Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Gyula vitéz télen-nyáron 2013. február 28. csütörtök 21:13

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Gyula vitéz télen-nyáron

Nehéz nap volt. A pislákoló parlamenti lámpafényben az esti reszortosok szedelőzködtek, frissen osztódott LMP-sek, a sors (és Kövér házelnök) által kirendelt padszomszédjaik, a Jobbik kigyúrt erősségei. Ekkor történt a fordulat, a politikai stílus áttörés. A szem és fültanúk előtt ekkor nyilvánította ki Zagyva György Gyula radikális honatya és villanyszerelő, örökös tiszteletbeli hatvannégy vármegyés elnök határozott és őszinte vágyát Osztolykán képviselőnőnek (38), asszonynak és anyának: „te, ledöfnélek.” „Attól hogy cigány (más források szerint cigó) vagy, még ledöfnélek.” Zagyva ezt később módosította és így korrigálta: „attól, hogy cigány vagy még ledöfnének.” (Mármint ezek, LMP-s társai.) Ehhez később magyarázattal szolgált. „Már megint én lettem a rosszfiú… Mert pont az ilyenekre szoktam ráizgulni. ” A történet példaértékű. Parlamenti tudósítók mesélik: a „Jobbik bejövetele” valami ős természetességet, testvéries, egyszerre posztmodern és kőkorszaki horda légkört, paleolitikus surmóságot kölcsönzött a patkónak. Múlt és jelen küzdelme ez. Míg a konzervatív, szigorú stílus apostola, a rigorózus Kövér házelnök sajtos pogácsa rágcsálásáért alázza a földig ellenzéki képviselőtársát, kinn a folyosón üdítően spontán a légkör. Izmos fiúk bokáznak mentében vagy félkatonai dresszben és átütő a férfias hanghordozás. A méltó forma kidolgozása bátor, újító, formabontó szellemre várt. Zagyva kétségtelenül az avantgárd  politikai kommunikáció élvonalába tartozik. Jelenleg az egyetlen honatya, akit rendőri előzmények miatt kitiltottak egy szomszéd országból. És az első igaz magyar férfi, aki a férfi-nő viszonyt, az intimitást, a bensőségességet, a legősibb biológiai ösztönt közéleti rangra emelte. Mennyi nyílt szókimondás, önfeladás, fél mondatban. („Attól hogy cigány vagy…”) Milyen természetesen lépi át a korunkat mételyező rasszista korlátokat. (Cigány vagy, de én azért a nőt látom benned.) Milyen cizellált, a primitívség határáig őszinte nyersesség. („Ráizgulni.”) Milyen férfiasan militáns képalkotó kreativitás a szexuális közeledési szándék jelzésére. („Ledöfnélek.” Hallottak már ilyet?) Milyen szenvedélyes érzelmi áradás egy kurta, esti megjegyzésben.

Változik a világ. Osztolykán képviselőasszonyt a helyszínen meg se védték lagymatag képviselőtársai. Nem verték le Vármegyés  Gyulát, hogy – miként is fogalmazzunk? – a taknyán csússzon az árokparton. De igazuk volt. Emancipált világban élünk. Boldoguljon ahogy tud.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (19 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +24 ( 28 szavazatból)
Buják Attila: Gyula vitéz télen-nyáron, 4.9 out of 5 based on 19 ratings

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

9 Reader’s Comments

  1. Köztudott,Hogy Zagyva nem csak zagyva ,de egy primitív niemand.A magyar közéletet jellemzi,hogy ilyenek ülnek a Parlamentben -Qval és döntenek milliók sorsáról.Bár ez jórészt történelmi hagyomány.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  2. Be kell látnunk, hogy a jobb oldal csúnyán muzsikál. Azon belül meg a jobbik az, amelyik lejáratja még az emberi fajt is! Amennyi bunkóságot mondtak, és tettek, amióta bekerültek a parlamentbe, az szégyenletes.
    A magyar parlamentbe!
    Meg nem csak ott. Az embert magát nem tisztelik, akkor egy nőt hogyan tudnának tisztelni? Pláne hogy az a nő roma…Én ha az Osztolykán helyében lettem volna, kiütöttem volna abban a pillanatban azt a bunkót.Finoman, nőiesen…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  3. az igazán felháborító az ügyben, hogy a szexista viccelődést a SAJÁT képviselőtársai kezdték! és ez az lmp hazudja magát baloldalinak és demokratának!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  4. Tisztelt Buják úr!
    Tetszett a gunyoros írása.:)
    Talán ezért nem verték le.
    “Több képviselőnő szerint egyre nagyobb a beszólogató “tahófrakció”, és tapasztalataik szerint a bunkóság pártsemleges.”

    Az a nagy helyzet, hogy verbális kommunikációban a nők jobbak, mint a férfiak. Szerintem a képviselőnők simán vissza tudnának szólni, csak nem akarnak arra a szintre lesüllyedni. Vannak ám szövegek, amivel a pasikat mélyre lehet alázni. De nincs értelme belemenni ilyen ostobaságba, valamint ilyen magas labdákat adni a médiának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  5. Buják úr!
    Osztolykán 40 kiló mérleggel együtt. Zagyva a duplája vagy a triplája. Nincsenek egy súlycsoportban. Ezért a hölgy azzal a fegyverrel vett elégtételt, ami általában az asszonyok rendelkezésére állt: a nyelvével. Nem hagyta szó nélkül. nem nyelte le, a nyilvánossághoz fordult és verbálisan elérte a taknyon csúszást. Ezzel ráadásul még demokrata is maradt. Csak jobb ez, mint lekeverni néhány pofont. És a hatása is hosszabban tart.
    Bár csak az ellenzékben több ilyen karakán “van vér a pucájában” lenne, nem itt tartanánk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  6. Rossz lehet a Gyulának, hogy saját ideológiája miatt, a legtöbb nő nem tetszhet neki…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. Lehetnél a csajom gyuszika,csak én zsuzsikának hívnálak,te kis agyagedény!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  8. Miért szerepel a cikkben a hölgy életkora? Zagyváé miért nem? Ez így illetlenség. Vagy mindkettőé szerepeljen, vagy egyiké sem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  9. tibajovics, az lmp még véletlenül sem mondja vagy hazudja magát baloldalinak.
    de nem ez az egyetlen súlyos probléma a háza táján.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos