Ronai and Ronai
AMERIKAI

1 millió forintos “vérdíj” a Honvéd náci huligánjara 2013. március 4. hétfő 23:56 Forrás: AN, Budapest Honvéd

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
1 millió forintos "vérdíj" a Honvéd náci huligánjara

Budapest – Mint arról már beszámoltunk, a Budapest Honvéd vezetősége magyar viszonyok között szokatlanul korrekt és kemény közleményben ítélte el saját vandáljait. Patkányoknak és náciknak nevezte azokat az embernek nem nevezhető élőlényeket, akik magukat szurkolónak álcázva, törtek zúztak a győri stadionban és mindemellett még rasszista megnyilvánulásokkal is csorbították Puskás Ferenc egykori klubjának hírnevén.

A Budapest Honvéd labdarúgóklubja ismét lépett egyet: egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki információt szolgáltat a múlt szerdán a Győr elleni Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóján több mint négyszázezer forintos kárt okozó huligánokról.

A kispesti egyesület hétfői közleménye szerint akkor fizeti ki a felajánlott összeget, ha “a rendőrségi bejelentés után a szemtanú jelentkezik a Budapest Honvéd FC igazgatóságánál és regisztrálja kilétét”. A klub hangsúlyozza, “minden információt abszolút bizalmasan kezel”, valamint “az elkövető és bűnsegédei nem részesülhetnek a nyomravezetői díjból”.

A kifizetés további feltétele, hogy “az elkövetőket bíróság elé állítják és jogszerűen elítélik a bűncselekmény elkövetéséért”. A Honvéd ez esetben az ítélet jogerőre emelkedését követő 15 napon belül kifizeti a nyomravezetői díjat.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (17 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +14 ( 18 szavazatból)
1 millió forintos "vérdíj" a Honvéd náci huligánjara, 4.5 out of 5 based on 17 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. He-he. Ez most komoly? Bizalmasan kezel? Ott, ahol maffiózó a főrendőr? Ahol goj motorosok fenyegetnek és vernek embereket. Egy náci országban? Ki fizeti ki a BKV kárát a vasárnapi Fradi-Úpest meccs után szétverésre kerülő metró, villamos kocsik és buszok után?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (22 szavazatból)
  2. Én sem bízok ennek az első esetnek a sikerében, de minden kondicionálás az első alkalommal kezdődik. Ha egyre több alkalom lesz, lassan nőni kezd a vandalizmus kockázata.
    A foci egyébként teljesen hidegen hagy, de most kalapot emelek a Honvéd előtt. Elszántnak tűnnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  3. Ezt a futball huliganizmust már rég meg lehetett volna oldani. Tömegoszlatásnál pl. ki lehet emelni a tömegből a főkolomposokat. Jól megagyalni, oszt jó napot. Ja, hogy nem tetszene a hajdani csendőrségi módszer az “ifjú” gárdistáknak? Így jártak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  4. Mióta tudom, mi az a “focihuliganizmus”, azóta nem értem, ezeket a férgeket miért nem lehet egy jól szervezett, kemény rendőrattakkal rommá verni, szétkardlapozni, farkaskutyákkal szétkergetni, harcigázzal lefújni, begyűjteni, és elítélni, majd 15 évre sittre vágni.
    .
    Láttam már egészen korrekt rendőrakciókat ellenük, sőt, van egy kis videogyűjteményem is a nagyvilágból ilyesmiről. De én most minden egyes ilyen alkalomról beszélek;
    .
    Miért nem lehet az ilyen véglény- söpredékkel minden egyes alkalommal elbánni a fentebb vázolt módon?
    .
    Ez egy újabb nagy rejtélye a világnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  5. bubu:
    .
    - Nem a “főkolompospkat”, hanem mindet, kivétel nélkül.
    .
    És a hülyére verés nem elég, sittre vágni, nagyon sok évre, családjával pedig kifizettetni a károkat.
    .
    Na, ENNEK volna elrettentő ereje, de ezt is következetesen kellene csinálni, vagyis, ahogy elkezdődik az őrjöngés, azonnal széttaposni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  6. Eldrad!
    Ezeket nem lehet hülyére verni.
    Gyárilag azok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  7. @Eldrad
    .
    Vannak emberek akiken semmilyen mértékű verés és fájdalom nem jobbít.
    Lásd egyik példa Orbán akit apja rendszeresen hülyére vert, de semmit nem javult.
    .
    Van itt a téren egy kisgyerek, durván játszik kiverték a fogát, beszéltem anyjával és reméltem, hogy tanul belőle. Az anyja mondta, hogy ilyet nem is remél ismeri a fiát. A gyerek sok fájdalmas és komoly sérülést gyűjtött be egy év alatt, semmi nem használ, nem változik a saját kárán sem képes tanulni. Egyszerűen vannak ilyenek. Aztán felnőnek és csak romlik a helyzet. Vannak emberek akiken semmilyen mértékű fájdalom, verés és erőszak nem segít. Amíg verik és a földön fetreng addig viszonylag ártalmatlan, ha túléli feláll és ugyanott folytatja.

    .
    Sajnos mást nem lehet velük tenni, mint izolálni a társadalomból, de hát a törvény mérlegel, egy kis idő múlva kijön és kezdi elölről. megint rongál öl, megint visszamegy a börtönbe , megint kijön és folytatja ahol abbahagyta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  8. Én maximálisan egyetértek a szándékkal és kívánom, hogy a tetteseket megtalálják.
    De ha már megtörtént ez az eset, akkor engem az is kíváncsivá tesz, a mai közállapotok mellet, van-e még bátorság a kisemberekben, hogy antiszemita és rasszista ügyekben, azok ellen nyiltan megszólaljanak.
    Erről is várnám a híradásokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  9. Március 10-én FTC-Újpest. Kíváncsian várom, hogy milyen módon próbálják meg a rendezők megakadályozni a rendbontást. Persze mindegy, mert biztosan lesznek. Legfeljebb a hangosban megkérik a kemény magokat, hogy ne a stadionban tartsák meg éves szokásos találkozójukat.
    A város, meg a zemberek le vannak ejtve, ahogy az élet minden pontján.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  10. Tessenek mondani mennyit ér 1 millió forint ott, ahol a B – közép legszélsőségesebb ultrája a miniszterelnök?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  11. “…Vannak emberek akiken semmilyen mértékű verés és fájdalom nem jobbít…”
    .
    - Nem is a verés a cél. És persze, hogy az ilyen ázalagokat semmi nem “javítja meg”, nem is ez a cél.
    .
    Hanem ahogy magad is írtad, az ilyenek forgalomból kivonása, és a többi hülye elé az elrettentő példa állítása (akik viszont “javíthatóak”, csak kellő példa és lecke kell nekik).
    .
    Ilyen ez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  12. Orbán a B-középben nőtt fel – ezt ő mondta.
    Ha nem mondta volna, akkor sem tagadhatná le…..
    Ha a 2006. évi töréseket, zúzásokat, gyújtogatásokat és a Kossuth téri vizelde helyrehozatalát és a B közép folytonos rombolásait ma a szegénység megszüntetésére fordítanák, sok minden megoldódna!
    Ezek a pénzek nem fájnak senkinek?
    Csak a szociális háló okoz mindig fájdalmat, pedig már totál szétszakadt.
    Ha az ország imázsának helyrehozatalához az angolokhoz tudtak fordulni sok-sok pénzért, akkor focidrukkerek ügyében ezt miért nem teszik meg?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  13. bubu64
    Nézze, ha elővennék ezekkel szemben a “nem futunk meg, rendőrök vagyunk”-hozzáállást, megint az lenne, mint 2006 őszén: a náci huligán, emlékműrongáló, fosztogató, gyújtogató egy kék folttól visszavedlene “üldözött magyarrá”, merthogy “rendőrterror”, “terrorcselekmény”, stb. Mármint ha a rendőr nem fut el.
    (És újabb, állítólag kilőtt szemű skinheadről szólnának a legendák, noha soha egyetlen bizonyítékot nem találtam az esetre vonatkozóan…)
    És a királyi tévé videót mutatna be, melyen a “szegény, üldözött” skinek ártatlanul utcaköveket vágnak a rendőrökhöz, akik “terrorista módon” könnygázzal és gumilöveddékel mernek “népirtani”…
    Röhej!
    Ez itt a baj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  14. Végre valaki nem csa a díszpáholyból szemléli csendesen, amit a focipályák rasszistái és vandáljai tesznek. Én nem becsülném le, hanem a többi klub elé is pédául állítanám a Budapesti Honvéd tettét, ami az eredményétől függetlenül túllépett a rendcsinálási szándék örökös hangoztatásán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  15. Hallott valaki arról, hogy ezt a vandalizmust a Honvéd(!) pályán P.Öcsi néni úgy elítélte volna, mint ahogy az MSZP antijobboldali filmjét viszont igen? Pedig ez nyilván közelebb áll az érdeklődési köréhez …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  16. Eagle!
    *
    “Az első pofon a legnagyobb…”, ahogy Somló énekli. Csak ahogy folytatja, hogy “azt is lassan megszokod”, az nem igaz. A pofonokat nem lehet megszokni, csak/vagy megszökni, vagy visszaütni, amit a gyerek kiszolgáltatottságánál fogva képtelen megtenni. Ezért aztán mire felnő már annyi pofont kapott, hogy nem győzi visszaadni – ne nem ám az őt verő szüleinek, hanem – a társadalom egészének… Szinte javíthatatlan bosszúálló lesz belőle. Ilyenek a klotyótörők, a kordonbontók, köztük a magyar Führer is ilyen sérült deviáns személyiség…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  17. Én nem nevezném Puskás Öcsi feleségét P.Öcsi néninek. Egy Idős hölgy, akinek lehet véleménye, és el is mondhatja. Nem várnék el tőle annyi tudatosságot, hogy ezt a véleményt figyelembe venném. Nem közelről, de személyesen is ismertem Öcsit, és tiszteltem a foci tudását. Boldog voltam amikor rongylabdával fociztunk, és odajött hozzánk tanácst adni. Ő is a grundon nevelkedett fel, mint mi csóró prolikölykök, talán ennek is köszönhette különös foci tudását, Amúgy egy egyszerű és rendes ember volt, de már az ötvenes években is elszaladt egy kicsit vele a ló. Beképzelt volt, és nem Albert Einsteintől szerezte a tudását. Nem is azért szerettük őt. A kedves feleségének meg azt kívánom hogy hátralévő éveit élje le békességben, de lehetőleg ne politizáljon, mert nem ért lhozzá, és ezért nem is tudja mit beszél. (Politikai értelemben).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Kedves EdCarping!
    Én sem becsülöm le, csak halott dolognak tartom. Az összes futballklubnak kellene összefogni és nyilatkozatot tenni, hogy támogatják a rendőrség huligánok elleni rendteremtését, az eljárások gyorsított lefolytatását. A kifizetés feltételei pedig röhejesek. Meddig is tart egy bírósági eljárás? Meg sem jelenik a vádlott a tárgyaláson. Egy tanú nem elég. A zsebtolvajlásnál is kell a tettes, a sértett, a bizonyíték. Ez csak egy “teszünk valamit”, nyilatkozat volt. Elnézést, de ebben az országban Dunát lehet ilyenekkel rekeszteni. Lsd. MSZP és a többi párt nyilatkozatai. Ejnye-bejnye csúnya dolgot csináltatok. Ha komolyan akarnák más módszer kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. Én nem értem, vagyis (megértem polkorrekt volt) Puskás feleségének a nyilatkozatát, hiszen dicsérő szövegkörnyezetben volt(hírességként említették). Ki kell venni és kész, helyette egy olyan embert kell betenni, aki tényleg tett is sokat az emberiségért, pl. Szent-Györgyi Albert. Elhiszem, hogy Puskásné hálás a ma regnáló kormánynak és a focibuzi me-nek. Ez egy politikai nyilatkozat volt. Szintúgy az RTL csatornáé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  20. Bámulom azokat az embereket, akik a mai viszonyok között azt hiszik, hogy ennek a felhívásnak lesz következménye.
    Nézzünk már szét, ha van egyáltalán szemünk a látásra!
    Ki a kormány feje?
    Ki a rendőrség feje?
    Ki az ügyészség feje?
    Kik a foci klubok vezetői?
    Uggyan kérem! Itt nem lesz más megint csak parasztvakítás!
    Ha az olajvonatok eltűnhettek,
    ha a kormány feje kordont bonthatott,
    ha a legfőbb ügyész elévülésig őrizgethetett bűntényeket a fiókjában,
    ha a foci kluboknak MIND fideszes vezetése van,
    akkor ki vár itt eredményt???
    Úgy rohadt az egész rendszer ahogy van!
    Magyarország! Ezt utálom benned!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  21. bubu64!
    Épp tegnap hallottam, hogy annak idején amikor a Gyurcsány kormánytól elfogadták a kitüntetést és Puskás temetését finanszírozták akkor nem volt ilyen finnyás a feleség. Nem mellesleg azért némi kételyeim vannak az öreggel kapcsolatban hiszen elhagyta a hazáját (ami még nem lenne baj) de élete végére visszajött ünnepeltetni magát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  22. Avi
    “némi kételyeim vannak az öreggel kapcsolatban hiszen elhagyta a hazáját (ami még nem lenne baj) de élete végére visszajött ünnepeltetni magát.”
    .
    Nem ünnepeltetni, hanem – államköltségen – gyógykezeltetni magát, kórházi luxuslakosztály ápoltjaként, élete végéig. Bizonyára spanyol betegbiztosítás híján ez volt a legolcsóbb megoldás a családnak.
    Nem csupán a hazai felvilágosítással maradt adós a család, a sajtó sem forszírozta a miérteket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  23. A kezdeményezés dicséretes, eredmény bizonytalan:

    http://vizallasjelentes.blogspot.hu/2013/03/a-sotet-oldal.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Hemingway úrról és a fociklubokról úgy általánosan ennyit.Ezért nem fognak össze, mert fosnak Orbántól, hogy elzárja a pénzcsapot.A B-közepet és a huligánokat(nácikat) támogatni kell, elvégre mindig hadra foghatók a háborúban, amit a magyar polgárok ellen hirdetett meg.

    “hvg.hu: Mennyire ismerik a klubok ezeket a szélsőséges csoportokat? Tudnák azonosítani őket, ha akarnák?

    G. F. H.: A vezetőség, a biztonsági szolgálat minden klubban jól ismeri őket, és ki is tudják szűrni ezeket az embereket, ha akarják. Azt is tudják, miért épültek be a szurkolótáborokba, és hogyan kell megszabadulni tőlük. Csak akarat kérdése, hogy ez megtörténjen.

    hvg.hu: Miért épültek be? Van ennek konkrét oka ön szerint?

    G. F. H.: Ez csak a személyes véleményen, de az Orbán-kormány előtti években a futballal nagyon ellenséges magatartás volt jellemző a kormány sportpolitikájára. A labdarúgásban senki nem volt, aki szerette azt a korszakot. A kormányzati negatív attitűd miatt sok szurkolóban, főleg a fiatalokban komoly frusztrációk halmozódhattak fel.”

    A cikk.
    http://hvg.hu/itthon/20130306_Honved_MLSZ_szurkolok_ultrak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  25. ” A legfontosabb, hogy az ilyen gazemberek ellen azok emeljék fel a szavukat, akikre figyelnek – ezért említettem Orbán Viktort is. Ez még fontosabb is talán, mint hogy azt a pár idiótát, akik lerúgták a vécét a győri stadionban, elítéljék. A legfontosabb, hogy tekintélyes emberek mondják: ilyet nem lehet csinálni, ezt nem tűrjük!”
    Ezt várhatja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Ezek alkotják a párt takarító embereit..darutollaik még nincsenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos