Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kiakadtak a kommentelők Puskás özvegyén 2013. március 7. csütörtök 0:28 Forrás: AN, Propeller

  • Hozzászólások(78)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kiakadtak a kommentelők Puskás özvegyén

Budapest – Puskás Ferenc özvegye tiltakozott, amiért férje is feltűnt az MSZP kampányfilmjében. Információink szerint Erzsi néni levelét a Fidesz pártközpontjában fogalmazták, erre utal a szöveg hivatalos, Erzsi néni világától távol eső nyelvezete. Az internet világa viszont Puskás özvegyének eljárásán akadt ki.

A Propeller blog összegyűjtött néhányat a kommentekből. Erzsi néni kap hideget, meleget – mi a szalonképesebbek hozzászólásokból válogattunk.

“…akik miatt férje “huszonöt éven át nem térhetett haza, Magyarországra”. Ezt meg lehetett volna előzni: nem kellett volna dobbantania.”

“Én meg berágtam Puskásnéra. Hazajöttek öreg napjaikra, mert valamiből meg kell élni. Nemzeti hőst csináltak egy olyan emberből, aki megtagadta a hazáját és a népét, az adófizetők pénzén súlyos milliókért temették el.”

“Puskásné jobban tenné, ha hallgatna! Vajon miért szöktek meg az országból? Bántotta valaki őket? 25 évig miért nem jött vissza? Mert disszidáltak! Azt hiszem, náluk senki sem élt jobban abban az időben!”

“Puskásné ne beszéljen üldöztetésről, Öcsi Rákosiékat nagyon is kiszolgálta, és azok nagyon is megbecsülték. Jelleméhez hozzátartozott a pénz feltétlen szeretete és Ő akkor nagyobb pénzt látott kint. Ezt meg is kapta ezért nem jött később sem haza amíg ezt ott megkaphatta. Mikor nem, akkor hazajött. Óriási futballista volt, de nem SZENT. Nyugodjék békében!”

“Jobb lenne, ha kussolna a vénasszony. Az én szememben csak 1 disszidens az őrnagy, aki hazajött ingyen élni. Nem volt rákényszerítve, hogy elmenjen. De ugye a pénz az nagy úr. Hazatolják a pofájukat, és nemhogy hálásak lennének, amiért eltartjuk őket, még van bőr a pofájukon hőbörögni. Semmit nem tettek le a közös asztalra. Csak hazajöttek zabálni. Az a szemét ökörbéka meg nyalja ki minden disszidens seggét.”

“Nem értem Puskásnét! Ha nem tudom, hogy Puskás benne van, észre sem vettem volna. Nem tudom Viktorék mit ígértek neki, hogy tiltakozzék, de azt hiszem, nem fogja megkapni. Viktor őt is átveri!”

“Akármelyik oldalról nézem, azért ugye a Puskás – mint szökött kommunista katonatiszt – annak ellenére egy hazaáruló volt, hogy Magyarország megbocsátott neki! Talán mégsem ártana, ha a nej kissé visszafogná magát!”

“Puskás néni az átkosban élt nagyon jól. Ugye oda nem sz@runk, ahonnan eszünk, ettünk…”

“Csapattársai érdekes itthon maradtak, Papp Laci bá sem ment el, ha már igaz Magyar sportolókról beszélünk.”

“Csípem ezeket az ‘56-os elmenekülteket! Mindegyiknek az első sz@rig benyalnak, amikor hazajönnek, és ők a VALAKIk. Ők, akik gyáván megfutamodtak. És akik itt maradtak? Akik vállalták a meghurcoltatásokat, vagy akik felépítették a romokból ezt az országot? Azok most hálából éhendöglenek, de még úgy tünik, hogy az unokáik is.”

“Tartott a megtorlástól, ez természetes, mert katonatiszt volt papíron, és abban az időben kinyalták a seggét és tömték lóvéval, meg csempészhetett a többiekkel együtt.”

“Milyen megtorlástól tartott? Őrnagyi rendfokozata volt, külföldre szökött, megszegve fegyveres testületnél tett esküjét. Ha ezért kérdőre vonják, és azt te megtorlásnak nevezed, akkor a tolvaj, gyilkos elitélése is megtorlás! Amennyiben ez utóbbi valós, akkor nem igazságos, hiszen a jogot érzelemmentesen kell alkalmazni!”

“Nem csak Puskásra, de a többi hasonszőrűre is érvényes kérdésem: miért is kell a tisztelettől hasra esnem az előtt, akinek itt kedvezményezetten mindent megad a társadalom, évekig külföldön él, majd hazajött, s a régi érdemeire hivatkozva ismét tiszteletet vár el magának?”

“Kissé összevontabb szemöldökkel néztek volna rá, mint a többi 56-os disszidensre, tekintve, hogy katonatiszt volt… Amíg szaladt a szekér, addig nem volt honvágya, idős korára meg már megkockáztatta, hogy visszatelepedik. Mindamellett nem ítélem el emiatt, de a kedves neje tényleg befoghatná a száját.”

“Puskás önként maradt kint, jól élt, amikor eltapsolta az összes vagyonát és beteg lett, akkor hazajött! Egyébként előbb is hazajöhetett volna, mert a 70-es években amnesztiát kaptak! Puskás asszony csak ne rágjon be!”

“Tisztelem Puskást, de nem kell azért egy disszidens előtt hajbókolni, mikor tényleg itthon ki volt nyalva a feneke. Különben meg akkor jött már haza, mikor beteg lett, mert itthon olcsóbb a kórházi ellátás, mint Spanyolban.”

“Így igaz, amikor már beteg lett, akkor gyorsan hazajöttek, mert ingyen kapták az ellátást, a Spanyoloknál mindezért kőkeményen fizetni kellett volna.”

“Kik is tiltakoznak a filmben felhasznált anyagok miatt? A kritizált kegyeltjei. Ennek megfelelően kell kezelni az értetlenkedést, a nem tetszés nyilvánításokat.”

“Még jó, hogy a Fidesz egyáltalán nem használja kampánycélokra a nevét!”

“Egy disszidensnek a nevét valóban nem kellett volna felhasználni, de hát, ha a felcsúti akadémiát róla nevezték el, akkor nem lehetett kikerülni a nevét, mert azt mégsem lehet suskás akadémiának nevezni, bár lényegében valóban suskás akadémia.”

“Tudott focizni meg fröccsözni, aztán “csórón” hazajött meghalni!?”

“Én meg arra kérném Özvegy Puskásnét, hogy ne rágjon, hanem békéljen! Ne éljen olyan elvakultan, hogy azt higgye Orbánnal kezdődik és végződik az ország. Szinte személyi kultuszt kerítettek Puskás köré. Orbán nagy mester ebben. Mándokit is hogy fogadta? A térdéig lenyúlt a nyelve, alig fért vissza a szájába!”

“Azt gondolom, hogy Puskás Ferenc méltó királyi helyet kapott a Bazilikában, ezzel elismerést kapott attól az országtól, amit őneki “el kellett” hagynia. Én inkább arra kérném özv. Puskás Ferencnét, hogy nem kell minden felbujtó szövegnek hitelt adni.”

“A BM-kórházban puszira gyógyították a “nemzeti hőst”! Tényleg, valami teret vagy utcát nem neveznek el róla, vagy talán a bazilikát nem keresztelnék Puskás Bazilikára!?”

“Puskást hazatérése után tejbe-vajba fürösztötték, még életében stadiont neveztek el róla, anyagilag is rendkívüli módon támogatták. Amikor meghalt, az az MSZP kormány, amelyiket most az özvegy fújolja, 20 millió forintos temetést csináltatott neki, körbe hordozva díszmenettel a stadionban. Busásan honorálták hazatérését, melyet nem üldözöttként, hanem disszidensként hagyott el.”

“Nem kegyeletsértő, ha megemlítem a 20 millió forintos temetést, mert ezzel csak tényt közöltem, meg Puskás Ferencné amnéziáját, mert akkor elfelejtett tiltakozni az MSZP-nél.”

“…igen, dezertált, disszidált, hazatért, mindenki megbocsájtotta neki, szép öregkort élhetett meg itthon. Az özvegye meg most beszólogat…”

“Puskás néni nem dolgozott egy napot se itthon, a mi gyerekeink jelenben igazán nem fényes életkilátásainak terepén. Szánalmas, ahogy abajgattatja magát az évszázad politikai értékkovácsoló szélhámosának oldalán, míg itthon az egyetemi ifjúság mozgásszabadságát bekorlátozni készül a dicső lovagja.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (37 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +50 ( 64 szavazatból)
Kiakadtak a kommentelők Puskás özvegyén, 4.3 out of 5 based on 37 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(78)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

78 Reader’s Comments

  1. csatt

    Itt nem Puskással van a gond, hanem a hülye, primitiv nejével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Kedves csatt!
    Mesélj csak, nagyon tetszik. Attól félek még a végén sírva fakadok. Akik hazajöttek azok biztos süketek voltak és nem hallották meg,hogy mi vár rájuk. És még emlékezzünk, hogy valójában mi várt rájuk? Kit zártak be és kit tiltottak el?
    Gondolom még emlékezel a “kis pénz, kis foci” mondásra? És azt is tudod kitől származik? És arra is, hogy akkoriban kinek volt döntő szava abban, hogy ki lehet válogatott. És még sok mindent lehetne sorolni.
    Szerintem halottról jót,vagy semmit mondást kellene alkalmazni. De az emberben a sok mértéktelen ajnározás miatt egy idő után ellenszenv alakul ki, pedig anno én is örömmel néztem a játékát.
    Jobb lenne, ha nem állítanák mindig reflektorfénybe, neki is meg nekünk is jobb lenne és a kedves feleségének is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  3. Leo Klein
    Öcsi néni valóban Orbán hívő. Hisz abban, hogy seperc alatt megvonhatja tőle az özvegyi nyugdíját. űÉs ez egy nagyon is megalapozott hit.
    80 évesen erre a gondolatra- Te is aláírnál bármit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  4. gets
    A videó gyengus és unalmas volt- EGYEDÜL a fidesz reklám használt neki! Anélkül ugyan nem nézte volna mg 200 ezer ember. Én az 5. perctől majdnem bealudtam rajta! Ha 3 percesre vágják, az csak használna neki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Kedves Barry1, én éppen azt tapasztalom, hogy kommentelő társaim között több valóságos történelemhamisító akad. Hazaárulónak, katonaszökevénynek titulálják Puskást, vagyonát elvesztett éhenkórászként igyekeznek bemutatni, aki csak akkor jött már haza, amikor elszegényedett, de bezzeg arra igényt tartott, hogy ingyen kezeljék öregkorára.
    Semmi gondom azzal, ha a vitaindító alapján Puskásnéval kapcsolatban mondanak bármilyen elmarasztaló véleményt (bár nagyon nem értek azzal egyet, hogy az Orbán-kommunikáció bármelyik áldozatát bűnbakká nevezzék ki!), a kettős mérce alkalmazását azonban megvetem.
    Puskás kizárólag a forradalmat leverő rezsim szemében volt hazaáruló, meg katonaszökevény, mindenki más segítőkész, őszinte, kiváló emberi tulajdonságairól emlegeti, a mai napig a legismertebb magyar, rajta és emlékein keresztül tisztelnek bennünket (ma már érdemtelenül) leginkább a világ legeldugottabb helyein is. Ocsmány dolognak tartom pusztán azért befeketíteni, meghamisítani bárki emlékét, mert gyűlöljük Orbánt.
    Meggyőződésem, hogy nem az áldozatot kell kárhoztatni, hanem az elkövetőt.
    Akinek meg fogalma sincs a valóságban megtörténtekről, az ne állítsa be koholmányait valóságnak. Erről van szó, kedves Barry1.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  6. Kedves Balog de nem balga, saját jogodon annyit sírdogálhatsz, amennyit akarsz. A történteket viszont ne hamisítsd meg, csak ennyit kérek. A “többiek” azért jöttek haza, mert itthon voltak hozzátartozóik, kiket féltettek a bosszúállástól. Akiknek képesek voltak kicsempészni szeretteit, azok meg kint maradtak.
    Ha nem hallottál például Grosics évekig tartó üldözéséről, Tatabányára száműzetéséről, olvass utána.
    Az, hogy az akkori világ legjobbjának tartott Puskás volt a csapatkapitány, és természetesen kikérték a véleményét ahhoz, hogy szerinte kivel képes legeredményesebben játszani egy csapatban egyáltalán nem meglepő.
    Majd ha egyszer lesz időd szívedre tenni kezed, kérlek fejtsd ki, mi kivetni való van abban, ha bárki kijelenti, hogy “kis pénz – kis foci, nagy pénz – nagy foci!” Az akkori világ legkiválóbb sportteljesítményét nyújtó sportolók tudatában voltak saját képességeiknek és teljesítményeiknek. Miért lenne baj, ha igényt tart valaki a teljesítményéhez mért jövedelemre? Ha kiszúrják a szemed a munkahelyeden tessék-lássék fizetéssel, te tudomásul veszed, és kidolgozod a beled? Szerintem az a tisztességesebb, meg természetesebb, ha a dolgozó kijelenti a munkáltatója irányába, hogy kiváló teljesítményért illene a teljesítménynek megfelelő bért kapni.
    Ami pedig az ajnározást illeti: akik valóban világhírű teljesítményeket tettek az asztalra, megérdemlik, hogy példaként tálalják eredményeiket. Akinek meg nem tetszik nem kell, hogy elolvassa, meghallgassa, végignézze. Mindenkinek adott a Teremtő szemet, fület, mindegyiket be lehet csukni, mint az újságokat is, s a tévén, rádión van olyan gomb, amivel ki lehet kapcsolni.
    Nem kell történelmet hamisítani, azért, mert nem tetszik valami.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  7. csatt
    2013. március 8. péntek
    06:20
    Én nem tudom te ki vagy, hol élsz és mit csinálsz, de akkora baromságokat írogatsz, és mást lehurrogsz, pedig “Balogh de nem balga” fórum társ pontosan leírta a helyzetet, az hogy te elvakult öcsi bácsi rajongó vagy az rád tartozik, de az igazságot nem szabad elferdíteni, mert ilyenek az Viki hívők is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. Balogh de nem balga

    Kedves csatt!
    Ha elfogadom, hogy igazad van, akkor most sok ezer embernek el kellene hagyni a hazát mielőtt a munkahelyén kiszúrják a szemét. Nem de? És akkor mi lenne ebből az országból? Az 56- os forradalmárok közül is sokkal jobban becsülöm azt, aki itthon maradt és végig szenvedte a megtorlást. És kezdem úgy érezni, hogy aki itthon maradt és végig gürcölte az elmúlt időt az senki az nem tett semmit.
    Kérném abbahagyni a szerecsen mosdatást. És remélem, hogy én és még sok millió magyar, aki itthon maradt nevezhetjük magunkat magyarnak.
    Bocsánat, hogy itt merészeltünk élni e kicsi hazában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. Balogh de nem balga

    Tisztelt Hölgyeim!
    Minden HÖLGY fórumtársamnak gratulálok e szép napon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. Balogh de nem balga
    Nem lesz bajunk abból, hogy itthon maradtunk? Ez régen bejött viccnek.
    Ma már nem is annyira vicces, mert lett elég bajunk, hogy kalandvágyból itthon maradtunk és lettünk ezáltal 120-ad rangú állampolgárok….pontosabban senkik, 4 millió a létminimumon és ebből 3 milliónyian bele az árokba!
    Adózhatunk azoknak, akiket most igen nagyon megbecsülnek, a megélhetési hazzaffyknak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Balogh de nem balga
    a magam nevében KÖSZÖNÖM, ez egy igazi figyelmesség, kellemes meglepetés, mosolyt csalt az arcomra !
    Szép napokat kíván Kydonna

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. csatt. Nem keversz össze valakivel? Én Puskásról nem mondtam semmit.
    De ha már igy megszólitottál,akkor azért annyit megjegyeznék,hogy inkább balog,balga stb..-nek adok igazat
    orbáni kommunikáció áldozata pedig NEM létezik. Az mind vagy hülye vagy aljas, ez az egésznek az alapja. Itt nincs pardon. Téged vagy engem miért nem tud hülyiteni ez a bagázs?
    grosicsot már nehogy sajnálni kelljen. Volt hunyadi páncélos (SS) később meg felvételét kérte a pártba, de olyan hitvány volt emberileg,hogy oda se kellett. Ma pedig a leggonoszabb arcú magyar, orbán seggnyalója. Ha pozitiv példát akarsz akkor inkább Hidegkuti vagy a Puskásnál sokkal jobb focista ,a Bozsik.
    Néha az az érzésem ,hogy te túl fiatal vagy. A mai témákat jól látod, tájékozott is vagy ,de látszik,hogy a régebbiekkel egyszerűen nem vagy tisztában. Barátilag javasolnám ,hogy abba ne bonyolódjál bele ,amiről láthatóan halvány lila gőzöd sincs. (Pl: II. világháború és környéke.) Puskást nem kell leszólni, de isteniteni sem Egy magyar ember a tehetségével és gyarlóságaival együtt.. A neje meg primitiv ( azt majd még eldöntöm ,hogy szerintem csak szimplán hülye vagy inkább aljas.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. Barry1, szó sincs összekeverésről, neked válaszoltam, mert megszólítottál, de nem a te hozzászólásaidról mondtam véleményt.
    Mivel kérdést kaptam arra vonatkozóan, hogy kit tiltottak el, példaként hoztam fel Grosicsot. Eltiltották? Igen. Száműzték a Honvédból Tatabányára? Igen. Ha arról kérdeznek, hogy emberileg milyen előélete volt, akkor annak nézek utána. Mivel eredetileg nem Hidegkútiról van szó, miért kellene nekem őt megemlítenem?
    Eszemben sincs Puskás -rajongónak lennem, de a tény = tény. Nem volt katonaszökevény, sem hazaáruló. És nem volt éhenkórász, amikor hazajött.
    Én is sokkal inkább becsülöm azokat, akik itthon maradtak, mint akik kimentek. De ha most nem vetjük meg azokat, akik napjainkban kimennek, mert itthon nem boldogulnak, akkor milyen jogon vetjük meg azokat, akiket börtönnel fenyegettek, örökös eltiltással, hazaárulással vádoltak, s ezzel akadályozták meg, hogy hazajöjjenek?
    Szerintem ez kettős mérce, amit nem fogadok el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  14. Kedves hamond, ne várd, hogy részletes önéletrajzot írjak a kedvedért. Ha baromságnak tartod, talán cáfolj. Persze tudom, hogy a minősítés egyszerűbb, bár nem sokat ér a szememben. Egyébként pedig muszáj elolvasnod amit írok? Véss be minden alkalommal egy minuszt, vagy annyit, amennyire képes vagy, amikor meglátod bármelyik kommentemet, oszt’ jónapot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  15. Kedves Gabriella
    Tényleg barátsággal irok ,hidd el nekem.
    Leesne a korona a fejedről,ha egyszer (tényleg csak egyszer )azt mondanád ,hogy oké,ebben tévedtem, ezt nem ismertem eléggé, jé…. tényleg igazad van.? Nem nekem…. bárkinek… Próbáld ki.Túl csökönyös vagy, mondták már?. grosics egy náci tetü, istenem focisták között is vannak nem tökéletesek. Én egy árva szót nem mondok Puskásra, még közös fényképünk is van.( Athénban készült),de azt is elfogadom ha valakinek van ami nem tetszik vele kapcsolatban.
    Szóval,próbáld ki amit ajánlottam. Igérem nem fog fájni.Szép hétvégét.
    Üdvözlettel: Barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Erzsike néni jobban tenné, ha nem kotkodálna bele a politikába, magas az neki, mint naposcsibének a tyúklétra!
    Moldova könyveit olvasva az embernek nem lehetnek illúziói Öcsisajt Bácsival kapcsolatosan. És népszerűség ide vagy oda, a labdarugdosás nem a világ legfontosabb tevékenysége. Öcsi Őrnagy egy középszerű bunkó volt, Öcsi néni meg csak az ő farvizén sodródott, élvezve az áramlatot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. csatt
    2013. március 8. péntek
    18:09
    Kedves csatt!
    Nem kell önéletrajzot írnod, azt sajnos már megtetted,
    De duzzogással, és arrogáns beszólásokkal sem tudtál meg győzni az igazadról, akkor te miért vársz tőlem cáfolatot, előttem már páran megtették.
    Mínuszokat pedig csak akkor vések be valakinek, ha nem értek egyet, neked vannak jó észrevételeid, írásaid, de ez most nem azok közzé tartozik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Csatt
    Bizony hamondnak igaza van,és meggyőződésem, hogy ő sem akar bántani téged ,ahogyan én sem. Nincs semmi gond , a dolgok nagy részében teljesen egyetértünk, csak legyél egy kicsit VITAképesebb,ahogy tegnap is ajánlottam neked. Nagyon sok mindenhez profin szólsz hozzá,de nálad nagyon érződik.ha valamiben outsider vagy . Én sem fogok komolyzenéről,balettról vagy mondjuk
    valóság show-ról értekezni. Hülye vagyok hozzá. Üdv. Barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. Kedves hamond, amennyiben a valós történtek meghamisítása cáfolat, akkor valóban nincs mit vitázni.
    Bármennyire is fiatal vagyok (és ez se nem érdem, se nem hátrány), Puskás nem volt hazaáruló. Nem volt vagyonát tökéletesen elvesztő csóró, amikor hazajött. Ezen kívül a világ labdarúgó szakembereinek megítélése szerint nem volt jobb játékos nála Bozsik, már csak azért sem, mert Bozsiknak nem volt lehetősége évtizedig (56 után) a világ legjobbjai ellen játszani olyan sorozatos terheléssel, mint Puskás.
    Az előítéletek nem pótolják a tényeket. A minősítés pedig nem cáfolat.
    Mindezeken felül teljesen fölösleges (és történelemhamisítás) úgy beállítani
    Puskás kintmaradását, mintha nem lett volna kellő oka rá. Bécsből hazajönni már nem volt oly nagy a távolság, de akkor elolvastatták vele a személyével kapcsolatos hazai célokat (példát szándékoztak statuálni vele, mint katonaszökevénnyel), nos ezért nem mert hazajönni…
    Kedves Barry1, a fiatalságom nem akadályoz abban, hogy utánajárjak a tényeknek: Puskásnak jogos volt a félelme, hiszen pár évvel korábban egy Szűcs nevű játékost kivégeztek hasonló vádakkal. Pedig az illető válogatott játékos volt, és hiába mentek könyörögni az életéért, nem tudták megmenteni.
    Nincs nekem túl nagy kérésem: ha rossz véleménnyel vagytok a kettős mércéről, ne alkalmazzátok ti se.
    Konkrétan: ha a mostanában kimenekülőket nem tekintitek hazaárulóknak, akkor Puskást se tekintsétek hazaárulónak. Ennyi a mi “vitánk” lényege.
    Egyébként pedig nem Puskásról szól a vitaindító, tehát ne vigyétek mellékvágányra a témát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. Azt az egyet meg kell hogy értsd, hogy ha valaki , (jelen esetben egy hivatásos katona őrnagy) akkor hagyja el a hazáját amikor az minden kedvezményt, előnyt, jóllétet megad neki, de neki nem elég, akkor bizony az az akkori tényállás szerint hazaáruló volt. Az oka a távozásnak nem volt más, mint az anyagi haszonszerzés, ez még súlyosbítja, az esetet . Az hogy haza jövetelekor mennyi pénze volt, azt nem firtatom, (biztos több mint most nekem) de hogy a dicsfénybe jött fürödni, amit már odakint nem kapott meg annyira, az egészen biztos. Az is egészen biztos, hogy a szocialistákkal hazajövetele után is szimpatizáns maradt.
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151675193330116&set=a.312789050115.148110.184334725115&type=1&theater

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Én megértem, hogy akit csak azért engednek focizni, ha hajlandó tudomásul venni, hogy márpedig ő innentől kezdve “hivatásos őrnagy”, az a “hivatalos álláspont szerint”, amennyiben külföldre megy turnézni, vendégszerepelni, olimpián, világbajnokságon, barátságos és hivatalos nemzetközi mérkőzéseken részt venni, az katonaszökevénynek számít, ha engedve az elüldözésnek, nem mer hazajönni. Én, ha bebörtönzéssel fenyegetnek, és benne van a pakliban az is, hogy fellógatnak példát statuálva, bizony más megoldást választok, tehát Puskás pártján vagyok.
    Ha te viszont inkább vállalnád a rizikót, és felkészülten igyekszel minél előbb alulról szagolni az ibolyát (esetleg jeltelen sírban), hát akkor kificamított ízlésűként tartalak nyilván…
    .
    Cserébe te meg azt értsd meg, hogy akkoriban mindegyikőjüket kényszerrel sorozták be, és tették “hivatásos” katonákká. (Grosics – Lóránt – Bozsik – Budai II.- Kocsis – Puskás – Czibor. Ez volt a híres Honvéd váza. Mindegyikőjüket besorozták, nem volt apelláta. Még a fradit is szétszedték, pedig az a csapat máig tartják a világcsúcsot a Deák (Bamba) középcsatáruk gólkirályságával. Érdekes módon a besorozók behunyták szemüket olyasmi előtt, hogy korábban ki volt Hunyadi páncélos, ki nem akart véletlenül se katonának állni.)
    Mindegyikőjük sportoló volt, és eszük ágában nem volt katonáskodni. Csakhogy nem tehettek mást.
    Választhattak: vagy fociznak, vagy soha többet nem tehetik.
    .
    Most meg az a hivatalos álláspont, hogy itthon meg lehet élni 47 ezerből, és egyáltalán nem indokolt kimenni dolgozni, mert itthon is lehet boldogulni.
    .
    Említettem már, hogy semmi mást nem kérek, csak a kettős mérce elhagyását???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. A maga korában Schlosser és Orth is világnagyság volt, róluk nem szól senki, mert nem aktuális a politika számára. Pedig 1955-ben a 100. Magyar-Osztrákon a kezdőrúgást “Slózi” végezte, a római olimpiára meg Orth vitte fel a sehol sem jegyzett perui csapatot ( igaz, jól elvertük őket ). Sajnálatosan a világ közvéleménye szemében a “száguldó őrnagy” a focista, mert a Real Madridban töltött évek alatt volt a Madrid Európa legerősebb csapata. De ennek semmi köze ahhoz, hogy Puskás(Purczeld) Ferenc képével minden mai magyar politikus szívesen fényképezkedik, ez is a róla (politikusok és a hozzájuk hasonló sportvezetők által) gerjesztett misztikum része.
    A saját célú kisajátítása- egyes dolgaikban zseniális magyar embereknek- régi politikai fogás, most éppen sikerült egy olyan pohárban felkavarni a vizet, mely poharat minden magyar sportszerető szívesen tartana a vitrinjében. Nem ez a legfontosabb a történelemben – a baj az, hogy tanulatlan és feltehetőleg aggkori agylágyulásban szenvedő nyugdíjasokat szédítenek és kényszerítenek politikai ( amihez egyébként nem értenek és nincs is közük hozzá ) állásfoglalásra.
    Itt, ezen az oldalon nem kellene ennek a direkt megosztó szándéknak beugranunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Kedves ptg, amit leírtál, ahhoz fölösleges bármit hozzáfűzni. Azt tömörítetted össze, ami a leglényegesebb jellemző. Ez van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Igazatok van “Slózi”-al és Orth-al, meg a többi hasonlóan értékes sportnagysággal
    kapcsolatban. Fontos, a A GÓLOKAT NEM A FELESÉGÜK RÚGTA HELYETTÜK.
    Ki elékezik már sportolóink hozzátartozóira, hisz a sportolókra is csak “ilyenkor”?
    Így példaképpótlékként ma már szavuk sem lehetne. Nem ültethetnék a színpadra, mint a sportkórháznál egyeseket. Mintha ők a fide$$ miatt akartak sportolni és ha már kiemelkedő eredményeikkel a fide$$nek, nem Magyarországnak hoztak sikert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. Kedves csatt

    Sajnálom ,hogy nem érted amit irtam. Ez a Deák Bamba ,ez durva volt ,melyik lexikonban olvastad. ? Ahogy kapásból felsorolod ,hogy kik voltak a honvédosok.
    Hát mit mondjak……. inkább semmit,de azért irtó ciki.Ne felejtsd el ,az én korosztályom évtizedekig a sorok között olvasott.Csukott szemmel ,kapásból
    ráérzünk ,ha valami nem kóser.Oké,te tudod ,én megpróbáltam…….
    Apropó. Név szerint ki és mikor állitotta azt,hogy Puskás jobb volt mint Bozsik? A sorozatterheléses duma bizonyitja,hogy fogalmad sincs a fociról( és a grosics igenis egy tetü).Ahhoz ,hogy valaki világsztár vagy aranylabdás legyen,nem kell a Realban játszania.
    Mondok példákat ,de hát te ezt úgyis jobban tudod nálam.
    Masopust, Deyna, Dzsajics,Albert,Jasin,Aszparuhov. Sztrelcov., Nedved,Blohin, Boniek A package,you know.Nyugi,semmi baj,értékelem az igyekezetedet, de azért egyszer gyakorold már az önkorrekciót vagy az önkritikát. Csak úgy próbaképpen. Hidd el ,több leszel ,nem kevesebb. Ja ,és egy fontos dolog, ha azt állitod például,hogy Puskás nem volt hazaáruló(szerintem sem) akkor tedd hozzá,hogy “szerintem”.Máris sokkal jobban néz ki. Anélkül olyan okoskodós és ,nagyarcú.
    Nálad ez a fő probléma. Ha van egy alaptéma, te vigan elkacsázol tőle, de ha ezt a vitapartner teszi ,rögtön arra hivatkozol ,hogy eltért a témától. Már miért ne tehetné??,
    Komolyan jó fejnek tartalak és rendes embernek is,és ha olyanról irsz ,amihez láthatóan értesz is, nincs baj. Azért is gondoltam, hogy “túl fiatal”
    vagy mert ordit rólad a rutin hiánya. De majd belejössz. Remélem nincs harag, ha nem lennél szimpi nem is foglalkoznék a témával.
    Üdvözlettel: Barry1
    Üdvözlettel: Barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Kedves Barry1 egyre méltatlanabbá válik ez az “okoskodásod”. Teljesen fölösleges azt kérdeznek, hogy név szerint ki állította, hogy Puskás jobb volt-e, mint Bozsik, mert elég abból kiindulni, hogy a világon valaha élt összes labdarúgó rangsorában (amit nyilván elismert szaktekintélyek állítottak össze) hol szerepel Bozsik, és hol Puskás. (Te képes vagy említeni név szerint olyat, aki szerint Bozsik a jobb?)
    Nos, Puskás az élbolyban van, Bozsik pedig sokkal lejjebb. (Ami persze nem jelenti azt, hogy Bozsik nem lett volna világklasszis.) Az Aranycsapatban legalább hét világklasszis szerepelt a szakma szerint: Grosics, Lóránt, Bozsik, Hidegkúti, Kocsis, Puskás, Czibor. A többiek “zongoracipelők” voltak a szakzsargon szerint. Másképp tudod? Add elő, én szívesen tanulok…
    Az, hogy kit tekint Barry1 “tetűnek” nem volt ennek a vitaindítónak tárgya.
    Ami pedig a sportban a terhelést illeti:
    Az 57 utáni magyar labdarúgás színvonala sokkal alacsonyabb lett, mint a spanyol, vagy német, vagy angol. Akik a magyar élvonalban játszottak, értelemszerűen könnyebb helyzetben voltak, mint akiknek hétről-hétre sokkal keményebb ellenfelekkel kellett megküzdeniük.
    Bozsiknak sokkal könnyebb dolga volt a Pécs, a Salgótarján, meg a többiek ellen focizni, mint Puskásnak a világszínvonalat képviselő spanyol bajnokságban, plusz egész Európa bajnokcsapatai ellen helyt állni. Ha ezt vitatod, nem értesz többet a focihoz, mint hajdú a harangöntéshez.
    Nos, a jelzett időszakban Puskás végig magas színvonalon teljesített a világ élvonalában, Bozsik pedig ki sem jutott a nemzetközi porondra, hiszen nem is volt rá módja.
    Egyébként valóban jobban teszed, ha nem szólsz olyasmibe, amihez nyilvánvalóan nem értesz.
    Az, hogy valaki hazaáruló-e, vagy nem, az nem egyéni megítélés kérdése, hanem törvényértelmezés. A Rákosi (jogutód) diktatúrában bárki hazaárulónak minősítendő, akit annak kiáltottak ki, demokráciában pedig még véletlenül sem hazaáruló az, akit kiküldenek külföldre focizni, de mielőtt hazajöhetne, börtönnel (halálos ítélettel) fenyegetve elüldöznek.
    Tehát annak semmi értelme nem lenne, hogy odaírjam a “szerintem” szót.
    Nem tőlem függ, hanem a történelmi tényektől.
    .
    Azért megtisztelnél, ha “felvilágosítanál” arról, hogy az egykori Honvédba kényszerítettek közül kit említettem tévedésből. Arra is kíváncsi lennék, mi kifogásolnivalód van azzal az állításommal kapcsolatban, hogy a legendás egykori fradi csatársor Deák (Bamba) gólkirályságával a mai napig világcsúcstartó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. csatt

    ok,feladom,soha sem fogok “okoskodni” többet. Ezt megigérem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos