Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mesterházy magabiztosnak mutatta az MSZP-t 2013. március 10. vasárnap 1:13 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mesterházy magabiztosnak mutatta az MSZP-t

Budapest – Amerikai stílusú évértékelőt tartott az MSZP. Mesterházy Attila közel egy órán keresztül, papír nélkül osztotta Orbánt és ismertette pártja programját. A közönséget magyarul köszöntő Victor Ponta román miniszterelnök, aki a két nép megosztott múltjáról, de közös jelenéről és jövőjéről beszélt, nagy tapsot kapott.

Az MSZP megtette az első lépést a kormányváltás felé – ezt mondta Mesterházy Attila a szocialista párt szombati fővárosi évértékelő nagygyűlésén. Mesterházy programjuk alappilléreinek az erős demokráciát, a felelős gazdaságpolitikát és az igazságos társadalompolitikát nevezte, és szólt arról is, hogy a szocialista kormányok mindegyike jobban teljesített Orbán Viktor kabinetjénél.

A pártelnök a Papp László Budapest Sportarénában tízezer szocialista párttag és szimpatizáns előtt elmondott csaknem egyórás beszédében a nyolc évig tartó MSZP-kormányzás eredményeit sorolva azt mondta: a Medgyessy-, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány is jobban teljesített a jelenleginél. Szerinte a miniszterelnök nem okolhat mást az ország állapotáért, azért Orbán Viktor a hibás. Hozzátette: a Fidesz nem teljesítette 2010-es ígéreteit, “hazudtak, nem reggel, délben és este, hanem folyamatosan”.

Kitért arra, hogy megújították az MSZP nemzetpolitikáját, belátva: jobban oda kell figyelniük, segíteniük kell a határon túl élő magyarokat, ehhez pedig jószomszédi viszonyra van szükség a környező országokkal. Ennek alapján hívta meg Victor Ponta román miniszterelnököt – jelezte.

Az MSZP programját ismertetve elmondta: nem követik el azt a hibát, hogy hamis, felelőtlen kampányígéreteket tesznek, de vállalják, hogy az emberek évről évre jobban fognak majd élni a szocialisták kormányzásának köszönhetően.

Botka László, a szocialisták választmányi elnöke kijelentette: “szabadság, szolidaritás, igazságosság: ezek politikánk alapjai. Megújultunk, tanultunk a hibákból.” A szegedi polgármester azt mondta: a Fidesz a múlt, a megújult és erősödő MSZP pedig a jövő.

Gúr Nándor alelnök azért bírálta a kormányt, mert a szegényektől elvesz, és a gazdagoknak ad, Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja pedig azért, mert a fiatalok jelentős részét megfosztja a tudás megszerzésének lehetőségétől. Tóbiás József frakcióvezető-helyettes azt hangsúlyozta, hogy a szocialista párt “kijött a karanténból”, amelybe a 2010-es vereség után került, de még csak félúton van a választási győzelem felé.

A román kormányfő szerint a magyaroknak és a románoknak is látniuk kell, “tudunk együtt élni, lehetünk barátok, és tudunk együtt dolgozni a közös jövőnkért”. Lehet, hogy a múlt megosztotta a két országot, de a jelennek és a jövőnek közösnek kell lennie – tette hozzá.

Victor Ponta hangsúlyozta azt is, hogy a populizmus, a szélsőségesség és a demagógia egyaránt rossz a két népnek. Mint mondta, meggyőződése, hogy mind a Romániában élő magyar kisebbség, mind a Magyarországon élő román kisebbség jogait a lehető legnagyobb tiszteletben kell tartani.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +8 ( 20 szavazatból)
Mesterházy magabiztosnak mutatta az MSZP-t, 4.0 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

62 Reader’s Comments

  1. Sok összefogásra nem lehet számítani, de viszont szerintem Orbán hibázni fog mert már nagyon leépült az agya és túl gyorsan öregszik. Nem tud már jól kombinálni ami nagyon veszedelmes lesz számára abban a kényes kiélezett szituációban amit ő maga teremtett és amilyen sok vasat tart egyszerre a tűzben.
    .
    Van egy pont amin túl a kokik már nem segítenek. Most már egyértelmű, hogy nem Magyarországnak és nem a Fidesznek szerez ellenséget hanem személyesen saját magának..
    .
    Jómagam is írtam és többen írtuk, hogy Orbán azon a ponton van, hogy már nem riad vissza a gyilkosságtól, de látva őt azt gyanítom, hogy már megrendelt egyet kettőt, amely esetben már pengeélen táncol a dolog és egyetlen hibás döntés vagy rossz kombináció kell csak és elindul a láncreakció, az összes Fidesz bűnöző és bérenc a fegyveréhez kapkod, a maradék meg evakuál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Kedves szolíd, akik másként látják, inkább azokra mondható, hogy naivak. Itt valóban őszintén Gyurcsány ellenzéki egyedül. Bajnai megvezetve, Mesterházy pedig eleve fél attól, hogy nyakába szakadhat a kormányzás felelőssége. (Szerintem) Ő nagyon szívesen ellavírozna Orbán árnyékában, csak maradhasson kondérközelben. De ha rá kell szavazni, ne habozz támogatni, kérlek. Mert birkanép még nem elég érett ahhoz, hogy az egyedül alkalmas Gyurcsányt könyörögje be a miniszterelnöki székbe. De megérjük még azt is, csak sok év kell hozzá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Szolid 2o13.o3.o4.

    Szolid 2o13.o3.11.
    csatt 2o13.o3.11.
    Kedves csatt! Nem fogok haozni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. Szolid 2o13.o3.o4.

    Szolid 2o13.o3.11.
    csatt 2o13.o3.11
    HABOZNI se!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. Eagle
    Nagyon jől látod. Szerintem a mű elkészült.Kész van.
    Jegyezzük meg a mai dátumot 2013.március 11.
    Ez a suttyó ma irta ki magát mindenhonnan és véglegesen. Ez a biróságokat
    és cégeket fenyegető zavaros rikácsolás ez már nem politikai ,hanem klinikai probléma.A világon példátlan eset ,mikor egy miniszterelnök egyenes adásban bolondul meg ,udvari bolondjai körében. To be continue……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  6. Barry1
    De nem várta meg a szavazást a mocsok patkány. Azt hiszem erre lesz reakció nyugaton.
    Hát nekünk ez jutott! Eljön még az idő, mikor ez a félkegyelmű, – mint Hruscsov – fogja cipővel verni az asztalt, ha neki ellentmondanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Kedves Barry1

    Barry1
    2013. március 11. hétfő
    18:37

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    Mit csinált ez a félkegyelmű az országunkal????????????
    Mérhetetlen a dühöm és akkor még finoman is fogalmaztam!!!!!!
    Csessze meg ott ahol van!!!!!
    Ezek nem bolondok, hanem barmok kifogástalan a hozzászólásod!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Máris szólt az EU az alkotmánymódosítás miatt !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    A magyar alaptörvény hétfőn elfogadott módosításai aggodalomra adnak okot azzal kapcsolatban, hogy megfelelnek-e a jogállamiság elvének, az uniós jognak és az Európa Tanács mércéinek – áll José Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság elnökének és Thorbjorn Jaglandnak, az Európa Tanács főtitkárának közös közleményében.

    Izgalmas hétnek nézünk elébe!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Hol tudom megnézni az Orbán mai alakítását? SOS!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Az EU mondhat amit akar, eddig is nagy ívben és magasról tett az EU-ra, csak a pénzt adja, oszt jó napot!
    Most vizsgálódnak, hogy EU-s pénzek ne menjenek a fociba, pl. klubok megmentésére és stadionok építésére.
    Spanyolországnál kezdik, gondolom mi sem maradunk ki belőle.
    Hagyták, hogy elszaladjon a pávatáncossal a ló, már nagyon kemény kéznek kellene következnie, hogy észhez térjen.
    Olvastam egy véleményt:
    A mai nap nem csak azért gyászos, mert elfogadták a tákolmány módosítását, hanem azért is, mert a bíróságokat, a szolgáltató cégeket fenyegető rikácsolása nem politikusi magatartás, nem politikusi beszéd volt, hanem egy klinikai eset valós bemutatása!
    A világban ilyen még biztosan nem volt, hogy TV közvetíti, ahogy egy ország miniszterelnöke megbolondul.
    Más:
    Ha Áder nem írja alá – és eljátsszák, hogy na lám, hát itt demokrácia van, nos lehet, hogy külföld majd elhiszi és még meg is nyugszik, de itt mi tudjuk, hogy ez a még nagyobb és súlyosabb átverés.
    A tiltakozó fiatalok pedig március 15-ből leckét vettek…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Ma jön haza a ke., ma délelőtt még a német külügyminiszterrel tárgyal, és majd elmondja a véleményét Sólyom László nyilatkozatáról.
    Hát kíváncsian várom és gondolom, nem vagyok egyedül, hogy beveszi-e az igazmondás-port vagy marad a hajóban…..oszt, jó napot!
    Ahol a tiltakozó diákokat elviszi a rendőrség, de a rendőröket megdobáló B középből ötöt állítanak elő, akik egyébként olyan károkat okoznak, hogy több százezerbe kerül az adófizetőknek a helyrehozatal, ott valami komoly baj van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Megkérdezték Heller Ágnest, mi napjainkban márc. 15. legfontosabb üzenete?
    “Rabok legyünk vagy szabadok, ez a kérdés, válasszatok!”
    Fiatalok és öregek válasszátok és támogassátok a demokratikus ellenzéket!
    Ez volt a válasza.
    Hát akkor…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos