiai alapon, de még Nagy Imrével sem. Soha nem egyesültek, és aki a céljait ennek példájára építi, az légvárakat épít. Becsapja magát és a követőit is. Senki nincs, aki ezt a volt miniszterelnöknek megmondja? Ha erre egy politikai program épül, az eleve megbukott. Ennyire nem számítanak a szavak? De akkor hol a határ? Magyarország újraegyesítése nem lehetséges úgy, hogy a demokratákat, a tekintélyelvűeket, a fasisztákat és a Szálasit éltető nácikat is egyesítjük. Nácik nem fognak Bibóval demokráciát építeni, de még Mindszenty hívei sem, ahogyan azt a mellékelt ábra mutatja. Miért nem érez senki felelősséget arra, hogy a volt miniszterelnököt figyelmeztesse: ilyen egység soha nem volt, még 1956-ban sem. 1956 bukásának oka éppen az volt, hogy a demokraták terveit keresztülhúzták azok, akik nem demokrataként lázadtak fel. Ez a tanulság, és nem is kevés.

Ha nincs egy tudományos, demokratikus, civil kontroll, akkor történhet meg, hogy Bajnai Gordon, aki a demokratikus világ legnagyobb reménysége is, október 23-án még azt mondja, hogy „nem kell újabb, a többiekkel versengő párt”, és március 15-e előtt már új pártot alapít. Amikor mindenki tudhatta már akkor is, hogy ennek pártalapítás lesz a vége, nem lehet más. Nincs a szavaknak súlya, jelentősége. Soha még ennyire nem hagyta magára egy ország szürkeállománya a politikai elitet, holott ennek a politikai elitnek a döntései határozzák meg az ország sorsát, a nép jövőjét. A politika teljesen elszakadt a társadalom szakmai-tudományos elitjétől és önjáróvá vált. A magyarság tudományos elitje magára hagyta az elbutuló népet és az ország vezetésével megbízott politikai elitet is. Visszavonult a civil szférájába, szótlanul és közömbösen szemléli kívülről mindazt, ami történik, mintha semmi köze nem lenne hozzá. Ennél még a szocialista rendszerben is nagyobb felelősségérzettel és bátorsággal vett részt a közügyek irányításában, a nép művelésében.

Felelőtlen és kalandor kormánynak felelőtlen és kalandor ellenzéke van. Aki azt hirdeti, hogy 2014-ben „Együtt győzni fogunk!”, az legjobb esetben vágyálmait fogalmazza meg, valójában félrevezeti a követőit. Arra a néhány tisztességes és felkészült emberre sem figyelnek, aki vállalja a nyilvános megszólalás negatív következményeit. Vörös Imre alkotmánybíró a kialakult jogrend alapján már tavaly novemberben azt mondta a Vasárnap Híreknek adott interjújában, hogy „a választási eljárási törvény elfogadásával megszűnik a polgári demokrácia és befejeződik egy autoriter rendszer kiépítése”, a legfrissebb interjújában pedig kijelentette ugyanott, hogy „Magyarországnak már nincs alkotmánya”. Az ellenzék ilyen szakmai következtetésekre nem kíváncsi, azokból nem vonja le a tanulságot. Pedig a volt alkotmánybíró azt mondja, hogy emiatt minden további következtetést azzal kellene kezdeni, hogy „feltéve, hogy lesznek szabad választások, de a mostani állás szerint nem lesznek.” Az interjú felett Bajnai Gordon választási hirdetése látható, amely azt mondja, hogy „együtt győzni fogunk”, „tegyél érte”. Ha a volt alkotmánybírónak igaza van, akkor Bajnai Gordon hirdetése félrevezetés, hitetés, amely azt a látszatot kelti, mintha a győzelem kizárólag az összefogáson múlna és a felelősség a választóké lenne. Holott nem szabad választásokon nem a választók akarata dönt. Bajnainak pedig nem a politikai akarnokság nevében kellene híveit fejjel a falnak küldeni, hanem a nem szabad választásokra kellene figyelmeztetni. Az alkotmánybíró interjúja fölötti hirdetésben azt kellene olvasni, hogy „Nem lesznek szabad választások! Akkor sem győzhetünk, ha összefogunk. Tegyél azért, hogy szabad választások legyenek!”

A politikai ellenzék lemondott a szabad választások igényéről, semmiféle feltételt nem támaszt a választásokon való részvételének. Az ellenzék legitimál egy elfogadhatatlan állapotot, és ezzel a saját hitelességét is elveszíti. Azzal, hogy legitimálja a törvénytelen állapotot, nem válhat a demokrácia, a jogállam és a törvényesség hiteles képviselőjévé. A hamis és hazug rendszer részévé teszi magát.

Ennek szellemében járt el a legnagyobb ellenzéki párt vezére is Brüsszelben. Mesterházy Attila, ahelyett, hogy Vörös Imre volt alkotmánybíró és más jogtudósok anyagával érkezne meg az Európai Unió központjába, és az érvényes alkotmány hiányára, a nem szabad választásokra hívná fel a figyelmet, arra kéri az Európai Uniót, hogy mindezt ne vegye figyelembe, ne alkalmazza Magyarországgal szemben azokat a szankciókat, amelyeket az EU értékrendjét elutasító tagországokkal szemben kell alkalmazni. Mesterházy az Európai Uniót arra kéri, hogy ne a törvényes úton járjon, hanem legyen tekintettel a szegény magyar népre, amely nem tehet arról, hogy ilyen kormánya van. Büntessék Orbán Viktort, de ne a magyar népet.

Ki hallott már ilyet? Hogyan lehet Orbánt másképp büntetni? Vegyék el a labdáját? Ideje lenne észrevenni, és tudomásul venni, hogy az Európai Unió normáit nem Orbán Viktor tapossa, hanem Magyarország, mert Orbán Viktor autokratikus döntéseinek következménye az, hogy Magyarország egésze lesz olyan ország, amely az európai értékeket sérti és a biztonságát veszélyezteti. A magyar lakosság egyrészt nem ártatlan abban, hogy önkényuralmi kormánya van, másrészt a magyar nép érdeke nem az, hogy Orbán megússza az európai szankciókat, és folytathassa a diktatúra kiépítését, hanem az, hogy az Európai Unió használja azokat az eszközöket, amelyekkel a tagországok lakosságát és Európa biztonságát védi az Orbán-féléktől. De mindezeken túl, a jog az jog, a törvény az törvény. Hogyan akar valaki a jogállamiság nevében fellépni, amikor az Európai Uniót arra kéri, hogy ne jogállami módon reagáljon, függessze fel a törvény alkalmazását. Az indoka pedig az, hogy a törvény alkalmazása ártana szegény magyaroknak, akik nem azonosak a kormányukkal, amelyet választottak, és amelyet 2014-ben újra abszolút többséggel fognak megválasztani (és ehhez még nem is kell majd sokat csalni). Ha van nevetni való azon, amikor megjelenik a morcos szabadságharcos Orbán Brüsszelben, akkor annál már csak Mesterházy Attila nevetségesebb ezzel a populista érveléssel, amellyel méltó párja Orbán Viktornak. Ugyanazt teszi Brüsszelben, amit Orbán: hazafelé üzen, hízeleg, alakoskodik. Követelnie kellene a szankciók alkalmazását, hogy a magyarok legyenek tisztában azzal, hogy milyen következményei vannak Orbán diktatórikus rendszerének. Úgy szavazzanak legközelebb rá, hogy tudják: ezzel hosszútávon az Európából való kivonulásra szavaznak, és azokhoz a diktatúrákhoz való csatlakozásra, ahonnan a baltás gyilkos való.

Gyurcsány Ferencet meghívják az Edinburgh-i Egyetemre előadást tartani. Az ellenzék legtisztábban látó politikusának pártja olyan közleményt ad ki, amely szerint Gyurcsány azt mondta, „a magyar miniszterelnök a múlt embere, csak ezt ő még nem tudja – jelentette ki Gyurcsány Ferenc -, hozzátéve, hogy ezt majd a választók egyértelműen a tudtára adják”. Ez a mondat bagatellizálja Orbán veszélyességét, és azt a látszatot kelti, mintha már meg is bukott volna. Ez helyesen úgy hangzott volna, ha azt mondja, hogy Orbán a múltnak olyan szörnyű korszakait képviseli, amelyek megbuktak, de ezt a választók sem tudják egyértelműen a tudomására hozni, mert nincsenek szabad választások a jelenleg ismert szabályok alapján. Gyurcsány ehelyett megnyugtatta a Nyugatot, hogy nem kell aggódni, hamarosan leváltják Orbánt. Mindezt a választások előtti pozitív beszéd jegyében, amely a jelenlegi helyzetben szintén becsapás, félrevezetés és hazugság. Egy nem szabad választáson demokrata nem vesz részt, hanem a szabad választásokat követeli. Nem szabad választásokon nem lehet győzni, mert a csalás célja éppen ennek megakadályozása. Aki nem ezt mondja, hazudik. Gyurcsány azzal a mondatával is félrevezeti a demokratikus közvéleményt, miszerint „az Unió eddig bizonytalan, hogy miként lépjen fel olyan demokráciaromboló lépésekkel szemben, mint amelyek mostanában Magyarországon történnek. Annak ellenére, hogy a közös európai recept nem született meg efféle súlyos problémákra, az orbáni önkényt elsősorban nekünk, magyaroknak kell legyőzni.” Ez hazugság. Egyrészt az Európai Uniónak vannak létező szankciói, amelyeket használnia kellene. A demokratikus oldal pártjainak szakmai segítséget kellene nyújtaniuk az európai intézményeknek, hogy azok kiigazodjanak a magyar jogban történt súlyos rombolásban. Szégyen, hogy senki nem tudott egyetlen konkrét érvet Orbánnak szegezni brüsszeli sajtótájékoztatóján, miért alkotmányellenes a negyedik módosítás. Hol voltak a demokratikus pártok több nyelven készített elemzései, amelyeket kiosztanak a nemzetközi sajtónak és az Unió képviselőinek is? Vörös Imre az interjújában több tucatot sorol fel belőlük. El kellene felejteni már azt a vidéki szemléletet is, hogy Brüsszel külföld, nem a mi ügyeink egyik fontos helyszíne, és aki Brüsszelben bírálja a kormányt, az hazaáruló. Ez nevetséges, hiszen az uniós parlamentben ugyanolyan frakciók működnek, mint a nemzeti parlamentekben.

Gyurcsánynak arra kellett volna felhívnia Európa figyelmét, hogy az önkényt a magyarok már nem tudják saját erőből legyőzni, mert nincsenek szabad választásokat biztosító törvények. Orbánt nem lehet demokratikus úton leváltani. Akik ma a demokratikus Alkotmány visszaállítása érdekében lépnek fel, azok szembekerülnek a hatályos törvényekkel. Ha valaki az alaptörvény megsemmisítését tűzi ki politikai céljául, még pártot sem tud alapítania, mert a bejegyeztetés feltétele, hogy elismeri a Fidesz alkotmányellenes alaptörvényét, amely szemben áll minden olyan demokratikus normával, amely az Európai Unió alapját jelenti. Ha nem esküszik fel a diktatúra törvényére, máris üldözésnek teszi ki magát. De Gyurcsány nem ezt mondta, hanem azt, hogy Európa beavatkozására nincs szükség, ezt a magyaroknak kell megoldani, és ők meg is oldják. Ez hazugság. Az Európai Unióba való belépés értelme leginkább az volt, hogy garanciát jelent a demokratikus viszonyok megőrzésére. A rendszerváltás óta folyamatosan antidemokratikus fordulattól kellett tartani. Az Unióba való belépés azért volt megnyugtató, mert ez ellen ígért védelmet. Nem is volt Orbán boldog a belépés miatt. Ennek ellenére megtörténhetett az antidemokratikus fordulat, és az ellenzéki pártok vezetői sorban beszélik le Európát, hogy ezt a védelmi garanciát működésbe helyezze. Orbán nemcsak Magyarországra jelent veszélyt, hanem Európára is. A magyar ellenzék vétkes bűne, hogy ezt nem tárja világosan Európa elé, hanem megijed a fideszes szóvivők rágalmaitól, fél, gyáva és mellébeszél.

Mindez nem független attól, hogy a magyar politikai közgondolkodásból kiveszett a minőség, a tudományosság, a szakmaiság. A politológus képzés gyorstalpaló talpalói határozzák meg a színvonalat, akik egyetlen szakmához sem értenek. A magyar nép tudományos elitjének meg kell értenie, hogy nem hagyhatja magára a közéletet, a pártokat, az egyre ordasabb eszméket valló népet, amelynek tömegei alapszinten sem értik a világot. Jogtudósok, szociológusok, professzorok, kutatók kiállására, szakmai munkájára és segítségére van szükség. Nem állhatnak be a hétköznapi ember tudatlan pártellenessége és politikaellenessége mögé, mert a demokrácia pártokra épül, politika akkor is lesz, ha kivonul belőle az értelem. Vissza kell adni a tudás rangját, társadalmi szerepét. Az ország szürkeállományának vissza kell követelnie az őt megillető helyet. Különben a fenekünkön levő piros foltokról, az őskori agysebészetünkről és a magyar-japán közös határról leszünk híresek. A Magyar Nemzeti Bank elnöke hirdeti ezeket az elméleteket, nem valamelyik zárt osztály lakója. Szégyenei leszünk a világnak, ha az ország irányítását közveszélyes őrültek kezébe engedjük át, és a közbeszéd a kocsmák szintjére süllyed. A magyar ellenzéki sajtónak nem azokat az agyonunt fejeket kellene mutatnia, akik semmihez nem értenek, minden alap nélkül nyilatkozgatnak, hanem soha nem látott tekintélyeket, professzorokat, szakmájuk kiváló művelőit, akikről nem is tudnak a magyarok. Ha a Fehérlófia könyvesbolt törzsolvasója a tizenéves ésszel megáldott politológusokat és “a lejárt lemez” baloldali újságírókat hallgatja, amelyek némelyike behívná holnap a szovjet csapatokat, ha lennének, joggal gondolhatja azt, hogy ő egy értelmiségi, és joga van beleszólni a nagyok dolgába. Mindez táptalaja gyilkos ideológiák hatalomra jutásának, az emberi szabadság elvesztésének. Nem tudunk visszalovagolni Ázsiába. Meg kellene tanítani a magyar népnek, miből fejlődött ki az európai demokrácia és az mit jelent. Ha a magyar intelligencia háttérbe vonul, ne csodálkozzon azon, hogy megalázzák, az emberi méltóságát sértik, munkája feltételeit felszámolják, és a tudományos képzést visszafejlesztik. Maguk keltik az érzetet, hogy nincs szükség rájuk.

Vétkesek közt pedig legvétkesebbek azok a hitványak, akik leszólják azokat, akik higgadtan vagy kétségbeesve, halkan vagy a tehetetlenség miatt ordítva, de kinyitják a szájukat. Szégyen, hogy azok az emberek a legmegvetettebbek, akik a maguk korlátai között, de megpróbáltak tenni valamit. Akik ezeket bírálják, azok saját gyávaságukat, számító magatartásukat, megalkuvásukat, butaságukat vagy vakságukat leplezik az elegánsnak mutatott hidegvérükkel. Legalább becsülnék azt a szívfájdalmat, amit azok éreznek, akik látják mindezt, és nem tudnak semmit tenni ellene. Felháborító, hogy ezeket az embereket nem sérti az alapvető jogok lábbal tiprása, csak ha valaki nem elég elegánsan tiltakozik ellene. Ezek a beképzelt és megjátszós majmok rosszabbak mindenkinél.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (100 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +157 ( 177 szavazatból)
Bartus László: Ész nélkül, 4.8 out of 5 based on 100 ratings

  • Hozzászólások(164)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

164 Reader’s Comments

  1. Most találtam: http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=YJjbxQX6DjI&feature=endscreen

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  2. “…Ezt együtt KELL megoldani…”.
    .
    - Jó.
    .
    Majd megoldja együtt a zország kb. 80 százaléka mániákus fitymesz- hívő, és/ vagy mocskos náci. Most szavaztak meg egy újabb fitymesz- kitartottat az időközin.
    .
    Igazán nem értem, hogy képzelitek el a “megoldást” ilyen lakossággal. 2014- ben a fitymesznek nem 2/3 lesz, hanem majdnem full- ház. És csalás sem kell hozzá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (29 szavazatból)
  3. Maeldron
    2013. március 25. hétfő
    12:30
    Az a tragédia, hogy van, aki ezt komolyan gondolja! :((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  4. Kedves dr. Eldrad, nem is kell messze menni a magyarázatért: itt ezen a fórumon található meg az, hogy miért képes uralkodni rajtunk Igazatmondaniképtelen Viktormihály(győző).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  5. Mindenki a politikában a választók szája íze szerint próbálja eladni magát. Micsoda kirakodó vásár!
    Az igazság egyiket sem érdekli. Valaki próbálja már meg az igazságot keresni, és azt meghírdetni, akkor meglátszik majd a lakosság igazság, vagy hamisságszeretete. Majd az ítélet következik.
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  6. csavargó

    Magyarország “súlyát ” az unióban nem a mérete, hanem a helye és egyéb speciális okok ( pl: több millió magyar a szomszédos országokban).adják. Meg elvileg, meg a példa, meg a vérszem stb……Millió egyéb ok és érdek.
    Sem Európát ,sem az eu-t nem irnám le ,igy véglegesen. Kilépni ha akarna se tudna orbán (legfeljebbaz eu függesztene fel egyes dolgokat a rezsim bukásáig.) Azért az nem úgy van ám.
    Szerintem szemmel láthatóan szorul a hurok Fognak vele csinálni……….
    Azt viszont tényleg köszönöm mindannyiotoknak, hogy ma senki se próbálkozott engem meggyőzni a klasszikus “belügy” és “szuverenitás” érveléssel. Hálás vagyok érte. Na az a halálom ,mint a csutinak a pocakos tábornokok. Amellet ,hogy halálosan komoly a helyzet és nagyon szomorú
    azért ez tiszta kabaré (is).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  7. ” Alulértékeltem a nép tehetetlenségét , túlértékeltem a Nyugat segítségét ”
    mondotta mostanában a halála előtt néhány nappal egy angliai emigrációban élő orosz milliárdos.
    Hol az egyensúly?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  8. Kedves Admin!
    Plusz 45 perces eltolódást mutatnak a vélemények bejegyzési időpontjaként. Lemaradtam volna a nyári időszámításról?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Kettős állampolgárok: visszakozott a Fidesz
    http://nol.hu/belfold/kettos_allampolgarok__visszakozott_a_fidesz_#
    Erről magyarázok már mióta !
    És akkor most tiszták lesznek (lennének) a választások?
    Ugyanúgy fennáll a csalás lehetősége!
    .
    A repülőgépeknek van egy fekete doboza, mely baleset esetén, ha megtalálják, információval képes szolgálni.
    Ez a választási rendszer is egy fekete doboz lesz. Hogy valójában mi történik (történt) az a doboz belsejében lesz csak tudható.
    De mi kint vagyunk és leszünk, a bentiek meg csinálnak amit akarnak.
    Aki kijut az UNIO-hoz tájékoztatni, ezt kellene forszíroznia,
    Magyarországon 2014-ben nem lesz tisztességes a választás. Az egész kézi vezérlésű. Ott nyúlnak bele, ahol nekik kell, és akkor amikor akarnak.
    Miért is beszél Orbán állandóan háborúról? Mert ott minden eszköz megengedett!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  10. Kérdezném a szerzőtől tisztelettel: akkor az a megoldás, amit Tamás Gáspár Miklós javasolt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  11. Kedves “Sanyibácsi”, vitatkoznék veled abban, hogy “mindenki” a választók szájíze szerint igyekezne…
    Gyurcsány Ferenc egészen biztosan kivétel. Neki esze ágában sincs olyasmit elhitetni, amit hallani szeretnének tőle. Ezért is nem lehet próféta a saját hazájában. A világ minden táján nagy formátumú politikusnak tartják, kormányfősége idején annyi államfői “szaktekintélyt” hozott ide, amennyit az összes többi előtte és utána összesen nem képes, itthon viszont éppen azért sikertelen, mert az észre kíván hatni és nem a nyers erőszakot, meg az engesztelhetetlen gyűlöletet táplálja.
    Eljön majd az idő, amikor a kései utókor egyemberként csóválja a fejét, hogy miért nem neki könyörögtek összlakosságilag, ugyan vegye már kezébe az ország sorsának irányítását, mert égen-földön nincs hozzá hasonló alkalmas személy erre… Ha van síron túli élet, a magyarság egész történelmét tekintve nem érez majd ennyi szégyent amiatt, hogy mekkorát vétkezett, amikor Orbánt választotta Gyurcsány helyett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (36 szavazatból)
  12. bmk: Bartók Bélát egyszer már hazaárulónak kiáltották ki. Majd felújítják ezt az aljasságot! Kit fog ez érdekelni? (hányan ismerik ma Magyarországon Bartókot?)
    Dohnányi nem jött elvezényelni az Operaházba. A kormány válasza: bepereljük!
    Ez mindent elmond!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  13. csatt- Nem csodálkozom,hogy Gyurcsánytól elfordultak az emberek,hiszen magyarok vagyunk.Munkám során sokszor megfogadtam,nem szólok soha többé senki érdekében,mert számtalan esetben éppen azok fordultak ellenem,akik érdekében kiálltam.Amíg az emberek nem képesek fölmérni,nekik mi lenne jobb,addig nem lehet másra számítani.Ebben az országban csak a csodavárás megy.Nagyon sok embertől hallani: mindíg azt mondják majd jobb lesz és nem lett jobb.Elfelejtik mi volt pár évvel korábban és nem képesek összehasonlítást végezni,mert bizony 1985-ben sokkal jobban éltünk,mint 1950-ben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  14. Gyurcsány kijelentése, miszerint “Orbán a múlt embere” az tény. Ezt kár is vitatni, mert amit képvisel az a múlt. Az, hogy mikor kerül a történelem szemétdombjára az egy másik kérdés. A helyzet az, hogy Gyurcsány az un. “Szociális népszavazásból” az a következtetést vonta le -szerintem helyesen -, hogy az Ország a mai napig képtelen szembenézni az igazsággal. Az a meztelen igazság, hogy a magyarok többsége hinni akar a mesében. Az Öszödi Beszéd óta is a hazudozás és népámítás zavartalanul folyik.
    A demokratikus oldal szószólói arra képtelenek 1998 óta, hogy nevén nevezzenek dolgokat. Ha nem így lenne, akkor nem hagynák, hogy a Fidesz konzervatív pláne keresztény pártnak nevezze magát. A balliberális újságírók a napig napig nem értették meg, hogy a Fidesz és szimpatizánsai nem vitatkozni és érvelni akarnak, hanem minden fórumon hazugságokat terjesztve megtéveszteni a Magyar társadalmat. Ha nem így lenne akkor nem készítenének velük riportokat és nem hagynák, hogy még ott is terjesszék az “igét” ahol az olvasók, hallgatók és nézők zömében nem a Fidesz szimpatizánsai. Az is tarthatatlan, hogy a balliberális újságírók képtelenek a hazugságra az mondani, hogy hazugság, e helyett mindenféle kódokat alkalmazva az átlag magyar választó tájékozódását lehetetlenné teszik. Volt rá példa, hogy nyilvánvaló hazugságra a riporter azt mondta, hogy “árnyalni kell a képet”. Én meg csak azt kérdem: Mi van? Ez a viselkedés sajnos igaz a demokratikus oldalon lévő értelmiségiekre is. Tisztelet a kivételnek, annak az egynek vagy kettőnek. Ami a demokratikus pártokat illeti, hát ott is nagy a káosz. Olyan nyelvezetet használnak, amit legfeljebb Ők maguk és a tájékozottabbak értenek csak. A helyzet az, hogy ők vannak kevesebben, ezért ebből nem lesz kormányváltás. Mi tehát a teendő?
    1. Nevén kell nevezni a dolgokat, és nem körülírni. Illene végre határozottan fogalmazni.
    2. Az ellenzék számára megmaradt médiafelületet, (ami igen kevés) nem kellene önként tovább szűkíteni azzal, hogy a kormánypártok hazugságainak további teret adnak. Vagy készüljön fel a riporter rendesen és azonnal cáfolja azok állításait.
    3. A demokratikus ellenzéki pártoknak abba kell hagyniuk a rivalizálást. Nem kell könyörögni annak aki nem kíván együttműködni a többiekkel, mert nyilván más a célja. (LMP) Aki valóban kormányváltást akar az nem keres kifogásokat. Nem babra megy a játék. A sokszínű ellenzéknek csak egyben kell megegyezniük és az a demokrácia helyreállítása. Kár minden másról egyeztetni. Úgysem hiszi el senki, hogy ennyire különböző pártok mindenben meg tudnak egyezni. Első lépésben csak a demokrácia helyreállításáról kell beszélni, a kormányzás csak a következő lépés. Ne kábítsák sem magukat sem szavazóikat. El kell magyarázni az embereknek, hogy a demokrácia nem garancia a jólétre, de nélküle lehetetlen. Ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (40 szavazatból)
  15. Traianus.

    Nagyon egyetértek veled. Nem kell ezt túlragozni. Egyszerűen ,ennyi.
    A végén a 3 pont perfect. Komolyan ,én azt nem értem ,hogy ez miért nem evidencia.? Gratulálok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  16. Nos, nem vagyok meggyőződve arról, hogy az emberek a valóságban is olyan mértékben elfordultak volna Gyurcsánytól, mint amilyen mértékben érdeke a fidesznek azt kommunikálni, kimutattatni, hogy teljes mértékben elfordultak tőle.
    A fidesz teljes működése hazudozásra, adatok meghamisítására van alapozva. Az összes közvéleménykutató csak addig létezhet, amíg a fidesznek megfelelő “adatokat” közöl.
    Az embereknek egyszerűen nincsen módjuk látni a valóságot, mert az Orbán-kommunikáció legfőbb fegyvere a közvélemény tematizálása kiválóan működik. Ez vezetett egyébként Gy.F. megbuktatásához is…
    Amint Orbánra veszélyes téma vetődik fel, azonnal beindul az elterelés, mely éppen azt használja ki, hogy az őszinte szolidaritás Orbán legelső lépésként évtizedekkel korábban kiirtotta, bármiről is legyen szó, a csalódottak tömegének szeme elől a főbűnösről átterelődik az irány ugyanolyan áldozatokra, mint amilyenek a csalódottak tömege is, így válik bűnbakká (támadási felületté) az, akit aljas eszközökkel felhasználtak és becsaptak.
    De már ezt többször kitárgyaltuk minden eredmény nélkül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  17. Shelley Webster@Én azt hiszem, igen, denagyon szeretném admin véleményét ehhez!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Én már két éve mondom azt, amit most Tamás Gáspár Miklós is kimondott. Nagyon igaza van.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  19. Korábbi írásokban admin kifejtette a megvalósítás módszereit is, szerintem működhet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  20. gets@ hol találok ilyen írást? Én nemrég kapcsolódtam be, teljesen zöldfülü vagyok.

    admin@köszönöm. Van kéznél linkje az elített anyagból?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. Ne s dícsérjétek Gyurcsányt, mert nem érdemli meg. Egy tehetséges ember, nem normális, ha ebben a hülyék országában politizálni kezd. Jól tudta ezt ő is, amikor megszerezte milliárdjait. Aztán a dicsőségtől valahogy elvesztette az eszét. Felülkerekedett benne az abnormális KISZ-titkár szemlélet. Úgy gondolta, ő lesz aki rendet tesz az országban és megvalósítja a tejjel-mézzel folyó kánaánt..Súlyos árat fizetett ezért a téveszméért. Azok buktatták meg, akikben a legjobban bízott. Ezek után továbbra is ő szeretne a megváltó lenni. Mindenhol lehetne megváltó, de ezt az idióta szolgaságra szocializálódott népet nem lehet megváltani. Ha megváltót kellene nekik keresni, most is Barabást kiáltanának. Majd megváltja őket a csuti. Attól már most is koldusok négy millióan, de lesznek még többen is Tízmillió koldus országa Európa közepén. Ez a jövőtök! A potenciális megváltó, ha észbe nem kap és nem húz el a sunyiba, ott végzi, ahol az a másik régi: Nagy pénteken a keresztfán. Megérdemli! A csuti nem nyugszik amig ki nem nyírja. Nem felejti el neki azt a szégyent, amikor a 2006-os választási vitában felmosta vele a pódiumot. Még mindíg fél tőle, ezért bosszút áll. A szocikat meg az együttet meg jobb ha elfelejtitek. Mesterházy Brüsszelben könyörög azért hogy a csuti banda többet lophasson? Honnét szabadították ezt a barmot a nyakatokba? Bajnai pedig lehet hogy kiváló gazdasági szakember, de a politikában sarlatán. Ő szeretne miniszterelnök lenni? Kivel? A Juhásszal meg a Kónyával a nyakában. A Juhász, ha megsolal dől belőle a gyűlölet. A leendő szövetségesi ellen! A kónya meg tutyimiutyi. A Szigetvári, a kedvence pedig inkább imádkozni hívja az embereket, mint szavazni. Ő robotoló háttérmunkásnak kiváló. De könyörgöm, ne negedjék az emberek közé ezt az ájtatos manót, mert elszaladnak tőle. Jóemberek! Barátkozzatok meg a gondolattal, hogy a csuti rabszolgáiként élitek le az életeteket, ha el nem húztok valami rendes országba, mielőtt csutilandot kirúgják az Unióból, és fel nem húzzák körülötte a vasfüggönyt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (22 szavazatból)
  22. Ha valaha eltűnik innen ez a banda, az új hatalom első dolga legyen nulláról újjászervezni a felderítő és elhárító szolgálatot, Ha kell, segítséget kell kérni a baráti államoktól – inkább ők lássanak bele a Köztársaság államának belső titkaiba, mint a bármely ország köztársaságának ellenségei.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  23. Áh, nincs nekem időm erre… Unom!
    De.
    Az a Stefan Zweig részlet, amit girbegurba idehozott, megér egy misét. Olvassátok el. Az egész regényt is. Félelmetesen ismétlődik a történelem, és az is félelmetesen bejön, hogy az ismétlés már csak paródia. Mert hát Németország 80 milliós, állig fölfegyverzett nagyhatalom volt már akkor, nem titkolt világhódító célokkal, ehhez képest a csuti törpe Magyarországgal együtt is – törpe. És ha a törpe imitál óriást, az bohózat.
    De a pusztítás, vegyétek tudomásul, valóságos lesz.
    Az nem lesz virtuális.
    Ez a bohózat nem a színház lesz, ahol a színész a halál-jelenet után föláll, leveri a jelmezéról a port, és kijön függöny elé meghajolni.
    Itt a halott nem fog fölkelni.
    A halottak nem fognak föltámadni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  24. Ajánlom mindenkinek a figyelmébe.
    http://www.demokratikuskoalicio.hu/index.php/2011-12-05-15-42-05/hirek/4388-gyurcsany-intellektualisan-szinte-mindenben-igazam-volt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  25. Szolid 2o13.o3.25.
    Traianus
    “El kell magyarázni az embereknek” !! Igen, ebben van a lényeg, sok-sok éve ez nem történt meg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  26. Kedves Nyul György, az meg sem fordul a fejedben, hogy amikor Gyurcsány előtt nyilvánvalóvá vált a piacgazdaságban is alkalmazható kivételes tehetsége, onnantól kezdve sokkal inkább motiválta a másokon segítés, mint saját további meggazdagodása?
    Esze ágában sem volt megváltóként tündökölni, csak mert látta a megoldást, megosztotta másokkal is a titkot: hogyan lehetne Magyarországból is normális országot csinálni. Az lett a tragédiája, hogy saját pártjában is, az összes parlamenti pártban is, és a lakosság elsöprő többségében is a minél előbbi (teljesítmény nélküli ügyeskedéssel, mások becsapására alapozott túléléssel) meggazdagodás dominált. És ez történik azóta is.
    Évtizedeket vesztegetünk el az ő nyakába varrva Orbán hordáinak ránk szabadítását, teljesen figyelmen kívül hagyva, hogy ő nem diktátorként gyakorolta a hatalmat, hanem demokratikus vezetőként, akinek mindenki ott tartott be, ahol tudott. Mindenki beleképzelhetné önmagát a helyzetébe, mit lehet elérni olyan államapparátussal, ahol minden szinten mindenki szabotál, és aki példát mutat, azt kiröhögik, megrágalmazzák. Állítólag mindenkiben van veleszületett empátiaképesség (bár megeshet, hogy a magyarokból ez eleve hiányzik, mert akik Gyurcsányt okolják Orbán hatalomra kerülése miatt, azoknak fogalmuk sincs semmilyen szervezet működéséről-működtetéséről).
    Szívfájdalom nélkül szúrták hátba saját társai is, mert a kiváltságok élvezése helyett munkát, teherviselést és tisztességet követelt (volna).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (30 szavazatból)
  27. Nyúl György
    Már megbocsáss, valami gyorsítót használsz, vagy milyen szöveg ez?
    Orbánnál tudjuk hogy nevelte az apja,és (gondolom) azért lett ilyen akarnok,kötözködő.
    Gyurcsányról is tudjuk, hogy a tanulmányaihoz dolgozni kellett mennie,mert az apja nem volt egy minta apa.
    Ha ebből indulunk ki, akkor elmondhatjuk, hogy Gyurcsány kipróbálta a kétkezi munkát, és talán ettől (is) szociálisan érzékeny.
    Orbánról meg azt tudjuk, hogy rettenetesen verte az apja a konoksága végett, de dolgozni akkor sem kényszerült. Ja, a disznóólat azért engedték neki takarítani.
    Nem vagyok védőügyvéd, de két különböző habitusú emberről beszélünk.
    A két miniszterelnök között zongorázni lehet a különbséget!
    Aki ezt nem látja, az vak!
    Gyurcsányt megvezették, Orbán meg megvezet. Mindannyiunkat.
    De amíg Gyurcsány kormányzásakor el tudta mondani, hogy mit akar, mi a cél, addig Orbánnál csak az össz fideszes lenyúlást látom!

    Orbán meghonosította a gyűlöletet, nem vagyok mai gyerek, de ilyenre nem emlékszem, hogy ilyen megosztó politikát folytatott volna valaki.Már herótom van tőle, hogy mindig ki van jelölve az ügyeletes aláznivaló!
    Gyurcsány követett el sok hibát, mert hitte hogy jellemes emberekkel van körülvéve. Hidd el a csalódás padlóra tette, ha kifelé nem is mutatta. Ennek ellenére nem látom, hogy hatalomra akarna törni, amit Orbánról nem mondhatunk el, mert mindent meg fog tenni, hogy a hatalmat megtartsa.
    Én úgy gondolom,hogy a higgadtság amivel Gyurcsány rendelkezik,az képessé tenné arra, hogy az országot kihúzza ebből a lehetetlen helyzetből.
    Nem látok sehol egy embert, aki ugyanezt meg tudná tenni. Nem az elfogultság végett, hanem azért mert NINCS!!!
    Gyurcsány képes lenne felvenni a kesztyűt, amit ez a félbevágott törpe mindenki elé dobál, és úgy gondolom az ország renoméját is helyre tudná hozni.
    Mert minden hibájával együtt demokrata!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (33 szavazatból)
  28. katalin
    2013. március 25. hétfő
    17:53
    Főleg a vélemény rovat elmúlt 12 havi írásaiban vannak több részletben – mivel nem egyszerű feladat nem is írható le egyelőre egységes módszertanként, mert az ellenség is fel tud készülni belőle, ha a flexibilitása, alkalmazkodóképessége nem megfelelő szintű. :)
    Persze a két évvel ezelőtti írások is érdekesek, mert az admin jóstehetségét igazolják. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  29. gets

    2013.március 25.hétfő

    18.08

    Nagyon köszönöm, nekilátok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  30. Miért hallgatnak az értelmiségi, Orbán ellenes erők? Valószinű azért, mert minden potenciálisan számukra veszélyt jelentő személyekről szinte mindent, beleértve a botlásait, bűneit, kötődéseit ismeri az Orbán csapat. Sok félbetört élet mutatja az erő politizálás lényegét. Ha ellenünk beszélsz, tönkre mész. Ki akar előzetesben börtönbe csücsülni, majd pár év múlva felmentik? Ki akar munkanélküli lenni? Ki akarja, h családját valamilyen baj érje. Látszik, Orbán székértolói gazdagodnak, zsiros állásokban kötnek ki, mig az Orbán ellen szólók élete napról napra nehezebb. Hatalmas össztűz zúdul rájuk. Amikor az államhatalom egy kézbe összpontosul, ez az eredmény. Lásd a Hitler időket. Ott sem tudta már a német nép korrigálni Hitlert támogató döntését, Amerika belépése a háborúba pecsételte meg Hitler sorsát.
    Az EU gondjai közben, Orbán, a szép páva tánc segitségével, maga alá gyűrte az országot. Szerintem, most már csak az EU vezetői tudnak beavatkozni. Erre nem sok esélyt látok, mivel az EU vezetői Orbán régi politikai barátai.
    Hamarosan eldől, tévedtem-e?
    Képes-e valaki -a demokrácia eszközeivel- sarokba szoritani Orbánt? csapatát?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  31. Antifülke:

    „Minket meg itt hagynak, akiknek semmi közünk ehhez az egész ország romboláshoz.”
    .
    Ez a legnagyobb tévedésed! Kizárólag nektek van közötök ahhoz, ami otthon történik. Amikor hazamentek és bezárjátok magatok mögött az ajtót – akkor is közötök van mindenhez. Ne mentsd fel magad: a hallgatás – egyetértés!
    .
    Teli vagyok példákkal, elmondok egyet.
    .
    Valamikor a nyolcvanas évek elején leküldtük a 7 éves kislányunkat vásárolni a zöldségeshez. Ez egy „tanulós” feladat volt: átmenni-visszajönni egy bonyolult kereszteződésen, elintézni egy fontos dolgot, fizetni, elszámolni a pénzzel, stb. A gyerek hazajött, a visszajáró pénz nélkül. Szerinte a zöldséges nem adott vissza neki. Felkaptam a vizet, lerohantam a boltba, reklamáltam. A zöldséges először azt mondta, hogy a gyerek biztosan eldobálta a pénzt hazafelé, majd a végén borzalmas dühösen kivágta a pultra a visszajárót.
    .
    Őrjöngtem.
    .
    Én akarom a gyereket megtanítani a jóra és akkor egy senkiházi azonnal megtanítja arra, mi a rossz? Másnap felhívtam a Zöldért ellenőrzési osztályát, panaszkodtam. Az osztályvezető végighallgatott, majd ezt mondta: Uram, hiába küldök ki egy ellenőrt, a boltosok az összes ellenőrt ismerik. Nem fognak csalni, amikor az ellenőr a helyszínen van. DE ADNÉK ÖNNEK EGY TANÁCSOT: MINDEN ILYEN ALKALOMMAL VEGYE A SAJÁT KEZÉBE AZ ÜGYET! SOHASE SZÁMÍTSON ARRA, HOGY BÁRKI A SEGÍTSÉGÉRE SIET!
    .
    Azóta nem panaszkodom, hanem a kezembe veszem az ügyeimet. Nem állítom, hogy mindig teljes sikerrel, de mondjuk olyan jó nyolcvan százalékos eredményességgel. És ez több mint amit az ember remélhet – és éppen elég ahhoz, hogy jól érezzem magam a bőrömben.
    .
    Itt lenne az ideje, hogy ti is ezt tegyétek – amit persze könnyű mondani a távolból, de a lényegen ez nem változtat. Sohase számítsatok arra, hogy valaki segíteni fog nektek. Csakis magatokra számíthattok: ha lemondtok magatokról, akkor azt kapjátok, amit érdemeltek.
    .
    Bartus úrnak pedig gratulálok a kiváló írásához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  32. Sándor Tibor Javrik

    Az a nép, amelyik nincs tisztában a saját történelmével, feketén-fehéren, amelyik nincs tisztában a saját felelősségével, amelyik nép nem akarja hallani a múlt büneit,a ma igazságát, a hazug múltat keresi, lehetne felelősöket találni, de ez mit sem ér most. Magyarország még nem szabadult meg a feudalizmustól, ill. az arra jellemző szervilis gondolkodásmódtól, legyen az egyetemi tanár vagy juhászember. Egyetértek Bartus úr gondolataival, nekem a gyakorlati megvalósithatóság jelent az előbb leirtak figyelembevételével, jelen időben, megoldhatatlan problémát……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  33. Nagyon jó cikk,Mig mi itt siránkozunk,addig a kárpátok géniusza harcol
    a rajzfimfigurákkal,Felkészül Donald kacsa.A XXI.század magyaországa.Viccccc.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  34. Kedves Bartus Ur !
    Ha nem nagy baj, akkor Laci. Nagyon régi olvasod vagyok, nem kis hálát érzek amiért fentartod ezt az oldalt, és távol tartod lehetöség szerint a nem kivánatos trollokat. Tudom, tudjuk menyi áldozatot hozol hogy nekünk is fórumunk legyen.
    A mostani irásodat is élvezettel olvastam volna, ha nem lenne enyire megrázoan igaz, de az biztos sokaknak nagyon tanulságos.
    Nem idézlek szó szerint, 3 éve pont ugyan azokért a lehetetlen, lenézö, néha megvetö vélemények miatt jöttem el, tehát mélységesen átérzem, tudom, te min mehetsz keresztül, a szokimondásodért.
    Bizony, bizony sokaknak fáj az igazság. Az emberek nem szeretik a tükröt. Pláne ha a szinigazat kell látniuk benne.
    Alig két napja irtam egy Hsz-ben, az értelmiség, a politikusok, magára hagyták a népet. Most te irtad le ezt szinesben.
    Egy komentelö társam , : vélemény irja : …Ha ellenünk beszélsz, tönkre mész. Ki akar előzetesben börtönbe csücsülni, majd pár év múlva felmentik? Ki akar munkanélküli lenni? Ki akarja, h családját valamilyen baj érje. Látszik, Orbán székértolói gazdagodnak, zsiros állásokban kötnek ki, mig az Orbán ellen szólók élete napról napra nehezebb.
    Tudom nem magárol beszél, ezért azoknak mondanám, akik olvasnak benünket.
    Sujos téveszme !!! Ezzel semmit nem lehet elkerülni. Önáltatás ! A genyes fekéj ha nincs kezelve terjeszkedik, mire mentöért kiáltasz, már is elboritott. Nem lehet ,,alámerülni.. kibekkelni. Orbán nem csak a hatalmat akarja, hanem a Teljhatalmat. Diktaturát, ahol csak és kizárolag mindenki, szoszerint mindenki neki ugrál. Magára vethet az, aki nem érti mi az a magasláb emelés.
    Döntse el mindenki, van kitartása, elszántsága, és hozzánk hasonloan eljön az országbol, uj élet kezdés, beilleszkedés, talpon maradás, de szabadon.! Aki bármiért nem tudja ezt megtenni annak is döntenie kell. Behuzza fülét farkát, vagy kiegyenesedik. Minden ember számít ! Az elsötöl az utolsoig. Ne csak szapuljátok az ellenzéki médiát ! Cselekedjetek ! Van telefon, van internet, (még.)
    irjatok, telefonáljatok, szolitsátok fel a müsorvezetöket ha kell, arra amit itt is leirtatok. Nevezzék nevén azt, ami.
    Nem szeretnék senkit kioktatni. Csak segiteni ahogy tudok. Felrázni azokat akik bár még olvassák ezt az oldalt, de már apátiába sülyednek. Mindig van remény. Ne mutogassatok a politikusokra.
    Ne legyetek kishitüek. Ne higyétek hogy akár ti együtt, vagy külön külön nem tudtok nagyon sokat tenni, hogy .. leromboljátok.. a körétek emelt kordonokat.
    Mindenki tudja : .. A viz az ur ! ..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  35. Csacsicska eggyetértünk!
    “Ez a legnagyobb tévedésed! Kizárólag nektek van közötök ahhoz, ami otthon történik. Amikor hazamentek és bezárjátok magatok mögött az ajtót – akkor is közötök van mindenhez. Ne mentsd fel magad: a hallgatás – egyetértés!”

    Az ember már belefásul abba, hogy a nagy többség mindig másokra mutogat, hibáztatja az ellenzéket, EU miért nem lép stb. stb., közben ő maga semmit nem tesz csak ossza az észt a monitor előtt! Én minden tüntetésen részt vettem, oda-vissza 300 km-t utazva. Mit mondjak siralmas volt látni pár ezer ember jelenlétét, de főleg az a legelszomorítóbb, hogy senkit sem érdekel, a demokrácia szisztematikus leépítése.Mégis ki védjen meg minket, ha saját magunk nem vagyunk képesek. Mindent megtehettek, mert mi hagytuk! Ne másokra mutogassunk, mert ami ebben az országban történik az
    valamennyiünk felelőssége!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  36. Mesterházynál már eléggé érezni, hogy nagyon akar miniszterelnök lenni. Megérintette a hatalom előszelének érzete. Ez az oka annak, hogy nem akar összefogni a demokratikus ellenzékkel, illetve olyan áron, hogy ő lesz a miniszterelnök jelölt. Ezt nyilván alá is támasztja azzal, hogy ők a legnagyobb ellenzéki párt. És a retorikájában is érződik az elvtelenség (a fidesz nyelvezetét használja, hogy még több szavazót szerezzen. De ez szánalmas, mert ezzel jobb oldaliakat nem szerez meg, csak kiröhögik, a demokraták pedig kiábrándulnak belőle). Szerintem is Gyurcsány a leghitelesebb ember ma és azt csodálom, miért nem húzott el valami nyugodt helyre a családjával. Nem érdemli ez az ország. Megtanította a nép a politikusoknak, hogy nem szabad őszintének lenni, mert az lesz a végük mint Gyurcsánynak. Ugyanis ő nem azt mondta, hogy “hazudjunk”, hanem “hazudtunk”. Ez hosszú idő óta a legőszintébb politikai megnyilatkozás volt. És hogy miért nem mondta a népnek? Az nem őszinteség, hanem ostobaság lett volna. Még így is ez lett a vége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  37. ENNEK AZ EGËSZ BOMLÓ TÁRSADALOMNAK, EXODUS LFSZ A VÉGE,….ÉS MARAD A SZÁNALMAS SEMMILYEN EMBEREK TÁRSADALMA……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  38. A választási eredmények azt mutatják, hogy a fideszesek mindannyian és a jobbikusok is mindannyian elmennek választani – Szentendre és Dunakeszi fideszes volt eddig is, most oda beválasztottak volna egy “Tétényi Évát” és akkor mi lett volna? De Sopronban és Szolnokon már nagyon besokallhatott az emberek többsége, mert ott többen elmentek és leszavazták a Fideszt. Hogy ott azóta hogyan tud működni a testület, nem hallani semmit erről.
    De azért az is látszik, hogy vannak helyek ahol, ha nem is tetszik ami most van, még mindig nem mozdulnak.
    Ha ez így marad, akkor itt jön, amit nem teccetek megcsinálni a rendszerváltáskor, de mivel semmit nem lehet megúszni, csak elódázni egy ideig, akkor ezt sem…..
    SZÁNALMAS EMBEREK akik a nagy magyarkodásuk közben elfelejtkeznek a HAZÁRÓL!
    Nem az ellenzék, nem Horn Gyula és nem Gyurcsány Ferenc és nem is Bajnai Gordon járatta le ezt az országot, hanem a sallerosztó, pávatáncos, 3xbóvlis kontár és az övéi!
    Aki ezt tagadja az valóban lábon hordta ki az agyhalált!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  39. …vétkesek közt cinkos aki néma! – írta Babits (Jónás könyve 1938)

    “A magyarság tudományos elitje magára hagyta az elbutuló népet (…) Visszavonult a civil szférájába, szótlanul és közömbösen szemléli kívülről mindazt, ami történik, mintha semmi köze nem lenne hozzá.
    Ennél még a szocialista rendszerben is nagyobb felelősségérzettel és bátorsággal vett részt a közügyek irányításában, a nép művelésében.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  40. Amiről pedig nem nagyon beszélnek és az ellenzék sem mérte még fel a következő választást az a Jobbik. A Jobbik jelenleg is csak hallgatólagos ellenzéke a FIDESZ-nek, erre utal a legutóbbi alkotmánybíró megválasztása is.
    Arra ugye senki sem számít, hogy nem jut be a parlamentbe. Márpedig bejut és akkor a Jobbik és FIDESZ tud koalíciót alakítani 2/3-ad dal amit meg is fog tenni, és ehhez még választási csalásra sincs szükségük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  41. Varga István
    Amíg Magyarország az EU közösségének tagja, a Jobbikkal nem köthet koalíciót – ehhez Schifferre van szüksége és az ő torzójára, az LMP-re!
    LMP feljelentgetett, de tud mondani egyet is melyből lett valami?
    Sukoró nem éri!)))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. Ha a fidesz és a jobbik egy választáson 2/3-ot tud szerezni,akkor szerezzenek és sok sikert kivánok nekik.
    Mi meg dögöljünk bele, úgysem érdemlünk mást.
    Egyébkén t megjegyzem ,hogy az új választási szisztéma miatt ( főleg az egy forduló) nem fognak tudni 2/3 .ot szerezni!!! A jobbos szavazatok éppen úgy kioltják egymást ,mint amitől mi az ellenzék oldalán tartunk!A jobbik listán fog szerezni 6-7 % ot, egyéniben meg semmit.Igy pedig jóval 10 alatt lesz a létszámuk! sok hivő jobbikos is a fideszre fog szavazni,hogy ne vesszen el a voksa. Ha a baloldal össze tud állni,nem lehet baj, legfeljebb óriásit kell csalniuk,mármint a fidesznek.,abba pedig BELEBUKNAK!!!!
    Az a furcsa helyzet fog előállni,hogy a fidesz a törvényeivel , bebetonozott izéivel, pénzzel ,paripával, fegyverrel ott fog állni kiszolgáltatottan! Ha a baloldal észnél van, a fidesz TEHETETLEN.Megeheti amit főzött. Ezzel nem azt akarom mondani,hogy le kell irni őket., persze,hogy nem.Sőt!!!!! De ezt a fidesz már nem nyerheti meg ,viszont az ellenzék simán elbukhatja!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  43. csatt és bumburi ++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. nyúl györgy

    Mi ez a gyurcsányozás??
    Megszerezte a milliárdjait!!!! Na és akkor mi van? Te hány családnak nyujtasz megélhetést,hogy ekkora arcod van? Meg ,mi az ,hogy KISZ titkár szemlélet.
    Te eszednél vagy? Normális hozzászólásaid vannak ,de néha olyan vagy mint aki tudatmódositót használ. Miért kell neked kocsis máté szintjéra süllyedni??
    A többi ,amit irtál most is hibátlan.Teljesen egyetértek veled.
    Egyébként,megnyugtatlak a csuti nem tudja kinyirni, ezt ő is tudja, pont ezért olyan ideges. Ha ki tudná késziteni már rég megtette volna. Dehát nem……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  45. Túl sok a mellébeszélés. Traianusnak tökéletesen igaza van. Ki kellene nyomtatni 8 millió példányban és szétosztani a választásra jogosultak között.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. Felháborítónak és idétlennek tartom, amikor az Európai Unióban és a világban Magyarországot EZZEL A KORMÁNNYAL azonosítják. “Magyarország” ezt teszi, “Magyarország úgy gondolja”, stb. Ezt néhány millióan kikérjük magunknak ! Főként a német sajtóban hallható kritika hajlamos egy kalap alá venni mindenkit ezzel az ámokfutó kormánnyal ! Helytelen ! Szidják csak Orbánt , amikor “Magyarország” nevében nyilatkozik egy olyan kormány élén, amelyre a választó jogosultak 25 %-a sem szavazott. Nem Magyarország távolodik a demokráciától, hanem a nyakára ült diliházi szökevények csapata. Szögezzük le ! Ennek a bandának a választásoktól távol maradó szavazók adtak kétharmadot és nem a holdudvaruk ! Ne nyilatkozzanak tehát az ország nevében ! És nagyon jó lenne, ha a külföldi sajtó is megértené ezt !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  47. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Sippantyú!
    Ezzel a – ne bátsd amagyart – szöveggel te pont Maeldron(12.30) olvtársunk mellékletének vagy az egyik illusztrációja… De lehetnél Mesterházy Attila brüsszeli házitanácsosa is, ő is ilyen hülyeségeket hablatyolt odakint…
    Most nem ez narratíva lenne aktuális. Egyelőre – hivatalosan – Magyarország megy szemben az Európai Unió alapeszméivel…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. Nyúl György: nem te vagy az egyetlen, de arról fogalmam sincs, miért biztatjátok megfutamodásra azokat, akik Orbánt katasztrófának tartják…. ha a te házadra/lakásodra valaki szemet vet, te elmenekülsz és magadtól átadod neki a tulajdonodat?
    ez az ország a mi hazánk. menjenek belőle el azok, akik ki akarják sajátítani azt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  49. Barry1,
    azért nem kell Gyurcsánynak ennyire benyalni, ez már fáj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  50. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .

    .

    Varga István!
    .
    A Fidesz-rádió,amely másik nevén Kossuth rádióként ismert a földi halandó előtt, van egy Ütköző című “vitaműsora”. A minap egy fidesznyik és egy jobbik ütköztek meg benne, amely inkább volt dörgölődzésnek mondható, mitsem ütközésnek. Szóval a nagy vitatkozás közben burkoltan vagy nyíltan, Halász Zsuzsa mindig mélységesen jobboldalra húzó műsorvezető segedelmével agyondicsérték egymást úgy, hogy a félórás műsoridő alatt háromszor is kihansúlyozták, hogy persze ők valójában ellenfelek, melyből a Jobbik az ellenzéki oldal…
    Ami tehát az ellenzékiséget illeti, többek közt így megy a pofátlan hazudozás, csúsztatás és félreveztés a közmédiában, amelyre mint az “élő demokrácia bizonyítékaként” hivatkozhat a diktatúra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos