Ronai and Ronai
AMERIKAI

Újabb művész hagyta el a kirekesztő akadémiát 2013. január 25. péntek 0:38 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Újabb művész hagyta el a kirekesztő akadémiát

Budapest – Szakonyi Károly Kossuth-díjas író, drámaíró, dramaturg is kilép a Magyar Művészeti Akadémiából. Az alkotó, aki a köztestület Színház- és Előadó-művészeti Tagozatának vezetője is volt, az elmúlt hónapok történéseivel, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) megosztó tevékenységével indokolta döntését.

Szakonyi Károly kilépési szándékáról már értesítette az MMA vezetését. Azokat az elképzeléseket, amelyeket gondolt a művészeti akadémiáról, nem látta megvalósulni, ezért döntött a visszavonulás mellett. Az író arról is beszélt, hogy döntését az elmúlt hónapok történései miatt hozta meg, megemlítve például a Műcsarnok körül kialakult helyzetet.

Szerinte egy művészeti akadémiának a teljes magyarság művészetét kellene képviselnie, annak is a „színe-javát”. „Amiben csak a művészi teljesítmény számít, a társadalmilag is elismert életmű” – fogalmazott az író az általa elképzelt akadémiáról, hozzátéve, hogy szerinte a testület tagjait nem lenne szabad politikai alapon megválogatni.

Az MMA inkább megosztotta a művészeti életet, semmint oldotta volna a feszültségeket. „A magyar művészeti élet borzasztóan kettészakadt, ebben az MMA-nak is döntő szerepe volt” – hangsúlyozta.

Döntéséhez az is hozzájárult, hogy nem sikerült rendezni az MMA és a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia viszonyát, nem jött létre semmilyen együttműködés, párbeszéd.

Az elmúlt hetekben Fehér László és Bukta Imre festőművész, Nagy József és Novák Ferenc koreográfus, Ekler Dezső építész, Korniss Péter fotográfus, Tompa Gábor rendező, Cserhalmi György színművész, Rost Andrea operaénekes és Kaján Tibor karikaturista lépett ki az MMA-ból.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +15 ( 17 szavazatból)
Újabb művész hagyta el a kirekesztő akadémiát, 4.6 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. Szakonyi nyilatokozata, minden elismerest megerdemel ! Bar mindenki igy nyilatkozna , mint o ! Sunyi seggnyalo sereg meg kussol , varva husegeert a zsiros falatot! Csak nehogy a torkukon akadjon , a nemzeti sult kolbasz ! Legalabb a kolbasz lenne magyar de az is import husbol van , akkor most mi lesz FEKETE?
    Akkor ko vagy nem ko ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  2. Orban megsugja majd Fekusznak ki az igaz magyar , mert mas nem eleg kfalifikalt erre csak O ! Fekusznak oriasi a frizuraja , jo izlesre vall ! Ranezesre olyan mint egy kozepkori irrnok! Kozben egy faszita talpnyalo.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  3. Csodálkozom a tagokon! Miért nem látják, hogy mire megy ki a játék? Nem értik a kedves vezetőnek az elvét, hogy csak a nagymagyarnépnemzeti művészet,és annak közvetítői alkotják “majd” a művészet krémjét?Vagy annyira érdekeltek ennek megvalósításában?
    Nem lehet igaz, hogy akik a saját területükön már letettek az asztalra valamit,azok ne látnák a hatalom ez irányú törekvését!Ha lenne önbecsülésük, akkor egyöntetűen kikérnék maguknak a Fekete féle mentalitást!
    Nekik kellene példát mutatni,hogy olyan elveket nem hagynak meghonosodni, amikre még hallgatás a válasz részükről.
    Becsülök minden embert, aki ellent mer állni ezeknek a törekvéseknek.Ideje lenne elgondolkodni, azoknak, akik eddig úgy tettek, mintha nem látnák a veszélyét a művészet területén is a megosztásnak, és a kirekesztésnek.
    A Fekete féle egyének meg szégyenei az országnak! Mint ahogy azok is azzá fognak válni, akik egyetértően bólogatnak, és kussolnak a kialakult helyzetben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  4. Szokták mondani, hogy a sport és a kultúra tükrözi legjobban egy társadalom valódi arcát. Itt mutatja magát legjobban egy ország közhangulata, ha probléma van, akkor az legkönnyebben ezeken a területeken figyelhető meg.
    A mai magyar kultúrában nagy a jövés-menés, így az MMA háza tájékán is.
    Területelfoglalás zajlik az egész társadalomban, ennek jelensége tapintható ki azonnal a magyar kultúra központjává avanzsált eme közintézményénél is.
    Egy régi-új szemléletvilág erőből öli ki maga mellöl a természetes és szabad emberi gondolkodást.
    A valódi értelmiségnek nem természete a mostanra eluralkodott arrogáns és kirekesztő stílus, ez miatti reakciójáként most már menekül. Igaz, de most már a körön kívülről még bekiabál, véleményét elmondhatja, de már hatni nem tud.
    A társadalom normális fele magára maradt, ő is a hatalom prédájává válik.
    Győzni látszik egy újfeudális társadalom…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  5. Gratulálok Szakonyi Károlynak, aki, a korábban hasonló lépést tett művésztársaival együtt példát mutatott a nagy nemzeti kultúrális húsosfazék körül tolongóknak tisztességből, erkölcsösségből, demokratikus minimumból és hazafias felelősségből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  6. “Tisztul” a fasiszta, nemzeti szocialista művészet Magyarországon. :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  7. Helyes, csak szomorú !
    ***
    Leo Klein !
    Nem tudom,milyen billentyûzeted van, de elég sok ékezetes betût lehet fabrikàlni az Alt gombbal. Lenyomod, beütöd a szàmot (pl. 160,161 stb) és elengeded az Alt gombot, megjelenik az alternativ betû ( vagy jel ).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  8. Miért csak most? Eddig miért nem? Sajnos maradtak még több, mint elegen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  9. Radnóti Miklós:
    “Lehetnének talán még emberek, hisz megvan bennük is, csak szendereg az emberséghez méltó értelem. Mondjátok hát, hogy nem reménytelen.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  10. Úgy látszik ez a “‘nagyon fekete” akadémia még orbanisztánban sem él meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  11. Láttátok ez ügyben jankovich marcellt? Nagyon gáz volt. Az egy igazi jellemtelen tetü.! Egy művész hogyan süllyedhet ilyen nemcsákos, balázspéteres mélységekbe?? Elkeseritő,és az ilyen otthon mit mond????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  12. Halandor virtualis billentyuzetem van ! Ekezet nincs rajta:(:(:(. Azert koszonom!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Leo Klein
    Milyen a vitruális billentyűzet? Valami digitális diktafon-féle? A szavakat érti és írja, de az ékezeteket, ahhoz a megfelelő jeleket nem ismeri?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Barry1! Mit mondott Jankovich? Eddig viszonylag normális konzervatívnak tartottam. Kezdetben szerettem a rajzfilmjeit, de a Fehérlófia nekem már nagyon makoveczes volt. Az ATV-n a csattban Kerényi Imre, meg Bencsik András(!) képviselte a “konzervatívokat” MMA ügyben. Ez az Egon nem normális. Muszáj volt egy bódult agitprop titkárt, meg egy nettónácit meghívni? Ezért aztán csak félig figyeltem oda (ma amúgyis magas volt a vérnyomásom). Bencsiknek meg különben is mi a dajcs köze van a művészethez? Netán esztéta? Az ellenoldalt egy számomra ismeretlen színész képviselte, meg egy feltűnően hallgatag valaki. Normális ember nyilván nem hajlandó egy asztalhoz ülni a demokraták szégyenével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Leo Klein:
    Ha Windows-t használsz, akkor a
    START- ALL PROGRAMS – ACCESSORIES – ACCESIBILITY – ON-SCREEN KEYBOAD
    is használható.
    Telepítésnél a magyar nyelvet választva, ékezetes betűkkel fog megjelenni. A nem ékezetes betűk pontosan megfelelnek az angol ABC-nek.
    A dokumentumok estén a nyelv szabadon választható. (pl. a nyelvhelyességi ellenőrzéshez, még ennél a bejegyzésnél is! “helyi menü”/jobb gomb).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. ???
    ***
    ???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. tartalomnak üzenem, hogy az atv nem akar a Klub rádió sorsára jutni, azért helyezkedik! Innen is onnan is. Sőt, onnan többet, ha lehet! Miért Pozsgai pályájára ki volt kíváncsi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos