Ronai and Ronai
AMERIKAI

Alternatív távirati irodát hoz létre a Milla 2013. február 8. péntek 10:07 Forrás: Nol, AN

  • Hozzászólások(55)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Alternatív távirati irodát hoz létre a Milla

Budapest – Megunta a Milla az MTI Hírcentrum hazugságait. A csúsztatásokat, az elhallgatott híreket és gondolatokat. Juhász Péter bejelentette, hogy létrehoznak egy olyan hírügynökséget, amely független a kormánytól, a jelenleg a csapból is folyó, a regnáló hatalom által vezérelt propagandától..

Egy debreceni ötlet alapján a Milla létrehoz egy országos hírügynökséget, amely a tervek szerint alternatívája lehet a Magyar Távirati Irodának, civil alapon működik, s nem elkötelezett sem helyi, sem országos hatalomnak – jelentette be Juhász Péter, a Milla Egyesület elnöke Debrecenben.

Az alternatív nyilvánosság megteremtése, a sajtószabadság ügyének előmozdítása érdekében szeretnénk lépéseket tenni annak érdekében, hogy Magyarországon legyen hiteles tájékoztatás a kormány által folytatott propagandán túl – jelentette be Juhász Péter, a Milla Egyesület elnöke, az Együtt 2014 Mozgalom egyik vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján Debrecenben.

Az elnök kifejtette: Debrecenből indul ki az a kezdeményezés, amely megteremti azt a hírszolgálatot, amely ellensúlya lesz a kormányzati propagandának, s hitelesen bemutatja majd a civil társadalmi törekvéseket. Budapesten kívül is megszervezik azt a közösséget –mondta –, amely új nyilvánosságot teremt egy másfajta, civil alapokon nyugvó politikai képviseletnek.

Hozzátette: egy olyan hírügynökséget terveznek fölállítani, amely alternatívája lehet a Magyar Távirati Irodának, amely civil alapon működik, s nem elkötelezett sem helyi, sem országos hatalomnak, pártoktól függetlenül működik, s valós híreket szolgáltat, nem propagandisztikus sztorikat.

A Népszabadság kérdésére, miszerint miből lesz forrás e hírügynökség finanszírozására, Juhász Péter azt mondta: nem a forrás az elsődleges, bár az megszerezhető, ha van eladható, értékes hírtartalom. Az elsődleges a benne résztvevők lelkesedése, példaként a MillaMédiát hozta föl, amelyet hónapok óta ingyen készít tizenöt-lelkes önkéntes. Mint mondta, kiderült számára, hogy Debrecenben és szerte az országban vannak olyan emberek, akiknek nem az az elsődleges, hogy kapnak-e a munkájukért pénzt. A közösség ereje és az akarat az egyik legnagyobb érték – tette hozzá.

Újságírói kérdésre, miszerint az alternatív MTI ellenőrzött, objektív híreket közöl-e majd, vagy bárki adhat oda információkat, Juhász Péter azt válaszolta: kicsit cinikus módon azt kell mondania, hogy a Milla hírügynökség hírei nem olyan módon lesznek ellenőrizve, mint az MTI hírei, vagyis nem egy párt propagandistája fogja eldönteni egy hírről, hogy az kiadható vagy sem.

Mint mondta: náluk nem is oligarchák fogják ellenőrizni, hogy nekik egy adott cikk jót tesz-e,  hanem egy országos közösség tagjai, akik a hírek objektivitásának szem előtt tartásával képesek kontrollt gyakorolni.

Az ütemezésről az elnök azt mondta: megkezdődik a kapcsolatépítés, Budapesten ebben az ügyben lesz egy konferencia is, majd ezután, valamikor tavasszal elindulhat a kezdeményezés.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (40 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +46 ( 52 szavazatból)
Alternatív távirati irodát hoz létre a Milla, 4.6 out of 5 based on 40 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(55)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

55 Reader’s Comments

  1. Talán inkább “Szabad Európa” rádió kellene előbb, hogy legyen olyan is, “aki” leadja ennek a távirati irodának a híreit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. Lassan Eszmél az ellenzék csak a sűketeket és vakokat kell meggyőzni +Alternativát mutatni atovábbiakra – van gazdaságépitő gondolatuk? Vagy saját nyugodt őregkorukat készitik elő?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. hegedús jános
    Gazdaságpolitkai elképzelés az ellenzék részéről:
    nem nyúlhatja le az ország pénzét a Közgép, nem levelezgetnek több száz millióért, nem építünk stadionokat, nem szponzoráljuk a vezér hobbiját, több kulcsos SZJA-t vezetnek be, stb. Most így hirtelenjében ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. Érdekes, hogy ezt a hírt máshol nem olvashatom!
    Igen, az “Új Szabad Európa Rádió” nagy segítség lenne! És fertőzésmentes! De honnan lenne rá pénz?
    Egyébként az AN-nek is elég jó hírforrása van, az AN-re is lehetne támaszkodni! Akkor pedig az AN is pénzhez jutna, és ettől mégjobb lehetne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. hegedús jános: több elképzelésük van, mint amit OV elárult a saját kampányában. Csak annyit mondott, hogy szavazzatok rám, és én majd megoldom. Az egészségügyeseknek konkrétan levelet küldött, hogy már csak egy évet kell kibírniuk, és majd ő megoldja. Hát megoldotta. Az azonnali radikális adócsökkentés olyan jól sikerült neki, hogy konkrétan 12 ezerrel kevesebbet kapok ugyanannyi bruttóból.
    (a süket és az öreg rövid “ü”-vel van)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos