Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Sikert sikerre 2013. február 12. kedd 22:56

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Sikert sikerre

Egy szájbalökött tejben-vajban fürdés ez az egész élet, csak hogy mindjárt az elején tisztázzam a helyzetet, és elvegyem az ünneprontók kedvét a fitymálástól. Mert vannak ilyenek, mármint ünneprontók, akik a világraszóló sikerek árnyékában is csak azt nézik, hol köthetnének bele a kormányba, és annak angyalösvényen tipegő vezetőjébe, a szépséges Orbán Viktorba.

Most például kiosztotta az Európai Unió a kohéziós pénzeket, és majdnem mi kaptuk a legtöbbet, csak Litvánia kapott nálunk valamivel nagyobb támogatást, de – mint azt a miniszterelnök mondotta – tőlük nem irigyeljük, mert a balti államokat nem csak szorongatta a szovjet rém, hanem be is kebelezte. És tényleg.

Kisebb volt a torta, de ahhoz képest nagyobb lett a szelet.

Erre jönnek a komancsok, és röfögnek, hogy kevés, meg kudarc, meg ikszlábú a Fidesz. Ezeknek semmi sem jó, semmi sem elég, csak hergelik a közmunkásokat és az egyetemistákat, ők meg a dőzsben, hogy nézni is tereh.

Erre még kitérek, de maradjunk az EU-s pénznél, mert – nem könnyű leírni – ezt a megállapodást Orbánék tényleg nem baltázták el, a kevesebb pénzből arányosan több jut Magyarországnak, mint másoknak, pont, nem lehet egy rossz szavunk sem.

Kár, hogy a kormányfő nem ezt jelentette be, hanem reflexből hazudozni kezdett a Parlamentben, miszerint ezt több mint amennyit Gyurcsány kapott, és ezt úgy bizonyította, hogy átszámolta forintra az eurót, ahogy aztán tényleg több, csak éppen a forintot nem kis részben a kormányzati hülyeség tette lejtőre. Akkor is hazudik tehát, amikor nem kéne, nehogy kijöjjön a gyakorlatból.

Azzal sem dicsekedett, hogy azért kaptunk a lehetőségekhez képest többet, mert Magyarország hét régiójából hat automatikusan a legszegényebb kategóriában van, EU-s szinten nyomor-régiók ezek, és nem azért tolnak beléjük pénzt, mert Orbán zseniálisan tárgyal, vagy mert Matolcsy ránézett a pénztáros kisasszonyra, de még csak azért sem, mert Magyarország tökös állam, nem hagyja magát, védi az érdekeit, beszól az Uniónak és odacsap az asztalra, hanem mert olyan csórók vagyunk, amit nem bírnak nézni az európai országok, szánnak minket, tisztában vannak azzal, hogy ezen kormány alatt reményünk sincs a kilábalásra, úgyhogy éhenhalás ellen emelt alamizsna, amit most idelöktek.

Szóval miközben ez az épületes vita zajlott az országgyűlésben, megérkeztek Budapestre az éhségmenetek, és a Parlament épülete előtt találkoztak volna, ha a sunyi és gyáva kormánypártok nem hozatnak munkagépeket a térre, mintha éppen ezen a napon kellett volna elkezdődni a felújításoknak. Szakadó hóban, fagypont alatt.

Biztos, ami biztos, még egy transzparenst is kifeszítettek, Köszöntjük a szoci hataloméhség menetét! felirattal, ami nem csak kiváló ízlésre utal, de rengeteg szabadidőre is. A Fidesz választási kampánya ellenzékből és hatalomból is gusztustalan, primitív, de legalább költséges. Mindig a legalantasabb ösztönökre bazíroznak, célcsoportjuk a csürhe, amiből szerencsére akad rendesen. Egy a csürhénk, de számos!

A stratégia egyértelmű: a liberális is komcsi, a szocdem is komcsi, a nemzeti liberális is komcsi és a konzervatív is komcsi, ha nem szavaz a Fideszre, Bajnai pedig Gyurcsány, csak most rosszul van megvilágítva.

Könnyű lenne elmerengeni azon, milyen veszélyekkel jár hülyének nézni a népet, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy semmilyennel. A kísérlet éppen zajlik, Orbán Viktor hülyének néz tízmillió embert, és ha beigazolódnak előérzeteim, sejtéseim és negatív elvárásaim, akkor többségükben nem is fog tévedni.

Az egyetemistákkal azonban gondjai vannak, mert direkt emlékeznek arra, mit hazudott öt éve, két éve és a múlt héten, valamint nehéz nekik odalökni 10% rezsicsökkentést, mert még egyáltalán nem érdekli őket a rezsi. Most éppen három egyetemet foglaltak el és tartanak blokád alatt, és nem azért, amit a kormány hazudik, mármint hogy nem akarnak tandíjat, hanem azért, mert a kormány hazudott nekik, jelenleg is folyamatosan megpróbálják őket átverni, miközben egy lassan nemzetközi hírű senkire bízták sorsukat, akit Hoffmann Rózsának hívnak.

Az nem elég, hogy az államtitkár asszonyt sebtében kirúgják, mert ettől még nem lesz felsőoktatási koncepció, ettől csak fokozódik a káosz, és szegény túlterhelt miniszterelnöknek megint egyetlen hétvége alatt kell komplett felsőoktatási reformot kidolgoznia. Ne legyenek kétségeink, meg fogja tenni, kénytelen rá, mivel a Fidesz közelében nem maradt egyetlen ember sem, aki ne lenne menthetetlenül tehetségtelen és alkalmatlan bármiféle közép- vagy hosszú távú terv kidolgozására. Ő sem tehetségesebb vagy alkalmasabb, csak neki már nem meri senki megmondani, a tükröket pedig már régen összetörték.

Felmerülhet a pálinkafőzés minden egyetemen koncepciója, esetleg a kötelező bajuszviselés, felsőfokú hittan, nem beszélve a latin nyelvű oktatásról. Az eddigiek alapján többre nem képesek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (98 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +166 ( 170 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Sikert sikerre, 4.9 out of 5 based on 98 ratings

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

29 Reader’s Comments

  1. Csúcs! :) :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (36 szavazatból)
  2. Kötelező bajuszviselés felsőfokú hittan stb, na és az öltözet:egyenruha bocskai.
    Apropó pálinkafőzés. Csak nehogy egy Fideszes képviselő benyújtson egy törvény-javaslatot – miután már kifogytak az összes adónemből – adóztassuk meg a pálinkafőzést!. Mé ne? Az EU amúgy sem nézte jó szemmel ezt az egész ingyenes adómentes pálinkafőzés engedélyezését. Uccu neki megszavazzák. Mindenki fizesse ki a pálinka adóját visszamenőlegesen. No ne! Az is aki nem főzött? Természetesen. Mé nem főzött? Főzhetett vón nem? Méghozzá adómentesen. Most fizessen mindenki. Hogy abszurdum? A visszamenőleges törvénykezésről is azt hittük. Fideszéknél semmi sem lehetetlen – náluk a kétharmad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +52 (58 szavazatból)
  3. Majd e felejtem. Ha már az uniós támogatásnál tartunk.Viktor vezír nem átallotta azt mondani az őt ért kritikákra, hogy a siker az ellenzék sikere is.Hát végtére ők is magyarok. Természetesen neki köszönhetőn részesülhetnek a támogatásból. Mert hát ő mégiscsak többet harcolt ki mint a Gyurcsány. Megszólalt bennem a kisördög.Hogy is vótt annó? Orbán Viktor 2006. október 24-én az Európai Parlament néppárti frakciójának tanácskozásán, felszólalásában kijelentette, hogy „az Európai Uniónak világossá kell tennie, hogy nem nyújt segédkezet semmilyen megfontolásból hazug és csaló, a kommunizmus erkölcsi örökségét máig fel nem adó kormányzatoknak.” Gyakorlatilag azt fogalmazta meg, hogy az Európai Unió ne nyújtson anyagi támogatást Magyarországnak. /Tegyük hozzá az EU nem is nyújtott segédkezet semmilyen hazug és csaló kormánynak. Annál inkább támogatta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kormányát és Magyarországát. Hát így történt a dolog. Képzeljük el hogyan reagált volna a Fidesz propagandagépezet ha mondjuk Gyurcsány vagy Bajnai jelent ki valami ilyesmit most az EU-ban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +49 (53 szavazatból)
  4. Az az angyali ösvény, amin ez a csuti rettenetes tipeg, csak nem akar kiérni az alagútból. Amiről még az is kiderülhet, hogy nem is alagút, hanem barlang, és eccer csak falat érünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (37 szavazatból)
  5. ” Könnyű lenne elmerengeni azon, milyen veszélyekkel jár hülyének nézni a népet, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy semmilyennel. A kísérlet éppen zajlik, Orbán Viktor hülyének néz tízmillió embert, és ha beigazolódnak előérzeteim, sejtéseim és negatív elvárásaim, akkor többségükben nem is fog tévedni.”
    ————–
    Azért ennyire nem egyszerű a dolog. Ez a fenti mondat megérdemelne egy külön cikket, amit természetesen én nem tudnék megírni, de egy két észrevételem lenne ezzel kapcsolatban.
    .
    Orbán nem egyszerűen tízmillió embert néz hülyének, hanem az egész EU-t, az egész nemzetközi közösséget, és általában véve mindenkit. Ehhez mérten nem a hülyeségük mértékét teszteli, hanem a saját erejét és hatalmát, hogy meddig mehet el anélkül, hogy keményen visszaütnének, és ugyancsak teszteli csatlósai hűségét napi finom tuningolásokkal.
    .
    Ennek egyik oka, hogy amikor az első országlása után veszített, meg volt győződve, hogy ő értelmes, intellektuel választási beszédeket mondott, és az emberek nem értették mert hülyék. Tehát kereste a hangot amire harapnak és nem egyszerűen bebeszélte magának, hogy hülyékhez kell szólnia, hanem felkutatta az alantasabb érzelmeket, ösztönöket, azokra rájátszott és úgy vélte szabad az út rászedhet bárkit mert ezeknek ez kell, ezt eszik.
    .
    Ezzel szemben az igazság, hogy sose volt intellektuel, bunkó, modortalan, buta paraszt volt zsebre dugott kézzel mint mindig is. Valójában nem a populista handabandájával és a hülyítésével győzött, hanem csendes aljas puccsal és gyűlöletkeltéssel.
    .
    Tehát mindig is tudta, hogy a populizmus nem elég, a hülyeségükre építeni nem elég, hanem aljassághoz, gyűlöletkeltéshez, a társadalom szándékos roncsolásához, az ellenállás gyengítéséhez – amelynek egyik eszköze az elszegényítés – és most brutális erőpolitikához folyamodik.
    .
    Ha tényleg olyan hülye lenne a nép akkor nem kellene ennyit költeni hatalmi accessory re .
    A nép nem hülye, hanem ő becsapta. Az nem jelenti azt, hogy hülye.
    .
    Ennyivel nem lehet elintézni a dolgot.
    .
    Azért mert valakit rászedtek, becsaptak, megaláztak, az nem jelenti sem azt, hogy az illető hülye, sem azt, hogy emberileg értéktelenebb.

    A történelem mutatja, hogy politikusok, szektavezérek stb, még a legintelligensebb egyedeket is be tudták csapni, rászedni. Ennek megvan a mechanizmusa, technikája.
    Sőt bizonyos becsapások pont az intelligens embereknél válnak be legjobban.
    Most hadd térjek vissza a témához.
    .
    Azonfelül, az EU és nemzetközi közösség sem hülye, csak érdektelen és egyenlőre Orbán nem köpött akkorát a levesükbe, hogy kiadják a kilövetési parancsot. de ami késik nem múlik.
    .

    Egyszóval ne intézzük el a dolgot annyival, hogy hülye a magyar nép. Ez a kérdés több figyelmet, analízist, magyarázatot érdemel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (52 szavazatból)
  6. “Orbán Viktor hülyének néz tízmillió embert, és ha beigazolódnak előérzeteim, sejtéseim és negatív elvárásaim, akkor többségükben nem is fog tévedni.”

    A legszörnyűbb ebben: hogy ez igaz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (33 szavazatból)
  7. Nem vártam volna a post írójától ilyen kirekesztő megjegyzést,mint a “kötelező bajuszviselés” koncepciója.
    Lányoknak is? Hogyan ??? Esetleg ők felmentést kaphatnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (23 szavazatból)
  8. zorka
    2013. február 13. szerda 08:09
    Csak fantázia kérdése a dolog…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  9. Hibátlan “napijelentés” e röhejesen fádalmas diktatúránkról!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  10. Nem hiszem, hogy sokat számít, de gratulálok, kiváló írás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  11. vica01
    Hát hogy érne ki az alagútból amikor befele halad. De ez lesz a végzete!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  12. Mr. Vileda maga a siker, önmagának és a haverjainak, az országnak 3xbóvlis kategória!
    Ha ez a siker, akkor mi a kudarc?
    Tudom, Unortodoxiáról van szó, itt ilyen a siker….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  13. Para!
    “Az eddigiek alapján többre nem képesek.”
    Mit szólnál ahhoz, hogy VIKTOR a PÁPA!!!!
    Csak hogy fokozzuk a lehetőségek tárházát???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  14. Orbán és kormánya hazudik, hazudott és hazudni is fog, mert még véletlenül sem képes igazat mondani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  15. Tegyük össze a nép leghangosabb csoportját: “Egy a csürhénk, de számos!”
    meg azt a laza formációt, amit önnön hétközi örömére megválasztott: “Kis ország vagyunk, nekünk csőcselékből is csak egy garnitúrára telik.”
    Hát ilyen lett az értelmiség javának és a józan nagy többségnek bűnös figyelmetlenségéből, nemtörődömségéből és kóros hanyagságából a hanyatló Magyarhon…
    Most sem az volt a baj, hogy nem kaptunk volna az előző hétévesben pénzt az EU-tól, hanem hogy mire költöttük, és hogy MÉG EL SEM TUDTUK KÖLTENI. Nem voltak ésszerű projektek, elfogadható elgondolások, csak a kisvárosi és falusi járda- és köztér-felkövezés. Ahogy a hisztérikus dilettantizmus vezérképviselői hatalomra kerültek, leállítottak minden korábbról indult programot és két évet tököltek azon, hogy lehet átjátszani pénzt a haveroknak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  16. zorka
    Ne mán! Legyen egy kis fantáziád! Ők majd a másik ajkuk körül hordják. Le az európai borotvált fazonnal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  17. vica01
    -
    BARLANG !
    Erről van egy valódi sztorim.
    Amikor 1998 ban a fidesz először győzött a választásokon, a választási sajtó-központjuk a Tisza villában volt berendezve. Akkoriban az egyik tv munkatársaként ott voltam.
    A villa emeletén több közepes terem van, amelyek hatalmasan, szélesen, tágas ajtókkal egymásba nyithatóak. Így egyik teremből lehet menni a másikba, onnan a harmadikba néha még tovább újabbakba.
    De van egy terem, amelyikbe csak egy nagy ajtó vezet, és nincs további kijárata. A termek többségébe egy-egy tv csatorna rendezett be egy-egy sarkot interjú helyszin gyanánt.
    Amikor már ismert volt, hogy a fidesz a győztes, orbán körbe-körbe sétált a termeken át, és mint egy uszály vonult vele a slepp, röhögcsélve. Annyira nem nagy az egész emelet, ezért aztán tömött – vállhoz a váll – sűrűségű oszlopként így járkáltak fel alá. Mígnem egyszercsak orbán abba a bizonyos terembe nem tévedt ahonnan nem volt további kijárat, csak az amelyiken bejött. A tömegnyi slepp meg nyomult vele, mellette, mögötte. Ő egy darabig még ment előre, befelé a terembe annak a túlsó faláig, az utána vonuló slepp meg nyomult be utána.De semmi dolguk nem volt ott. orbán egyszercsak – miután rájött, hogy nincs további kijárat -, hisz egyenesen a falnak mentek, odafordult az egyik dörgölődzőhöz és az előttük álló falra mutatott, majd megkérdezte: – Jó irányba megyünk erre ? A megkérdezett hirtelen nagy levegőt vett, bent tartotta, míg kicsit meggondolta mit is kell/szabad válaszolnia majd azt mondta: NEM! Kicsit nevettek, majd mindenki megfordult és a tömött oszlop kivonult a zsákutcából, végén a vezérrel.
    orbán már akkor BEMENT A BARLANGBA, és a sok barom ment utána.
    Most ugyanez történik nagyobb léptékben.
    Ez nem alagút, BARLANG !!!!

    (legközelebb a 2002-es vereségéről írok, mert akkor is ott voltam a millenárison a sajtóközpontjukban – óriási tömeg volt és mindenki a vezért éljenezte, csak én üvöltöttem teli torokból hogy bukta – de senki se hallotta, annyira ordítottak )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (38 szavazatból)
  18. a 2014 es bukásukat már nem láthatom ilyen közelről, mert kirugatott a tv ből az a 3/3-as malac, akit orbán ültetett a média élére. (bocsánat a malacoktól, hogy hozzájuk hasonlitom)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  19. Ez is agyon jo cikk.
    Köszönet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  20. Aki még nem ismeri: http://index.hu/belfold/2012/04/20/orban_szemelyes_titkosrendorsegerol_ir_a_new_york_times/
    :((((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  21. Azért Rózsika nénit nem kéne bántani! Hiszen mondta ő, hogy a felsőoktatáshoz nem ért eléggé, mivel csak három évig volt MSZMP párttag és ennek okán ideológiailag nem elég képzett. Sőt ő javasolta a nagyvezírnek, hogy ki legyen az utóda. Ő most el lesz amúgy-is foglalva a kövér és lúdtalpas kisiskolások testedzéseinek problémájával, továbbá a hit és erkölcstan okításának gondjaival. Ezt nem kell lekicsinyelni, hiszen milyen nehéz kitalálni olyan erkölcstant ahol a gazdagoknak mindent és egyre többet, a szegényeknek meg az egyre nagyobb nyomor igazságát kell elfogadtatni a nebulókkal.Micsoda nehézséggel jár erkölcsösnek beállítani annak a félmillió éhező gyermeknek, hogy ez így van jól, ennek így kell lennie. Igaz Rózsika néni itt is meríthet a múltból, mert még fülünkben cseng amit anno mondott a tiszi a szószékről, hogy “szegényeké a mennyek országa!” Persze nemcsak a szószékről, hanem az iskolákban is. Aki pedig nem akart hinni az atyának azt kénytelen, kelletlen, de testi fenyítéssel kellett sújtania
    “Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  22. Szepesi Györgyi

    zorka
    Jól látod, valószínű a lányoknak felmentésért kell folyamodni. És kihez, na, kihez?
    Hát persze, hogy a vezírhez, aki majd személyesen adja meg a felmentést az arra érdemesnek! Hogy Allah növessze hosszúra ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  23. N

    Köszi a storyt :D csuti rettenetes győzelmi falon arcfordulása mosolyt csalt a képemre, holott sírhatnékom van …..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  24. A cikk címe jobb lett volna így:
    -
    SÍRKERT SÍRKERTRE !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  25. Ötös.
    Jutalomból egy hétig nem muszàj tévét nézned !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  26. Ne legyetek kétségeitek! a Tízmillió legalább felét joggal nézheti hülyének, aki meg nem hülye az gyerek. A nem gyerekek meg azért hülyék, mert még nem kergették el a csutit a bandájával együtt. Ja! És nem csak hülyék,gyávák is vagyunk, mert mindenki arra vár, hogy a másik kergesse el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  27. Azért nem árt felidézni, hogy mit mondott erre Gyurcsány Ferenc. Nem szó szerint, de azt mondta, hogy nem kell mindent ellenezni, mert orbánék jó pozíciót fogtak ezzel a támogatással, ami ha nem is több, mint korábban, de a kisebb tortából kellett osztani. Ezért gondolom, hogy jelenleg ő a legjobb politikusa Magyarországnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  28. Ja, bocs Para, megint egy nagyon jó írás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  29. Nagyon jó a cikk !
    Nem tudtam , hogy Para-Kovács ilyen jó humorú és bátor cikket tud írni.
    Csak így tovább !
    Gratuláció jár érte nagyon szívből !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos