Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán pénteken nevezi meg Matolcsyt 2013. február 26. kedd 7:38 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(43)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán pénteken nevezi meg Matolcsyt

Budapest – Jelen állás szerint mégiscsak a szakmában Kusza Szemként becézett Matolcsy György lesz a Magyar Nemzeti Bank első elnöke. A piacok már beárazták az unortodox gazdaságpolitikájáról és a magyar gyerekek fenekén található piros pöttyökről értekező miniszter érkezését. Sok jóra nem számítanak, most megpróbálják kezelni a helyzetet.

Péntek délután hallgatja meg a jegybankelnökjelöltet az Országgyűlés költségvetési és gazdasági kérdésekkel foglalkozó bizottsága – ezt Orbán Viktor mondta hétfőn a HírTV Rájátszás című műsorában. A miniszterelnök a vártnál kedvezőbb gazdasági adatokra számít az első fél év végén.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) jövő hétfőn hivatalba lépő új elnökét jelölő kormányfő úgy fogalmazott: “az új jegybankelnök nagy eséllyel jobban fog teljesíteni, mint az előző”.

“Nem először jelölök elnököt a jegybank élére. Ismerem, hogy megy ez a váltás. Ismerem, milyenek a pénzpiac reakciói, tudom, hogy milyen a magyar gazdaság reakciója. Van a fejemben egy elképzelés arról, milyen egy jó jegybankelnök. Van egy elgondolás arról, hogyan tudna jobban teljesíteni a jegybank és a magyar gazdaság megfelelő személyi döntések esetében” – fejtette ki, hozzátéve, hogy mindent kellő súllyal és alapossággal átgondolt, a megfelelő döntést pedig nagyon hosszú ideje készíti elő.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -10 ( 24 szavazatból)
Orbán pénteken nevezi meg Matolcsyt, 5.0 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(43)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

43 Reader’s Comments

  1. Vízíóm 2014-re:
    Nem először jelölök miniszterelnököt az ország élére. Ismerem, hogy megy ez a váltás. Ismerem, milyenek a pénzpiac reakciói, tudom, hogy milyen a magyar gazdaság reakciója. Van a fejemben egy elképzelés arról, milyen egy jó miniszterelnök. Van egy elgondolás arról, hogyan tudna jobban teljesíteni a magyar gazdaság megfelelő személyi döntések esetében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  2. Van egy sejtésem lehet, hogy mindenki meg fog lepődni, de nem biztos, hogy a kusza szemű lesz a jegybank elnök. De ha mégis hát a köztudatba már hónapok óta benne van, ezt akartátok most megkaptátok, mondá, O.ORBÁN. De meglepő számomra a BOROS IMRE utóbbi időben való szereplése, a volt 3/3-as.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  3. Simor szerint az IMF azért kérte a kereskedelmi banki forgalom adatait “mert figyelni akarta, hogy a kölcsöne nem megy ki az országból” Ezt tehát az okból támadja az Orbán és Co.: mert ők viszont nagyon is szeretnék kivinni az országból ami csak a kezecskéjükhöz ragad. És ez a banki engedélyek beszerzésével a jövőben már nem lenne olyan egyszerű, ahogy előre elképzelték.
    Ebből csak EGY logikus lépés következik: a 34 mrd-os tartalékból soron kívül visszautalják a TELJES, még hátra levő IMF hitelt (ennek volt főpróbája a japán yenes előre törlesztés) Ezzel egyrészt szabadulnak a kamat-törlesztésektől,
    másrészt megszűnne az IMF ellenőrzési lehetősége.
    Azt már tudják, hogy 17 mrd-os tartaléknál a forint támadható (annyi volt az IMF előtt) ezért gondosan ügyelni fognak rá, hogy 20 fölött maradjon.
    Ráadásul kifogják a szelet a kritikák vitorlájából, ami arra utal, hogy nem csökken, hanem nő alattuk az államadósság. És megközelítik a “törvénybe foglalt” adósságszintet is, bővül a mozgásterük, és majd ugyanúgy kommunikálható lesz a bukásuk után, mint az 54 %-os “GDP arányos” államadósság I. Orbán alatt. Csak ettől abszolút értékben is valósan csökkenne.

    A gond csak az, hogy mindezt egy recesszióban levő gazdaságban csinálják, és nem lehet tudni, hogyan reagál erre az “unortodox” lépésre a piac. Azaz veszélyes, de akár bejöhet: jól kommunikálható kifelé is, és befelé is, és a maradékhoz való hozzáférést nagyban megkönnyítené.

    Ez ellen csak egyvalami szól: 20 mrd fölött kellene tartani a tartalékot: azaz nem lehetne benne kotorászni. És ez talán visszatartja őket. Mert mégiscsak jobb lenne az a több, mint 10 mrd-ot eltapsolni….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  4. Az én fejemben is van elképzelés arról, hogy ha a választási bojkott/stb-vel ez a rezsim nem lesz megdönthető, akkor annak gazdasági összeomlása hozza majd el a jobb időket.
    Úgyhogy hajrá Eltolcsy! Remélem még így is jobb 20 évünk lesz, mint amit keresztapád itt nekünk a múlt pénteken előrevetített.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  5. “Van a fejemben egy elképzelés arról….” Mindenről barát, mindenről! Ha egy valakinek van mindenről elképzelése, és azt hajtatja végre végrehajtóival, akkor az nem demokrácia. Nevezhetjük az ügyeletes megmondót királynak, führernek, Kárpátok géniuszának, miniszterelnöknek, ha egy valaki ért mindenhez, egy valaki nevezhet ki végrehajtókat, akkor ott diktatúra van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  6. http://index.hu/gazdasag/2013/02/25/a_volt_cia_vezer_szerint_itt_a_3._vilaghaboru/
    .
    Magyarország világháborúba keveredett

    Európa a jó pályán
    Rickards szerint Európa halad a jó úton azzal, hogy nem az inflációban látja a megoldást. Szerinte a trend is kezd kirajzolódni; az Európa déli perifériáján egyre aktívabb kínai tőkével, német technológiával, magasan képzett európai munkaerővel az euróövezet egyre versenyképesebb, és nagyon lassan, de felszívódik a munkanélküliség.
    Ez fog történni szerinte Dél-Európában is, mindenekelőtt azon fiatalok körében, akik tisztában vannak vele, hogy nem számíthatnak tizenharmadik, tizennegyedik havi bérre, és alacsony lesz a kezdő fizetésük is. Fájdalmas folyamaton megy most keresztül a spanyol, a görög, a portugál, az olasz emberek többsége, de a mobilitás felfutása, annak kormányzati támogatása, a kínai tőke masszív megjelenése ezekben az országokban, együttesen meg fogja hozni a várt eredményeket.
    .
    Magyarország viszont a zsákutcában
    Magyarország viszont szerinte szintén a rossz a megoldást választja. Rickards azt jósolja, hogy a nálunk felpörgetni vágyott inflációtól csak szegényebbek leszünk, versenyképesebbek semmiképp.
    Pontosabban a belső fogyasztás vészesen visszaesik, az élénkülés sem belülről, sem kívülről nem következik be. Magyarországnak, akárcsak a többi térségbeli országnak, az amúgy jó munkaerő folyamatos képzéséből, a munkaerőpiac rugalmasabbá tételéből, az európai beszállítói láncba való aktívabb bekapcsolódásból és az ellátórendszer reformjából kell tudnia profitálni, ezáltal tud versenyképesebbé válni. Semmiképpen sem abból, hogy belekeveredik a kilátástalan nemzetközi valutaháborúba: kamatokat vág, új pénzeket nyomtat és ezzel leértékel.

    A papírpénzbe vetett bizalom totális összeomlását élte meg világunk 1914-ben és 1939-ben. A monetáris rendszer megroggyanása mindkét esetben valóságos, éles világháborúk előjátékának bizonyult, még ha a világháborúk kitörésének megannyi más motívuma is volt. A valutaháborúk előbb-utóbb erősödő protekcionizmushoz és velük párhuzamosan fejlődő nacionalizmushoz vezettek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  7. A cikk címe rendkívül szellemes és sokatmondó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. Ma nagyon gunyoros hangulatban vagyok.
    És akkor a belépő az épületbe? Piros pötty pecsét a seggre.
    .
    Elképzelem a jövőt:
    ….Államforma: FIDESZ Királyi Zrt
    ….MNB helyett: Királyi Kincstár
    ….Adó helyett: kilencvened
    ….Parlament helyett: Királyi tanács.
    ….(és még, deres, akasztás, első éjszaka joga stb)

    .
    És a király a trónon (értsd ahogy akarod) ülve fogadja alattvalóit. (már aki bejuthat)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  9. Szerintem lényegtelen melyik jobbágy kerül oda. Ugyanaz történne ha a Mancika lenne ott, nem pedig a kuszaszem. A mekk-elek frakció megteszi azt, amit más álmodni sem mert. Ezek mindig kitalálnak valamit, hogy tovább zuhanjon az ország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  10. Nem értettem soha a világháborúkat vizionáló embereket.
    .
    A világháború egyik, és legfontosabb alapfeltétele, hogy minimum két, egymással nagyjából egyenlő katonai képességekkel rendelkező hatalom, vagy hatalmi tömb legyen, melyek valamiért mindenképpen egymásnak akarnak rontani.
    .
    Namost, ilyen jelenleg nincs, és nem is látszik kilátás erre. Az USA az egyedüli katonai világhatalom, melynek gazdasága messze a világ legerősebbje már vagy 80 éve.
    Ha meg a Zusákokkal szoros katonai- gazdasági- politikai szövetséges államokat (az egész EU, Délkelet- és Közép- Ázsia nagy része, Ausztrália és Óceánia régiója, Izrael) is hozzájuk soroljuk, haderővel, gazdasággal együtt, akkor meg ez még fokozottabban igaz.
    .
    Senki, egyszerűen senki nincs, aki ezzel szembe mehetne. Most ne gyertek nekem Kínával, m eg a Zoroszokkal, mert azok katonailag lófüttyök a Zusákokhoz, pláne a teljes USA- szövetségi rendszerhez képest- ahogy ezt már kb. 1000- szer kitárgyaltuk itt az AN- en. És a gazdaságuk sem fenntartható (az egyik egy rabszolgamunkára épülő vízfej, a másik pedig gengszterállam, rendkívül alacsony átlag életszínvonallal).
    .
    Helyi konfliktusokat tudnak gerjeszteni ezek a hatalmak, de az nem “világháború”, hanem “helyi háború”.
    .
    Ez egy.
    .
    Kettő;
    .
    - Sem az első, sem a második VH nem gazdasági okokból történt. Sőt, mindkét esetben prosperáló és ígéretes volt a nemzetközi gazdaság alakulása a háború előtt közvetlenül, miután a világ nagy része kilábalt a rettenetes 1929- es válságból.
    .
    Tessék ezeket figyelembe venni, különösen azt a világháborús részt. Az USA haderejében vannak olyan fegyvernemek, melyek önmagukban erősebbek, mint az egész világ hasonló fegyverneme együttvéve, már akiknek egyáltalán van olynajuk (stratégiai bombázóflotta, katonai stratégiai szállítókapacitás, repülőgéphordozó- flották, rakétavédelem, kiberhadviselés, stb).
    .
    Értsük már ezt meg… és ne vizionáljon senki “világháborút”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  11. Kuszaszemről meg annyit, hogy ha ez az állat lesz az MNB elnök, az lesz a kegyelemdöfés a magyar gazdaságnak, és kész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  12. Izgatottan várom, hogy mennyivel fog többet érni az euroban befektetett pénzem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  13. Qsasem lesz arra példa, amikor a nemzetközi bankvilág leveszi a védő kezét az MNB-ről. :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  14. Eldrad
    Legalább befejeződik az agonizálásunk….Megalázó egyben teljesen idegőrlő az ami itt folyik, gondolok itt a napi öngyilkosságokra!
    Tudom, hogy van 3 milliónyi gondot okozó ember, de a kivéreztetésünk hosszadalmas.
    Egy Miskolcon élő asszony azt kérte a polgármestertől, hogy inkább öljék meg, minthogy hagyják éhen halni!
    Akkor lehet fényezni a semmit, meg kiküldeni a sikerekről szóló könyvet, ha az emberek másként élik meg ezt a három évet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  15. Mi az hogy ORBÁN pénteken nevezi meg Matolcsyt?
    Mi az hogy ORBÁN mindenben egyedül dönt?
    Még csak a fáradságot sem veszi már arra, hogy a megtévesztő többes számot használja?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  16. A részeg embernek sem lehet megmagyarázni, hogy részeg és kusza szeműnek sem, hogy nem ért semmihez. A különbség csak annyi, hogy a részeg másnapra kialussza magát. Köszönjük 2/3-ad a ránk szabadított elmebeteg hordát, de most már ti is érezni fogjátok, hogy hány bőr van rajtatok.
    Alapjában véve ebből bevétele is származhatna az országnak, mert végighordoznák ketrecbe zárva, hogy itt a világ legnagyobb állatkertje, de hely hiányában csal eltolcsy látható !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  17. Örömteli dolog. hogy Magyarország miniszterelnöke mindent tud. Az viszont sajnálatos, hogy ezzel a nagy tudással mennyi kárt okozott már az országbak.
    Ismét leírom, szerintem moindegy, ki lesz a jegybank elnöke, mert akit kineveznek az ugyan olyan mameluk lesz, mint a 2010-es Negy Áprilisi Fülkeforradalom óta kibevezettek. A feladata pedig az lesz, hogy a FIDESZ Központi Bizottság döntéseit ott végrehajtsa.
    A pénzpiacok, természetüknél fogva a saját hasznukat lesik, nem érdekli őket a magyar nép nyomora, ha veszélyeztetve látják a befektetéseiket, éegfeéjebb kisebb kockázatot vállalnak, s magára hagyják a fülkeforradalmat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  18. Nem értek egyet azzal,hogy Matolcsy nem ért semmihez,amit itt véghezvitt a három év alatt, azt kevés ember tette volna meg és azokat az előadásokat sem tudta volna sok ember komolyan/röhögés nélkül/ előadni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  19. bumburi
    2013. február 26. kedd
    10:43

    .
    Ezt és is régóta figyelem. Ez az ő taktikai harca, először a konzultációs ívek kipostázásakor dobta el többesszámot és kezdett kizárólagos egyesszámban beszélni, ráadásul akkor elég hülyén hangzott is, mert azt mondta, ” ezért kiküldtem önöknek a kérdőíveket” amit persze mondhatott volna úgy, hogy eldöntöttem, vagy kiküldettem, de nem ő személyesen küldte ki a több millió ívet. Egész nap a postát nyomta egyenként nyalta fel a bélyeget.

    Egy darabig utána lecsillapodni látszott de megint kezdi úgy látszik. Következő az lesz, hogy “megszüntettem a munkanélküliséget, kifizettem az ország összes adósságát stb.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  20. micsoda meglepetés! széfkifosztás indul.narancsnak tiszteeelegj!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  21. HORTHOMIGLAN HORTHODIGLAN

    Ha jobban megfigyelem, piros foltokat vélek fölfedezni ezen a fejen. Megvan!!! Hisz ez egy seggfej.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  22. Eagle,
    Egyetlen tévedés az általad leírtakban, hogy már korábban is használta az egyes szám első személyt. Példának 2011. január 19-i strasbourgi szösszenete.
    http://www.youtube.com/watch?v=9ZQMDVjvtGQ
    30:12 – 30:16 “Az a törvény, amit én most hatályon kívül helyeztem, illetve a parlament hatályon kívül helyezett…” Igaz, itt még korrigált.
    Bár én mindig szívesen hánytorgatom fel, hogy már 1986-ban kijelentette, hogy egyszer megalakítja a saját kommunizmusát, azaz belül ő már akkor is csak egyes szám első személyben tudott gondolkodni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. ˛
    ˛
    Szerencsénk, hogy van egy ilyen stratégiai elemzőnk, mint a Tiszteletreméltó Eldrad.
    Ezt nem ironikusan konstatálom, csak úgy jó érzéssel, hogy legalább a világháború veszélye nem fenyeget. Ellenben, Kedves Eldrad, mi a helyzet a helyi háborúkkal ? Ez az Orbán-bagázs – ahogy elnézem – a legszívesebben máris nekimenne a szomszédainknak, mennyi az esélye legalábbis kisebb határvillongásoknak, stb…?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. Tibor
    2013. február 26. kedd
    16:28

    Köszi a videót ezt vagy nem tudtam vagy elkerülte a figyelmem. Tanulság, jobb lett volna azt írnom, hogy először a konzultációs ívek kipostázásakor figyeltem fel rá.
    .
    Szerintem Orbán egyes szám első személy használata figyelmet érdemel. Gondolom az autokrata törekvésein túl – talán akarata ellenére – egyben azt is jelenti, hogy saját bevallása szerint is egy személyben felelős mindenért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. Majdnem igaz. Azért nem egyszemélyben felelős mindenért, mert senkinek nem csavarták hátra a kezét, hogy Orbán kiszolgálójává kell válnia. Tagadhatatlanul Orbán a főbűnös, de hosszú a lista, hogy kiknek kell vele együtt bűnhődni.
    .
    Az egyes szám első személy használata pedig valóban figyelmet érdemel. Ezzel nyilvánvalóvá tette, hogy pártja belső felépítése sem demokratikus, kifelé pedig egyáltalán nem az.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  26. Orbant aki semmihez nem ert ,o szolgalja ki majd az MNB elen!!! Ha Orban kamatot akar emelni akkor o meg a tobbi nyalokas megszavazzak!!!!!Ha csokkenteni akarja mert nem erdekli az inflacio majd csokkentik tovabb ! A tartalekot pedig szivesen koltik majd adossag torlesztesre meg egyeb nemzeti okorsegre!! Kozben nyomjak az allamkotvenyeket gozerovel ,rekord magas kamatot fizetve a spekulansoknak meg sajat offshore cegeiknek!! Nep meg nyogi a tudatlan felcsuti paraszt koltekezeseit!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. Orbánnak a devizatartalékra van szüksége, abból tömi be átmenetileg azoknak a száját, akiknek a szavazatára számít, ez biztosítja majd számára azt, hogy húsz évig kedvére fosztogasson.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  28. Eagle, és Tibor
    Ez az ami félelmetes, mert egyszer csak elszabadult ágyú golyóként kezd el viselkedni, és senki nem meri szóvá tenni a környezetében.Vagy azoknak fel sem tűnik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  29. Múlt héten 237 volt a frank, tegnap még 240, ma 243.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. bumburi,
    A környezete először elhiszi, hogy jó helyen vannak, hogy megdönthetetlen a rendszerük, merítenek a mézesbödönből. Utána vannak akik eszmélnek, jönnek Ángyán Józsefek, őket elsöprik, kitagadják, ellehetetlenítik – de ekkor még többen vannak akik hisznek a vezér megdönthetetlenségében. Sokára jut el odáig egy diktatúra, hogy a vezér környezete kiábrándul, hitét veszti, és a vezér ellen fordul. Ebben a sokára bekövetkező helyzetben sem vállalja fel senki a saját bűnét, hanem mindent a vezér nyakába varrnak, mint Târgovișteben.
    Én azért ellenzem a târgoviștei mintájú megoldást, mert akkor csak a vezértől szabadulunk meg, kiszolgálóitól nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Mit véditek avolt jegybankelnököt. Ő offshore lovag. A sz@rgyártó itthon ért el a befektetéseivel több mint 50 százalék hozamot, és ezt vagyonnyilartkozatában is nyilvánosságra hozta. Könnyű volt neki! Eltolcsi megmondta neki, mikor mond valami bölcset, ami a forint Árfolyamot taccsra teszi. Erre a FOREXEN vett egy csomó valutát. Miután aforint esett vagy 10 százalékot, gyorsan eladta. Egy nap alatt az örmillió hozam nem rossz. Igaz hogy ez bűncselekmény minden rendes országban. Orbanisztánban ez dicsőség! Hm. Okos!
    Maeldron! kérlek szépen ne adj ötletet a sz@rgyártónak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. Hétfőre készülve pénteken vásároljatok Eurot a Forexen. Tuti tipp

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. Én is attól tartok, hogy nem véletlenül erőltetik a 180 Ft.os árfolyam rögzítést a hiteleknél. :( Nagy gáz lesz itt a forinttal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. Mi lesz ha megsem a felkegyelmu lesz az aki?? Mi van akkor ha egy masik seggnyalo szolgat ultet az MNB elere Orban a felcsuti haramia?? forint erosodik majd??? Spekulansok a lecke fel van adva! Ha Orban es bunozo hordaja eladnak a heten akkor akkor nem Matolcsy lesz ,es jokorat kaszalnak mar megint az arfolyamokon!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Szerintem nem Matolcsy lesz. Varga, Patai, Járai.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. kekec
    2013. február 26. kedd
    08:39
    Ok. Megteszik, amit leírtál. Utána mi lesz, ha 2014-ben ők nyernek, s mi, ha az ellenzék(ha-ha). Remélem nem arra számítanak, mint kedves kolléganőm, hogy az orosz és keleti piacokra szállított élelmiszerek bevételéből fellendítik az országot.
    Olvastad Frei Tamástól a Bnkárt? Nem tudom elhinni, hogy egy ország ennyire sebezhető legyen manipulációk által. Bár amit írt Sorosról, hogy bedöntötte az angol fontot és minden angolon 20 fontot keresett akkoriban, akkor hihető.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. Ez lesz a következő kormány kegyelem döfése.Járai.2 annyi különbséggel ,hogy az már néha mond olyanokat amit anno sose mondott volna……………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. Eldrad
    Talán ha elolvastad volna a linket, akkor tudnád, hogy valutaháborúról van szó. Ahol mi – standard történelmi szokásunkhoz híven – már megint a vesztes oldalon leszünk az utolsó csatlós. A cikk ellen csak egy kifogás van: NORMÁLIS ember írta, ezért elég snassz hazai ismereteink szerint az a következtetése, hogy Orbán ezt-azt azért nem lépne meg, mert azzal a devizahiteles lakosságot nyomná lejjebb a pöcegödörben. Mikor zavarta ez egy szociopatát?
    bumburi
    Minek fáradna? Kit tévesztene meg vele? Az imperialistákat? No talán azokat.
    Lásd a Tanú c. filmopusz egyre időszerűbb vonatkozó jeleneteit
    “Virág elvtárs: Ugyan, kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk, miről van szó. A kutatókat? Azok örülnek, hogy plecsni van a mellükön. A széles tömegeket? Azok úgyse esznek se narancsot, se citromot, de boldogok, hogy velünk ünnepelhetnek. Az imperialistákat? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen magyar narancs! És lett magyar narancs. Mi nem ígérgetünk a levegőbe, Pelikán.”
    (mert ez a mai a “bocsika fidesz elvtárs, de ez az ítélet” és a Jobbikos elnök hősies kiállása a demokráciáért Simor bizottsági meghallgatásán – no az se volt semmiség!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. Egyet azért meg kell hagyni, normális ember előre látta, hogy mi várható Orbántól: kenyér helyett cirkusz. A kenyér kicsisége és a cirkusz nagysága azonban meglepi volt. És igazolta a régi mondást a kétszer előadott történelemről: először tragédiaként, aztán komédiaként. Csak most nem sírva vigadunk, hanem kínunkban röhögünk rajta.
    Azt azért soha nem hittem volna, hogy élőben előadják nekünk a Tanút!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  40. Orbán jobbkezét beteszi az MNB-be! (Azután a valutatartalékunkat felmarkolva kihúzza onnan!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Ezzel az agyalgással nem érünk el semmit!
    Hosszú hónapok óta pontosan tudja mindenki, hogy az MNB bekebelezésével mire készül a Kedves Vezető! Azt is tudjuk, hogy ez milyen katasztrofális következményekkel fog járni az országra nézve.
    Tisztelettel érdeklődöm nem kéne valahogyan-bárhogyan megakadályoznunk? Nem kellene nemzetközi segítséget kérni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. Visszakézből
    Nem kell. Az MNB NEM a kormány bankja, hanem az európai központi bank egy leánya. Az minden felhívás nélkül is meg fogja védeni. Ahogy eddig megvédte Simort és kitölthette a ciklusát. Ezért hiába tajtékoztak az adatszolgáltatás ellen, mert az összes külföldi bank adataiból összerakható, ha a tartalék elindul kifelé az országból. És onnan már csak egy pici lépés az államcsőd….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  43. Kusza Szem életrajza nem a kormány honlapján: http://maria.blog.hu/2011/11/15/matolcsy_gyorgy_eletrajza

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos