Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán magánhadseregét veti be a tüntetők ellen 2013. március 11. hétfő 21:33 Forrás: AN

  • Hozzászólások(35)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán magánhadseregét veti be a tüntetők ellen

Budapest – Retteg a hatalom a saját kétharmadától. Civil szervezetek este 8 órára tüntetést szerveztek a Sándor-palota előtti térre, ám a TEK műveleti területté nyilvánította a teret és megtiltotta a tüntetést.

Mivel Áder János köztársasági elnök a kérdéses időpontban nem tartózkodik Magyarországon, arról tehát nincs szó, hogy az ő személyi biztonságát veszélyeztetné a tüntetés.

A hivatalos indoklás szerint „személy- és létesítménybiztonsági intézkedés” céljából március 8-ától legkésőbb március 16-án éjfélig zárták le a köztársasági elnök hivatal előtti Szent György teret és több környékbeli utcát.

A TASZ álláspontja szerint a Sándor-palota előtti rész lezárása jogellenes. Az Alaptörvény negyedik módosításának mai megszavazása után a köztársasági elnöki hivatal előtti tér lenne a legfontosabb területet a tüntetők számára. Ezért a TEK akciója nem tekinthető másnak, mint a jogszerű tüntetések megakadályozásának.

A köztársasági elnöki palota önmagában nem szorul többletvédelemre, a március 15-i ünnepség előkészítése nem legitim indok jogszerű gyülekezések akadályozására, és a békés demonstrációk semmiféleképpen sem tekinthetők nemzetbiztonsági kockázatnak.

Az elmúlt években gyakorlattá vált, hogy a rendőrség „biztonsági műveleti területté” nyilvánítással megakadályozta az állampolgárok gyülekezési jogának gyakorlását. 2013. február 12-én azonban az Alkotmánybíróság kimondta, hogy a közterületek önkényes átminősítése sérti a gyülekezési szabadságot. Ilyen esetekben a bíróságnak 3 napon belül és érdemben kell felülvizsgálnia a gyülekezési jogot korlátozó határozat jogszerűségét és indokoltságát.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (25 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +31 ( 35 szavazatból)
Orbán magánhadseregét veti be a tüntetők ellen, 4.8 out of 5 based on 25 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(35)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

35 Reader’s Comments

  1. Tudják ők, hogy mit tettek, és fordított helyzetben ők erre mit lépnének!
    Lángolna a főváros, meg traktorosblokád lenne és a Kossuth téri vizelde is megnyílna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +50 (54 szavazatból)
  2. Tényleg a traktorosok, taxisok hogy kussolnak az utóbbi időben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +48 (50 szavazatból)
  3. Sólyom eltűrte a gárdaavatást is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (46 szavazatból)
  4. Csakén, egy kommentelő a nepszava.hu egyik cikkéhez írva már visszasírja a Kossuth téri vizeldét, mert szerinte az nagyon jó volt. (Nem hiszem, hogy most meg mernék csinálni, amit akkor. Igaz, akkor ov bátorítására vagy inkább uszítására csinálták, részeként a kormányellenes puccsnak.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  5. Megszünt a jogállam.
    Amit most látunk, az a végjáték.
    Az Mszp, legnagyobb csalodásomra önmagát ünnepli, máris gyöztesnek kiáltva ki magát 2014-re. Elképesztö. Képtelenek normálisan értékelni a valos helyzetet.
    Gyurcsány már ma mondja hogy vége a jogállamnak, de ö egyedül kevés.
    A pesti nép, pedig nem megy ki tüntetni. Pár ezer embernek fontos a szabadság.
    Az ellenzék most is ahány, anyifelé.
    Elkeseritö.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (48 szavazatból)
  6. Nyílt a diktatúra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  7. Most találtam egy idevágó hozzászólást a facebook-on. Ide másolom :
    ____________________________________________
    “Orbán most már a hatalom demokratikus ellensúlyainak korlátait is lebontotta, ahogy tette 2007-ben a kordonok lebontásával. Már akkor kimutatta, hogy ő semmibe veszi a demokráciát. Már akkor le kellett volna tartóztatni, de féltek tőle. A rendőrség nem merte tenni a dolgát, a kötelességét. Most a rendőrök a 18 éves diáklányt is elviszik aki demokratikus jogait gyakorolja, és 50.000,-Ft bírságot kap. A MTV Székház támadói, akik köveket dobáltak, gyújtogattak, azokat nem vitte el a rendőrség, és nem kaptak pénzbírságot sem. Le kell vonni egy fontos következtetést. Amikor a Fidesz ellenzékben van, akkor minden erővel uszít a kormány ellen, és iszonyú kárt okoz a nemzetnek, amikor ő van hatalmon, akkor még ennél is nagyobb kárt okoz, lerombolja a demokráciát, amit végre a Szovjet elnyomás után 23 évvel ezelőtt sikerült elérni. Orbánnak csak arra kellett a demokrácia, hogy annak gyengeségeit kihasználva, azzal visszaélve hatalomra jusson, és amikor hatalomra jutott, akkor diktatúrát vezessen be, hogy őt már leváltani demokratikus eszközökkel ne lehessen! Órási tévedés, katasztrofális tévedés a mai ellenzék részéről, hogy még mindig azt hiszik, hogy 2014-ben demokratikus választások lesznek, és le tudják váltani Orbánt, és rendszerét! Kettős a tévedés. Ha sikerülne leváltani, az új kormány tehetetlen lesz, mert a törvények és a 9 évre megválasztott Fidesz katonák minden lépésében elgáncsolják őket, és megbuknak, még ha lenne is 2/3-uk, de nem lesz, – továbbá a Fidesz ellenzékben akkora uszítást fog végezni, ami polgárháborúba sodorhatja az országot. Az új választási törvény olyan csalási lehetőséget biztosít a Fidesznek a határon kívüli magyarok szavazatai révén, hogy ellenőrizhetetlen lesz a külhoni szavazatok száma és aránya. A szoftverbe annyi adatot táplálnak, amennyi a saját győzelmükhöz kelleni fog. Így továbbra is hatalmon maradnak, és mivel az ellenzék részt vett ebben a választási komédiában, még legitimálta is a Fidesz törvénytelen választási törvényét, és nem kifogásolhatja az eredményt, a csalást pedig nem tudja majd bizonyítani, mert a törvényt elfogadta, legitimnek tartotta. Fel kellene ébredni, hogy ORBÁN A MAI NAPPAL VÉGLEG LEBONTOTTA A DEMOKRÁCIA KORDONJAIT, A FÉKEK ÉS ELLENSÚLYOK RENDSZERÉT, ÉS TELJHATALOMRA TETT SZERT ! EZT IGAZOLTA MAI BESZÉDE A PARLAMENTBEN, AHOL A BÍRÓSÁG – MINT KÜLÖN HATALMI ÁG – DÖNTÉSÉT ELUTASÍTOTTA, EZZEL ELÁRULTA, HOGY NEM FOGAD EL SEMMILYEN ÖNÁLLÓ HATALMI ÁGAT, – MÉG AZ AB.-t SEM, CSAK A MAGA HATALMÁT !!! Ha az ellenzék nem tudja felállítani a helyzetről a helyes diagnózist, akkor nem tud helyes megoldást sem találni, csak naivan becsapja magát, és saját választóit is ! Már csak egy közjogi eszköz maradt: A VÁLASZTÁSOK BOJKOTTJA!!! MÁR CSAK EZ TUDJA MEGFOSZTANI ORBÁNT ÉS A FIDESZT A MISZTIFIKÁLT LEGITIMÁCIÓJÁTÓL! A bojkottált választást megnyerik ugyan, de a nemzetközi és belföldi legitimációjukat elveszítik, és ebbe belebuknak. Ezután lehet új választást kiírni, és az Alaptörvényüket eltörölni !!!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (45 szavazatból)
  8. Hazafi:
    a kormány megbuktatása jó ötlet, ám én tartok tőle, hogy egy olyan kultúrában, mint a miénk, ahol a kollektivitás (szolidaritás) egyenesen trágárságnak számít (ld. a kommentelőt, aki a szovjet baráti támogatást a náci diskurzushoz igazodva “elnyomás”nak hazudta, hogy dögölne meg) ott egy széleskörű sztrájk- vagy polgári engedetlenségi mozgalom eleve halott, hacsak el nem felejtünk végre magyarok lenni, és ezzel meg nem tanulunk tisztelni a másikban a bérből és fizetésből élőt, az embert, és felismervén, hogy egyformák vagyunk és egyek az érdekeink, szétverni Orbánia hamis törvényeit és Falaptörvényét!
    Ellenkező esetben marad a polgárháború, mint lehetőség, sok vérrel.
    Választhatunk: szolidaritás-kollektivitás vagy Orbánia ezer évig!
    Inkább legyünk újra emberek, és kollektívek – küldjük vissza Orbánt Sorosnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  9. Ide is beteszem:
    HELYZET VAN!
    Ugye nem csak én látom úgy,hogy ez kihasználatlanul marad?
    Ugye nem csak én hiszem, hogy MOST kéne összefogni?
    Ugye nem csak én kérdezem, hogy az ellenzék miért nem az állami ünnepségen nyilvánít véleményt?
    .
    Mint a tüntizgetések után.” s hazamennek a legények”
    Európa fel van háborodva…
    A hatalmasok megünneplik azt,amit saját 2 lábukkal eltapostak,pedig a Márciusi Ifjak kivívták!
    Az ellenzéknek még most sem esik le a tantusz?
    Az UTOLSÓ hatalmas nagy labdát sem kapják el???
    Akkor megérdemeljük a sorsunkat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  10. bumburi,
    Igen helyzet van!
    Ezt érzékeli a fiatalság is, ezért nem kérnek a politikusokból. Mindenki kussol az ellenzékiek soraiból. Egyedül, ami üdvözlenő, hogy Vadai Á./DK – nő létére egyedül – azonnal a Parlamentben nevén nevezte az aki és ami! Szégyen a többiekre nézve.
    Az kellene, hogy az ellenzék naponta vonuljon és tiltakozzon! Ne a fiatalokra várjanak, ők teszik a magukét. Eddig is sokat tettek, most már a rajtunk dolgozókon, tanárok, egészségügy, bkv-sok, taxisok, nyugdíjasokon a sor.
    Hol vannak a devizahitelesek, a melegek? Hol vannak a munkanélküliek, hajléktalanok? Talán nincs idejük?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  11. norbert
    Furcsállom ezt az egész helyzetet!
    A diákok nem akarnak pártokkal együtt akciózni… Tudod miért?
    Mert egyik pártnak sem volt annyi esze, hogy civil emberként megjelenjenek a demonstrációkon,és minden kellék nélkül melléjük álljon!
    Pedig azt megtehették volna!
    Csakhogy akkor,ismerve a honi helyzetet,nem nyilatkozgathattak volna,és így már nem is volt fontos a jelenlét!
    A híveiket miért nem küldték?
    Lassan ott tartok, hogy undor fog el az egész politikai garnitúra iránt, mert mindig, minden helyzetben azt nézik csak, hogy nekik mi hasznuk származik a megjelenésből!
    Orbán pénzelni sem szégyenli a híveit, ezek meg még a jelenlétet sem merik bevállalni!
    Ezért nincsenek itt hatalmas tüntetések az ellenzék részéről!
    Ne mondja nekem senki, hogy ellenkezik az elveivel a demonstráción való megjelenés párt logók nélkül. Mert csak ennyiről van szó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  12. bumburi
    Tévesek az értesüléseid, több párt képviselői megjelentek a demonstráción. Ráadásul mindenféle pártjelvények és zászlók nélkül, mondhatnám úgy is, hogy civilként.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  13. Mind az, ami történt Ledvay utcában és a Sándorpalota előtt, főpróbája annak, hogy egy esetlegesen elveszetett választáskor hogyan mozgósítsák a civileket és a közvetlen irányításuk alá rendelt titkosszolgálati jogkörökkel is rendelkező testőrségeiket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  14. commandante
    Na ne nevettess!
    Több párt képviselői? És a tagsága, akik tömeget képviselnének???
    Vagy csak az ARC a fontos?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  15. commandante
    Milyen üdítő volna, ha megtörténne egy hatalmas tüntetés után ( nem előtte, vagy közben ) azt olvasni, és már a pártok vezetőitől, hogy igen, ott voltunk, mert úgy éreztük bla, bla, bla..
    Miért nincs ilyen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  16. Saját hatalmát tekintve, Orbán egyre inkább nyeregben érezheti magát. Minden említésre méltó erő a kezében van, melyek közül leglényegesebbek az alvilág verőlegényei, kik bármikor ráuszíthatók az ő politikai ellenfeleire (politikai gyilkosságok, autóbalesetnek álcázott merényletek, bármikor előadódhatnak), és az azonnal kiszabható pénzbírságok. Nem sok idő van hátra ahhoz, hogy a tüntetéseken résztvevők hozzátartozóinak ingatlanjaira ráterheljék az annyiszor ötvenezer forintokat, ahányszor rendőri igazoltatáson esnek át a megjelenők. Ennek legalább akkora elrettentő ereje lesz, mint annak az orbáni “pofonkivédésnek”, hogy mindazt kiveti majd adóként, ami EU-s támogatást nem kapunk meg válaszul a tákolmánymódosítás elfogadása miatt.
    Főhet innentől az EU feje, hogy miként döntsön úgy, hogy ne a birkákat sújtsa Orbán helyett.
    Nagyon sajnálom magunkat, de megérdemeltük. A magyar valóban olyan béka, hogy aki elég okos, az képes megfőzni úgy, hogy önként marad benne a melegedő vízben, amíg csak rotyogni nem kezd.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  17. Tegnap a Parlamentből kivonult MSZP és minden más demokratikus párt menjen tüntetni a Sándor palota elé!
    A szólás- és gyülekezés szabadsága a legerősebb jogok egyike, így az akár naponta is törvényesen gyakorolható!!!
    .
    Muszáj megtalálni a fiatalokkal való együttműködés módját, muszáj addig tüntetni amíg Orbán el nem takarodik.
    El kell lehetetleníteni az Orbán-diktatúrát!
    .
    Szó sem lehet a 2014-es “választásokról” !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  18. bumburi
    Mindannyiunk számára hasznosabb lenne, ha további kérdéseidet a válaszadásra illetékeseknek tennéd fel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  19. Mi van, Miért nem hagytok aludni? Már tettem javaslatokar, nem követtétek.
    Most mit akartok? Hagyjatok békén a hülyeségei-
    TEKkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  20. commandante
    Nyugi! Megtettem! Válasz: zéró!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  21. Az SS első bevetése megtörtént a tüntetők ellen. A rendőrség már nem elég megbízható. A semmi (Áder külföldön van) megvédése az első próba. Arra leszek kiváncsi, mikr adja ki a viktátor először a tűzparancsot? Mert ez a skizofrén őrült mindenre képes hatalma megvédéséért..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. Kíváncsi vagyok, hogy a bírókat mennyire érinti meg OV kifakadása a Házban a szolgáltatokkal kapcsolatos bírósági döntés kapcsán. Most tényleg itt az idő, hogy ők is bebizonyítsák: elegük van a hatalmi erőszakból.
    Csak az ország polgárai oldhatják meg az ország problémáit, nem máshonnan kell várni. Végre merjünk bátrak, nagyok lenni. Mutassuk meg, hogy nem vagyunk birkák, hogy nem a mézesmadzag a vezérfonal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. Kedves Ancsa, szerintem annyiban érinti majd a bírókat, hogy (természetesen alulról kezdeményezett követelésre) a kétharmad megváltoztatja a törvényeket. Ugyanis a bírók egészen addig nem dönthetnek másként, csak úgy, amit a törvény előír számukra. Ez a mostani bírói döntés a hatályos törvény miatt született. Nos, népellenessé kell minősíteni a törvényt, azaz a kétharmadnak kutya kötelessége a nép “érdekében” megváltoztatni a törvényt.
    Birkaország bégetői benyalják ezt is, ne legyenek kétségeid.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. bumburi!
    “A diákok nem akarnak pártokkal együtt akciózni… Tudod miért?
    Mert egyik pártnak sem volt annyi esze, hogy civil emberként megjelenjenek a demonstrációkon,és minden kellék nélkül melléjük álljon!
    Pedig azt megtehették volna!”
    Megtették, ha jól emlékszem a diáktüntetések eljén az egyik este bevittek a rendőrök 4 vagy 5 diákot, Vadai Ági megjelent a tüntetésen, és elküldték Őt a fiatalok a sunyiba! Azután később Gy. F.-et is. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Nem ártana elgondolkozni azon, hogy a diákoknak mi árt jobban: az-e, hogy verőlegényekkel állják el az útjukat, és megfélemlítésként egy havi jövedelemnél is nagyobb összegre büntetik őket, vagy az-e, hogy a tüntetésükhöz-vonulgatásaikhoz odacsapódnak az ellenzéki pártok vezetői, aktivistái, szimpatizánsai…
    Azt hiszem, nem kellene figyelemmel lenni a zellenzéki pártok részéről a diákoknak a pártok jelenléte elleni tiltakozására.. Ugyanis a kormány sincs rájuk tekintettel. Rájuk szabadítja a savval fenyegetők menetét, parancsba adja a rendőröknek a bevételi terv teljesítését, meg a szembehunyást, gonosztevők randalírozását felbátorítva. A gyerekek is nagyon gyakran megkérik szüleiket, hogy maradjanak távol bizonyos eseményeknél, a szülők mégsem hagyják magukra csemetéiket.
    Ez a “nem akarunk nekik kellemetlenséget azzal, ha mégis odamegyünk”, semmi mást nem igazol, csak azt a kényelemszeretet, hogy milyen jó nézni fotelból, amikor semmit nem kell tennünk azért, hogy kikaparja valaki nekünk a gesztenyét…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. csatt
    Ma is azt nyilatkozta az egyik diák a KR-ban, hogy nem kérnek a pártokból.
    Jelen pillanatban még nem döntöttek a további lépéseikről, most Áder Jánosra várnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. nem-tom
    Úgy látom nem tudok érthetően fogalmazni.
    Menjen oda civil emberként! Vadai ott volt az igaz, és be is akart avatkozni.
    Civilként tegye, ne a pártjára hivatkozva.Azt hiszem akkor ajánlgatta a jogi segítséget, amit a fiatalok nem fogadtak el.
    Egyébként egy pártban nem lehet azt megbeszélni, hogy az emblematikus figurák megkérjék a nem annyira ismert társaikat,hogy menjenek sokan, mert szükség van rájuk? Nem mint párttagra, hanem mint tüntető állampolgárra?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. csakén
    Meg kellene érteni, hogy a fiatalok nem akarják hogy rájuk süssék a pártoskodás bélyegét! Ezért akarják távol tartani a pártokat. Azért azt meg emellett meg kellene hallani, amikor azt mondják, gyertek, hogy mennél többen legyünk!Meg aki egyetért velünk, az velünk tart! ÁLLAMPOLGÁRKÉNT, és nem valamelyik párt képviseletében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. Természetes, hogy azt nyilatkozzák.
    A felnőtteknek pedig semmiből nem áll(na) a támogatásukkal kész tények elé állítani őket. Oda kell menni melléjük, mögéjük, oszt jónapot.
    Orbánék így is azt mondják róluk, hogy Bajnai meg Gyurcsány, meg Mesterházy, (meg a Patás) irányítja őket a háttérből. Ha odamennénk, akkor is azt mondanák. Tehát akkor nem mindegy?!
    Viszont ha nem maradnának magukra,eredményt is érhetnének el.
    Megmondaná valaki, hogy mi előnyük származik abból, ha nem megy oda melléjük egyik párt sem?
    És ha odamennének, akkor abból mi lenne a hátrányuk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Én egyébként azt hallottam a vonulásuk alkalmaival, hogy skandálták: “Gyertek velünk!” Rosszul hallottam volna?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. csatt
    Jól hallottad!
    Egyébként Most olvastam a Népszavában,hogy 30 közéleti szereplő levelet juttatott el az ellenzéki pártok vezetőjének. Közölték velük, hogy március 15.-én egy színpadon szeretnék őket látni, mert annak van itt az ideje, nem a külön ünneplésnek.
    Olyanok mint Heller Ágnes, Parti Nagy Lajos, Csepeli György, Ormos Mária, Vásárhelyi Mária,Bócz Endre, Radnóti Sándor,Vértes András,Závada Pál, Bitó László.
    Ideje volt, hogy megszólaljanak… Kérdés, hogy lesz e foganatja, vagy megint elkezdődik, hogy én ezért, én meg amazért nem állok egy színpadra xy-nal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Arra szólítják fel az ellenzék vezetőit, tegyenek meg mindent, hogy a nemzeti ünnep a demokratikus ellenzék közös, “erőt, bátorságot és büszkeséget sugárzó eseménye legyen”. “Egy színpadra várjuk a demokratikus ellenzék pártjainak vezetőit, közös jelenlétet, világos mondatokat, egyértelmű, fenntartások nélküli elkötelezettséget akarunk látni” – írták.

    A harminc értelmiségi szerint a Fidesz-kormány lerombolta a demokratikus berendezkedést, önkényuralmat épített ki, tönkre tette az oktatást, az egészségügyet, erőszakosan beavatkozik a polgárok mindennapi életébe, rájuk kényszerítve saját fundamentalista felfogását családról, nemzetről, identitásról, miközben a társadalom jelentős része a dilettáns gazdaság- és foglalkoztatáspolitika miatt elszegényedett. Ebben a helyzetben az ellenzék erkölcsi és politikai kötelessége az összefogás, az együttműködés, “az Orbán-rezsim” demokratikus eszközökkel történő megdöntése – olvasható a felhívásban, amely szerint az ellenzéki erőknek nem azt kell keresniük, ami elválasztja őket, hanem arról kell meggyőzniük a választópolgárokat, hogy képesek megfelelő alternatívát kínálva leváltani a jelenlegi kormányt.

    A tervek szerint az MSZP, az Együtt 2014 és a Párbeszéd Magyarországért (PM) párt, valamint a Demokratikus Koalíció (DK) külön-külön ünnepel március 15-én, majd később részt vesznek az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-csoport (Milla) rendezvényén. A Milla a Ferenciek tere felújítása miatt új helyszínen, a Kálvin téren, a Magyar Nemzeti Múzeum közelében tartja meg tüntetését. Közlésük szerint a rendezvényen politikusok nem beszélnek majd, mások mellett felszólal Majtényi László korábbi adatvédelmi biztos és Mendrey László, Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Kedves bumburi, ha jól hallottam, akkor semmi olyat nem skandáltak, hogy “Egyedül akarjuk!” “Maradjatok távol!” “Nem kérünk a segítségetekből!”
    … Roppant érdekes. Azt, meghallja a zember, hogy ne jöjjenek pártzászlókat lobogtatva, ezért nem is megy senki. Eddig a pontig nincs baj senki fülével.
    De azt, hogy hívnak mindenkit, azt bezzeg nem veszi komolyan senki. Most akkor az a kérdés, hogy mindenki süket-e, vagy mindenki úgy van vele, hogy hozzá van nőve a kezéhez a pártzászló, s azt letenni képtelenség…
    .
    Nem mégis arról van szó, hogy “Nem a mi dolgunk, dehogy avatkozunk bele! Majd ha nekünk fáj valami, akkor lesz nagy a pofánk, amiért nem jön senki segíteni! Aki akar, az hazaárulózzon le bárkit, öntse arcába bárkinek bárki a sósavat, nem az enyémbe önti, mi közöm hozzá, hogy ártatlant bántanak?! Jobb itt a fotelben…” ? ? ?
    Szánalmas… mint ahogy már egy másik helyen is megemlítettem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. csatt
    De bizony! Minuszoltak már ezért engem is jó néhányszor amikor felvetettem ezt a témát.Ma is írtam: fogjuk meg, és vigyétek. Ez az alap a többségnél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Van még egy párt ami eldöntheti hogy lesz e vagy nem gyökeres változás.Volt alkalmam részt venni és beszélgetni sok jobbikos érzelmű emberrel.Nos akármilyen hietetlen nekik is elege van már a jelenlegi hatalomból.Az egy dolog hogy néha a egyes politikusuk mond olyanokat hogy az úgy kivágja a biztositékot hogy a világ összes biztositékot gyártó cége nem birná pótolni de rájöttem valamire a beszélgetésekből főleg a gazdasági oldaláról nézve amiért sokkal kezelhetőbb és akármilyen hihetetlen kompromisszumképesebb a jelenlegi hatalomnál egy kormányváltás esetén.Ha nem kőbe hanem gyémántva vésve de facto megmásithatatlanul el lenne döntve hogy a fermőföld és az édesviz készletünk magyar kézben marad örökre akkor az ideologiát félre téve szakmai alapon lehetne velük értelmes vitát folytatni.Nem hiszitek el de tegyük félre az érzelmeket nem kéne teljesen lemondani róluk mert akkor a jelenlegi hatalom vagy igy vagy úgy manipulálva maga mellé állitja na akkor tényleg aki még teheti csomagoljon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos