Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kövérnek küldetése van és berágott Stumpfra 2013. március 28. csütörtök 6:46 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(54)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kövérnek küldetése van és berágott Stumpfra

Budapest – A sajátos tekintetű házelnöknek nem tetszik Stumpf István alkotmánybírói tevékenysége. Kövér László épp azt kifogásolja a Fidesz által az Alkotmánybíróságba delegált Stumpfban, ami valójában becsülendő benne: hogy – eddig döntéseit tekintve legalábbis -, felül tudott emelkedni a pártérdekeken és a különböző ügyekben legjobb tudása, valamint lelkiismerete szerint döntött. Kövér a Fidesz-közeli Heti Válaszban szórta szét magvasságait.

Kövér László erről a Fidesz 25. születésnapja alkalmából a Heti Válasznak adott jubileumi interjúban beszélt, amely a lap csütörtöki számában olvasható.

“Egy demokráciában egyetlen alkotmányozó hatalom létezik: a nép, amely a választásokon mandátumot nyert képviselőin keresztül, a rögzített eljárási szabályok alkalmazásával gyakorolja ezt a jogát” – válaszolta Kövér László arra a felvetésre, hogy Stumpf István szerint az Alkotmánybíróság akár az alkotmányt is vizsgálhatná. Szerinte az alkotmánybíró elképzelése “az alkotmányos jogállam és a demokrácia halálát jelentené”.

“Ki is a demokrata? Én, aki szerint a nép szabad döntésén múlik az ország iránya, aztán négy év múlva lehet korrigálni, vagy az, aki a nép iránti bizalmatlanságában egy szűk grémiumtól várja, hogy a csillagok állásából, belekből és madárcsontokból olvassa ki, alkotmányosságisten mit üzen a földi halandóknak?” – teszi fel a kérdést az interjúban Kövér László.

Az Országgyűlés elnöke a Fidesz-székház udvarára behatoló tüntetők szüleire tett kijelentésével összefüggésben úgy fogalmazott: “igazságtalan és megalapozatlan volt” amit mondott, hiszen valóban nem tudja, kik a felmenői a demonstrálóknak. A házelnök szerint mégis óriási a különbség az egykori fideszesek és a mai tüntetők között.

Akik ma a “röghöz kötés” ellen tiltakoznak, “átgondolni sem képesek, mi ellen menetelnek, nemhogy olyan morális alapról tennék ezt, mint mi annak idején” – mondta a Heti Válasznak a politikus.

Kövér László hozzátette: ezek a fiatalok beleszülettek egy működő demokráciába, amelyért annak idején tenni is kellett. Szerinte a tüntetőknek azokkal kellene megvitatniuk a demokráciaproblémát, akik mögöttük állnak. “Ez ugyanaz a levitézlett társaság, amely SZDSZ-nek és MSZP-nek nevezve magát többször is tönkretette az országot. Ha vérségi kapcsolat nincs is, a szellemi-politikai rokonság egyértelműnek tűnik” – fogalmazott az Országgyűlés elnöke.

Kövér László elmondta, hogy a Fidesz tagjai már a ’80-as évek eleje óta készülődtek a társadalmi szerepvállalásra.

“Tudtuk: ha már nemzedékünknek ahhoz a nyolc százalékához tartozunk, amely lehetőséget kapott, hogy a felsőoktatáson át az elit részévé váljon, az felelősséget jelent. Eszünkbe nem jutott, hogy el kellene mennünk innen, pedig akkor diktatúra volt” – jelentette ki a házelnök.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 14 szavazatból)
Kövérnek küldetése van és berágott Stumpfra, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(54)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

54 Reader’s Comments

  1. “Tudtuk: ha már nemzedékünknek ahhoz a nyolc százalékához tartozunk, amely lehetőséget kapott, hogy a felsőoktatáson át az elit részévé váljon, …….”
    .
    Jézus Mária, és az igazi elit nem visít, hogy ezek ne nevezzék magukat elitnek? Hát milyen elit ez a magyar elit?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  2. Hiába!
    Így van az, amikor valaki a hatalmi ágakba törekszik.
    Az egyiknek sikerül, a másiknak nem.
    DEMOKRÁCIA VAN
    Egyszercsak jön egy ember és rámordul valamelyikre:
    A KORMÁNYTÓL JÖTTEM, HOGY SEGÍTSEK.
    (Tulajdonképen a Viktor küldte. Így osztan majd rend lesz)
    Mondta egyszer valaki: AZ ÁLLAM ÉN VAGYOK:
    Kövér követi: A NÉP ÉN VAGYOK! (már minthogy a demokráciában)
    NODE A SZEKÉR ELŐTT A HATÖKÖR IS LASSAN BALLAGOTT.
    Azok is mind ilyen kövérek voltak, de gondolni sem merték, hogy ők egy emberek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  3. Kövér=buta,arogáns,megalómániáns!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. Navy wife
    2013. március 29. péntek
    05:31
    Nagyon jó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos