Ronai and Ronai
AMERIKAI

Fel kell lépnünk a masírozó fasizmus ellen 2013. február 2. szombat 20:50 Forrás: AN

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Fel kell lépnünk a masírozó fasizmus ellen

Budapest – Egy éve vette át Dörner György és csapata Budapesten az Új Színházat. Nem csupán nevet változtatott akkor a fővárosiak egyik kedvelt játszóhelye, hanem ideológiát is: azóta sötét, náci-közeli eszmék terjednek a színház falain belül, Tarlós István főpolgármester segedelmével.

Egy évvel ezelőtt, az Új Színház előtt már volt egy tüntetés Dörner György kirekesztő színháza ellen. Akárcsak akkor, most, az évfordulón, a Hollán Ernő utcában, a Gede testvérek fasiszta árucikkeket forgalmazó boltja előtti flashmobon is Magyar Fruzsina beszélt:

“Itt állunk Budapest egyik forgalmas utcájában, amelyben található egy könyvesboltnak nevezett hely, ahol teljes nyíltsággal folyik a fasiszta irományok, firkálmányok, filmek kiáramoltatása. Sötétbarna felhők már összefüggő ernyőt alkotnak életünk egén. Olyan szavak és mondatok áramlanak ki ebből a helyből és az interneten, amelyek tagadják a holokauszt létezését, amelyek emberek likvidálására gyártanak ideológiát. Fasiszta ideológiát. Erkölcsi, emberi és jogi szempontból tűrhetetlen, hogy ezek az írások, plakátok, filmek szabad utat kapjanak. És a szabad utat a jelenlegi kormány ideológiája adja, amely a politikáját irányítja. Felháborító és tűrhetetlen.
De nem elég, hogy felháborodásunknak hangot adunk, követelnünk is kell, és követeljük is, hogy a fasiszta, kirekesztő, uszító, történelemhamisító, likvidálásra-gyilkosságokra buzdító tevékenység semmilyen formában és sehol ne kapjon teret, és követeljük, hogy a zéró tolerancia jegyében, ha a legkisebb mértékben is felbukkan, a törvény lesújtson a bűnösökre.

Közben nekünk más dolgunk is van. Az emberek egy részének (szerencsére kisebbik részének) lelkében és tudatában sajnos gyökeret vert az antiszemitizmus – és hozzá kell rögtön tennem: a cigányellenesség is, és egyáltalán minden kisebbség elleni gyűlölet és uszítás.

Mutassuk meg, mondjuk el mindenkinek, hogy mi történt 1944-ben Magyarországon, hogyan hurcolták és küldték halálba honfitársaik százezreit innen, Magyarországról az akkor hatalommal rendelkezők. A jelenleg hatalommal rendelkezőkre nem számíthatunk, hiába szór a szájuk olykor rózsaszirmokat, a tetteik, a törvénykezésük, a hatalmi gyakorlatuk pont az ellenkezőjéről szól.

A jelenlegi kormány megágyazott a fasiszta ideológiát képviselőknek, és karjaiban ringatja azokat: sem az ilyen boltok, sem az interneten tömegesen jelen lévő uszító, rasszista megnyilvánulásokat nem tünteti el, a gárdavonulások ideológiáját az életünkre zúdítja.

Vegyük végre kézbe sorsunk alakítását, mondjuk, mondjuk, mondjuk az igazságot, hogy minél több ember fülébe, onnan a tudatába és a szívébe eljusson. Lépjünk fel a fasiszta, kirekesztő, uszító ideológiával és gyakorlattal szemben!

Sok dolgunk van még. A masírozó fasizmussal szemben fel kell lépnünk. Fogjunk össze, tegyük a dolgunkat!” – zárta szavait Magyar Fruzsina.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (22 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +28 ( 42 szavazatból)
Fel kell lépnünk a masírozó fasizmus ellen, 4.5 out of 5 based on 22 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

23 Reader’s Comments

  1. A cikkbõl: “Itt állunk Budapest egyik forgalmas utcájában, amelyben található egy könyvesboltnak nevezett hely, ahol teljes nyíltsággal folyik a fasiszta irományok, firkálmányok, filmek kiáramoltatása.”
    Ez nem meglepõ, mivel Orbanisztán “vezetõje”, Orballini, egy megrögzött fasiszta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (36 szavazatból)
  2. Tegyük élhetővé !

    elnézést , más, de szerintem egy az eredet:

    ÁRFOLYAM BEÁLLÍTÁSI KÉRELEM , mindenki szakérhet, mindenki vagyont kereshet
    .
    .
    Szakértők szerint az EON gáztározó megvételén 500milliárd Ft.- veszetságünk van.
    Tudjátok , manapság First… határozza meg hogy 8-10%-os államkötvény meghunyászkodási felárat fizetünk a tehetségtelen diktátor döntései után ADÓ FIZETŐI PÉNZEKBÖL.
    Matolcsyné férje rángatja a Forint árfolyamot. Margit , ez nooooormááááliiiis ?
    szeretném megkérdezni, mi lenne ha a bátor állampolgárok olcsósítanák saját életünket ?

    Mi lenne – ha adófizetői pénzből összedobnánk életünket megterhelő , pénzszivatyú súlykok elvetését ?

    Mire gondolok ?
    pl: aki felmutat egy testől elválasztott simicska fejet, kapjon 60 millió forintot , adózatlanul !
    aki felmutat egy kósa fejet , kapjon 3 millió adófizetői forintot, egy Lázár megérhet 5 millió adófizetői Forintot.
    EZ NEM FÜLKE FORRADALOM .a kifizetett ár alku alapján esetleg nővekedhet .
    Vegyük kézbe saját életünket !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (20 szavazatból)
  3. Ezuton is steretném megköszönni Magyar Fruzsinának, hogy a Tolerancia csoport által szervezett flashmobon, elmondta ezt a csodálatos beszédet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  4. Látom, még nem szállt rá ezt a cikket diszlájkolni a Goj Professzorok Batthyányi Köre (egy Nóbel dijast sem nézek ki belőlük) Ime a rogues gallery: http://www.bla.hu/profs/tagok_tab.php

    Ami késik az nem múlik, mert erre már rászálltak: http://nepszava.com/2013/02/magyarorszag/europai-tiltakozas-az-ujszinhaz-egyeves-evfordulojan.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  5. Tessékmármondani az alábbi darabok közül melyik antiszemita, rasszista, usszító, gyűlölködő ? Tudniillik ezaz új színház repertoárja. pl.:
    Mert a mamának így jó, Ábel, Földindulás, Vendégség, Árva Bethlen Kata, Deficit, A szűz és a szörny, Szeretlek Faust, Döglött akták, Jézusfaragó ember, A gyertyák csonkig égnek
    Csak 1 -et mondjatok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (31 szavazatból)
  6. VoltSzdszszavazó
    2013. február 3. vasárnap
    01:02
    ” Döglött akták”…
    Kevered a szezont a f…al! Az egy ezen a néven futó amerikai krimi sorozat. A Csurka darabot Döglött aknáknak hívják. :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (15 szavazatból)
  7. Minden elismerés megilleti Magyar Fruzsinát és a Tolerancia csoportot, a náci nézetek és a fasiszta szellem felélesztése elleni kűzdelméért.
    Sajnos kevesen csatlakoztak hozzájuk.
    Az ordas eszmék feléledése a magyar jobboldal identitásából ered, s abból, hogy Magyarországon újra kormányszintre emelték ezeknek a nézeteknek az istápolását. A fülkeforradalmárok el akarják törölni, az I. (Szent) István királyunk jóvoltából, szokszínű ország szokszínűségét. Többek között ezért távolítanak el utcanévtáblákat, szobrokat és iktatnak ki – hülye módon – Alaptörvényükből, a történelemből ki nem törölhető korszakokat. Az irányításuk alá vont iskolákban bevezetett tantervükkel már gyermekkorban akarják beleplántálni a jövő nemzedékébe, az ő indentitásuk lényegét jelentő, ordas eszméket. Az egész média és a kultúra bekebelézése ugyan ezt a célt szolgálja, azzal az árnyalatnyi különbséggel, hogy itt már a felnőtt lakosság tudatának átformálása érdekében munkálkodnak.
    A Tolerancia csoport, Új Színház irányváltásának egy éves évfordulójának appropóján, az ordas eszmék nyílt terjesztése és terjesztői ellen szólt. Megjegyzem, az ilyen hangoknak naponta kellene megjelenniük, hiszen a II. világháborúhoz vezető kor eszméi és a náci-klónjai itt ólálkodnak körülöttünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (17 szavazatból)
  8. A múlt nincs rendbe téve, kibeszélve, így a jövőt ezek a tudatlan fasiszta barmok úgy állítják be, ahogy az az ideológiájuknak megfelel.Segítségükre van ebben a kormány, ami lassan már nem is bújtatva hirdeti kirekesztő politikáját.
    Ahogy a Horthy korszakot ideologizálja a kormány,az minden kétséget kizáróan azt mutatja, hogy segédletükkel terjedhetnek ezek a hazug, ordas eszmék.
    2 hét múlva rendet teszünk Sándor, vagy a TEK nem találja azt a “könyvesboltot”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  9. Hogy’ áll az Operaház Dohnányi pere? Czoki Goy Motorosok és Goy Professzorok Batthyányi Köre, vagy az Orbán Nemzetvezetőtök letiltatta?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  10. Miért nem lehet időben tudomást szerezni egy ilyen flashmobról?
    Hol van ilyenkor a klubrádió?
    Ezért van igaza Bartus Lászlónak a Mephisto cikkében. Ezt kellett volna negyed óránként harsognia, hogy minél többen kimenjünk.
    Eagle és mindenki!
    Mi reumás darazsak, ezt tudnánk tenni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  11. Most Gyulán készül a Békés menet a román testvérekkel menetelni.
    Lehet, hogy csillagokat is fognak festeni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  12. Ha fasiszta könyveket-stb.ket boltban lehet árulni, akkor szórólapozni is lehet a különböző demokratikus ellenzéki tüntetéseken.
    Fel kell nyitnunk az emberek szemét!
    Meg kell értetni velük, hogy a 2014-es választásokon (egyáltalán választáson) az Orbán-rezsim nem leváltható.
    Kevesen vagyunk, de ennek hírét terjeszteni talán így tudjuk leginkább…
    A jelenünk + a jövőnk a tét!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  13. Őrjöngő Zsebdiktátor

    Mit lehet tudni az Új Színház látogatottságáról???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  14. ÖrjönjőZsebiktáor
    Még jó, hogy a Mádlné nacssasszasszony szinházba jár

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  15. Nyílt fasizmus….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  16. Nem omlott össze az Új Színház honlapja…:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  17. nácizmus=tömeggyilkosság
    Aki ezt támogatja bármilyen formában azt kezelni kell , nem kicsit , nagyon !!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (13 szavazatból)
  18. Hol volt a Hit-gyülis tömeg ? ??
    Hol volt Németh Sándor tekintetes megváltó úr ? ???
    Vagy itt már nem működött volna az előre megírt koreográfia ? ???
    Hol volt, HOL NEM VOLT az ATV-ben minden percben leadott FIGYELEM FELHÍVÁS a tiltakozásra ? ???
    .
    EZ Magyarország ! !!!
    Már a tiltakozásban IS SZELEKTÁLNAK ! !!!
    Az hasznunkra van, ez meg nincs hasznunkra.
    Tisztára, mint Auswitz-ban :-(((((((((.
    .
    FÉLELMETES :-(((.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  19. Magyar Fruzsinának szívből gratulálok.
    Igaz minden szava.
    Ám magam is nehezményezem, hogy sehol az égadta világon, sem ATV-ben, sem Klub Rádióban, sem egyebütt nem hallottam arról, hogy “Jöjjetek minél többen ide és ide, a Gede testvérek hírhedt boltja elé!”.
    Nagyon rossz a mi oldalunk kommunikációja.
    Mindig utólag hallok arról, hogy “volt valami flashmob izé”, ahol megjelent huszonöt ember, abból is tíz jobboldali, akik hangosan pfújoltak.
    Nem lehetne másképpen???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  20. Ki akadályozza a fellépést?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  21. Sóhajjal, óhajjal nem lehet húsvéti tojást festeni. Mínuszolva sem. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  22. Üdvözlet mínuszolók!
    Tudtok olyan AN-kommentelőről, aki hozzátok jár mínuszolni?
    Szép napot nektek is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  23. Sajnos semmi jele annak, hogy a nép fel akar lépni a fasizmus ellen. Sehol nem támadják meg sem a hatalom szimbolizmusait, sem a hatalom egyetlen képviselőjét sem. Egyetlen francia rendőrt, francia újságosbódét vagy francia autót nem ért támadás. Látszatra elfogadott a hatalom jelenlegi formája. Még mindenkinek jut egy marék zsizsikes rizs, Önök pedig olyan mértékben töketlenek, hogy a kétségtelen elégedetlenséget nem képesek összefogni.
    Jaj, Giap apó, mit tegyünk?
    Először a saját soraikat kell mindenféle elhajlástól megtisztítani és progresszív káderekkel frissíteni a vezetést. Itt kell kezdeni a harcot.
    Jaj Giap apó, jaj, jaj!
    Kuss!
    :)))))))))))))))))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos