Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Az erő nyelvén 2013. február 21. csütörtök 17:48

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Az erő nyelvén

A Nemzeti Nyomozó Iroda és a futballhuligánok közös erőfeszítéssel próbálják megfélemlíteni a tüntető diákokat, persze egészen biztosan függetlenül egymástól, mintegy véletlenül összedolgozva, amiből világosan látszik, hogy nem egy elcseszett terrorállam készül itt, hanem különböző csoportosulások egyformán látják a haza érdekét. Pontosabban: a Haza Érdekét.

Kedvelem a hülyékben, hogy szeretnek mindent nagybetűvel írni. Így biztos könnyebben felismerik a szavakat.

A diákok azért tüntetnek, mert a kormány hazudott nekik is, éppen minden erejével azon van, hogy tönkretegye a felsőoktatást, és mivel a tankötelezettség korhatárát leszállították 16 évre, a terv meglehetősen világos: hasznos buta emberekre van szüksége a Pártnak. Íme, amikor funkciója van egy köznév nagybetűvel történő leírásának, utalva arra, hogy egypártrendszerre hajtanak a fiúk – nem finom irónia. Esetleg haszontalan buta emberekre, akik közül kiválogathatják azokat, akiket felemelnek magukhoz. Janicsárok és idomított értelmiségiek keringőznek Orbán álmában.

A Nemzeti Nyomozó Iroda egy metrómegállóban várta a Hallgatói Hálózat egyik tagját, akinek nem voltak hajlandóak megmondani, honnan a francból is tudták, hogy pont azon a vonalon fog utazni, pont akkor és pont oda. Minden bizonnyal titkosszolgálati eszközöket alkalmaznak diákok ellen. Ezt követően öt órán át hallgatták ki, mert szeretnek kihallgatni embereket.

Problémájuk csak abból fog adódni, hogy ezek a diákok nem a szocializmus rettegő, szorongó, beszari légkörében szocializálódtak, hanem a szabadságban, nem fognak becsinálni néhány titkosszolgálati majomtól, hanem kilépnek az utcára, és elmondják az első újságírónak az egész történetet. 2013-ban nem lehet feléleszteni az ÁVO-t, még ha elég sokan szeretnék is, nem beszélve az állományban található jelentős átfedésekről.

A Hallgatói Önkormányzat (a hallgatók leginkább Jobbik-kompatibilis szervezete) ezzel egy időben lebukott. Kiderült, hogy az ELTE gólyatáborait arra használja fel, hogy listát készítsen a felvett hallgatókról, és ebben a listában rögzítse, ki „alternatív köcsög”, „liberó buzigyerek”, „rendes néptáncos katolikus lány” és ki „egészséges világlátású klassz csaj”. Szerintem cigó”, „ronda zsidó feje van” – jellemezte még a HÖK az ifjú kollégákat, ami elég sokat elárul a szervezet irányultságáról. Radikális nemzetiek – mondaná róluk egy nálam kifinomultabb publicista, rohadt nácik – mondom én.

Amikor a nemzetbiztonságiak és a sunyi listázók sem képesek megfelelő szolgákat válogatni és nevelni a diákságból, akkor jönnek a labdarúgás fanatikus szerelmesei, akik elsősorban erőszakkal múlatják szabadidejüket valamelyik focicsapat nevét aljasul felhasználva ehhez a tevékenységhez. Megjelentek egy-két hallgatói rendezvényen és szorgalmasan buziztak, valamint zsidóztak, hátha valaki nem lenne tisztában képességeikkel és irányultságukkal. Klassz program lehet, gyertek, kedves barátaim, ma elmegyünk valahová, ahol ordítva zsidózunk és buzizunk, majd hazamegyünk. A diákok meghallgatták őket, mert udvariasak, majd válaszoltak volna, de ekkor pánikrohamot kapott az egyébként Fidesz színekben képviselőjelölt ökölarc, és elrohant. Nyilvánvaló, hogy egyetlen szót sem értett volna a válaszból.

Alapesetben a Nemzeti Nyomozó Iroda nem diákokat vegzál, a HÖK-ös kiscsávó kezét törik el (képletesen, mintegy lelki kezeit egy lelki baseball-ütővel), amikor megpróbálja leírni a fenti jellemzéseket, a futballhuligánok pedig elfáradnak a meccs-futószalag-vályú ingázásban, és nem avatkoznak a felsőoktatás ügyeibe, fáradtság és egyéb érthető kizáró okok miatt.

Ha pedig valami megváltozott, csak a nagyközönséget elfelejtették értesíteni róla, Magyarország pedig mostantól a náci listák, a titkosrendőrök és az egybites verőemberek országa, akkor semmiképpen sem szeretnék zavarni, költözöm az első adandó alkalommal. Tényleg szóljanak, és már itt sem vagyunk.

Az egyetemi hallgatók azért is baromi fontosak, mert pár napon belül megszűnik az utolsó független intézmény az országban, a Nemzeti Bank valamelyik féleszű Fidesz-csicskának a kezébe kerül, és onnantól fogva bármiféle intézményes védelem megszűnik, senki sem lehet biztos benne, hogy mi történik holnap, ilyeténképpen csak és kizárólag az egyéni ellenállásformák maradnak: néhány szakszervezet, a Hallgatói Hálózat, pár újság, talán egy rádió és – nagyon megengedően számítva – az ellenzéki pártok. Hogy mindenki értse: nincs Alkotmánybíróság, nincs független bíróság, nincs független közszolgálati tájékoztatás, nincs független hírügynökség, nincs független Nemzeti Bank. Minden a Fidesz kezében lesz márciustól, egy évvel a választások előtt.

Na, de zavarja-e mindez a tavaszt?

Egyáltalán nem, hamarosan madárcsicser és mókusnász, miközben a hóvirágok kidugják kedves és bamba fejüket az avar alól, a Nap pedig sütni fog. Hetente kétszer repül el fölöttünk egy kedves szomszéd magánhelikopterén, de ilyenkor, borús és szürke időben nem integetünk egymásnak. Hamarosan ez is megváltozik, pajkosan libben a rügyek felett, én pedig visszaintek, elvégre mindannyian magyarok vagyunk (bár a helikopter nem, a szemét komcsik tönkretették a magyar helikoptergyártást).

Az erő nyelvén piszkosfehér lepedék.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (84 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +137 ( 137 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Az erő nyelvén, 4.9 out of 5 based on 84 ratings

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

27 Reader’s Comments

  1. szolid 2o12.o2.21.
    Így igaz.rohadt nácik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  2. “Na, de zavarja-e mindez a tavaszt?”
    +++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  3. igen,itt hamarosan márciustol lesz valami!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  4. Para! Ez most egyszerűen szép volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (37 szavazatból)
  5. rendőrállam

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  6. Valóban, a tavasz nem csak a természet ébredése, hanem talán az embereké is. Ki tudja még talán ez a csoda is megtörténhetik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (33 szavazatból)
  7. Igen.
    Vagyis nem.
    Nem tudom.
    A probléma gyökere nagyon mélyen van.
    Talàn a magmàban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  8. „Egyre több a birka az országban! …ezt Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár ismertette…”
    .
    Forrás: vg.hu 2012. szeptember 13.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  9. Az utolsó mondatot nem értem. De a többi +++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  10. A legszomorúbb az, hogy mintha kezdenénk hozzá szokni, hogy ez így természetes,ahogy van.Mire föl nyomoz a “Nemzeti” Nyomozó Iroda.( az idézőjel azért, mert ez legkevésbé sem nemzeti.Hogy milyen, döntse el ki-ki ).A Janus Pannoniuson, a rendszerváltás előtt egyidejűleg volt rektor és valami diákönkormányzati választás. Tele volt az egyetem ” Szavazz Senki Alfonzra!” plakátokkal és az áthallás miatt a rendőrség nyomozott.Persze megtalálták az ötletgazdákat és szerencséjük volt, hogy nem rúgták ki őket.Ez volt majdnem 30 éve. Ma ugyanez van?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  11. Hát ez a sztívemből szólt.
    “Tényleg szóljanak, és már itt sem vagyunk.” — Szóltak… és akiknek van fülük a hallásra és megtehették, már el is mentek. A többiek egy része is készülődik. A maradék kénytelen ittmaradni, de — fültől függetlenül — sokuk szeme kezd kinyílni.
    És ha nyitott szemmel körülénéznek és nem tetszik nekik,amit látnak, annak nem lesz jó vége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  12. Nagyon jó írás. Szomorúvá tett engem.A tavaszt valóban nem érdekli a nyomorúságunk. Hankiss Elemér elmélkedett arról a kérdésről, talán az Emberi kaland c. könyvében, hogy a világ egy sötét,hideg, érzéketlen hely. A természetet egyáltalán érdekli, a benne élő lények sorsa? Szerintem nem. A föld akkor lesz otthonos, ha az ember azzá teszi. Most itt éppen nem az a helyzet. A barbárság üli torát. Azt hiszem többször volt barbárság, mint sem.Az emberiség nem tanul. A tavasztól az emberek nem lesznek jól lakottak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  13. Nem mindenki félt a múltban sem és beszervezni sem próbálták, csak legfeljebb ellehetetlenítették az életét ahogyan most is. Merthogy a dolog annál sokkal emberibb sem mint azt gondoldád: és ezt az “Amerika Népszava” is pontossan tudja, amikor a http://www.besztergom.hu publicitása elöl elzárkózik

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  14. http://atv.hu/cikk/20130221_elte_lista_pumpas_pista_a_jobbik_es_a_hok_van_mit_torleszteniuk
    Ideje lenne csomagolni, de, ha mindenki elmegy, ki marad? A jövő értelmisége ilyen lesz? A parlamentben sok ilyen van, túl sok. Azért reménykedek, hogy ez csak egy kisebb része. Ilyenek bírnak hatalommal egy egyetemen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. pontosan így. jól van, para.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  16. Csípem Parát, az egyik, ami időről időre visszahoz ide.
    Ez a cikk most még több, még jobb, mint a többi.
    Sajnos…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  17. Azt azért hozzátenném, hogy mostantól már nyíltan lehet horogkeresztes zászlókkal, karszalagokkal parádézni az utcákon. Ugye már a zsidózás buzizás sem megvetendő cselekmény. Döglött ország döglödő emberekkel. El kell húzni mint a vadlibák ha már képtelenek elzavarni a zemberek a nyomorba taszítóikat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  18. Erő márpedig van, sőt mára már “természetes” is…a demokrácia helyén!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. Amikor az agresszív bunkók hatalomra kerülnek. Csak elfelejtik a bunkó másik vége a zemberek kezében van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  20. „Minden a Fidesz kezében lesz márciustól, egy évvel a választások előtt.”
    .
    A Fidesz is. „…Minden ország, amely magával meghasonlik, elpusztul; és egy város vagy háznép sem állhat meg, amely meghasonlik magával.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  21. “…tankötelezettség korhatárát leszállították 16 évre, a terv meglehetősen világos: hasznos buta emberekre van szüksége.”
    Ebből egyáltalán nem következik, ugyanis nem megtiltották, hanem aki még 15 éves korára nem jutott túl a 4. 5. osztályon sem, az ne” rontsa a levegőt” azok között, akikben van akarat a tanulásra.
    Nálunk is volt általánosban egy hasonló gyerek. Nem a magatartásával volt gond, csak hát szegénynek nem nagyon vágott az agya. Most kb 55 éves, de szegénykém akár még most is járhatna suliba, mert normális körülmények között sosem végezné el. Az élete mégsem volt terhes mások számára, terelgette a birkáit, hajtotta a lovakat, nem másokból élt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  22. Magyarország mára valóban fasiszta állammá “nőtte” ki magát.
    Viszont ebben vitathatatlanúl része van az “ország” kétharmadának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  23. Egyébként pedig oyan hihetetlenül hangzik ez az egész, annyira szürrealista, annyira kafkai, ugyanakkor igaz és még nincs vége…..És mivel àllamilag képezik, tàmogatjàk és duzzasztjàk a “B-középet” ez az ungarische virtus még egy jó darabig elcseszi-veszi az értelmes lények hangulatàt, érthetô okokból.
    Van-e ebbôl kiút ??!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. Ki külföldre, mint a konklúzió is utal erre, de azon kívül van-e kiút ?
    Csakugyan mi fog megvàltozni, ha jövôre a mostani ellenzék nyer ?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. VÉGRE PARA !
    VÉGRE !
    Végre egy írásod ami nem tettszik !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (9 szavazatból)
  26. Drága Lilike!

    Tettszik tudni a tettsziket az Ön kiskegyed kultúrkörében tecciknek kell írni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. lili,te egy barom vagy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos