Lerohanták a rendőrök a Sirályt 2013. március 30. szombat 21:45 Forrás: AN

Lerohanták a rendőrök a Sirályt
A hatalom már mindenkitől fél.

Budapest – Szombatra virradó éjjel váratlan és hívatlan látogatók érkeztek a közkedvelt hatodik kerületi szórakozóhelyre, a Sirályba. Rendőrök lepték el az épületet, igazoltatták az ott lévőket, két embert előállítottak. A helyet korábban a fővárosi önkormányzat biztonsági őrökkel próbálta meg bezáratni, ám az aktivisták akkor ezt megakadályozták.

Akkor nem sikerült az önkormányzat szerint illegális kereskedelmi tevékenységet folytató helyet kiüríttetni, mivel hetven aktivista elbarikádozta magát a helyen. A Sirályt működtető Marom Egyesület arra hivatkozott, klubjuk becsületkasszával, önkéntes alapon működik, tehát nem a kocsmákra, hanem az egyesületekre vonatkozó szabályok érvényesek rájuk.

Péntek éjjel a rendőrök arra szólították fel a Sirály több mint száz vendégét, hogy hagyják el a helyet, hogy egyenként igazoltathassák őket, azután visszatérhetnek. A résztvevők – köztük sok külföldi – felháborodott. A rendőrök végül több résztvevőt, nagyjából a vendégek felét-harmadát igazoltattak. Kettőjüket elő is állítottak, amiért nem tudták igazolni magukat. Ezt követően a rendőrök némi tanácskozás és a vendégekkel folytatott viták után távoztak.

A helyszínen a rendőröktől eltérő információk érkeztek a razzia okaival kapcsolatban. Többük szerint a szokásos ellenőrzésről van szó, a razziának nincs köze a Sirály bezárásához, amit egyébként Tarlós István főpolgármester jóváhagyásával a húsvéti ünnepek végéig felfüggesztettek.

17 Reader’s Comments

 1. a) megkérdeztem a HaHát, fogunk-e tiltakozni a kormány ezen megfélemlítő lépése ellen. Remélem, fogunk. Nem hagyhatjuk magunkat megfélemlíteni.
  b) akkor most a Tűzraktér és a Zöld Pardon után minden más független dolgot is bedarálnak, és a fiatalok magánlakásokban lesznek kénytelenek összeülni beszélgetni? Anno a bolsevikok kellett így bújkáljanak az Ohrana elől, később a Gestapo és CIA elől…Orbán hazatalált az üldöző szerepében.
  c) érdekes a kép: “opekún” oroszul gyámot, ügygondnokot jelent. A halálnak kell ILYEN gyám.

 2. Százból kettőnél nem volt személyi.
  Mázlijuk van, már nincs halálbüntetés.

 3. Demonstrálnak a rendőrök is!
  Én már semmin nem csodálkozom.
  A megbízó meg tördeli a kezét, mert tudja, hogy ez már kevés.
  2 lépés előre, 1 hátra. Mire feleszmélnek, egy mocskos hatalom megvetett kiszolgálójaként fogják emlegetni őket.

 4. Nem is olyan régen még a rendvédelmisek tüntettek a jogaikért, most meg……! Beálltak a sorba és szemrebbenés nélkül végrehajtják a szemétnél szemetebb parancsokat. Persze jól tudom, hogy a rendőrségnél is a parancsot végre kell hajtani, de nem mindegy hogyan. Az OVis féle tisztogatásnak meg lett az eredménye = a rendőrparancsnokok szolgai módon végrehajtják a diktátor és bandája óhajait.

 5. “Szeva Vika! 4.0

  Benéztem egy kicsit ismét. Jó vagy Vika!
  K. jó húzás volt ez a rezsócsökkentés! Te találtad ki, vagy besegített valamelyik haver? Mindegy, mert zsenya az ötlet! Gratula!
  Falják a népek! Ezért is ugrottam be, hogy ezt megerősítsem. Bár a közvéleménykotorászók is ezt mondják, de ne higgyél nekik, mert seggnyalósok.
  De ez bejött, tutira! Zabálja Mari néni Szabolcsban, Pista bácsi a városban.
  A legnagyobb, hogy a szocalibcsákok is benyalták! Akkora a zavarodás, hogy beleszédültek!
  Ez volt az igazi húzás! Két legyet egy csapásra így behúzni a csőbe!
  És ezek belegyalogoltak, mint az állat.
  Hiába! Mondtam már, zseni vagy! De ezt te is tudod!
  Pedig én is trükközök a cégemnél, de nehéz ezekkel a parasztokkal.
  Nekem nem jutnak ilyen jó húzások eszembe. Csak olyasmi, hogy az egyik üzemrész nagyon ócskán teljesített, erre fizetéscsökkentést vezettem be, de úgy adtam elő, hogy ez jutalom.
  Képzeld! Elkezdtek kecsölni. Kérdés, meddig? Állandó készenlétben kell lenni, hogy kiagyaljon az ember újabb okosságokat.
  De nem kell ezt neked mondani. Töröd te is az agyadat rendesen.
  További sok sikert! Most megyek. Csá!”

 6. Lesz még Magyar Köztársaság!

  viktátor! orkbán takarodj!

 7. Lesz még Magyar Köztársaság!
  2013. március 30. szombat
  23:55

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 8. Nagyon ertik ezt a razzia dolgot. Ujvideken is volt razzia… Hogy jut ilyen elkepeszto pofatlansag az eszukbe? Semmifele torvenysertes nem tortent, a fasizoid bunozok tudni akarjak, ki volt ott – kesobbi retorziok es pillanatnyi megfelemlites celjabol. Szep vagy, gyonyoru vagy Magyarorszag.

 9. Kedves bojk, azt vagyunk kénytelenek tapasztalni, hogy az összes intézkedésük a két testvérpárt (fidesz-jobbik) támogatottságát növeli…
  Az imént olvastam, hogy megszaporodtak a kistelepüléseken a házi-sonka lopások akár ház lebontással egybekötötten is. Borítékolható a lakossági válasz: a jobbikra “kell” szavazni, mert egyedül azok tesznek a magántulajdon megóvásáért.
  De ez a jelenlegi támogatottság még semmi is ahhoz képest, ami majd akkor lángol fel, amikor a “rezsicsökkentő” elektromos vezetékeknek a javítása heteket csúszása miatt leolvad egész országrészek fagyasztószekrény-állománya, működésképtelenné válik az összes központi fűtést keringető rendszer. Na, akkor fog egymással versenyt ajvékolni a zország: “Azannyátaszemétkapitalistaburzsujoknak!!!!!!!”…
  Hab lesz a tortán, amikor Orbán az összes bírósági ítéletet azért helyezteti hatályon kívül, hogy a nép érezze szerető gondoskodását. Nem jogbiztonság kell ide, nem okos szó, hanem útonállás, melynek során mindenedet elrabolják de alamizsnaként visszaadnak az elrablottból két petákot. A magyar még kezet is csókol örömében…
  Amondó vagyok, vegyük ki a szótárunkból azt a mondatot, hogy “Orbán úgy viselkedik, mintha hülyék lennénk’. Helyette szokjunk hozzá annak ismételgetéséhez, hogy “Orbán minden másban hazudik, de egyetlen dolgot tisztán lát: olyan hülyék vagyunk, hogy párunk sincs az egész világon.”

 10. A magyarok időutazása folytatódik, a rendőrség most épp az 1950-es éveknél tart, amikor rendőri akciókkal igyekszik igazolni a hatalmon lévők mások eltiprására irányuló törekvéseit.

 11. MÉLTÓ JUBILEUM
  *
  A negyed évszázados . F i a t a l . D e m o k r a t á k Szövetségének valódi arcát tetszenek látni szuper produkció formájában. Forgatókönyvét és a koreográfiáját Orbán Viktor szerkesztette, és vitte színpadra…
  *
  Nekem többé senki ne állítsa, hogy jó szándékú, rendszerváltó gyülekezetként indultak !!! Az is hazugság…
  *

 12. “parancsot végre kell hajtani, de nem mindegy hogyan.”
  Ez a lényeg, ahogy írtad. A parancsot nem bírálhatják felül, csak kivételes esetben.
  Ne ekézd őket.

 13. “rendszerváltó gyülekezetként indultak !!! ”
  A kezdett és a vég összeért! :-(
  Az új kezdetbe beledöglünk. Lessz még 3 méteres o.v. szobor, ami kelet felé mutat.

 14. És most nézzük a hivatalos részét!
  .
  - Van-e hivatalos engedélyük a fiataloknak, hogy ott tartózkodjanak?
  - A fiatalok egy darab e-mailen kívül semmilyen hivatalos értesítést nem kaptak az önkormányzattól, hogy hagyják el a helyet. Melyik törvény mondja ki, hogy az e-mail hivatalos érteítés?
  - Nincs határozat, nincs felszólítás, nincs tértivevény
  - Biztonsági őr NEM HIVATALOS SZEMÉLY. Intézkedési joga nincs. Főleg nem úgy, hogy behatol valahova.
  .
  Nem hiszem el, hogy nincs egy ügyvéd, aki ezekre felhívná a figyelmet.
  .
  - A rendőrnek van intézkedési joga, de őt is lehet igazoltatni, vagyis elkérni tőle a nevét, nyilvántartási számát.

 15. "tisztelhölgyeimésuraim"

  .
  .

  Többek között, ezt a fotót kell a külföldi ismerősök, barátok között terjeszteni. Megdöbbentő !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! És felháborító !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  .

 16. Kiváncsi volnék a jelentésre, amit az itt történt intézkedésekről írtak…
  .

 17. Le a rendőrállammal!
  Fodor Gábor: “25 évvel ezelőtt a Fidesz az ellen harcolt, amit most csinál!”
  Olvastam:
  A Fidesz oltári szerencséje, hogy nem a Fidesz az ellenfelük!


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók