Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Az utolsó esély 2013. március 12. kedd 18:11

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Az utolsó esély

Különös játéka a sorsnak – és bizonyos értelemben a politika forgandóságának – amikor fordulnak a szerepek. A hajdani „forradalmárok”, az államélet stabilitásának potenciális felforgatói, egy Bencsik, egy büntetését letöltött, tíz évre ítélt gyilkos izomember, „ki ekével, ki kalapáccsal, ki tollal ” a fennálló rendet, a kormányzópárt székházát, az alkotmányos rend stabilitását védi. Csütörtökön szinte Gerő Ernői sirámot véltem kihallani Bencsik lapszerkesztő (Népszabadság, pártrovat) riasztó hangú felhívásából. „Kezet emeltek népi demokráciánkra.”

A Lendvay utca persze nem Köztársaság tér. És a Lendvay utcai ostromlók is sokkal inkább emlékeztetnek agresszivitásukban is bávatag, jámbor, kerítéshez láncolt Greenpeace aktivistákra, a bálnák kihalása ellen tüntető természetbarátokra, mint a Bastille ostromlóira. De azért szomorú. Ha a Horn-korszak politikai fordulópontja a Tocsik ügy (lett volna), ha a Gyurcsány-kor nagy balfogása az ebéd utáni álmába merülő, jótékonyan hortyogó MSZP-frakció előtt tartott tüzes őszödi beszéd, a második Orbán-éra központi témája az alaptörvény permanens átszabása. Nem a nyugdíjkassza ügye, nem az alkotmánybíróság jogköre, nem a regisztrációs puccs, nem a Pali plágiuma, nem az azeri baltás gyilkos megdicsőülése. Az alkotmány, melyet a népesség 99,9 százaléka át sem lapozott. Az alkotmány átalakítása ellen zúdult fel a nép, cirka háromszáz fővel, hogy átmásszon egy villa kerítésén. Mellesleg, aki ezt tette, helyesen tette. És aki viccesen kezelte (és lekezelte) a jelképes aktust, „mederben tartva” a tragikomikus akciót, most megnyugodhatott. A hatalom négy kék riadó-kocsi (és Selmeczi Gabriella) bevetése árán lesöpörte az egész témát a placcról.

Körülbelül itt kezdődik és itt is végződik népünk igazságérzete, politikai érzékenysége, jogszeretete. Ennyit még megreszkírozunk. Azok az uniós hatalmasságok, irodai kabinet-politikusok, akik valóban ki vannak akadva az alaptörvény negyedik módosításán és mindenféle vizsgálattal fenyegetőznek, sokszorosan hatékonyabbak a magyarok jogainak védelmében a magyaroknál. Az Operaházat kellett volna megrohanni az új alkotmány életbe léptének ünnepén. De akkor süket téli csend honolt az Andrássy úton, odakinn méla zajgás.

Ez a főbaj. Ez az, ami elgondolkodtató. Az elvégezetlen tetteket persze egyszer el kell végezni. 2014 májusa tényleg az utolsó esély.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (14 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +34 ( 34 szavazatból)
Buják Attila: Az utolsó esély, 4.6 out of 5 based on 14 ratings

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. Kedves Buják Attila! Ha a 2014-es májusi dátum említésekor a választásokra gondol, akkor téved. Két okból is. Először: az ún. “választás” nem májusban, hanem előbb lesz (március vagy április). De ez a kisebbik baj. A nagyobbik az, hogy azon a választáson nem fog eldőlni semmi, ugyanis már minden eldőlt 2010-ben. Az összes többi, ami azóta történt (nem sorolom, mindenki tudja, miről van szó) csupán következmény. Az elbutított, felheccelt, előre megfontolt és gondosan beadagolt hazugságokkal és ferdítésekkel manipulált magyar társadalom szépen belesétált a csapdába, ahonnan nincs kiút. Nincs esély, Bujáki úr! Ezt a hatalmat demokratikus úton leváltani ma már lehetetlen. Abban reménykedni, hogy “majd az EU” – felesleges önámítás. Szavak persze elhangzanak Brüsszelből, néha úgy tűnik, hogy meglehetősen szigorú hangnemben. Ám a szavakon túl semmi nem történt eddig, és véleményem szerint nem is fog. Egyrészt, magának az Uniónak is vannak gondjai, elég sok, melyek mellett a lepkefing nagyságú és erejű Magyarország összes gondja eltörpül. Másrészt, ők úgy érzékelik, hogy Orbán rendszere stabil. Mert valójában az is: nincsenek országos méretű, lebénító erejű sztrájkok, milliós tömegdemonstrációk, az ellenállás ereje és nagysága alig észlelhető. A stabilitás pedig nagyon fontos Brüsszel számára. Semmi sem hiányzik nekik jobban, mint az, hogy “lyuk” képződjön Európa közepén. Elhiszem, hogy megvan a véleményük Orbánról és az egész díszes társaságról. De befogják az orrukat, legfeljebb fintorognak egy kicsit, és nem tesznek semmit, mert számukra még mindig jobb opció egy stabil féldiktatúra (vagy tán egészen az?), mint egy instabil, forrongó, 2/3-os törvényekkel és 9 évre kinevezett pártkatonákkal küszködő demokrácia.

    Ezért mondom, hogy nincs remény. Adja Isten, hogy tévedjek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (35 szavazatból)
  2. Mindenki félti azt a keveset ami adatott neki. Ezért van csend. Pénz paripa fegyver minden a kezükben. Nincs mindenkinek annyi, hogy elhagyja szeretett szülőföldjét.A nagy többség ilyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  3. A korabeli magyarok még nem éreztek rá a demokrácia érzésére, hogy micsoda felszabadultságot tud okozni, ha együttesen ki tudnak harcolni, el tudnak érni valamit.Honnan tudnák, amikor csak hülyítik őket?
    Azért biztató a kép… (mondjuk)
    Ami az uniós hatalmasságokat illeti, nincs sok reményem a gyors reagálásra. Tegnap még jöttek a sajtónyilatkozatok, ma a parlamentben fekete felkiáltójelet mutattak a Szájer beszéde alatt, egyébként meg az unió malmai is lassan őrölnek.
    Hagynak időt a Bencsik féle figuráknak, hogy mind jobban megmutassák igazi valójukat.Aztán majd elsikkad ez a téma is az idő homályában…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  4. Leírom megint.
    A választási csalás lehetősége fennáll. (és most udvariasan fogalmaztam.)
    A választások szervezése, lebonyolítása, a szavazatok összeszámlálása, a reklamációk kezelése egy kézben van!!!
    .
    Még az is államtitok, de legalábbis meg nem szerezhető információ, hogy hány magyarországi lakhellyel nem rendelkező állampolgárunk van, és ők hol élnek.
    A szavazatuk döntő lesz (hiszen a választások napján és másnapján és harmadnapján sem fogjuk tudni, hogy ki nyert), csak ha majd sikerült átbillenteni maguknak……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  5. 2010-ben nem tudta a többség, hogy kire-mire szavaz !
    2014-ben ezt is lehet tudni !
    Minek kísérletezni?
    Az elvégezetlen tetteket mielőbb kell elvégezni !!!
    Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. http://legifelvetel.blog.hu/2013/03/11/eleg_volt_ki_kell_mondani

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. A szociopaták legnagyobb gyengesége, hogy nem tudják magukat különféle érzelmi helyzetekbe beleélni, mások helyébe képzelni. Ennek következtében általában sikeresek, hiszen céljaikat keményen, sőt kíméletlenül megvalósítják. Egyidejűleg a szociopaták sima modorú, gyakran vonzó és spontán személyiségek, meggyőző beszélőkészséggel. Rosszul viselik a monotóniát hamar elunják magukat, állandó szükségletük van különböző impulzusokra ami felelőtlenséggel párosul. Hazudozók, manipulálják a többieket, nincs lelkiismeret-furdalásuk, gyenge az emocionális életük, érzéketlenek, impulzívak azaz csekély mértékben képesek kontrollálni viselkedésüket. Azt a tényt, hogy csak saját céljaikat követik, legtöbb esetben jól tudják titkolni vagy a gyanakvást elaltatni. Gyakran csak a közvetlen környezetük van azzal tisztában, hogy “valami nincs rendben”.

    ismerős?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  8. Kedves Buják Attila !
    Véleményem szerint Ön téved. Végzetesen. De nem csak Ön, mindazok,
    akik a 2014-es választásokban reménykednek!
    Nézzük a TÉNYEKET !
    Az uj, külföldi magyaroknak megadott állampolgárság, választo joggal.
    Menyiségük, valodiságuk, a köz számára, ellenörizhetetlen !
    A levélben küldött szavazatuk, szintén.
    Orbán kezében , a teljes választási rendszer. Általa kinevezett, lefizetett, csapattal.
    De ! A legfontosabb. KEZÉBEN AZ VÁLASZTÁSI ELEKTRONIKAI RENDSZER !
    Ezek után, Ön, és az Önnel egy véleményen levök miben reménykednek?
    Hogy Orbán szépszerével beismeri megbukott ? Ne talán 2/3 al ?
    Tényleg komolyan gondolja, hogy szépszerével átadja bárkinek a hatalmat ?

    Tényleg elhiszi, hogy nem csalja el a választást ?
    Vagy már elfelejtették : … A haza, nem lehet ellenzékben ! …
    Tudja mi fog történni ? Orbán simán elcsalja a választást ! Még a külföldi megfigyelök is csak a hivatalos szervektöl kérhetnek adatokat, és tarthatnak kapcsolatot. Aki nem igy tesz, azonnali hatályal megvonják töle a megfigyelöi státuszt.
    A mostani Alkotmányal kapcsolatos aljas eljárásuk, leleplezö. Ezek után törvényes választásban reménykedni… Nem ostobaság, hanem BÜN.
    Nézze. Én külföldön élek, mondhatnám, .. teszek rá. De gondolom Ön, otthon.
    Nekem sem, de Önnek,vagy az otthoniaknak méginkább számit.
    Nem Buják Ur. Ne a választásrol irjon, mint utolso esélyröl.
    Az utolso esély, ha ÖN, és sok százezer ember eljut odáig, NINCS TOVÁBB !
    Ha Ön, és sokszáz ezer ember kimegy az utcára, és egyhét alatt elhajtja ezt a
    köztörvényes BÜNBANDÁT !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  9. Tisztelt Buják úr!
    Nagyon jó írás.Itt kezdődik és itt is végződik.Ennyi volt. Már eljátszotta a magyar 2014 esélyét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. Tegnap a stüszivadász, főamortizáló arról beszélt, hogy valami új csapatot küld szerte a világba ahol magyarok élnek, hogy segítséget nyújtsanak a könnyebb ügyintézéshez az állampolgárság igénylésével kapcsolatban!
    A pénzről nem beszélt, de elég nagy számú tömeg fog intézkedni – ilyesmikre is szórják az adóforintjainkat!
    Hogy itthon nincs pénz a nélkülözőkre, hát nem igazán érdekli őket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. A külföldi magyarok, és a választojoguk ,megadása, csak és kizárolag a csalás miatt kell.
    Most szándékosan verik a port körülöttük, semilyen Zsolt ma is nyilatkozott.
    Ök a kulcs, a választás elcsalásához.
    Az elektroniakai rendszer, ellenörizhetetlenül Orbán kezében.
    Csa szoftver kérdése.
    Aki szoftver fejlesztöként , tervezöként dolgozik, tudja mit beszélek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  12. Observer
    2013. március 12. kedd
    18:46
    +++++++++++++++++++++++
    “Ha Ön, és sokszáz ezer ember kimegy az utcára, és egyhét alatt elhajtja ezt a
    köztörvényes BÜNBANDÁT !”
    +++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  13. Nem lesz itten semmi ‘14.-ben.
    majd kivonul a kékkocsiknál is rettenetesebb Selmeczi szenátoraasszony
    és rávicsorog az ellenszavazókra, kezében élesre töltött nápolyival .
    ( És senkinek ne legyenek kétségei : TUDJA is használni !! )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  14. Kedves titok!
    Már majdnem a mi melki betegunkre ismertem, de ő nem lehet biztosan, mert róla nemcsak a közvetlen környezete, hanem lassan az 1/3 ország tudja, hogy szellemileg leépült, remeg a szája, alkesz kinézetete lett, pocakot eresztett, és csak ugy dől belőle a hazugság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. Kedves csakén! A “csapatról” már itt is volt szó. Magyar kapcsolat építők lesznek, havi 350 ezer forintos fizetéssel, + utazás, szállás külföldön, +300 ezer forint a megvesztegetésekre. Nem minden feltételre emlékszem, egyre biztosan: tapasztalat a népi hagyományokban. Ezek szerint igazolni kell, hogy a jelentkező üldözési mániában, valamint kóros tény-fóbiában szenved.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos