A fideszes képviselők jobban élnek, mint négy éve 2013. március 27. szerda 13:01 Forrás: AN, Blikk

A fideszes képviselők jobban élnek, mint négy éve

Budapest – Pedig már négy évvel ezelőtt sem kerestek keveset. Épp ellenkezőleg: a szocialista kormányok alatt a legtöbb költségtérítést az akkori hódmezővásárhelyi polgármester vette föl, ő volt a listavezető. Mint ahogyan listavezető volt az általa irányított város is, igaz, Hódmezővásárhely nem a fejlődésben, hanem az eladósodásban jeleskedett. Lázár János a négy évvel ezelőtt rekordnak számító 18 milliójával ma az első tízbe sem férne be. Török Zsolt, az MSZP szóvivője gyűjtötte egybe a tényeket.

A Fidesz a hatalmat nem az ország életének jobbá tételére, hanem saját zsebeinek megtömésére használja – jelentette ki Török Zsolt, az MSZP szóvivője. Orbán Viktor parlamenti szavazórobotjai három év alatt az országot a mélyszegénységbe tolták, a saját zsebüket pedig jól megtömték. A fizetésükön felül a legtöbb költségtérítést felvett képviselők nem meglepő módon mind a Fidesz, a KDNP és a Jobbik politikusai.

A legnagyobb összeg Hörcsik Richárdnak, Sárospatak fideszes polgármesterének jutott: 26,8 millió forint. Ezt a pénzt egy sárospataki közmunkás 45 év alatt lenne képes megkeresni.

Vitányi István (Fidesz) 26,7 milliót tett el, miközben olyan sokat tett szülőföldjéért, az általa képviselt Hajdú-Bihar megyéért, hogy bőven az országos átlag fölött, 20 százalék körül alakul ott a munkanélküliség.

Pálffy István (KDNP) a kulturális bizottság tagjaként úgy kapott eddig 25,4 milliót, hogy a kultúra támogatását a kormányzat 30 százalékkal csökkentette. Jakab István 25,2 milliót tett zsebre eddig költségtérítésre, miközben hat éve nem járt debreceni lakásában.

Ágh Péter, az ifjúsági és családügyi bizottság alelnöke is szemrebbenés nélkül eltette a maga 25 millióját, hisz olyan sok jót tett a fiatalokért és a családokért, hogy azok örömükben Angliába, Németországba, Ausztriába és egyéb EU-s államokba futottak – dolgozni.

Pósán László az oktatási bizottság alelnöki posztján üldögél, és költségtérítés címén annyi pénzt zsebelt be eddig, amennyit egy pedagógus 19 év alatt tudna csak a fizetéséből megkeresni.

Összességében a kormánypárti képviselők – három év alatt - már most több költségtérítést vettek fel, mint az előtte lévő négy évben. Ennyit ért el a Fidesz-KDNP három év alatt a kétharmados többségével.

Címkék:

29 Reader’s Comments

 1. És akkor ez még nem is a jéghegy csúcsa!
  Magamban mindig butaságnak tartottam az elszámoltatást, de látva, hallva ezeket a rabló lovagokat nagyon arra hajlok, hogy ideje lenne a számvetésnek!
  Persze nem egy fidesz barát adó,és pénzügyi ellenőrzésre gondolok, hanem komoly nemzetközi szakembererekére. Tudom hogy ezt nem fogja meglépni egyik párt sem, de olyan jó elgondolni, hogy földönfutóvá válnának, na nem az anyagi ellehetetlenítés végett, hanem szégyenükben!
  Mit is gondolok. Olyat ezek sosem éreztek.

 2. Az Örülünk Vincentről!
  ” nem a magyar országgyűlés akart új módosítást készíteni az alaptörvényhez, hanem az alkotmánybíróság kötelezte erre”
  Giró-Szász András, 2013. március 18.

  Ha az alkotmány bírók ez ellen egy szóval sem tiltakoznak, egyik sem mond le, kollaboránsoknak tekinthetők( szerintem így is azok)akkor hozzáadhatók a 265 droidhoz. A semmiért veszik fel a fizetésüket.

 3. Remélem,hogy a balos jogászok,már vizsgálják,hogy jogi úton,hogyan lehet majd névszerint elitélni ezeket a piócákat és az esetleges2/3 al,meg a jogtalanul felvett összegeket vissza tenni oda,ahonnan elvették.Természetesen vizsgálva azt is,hogy a családtagok se legyenek biztonságban.Természetesen visszamenőleg elvenni tőlük mindent,ahogy ők hozták a törvényeket.Jómagam messze vagyok volt hazámtól,de hazautazok,egy esetleges tárgyalássorozatra.Meg kéne rohasztani őket a sitten.

 4. Felfordul a gyomrom. Legalabb a tolvajoknak megy jol Bowleyland-ban. Mindenki mas, tehat a becsuletesebbje, csak sziv.

 5. Ezen hatalmukban tobzódó ‘hölgyeimésuraim’ “majdani” számonkérésének szükségessége és jogossága megkérdőjelezhetetlen.
  Úgy vélem, a mi igazi gondunk, és nem is kicsi, a “majdaniságban” leledzik.
  .
  Mert miközben az ellenzék némely hangadója még mindig és egyre csak a különállását hangsúlyozza, vagy az összefogásra alkalmasak kijelölésével bajmolódik, addig a hatalmához foggal-körömmel ragaszkodó rezsim – minthogy az előbbiek okán az számára a szó legszorosabb értelmében létkérdés – nyugodtan és könnyeden folytathatja a már amúgy is elgárgyult híveinek további tudatmódosító beetetését – aktuálisan a „rezsicsökkentés ügyének megvédésével” –, mivel azok minden maszlagot simán bezabálnak.
  .
  Ebben az önsorsrontó hozzáállásban az a legkétségbeejtőbb, hogy hebehurgya kinyilatkoztatásaival – olykor elképesztő szereptévesztettséggel – éppen az játssza benne a főszerepet, akire számosan már régóta az ellenzék vezéregyéniségeként, miniszterelnök-jelöltjeként tekintettek.
  .
  Nekem jó ideje úgy tűnik, Bajnai Gordonnak annyira megtetszett ez az ellenzék által kezdetben csak ráerőszakolt ‘muszájherkulesi’ szerep, hogy azt – ugyan csak belsőleg deklarálva – mára azt már szinte messiásivá transzformálta fel.
  .
  Ez a morális hajlam/képesség nekem egy cseppet sem tetsző. Meglátásom szerint: helytelen és nemtelen voltát legegyszerűbben a Gyurcsány Ferenchez való viszonyulásának történetében/alakulásában érhetjük tetten és mérhetjük föl.
  .
  Joggal merül fel tehát a gyanú, hogy az utóbbi által (is) a megítélésén esett folt – amely egyáltalán nem valami hoax vagy igaztalanul rásütött stigma, mert tényszerűen adatolható és leírható – nem csupán ártatlan szeplő: daganattá fertőződhet, s áttételekkel akár tovább is terjedhet…
  És nem mellékes, hogy okfejtésemet akár a B. G. körül sertepertélő hangadók/társak ellenzéki összefogáshoz való viszonyulásának aspektusából is alá lehetne támasztani.
  .
  Vajon ilyen alapvetéssel bízhatunk-e a/egy “majdani” felelősségre vonásban;
  pontosabban: megteremtehtő-e annak az alapfeltétele, egy elsöprő választási győzelem?!

 6. Báthory Ödönke

  Emlékszem, Torgyán még ingyen pogit kért a délutáni ülésekre. Azon egy ország röhögött. Ezek nem aprózzák.

 7. “Jakab István 25,2 milliót tett zsebre eddig költségtérítésre, miközben hat éve nem járt debreceni lakásában.”
  “Remélem,hogy a balos jogások,már vizsgálják,hogy jogi úton,hogyan lehet majd névszerint elitélni ezeket”
  Ne, reméld.
  Reszketnek, hogy nehogy kieesenek a langy melegből. A pénz a pénz a mozgatórugója a patkónak, elenyésző kivétellel.

 8. Hűtlen kezelés, hatalommal visszaélés.
  Ezek a melléktételek.
  Ez a cikk (ott fent) nem foglalkozik a fő vádponttal, ami *hazaárulás*. A fityeSS vezetői és képviselői elárulták a Magyar Köztársaságot, és ezt aljas indítékoktól vezérelve követték el.

 9. rupcsi
  2013. március 27. szerda
  15:58
  ” Reszketnek, hogy nehogy kieesenek a langy melegből.”

  Tényleg csak ennyit értesz az egészből?

 10. Mi kell még az embereknek?
  http://www.origo.hu/itthon/20130327-evtizedes-melyponton-az-mszp-nepszerusege.html

  Vagy az emberek fejében van nagyon-nagy baj, vagy a közvélemény-kutató hazudik! Mi kell még az embereknek, ébredjenek, vagy tényleg elég az alamizsna amit eléjük vetnek? Hihetetlen, szégyen!! Nem értem!!!

 11. Katalin
  2013. március 27. szerda
  16:43
  Kedves Katalin!
  Te hiszel az origonak, és a TÁRKI-nak?
  Sajnos, vannak akik igen, pedig az a Fidesz “tulajdona”, és azt írnak, jelentenek, amit ők mondanak. Az emberek, meg beveszik.

 12. Na, most már érti mindenki, hogy miért nem veszíthetnek?!
  Miért kell most már nagyon összezárni?!
  Ha elindulna a dominóelv, ezek letaposnák egymást és hát ott vannak azok a dossziék, mindenkinek van egy pöttye, na nem piros, nevezhetjük vajnak a fejen is.
  Ezek a lények bele tudnak nézi a zemberek szemébe, akiknek kiszúrják a szemét pár száz vagy pár ezer forinttal, rezsicsökkentés címén és akik szerint meg lehet élni 47 ezerből – és ezekért szerveznek birkamenetet….a birkák.

 13. Sokkal többjük van már, tehát sokkal többet is érnek. Lázár szerint.
  .
  Azért kíváncsi lennék, hogy a svédekhez hasonlóan végeznék-e a parlamenti munkát társadalmi munkában?
  .
  A Fideszt soha nem érdekelte az ország.

 14. hamond
  Akár hisz valaki a közvélemény kutatóknak, akár nem, azt azért látni kell, hogy az ellenzéki politikusok valamilyen okból kifolyólag visszavettek a lendületből.Nekem az a véleményem, hogy nagymértékben megalkuvók, és kollaboránsok! Ezt a helyzetet nem kihasználni, és eltekinteni mindentől, ami felháborító,már már a büntethetőség lehetőségét is feltételezi.
  Lassan nem csak a kormányzó pártra, hanem az ellenzékre is rásüthető a hazaáruló bélyeg!
  Ezért ülnek a parlamentben?
  Erre kaptak a választóiktól megbízatást?
  Hogy eltekintsenek az ALKOTMÁNY leköpésétől, sőt, egypártrendszerré hagyták zülleszteni a parlamentet!Mégis, mi lenne az ellenzék feladata, ha nem az lenne a legfőbb, hogy az ALKOTMÁNY sérthetetlenségét megőrizzék, holmi szerencselovagok által kikényszerített puccstól???
  Mivel nem látható ennek ellenkezője, de még csak halványlila akarat sem ennek megszüntetésére tett kísérletre sem,az lenne a leghelyesebb, ha mindannyian követelnénk a képviselőinktől,hogy mondjanak le.
  .
  Hogy miért a hallgatás? Emlékezzünk Nyakó képviselőre, és gyanítom, ha kutakodnánk a többi párt színeiben is találnánk elvtelen szerencselovagot, akinek vastagon fogott a ceruzája! Ezért hallgatnak,sunnyognak! ha ezt nézzük, akkor valószínű azért nem állnak ki a napra, mert sok takargatnivalójuk van, és ebben partnerek a fidesszel.
  Más okot nem látok, ami magyarázattal szolgálna erre a nagyfokú felháborító immunitásra a becsület, és tisztesség kérdésében.Kenegethetjük itt a kakát, felháborodhatunk, ahogy csak akarunk, ki kell mégis mondjuk, megmérettek az ellenzék képviselői (is) és könnyűnek találtattak!
  Új választások kellenének, hogy ezt a rablóbandát ki tudjuk űzni a parlamentből. A legnagyobb baj mégis ott van, hogy nincsenek bátor okos emberek, akik kezükbe tudnák venni az ország irányítását.

 15. bumburi
  Kell még a zembereknek négy év ebből a bagázsból.
  Összefogásról beszél mindenki, aztán amikor rezsicsökkentés címén kap valami kis pénzt, örömködik és nem gondol bele, hogy ebből elbocsátások lesznek, nem lesz fejlesztés, akkor pedig lehet akadozás a szolgáltatásban – lehet ülni otthon majd nagykabátban pl, vagy a bespájzolt hús kiolvad a mélyhűtőben.
  A rezsicsökkentés feledteti a hókáoszt!
  Hát kell még az a négy év!

 16. csakén
  Én nem is értem! Hol van a magyarok szabadság szeretete, lázadó szelleme?
  Már 100 %-ig az Úri muri világa köszön vissza minden szinten, és az emberek hallgatnak. Örülnek az eléjük vetett morzsáknak, lassan kezet csókolnak a korbácsot fogó kéznek.A rendszerváltás kiölt volna minden büszkeséget az emberekből?
  Rugdosni kell az ellenzékieket, amíg nem végzik a dolgukat, mert ez nemzethalálhoz fog vezetni!
  .
  Tudod, én borzadok, ha a következő 4 évre gondolok, ilyen felállásban! Nem kívánom az ellenségemnek sem, mert ezek akkor fognak teljes valójukban bemutatkozni.

 17. Felfoghatatlan néhány “gondolkodó” elszánt és vehemens agyalása a számonkérés miértjéről és hogyanjáról, miközben az annak alapfeltételét jelentő ellenzéki összefogás és választási győzelem körüli kapcsolódó anomáliákat lezserül negligálják.
  .
  Anélkül, hogy megkérdőjelezném az előbbiek fontosságát és szükségét, úgy vélem, némelyek indulatai felülírják a hideg racionalitást, miből fakadóan elképzeléseikben nem célravazető a feladatok ütemzése és súlyozása.
  .
  Mert egyrészt – ugyan jó ideje közhelyessé csépelt, de – vitathatalan igazságú mondás, hogy a hídon akkor kell átkelni, amikor odaérünk az általa átívelt folyóhoz/szakadékhoz, de másrészt nem árt előtte meggyőződni arról csekélységről sem, hogy áll-e egyáltalán az az ominózus híd, s kellő erővel bír-e az átkelés megpróbáltatásaihoz.
  .
  Mert ha nem, még idejében meg lehet reparálni, sőt akár újat is lehet emelni, vagy alternatív utat keresni helyette, de végzetes balgaság az előbbi teendők helyett pusztán arról ábrándozni, hogy milyen jó lesz a túloldalán, meg miképp kell számon kérni az oda vezető úton való haladás és az áhított átkelés kerékkötőit…
  .
  Remélem, az allegória kulcszavai az előzményekből még a minuszolás mániákusainak is könnyen beazonosíthatóak.

 18. A fülkeforradalmárok keresztény erkölcse a bort iszik és vizet prédikál elvre épül, párosulva a mérhetetlen gátlástalansággal.

 19. Balogh de nem balga

  Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
  Most olvastam a Tárki felmérését. Erősen gondolkodom, hogy valahova át kellene rándulnom a hátralévő éveimre. Szerintem amíg élek nem jön meg ennek a balga népnek a józan esze. Elképesztő hogyan cumizzák a rezsicsökkentő reklámot is. Józan ésszel fel nem fogható, hogy egy magyart úgy lehet megnyerni, hogy elveszel tőle 100 Ft-t, majd tízet visszaadsz. Ettől olyan boldogság önti el szegény fejét, hogy még a saját halálos ítéletét is aláírná.
  Persze érthető, hisz szegény feje gazdagabb lett egy tízessel. Hm…

 20. Élősködő fírgek .

 21. Balogh de nem balga
  Nem kellene ezt annyira elhinni!
  Ez olyan mantra, minthogy sikeresek vagyunk, jó úton megyünk, mindenki minket fog utánozni (3xbóvli, 450,- Ft a benzin, és 306,70 az euró, hát tök jó vagy nem?) – ha sokszor mondják, el is hiszik a zemberek!
  Most ezt nyomatják, hogy elvegyék a zemberek kedvét a választástól.
  Mert a fideszesek s(z)avazótábora, ha négykézláb is, de elmegy, a többiek pedig úgy gondolják, áh, úgy sem győzhet az ellenzék, minek szavazzak!
  Ha előrehozott választást akar a Fidesz, akkor el kell venniük az emberek kedvét a szavazhatnéktól!

 22. Ennyit a tisztességes és keresztyén hordáról !!!!
  Ezért nem volt pénz a hóeltakarításra meg a mentésre, mert az illetékes jobboldali kommunisták a saját a zsebek tömésével voltak elfoglalva. Most miért nem követik semjén zsoltikát és lovon járnának körbe az országban. A mély szegénységben élő családoknak meg gyerekeknek nincs mit enni ezek a meg a mentelmi jog mögé bújva rabolnak ki mindenkit már három éve. Ha én lopok mint megélhetésem miatt akkor irány a börtön ezek meg lopnak, csalnak, hazudnak és jobban élnek mint a királyok. Róka lelkű banda a 2/3-al együtt. „Avanti, avanti, signori briganti!

 23. Fürtös1954
  Vannak a fekete lábú bodzaszedők és a fehérgalléros bodzaszedők….
  Melyik a nagyobb gazember? Melyik ússza meg?
  Tiborc panasza…..

 24. Osszes parazitat sittre kell vagni ! Mit kepzelnek meddig lehet buntetlenul kirabolni a rendes adofizeto munkabol eloket? Nagy balhe lesz hamarosan minden jo hatart athagak mar!

 25. Ebben az országban egyszerűen kriminális hogy mi zajlik. Ebben az országban félelemben kell élni. Ebben az országban hihetetlen mértéket öltött a szegénység. Ebben az országban nincs sajtó, és szólásszabadság. Ebben az országban rettegni kell az erőszakszervezetektől, meg a postástól, hogy már megint milyen tértivevényes levelet hoz, és ki akarja az embert valamilyen ügyben megcincálni. Ebben az országban már megint csengőfrász van. Örüljenek azok a honfitársaim akik nem itt élnek, és szenvednek.

 26. A cikk olvasása kapcsán kinyilt a bicska a zsebemben.Közben az jutott az eszembe,hogy csináltak már ezek a zemberek egy kapavágást is az ország gyarapodásáért?Talán csináltak volna,de nincs kapájuk.
  Másik.Ezt a kedves “béka menetelö” figyelmében szeretném ajánlani.Ha ez a gárda 2014-ben is hatalmon marad az államkasza teljesenki fog ürülni az ekkora étvágytol.És ti ehhez tapsoltok és tüntettek.Hát nagyon sajnállak benneteket a butaságotokért.

 27. Báthory Ödönke
  2013. március 27. szerda
  15:50

  Az nem ő volt, hanem Lányi Zsolt aki jelenleg éppen örmény.

 28. Tegnap a miskolciak panaszkodtak, hogy azer szavaztak a Fideszre, mert megígérték, hogy megújítják az utcájukat – de az övékét nem javították csak a polgármesterét és a helyettesét.
  Így jártak….és nincsenek egyedül az országban, vannak akik még várják a 14. havit és a nem kellenek megszorítások és az üzemanyagáraknál az adót kellene csak csökkenteni!
  Várnak türelemmel, most nem érnek rá, még a saját zsebek tömése van soron.

Kapcsolódó cikkek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók