Ronai and Ronai
AMERIKAI

Filmszemle helyett flashmob és közgyűlés 2013. február 2. szombat 15:08 Forrás: MTI, AN

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Filmszemle helyett flashmob és közgyűlés

Budapest – Filmek nem készülnek, Andrew Vajna filmügyi kormánybiztos jótékony működése taccsra tette a magyar filmgyártást. Fennállása óta idén először nem rendezik meg a Magyar Filmszemlét – nem volt mit bemutatni a közönségnek. A mozit kedvelő közönség flashmobbal, a filmes szakma közgyűlésen tiltakozott Vajna rombolása ellen.

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban flashmobbal vette kezdetét a Magyar Filmművészek Szövetségének rendkívüli közgyűlése, ahol a filmszakma képviselői mondták el véleményüket az új filmfinanszírozási rendszerről.

Tarr Béla, a Magyar Filmművészek Szövetségének elnöke közölte: a tanácskozás célja a tagok véleményének, beszámolóinak meghallgatása. “Foggal-körömmel fogunk harcolni mindazért, amit ti itt ma elmondtok” – fogalmazott az alkotó, és kijelentette: biztos benne, hogy jövőre megrendezhetik a 44. Magyar Filmszemlét.

A tanácskozás előtt flashmobot tartottak a helyszínen az Akciócsoport a magyar kultúráért elnevezésű társulás szervezésében. A villámcsődületen az elkészült filmek hiányában elmaradó 44. filmszemlét kérték számon a Magyar Nemzeti Filmalaptól. Felolvasták a korábbi években elkészült alkotások címeit, valamint kifogásolták, hogy 2013-ban egyik A-kategóriás filmfesztiválon sem fog szerepelni magyar alkotás.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +10 ( 12 szavazatból)
Filmszemle helyett flashmob és közgyűlés, 4.5 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. Ahova betették lábukat,amibe belekezdtek,minden kudarcra van ítélve.
    Csak legalább egy olyan dolgot írjon valaki,ami pozitív volt,de a szó igazi értelmében,és nem ironikusan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  2. Andy Vajna véleménye: elege van a Tarr Béla által terjesztett hazugságokból!
    A szerencsétlen viszont nem cáfolta meg a hazugságokat! Majd ebben az évben megmutatják! Takarodjon inkább ez a kivénhedt szoknyapecér haza Amerikába, a sikerei helyszínére!
    mert itt csak kárt tudott okozni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  3. orbánék ilyen esetekben valahogy nem szedetik fel az utcaköveket, nem borogattatják ki a főváros kukáit, nem gyújtatják fel azokat, sőt még rendőröket sem dobálnak meg vagy gyújtják rájuk az autót. orbánék mágnásai most valahogy nem támogatják a kormány gaztettei ellen fellépőket. Jót röhögnek azon, hogy mindenkit porig aláznak az emberek meg egyenként szétszórtan tiltakozgatnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  4. Az igazi diktatúrákra jellemző módszer, hogy a piszkos munkákat igyekszik a “díszpintyekkel” elvégeztetni. Hadd vigye el ő a balhét. Vajna András is ilyen lihegő öleb. Mindent megtesz, hogy megfeleljen a Vezér elvárásainak.
    *
    Egyébként ő már régen, több nyilatkozatában is cikizte a magyar, úgymond művész filmeket. Az amerikai horror egyik fő producerétől távol áll a Körhinta, vagy mondjuk a Mephysto társadalom formáló szelleme. Pedig utóbbiból még ő is magára ismerhetne.
    *
    Neki azonban jobban fekszik a terminátor és kaliforniai kormányzó által megformált brutális és kegyetlen, az erőszakot, mint az egyetlen megoldást idealizáló, tehát tisztán üzleti alapon megfogalmazott, és pont ettől “társadalmi drámája”.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  5. http://vimeo.com/35614505

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  6. Most olvastam a HVG-ben, hogy mivel a szocik tüntetést szerveznek a fidesz kihelyezett frakcióülésére Gyulán, a Bayerzsocáék gyorsított eljárásban békamenetet szerveznek ellenük!
    .
    Bocs az offért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  7. Andy Vajna igen szép summát kapott az ‘56-ot giccsparádéként ábrázoló, vacak filmjéhez. Még az előző kormányoktól. Aztán ő volt az első, aki szaladt a Vörösmarty térre gratulálni a fidesznek a választások éjszakáján. Meghálálták neki. Ő is a magyar filmnek és filmeseknek, hogy befogadták és hosszú évek óta itt pöffeszkedhet és kukorékolhat váltott nők oldalán. Minden parti az ő szivarfüstjétől volt büdös, a saját öntömjénezése folyt a csapból is, egyebet sem csinált, mint celebeskedett nap mint nap. Szerintem egyszerűen lenézi azokat, akik olyan filmeket készítenek, amelyeket jegyez Európa és a világ filmművészete. Valamint titokban és teljes joggal frusztrált és irigy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. Vajna 15 eves budapesti casino momopoliumot kapott Orbantol 1999-ben miutan koholt vadak alapjan mindegyiket bazarattak ! A le dolt , aztan tavaly mielott az egesz szerencsejatek ipart Orban betiltotta az allam kivasarolta Vajnat a Tropicanabol! Las Vegas ma is Vajnae aki most konkurencia hianyaban keres havi 300 mikulast ! Orban szereti Vajnat aki szallitja a vilagsztarokat neki , keszulnek is a fotok rendesen ! Orban felcsuti paraszt marad elete vegeig. Miniszterelnoknek teljesen alkalmatlan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  9. Ez a gusztustalan Kivénhet Amerikás hösmagyar tünjönel

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. Mé báncsátok vajnát? Most forgattyák a Hortobágyon a Magyar marhanátort, gyünnek a páncélba őtöztetett szürkemarhák az égbül, oszt megyünk neki velük a világnak. Oszt megtudhassa mindenik ellenség, hogy kemény még a Magyar. Nékem is megjelent a szüzanya a szavazókabinban,oszt ottan ált mögötte fehér tunikába a semjén zsóti akkó má tuttam hová köll raknyi az x-et. Úgy biza uram, mögámodtam én aztat má elűtte, hogy ezek rendbe raktyák az országot. Na mög az asszony is bódogabb azúta hogy ócsobb a vellany mög a gáz,úgy biza uram! Itten olyan csöndes minden a kórterembe, mingyá gyün az inspekcijós nővér, ő jó beaggya az inyekciót,aztat a szőrös Gyula ápolót nem szeretem, mindig röhög, meg aszongya hogy mingyá álmodhatok a viktorrul, oszt beaggya az inyekciót,osztán meg úgy nevet rajtam,mingyán alszok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  11. Hát ez van, sok minden taccsra van itt téve, konkrétan az egész ország, örökre. Gratulálok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. bumburi
    2013. február 2. szombat
    17:00
    Off az offhoz!
    A szervezők minden törvényi előírást betartottak, időben bejelentették a demonstrációt a rendőrségen szóban és írásban is. Közös helyszíni bejárást is tartottak. A békamenet ogyanoda, és ugyanarra az időpontra törvényesen nem szervezhet semmit sem! Nyilván a céljuk a redezvény megzavarása, és a félelemkeltés! A rendőrség teszi-e a dolgát?
    Itt a szervezők által kiadott közös közlemény:

    http://www.demokratikuskoalicio.hu/index.php/2011-12-05-15-42-05/dkhirek/4139-koezoes-koezlemeny-orbanbol-egy-is-sokk-vs-bekemenet-vonulas–avagy-gyula-ahol-mindig-toertenik-valami

    Bocs az off-ért

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Andrew Vajna egy fereg.
    Neki a kaszinoi fontosabbakk nem a magyar filmipar. Csodalkozoam, hogy egy ilyen Los Angeles-i Sylvester Stalone, Arnold Schwarczenegger bratyi hogy tudta benyalni magat a Fidesz berkeibe, s azok biznak benne.
    Egy nemzetkozi kokler, egy ignorant, hajdan nehany amerika i giccs bukott producere.most a nemletezo magyar film fizetett de impotens kormanybiztosa.
    Rohely a javabol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Andrew Vajna kultúremberhez méltatlan módon nyilatkozott a ma élő filmrendezők egyik legnagyobbikáról, Tarr Béláról. Ez a modor és stílus a fülkeforradalmárok sajátja, akik képtelenek normális párbeszédet folytatni, ésszel és szakmai érvekkel vitázni. Ezek az emberek csak személyeskedni, gyülölködni és sértegetni tudnak, a rájuk bízott közvagyonnal elszámolni pedig nem akarnak.
    Jobb lenne, ha Adnrew Vajna Tarr Béla és a mögötte álló filmművészek sértegetése helyett arról beszélne, hogy hova tette a rábítzott adófornt milliárdokat, hogy miért lehetetlenítették el, az ország kultúrkincsét gyarapító kiváló alkotók életét, miért nullázták le a magyar filmgyártást. Ő erről azonban nem akat beszélni, mert nagy valószínűséggel úgy gondolja nem is kell, hiszen így működik a Nemzeti Együttműködés Rendszere: mi elvesszük és eltesszük a pénzt, aki pedig ez ellen szót emel az jobb esteben hazug, súlyosabb esetben az ország rossz hírét keltő hazaáruló.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. Ne Andyzzátok !
    András ő, a Lipótvárosból…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  16. Kellene egy ” HÍDEMBER 2″ filmet gyártani, ezért nem lehet apró semmi filmecskére elkótyavetyélni a kultúra pénzét!

    A Hídember 1. is hatalmas siker volt Orbán és Eperjes örök dicsőségére!
    Annak is hogy megtérült az ára!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Ki … az a Vajna? (dajcstompika után szabadon)
    Ja csak egy ujabb ÉLŐSKÖDŐ a nyakunkon , ez is copfja nélkül húzza el a belét innen az tuti , mert hogy mennek az biztos !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Az idén elmaradt filmszemle Magyarország örök szégyene marad.
    Javítom – nem az országé, hanem a kormányáé.
    Mégis visszavetül az egész országra.
    A tiltakozó “tömeg” igen csekély létszámú volt.
    Az a baj, hogy itt is egy tiltakozás, amott egy másik, szétforgácsolódik az, aminek egyetlen hatalmas tömegnek kellene lennie, méghozzá egyre gyakrabban.
    Valami tunyaság telepedett ránk, valami szürke köd, ami lebénít, és szép lassan vállvonogató közönnyé válik.
    MIÉRT???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. nem-a-tom
    Attól hogy a békamenet nem rendezhet ugyanoda tüntetést jogilag, attól még fognak tüntetni. Tesznek ők a jogra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos